Animecon 2010

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

zayah
Viestit: 127
Liittynyt: Ma Elo 25, 2003 14:48
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Animecon 2010

Viesti Kirjoittaja zayah » Ke Elo 13, 2008 10:56

Laitetaan nyt monta viestiä kun vauhtiin pääsi...

Eli Animecon 2010, jos sellainen järjestetään, tarvitsee järjestäjiä, paikan jne. Sinä vuonna Finncon on Jyväskylässä aika pienissä tiloissa ja järjestäjäporukka on myös pieni, joten sieltä ei kovin paljon apua saa vaikka samassa kaupungissa haluaisikin sen tehdä.
Yleensä pyörät lähtevät kunnolla pyörimään vasta edellisen conin jälkeen, mutta olisi syytä jo nyt varata conipaikka (nuo isommat on yleensä aika tehokkaasti varattuja) ja perustaa ainakin alustava conitea (ja vakoilla vaikka tämän hetken conitean juonia) jos haluaa että jotain tapahtuu.

Nyt lupaan lopettaa tämän potkimisen ja keskittyä 2010 vain Finnconiin 8)

Avatar
Lmmz
Otaking
Viestit: 521
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:34
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Animecon 2010

Viesti Kirjoittaja Lmmz » Ke Elo 13, 2008 13:18

Kyllähän tuo Tampere-talo siihen voisi aika passeli olla, ajankohta esim. kuukausi ennen tai jälkeen Finnconin kesällä 2010. En tyrmää Jyväskylän Paviljonkiakaan, mutta kaksi tällaista tapahtumaa samana kesänä Jyväskylässä kilpaisivat pakostakin samoista resursseista. Tampere-talolla on yksi melko hyvin onnistunut coni tehty, joten siellä ei tarvitsisi pohtia ihan kaikkea käytännön järjestelyjuttuja nollasta alkaen. Muita tarpeeksi ehkä tarpeeksi isoja paikkoja tulee mieleen Finlandiatalo Helsingissä ja Sibeliustalo Lahdessa, Nekoconista tuttuun Kuopion musiikkikeskukseenkin saattaisi mahtua isompikin coni. Lisäksi kenties Helsingin ja Turun messukeskukset, tosin usean samanaikaisen puheohjelman järjestäminen messuhalleissa on hankalaa, ja niihin pitäisi rakentaa paljon kalustusta.

Paikasta riippumatta homma vain tarvitsisi liikkeelle lähteäkseen ne hull... hulvaantuneen innokkaat järjestäjät, jotka organisoivat tilat, rahoituksen, turvallisuuden, tekniikan ja työvoiman. Ja sitten tietysti ison kasan innokkaita ohjelmantekijöitä.

Olen ehdottanut, että jos syksyllä saadaan Tampereelle (?) AU-yhteistyökokousta, niin samassa yhteydessä voisi olla hyvä pohtia Animeconin järjestämistä 2010.
Kosmos on laaja. | Tutturuu!

Avatar
Sandi
Viestit: 66
Liittynyt: Ma Tammi 13, 2003 15:02
Paikkakunta: Tampere

Re: Animecon 2010

Viesti Kirjoittaja Sandi » Ke Elo 13, 2008 15:25

Komppaisin Lmmzia muuten mutta nähdäkseni jos moinen hirviö halutaan luoda niin järjestelyt olisi syytä aloittaa nyt. Ihan vain jos meinaa budjetin saada kokoon. Tai sitten hyväksytään tosiasiat ja pistetään 5e/10e sisäänpääsymaksu. Conin järjestäminen ei vaadi yli 12kk työtä jos on pääsymaksullinen tapahtuma, mutta pääsymaksuttomissa sen rahan hakeminen on aina syytä aloittaa ajoissa.
- Sandi / sandi ät iki piste fi

Rooa
Viestit: 53
Liittynyt: La Maalis 03, 2007 22:40

Re: Animecon 2010

Viesti Kirjoittaja Rooa » Su Elo 17, 2008 10:51

Sandi kirjoitti:Tai sitten hyväksytään tosiasiat ja pistetään 5e/10e sisäänpääsymaksu. Conin järjestäminen ei vaadi yli 12kk työtä jos on pääsymaksullinen tapahtuma, mutta pääsymaksuttomissa sen rahan hakeminen on aina syytä aloittaa ajoissa.
Me pohdimme viime Traconin aikaan kavereiden kanssa pääsymaksua.
Minä ainakin maksan mieluusti parin euron pääsymaksun (ei yli 5e!) jos narikka on ilmainen (Kamelit kantaa ilmaiseksi silloin kun itse et voi kantaa-periaate).
Meitä Animeconilaisia alkaa oleen liikaa pieniin tiloihin. Väljä conipaikka on varmasti monen unelma.
Oudokki.

