Tracon IV jälkipyykkiä

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Echramath
Viestit: 63
Liittynyt: Ma Heinä 28, 2008 19:34
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Tracon IV jälkipyykkiä

Viesti Kirjoittaja Echramath » Su Helmi 08, 2009 01:53

LiShunsheng kirjoitti:Kaikki oli ihanaa kuten aina on ollut conit, mutta bussin kanssa tuli hieman ongelmia.
Bussien kanssa taisi molempiin suuntiin olla sellainen perustavaa laatua oleva ongelma, että noin koko con yritti liikkua yhtäaikaa sillä TKL:n linjalla 13, joka toden totta kulkee TTYn edestä, mutta jota ajetaan kovin pienillä busseilla. Vain kivenheiton päässä oli sen sijaan ollut Hervannan pääkatun virkaa toimittava Insinöörinkatu, josta olisivat kulkeneet linjan 30 haitaribussit, ja vieläpä useammin.

(ei tässä muuta, mutta kun nyt satun itse asumaan noin sen reitin 13 puolivälissä, paikalle saapumisesta tuli jo seikkailu kerrassan)

meepu
Viestit: 19
Liittynyt: La Helmi 07, 2009 23:52

Re: Tracon IV jälkipyykkiä

Viesti Kirjoittaja meepu » Su Helmi 08, 2009 02:10

Linjassa 30 on tietysti se ongelma, ettei se vie rautatieasemalle, jonne suuri osa kävijöistä yritti päästä. Kaupunkia tuntemattomalle on melko hankalaa jäädä pois linja-autoaseman pysäkillä ja siirtyä siitä lyhyintä reittiä sivukujien läpi rautatieasemalle, ja suurten kantamusten kanssa matkustavat eivät halua kävellä rautatieasemalle keskustorilta asti.

Pallero
Viestit: 44
Liittynyt: Ke Kesä 11, 2008 18:00

Re: Tracon IV jälkipyykkiä

Viesti Kirjoittaja Pallero » Su Helmi 08, 2009 02:20

Mukava tapahtuma oli kyllä, kaikkea tuli hieman kokeitua.

Saisiko AMV- esityksen videot talteen jostakin, ne olivat mahtavia.

SzayelApolloGranz
Viestit: 10
Liittynyt: Ke Syys 17, 2008 10:14

Re: Tracon IV jälkipyykkiä

Viesti Kirjoittaja SzayelApolloGranz » Su Helmi 08, 2009 11:09

Ja vielä mainittakoon, että fanidubbivideoiden voittaja oli huippu 8D
Kiitos ^^. Pelotti, että mitenköhän se otetaan vastaan, mutta voitto sitten tuli!
Lisätään tähän vielä se, että kaverilleni taasen sama henkilö kommentoi tämän sukunimestä nauraen, että "ei varmana oo sun sukunimi, en usko!"
Joo, sama juttu käynyt minullekin, kun sukunimeni on eräs nykyslangin muotisana -.-... (ei, se ei ole Mese, vaikka sekin ON oikea sukunimi). Kukaan ei nimeäni usko, ennenkuin kaivan passin esille, ja se on rasittavaa.

Btw, koskas näemme kuvia Traconista ja päräyttävistä cossaajista?

Avatar
FoxJones
Viestit: 826
Liittynyt: To Helmi 27, 2003 13:08
Paikkakunta: Lieto

Re: Tracon IV jälkipyykkiä

Viesti Kirjoittaja FoxJones » Su Helmi 08, 2009 11:34

Rynnäkkömasi mark 2 saapui Tamperkeleen Hellvantaan siinä kymmenen maissa. Eka asia mikä pisti silmään oli LOL JONO. Onneki itse pääsi järkkäriovesta sisään jossa jono mahtu sisätiloihin (yksi hyvä syy lisää osallistua conin tekemiseen). Kävin heittämässä krääsäni staffinarikkaan ja astuin kohti conia. Aluksi törmäsin kekko-setään, jonka kanssa tuli hetken turistua joutavia. Sitten siirryin A-saliin seuraamaan avajaisia ja pääsin suorittamaan päivän ensimmäisen naamapalmun kun avajaisesiintyjät alkoivat laulaa. Kiitos. Mielen avajaisista päästyäni suunnistin myyntipöytien kimppuun. Kekko-setä tuli jälleen vastaan ja oli näemmä jo onnistunut keräämään kassillisen mangaa. Nopeeta toimintaa. Itse en nähnyt niin suurta tarvetta tunkea läpi allekirjoittanutta suurempaa kiinnostusta myyntipöydille luoneita pikkuconilaislössiä, vaikka kaikenlaista mielenkiintoista pöydiltä vähän väliä pisti silmään. Viimein rakennustalossa oli väljempää tilaa ja pääsin rauhassa selaamaan manga-antia. Käteen tarttui pörröä huokuva tiiliskivi nimeltä Mao-chan vol1.

