Animecon 2010

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Vanhus
Viestit: 84
Liittynyt: Ke Elo 30, 2006 16:08
Paikkakunta: Tampere

Re: Animecon 2010

Viesti Kirjoittaja Vanhus » Ti Kesä 16, 2009 15:46

No nyt on desucon käyty eikä pääsumaksu paljonkaan haitannut. Kaksipäiväisen sisäänpääsy ovella oli 15 euroa. Ja porukkaa riitti joten se pääsymaksuista. Mutta kiinnostaisi mikä oli ennakkoon varattujen ja ovelta ostajien suhde. Jos Finnconin ja Animeconin tiet eroavat vuoden 2011 jälkeen. Tracon tampereella ensi vuonna antaa osviittaa mitä tuleman pitää. Taas desuconin ja traconin samanaikaisuus olisi katastrofi kummallekin. Ja meitä alkuaan scifistejäkin on animeharrastajissa joten siinäkin on ongelma Finnconin kanssa. Jos haluaa käydä kaikissa coneissa on aihetta miettiä uudestaan. Finncon on maksuton, mutta tracon ja desucon maksullisia. Ja aikataulukysymys on toinen ongelma. Tamperelaisena tracon on ehdoton tapahtuma, mutta Desuconin ja Finnconin välillä on valinta tehtävä. Jos aikataulut sopii sitten molempiin. Aika ei ole ongelma näin eläkeläiselle, mutta hotellimajoitus on rasite. Mitä tulee lattiamajoitukseen en mielelläni näin ikämiehenä mene niihin. Lähinnä kai siksi että voisi vaikutttaa nuoremmista epämiellyttävältä. Matkat ei ole ongelma taloudellisesti, se vr:n eläkeläisalennus on melkoinen helpotus.

Vanhus.
Ei ole Tyhmiä kysymyksiä, on vain idiootteja vastaajia.

Avatar
Hopeanuoli-fan
Viestit: 16
Liittynyt: Ma Maalis 02, 2009 14:33

Re: Animecon 2010

Viesti Kirjoittaja Hopeanuoli-fan » Ti Kesä 16, 2009 18:13

Minäkin olen sitä mieltä,että animecon 2010 voitaisiin järjestää Tampereella,tai sitten taas Helsingissä. Helsingissä vain sen takia,että se on Suomen pääkaupunki,ja mitä kauempana coni on Helsingistä,niin sitä vähemmän ihmisiä tulee. Nimittäin jos coni järjestettäisiin esim. Jyväskylässä,monikaan Helsinkiläinen ei edes viitsi ajatella sinne lähtemistä,ja pelkkä matkakin saattaa Helsingistä Jyväskylään tulla kalliiksi,jonka takia monellakaan ei ole edes mahdollisuuksia lähtä sinne. Ja Tampereelle sen takia,että siellä on hyvinkin tilavaa,ja sinne ei eksy helposti. Yleensä conissa monella menee hermot sen tilavuuden takia,ja sen takia että vessoja yms. ei ole kauheasti,ja ihmisiäkin on yli 1000 jolloin on vaikeaa pysyä joukossa muiden kanssa. Ja Tampere on muutenkin aika lähellä Helsinkiä,jolloin moni ihminen pääsee sinne. Mutta mielestäni conin kuuluu olla etelä-suomessa.
ronja kirjoitti:
Paranoidfox kirjoitti: Huonon sään sattuessa Tampere-talo onkin sitten huonoin mahdollinen paikka pitää coni, Sorsapuisto ei kuulunut conialueeseen, mutta se sai eniten suosiota joten mitä jos pidettäisiin Animecon 2010 Tampereen Sorsapuistossa?