Avatar
Mangafani
Viestit: 58
Liittynyt: Su Syys 10, 2006 17:40
Paikkakunta: Espoo

Re: Animecon 2010

Viesti Kirjoittaja Mangafani » Ma Elo 18, 2008 14:28

Yhdyn Rooan mielipiteeseen, pieni pääsymaksu on ok, mutta ei yli 5 e. Kyllä sitä varmasti aika kivasti tuohta tulee siltikin, jos ihmisiä tulee yhtä paljon kuin animeconiin Tampereella. :)
Animecon 08: Hyuuga Neji

Avatar
Paha sotaherra
Viestit: 602
Liittynyt: Ti Huhti 10, 2007 16:09
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Animecon 2010

Viesti Kirjoittaja Paha sotaherra » Ma Elo 18, 2008 15:30

Itse en oikein kannata pääsymaksuja Animeconissa. Suomen suurin animetapahtuma (?) sentään... Mitä siitäkin tulisi jos kaikki kävijät jonottaisivat maksaakseen? Joillakin voisi mennä koko päivä siinä. :|
Sisko: "Mitä sä teet?"
Minä: "Yritän tässä näyttää ruotsalaiselta kreiviltä."

Cosplayshogunaatti eli lyhyemmin Naatti

Krautertee
Viestit: 150
Liittynyt: Pe Tammi 16, 2004 18:09

Re: Animecon 2010

Viesti Kirjoittaja Krautertee » Ma Elo 18, 2008 16:15

Mikä ihme siinä on ettei ihmiset halua maksaa laadusta? Jos raha takaa hyvät tilat ja hyvän ohjelman, kuten mahdollisesti kunniavieraitakin niin olen aivan valmis maksamaan kummaltakin päivältä sen 10€ esim. Nuoret kuitenkin polttaa sitä rahaa coneissa vaikka mihinkä krääsään yleensä, ei se pääsymaksu sen kummallisempi asia ole. Ja juurikin sen takia että animeconilla on jo se status suomen suurimpana conina antaa sille erittäin hyvän sauman alkaa pyytämään pääsymaksua, ihmisiä sinne kuitenkin tulisi paljon joten ei se ihan syteen ja saveen menisi, toisinkuin uusien conien kohdalla voi olla.

Jonkinlainen systeemi että lippuja/rannekkeita voi ostaa etukäteen ja hieman kalliimmalta paikan päällä, monia pisteitä joista rannekkeita myytäisiin, jottei se jonotus menisi kamalan monituntiseksi yms. Tokihan siinä joutuisi jonottamaan jonkinaikaa mutta ei sekään ole ongelma miun mielestä. Siinä jonoettaessakin pystyy tutustumaan ihmisiin sun muuta. :>
Viimeksi muokannut Krautertee, Ma Elo 18, 2008 16:33. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
adreena
Viestit: 167
Liittynyt: Ma Touko 08, 2006 16:58
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Animecon 2010

Viesti Kirjoittaja adreena » Ma Elo 18, 2008 16:25

Tiger Claw kirjoitti:Itse en oikein kannata pääsymaksuja Animeconissa. Suomen suurin animetapahtuma (?) sentään... Mitä siitäkin tulisi jos kaikki kävijät jonottaisivat maksaakseen? Joillakin voisi mennä koko päivä siinä. :|
En usko että ihan niin hirveää ryysistä siihen puskisi että koko päivä pitäisi töröttää jonossa, mutta siihen voisi varautua jonkinlaisella etukäteissysteemillä. Vaihtoehtoja olisi esimerkiksi ennakkoliput, jotka voisi vaihtaa rannekkeeksi eri ovella (tai jopa ihan vaan pihalla, jolloin oville ei synny jonoa) kuin missä lipunmyynti tapahtuu, tai vielä pidemmälle jatkettu etukäteispiste jossa vaikkapa perjantai-iltana voisi osa käydä ostamassa rannekkeensa.
Näitä käytetään festareilla, ja nopeuttavat huomattavasti toimintaa.