Huomasin jo aiemmin että lautapelifiguporukka "UHKA" oli täälläkin vetämässä peliään, vaikka mitään ennakkovaroitusta aiheesta ei näkynyt. Harmittelin aluksi etten varmaan conikiireiltäni ehdi pelaamaan, mutta kun tuli sellainen kahden tunnin aukko mikä oli käytettävissä random-toimintaan niin suunnistin tietotalon yläkerran figupelitiloihin pelaamaan. Pelaajamäärä oli äärimmäisen hämmästyttävän vähäinen. Ropeconissa yhdestäkin pelipaikasta saa taistella, mutta täällä sain kokonaisen avaruusjääkäriryhmän komentooni. Ryhmä koostui ryhmänjohtajan lisäksi kahdesta jantterista, medicistä, räjähde-expertistä ja raskaasta kranaatinheitintulitukiasehemmosta. Toinen pelaaja löytyi pelaamaan ksenoidiötöjä. Ryhmäni sai tehtävän tunkeutua ksenoidi-infestoituneen avaruusasemaan ja tuhota ötöjen pesästä kaikki munat. Wanhana UHKA-jääränä tiesin nopeuden olevan valttia ja mariiniryhmäni rynnisti läpi kolkkojen ja synkkien käytävien kaukaisten ksenoidiäänien kaikuessa kaukana takana. Homma eteni hienosti, kunnes yhdellä vuorolla kakki lensi tuulettimeen kun samalla kortinvetovuorolla tuurini nosti rumaa päätään ja nostin sekä ksenoidispawniaukon, ilmastointikanavan ja ksenoidikuningattaren. Että homma saataisiin menemään vielä pahemmin persiilleen kuningatar ilmestyi generaattorihuoneeseen, jossa se pirulainen kosautti tottakai heti toisella vuorolla sähköt pois koko asemalta, jolloin kaikki ovet aukenivat. Se sitten siitäkin vihuhidastuskonstista. Kohta ötökkää ui liiveihin enemmän kuin mariinit ehtivät niitä tuhoa ja ryhmänjohtaja ja kaksi mariinia (toinen oli vieläpä kranaatinheitin, joka räjäytti itsensä) menetettiin lähes välittömästi. Räjähde-expertti löysi ksenoidipesän suuaukon ja peli muuttui kilpajuoksuksi. Räjähde-expertti ja urhea medic tunkeutuivat syvälle ksenoidipesään ötökkäarmeija perässään ja löysivät viimein kohdealueen. Toivottoman tilanteen johdosta räjähde-expertti räjäytti samantien koko roskan kuuseen (itsensä lisäksi +7 ötökkää), mutta urhea medicci pääsi vielä pari käytävää karkuun kunnes ötökät tuli ja söi senkin. Urhean kamppailun tuoma tasapeli. Never give up, BOOYAH!
Tämä on näin animun kannalta off-topic, mutta tuon tämän esiin siksi että Tracon tosiaan on anime/roolipelitapahtuma ja talossa tapahtuu muutakin kuin animuhuttua. Kannattaa käyttää tätä ainutlaatuista tilaisuutta hyväkseen ja tutustua tähän muunlaiseenkin nörttitoimintaan!

Sitten piti rynnätä pitämään omaa AMV-esitystäni. Tästä ei sen enempää -_-
Oikeesti coneissa on joku salaliittoa, sillä olisin paljon mieluummin ollut parin seinän takana kuuntelemassa Lammin poliisitäti-esitelmää (olihan se poliisitäti, olihan?-) tai vaikka aniki-miitissä, kuin jäätymässä ja paniikkihäiriköimässä D-salissa.
AMV-ohjelma jatkui rakennustalossa, jonka ohjelman sisällöstä en itsekään täysin tiennyt. Hitlerin kevätaika tuli niin puskista, että piti mätkästä Sivistä kalloon. Päätösvideoista en ota vastuuta.
AMV-ohjelmisto näkyy aikanaan AMV.fi:n puolella.

Seuraavaksi suuntasin kuuntelemaan coni-paneelia, jossa aluksi näytti olevan melkein enemmän panelisteja kuin yleisöä. Jotain pientä sieltäkin tarttui 2011 ajatellen, joten ei se täysin turha reissu ollut.
Tämän jälkeen PonPon pörrö-navigaattorini ilmaisi A-salissa olevan röyhelöestetiikkaa, joten sinne piti suunnata sivistämään itseäni. Siellä pahat lolita-tädit dissasivat niinkin legendaarisia sarjoja kuten Kagihime Monogatari Eikyuu Alice Rondoa ja Coyote Ragtime Showta. *hmph* "miksi noilla androiditypyillä pitää olla noita mukalolitaröyhelöasuja?" pffft.. MIKSI EI!? Kagihimen dissaamista ei kyennyt sulattamaan ja vielä senkin jälkeen kun asiasta avautui niin arvoisa moesetäraati tuhisi partojensa alla aiheesta ja päätyi siihen tulokseen että asiaa VAATII syvempää käsittelyä. Tämän seurauksena lähdettiin hetikohta takaisin kohti Lietoa kaivamaan Kagihime esiin ja katsomaan kyseinen sarja kokonaisuudessaan. Päättäjäiset sai jäädä (oli kuulemma sali täpötäysi kaiken lisäksi). Kagihime oli vieläkin hajottavampi kokemus kuin muistinkaan ja meidän osalta Tracon päätty joskus kahdelta aamuyöllä.
"Menikö tää reissu nyt taas ihan putkeen!? NIIN! MENIKÖ!?"