ED: Tilatkin olisivat kohtuu huokeat.
Tai mitä jos koko homma vaan järjestetään paripäiväiseksi ulkoilmatapahtumaksi ja pystytetään pari telttaa sinne tänne. :D
Sitten vuokrataan pikachu-sateenvarjoja.
Huono juttu,mitä jos yht'äkkiä alkaa sataa kaatamalla,ja kaikki puvut yms. kastuisivat? Ja se maksaa maltaita kun aletaan vuokrata telttoja,lisäksi esiintymiseen tarvitaan yksi tila,tai muuten sateen sattuessa kaikki tavarat kastuvat. Mutta jospa harkittaisiin sitä,että ihmiset saavat ottaa oman teltan yms. mukaan jonnekkin alueelle jossa mahdollista? Nimittäin teltassakin olisi mahdollista odottaa sateen loppumista,mutta tässä on ongelma,mitä jos tila loppuu kesken? Tai miten pukeutuminen sitten hoidetaan? Tuskin kukaan nyt teltassa vaihtaa conipukunsa päälle. Ja monikaan ei halua viettää ahtaassa teltassa koko päivää. Tai sitten pitäisi vuokrata katos,ja tilaakaan ei kauheasti riittäisi. Ja jos joillain esiintyjillä on vanhemmat esim. noin 11 vuotiailla mukanaan,kaikki eivät mahdu telttaan hyvin,eikä moni vanhempakaan tykästy tästä ideasta. Tämän takia olen mieltä,että coni pitäisi järjestää sorsapuistossa ja jossain pitäisi olla sisätilat sateen varalta. Ja moni kyllä joutaisi maksamaan maksun,mutta jos esim. jonkun lapsen vanhemmat tulevat mukaan ja maksu on 15 euroa yhtä henkilöä kohtaan,pitäisi maksaa 30 euroa jos yksi vanhempi tulee mukaan,ja jos kaksi niin 45 euroa. Ja lisäksi mukaan tulee auton bensakulut ja tietenkin ruuat yms. niin siintä saattaa tulla jopa yli 100 euron maksut. Joten jos pitäisi maksaa jotain,maksu voisi tulla vain niille jotka osallistuvat johonkin conissa. Muutenkaan coniin ei tule kukaan maksujen takia,jos sisäänpääsykin maksaa jo 15 euroa per henkilö.
Viimeksi muokannut Hoothoot, Ti Kesä 16, 2009 19:38. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Syy: Tuplapostaus yhdistetty!
Hiljalleen suljen silmäni,Pimeys on ympärilläni ja pieni valo tuikkii kaukana edessäni.Kuulen äänen,Se huutaa nimeäni.Hiljaa seison paikallani,mutta jalkani pakottavat minut juoksuun.Tuska katoaa,kipu antaa periksi.Tunteet eivät kanna kaunaa.Olen poissa.

Avatar
Fuyu
Viestit: 5
Liittynyt: Su Tammi 11, 2009 22:52

Re: Animecon 2010

Viesti Kirjoittaja Fuyu » Ke Kesä 17, 2009 23:51

Animeconille täytyisi tosiaan löytää joku suuri tila. Katselin tässä Hartwall Areenan sivustoja - siellä pystyisi pitämään suurempiakin tapahtumia. Hartwall Areenan ns. vuokraaminen olisi varmastikin kallista, mutta sitten voisikin pyytää 2-4€ sisäänpääsy maksun. Hartwall Areenalla olisi paljon tilaa ~ Hinta voisi olla vain se ainut ongelma. Pitäisi saada paljon sponsoreita ja yksityisetkin voisivat lahjoittaa halutessaan hieman avustuksen. Jos Hartwall Areenalla pito onnistuisi ja tapahtuma vetäisi jopa 10000 henkilöä, niin rahaa tulisi paljon. Tuskin muutamien eurojen maksu haittaisi, sillä onhan esimerkiksi Traconkin maksullinen.

Avatar
Mikarin
Chibi
Viestit: 365
Liittynyt: La Joulu 01, 2007 17:00
Paikkakunta: Cock'ola
Viesti:

Re: Animecon 2010

Viesti Kirjoittaja Mikarin » To Kesä 18, 2009 00:31

Nyt alkaa kyllä oleen jo niin epätoivon merkkejä ilmassa, että vedetääs peli poikki.

Animeconia ei ole tulossa vuonna 2010 ja tässä vaiheessa asialle ei kyllä kukaan enää mahda yhtään mitään. Sen sijaan, Desucon ja Tracon tullaan kyllä järjestämään kesällä 2010 ja molemmat korvaavat Animeconia enemmän tai vähemmän. Siispä kesän suurtapahtumien määrä pysyy edelleen samana, joten mitään ei käytännössä menetetäkkään?

