Animecon 2009 (10.-12.7. 2009, Hki) -ohjelmaehdotukset

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Semmi
Viestit: 29
Liittynyt: Ke Heinä 21, 2004 15:42
Paikkakunta: Helsinki

Animecon 2009 (10.-12.7. 2009, Hki) -ohjelmaehdotukset

Viesti Kirjoittaja Semmi » Ti Elo 05, 2008 14:50

HUOM HUOM >>> Seuraava conitean kokous 7.8. klo 18 Benita-salissa (Leppäsuonkatu 9 B), Helsinki <<< HUOM HUOM
Kokouksessa puretaan Tampereen conin kokemuksia, näitä viestiketjuja ja suunnitellaan ensi vuotta - tule mukaan juttelemaan ja tekemään! : )

Animecon 2009 - mitä siitä tulee? -ketjussa on keskusteltu paljon Animeconin sisällöstä ja järjestämisestä. Keskustelun lomassa on paljon hyviä ohjelmaehdotuksia ja ajattelin laittaa pystyyn oman ohjelmaketjun, etteivät hyvät ideat huku tekstimereen. Tässä ketjussa kannattaa heittää esiin ihan älyttömiäkin ehdotuksia, tiedä vaikka joku saisi kipinän ja ilmoittautuu halukkaaksi toteuttajaksi! Myös erilaisia tilankäyttö- ja aikatauluehdotuksia kannattaa heittää, sillä Kaapelitehtaalla ei ole ennen järjestetty Finncon-Animeconia ja erilaisia vaihtoehtoa pyöritellään juuri nyt. Ideoita voi myös lähettää suoraan osoitteeseen <ohjelma (ät-merkki) 2009.finncon.org>, josta conitea poimii ne pohdittaviksi.

TILAT:
- Kaapelitehtaan pohjapiirustus: http://2009.finncon.org/?action=downloa ... tehdas.png
- Kaapelitehdas mereltä katsottuna: http://www.helsinkiopas.com/nahtavyydet ... tehdas.jpg
- Kaapelitehtaan sisäpiha (kuva tähän hätään jonkun blogista): http://farm1.static.flickr.com/46/14604 ... 966688.jpg

Finncon-Animecon 09 järjestetään Helsingissä Kaapelitehtaalla (http://www.kaapelitehdas.fi). Tila sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien (bussi, metro ja raitiovaunu) päässä keskustasta. Kaapelitehdas on pohjapiirustukseltaan kyljellään olevan U-kirjaimen muotoinen. Finncon-Animeconille on varattu tiloja "koko U-kirjaimen matkalta", eli rakennuksen kummaltakin laidalta. Merikaapelihalli on suurin tila, mutta käytössä on myös muita karttaan ruudukolla merkittyjä sisätiloja ja Merikaapelihallissa on lisäksi iso parvi. Kaapelitehtaalla ei siis ole omia piha-alueita, eikä lähellä ole kaupungin puistoja. Asfalttinen sisäpiha on coninkin aikana talon myös pysyvien vuokralaisten käytössä ja parkkialueena, joten se on tarkoitettu vain läpikulkua varten.

Ympäristö on citymaastoa, eli asfalttia, kauppoja, toimistotiloja, ruokapaikkoja, ostoskeskus Ruoholahti (http://www.kauppakeskusruoholahti.fi) jne. Minkäänlaista puistotilaa ei siis tässä conissa tule olemaan, tosin eiväthän Tampere- talon ja Paasitorninkaan vieressä sijainneet puistoalueet olleet conialuetta, vaan vain kaupungin ulkoilu- ja puistoalueita. Kaapelitehtalla on kuitenkin paljon sisätilaa ja meillä on siis käytössä ison Merikaapelihallin lisäksi myös muita sisätiloja. Kaapelitehdas on tarkoitettu kulttuuri- ja muiden tapahtumien järjestämiseen ja siellä on järjestetty useiden tuhansien kävijöiden kokoisia tapahtumia ennenkin. Esimerkiksi nuorisotoimi on järjestänyt talviloma-aikaan pääkaupunkiseudun nuorille ilmaista Reaktori-tapahtumaa (http://nk.hel.fi/reaktori, kuvia Lehdistö-osion extranetissä) ja Kaapelitehtalla on lisäksi järjestetty monenlaisia musiikki-, kulttuuri- ja messutapahtumia. Tilaa siis on, pitää vain miettiä miten se jaetaan toimivasti eri ohjelmanumeroiden, myyntipöytien, työntekijätilan jne. kesken.