Saldo:
Mangoo: 1
Haleja: 0
Naamapalmuja: kaksinumeroinen varmistamaton määrä
Lahjakrääsää: 2

Sekä epämääräinen summa hajonneita aivosoluja, sulanneita aivosoluja, harmaantuneita hiuksia ja menetettyjä elinvuosia.
[22:27:47] <@Kyuu> Sivis: sun tarvii kuvailla yleisölle amv:iden poikkitaiteellisuuden merkitystä
[22:29:18] <@Sivis> "amv:n teko on vähä ku ois .. taiteellista.. poikittain.. siellä"

Avatar
Fenfir
Viestit: 8
Liittynyt: Pe Helmi 01, 2008 13:31
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Tracon IV jälkipyykkiä

Viesti Kirjoittaja Fenfir » Su Helmi 08, 2009 12:24

Se on ohi, tosiaan. Mieleeni jäi mukavat muistot tapahtumasta, vaikkakin se omalta osaltani jäi vain Taidekujan katseluun, valvomiseen ja hoitamiseen ja oman pöydän huolehtimiseen ja muutamien yritysten neuvomiseen oikealle paikalle. En ehtinyt syödä tai mitään muutakaan oheistoimintoja suorittamaan.

Asenne “En vastaa kysymyksiin ‘en tiedä’” tuntuu näin päivää jälkeenpäin mukavalta. Kannatan ehdottomasti kaikkia muitakin tuohon. Kun joku kysyy, eikä välttämättä tiedä asiasta, voi ottaa asioista selvää auttaakseen toisia mikäli itsellä ei ole huippu kiire.

Kehuna pääjärkkärille, tai kuka nyt noista sijoituksista vastasikin, on mainittava että tila oli varsin kattava, vaikkakin tosiaan hivenen sivussa. Mutta on myös otettava huomioon että isompaa tilaa olisi varmasti ollut vaikeampi järjestää jostain sähkötalosta. Tilan paikka on kaksipiippuinen, mutta minä ainakin olin tyytyväinen sen jälkeen kun rahtaajat eivät enää rampanneet tilan ovista ja ovet saatiin suljettua tapahtumaa aukaistessa! Lämmin tila ja happi, mukavat ihmiset - parempaa ei voi toivoa.

Moitteena ihmisille on mainittava kuitenkin että siivo joiltain osin ikävä tapahtuman jälkeen taidekujalla, sinne tänne oli jätetty tölkkejä, pulloja, karkkipaperi roskia ym. Ei ollut mukava niitä keräillä roskikseen kun kokosin pöydät muutaman muun ihmisen kanssa taidekujan sulkeuduttua kun viimeisetkin kujeilivat saivat tavaransa kerättyä.
Sain omalta osaltani siivottua taidekujan muutaman ihmisen kera ja pakattua pöydät ja tuolit alkuperäisille sijoilleen, vaikka vielä ennen lähtöäni emme olleet löytäneet yhdelle tuoliröykkiölle sen rullakkoa joka oli mystisesti kadonnut edellis illan ja päivän aikana. Toivottavasti se löytyi myöhemmin kun virallinen purku talkoo alkoi. Tuli vähintään pöytiä kantaessa viikonlopun treenit.

Lisäksi jotkin taidekujalle ilmoittautuneet eivät edes vaivautuneet paikalle (eivät myöskään ilmoittaneet että eivät olisi päässeet), tällaisia oli peräti viisi - kun katsastan listaani ilmoittautuneista. Oma on häpeänsä, mutta olisi se kohteliasta ilmoittaa jos ei pääse.

Kiitoksia mahtaville taiteilijoille taidekujalla, kuja oli tänä vuonna entistä värikkäämpi ja kiitokset myös taidekujalla pyörineille järjestyksen valvojille. Sekä tietysti kiitoksia vielä viisaille taide sijoittajille jotka tukivat taiteilijoita!

- Maura A.K.

EDIT//

Piti vielä sanoa, että juu, tosiaan kannattaa tulla Traconin työvoimaan jollain tavoin, ensimmäisinä etuina se, että ei tarvitse jonottaa, se jono oli kuulemma hirmuinen. Ja tietysti myös loistavia ihmisiä. Toisekseen, Staffi huoneessa oli kuulemma koko päivän työtä tehneille mukavia etuja. Kolmanneksi, tulee mukava mieli kun voi auttaa muita.