Animeconia ei pidetty 2005, ei pidetty 2010 (jännä tasalukujuttu), mutta se tullaan pitämään vuonna 2011 Turussa.


Ketju pistetään lukkoon lähipäivinä jos kellään ei ole tähän mitään kommentoitavaa.
Twitter | MAL | Last.fm | Livejournal |

23:53:50 @Furinji> Heterot jos mitkä on seksuaalivähemmistö otakuissa | When the seagulls cry, there are no survivors.

Avatar
Vanhus
Viestit: 84
Liittynyt: Ke Elo 30, 2006 16:08
Paikkakunta: Tampere

Re: Animecon 2010

Viesti Kirjoittaja Vanhus » To Kesä 18, 2009 05:16

Pararin kirjoitti:Nyt alkaa kyllä oleen jo niin epätoivon merkkejä ilmassa, että vedetääs peli poikki.
Animeconia ei pidetty 2005, ei pidetty 2010 (jännä tasalukujuttu), mutta se tullaan pitämään vuonna 2011 Turussa.


Ketju pistetään lukkoon lähipäivinä jos kellään ei ole tähän mitään kommentoitavaa.
Ihmettelen itsekin miksi täällä jauhetaan animeconista jatkuvasti, eiko todellakaan fanit tajua että tracon ja desucon vie mehut järjestäjiltä. Koska jyväskylään ei finnconin yhteydessä ole on fanien tyydyttävä traconiin ja desuconiin.

Mutta sitten on mietittävä vuosia 2011 jälkeen. Miten ja missä muodossa animeconia järjestetään. Ei sen tarvitse olla nimetty animeconiksi koska coneja on ilmestynyt kuin sieniä sateella eri puolille suomea. Ja muistakaa, jatkossakin Finncon on maksuton siitä ei pääse yli eikä ympäri. ja FCAC yhdistelmä paisuu vuosi vuodelta ja jotain ratkaisua on löydettävä. Paras ratkaisu on erottaa conit oli animeconin nimenä sitten tracon tai jokin muu. Onko se animecon niin tärkeä nimenä. Ensi kesä antaa osviittaa miten käy.
Ei ole Tyhmiä kysymyksiä, on vain idiootteja vastaajia.

Sinu
Viestit: 67
Liittynyt: Ma Heinä 28, 2008 13:53

Re: Animecon 2010

Viesti Kirjoittaja Sinu » To Kesä 18, 2009 13:54

Jep, alkaa todella olla aika vain tottua ajatukseen, että ensi vuonna lysti jää Animecon tittelin alla saamatta. Eikä sillä kait ole väliä jos kesän pienemmät conit voivat kasvaa vuodessa korvaaviksi. Silloinhan vain nimi muuttuu. Tämä tietysti J-O-S sanan mukaan alisteisena. Toivottavasti Desucon ja Tracon osaavat varautua siihen, että nyt niiden odotetaan olevan korvaavia tapahtumia, yhdessä tai erikseen.

Mutta olisi kuitenkin vielä pari kysymystä aiheeseen enemmän tai vähemmän liittyen:
Ensinnäkin, (jos tämä ketju vielä menee lukkoon niin) tuleeko tälle foorumille mitään informaatiota sitten ensi kesän Finnconista? Finnconilla on myös paljon mielenkiintoista ohdelmaa, jota voisi käydä tutkimassa, edellyttäen että tietää vähän etukäteen jotakin. Nettisivut on tietty joilta voi käydä tutkimassa, mutta miten on tämän foorumin laita?

