Nekocon 2008:n virallinen palauteketju.

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Aralys
Viestit: 121
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 19:03
Paikkakunta: Uleåborg

Re: Nekocon 2008:n virallinen palauteketju.

Viesti Kirjoittaja Aralys » Ma Heinä 07, 2008 12:33

Olisiko jossain kuvaa cosplayn voittaja-asusta? En päässyt itse paikanpäälle sitä (enkä mitään muutakaan) ihailemaan.
I'm safe
up high
nothing can touch me

Avatar
Pekasus
Viestit: 13
Liittynyt: Ti Kesä 17, 2008 10:47
Paikkakunta: Jämsä

Re: Nekocon 2008:n virallinen palauteketju.

Viesti Kirjoittaja Pekasus » Ma Heinä 07, 2008 12:56

Suuret.. eipäs kun.. Jättimäiset kiitokset kaikille tapahtumaan osallistuneille ja järjestäjille :D
Oli todella mahtavaa ^^ Harmi kun pääsin vain yhtenä päivänä...

Vesipisteitä riitti, sisällä oli opaste 'kyltit', joista selvisi missä päin taloa mikäkin juttu sijaitsi, ohjelmavihkosia riitti (ainakin ensimmäisenä päivänä... Luulisin..), Olen itse joskus jäänyt ilman sellaista vihkosta joissakin tapahtumissa, mutta nyt niitä näytti olevan kasoittain saatavilla, liekkö sitten kaikille riittänyt.. Porukka oli mukavaa (kuten aina), tunnelma oli mahtava (kuten aina), netistä tapahtuman sivuilta tulostamani kartan avulla löydettiin vieraassa kaupungissa nopsasti ruokapaikka, parkkipaikkoja löytyi... jne..
En nyt äkkiä keksi pahemmi kritiikkiä tästä, omalla kohdallani päivä meni lähes täysin nappiin. Ainut mikä jäi hieman harmittamaan oli, että Kyynisten setien show ja Cosplayn aloittelianopas juttu menivät ajallisesti ristiin ja meidän piti lähteä kesken pois Cosplay aloittelijanoppaasta, sillä tottahan toki me tahdoimme Kyynisten setien joutsenlaulun nähdä, mutta sillehän ei voi kukaan mitään, että menee ohjelmien aikataulut ristiin, eikä tuo nyt niin pahasti haitannu...
Niin ja lisäksi en päässyt tekemään itselleni kissakorvia, sillä aina kun siinä kävin niin oli täyttä, enkä tietenkään viitsinyt jäädä odottelemaan (oli muutakin tekemistä), mutta korva pajassa olisi saanut olla ehkä hieman enemmän järjestäjiä ja tilaa, jotta olisi mahtunut enemmän kerralla..

Tässä kuvia, joita sain lauantain aikana otettua: http://s293.photobucket.com/albums/mm43 ... mview=grid
Pahoittelen kuvien huono laatua, joka johtuu huonosta kamerasta ja tyhmästä kuvaajasta :oops:
Jos löydät noista oman/kaverisi kuvan, niin saat sen minun puolestani kopioida itsellesi..

Lisäksi olisin erittäin kiitollinen, jos joku jolla sattuisi olemaan kuva hölmön näköisestä Kyonista (minusta) ja viitsisi sen minulle linkittää ^^' jos arvelet että sinulla saattaisi olla kuva minusta, mutta et ole kuitenkaan aivan varma minkä näköisestä tyypistä on kyse, niin tuolla ottamissani kuvissa pitäisi olla myös pari ystäväni minusta ottamaa kuvaa joista voit asian varmistaa..
Kiitän jo näin etukäteen.

Huh... Eikai tässä muuta.. Osasin taas hirveän epäselvästi selittää kaiken..

Nähdään Animeconissa ¦3
a.k.a. Ryuu No Chi

Jämsän Otakut

Avatar
Leonhart
Viestit: 149
Liittynyt: Ti Tammi 16, 2007 02:13
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Nekocon 2008:n virallinen palauteketju.