Näin jyväskyläläisenä kyllä nauttisin kovasti kotikylän Animeconista, ja kovin mielelläni lähtisin sitä myös tekemään, mutta se kyllä vaatisi järjetöntä piristysruisketta paikallisiin harrastajiin. Eikä ilmaisconi taida olla edes mahdollisuus, koska kaupungin avustuksia ei jaella ihan kauhean avokätisesti, ja kaksi conia voisi aiheuttaa tappiota molemmille (ellei jopa häviötä toiselle). Ne tukipäätökset on oikeasti aika surullista luettavaa jo muutenkin.

EDIT: Memo to me, kirjoita nopeammin ettei muut ehdi sanoa samaa asiaa ensin. :D
Todellisuuspakoa ompeluhuoneessa (cosplay-blogi)
World Cosplay Summit 2009 Team Finland blog

Om bhûr bhuvah svah tat savitur varçnyam bhargô dçvasya dhîmahi dhiyô yô nah pracôdayât

Avatar
Lmmz
Otaking
Viestit: 521
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:34
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Animecon 2010

Viesti Kirjoittaja Lmmz » Ma Elo 18, 2008 16:39

Viime Traconiin osti lipun yli 2800 henkeä, ja tapahtuma siis pidettiin helmikuussa. Jonottelu sujui varsin jouhevasti, en muista kuulleeni pahemmin palautetta, että kukaan olisi missannut ohjelmanumeroitaan sen vuoksi, ettei olisi päässyt ajoissa sisään.

Lippujen myynti ei ole ongelma, kunhan se toteutetaan järkevän organisoidusti, eli osa lipuista ennakkoon webbikaupasta ja/tai oville riittävästi lipunmyyntipisteitä. Tässä maassa on kosolti muitakin pääsymaksullisia suuria yleisötapahtumia (Ropecon, Assembly, kaikenlaiset isot keikat ja festarit... ja monissa vielä laukkujen tarkastus), eli mitään rakettitiedettä tuollaisen toteuttaminen järkevästi ei ole. Vaatii vain huolellista suunnittelua, riittävää ennakkotyötä ja riittävästi työvoimaa.

Animeconin kokoisen tapahtuman mittaluokassa muovisten rannekkeiden nettohinnaksi tulisi alle 20c/kpl, eli pelkät liput eivät sinällään tapahtumalle merkittäviä lisäkustannuksia aiheuttaisi. Jouhevan sisäänpääsyn kannalta paras vaihtoehto olisi tietysti ennakkoon tilattujen rannekelippujen postittaminen etukäteen, tosin postikulujen osuus olisi ainakin euron/lähetys ja postituksessa olisi oma työsarkansa.
Kosmos on laaja. | Tutturuu!

Sinu
Viestit: 67
Liittynyt: Ma Heinä 28, 2008 13:53

Re: Animecon 2010

Viesti Kirjoittaja Sinu » Ma Elo 18, 2008 17:16

Asioiden suunnittelua tietysti helpottaisi se, että tietäisi onko animecon ja finncon eronneet jo tuohon vuoteen mennessä... Sillä jos ovat, niin eihän animeconin tarvitse seurata finnconia, vaan se voi asettua joko johonkin hyväksi katsomaansa paikkaan (Tampereelle?) tai kiertää kaupunkeja toisessa järjestyksessä.

Jos Jyväskylään ollaan kuitenkin suuntaamassa, niin luultavasti tulee taas tilan puute nopeasti vastaan. 2007 vuoden animecon pidettiin yliopiston tiloissa, jotka osoittautivat niin hyviksi kuin huonoiksi. Sää oli huono, joten valitettiin tilan puutetta, mutta itse olen sitä mieltä ettei coni alue päässyt ihan oikeuksiinsa silloin. (Alueen hajauttaminen olisi voinut jopa toimia hyvin, kunnon karttojen ja sään kanssa...)
Varma ongelma sillä aluella tulisi taas salitilan puolesta, sillä cosplay- ja AMV-kisat ovat yleensä yleisön suosikkeja, jolloin voi käydä niin, että tilan puutteesta kaikki halukkaat eivät pääse katsomaan. Sinänsä taas paneelit on hyvä pitää "luokissa".