OHJELMA:
Ohjelman sisältöä ja runkoa rakennetaan nyt. Mitä ohjelmanumeroita järjestetään, mille päiville ne sijoittuvat, millaisia tilavaatimuksia ohjelmilla on jne. Vaikka edellinen coni on vasta saatu päätökseen, on seuraavaan coniin vain vähäinen vuosi aikaa. Tässä vaiheessa on tehtävä päätöksiä ohjelmasta, teemoista (Finnconin teemana on Matka), kunniavieraista (Finnconin kunniavieraina ovat fantasiakirjailija George R.R. Martin ja scifikirjailija Alastair Reynolds) ja muista ohjelmasisältöön liittyvistä asioista. Animeconissa 09 tulee ilmeisesti olemaan cosplay-kisa, mutta miten, missä ja milloin -kysymykset ovat vielä vailla vastausta. Mitä muuta ohjelmaa kaivataan? Tulisiko puheohjelmassa erityisesti panostaa johonkin teemaan tai sisältöön? Millaista puheohjelmaa kaivataan: hassunhauskoja sarjakuvasankari-paneeleja, tietopainotteisia esitelmiä, paneelikeskusteluja, vanhemmille suunnattua ohjelmaa...? Mitä nämä ohjelmat voisivat käytännössä olla? Vanhemmille Mitä lapsesi harrastaa -tietoiskuja ja tapaamisia, tuleville coninjärjestäjille Näin järjestät conin -tietoutta, aloittelijoiden Fantasiakirjallisuuden nuorisotärpit -kirjaesittelyä, pyydetäänkö Cheryliltä uusintana "pukuilukisat maailmalla ja miten järjestää kisa sujuvasti" -ohjelmanumero...?

Kaikki ehdotukset pöytään - millaisessa Animeconissa kävijät haluavat olla mukana tekijöinä ja osallistujina? Myös hulluimpia ideoita kannattaa pyöritellä, niistä saattaa tulla vaikka mitä! Ja heti jos joku esitetty aihe tuntuu omalta, kannattaa ilmoittautua ohjelmantekijäksi, avustajaksi, ideoijaksi, sponsorien etsijäksi tms. Yksin ei kenenkään tarvitse puurtaa, apua on tarjolla monelta taholta (conitealta, kavereilta, foorumeilta jne.) ja sitä kaikkein pienintäkin apua ja tekemisen intoa arvostetaan! Juuri nyt on mahdollista vaikuttaa siihen millainen conielämys tulee ensi vuonna olemaan.

HUOM HUOM >>> Seuraava conitean kokous 7.8. klo 18 Benita-salissa (Leppäsuonkatu 9 B), Helsinki <<< HUOM HUOM
Kokouksessa puretaan Tampereen conin kokemuksia, näitä viestiketjuja ja suunnitellaan ensi vuotta - tule mukaan juttelemaan ja tekemään! : )
Viimeksi muokannut Semmi, Su Elo 17, 2008 16:48. Yhteensä muokattu 3 kertaa.

zayah
Viestit: 127
Liittynyt: Ma Elo 25, 2003 14:48
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Animecon 2009 (Hki, Kaapelitehdas) -ohjelmaehdotukset

Viesti Kirjoittaja zayah » Ti Elo 05, 2008 15:15

Asiaa!

Omana haaveenani olisi johonkin sopivaan tilaan järjestää vanhempien parkki ja samalla perhehuone. Eli kaikki ne tylsistyneet ties missä istuskelevat vanhemmat joita Tampereellakin näytti joka nurkassa majailevan voisivat olla täällä rauhassa ja juoda kupin kahvia, hankitaan paikalle lukemista yms, samaan tilaan voisi laittaa jo tarpeeseen tulevan perhehuoneen eli paikan missä voi käydä hoitamassa vauvaa ja taaperoa (ja istua hetken rauhassa ja juoda kupin kahvia).
Mutta onko tällaiselle parkkitilalle mielestänne tarvetta?