Viesti Kirjoittaja Leonhart » Ma Heinä 07, 2008 13:01

Aralys kirjoitti:Olisiko jossain kuvaa cosplayn voittaja-asusta? En päässyt itse paikanpäälle sitä (enkä mitään muutakaan) ihailemaan.
Tarkoitatko yleisöäänestyksen voittajaa vai sitä joka oli tuomareiden suosikki?

Nimittäin yleisöäänestyksen voittajasta (minä) löytyy minulta itseltäni jo yli 40 kuvaa, että saat niitä kun vain pyydät :D Mikään niistä ei ole sitten itse ottamani, krediitit menevät Morwenille (täällä Anikissa) sekä Mikko Lammille, ja muille ihmisille, joiden nimiä/nimimerkkejä en valitettavasti tiedä ^^

EDIT// Ja sitten vielä tiedonannoksi: Ne jotka ottivat kuvia Squallista, olkaa ystävällisiä ja tunkekaa nettiin kun vain joudatte :D Miljoonat kiitokset jo etukäteen!
Visual Gay's FFFight Champion 2009
Visual Gay's FFFight Champion 2010
Kotisivuni: Renzokuken Cosplay
Cosplay.com-profiilini: Cosplay.com

I don't want to write just to have some critics analysing my work.
-I just want to tell people stories.

Avatar
Furinji
Viestit: 735
Liittynyt: To Loka 16, 2003 14:56
Paikkakunta: Pori
Viesti:

Re: Nekocon 2008:n virallinen palauteketju.

Viesti Kirjoittaja Furinji » Ma Heinä 07, 2008 13:15

Oivoih. Maantieteellisesti palautunut conista... fyysisestä ja henkisestä puolesta en niin menisi vannomaan.

Oli se hienoa oikein hienoa. Nekocon tuli, meni ja hyökkäsi kynsimään aikaisempia suosikkejani kärkikamppailussa. Ensimmäistä kertaa tuli tuolla pyörittyä ja oli kyllä mitä soveliain conipaikka. Hienoa hienoa. Ennen conin alkamista rakennuksessani pyöriessä tuli välillä sellainen olo, että jokaisen nurkan takaa aukeaa vain lisää tilaa kuljettavaksi. Nautein kovasti eivätkä tilat pahemmin ahdistaneet edes sen jälkeen, kun molemmista sisäänkäynneistä alkoi syöksyä porukkaa sisään.

Käytävillä kuuli kommentteja ohjelmiston aikataulun väljyyden puolesta ja vastaan aika tasaisesti. Itse en ehtinyt paljoa eroa pohtimaan, kun menoa riitti omissakin jutuissa. Onhan se toki kaksipiippuista. Itse arvostan sitä, ettei tarvitse juosta ohjelmasta toiseen. Toisaalta monissa conissa on viime vuosina myös tuijottanut ohjelmakarttaa ja todennut, että jaahas mulla ei ole mitään tekemistä seuraavaan viiteen tuntiin. Tässä asiassa ääripäillä ei voita...

Nekossa ei ainakaan pahemmin ollut ongelmaa etteikö katsottavaa olisi ollut. Jäi harmillisesti luentoja itsellä välistä, mutta täytyi sitä nyt välillä vetää henkeäkin. Kyyniset sedät oli siis ihan kauheita kaikkia sitä päästetäänkin nykyään ohjelmaa tekemään aijaijai. Cospleijaava tanssiesitys oli pirteää katsottavaa. Cosplay-harrastajat saisivat muutenkin huomattavasti enemmän tehdä muutakin kuin vain kävellä puku päällä. Tästä päästäänkin FF-tappeluun, jota tuli tällä kertaa tuijoteltua vähän aikaisempaa tarkemmin. Minusta ainakin oli ihan hienoa, että moista harrastettiin tällä kertaa oikein lavalla..... Tosin sitten se taistelu kuitenkin jatkui vielä salin ulkopuolellakin taas... Muutaman taistelun vain ehdein/jaksoin katsoa ja vähän kyllä huolestutti, kun siinä ajassa jo ehti tulla olo, että homma toistaa itseään pahasti. Enemmän luovuutta ja energiaa siihen iskujen luomiseen. (Ei näkynyt edes verta..eiku).