Toisekseen, nyt spekuloidaan, että Turussa on viimeinen Animecon, mutta onko tämä nyt lyöty lukkoon lopullisesti? Kesä on kuitenkin otollisinta coni aikaa, joten yksi suuri con kesässä on melkein pakollinen. Ensi kesä kertoo paljon Desuconin ja Traconin osalta ja jos se toimii tilojen, järjestyksen ja ohdelman puitteissa niin ei mitään ongelmaa. Välillä tuntuu olevan kovakin Animeconin elvytys päällä ja seuraavana päivänä kaikki ovat valmiita koko tapahtuman lopettamiseen. Onhan kieltämättä vähän vaikea sanoa mitään varmaa niin kaukaisesta asiasta, mutta olisi kiva tietää mikä on tämän hetkinen tilanne.
Hides my true shape, like Dorian Gray.

Avatar
MIK
Viestit: 12
Liittynyt: Pe Huhti 24, 2009 19:24
Viesti:

Re: Animecon 2010

Viesti Kirjoittaja MIK » To Kesä 18, 2009 17:28

Siltä se nyt vaikuttaa, että Turun Animecon 2011 olisi viimeinen. Tracon (ja/tai Desucon) ottakoon Aconin paikan. Ei tiloja, ei järjestäjiä, joten ei conia. Turha sitä on väkisin pitää elossa? Finncon jatkaa, mutta Animecon jää pois kelkasta.
Animecon tuli Finnconin rinnalle, paisui valtaisaksi kuin supernova ja luhistui omaan valtaisuuteensa jättäen jäljelle vain mustan aukon?
http://www.aaltoliike.net ~ Laatutaidetta hörhöille

Avatar
Valkoinenhai
Viestit: 258
Liittynyt: La Heinä 12, 2008 16:06

Re: Animecon 2010

Viesti Kirjoittaja Valkoinenhai » To Kesä 18, 2009 22:04

Jeps, onhan tuota Animeconia jo pitkään yritetty pitää terveenä ja elossa, mutta kuten jo aiemminkin sanoin, niin jossain tulee raja vastaan. Tehkäämme siis lempeä saattohoito, joka alkanee nyt tänä kesänä ja päättyy sitten Turussa vuonna 2011.

Vai on Tracon paisumassa kaksipäiväiseksi? Sehän on hienoa! Ja vieläpä kesällä tulossa? Tuplasti iloa! Nyt saamme korvattua kätevästi yliarvostetun Animeconin ja pääsemme turvautumaan muuhunkin kuin vain megasuosittuun nimeen.
Desuconkin oli melkoinen menestys, joten toivottavasti sekin saa vielä kunnolla tuulta siipien alle.
Uuden sukupolven conit ovat tulossa. Iloinen tervehdys siis niille ja hyväntahtoista muisteluita edelliselle. Animecon levätköön rauhassa.
Jos jokin voi mennä pieleen, niin se menee pieleen. -Murphyn laki

Avatar
Hachiroku
Viestit: 160
Liittynyt: Ma Heinä 07, 2003 16:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Animecon 2010

Viesti Kirjoittaja Hachiroku » Pe Kesä 19, 2009 00:05

Äyriäinen kirjoitti:Siltä se nyt vaikuttaa, että Turun Animecon 2011 olisi viimeinen. Tracon (ja/tai Desucon) ottakoon Aconin paikan. Ei tiloja, ei järjestäjiä, joten ei conia. Turha sitä on väkisin pitää elossa? Finncon jatkaa, mutta Animecon jää pois kelkasta.
Animecon tuli Finnconin rinnalle, paisui valtaisaksi kuin supernova ja luhistui omaan valtaisuuteensa jättäen jäljelle vain mustan aukon?
Turun Animecon on viimeinen siihen asti, kun joku taas päättää järjestää Animeconin. Ei Animeconin nimenä ja tapahtumaformaattina tarvitse kokonaan kuolla ja on jopa täysin mahdollista, että Finncon ja Animecon vielä joskus palaisivat yhteen tulevina vuosina. Finnconinkin järjestäjät vaihtuvat vuosittain, joten jollakin porukalla saattaa löytyä intoa ottaa myös Animecon saman katon alle.