Avatar
the_imp
Viestit: 23
Liittynyt: Ma Syys 26, 2005 18:48
Viesti:

Re: Animecon 2009 (Hki, Kaapelitehdas) -ohjelmaehdotukset

Viesti Kirjoittaja the_imp » Ti Elo 05, 2008 16:05

Lisähuomiona vielä että jos ei ihan julkisesti kehtaa omia ehdotuksiaan laittaa niin ne voi myös lähettää osoitteeseen <ohjelma (ät-merkki) 2009.finncon.org>.

Lisäksi tässä muutama kuvalinkki tuota Merikaapelihallia havainnolistamaan:

Avatar
J
Viestit: 258
Liittynyt: Ke Syys 21, 2005 18:15
Paikkakunta: Helsinki

Re: Animecon 2009 (Hki, Kaapelitehdas) -ohjelmaehdotukset

Viesti Kirjoittaja J » Ti Elo 05, 2008 16:35

Noh, itse olen nähnyt videoita ihan mukavasta ohjelmasta.
Muutaman esimerkin löytää juutuupista: Videot on englanniksi.
Ikari Gendo presidentiksi 1
Ikari Gendo presidentiksi 2
Ikari Gendo presidentiksi 3

Eli siis tuommoista. Tuohon en uskoisi että muuta tarvitaan kuin tila johon mahtuu ihmisiä. Tuohan olisi suhteellisen "anime" aiheinen eventti mistä voisin uskoa että moni nauttisi. Siis tuossahan olisi tarkoitus cossata hahmoa ja sitten pyrkiä presidentiksi vetäen sen tietyn hahmon roolia samaan aikaan. Tuohan tosin vaatisi että hakijat itse valmistavat puheen ja tuntevat hahmon.
Sitten kun ohjelma on ohi annettaisiin lappuset määrälle X katsojia jotka sitten valitsisivat kenestä tulee Animecon 09 presidentti. Julkistus olisi sitten joko myöhemmin samana päivänä tai sitten seuraavana päivänä lopettajaisissa, niin kuin AMV palkinnot jaettiin.
Niin ja tosiaan joku puhujankoppi ja mikrofooni olisi tarpeen.
Tuo siis tosiaan vaatisi aika paljon osallistujilta.
Viimeksi muokannut J, Ti Elo 05, 2008 17:06. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Pitkäaikainen stalkkeri

Avatar
ReiEnna
Viestit: 34
Liittynyt: Pe Tammi 16, 2004 20:27
Paikkakunta: Tampere

Re: Animecon 2009 (Hki, Kaapelitehdas) -ohjelmaehdotukset

Viesti Kirjoittaja ReiEnna » Ti Elo 05, 2008 16:37

Heitetään nyt tähänkin näkyville, vaikka amv.fi:n puolella aiheesta oli jo hieman puhetta.

Ideana olisi siis amv-harrastukseen liittyvä puheohjelma, jossa käsiteltäisiin animemusiikkivideoiden toteutustekniikkaa ja erikoisefektejä. Tarkoituksena olisi tuoda nämä aiheet lähemmäs perusharrastajaa ja alentaa kynnystä videoiden teknisten näkökohtien huomioimiseen / toteuttamiseen. Esitysteknisinä vaatimuksina olisi nähdäkseni videotykki ja äänentoistolaitteisto (headset-mikki / vast. olisi ehdoton plussa sujuvuuden kannalta). Tilana toimisi varsin hyvin viime conin "Mistä on pienet amv:t tehty"-esityksen salia vastaava kolo. Tarkemmin itse ohjelmaideasta Täällä.

Onko tällaiselle tilausta? Kommentteja / ideoita aiheeseen liittyen kaivataan, mutta mielellään suoraan tuohon linkitettyyn amv.fi:n ketjuun.
-- Dynamites!

Avatar
yukito
Viestit: 308
Liittynyt: Ma Loka 01, 2007 16:06
Paikkakunta: Pori

Re: Animecon 2009 (Hki, Kaapelitehdas) -ohjelmaehdotukset

Viesti Kirjoittaja yukito » Ti Elo 05, 2008 17:55

Heittelen tähän nyt muutaman sellaisen puheohjelman aiheen, joka minua kiinnostaisi (25-vuotias mies). Nämä ovat siis sellaisia aiheita joita minulle tuli nyt pienellä varoitusajalla mieleen ja joista haluaisin kuulla lisää, mutta en voi itse niistä kertoa, koska en omaa tarvittavia tietoja / en halua mennä yleisön eteen. Osaa näistä ehdottelin jo tuolla toisessa aiheessa.