Cosplay-kisailua olin ensimmäistä kertaa tuomaroimassa, että tulipa sekin nyt sitten koettua. Oikeastaan mukavaa hommaa sinäänsä ja siis tottakai tuomarointi tälläiselle perfektionistille sopii. Helppoa valinta ei kuitenkaan ollut. Joo joo niinhän ne kaikki aina sanoo, mutta tässä joutui itse ainakin näkemään jopa vaivaa. Suosikkeja tottakai nousi silmänräpäyksessä, mutta kun järjestystä piti muotoilla, niin siinä se todellinen viilan käyttäminen pilkkuihin pääsi koetukselle. Okei myönnetään, että kun aamulla selasin lähdekuvia kilpailijoiden hahmoista, niin ajattelin itsekseni, että "noh tässä ei mene kauaa." Mutta sitten, kun näin kilpailijat pyörähtämässä lavalla ensimmäistä kertaa ennen varsinaista kisaa, niin tajusin olleeni pahasti väärässä. Mitä lähemmäs kärkeä voittajan metsästys läheni, sitä voimakkaammin kuului mantra "yksityiskohdat, yksityiskohdat, yksityiskohdat." Todella loistavia kokonaisuuksia oli useita ja niiden laittaminen toisiaan vastaan vei aikansa. Ainakin itse tiedän itseni olleen erittäin perusteellinen, joten antaa draaman tulla. Enivei pidin pestistäni, että kiitokset vain Willalle. Ette te minua näin vähällä murra.

Mitäs vielä, mitäs vielä..

Myyntipöydillä oli tosiaan mukavasti tilaa, vaikka itsellä ostokset jäi kyllä aika vähiin. Tuli sitä nyt turkulaisia kollegoita tuettua hankkimalla kangasmerkki ja napsittua jotain muuta pientä mukaan vaikka olisihan sitä voinut hankkia enemmänkin. Futurefilmin jääminen pois sunnuntailta kyllä harmitti kovasti. Siinä kärkyttiin useamman hengen voimin sitä pöytää aamulla rahat kourassa, että tuokaa meille animea, mutta ei niin ei! Noh toivottavasti tulevissa coneissa sitten. Taidekujan tilanne kyllä pisti vähän harmittamaan niin taiteilijoiden kuin vierailijoidenkin puolesta.

Summaatisummaarumina varsin hienoa ja täyteläistä oli. Kyllä ehdottomasti kannatti, vaikka henkilääkäri varmaan onkin toista mieltä

Mjaa niin, jos joku cosplay-kisailuun osallistunut tahtoo vielä kuulla palautetta omasta suorituksestaan, niin minulle saa kyllä pistää yksityisviestiä ja tiedustella. Kannattaa tosin tehdä se vielä, kun kilpailu on tuoreessa muistissa itselläni. Itse tapahtumassa muutamien kanssa kisan jälkeen jo puhelinkin..siis niiden muutamien, jotka uskalsivat lähestyä. Jos kyselette, niin mainitkaa omaa nimimerkkiä/numeroa/yms, etten vahingossakaan sotke teitä toisiinne. Mitään itkuporuviestejä jonkun toisen tekemisistä on kyllä sitten aivan turha lähettää sillä niistä seuraa vain kirvestä.

Ahem. Yuristiliitto! o/
Tämä on häikäilemätön mainos: Jinsei ry, Porin anime- ja mangaklubi
[17:52] <@Sivis> "I'm becoming Jinsei.. Jinsei" .. :|
_______________________
.Petteri//Furinji

Avatar
Pluie
Viestit: 269
Liittynyt: Ti Touko 03, 2005 21:56
Paikkakunta: Tampere

Re: Nekocon 2008:n virallinen palauteketju.

Viesti Kirjoittaja Pluie » Ma Heinä 07, 2008 13:24

Mukavan leppoisa coni kyllä oli, kiitokset järjestäjille ^^ Kaikki toimi oikein hyvin ja ohjelmisto oli muuten kiinostavaa paitsi että sunnuntaina päivästä meni kyllä enimmäkseen ihmisten tuojotteluksi ja satunnaisten ihmisten kanssa höpisemisksi kun ei keksinyt enää mitään tekemistä parapara tuntien ajaksi. Siinä välillä olisi voinut olla jotain muutakin aktiviteettia.