Tracon ja Desucon eivät ainakaan minun silmissäni ota Animeconin paikkaa. Animecon on SE Animecon, ja muut conit ovat muita coneja. Yksi merkittävä osa Animeconin loistokkuutta on ollut nimenomaan yhteistyö Finnconin kanssa. Myös maksuttomuus on tärkeää. Animeconiin olisin valmis lähtemään, vaikka paikka olisi kauempanakin, mutta Traconin ja Desuconin suhteen päätyisin todennäköisesti päinvastaiseen lopputulokseen, eli jäisin kotiin. Minun silmissäni Animeconiin luo tunnelmaa juuri Finncon ja ohjelman monipuolisuus. Viime Animeconissa (Tampereella) kävin katsomassa pääasiassa Finnconin ohjelmaa. Yhden Animeconin ohjelman kävin myös katsomassa, mutta petyin näkemääni. Pidänkin melko epätodennäköisenä, että lähtisin muihin coneihin, jos ne eivät ole pääkaupunkiseudulla tai niiden yhteydessä ei järjestetä Finnconia.

Mikä sitten on syy Animeconin kuolemalle? Tänä vuonna Finncon ja Animecon ovat yhdessä suurempia kuin ehkä koskaan aikaisemmin, mutta pääosa kiitoksesta kuuluu nimenomaan Finnconin järjestäjille. Conitean aktiivisista jäsenistä vain pari tai kolme tulee anime-piireistä ja muut ovat scifi- ja fantasiaihmisiä. Toki yksittäisiä tehtäviä on hoitamassa monia samoja naamoja kuin esim. Traconissa ja Desuconissa, mutta varsinainen liikkeellepaneva voima Animeconin osalta on todella pieni.
Who Dares Wins!

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Animecon 2010

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Pe Kesä 19, 2009 00:31

Hachiroku kirjoitti:Minun silmissäni Animeconiin luo tunnelmaa juuri Finncon ja ohjelman monipuolisuus. Viime Animeconissa (Tampereella) kävin katsomassa pääasiassa Finnconin ohjelmaa. Yhden Animeconin ohjelman kävin myös katsomassa, mutta petyin näkemääni. Pidänkin melko epätodennäköisenä, että lähtisin muihin coneihin, jos ne eivät ole pääkaupunkiseudulla tai niiden yhteydessä ei järjestetä Finnconia.
Mikä ihme siinä Animeconissa sitten on niin hienoa ja säilyttämisen arvoista, jos kerran Finncon on ainoa syy käydä siellä?

Muut animetapahtumat ovat siis Animeconia huonompia, koska niiden ohessa ei ole toista tapahtumaa jossa käydä. Mutta eikö animetapahtuma voisi olla käymisen arvoinen ihan yksinäänkin, jos se oikein yrittäisi...?

Avatar
Hachiroku
Viestit: 160
Liittynyt: Ma Heinä 07, 2003 16:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Animecon 2010

Viesti Kirjoittaja Hachiroku » Pe Kesä 19, 2009 00:42

Tsubasa kirjoitti:
Hachiroku kirjoitti:Minun silmissäni Animeconiin luo tunnelmaa juuri Finncon ja ohjelman monipuolisuus. Viime Animeconissa (Tampereella) kävin katsomassa pääasiassa Finnconin ohjelmaa. Yhden Animeconin ohjelman kävin myös katsomassa, mutta petyin näkemääni. Pidänkin melko epätodennäköisenä, että lähtisin muihin coneihin, jos ne eivät ole pääkaupunkiseudulla tai niiden yhteydessä ei järjestetä Finnconia.
Mikä ihme siinä Animeconissa sitten on niin hienoa ja säilyttämisen arvoista, jos kerran Finncon on ainoa syy käydä siellä?

Muut animetapahtumat ovat siis Animeconia huonompia, koska niiden ohessa ei ole toista tapahtumaa jossa käydä. Mutta eikö animetapahtuma voisi olla käymisen arvoinen ihan yksinäänkin, jos se oikein yrittäisi...?
Itse asiassa Finncon ei ole ainoa syy, koska en olisi lähtenyt Tampereelle ollenkaan, jos siellä olisi ollut vain Finncon. Koko jutun juju on siinä, että saman katon alla on kaksi tapahtumaa, ja molemmista voi poimia parhaat palat.