- Luento seinenistä tai Japanin vaihtoehtosarjakuvasta.
- Paneeli fanipalvelusta. Onko pikkuhousut OK? Onko fanipalvelu lisääntynyt viimevuosien animessa?
- Joku Comiket-konkari voisi esitellä kyseistä tapahtumaa ja kertoa omakohtaisista kokemuksista, näyttää valokuvia paikanpäältä ("Näin otakut kokoontuvat Japanissa") ja vaikka antaa vinkkejä niille, jotka haluavat lähteä tapahtumaan itse tutustumaan.
- Edelliseen liittyen tai erikseen voisi Japanin doujinshi -kulttuurista pitää luennon ja selventää mitä kaikkea siihen kuuluu pelkkien painettujen doujinshi-sarjakuvien/lehtisten lisäksi (pelit, cd:t...). Toisaalta jos asiantuntemusta löytyy esim. doujinshi-peleistä, voisi vaikka niistä pitää erikoistuneemmankin luennon.
- Luento/paneeli yurin historiasta, nykypäivästä tai ihan mistä vain. Oikeasti. Ei aina pelkkää yaoita.
- Jos joltain löytyisi asiantuntemusta figuuriscenestä, niin siitäkin olisi mukava jotain kuulla. Voisi vaikka esitellä tunnetuimpia figuurien "veistäjiä" (sculptor) ja heidän töitään. Toisaalta voisi esitellä myös amatöörien tekemiä figuureja kuvien kanssa, esitellä vaikka Wonder Festivalia tai yleensäkin kertoa tästä Suomalaisille jokseenkin tuntemattomasta scenestä enemmän.

Edit. Niin ja tietysti se Japanilainen mangaka kunniavieraaksi.

Avatar
Biitti
Viestit: 147
Liittynyt: Ma Elo 04, 2008 15:20
Paikkakunta: Tampere

Re: Animecon 2009 (Hki, Kaapelitehdas) -ohjelmaehdotukset

Viesti Kirjoittaja Biitti » Ti Elo 05, 2008 18:03

Hulluja ideoita kysyttiin ja niitä te tulette saamaan.

Omasta mielestäni olisi ihan kiinnostavaa nähdä paneeli esim. nimikkeellä "Fanitytöt - kasvavatko ne ikinä siitä ulos?" Enkä haluaisi tästä mitään kiljumispaneelia tunkemalla sinne pelkästään näitä fanityttöjä. Vaan olisi ihan kiva saada kaikki fandomin eri osapuolet tarkastelemaan, väittelemään ja vastaamaan niihin paljon kysyttyihin kysymyksiin pilke silmäkulmassa. Ovatko fanitytöt fandomin syöpä, lisääntyvätkö ne kuin ne sienet siellä sateessa ja onko olemassa niitä järkeviä fanityttöjä?

Allekirjoittanut on myös kova Kyynisten Setien fani. Vaikka herrat nyt valitettavasti lauloivat Joutsenlaulunsa jo Nekoconissa, olisi minusta erittäin toivottua saattaa tämä "sanasota" heidän ja yaoipanelistien osalta päätökseen yhteispaneelilla.

Hartaana cossiharrastajana toivoisiin myös taas kerran cossipaneelia, mutta tällä kertaa sellaisessa muodossa että se keskittyisi vain johonkin tiettyyn osa-alueeseen. Kuten esim. proppeihin. Siis miekkoihin, haarniskoihin, jättinuijiin jne. Koska monia taatusti kiinnostaa tietää minkälaisia MacGyver kikkoja niihin huikeimpiin proppeihiin on käytetty.
Erityisesti siis toivoisin panelistien näyttävän mitä on tehty ja kertovan mahdollisimman yksityiskohtaisesti miten se tehtiin. Iso plussa olisi myös, että näitä paneelissa mainittuja materiaaleja sitten myös näytettäisiin perusmuodossaan ja kerrottaisiin mistä niitä sitten saa. Ettei panelistienkaan tarvitsisi turvautua selittelemään tyyliin "no se on sellaista vähän niinkuin tiättekste?", vaan olisi konkreettisia näytekappaleita materiaaleista.