Ja sitten aiempaan postaukseen:
Amnesia kirjoitti:Narutohahmojen osallistuminen cosplaykisaan pitäisi kieltää TAI kisaan osallistuvien samojen hahmojen määrä pitäisi rajoittaa yhteen.
Miksi? koska narutohahmoilla on erittäin erittäin pienet mahdollisuudet ylipäätään pärjätä kisoissa ja suoraan sanoen nämä täyttävät siellä muiden cossaajien paikkoja.
Mitäs tähän muuta sanoisi kuin... mahdotonta.

Ensinnäkin idea rajata jokin tietty sarja pois cosplay kisasta on jo sinänsä epäreilua kyseisen sarjojan kannattajille. Ja jos nyt syynä on tylsät puvut niin sittenhän pitäisi alkaa rajaamaan pois muitakin sarjoja joissa on "tylsiä" pukuja kuten Initial D (hehe), Genshiken, Death Note, School Rumble, Sailor Moon jne jne, jolloin varmaan ehkä kaikki ymmärtää miksi tämä on järjetöntä? Myös se että jossain sarjassa on tylsän näköisiä pukuja joita cossataan eniten ei kerro sitä että sarjasta ei myös löytyisi niitä kiinnostavia pukuja. (Kuten esim yhdeksän häntäinen demonikettu Narutossa ^^ )

Toiseksi eiköhän sitä itsekin ekan kisan jälkeen ala tajuta että ehkä ne pikkutarkat pitsihirviöt tai järjettömän taidokkaasti väännetyt huget miekat saattavat herättää enemmän tuomarien ja yleisön huomiota kuin melko yksinkertainen paita + housut + takki + panta yhdistelmä jota näkee conialueella jo muutenkin joka nurkan takana.

Ja vaikka sitä ei omalla cossillaan kisaa voitakaan, on se aika kokemus jonottaa kisaan kuumassa, ahtaassa ja hapettomassa kytävässä pari tuntia (Nekoconissa ei onneksi ollut tätä ongelmaa) ja sitten vilahtaa useaman sadan ihmisen edessä sillä omin kätösin väännetyllä puvulla. Varsinkin ensikertalaisille (joita oli huimasti tänä vuonna, ja upeita cosseja!) jo pelkkä kisaaminen on varmasti kokemus, joko hyvä tai huono mutta kokemus joka tapauksessa, jonka perusteella on helpompaa ensi kerralla pohtia millä/miten tehdyllä puvulla kannattaa kisaan osallistua. Ja jos nyt totta puhutaan niin kuka ensikertalainen oikeasti on niin lahjakas että väntää ensimmäiseksi cossiksi jonkin Trinity Bloodin hahmon tai vaikka jonkun pumpulipallon Di Gi Chatartista? Minusta ainakin olisi helpompaa aloittaa jostain ysinkertaisesta puvusta vaikka sillä olisikin pienemmät mahdollisuudet voittaa. Hyvin tehty cossi (oikeat kangas- ja proppimateriaalivalinnat, siististi ommeltu/veistetty/teipattu ja viimeistelty) on aina ainakin tuomarin, joka näkee puvut läheltä sekä pystyy vertamaan niitä referenssikuviin paljon parempi kuin monimutkainen cossi joka on tehty vähän sinne päin. Cossaamisessa kun ei minusta ole kyse vain siitä että heitetään joku puku olalle ja sitten kävellään lavan läpi vaan siinä olisi tarkoitus näyttää hahmolta ja mahdollisesti myös eläytyä siihen hahmoon.

(Ja sitten siihen nipo aiheeseen... jos kilpailija antaa referenssikuvan, olkaa myös varmoja että se on sellainen kuva jossa kyseinen hahmo on siinä puvussa jonka teitte. Jos puku ei vastaa referenssikuvaa niin tuomarit joutuvat repimään hiuksiaan rankatessa hienon puvun pois vain koska se ei vastannut kuin osittain referenssikuvaa ja kukaan ei tiedä miltä puvun oikeasti pitäisi näyttää.)

Avatar
Unita
Viestit: 474
Liittynyt: La Syys 16, 2006 13:39
Paikkakunta: Vantaa

Re: Nekocon 2008:n virallinen palauteketju.