Jyväskylässä ainoa alue suurelle tapahtumalle olisi Pavilijonki, mutta siellä ei taida olla suurehkoa salia näytöksille..? Auditorio löytyy, mutta sinne mahtuu (nettisivujen http://www.jklpaviljonki.fi/ mukaan) 1200 hekilöä. Muihin paneeleihin olisi myös vain pari kolme kokoustilaa...
Messuhalleissa olisi kuitenkin tilaa myyntipöydille, taidekujille, kuvauspalveluille ym... Siellä olisi myös tilaa liikkua. Ei ole mitään hajua mitä tilat tulisivat maksamaan, mutta jos sitä pääsymaksua ollaan ajattelemassa, niin luulisi sen vähän antavan liikkumavaraa. Itse olisin valmis maksamaan conista sen viitisen euroa, tai sitten euron parin maksua ohdelmiin.
Hides my true shape, like Dorian Gray.

Avatar
Semmi
Viestit: 29
Liittynyt: Ke Heinä 21, 2004 15:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Animecon 2010

Viesti Kirjoittaja Semmi » Ma Elo 18, 2008 18:18

Sinu kirjoitti:Asioiden suunnittelua tietysti helpottaisi se, että tietäisi onko animecon ja finncon eronneet jo tuohon vuoteen mennessä... Sillä jos ovat, niin eihän animeconin tarvitse seurata finnconia, vaan se voi asettua joko johonkin hyväksi katsomaansa paikkaan (Tampereelle?) tai kiertää kaupunkeja toisessa järjestyksessä.
Tähän on oikeastaan aika mukava vastaus: Kaikki on tekijöistä kiinni - mitä siis halutaan tehdä? : ) Tällä hetkellä on päätetty varmasti vuosista 2009 ja 2011: Helsingissä 2009 on Finncon-Animecon, Turussa 2011 Finncon-Animecon. Jyväskylässä järjestetään (ainakin) Finncon 2010, mutta kaikki muu on auki. Jyväskylän tapahtuma järjestetään yhteistyössä Jyväskylän Kesän kanssa, mikä helpottaa mm. tilojen hankkimista, mutta työtä on silti ihan kivasti ja innostuneille suunnittelijoille tarjolla melko vapaat kädet: halutaanko järjestää tuolloin myös Animecon ja jos, niin millaisena? Vai pitäisikö Jyväskylässä järjestää jollain muulla nimellä ja kokoonpanolla anime-/manga-/Japani-/popkulttuuri-/jotainmuuta -ohjelmaa?
Sinu kirjoitti:Jyväskylässä ainoa alue suurelle tapahtumalle olisi Pavilijonki, mutta siellä ei taida olla suurehkoa salia näytöksille..? Auditorio löytyy, mutta sinne mahtuu (nettisivujen http://www.jklpaviljonki.fi/ mukaan) 1200 hekilöä. Muihin paneeleihin olisi myös vain pari kolme kokoustilaa...
Tampere-talon Ison sali veti 1800 henkeä, pelkkä permanto 1155, eli Tampere-talon permanto vastaa Jyväskylän Paviljongin auditoriota. Auditorion lisäksi ei tosiaan ole isoja luentosaleja, mutta Paviljongin messuhalleissa on tosiaan lisää tilaa ja myös Lutakko-keikkapaikka lavoineen sijaitsee ihan vieressä. En osaa sanoa millaisia tiloja ja millä hinnalla sieltä irtoaisi, mutta eihän sen selvittäminen vaadi kuin hieman suunnittelua ja yhteistyötä Jyväskylän Kesän kanssa. Tiloja saattaisi olla vähemmän kuin Tampereella, mutta niitä ei toisaalta tarvitsisi jakaa Finnconin kanssa. Tapahtumaan voisi olla pääsymaksu tai ei ja se voisi olla Animecon tai ei.

Animeconin EI siis tarvitse seurata Finnconia, molemmat tapahtumat pärjäävät varsin mainiosti omillaan, eivätkä ne ole riippuvaisia toisistaan. Animecon voidaan järjestää 2010 Jyväskylässä Jyväskylän Kesän yhteydessä eli samaan aikaan kuin Finncon, mutta eri paikoissa, mutta niin ei ole pakko tehdä. Jos Jyväskylästä löytyy sopiva porukka tekemään omanlaistaan tapahtumaa eri nimellä ja osana Jyväskylän Kesän ohjelmaa, on tukea ja apua tarjolla. : ) Jyväskylässä järjestetään joka tapauksessa Finncon'10 (yliopiston päärakennuksella/kampusalueella) ja siellä on varmasti jonkin verran manga-/animeohjelmaa, kuten Finnconissa yleensä on, mutta ei samassa mittakaavassa kuin Finncon-Animeconissa.