Kehuja annettava erityisesti mm. Perjantai illan puheesta Sandille(?) joka piti mukavan turvallisuus puheen ja sille ruskeatukkaiselle hepulle jolla oli sininen huivi, jonka päät liehuivat selkäpuolella vapaina, annoit eka kertalaiselle heti taloon sisään astuessa positiivisen kuvan porukasta.
Tracon III, taidekujailija
Tracon IV, taidekujavastaaja

khrestel
Viestit: 4
Liittynyt: Ma Touko 23, 2005 20:58

Re: Tracon IV jälkipyykkiä

Viesti Kirjoittaja khrestel » Su Helmi 08, 2009 12:40

Puih!

Mistäköhän sitä aloittaisi? Conipäivän aamu toi mukanaan vanhat tutut ongelmat. Vaikka tilapalveluita käytiin viimeisten viikkojen aikana muistuttamassa useaan kertaan, että ilmastointi ja valot tarvitaan niin siitä huolimatta paikalle jouduttiin hälyttämään huoltosetä. Aamulla huomattiin myös ihan riittävä liuta asioita jotka rakennussuunnitelmasta oli unohtunut, joten kaikki paikalla olleet työntekijät saatiin pidettyä kiireisinä lipunmyynnin aukeamiseen saakka.

Jono oli pelottava. On tietysti mukavaa, että ihmiset ovat innostuneita ja asialleen omistautuneita mutta en itse olisi ollut valmis tulemaan paikan päälle värjöttelemään 8:30. Teki mieli taikoa jostakin monta termoskannullista lämmintä kaakaota ulos.

Ensimmäisten tuntien ohjelmista ja tunnelmista ei ole mitään mielikuvaa, puhelimen soi vimmatusti ja kiisin paikasta toiseen zombiena. Yhtäkkiä pirinä lakkasi. Ensimmäisen puoli tuntia odotin, toisen puolituntisen aikana uskalsin jo lähteä liikkeelle. Kolmannen puolituntisen aikana pelkäsin jo, että puhelimeni on sanonut sopimuksensa irti tai conipaikan gsm-verkko on tukossa ja jossakin oikeasti räjähtelee enkä vain saa kuulla siitä. Vastaantulevat työntekijät vakuuttelivat kuitenkin, että kaikki on kunnossa.

Yritin tavata mahdollisimman monta myyjää, ohjelmanjärjestäjää ja median ja yhdistysten edustajaa. Kailotin aina ohikulkumatkoillani paitamainontaa vapaina oleviin mikrofoneihin ja toivoin, että voisin tehdä kaikesta kaikkialla vielä jollain lailla parempaa. Opin matkan varrella kummallisia asioita ja inisin välillä virkkuukoukkujeni perään.

En onnistunut näkemään yhtäkään saliohjelmanumeroa ja sen ainoan omanikin olin vähällä mokata aivan tyystin. Vanhempien avajaisissa ei alkuun ollut ihmisiä, joten säntäsin jo muihin tehtäviin. Kärsimättömyydestä rankaistiin mutta kiitos varsin asiantuntevan salivänkärin vanhemmat toivottavasti saivat kaipaamansa informaation vaikka olin pahasti myöhässä.

Olin positiivisesti yllättynyt, että nimelliset peitteet tai esteen asioiden tiellä riittivät varsin hyvin suojaamaan kutakin peitettyä kohdetta. Liikenne sujui yllättävän hyvin eikä kukaan telonut itseänsä bommarin rappuihin. Vaikka joku aiemmin ketjussa moittikin tilojen ahtaudesta ja suunnittelun puutteesta, olen itse puitteisiin nähden tyytyväinen. Tilaa ei yksinkertaisesti ollut käytössä määrättömästi. Tampere-talo siintää itse kunkin unelmissa, siihen ei vain vielä ollut rahkeita.

Näin paljon hymyileviä ja nauravia ihmisiä käytävillä ja vain muutamia nurinpäin olevia suita infopisteessä. Toivon sen suunnilleen kuvastavan kävijöiden yleisiä tunnelmia tapahtumasta.

Kiitos kaikille!

T: Se iso, hermostunut ja höpöttävä pääjärjestäjänpuolikas

P.S. Se sininauhainen tyyppi oli Kyuu.

khrestel
Viestit: 4
Liittynyt: Ma Touko 23, 2005 20:58

Re: Tracon IV jälkipyykkiä

Viesti Kirjoittaja khrestel » Su Helmi 08, 2009 12:47

Verisusi Fenfir kirjoitti:Se on ohi, tosiaan. Mieleeni jäi mukavat muistot tapahtumasta, vaikkakin se omalta osaltani jäi vain Taidekujan katseluun, valvomiseen ja hoitamiseen ja oman pöydän huolehtimiseen ja muutamien yritysten neuvomiseen oikealle paikalle. En ehtinyt syödä tai mitään muutakaan oheistoimintoja suorittamaan.