Muut animetapahtumat eivät varmasti ole Animeconia huonompia, mutta pienempiä ja kaikkea on hiukan vähemmän (yleisöä, kauppiaita ja ehkä ohjelmaakin). Olen käynyt Traconissa kahdesti, ja vaikka ohjelmia en olekaan ehtinyt seuraamaan, olen silti sitä mieltä, että Tracon on erittäin mukava tapahtuma. Voisin mielelläni osallistua myös Traconiin ja Desuconiin järjestäjänä ja autan tarvittaessa parhaan taitoni mukaan, jos tarvetta on.
Who Dares Wins!

Avatar
Vanhus
Viestit: 84
Liittynyt: Ke Elo 30, 2006 16:08
Paikkakunta: Tampere

Re: Animecon 2010

Viesti Kirjoittaja Vanhus » Pe Kesä 19, 2009 08:18

Hachiroku kirjoitti:
Äyriäinen kirjoitti:Siltä se nyt vaikuttaa, että Turun Animecon 2011 olisi viimeinen. Tracon (ja/tai Desucon) ottakoon Aconin paikan. Ei tiloja, ei järjestäjiä, joten ei conia. Turha sitä on väkisin pitää elossa? Finncon jatkaa, mutta Animecon jää pois kelkasta.
Animecon tuli Finnconin rinnalle, paisui valtaisaksi kuin supernova ja luhistui omaan valtaisuuteensa jättäen jäljelle vain mustan aukon?
Turun Animecon on viimeinen siihen asti, kun joku taas päättää järjestää Animeconin. Ei Animeconin nimenä ja tapahtumaformaattina tarvitse kokonaan kuolla ja on jopa täysin mahdollista, että Finncon ja Animecon vielä joskus palaisivat yhteen tulevina vuosina. Finnconinkin järjestäjät vaihtuvat vuosittain, joten jollakin porukalla saattaa löytyä intoa ottaa myös Animecon saman katon alle.

Pientä reaalitajua mukaan kiitos. On tapahduttava valtava romahdus animeconien kävijämäärässä että ylipäätään finncon lähtee siihen kelkkaan mukaan. Mikä on hyvin epätodenäköistä kun katsoo traconin ja desuconin kävijämääriä. Ja silloinkin tapahtuma olisi maksuton vai. Kun kerran on ollut pääsymaksullisia erilaisia animecoeja on turha haaveilla takaisinpäinmenosta. Ja mitä tulee finnconin järjestäjiin tulevaisuudessa heitä sitoo edelleen sen finncon yhdistyksen säännöt. Perustana on maksuttomuus tapahtumalle. Intoa saatta heiltä joiltain löytyä mutta valitettavasti tosiseikat kokemuksista animeconin olemisesta kylkiäisenä tuovat jätä hattuun. Ja finnconissa sinänsä joka tapauksessa on animeohjelmaa järjestettynä. Sanoisin että vanhana scifin ja fantsun kautta animeen ja mangaan tutustuneena olisi scifille valtava tappio. Tai oikeastaan jo kun opin lukemaan löysin satumaailman. Siitä sitten vähitellen aku ankkaan ja korkkareihin. Sitten vuorossa scifi tietämättä että se oli scifiä. Sama tapahtui myöhemmin katselin telkkarista mangaa tietämättä että se oli mangaa. Ja videonauhuri ilmesyi melkoisen nopeasti minulle. Sitten dvd soitin ja mihin tämä kaikki lopulta johtaa. Nyt koko media on melkoisessa myllerryksessä intenetin ilmestyessä. sanotaan nin että olen nähnyt sarjakuvan nousun suomessa alusta asti. Liuska tex willer ja mitä niitä liuskalehtiä oli. Tai ainakin sotien jälkeisen ajan. Mutta helkkari, erehdyin asiata sivuun. Anteeksi antakaa.

Vanhus.
Ei ole Tyhmiä kysymyksiä, on vain idiootteja vastaajia.