Tämän kummemmin en osaa tulevaisuutta visioida, mutta ehkä tässä oli jo jotain kasvualustaa pienille karvaisille ideanpoikasille... Jyväskylä 2010 -(Finncon)conitealaisena voin kuitenkin sanoa Animeconista tai muusta sopivasta tapahtumasta näin:

Heti kun löytyy innostunut porukka, voimme järjestää vaikkapa jo syyskuun loppupuolella Jyväskylässä alustavan pohdintakokouksen Jyväskylän Kesän, Messukeskuksen ja nuorisotoimen kanssa. Tekijöitä kaivataan! Yhteyttä voi ottaa Irma Hirsjärveen, ipanema(ät)campus.jyu.fi ,jos iski järjestämisen himo. : )

Avatar
Lmmz
Otaking
Viestit: 521
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:34
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Animecon 2010

Viesti Kirjoittaja Lmmz » Ma Elo 18, 2008 21:35

Jyväskylän Paviljongista ja sen tiloista osui silmiin juuri äsken uutinen, ja toinenkin.

Ilmeisesti siis pitkään väännetty Jyväskylän Konserttisalihanke etenee, ja Paviljongin kylkeen lähdetään rakentamaan uutta n. 1000-paikkaista salia. Valmista pitäisi kuitenkin olla vasta vuonna 2011. Tästä aiheutunee myös se, että 2010 siis Paviljongin vieressä on käynnissä melkoinen rakennustyömaa tuon Konserttisalin osalta, joka saattaa osaltaan vaikuttaa tilojen käytettävyyteen kesällä 2010.

Jos ajatellaan Paviljonkia suurimpien ohjelmien, eli cosplayn ja AMV:n kannalta, niin vaihtoehtoja on periaatteessa kaksi: joko 1200 hengen auditorio lippu/jonotussysteemillä täyteen (vaikka paikkoja on Tampere-taloa vähemmän, on niitä silti lähes tuplasti yliopiston pääsaaliin tai Norssiin nähden), tai sitten ohjelmanumeroiden siirto messuhalleihin, jolloin paikkamäärää voitaneen (kulujen kasvaessa) nostaa, tosin penkit olisivat Kaapelitehtaan tapaan kaikki samassa tasossa, eikä valmiita lavarakenteita olisi.

Henkilökohtaisesti vastustan edelleen ajatusta Finnconista ja Animeconista Jyväskylässä 2010 samaan aikaan (eri paikoissa), koska ainakin itse kuulun siihen joukkoon, joka haluaisi nauttia molemmista tapahtumista täysipainoisesti eikä juosta edestakaisin pitkin kaupunkia niiden välillä. Vaan kuinka mahdoton ajatus olisi järjestää ne siten, että väliä olisi kuukauden verran? Onko Jyväskylän Kesän tuki saatavissa vain yhdelle, yhtenä viikonloppuna olevalle Finncon-Animecon -tapahtumalle, vai ymmärrettäisiinkö sielläkin, että kyseessä on oikeastaan kaksi kävijäkunnaltaan ja sisällöltään erilaista tapahtumaa?
Kosmos on laaja. | Tutturuu!

Avatar
Semmi
Viestit: 29
Liittynyt: Ke Heinä 21, 2004 15:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Animecon 2010

Viesti Kirjoittaja Semmi » Ma Elo 18, 2008 22:24

Lmmz kirjoitti:Henkilökohtaisesti vastustan edelleen ajatusta Finnconista ja Animeconista Jyväskylässä 2010 samaan aikaan (eri paikoissa), koska ainakin itse kuulun siihen joukkoon, joka haluaisi nauttia molemmista tapahtumista täysipainoisesti eikä juosta edestakaisin pitkin kaupunkia niiden välillä. Vaan kuinka mahdoton ajatus olisi järjestää ne siten, että väliä olisi kuukauden verran? Onko Jyväskylän Kesän tuki saatavissa vain yhdelle, yhtenä viikonloppuna olevalle Finncon-Animecon -tapahtumalle, vai ymmärrettäisiinkö sielläkin, että kyseessä on oikeastaan kaksi kävijäkunnaltaan ja sisällöltään erilaista tapahtumaa?
Jyväskylän Kesä on viikon mittainen tapahtuma, esim. ensi vuonna se järjestetään 7.-12.7.2009. Finncon'10 järjestetään osana Kesän ohjelmaa, eli ko. tapahtumaviikon aikana. Kuukauden välein sijoittuvat tapahtumat eivät siis ajallisesti mahdu Kesän tapahtumakalenteriin, joten jos halutaan järjestää Animecon Jklässä Jyväskylän Kesän organisaation tuella, tulee niiden sijoittua saman viikon sisälle. Yksi vaihtoehto voisi olla esim. perjantain tehokkaampi hyödyntäminen, mutta onhan se hankalaa osallistua kahteen eri coniin samana viikonloppuna, vaikka olisivatkin samassa kaupungissa. Jklän Kesän ihmisille saa varmasti selitettyä että kyseessä on kaksi eri tapahtumaa, mutta heilläkin työ keskittyy festivaaliviikolle, eli tapahtumien hajasijoittaminen ajallisesti onnistuu vain festivaaliviikon rajoissa.