Ihan perus animepaneelien puolelta toivoisin enemmän shounen-mätön syväluotausta ja syventymistä siihen mitä se shounen todella on ja miksi sitä katsovat ne kamalat fanitytöt jotka vievät ilon kaikesta homostelullaan? Mikä siinä on, että kaikki karski äijämeininki uppoaa tyttöihinkin?

Avatar
yukito
Viestit: 308
Liittynyt: Ma Loka 01, 2007 16:06
Paikkakunta: Pori

Re: Animecon 2009 (Hki, Kaapelitehdas) -ohjelmaehdotukset

Viesti Kirjoittaja yukito » Ti Elo 05, 2008 18:38

Bitenshi kirjoitti:Omasta mielestäni olisi ihan kiinnostavaa nähdä paneeli esim. nimikkeellä "Fanitytöt - kasvavatko ne ikinä siitä ulos?" Enkä haluaisi tästä mitään kiljumispaneelia tunkemalla sinne pelkästään näitä fanityttöjä. Vaan olisi ihan kiva saada kaikki fandomin eri osapuolet tarkastelemaan, väittelemään ja vastaamaan niihin paljon kysyttyihin kysymyksiin pilke silmäkulmassa. Ovatko fanitytöt fandomin syöpä, lisääntyvätkö ne kuin ne sienet siellä sateessa ja onko olemassa niitä järkeviä fanityttöjä?
Tästä tuli jotain hämmentävää kautta seuraavanlainen idea:
Paneeli Animeconin historiasta ja tulevaisuudesta, jossa voisi yrittää tuoda Finnconin ja Animeconin suhdetta ja Animeconin tulevaisuuteen liittyviä ongelmia suuren yleisön tietoon.

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Animecon 2009 (Hki, Kaapelitehdas) -ohjelmaehdotukset

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ti Elo 05, 2008 20:28

Mietinpä tässä itse erästä potut pottuina -tyyppistä ideaa. Voisin ihan mieluusti ottaa pöydän ääreen haastatteluun SubTV:n Otaku-ohjelman ihanaiset juontajat ja heitellä kysymyksiä paitsi heidän työstä, myös japanin matkoista, mielenkiintoisista vieraista yms. Olisiko yleisöllä kiinnostusta saada heidät taas vaihteeksi haastateltavien penkille?

Toteanpa samaan hengettömään vetoon ReiEnnan idean olevan ihan paikallaan. Tosin en ole varma mahtuvatko mies(?) ja hänen käsitykset erikoisefekteistä samaan saliin, ainakaan erään koitoksen jälkeen.

Avatar
adreena
Viestit: 167
Liittynyt: Ma Touko 08, 2006 16:58
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Animecon 2009 (Hki, Kaapelitehdas) -ohjelmaehdotukset

Viesti Kirjoittaja adreena » Ti Elo 05, 2008 20:32

Bitenshi kirjoitti: Hartaana cossiharrastajana toivoisiin myös taas kerran cossipaneelia, mutta tällä kertaa sellaisessa muodossa että se keskittyisi vain johonkin tiettyyn osa-alueeseen. Kuten esim. proppeihin. Siis miekkoihin, haarniskoihin, jättinuijiin jne. Koska monia taatusti kiinnostaa tietää minkälaisia MacGyver kikkoja niihin huikeimpiin proppeihiin on käytetty.
Erityisesti siis toivoisin panelistien näyttävän mitä on tehty ja kertovan mahdollisimman yksityiskohtaisesti miten se tehtiin. Iso plussa olisi myös, että näitä paneelissa mainittuja materiaaleja sitten myös näytettäisiin perusmuodossaan ja kerrottaisiin mistä niitä sitten saa. Ettei panelistienkaan tarvitsisi turvautua selittelemään tyyliin "no se on sellaista vähän niinkuin tiättekste?", vaan olisi konkreettisia näytekappaleita materiaaleista.
Ilmottaudun heti vapaaehtoiseksi tekemään moista ohjelmaa, koska juuri kiinnostusta moiseen oli aikomukseni kysyä. Lähinnä mielessäni oli ns. "Cosplayaajan päiväkirja", eli materiaalian matka valmiiksi puvuksi. Mukana olisi useampikin cosplayaaja, eri kokemustasoilta ja erilaisten pukujen kanssa. Mukana voisi siis olla vaikkapa yksi puku jossa on hervoton proppi, yksi "nypläyspuku", yksi vähemmän kokenut harrastaja (mielestäni olisi kiva kuulla muitakin kuin vanhoja pieruja) jne. Paikalla olisi siis valmiit puvut, tekijät kertomassa ja esittelemässä. Jos salissa on valkokangas tms., sillä voisi esitellä prosessikuvia (eli esim. miltä siipien sisus näyttää).