Avatar
Skwrl
Viestit: 134
Liittynyt: Pe Kesä 12, 2009 14:57

Re: Animecon 2010

Viesti Kirjoittaja Skwrl » Ke Heinä 01, 2009 13:56

Hopeanuoli-fan kirjoitti:...Nimittäin jos coni järjestettäisiin esim. Jyväskylässä,monikaan Helsinkiläinen ei edes viitsi ajatella sinne lähtemistä,ja pelkkä matkakin saattaa Helsingistä Jyväskylään tulla kalliiksi,jonka takia monellakaan ei ole edes mahdollisuuksia lähtä sinne...
Anteeksi nyt jos keskeytän jotain tai postaan asiaankuulumattomasti ihan väärään paikkaan, mutta nyt on vaan pakko vastata. Asuuhan meitä suomalaisia muuallakin kuin Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla! Esimerkiksi Lapista ja täältä Pohjanmaalta (jossa anime- ja manga-aiheista toimintaa on miltei olemattomasti) on jokaiseen tapahtumaan todella pitkästi, ja reissuista tulee lähes aina kohtalaisen kalliita. [En ole vielä yhdessäkään conissa käynyt, mutta osaan kyllä lukea bussi- ja juna-aikatauluja ja olen matkustellut muutenkin.] Eipä muuta tällä kertaa.

Ja pääsymaksuista vielä sen verran, että jos conissa on laadullista ja järkevää ohjelmaa, olen kyllä valmis maksamaan siitä ilosta ~15e tai ehkä enemmänkin. Olisin myös itse valmis olemaan mukana conin järjestämisessä, jos sitä tarvittaisiin eikä se veisi liikaa aikaa ja/tai rahaa.

Huilisti kiittää ja kuittaa. (Ja pyytää anteeksi mahdollista sekaantumistaan.)
♪ Omituinen orava
♪ Oulun manga- ja animekerho Omake ry:n puheenjohtaja 2015

Avatar
Hachiroku
Viestit: 160
Liittynyt: Ma Heinä 07, 2003 16:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Animecon 2010

Viesti Kirjoittaja Hachiroku » Ke Heinä 01, 2009 14:19

Huilisti kirjoitti:Asuuhan meitä suomalaisia muuallakin kuin Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla! Esimerkiksi Lapista ja täältä Pohjanmaalta (jossa anime- ja manga-aiheista toimintaa on miltei olemattomasti) on jokaiseen tapahtumaan todella pitkästi, ja reissuista tulee lähes aina kohtalaisen kalliita.
Syy siihen, miksi conit aina järjestetään suurissa kaupungeissa on se, että pienissä ja kaukaisissa paikoissa kävijämäärät jäisivät paljon pienemmiksi. Tapahtuman rahoittaminen lipputuloilla olisi vaikeampaa, ja toisaalta pitkä matka yhdistettynä lipun hintaan karsisi vielä muutamia potentiaalisiä kävijöitä, jotka asuvat kaukana. Animecon VII rikkoo todennäköisesti aikaisemmat kävijämääräennätykset, ja yksi merkittävä syy on se, että se järjestetään Helsingissä. Ja kun asiaa katsoo tarkemmin, ei suuria alan tapahtua järjestetä Helsingissä yhtään enempää kuin muuallakaan Suomessa. Jos sarjakuvafestivaaleja ei huomioida, on Helsingissä järjestetty vain muutama alan tapahtuma, jotka voi laskea melkeinpä yhden käden sormilla.

Nykyään tosin pieniä tapahtumia on syntynyt ympäri Suomea, ja ne ovat ilmeisesti menestyneetkin kohtalaisesti, joten ehkä Pohjanmaan harrastajienkin pitäisi ryhtyä yhteistyöhön, ja järjestää pieni tapahtuma. Esiintyjiä löytyy varmasti ja tapahtumapaikkojen vuokratkin ovat halvempia, kuin suurissa kaupungeissa.
Who Dares Wins!

Avatar
Elyse
Viestit: 268
Liittynyt: Ma Helmi 12, 2007 17:43
Paikkakunta: Tampere

Re: Animecon 2010

Viesti Kirjoittaja Elyse » To Heinä 02, 2009 23:54

Minun mielestäni niin kauan kun pääsymaksulla ei tähdätä tuottoon, on ok ottaa sitä pääsymaksua. 20e ja siitä eteen päin on joka tapauksessa mielestäni liian kallis.

Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 24 vierailijaa