- Maura A.K.
Apua, olen tehnyt virheen! Enhän minä pöllö huomannut sanoa, että olisit voinut laittaa järjestyksenvalvojan hälyttämään infosta ylimääräisen työntekijän päästämään sinua tauoille. Anteeksi.

Avatar
__
Viestit: 461
Liittynyt: La Huhti 17, 2004 20:54

Re: Tracon IV jälkipyykkiä

Viesti Kirjoittaja __ » Su Helmi 08, 2009 12:50

Mukavaa oli tänäkin vuonna harmitti vaan aamulla se pitkä jono ulkosalla, mutta onneksi pääoven viereinen kyltti kertoi että isojen proppien kanssa pääsisi pääovesta sisään ja auton takakontissa sattui sopivasti olemaan puukeppi tätä tarkoitusta varten. :mrgreen:

Päihde&peliriippuvuuspaneeli oli mielestäni loistava, ainakin panelistit tunsivat oikeat termit.
Kaikki ei conista tule tällä kertaa mieleen kun tuli tehtyä kaikenlaista siellä, oli niin jännää.. erityisen jännää! Oltiin jännän äärellä. ~Mutta postailen tänne enemmän kun kerkeän.

Kyösti Pöysti cossareille pisteitä täältä. :P Mutta kaikkein jännintä olisi jos joku cossaisi Routalempeä eläytyen hahmoonsa.

Jännä opetus: Muista ottaa isoja proppeja mukaan useamminkin vaikka et cossaisikaan mitään.
Ps. Aniki-miitin tikkarit oli hyviä, kiitokset niistä. :)
Viimeksi muokannut __, Su Helmi 08, 2009 14:04. Yhteensä muokattu 4 kertaa.

Avatar
washi
Viestit: 48
Liittynyt: Pe Joulu 14, 2007 19:54
Paikkakunta: helsinki
Viesti:

Re: Tracon IV jälkipyykkiä

Viesti Kirjoittaja washi » Su Helmi 08, 2009 13:40

Kivaa oli eka cossi kaverin kanssa ja meistä otettiin paljon kuvia. Ne jotka on selaillu cosplay aluetta voi arvata että me oltiin Natsuo (minä) ja Yoji. Nähtiin paljon ritsukoita ja muita Lovelessin hahmoja, anteeks sille ritsukalle joka me bongattiin jonossa toivottavasti et pelästyny!! Tracon oli kaikkien muiden meiän porukkaan kuuluvien eka con paitsi mun ja kaikilla oli tosi kivaa. Meille ei edes turvamiehet valittanu, oli ne kyllä vähän kärttysen olosia... Kaikki jotka oli tampere-helsinki junan 20.02 vaunussa 4 sais ilmottautua muuten!! Pidetään se miitti mahdollisimman pian, tahtoo tavata!! x3

Avatar
Nezumi-chan
Viestit: 511
Liittynyt: La Loka 30, 2004 08:59
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Tracon IV jälkipyykkiä

Viesti Kirjoittaja Nezumi-chan » Su Helmi 08, 2009 13:51

Ihanaa oli! Nyt on väsy ja jumi ja muutenkin ryytynyt mutta kiva mielinen olo.

Kritiikkinä voisi sanoa sen että saleissa olisi ollut hyvä olla teipattuna mitä sisällä sillä hetkellä tapahtui. Olisi voinut mennä extemporena kuuntelemaan jotain eikä toisaalta olisi tarvinnut häiriintyä niistä ihme "hei mitä täällä on" tirkistelijöistä. Muuten siellä täällä sellasia kauppakeskus tyyliä "olet tässä" karttoja olisi ollut kiva olla.

Ja conikuvaus ei tietenkään toiminut lainkaan. Katsottiin vaan koska pokejen silmä välttää ja itseasiassa eräältä järkkäriltä kysyttäessä tämä sanoi, että kunhan menet reunaan, ettekä tuki käytävää. Että se siitä säännöstä.

Ja niistä kuvista. Pikkuisen kuvasaldoa on nähtävissä kotisivuillani. Kamerat tosin temppuilivat, sisävalaistus on sukkaa, tilat oli mitä oli ja salamat tykkäsivät heijatua kaikista kivoista pinnoista...
Ja tuttu juttu, mikäli joku haluaa kuvansa pois, paremman descriptionin, nimensä kuvan etc. etc. ilmoaa vain meikäläiselle joko malitse tai vaikka yksärinä täällä :)
http://www.freewebs.com/nezukuro/apps/p ... ID=3930485

*muoks* tou. Ois voinut muistaa resizettaa noi kuvat -_-
Only dead fish go with the flow

DeviantArt
Team108 - Suomen Suikoden Cosplayaajat
Conikuva galleria 2006-->

Avatar
Yashura-chan
Viestit: 78
Liittynyt: Su Touko 29, 2005 13:46
Paikkakunta: Tampere

Re: Tracon IV jälkipyykkiä

Viesti Kirjoittaja Yashura-chan » Su Helmi 08, 2009 13:54

Kioko_ kirjoitti:vanilla -yhteislaulu oli hauskaa, ketkä oli niin tietää mistä puhun ;D
Saatanpa tietääkin tilanteen. xD Olin itsekin animekaraokessa ja käväisin jopa laulamassa (meni tosin varmaan ihan surkeasti...).