Miltä kuulostaisi? Herättääkö kenessäkään muussa kiinnostusta?
Todellisuuspakoa ompeluhuoneessa (cosplay-blogi)
World Cosplay Summit 2009 Team Finland blog

Om bhûr bhuvah svah tat savitur varçnyam bhargô dçvasya dhîmahi dhiyô yô nah pracôdayât

Avatar
Echramath
Viestit: 63
Liittynyt: Ma Heinä 28, 2008 19:34
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Animecon 2009 (Hki, Kaapelitehdas) -ohjelmaehdotukset

Viesti Kirjoittaja Echramath » Ti Elo 05, 2008 20:37

Opettaja opettaja minä tiedän: Jari Lehtinen ja tokusatsu -esitelmä. Tämä nähtiin ensimmäisessä Traconissa, mutta kaikki eivät olleet siellä ja Kamen Raider on ikuinen.

Avatar
ReiEnna
Viestit: 34
Liittynyt: Pe Tammi 16, 2004 20:27
Paikkakunta: Tampere

Re: Animecon 2009 (Hki, Kaapelitehdas) -ohjelmaehdotukset

Viesti Kirjoittaja ReiEnna » Ti Elo 05, 2008 20:47

kyuu kirjoitti: Toteanpa samaan hengettömään vetoon ReiEnnan idean olevan ihan paikallaan. Tosin en ole varma mahtuvatko mies(?) ja hänen käsitykset erikoisefekteistä samaan saliin, ainakaan erään koitoksen jälkeen.
Noo noo. 8) Tilaongelmiin soveltuva ratkaisu on laatikko Acmen TnT:tä. Tai pätkä Mäx-kanavan sisustusohjelmaa + leka.
Echramath kirjoitti:Opettaja opettaja minä tiedän: Jari Lehtinen ja tokusatsu -esitelmä. Tämä nähtiin ensimmäisessä Traconissa, mutta kaikki eivät olleet siellä ja Kamen Raider on ikuinen.
x2

Amen ja hallelujaa. Kekko-sensei, minäkin haluan Tokusatsusta uusinnan.
-- Dynamites!

Avatar
.tikli.
Viestit: 44
Liittynyt: To Maalis 02, 2006 11:01
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Animecon 2009 (Hki, Kaapelitehdas) -ohjelmaehdotukset

Viesti Kirjoittaja .tikli. » Ti Elo 05, 2008 21:15

adreena kirjoitti: Miltä kuulostaisi? Herättääkö kenessäkään muussa kiinnostusta?
Kiinnostaa (koska olen vanha pieru)! o/
On väsätty haarniskaa ja siipiä, on tultu tutuksi niin softiksen, polystyreenin, kitin kuin nypläämisenkin suhteen, joten tietoa ja kokemusta löytyy kaikennäköisestä säädöstä. Foorumilta löytyy varmasti muitakin, joilla on hanskassaan hyvä määrä macgyver-konsteja eri cosplaytarkoituksiin.

Aikaisemmin on coneissa nähty erilaisia cosplay-paneeleja ja -luentoja, mutta missään ei ole taidettu mennä ihan puvun valmistamisen nikseihin asti? Olisikin kiva nyt vaihteeksi pitää vähän syväluotaavampaa luentoa, jossa hypättäisiin heti sen "mitä-cosplay-on" -osion yli. Samaan nippuun voisi ottaa asiaksi esim. peruukin värjäyksen, jesarikorsetin, yleisimpiä proppimateriaaleja (softis, cernit, polystyreeni, pahvi, etc.), materiaalien hankintapaikkoja, älä-tee-näin -vinkkejä ja mitä nyt onkaan tarjolla. Ja tarpeeksi materiaaleja ja kuvia referenssiksi, varsinkin in progress -kuvat cosplaypuvuista olisivat aika helmiä. Ei kuitenkaan mitään liian monimutkaista, koska varmaankaan kovin moni yleisöstä ei ole tasolla, jossa mietitään mechan valmistamista lasikuidusta (vaikka olisihan se mielenkiintoista). Monelta silti puuttuu perustietoja juurikin esim. peruukin stailaamisesta ja bindauksesta. Idea voisi olla kehittämisen arvoinen?