Viesti Kirjoittaja Unita » Ma Heinä 07, 2008 14:09

Ja nythän on niin että minulla on Nekoconin cosplay-kilpailun ensimmäinen osa ladattuna Youtubeen. Alla linkki.

Cosplay-kilpailu osa 1
Cosplay-kilpailu osa 2
Cosplay-kilpailun ryhmäkuvaa
Cosplay-kilpailun palkintojen jako

Loput osat edittaan tähän postiin piakkoin. Ja näyttää siltä että tuubiin on ehditty ladata myös Kyyniset Sedät ja Cosplay-tanssinäytös (jonka minäkin ehkä vielä tuubiin lataan).
Viimeksi muokannut Unita, Ma Heinä 07, 2008 15:42. Yhteensä muokattu 3 kertaa.

Avatar
suca
Viestit: 29
Liittynyt: To Marras 16, 2006 18:39

Re: Nekocon 2008:n virallinen palauteketju.

Viesti Kirjoittaja suca » Ma Heinä 07, 2008 14:12

Olen samaa mieltä että Narutosta löytyy myös hienoja cosseja esim. cossikisan Konan siivet olivat hienot ja olivat vieneet varmasti aikaa ja hermot niiden tekijältä. Joku voisi kyllä tosiaan vetää joku vuosi kyuubicossin olisi hauskaa nähdä mitä siitä tulisi ^^ Mutta kyllä ihmiset varmasti ymmärtävät ettei cossikisaa voiteta millään helpolla asulla suomessa. Ja aina pelihahmot ovat askeleen edellä muita. Söpöpari kunniamaininta oli mielestäni hieman aiheeton..Tuomareiden pitää kumminkin ajatella että mitä yleisö äänestää ja sitten antaa kunniamainintoja muille, mutta koko jutussa on iso virhe. Tuomariston pitäisi ensin saada tietää yleisöäänestyksen tulokset ja sen jälkeen päättää kunniamaininnoista. Toimisi varmaan paremmin. Innolla odotan seuraavaa conia. Nähdään Aconissa ;D

Avatar
Norie
Viestit: 30
Liittynyt: Ma Heinä 07, 2008 14:16
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Nekocon 2008:n virallinen palauteketju.

Viesti Kirjoittaja Norie » Ma Heinä 07, 2008 14:39

Norie kiittää ja kumartaa mahtavasta conista. Ilmapiiri oli aivan uskomaton. Kaikki olivat hyväntuulisia ja siten ihanan ystävällisiä. Rento meininki on aina merkki hyvästä conista. Tilat olivat juuri sopivat, kaikelle riitti tilaa, muttei tuntunut kuitenkaan autolta. Myyntipöytiä oli kiitettävä määrä ja tavara oli kiinnostavaa. Plussa Fantasiapeleille hienosta mangavalikoimasta! Mitä cossaajiin tulee, puvut olivat toinen toistaan upeampia ja niitä saattoi ilolla ja katsella ja kuvata.

Ohjelmaa oli mielestäni kuitenkin turhan vähän, ja jotkin kiinnostavat asiat menivät päällekkäin, joten ei oikein osannut päättää mitä teki. Iso hali tanssimattopisteen pitäjille, vaikka jonot olivat pitkän puoleiset, oli sen arvoista päästä näyttämään taitoja muillekkin kuin vanhemmille kotonaan. Myös FFFight oli loistava, meinasin hypätä ylemmältä parvelta alas katsomoon, kun Vincentille tyrkytettiin se Free Hugs kyltti. :> Myös Sontikkamies oli loistava. Taidekujalla pidetty ylimääräinen FFFight oli mahtava. Minut jopa summonoitiin, kun "Fellow akatsuki" kutsuttiin mukaan.

Mitä tuohon Narutoon ja Cosplaykisaan tulee, niin minun mielestäni ei ole oikein sulkea joitain ihmisiä pois sen takia, "etteivät he kuitenkaan voita". Olettaisin, että kaikki Narutocossaajat tietävät jäävänsä pois kärkisijoilta, kun se on monesti osoitettu.
Mielestäni tuo "söpö pari" kunniamaininta oli hyvä. Se varmasti rohkaisi kysiestä paria siirtymään suurempii haasteisiin cosplayn saralla.