Itse kyllä nautin conista kovasti, kiitokset vain järjestäjille. Ainoat ongelmat olivat oikeastaan jo ennen conia tapahtuneita, kun en saanut erinäisistä syistä asuani valmiiksi (opetus: älä tilaa korsettia Internetistä kahden viikon varoitusajalla ja opettele käyttämään ompelukonetta paremmin... ja etsi kamera ajoissa). Mutta hauskaa oli silti, cossasimme bestikseni kanssa ihan itseämme. Kävimme avajaisissa, cosplaykilpailussa sekä päättäjäisissä, itse kävin myös Hare Hare Yukaita tanssimassa ja Animekaraokessa. Harmitti kun ei voinut ottaa kamerattomana kuvia upeista cosplay-asuista. Bongasin lisäksi toistakymmentä oman kouluni oppilasta, se oli hämmentävää. Ja halasimme useita ihmisiä (terveisiä vain pikku-Sasukelle ja pikku-Sasorille, jotka seisoitte niin suloisina Sähkötalon toisessa kerroksessa kylttienne kanssa sekä "atleettiselle halaajalle" xD). Paras myyjä oli ehdottomasti heppu Anime-lehden myyntipöydän luona, siinä oli kyllä mies paikallaan. Ostin kaksi Anime-lehteä ja kaverini pähkäili, että pitäisi alkaa tilata Animea. Piristävä tyyppi kertakaikkiaan.

Loppujen lopuksi raahasin conista mukanani yhden Ouran-julisteen, kaksi Genrewearin pinssiä sekä kaksi Anime-pinssiä, jotka sain ostettuani ne kaksi Anime-lehden numeroa, toisen pinsseistä annoin tosin kaverilleni.

Ainoa, mikä conista jäi harmittamaan oli se, että monet kiinnostavat ohjelmanumerot menivät päällekkäin. Itse en todellakaan vastusta ajatusta, että myös Traconista tehtäisiin kaksipäiväinen. Silloin pääsisi katsomaan useampia kiinnostavia ohjelmanumeroita, eikä tarvitsisi juosta paikasta toiseen. Mutta kaikenkaikkiaan con oli mahtava! Ensi vuonna uudestaan. ^_^

EDIT: Ai niin, jäipä vielä eräs asia mainitsematta: Tuntuiko minusta vain siltä, vai oliko conissa tavallista enemmän miespuolisia cossaajia? Ainakaan en ole ennen nähnyt semmoista, että cosplay-kisan yksilökilpailun kolme parasta olivat kaikki poikia cossaamassa miespuolisia hahmoja. No, mielestäni se on vaan hyvä asia. ^_^

P.S. Ja jos joku nyt myöntää opiskelevansa TYKin lukiossa Tampereella niin pistäkööt vaikka yksityisviestiä miulle, olis kiva tunnistaa ihmisiä.
Viimeksi muokannut Yashura-chan, Su Helmi 08, 2009 14:57. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
On olemassa kolmenlaisia matemaatikkoja: niitä, jotka osaavat laskea ja niitä, jotka eivät.

Avatar
Amoeba
Viestit: 38
Liittynyt: Su Tammi 19, 2003 18:55
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Tracon IV jälkipyykkiä

Viesti Kirjoittaja Amoeba » Su Helmi 08, 2009 13:59

Khrestel vastailikin jo jotain, mä varmaan pistän vähän pitemmin tekstiä.

Tilojen suhteen tiesimme jo etukäteen, että ahdasta tulisi yhä olemaan. Pohdinnassa oli ottaa vielä yksi talo lisääkin, mutta koska TTY:n tiloissa on paljon yliopiston laitoksia, joissa ei conitilaa oikein ole, ei siinäkään kovin paljoa tule tilaa lisää. Haittapuolena olisi tosiaan myös tilojen venyminen vielä parin putken kauemmas. Tampere-talo on ollut pohdinnassa, ja kun viimekesäinen Finn/Animecon todisti, että se toimii tapahtumapaikkana, sitä saatetaan käyttääkin tulevaisuudessa. Ongelmana on vain se, että TTY:n tilat saadaan yliopistolla toimivien rope- ja animekerhojen kautta paljon halvemmalla kuin mitä Tampere-talo maksaa.
Dashi kirjoitti:Tulipas tämäkin coni seilailtua iloisesti lävitse lähinnä tuolta taidekujalta tarkasteltuna. Olen viimeisimmät conini viettänyt lähinnä kyseisessä spotissa tuotteitani myyden, joten toiveeni oli, että kyseinen kuja olisi ollut enemmän tapahtuman ytimessä, kuten meille pyötiä varanneille oli hieman lupailtu.
Taidekuja oli vähän sivussa, ja ekan tunnin aikana pelottikin vähän että ihmiset ei löydä uusiin tiloihin, mutta onneksi niitä myöhemmin sinnekin ilmaantui. Onneksi arvio, että ohjelman laittaminen bommariin saa ihmiset myös käymään R-talossa taisi toimia. Aikaisempina vuosina käytetyt luokat olisivat olleet varmasti paljon ahtaampia ja kuumia.