Mutta kuten sanottua, Jyväskylässä ei ole mikään pakko järjestää Animeconia, etenkin jos joku toinen bat-kaupunki haluaa järjestää sen. : ) Jyväskylässä sattuu vain olemaan halukas festivaaliorganisaatio taustalla, joten jos ei Animeconia, niin mielellään ovat mukana jonkin muun jekkuhäppeningin järjestämisessä. Finncon on joka tapauksessa, mutta halutaanko jotain muuta sen lisäksi?

Avatar
Valkoinenhai
Viestit: 258
Liittynyt: La Heinä 12, 2008 16:06

Re: Animecon 2010

Viesti Kirjoittaja Valkoinenhai » Su Syys 14, 2008 15:26

Jos nyt näin äkkiseltään pitäisi ehdottaa jotain paikkaa, missä 2010 Animecon olisi, niin kyllä tämän vuoden positiiviset kokemukset Tampere talosta vievät voiton, ja suosittelisin sitä. Sorsapuisto oli viihtyisä, eivätkä tilatkaan olleet pahat. Vessoja ja juomapisteitä riitti, eikä siellä ollut vaikea eksyäkään!
Tämähän siis tarkoittaisi minun kohdallani sitä, ettei Finnconia ja Animeconia pidettäisi yhdessä.
Mitä olen ainakin foorumeita lueskellut täältä,
niin alkaa olla jo selvää, että sci-fi-fanit tuntuvat hukkuvan anime-massaan. Tapahtumat olisi siis hyvä pitää erikseen. Tuolloin ainakin pystyisi panostamaan tapahtuman mukaiseen ohjelmaan kunnolla. Ja fanit pääsisivät omiensa joukkoon.

Puhetta oli myös pääsymaksusta.
Itse olisin valmis pulittamaan sisäänpääsysta viisi euroa tai jopa enemmänkin, riippuen ihan siitä, mitä kaikkea olisi odotettavissa. Se karsisi melkoisesti turhaa porukkaa, ja rahat auttaisivat viihtyvyyden järjestämisessä. :3
Ainut ongelma sisäänpääsymaksussa on tosiaan se (kuten edellä sanottiinkin), että se on organisoitava hyvin. Muuten menee säheltämiseksi.
Mutta eipä tästä sen enempää.
Jos jokin voi mennä pieleen, niin se menee pieleen. -Murphyn laki

Avatar
Kakure
Viestit: 123
Liittynyt: Ti Touko 23, 2006 22:09
Paikkakunta: Savonlinna

Re: Animecon 2010

Viesti Kirjoittaja Kakure » Ti Syys 16, 2008 18:46

Sisäänpääsymaksu saisi varmasti kiitosta täältä päästä monitoria. En pysty käsittämään miten muutama hassu euro karsii ihmisiä, jotka muuten ovat innokkaita harrastajia (vai ovatko?). Turha väenpaljous poistuu, tai ainakin lievittyy varsinkin jos kyseessä on _iso_ ja _tunnettu_ tapahtuma, niin muitakin random heeboja pesiytyisi nurkkiin. Ropeconia verraten 20€ pääsymaksusta on kyllä jo iso summa, vaikka saitkin sillä vain sisäänpääsyn, nukkumapaikan (pöytä, lattia) ja mahdollisuuden ostella kaubamajassa (näin käytännössä). Ohjelma oli kuitenkin laadukasta (missä itse kävin), mitä onkin jo syytä alkaa odottamaan maksulliselta tapahtumalta.

Joskus periaatteet ja käytäntö eivät kohtaa toisiaan.
"Come over here stalker, let's have a little chat"

Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 19 vierailijaa