Figuuriluento kiinnostaisi myös aivan hävyttömän paljon. Vähemmän salainen pikkupaheeni.

Avatar
adreena
Viestit: 167
Liittynyt: Ma Touko 08, 2006 16:58
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Animecon 2009 (Hki, Kaapelitehdas) -ohjelmaehdotukset

Viesti Kirjoittaja adreena » Ti Elo 05, 2008 21:25

miwa kirjoitti:Aikaisemmin on coneissa nähty erilaisia cosplay-paneeleja ja -luentoja, mutta missään ei ole taidettu mennä ihan puvun valmistamisen nikseihin asti?
Tätä nikseilyä voisi nimenomaan tuoda tässä päiväkirjailussa esiin. Tekijät kertoisi nimenomaan juurta jaksain kuinka värjäsivät peruukin, kuinka saivat kannullisesta polystyreenivaahtoa aikaiseksi propin jne.
Todellisuuspakoa ompeluhuoneessa (cosplay-blogi)
World Cosplay Summit 2009 Team Finland blog

Om bhûr bhuvah svah tat savitur varçnyam bhargô dçvasya dhîmahi dhiyô yô nah pracôdayât

Avatar
K-chan
Viestit: 173
Liittynyt: Ti Huhti 22, 2003 19:35
Paikkakunta: Espoo

Re: Animecon 2009 (Hki, Kaapelitehdas) -ohjelmaehdotukset

Viesti Kirjoittaja K-chan » Ti Elo 05, 2008 21:47

Proppipaneelia/ infopläjäystä kannatetaan. Aseiden ja muiden proppien tekeminen ei aina ole niitä helpoimpia prosesseja ja on se kokeneemmallekin cossaajalle kynnys lähteä leikkimään kemistiä, jos materiaalit ja työstötavat eivät ole tuttuja. Siksi annan ääneni tällaiselle aiheelle, mistä olisi oikeasti jotakin hyötyä.

Toinen ohjelmaidea, joka kytee mielessäni olisi akateeminen deittipeli-paneeli. Siellä voitaisiin käydä läpi deittipelien eri genrejä, tuotantoyhtiöitä ja kaikkien aikojen tunnetuimpia pelejä. Aiheesta on kirjoitettu maamme lehdissä, mutta koska pelejä tulee kokoajan lisää ja fanit arvostavat nyt erilaisia pelejä kuin 80-luvulla, voisi olla mielenkiintoista tutustua pelien historiaan ja niiden rakenteeseen sekä kerrontatapaan. Kai se nyt muutakin on kuin vikittelyä? Joku paatunut veteraani voisi kertoa omia mielipiteitään peleistä historian ohella. Voi olla ihan puhdas hentsu deittipelejä käsittelevä paneeli tai sitten tutkielma kaikista alalajeista. Ainakin olisi aikuisempaa ohjelmaa...

Myöskin anime-musiikin säveltäjiin tai musiikkiin keskittyvä esitelmä/paneeli voisi olla mielenkiintoinen. Täällä voitaisiin käydä läpi musiikin merkitystä animen juonen kuljetuksen kannalta ja pohdiskella millaista on hyvä animemusiikki. Vastaavasti pelkän musiikkipaneelin voisi korvata käymällä läpi japanilaisiin ääninäyttelijöihin liittyvää kulttia ja sitä, kuinka paljon hyvällä ääninäyttelyllä voidaan saada aikaan.

Ja se ainainen animekaraoke. Tehkää siitä isompi, kauniimpi ja näkyvämpi osa Animeconia! Oikein kattava kappaleluettelo ja jonnekin erityiseen tilaan, missä voi rauhassa lauleskella. Se on hauskaa viihdettä~ Ihan oikeasti. Jonkinlainen anime sing-along voisi myös toimia.

Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 23 vierailijaa