Järjestyksenvalvojien mahdollisesta epäkohteliaisuudesta olen pahoillani, mutta haluan siinä puolustaa heitä, että oikeastaan koko matka S-talon päämyyntialueelta T-talon aulaan on yhtä putkea, ja niiden välillä liikkuu paljon ihmisiä, joiden pitää pysyä liikkeessä, vaikka tulisikin kaveri vastaan. Sandi tulee varmasti myöhemmin tänne kommentoimaan tarkemmin, mutta JVitä oli taas enemmän kuin aiemmin, mutta niin oli myös tilaa ja kävijöitäkin.

Bussien ahtautta osasimme pelätä etukäteen, tiedotimme liikennelaitokselle että olisi kiva saada lisää busseja, mutta tuntuvat olevan kovin penseitä niitä lisäämään.

Ja sitten erityisiä pointteja:
Asagi kirjoitti:Olin siis mukana kisassa, ja pääoville saapuessa piti tietenkin antaa nimi. No, sanoin sukunimen ja infotyöntekijä tms alkoi katsoa listaa. Sanoin etunimen, jolloin sain vastaukseksi äärimmäisen huvittuneen ja epäuskoisen ilmeen, lähestulkoon naurua päin naamaa [snip]
Lisätään tähän vielä se, että kaverilleni taasen sama henkilö kommentoi tämän sukunimestä nauraen, että "ei varmana oo sun sukunimi, en usko!" Suuri miinus tälle työntekijälle, jos kyseinen henkilö lukee tämän niin todennäköisesti tunnistaa itsensä ilman tarkempia tunnusmerkkejä.
Jaah, pitääpä muistuttaa lujempaa työvoimaa asiakaspalveluhenkisyydestä. Meillä oli työvoimaa hiukan vähänlaisesti (Mainos ensimmäinen: tule sinäkin mukaan tekemään conia!), joka on saattanut aiheuttaa stressiä. Ja työvoiman pitäisi muistaa, että mikä on kaveripiirissä ystävällismielistä *ttuilua ei yleensä sovi conivieraalle. Selvitellään.
SharkMa-san kirjoitti:Ainoa palaute, mitä voisin antaa, on ohjelmavastaavalle jonka kanssa hoidin sähköpostien vaihtoa: [snip ongelmat]
Conitea kokoontuu vielä ja selvittää. Ohjelmavastaavista moni oli ensikertalaisia, toivottavasti mahdollisimman moni ohjelmajärjestäjä sai ohjelmansa pidettyä ilman ongelmia.
SharkMa-san kirjoitti:... ja pitäkää jatkossa coni kaksipäiväsenä. Yksi päivä tuntui jotenkin liian lyhyeltä. Päivä oli hetkessä ohi ja sitten piti jo lähteä ajamaan takaisin Helsinkiin.
On pohdittu, ongelmia ovat mm. se että myyjät tykkää enemmän yksipäiväisestä ja että majoitusratkaisujen järjestäminen ei ole ihan helppoa. Saattaa tapahtua tulevaisuudessa, mutta mitään ei luvata.
Urumi kirjoitti:Jotain kai kuitenkin oli järjestäjillä hampaankolossa, kun meidän pöydän takana oli seinään niitattuna julmetun kokoinen, piikikäs palmun ja kaktuksen risteymä, joka raateli yhden myyjän sekä jotkin randomit sukkahousut.
Tässä kohdassa pitää todeta, että vaikka järjestäjillä on kiire, saa niille tällaisista asioista sanoa. Kyllä me se kasvi ois jonnekin siirretty pois teitä kiusaamasta. (Pitäis saada conilehti että saisi otsikoita niinkuin "Inhottava teekkaripalmu Conikiusaa myyjiä!)
Urumi kirjoitti:Ja nyt luetaan Yotsuba 6:sta ja nauretaan. Tähän mennessä kaksi kahdesta lukijasta on tippunut jo sivulla nejä.
On tuossa itselläkin vieressä, rupean tämän jälkeen lukemaan... (Jonka jälkeen voikin kommentoida seuraavaa viestiläjää.)
LiShunsheng kirjoitti:Kysyisin vaan onko jo olemassa netissä kuvia Tracon IV:sta?
Ei taida vielä olla, mutta anikin kuva-arkistoon tulee sitä mukaa kun kuvaajat saavat kuvansa käsiteltyä. Coni-kuvaajia oli monia, joten kuvia on tietääkseni tulossa isot määrät.
meepu kirjoitti:Lopuksi vielä pakollinen mainostus: Tulkaa töihin coneihin! Jo parin tunnin narikkavuoron ottamisesta on hurjasti apua järjestäjille, ajankohdaksi voi valita tylsimpien ohjelmanumeroiden ajan, muista työntekijöistä saa uusia kavereita, ruoka on hyvää (näin kyllä, miten käytävillä tuijotettiin 72 pizzalaatikkoamme) ja työntekijä-badgella pääsee mielenkiintoisiin paikkoihin :!:
Jeh. Työvoimana conissa oleminen ei tosiaan ole vaikeaa, ja kyllä järjestäjät auttavat ja kertovat miten hommat tehdään, kunhan muistatte kysyä. Ja kuten päättäjäisissä sanoin (vaikka se taisikin vähän kadota mölyyn), ei se edes coniteassa oleminen ole vaikeaa tai monimutkaista, enintään vaan työlästä.
Verisusi Fenfir kirjoitti:Moitteena ihmisille on mainittava kuitenkin että siivo joiltain osin ikävä tapahtuman jälkeen taidekujalla, sinne tänne oli jätetty tölkkejä, pulloja, karkkipaperi roskia ym.
Ja oli muuallakin. Pieni ilkeä katse kaikkia niitä kohtaan jotka heittelivät lattialle roskiaan. (Mutta pitää muistaa seuraavalla kerralla levittää myös enemmän roskiksia ympäriinsä.)


Mutta joo. Tapahtuma sujui, ahdasta valitettavasti oli, kukaan ei loukkaantunut pahasti, suurimmalla osalla oli kivaa, tehtäneen tulevaisuudessakin. Mainos kolmas: tulkaa mukaan tekemään! Coniteasta oli moni jo neljättä kertaa mukana, olisi kiva siirtää hommia hiljalleen muillekin. Jos oli kivaa vieralijana ja haluatte auttaa että saadaan coneja tulevaisuudessakin aikaan, tulkaa työvoimaan. Jos olitte työvoimassa, tulkaa coniteaan! (Mutta sitä ennen toivutaan viikko tai pari. :) )

Amoeba, se hiljaisempi pääjärjestäjäjistä

EDIT: Niinjoo, löytötavaroita on taas kohtuullisesti. Kyselkää.
Viimeksi muokannut Amoeba, Su Helmi 08, 2009 14:05. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Woah!! That's the first volume, with a foil cover, of the ultra-rare Pretty Combat Communist Rika-chan OAV series!!!"
Okashina Okashi

Avatar
Shewon
Viestit: 203
Liittynyt: To Helmi 08, 2007 18:47

Re: Tracon IV jälkipyykkiä

Viesti Kirjoittaja Shewon » Su Helmi 08, 2009 14:03

+Kylmää vettä sai hyvin juotua ennen kisaa.
+Pukuhuone
+/- Cosplay-kisa, vettä sai mutta alussa jonon järjestely näytti tuovan ongelmia.
- Fffight oli liian pienessä tilassa.
- Liian vähän tilaa.

Tracon OLI viime vuotta tylsempi minun mielestä... Hyvä maku kuitenkin oli suussa tracoonin jälkeen mutta silti, se oli viime vuotta tylsempi.
Kiitos coni kansalle, olette kaikki ihania.
Ja kiitos tuomareille ja erityinen kiitos järkkäreille. ; )

Avatar
Limetti
Viestit: 189
Liittynyt: Su Marras 26, 2006 14:08
Paikkakunta: Kouvola

Re: Tracon IV jälkipyykkiä

Viesti Kirjoittaja Limetti » Su Helmi 08, 2009 14:23

Hooh, kotona vihdoin.Tracon oli jälleen mielestäni oikein onnistunut.Tilaa ja ohjelmaa ainakin riitti tällä kertaa.Myös myyntipöytien antimet olit mahtavat :]

Miinukset :
-Vesipisteitä oli vain vessassa
-Jono-ongelmat cosplaykisaajien jonossa
(-En kerinnyt ostaa Yotsuba&! 6 -pokkaria)

Plussat :
+Tilaa oli paljon, kuten edellä mainitsinkin
+Myyntipöytien antimet
+ohjelmaa oli paljon ja se oli kiinostavaa
+FFFight, joka oli jälleen viihdyttävä.
+Kaikki muu
EDIT: +Se cosplay-kisan ennakkokuvien/kuvauspalvelun tausta oli todella hieno.Meinas ihan unohtua xD

Eli siis kokonaisuudessaan oikein onnistunut coni.Ja jos on Sir Fratleystä kuvia niin linkkiä kiitos ^^

Sir Fratley kiittää ja kumartaa.
Viimeksi muokannut Limetti, Su Helmi 08, 2009 21:15. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
This, is what we are......

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 14 vierailijaa