Minulta tulossa slideshow-kooste conin molemmilta päiviltä ja ehkä huononpuoleisella kamerallani kuvattu Cosplaytanssishow. Yritän saada nuo parin viikon sisällä tubeen.

-Keltaviherhiuksinen akatsukihuppari Dei kiittää
“Let’s try to fall in
love”

Avatar
adreena
Viestit: 167
Liittynyt: Ma Touko 08, 2006 16:58
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Nekocon 2008:n virallinen palauteketju.

Viesti Kirjoittaja adreena » Ma Heinä 07, 2008 14:54

suca kirjoitti:Tuomareiden pitää kumminkin ajatella että mitä yleisö äänestää ja sitten antaa kunniamainintoja muille, mutta koko jutussa on iso virhe. Tuomariston pitäisi ensin saada tietää yleisöäänestyksen tulokset ja sen jälkeen päättää kunniamaininnoista.
Miksi ihmeessä? Tuomaristo ja yleisö ovat kaksi eri arvosteluelintä, jotka antavat palkintoja kenelle heitä huvittaa, omilla perusteillaan. Totta kai kaikki tajuavat että tietyt hahmot saavat automaattisesti kasan faniääniä, mutta ei sen vuoksi pidä jättää heitä ilman tuomaripalkintoja jos sellaisia muuten ansaitsisivat. En näe mitään ongelmaa siinä, että tuomaristo ja yleisö palkitsevat samoja tyyppejä. Missikisoissakin lehdistön suosikki ja yleisön suosikki löytyvät myös itse voittajakolmikosta.

Tarkoitus ei käsittääkseni ole palkita mahdollisimman monta, vaan parhaat. Kilpailuissa jotkut voittaa ja loput ei.
Todellisuuspakoa ompeluhuoneessa (cosplay-blogi)
World Cosplay Summit 2009 Team Finland blog

Om bhûr bhuvah svah tat savitur varçnyam bhargô dçvasya dhîmahi dhiyô yô nah pracôdayât

Avatar
Niko-Kun
Viestit: 117
Liittynyt: Ti Maalis 16, 2004 21:54
Paikkakunta: JNS

Re: Nekocon 2008:n virallinen palauteketju.

Viesti Kirjoittaja Niko-Kun » Ma Heinä 07, 2008 15:23

After a long slumber, I has been summoned.

Con oli piristävää vaihtelua tämän vuoden aikaisempiin coneihin.. tai voisi miltei sanoa coneihin nyt ja Nekocon I:n välillä. Itseäni ei hirveämmin häirinnyt ohjelman (Lue: paneelien ja luentojen) puute, eipähän ainakaan jäänyt hampaankoloon kun ei ehtinyt kaikkialle. Tulevaisuudessa coneissa voisi ja tulisi olla enemmän vaihtoehto-ohjelmaa, muutakin kuin Danke/Parapara/FFF -linjaa, mutta kuitenkin sellaista ohjelmaa, johon conikansakin voisi ottaa osaa.

Mitä Cosplaykisaan tulee.. haluan ensiksi pyytää anteeksi, mikäli traumatisoin tuomareiden juonnolla ketään. Lyhyellä varoitusajalla sammakoita tulee vähän pakostakin spiikin aikana :p

Tämä selvitettyä haluan siirtyä oleellisiin asioihin tuomaroinnissa. Kaikkia loistavia cosplayaajia emme pystyneet palkitsemaan millään palkitsemaan, tästä esimerkkinä Hermes tai Siivekäs Konan Narutosta. Mikäli jollain on jäänyt hampaankoloon jostain päätöksestä.. tai siitä että joku sai palkkioksi osallistumisestaan vain kokemusta ja kiitosta, löytyy nappula josta voi laittaa henk. koht. viestiä.

Myönnettäköön että kunniamaininta 'Söpö Pari' oli hieman heikosti määritelty, mutta ideana oli palkita nuorempia ja uusia cosplayaajia. Yhdennäköisyyttä Chihirossa ja Hakussa kuitenkin oli. *hymy*
FREEDOM IS SLAVERY
PEACE IS WAR
IGNORANCE IS STRENGTH

ANIKI IS WATCHING YOU.

Avatar
Wemppa
Viestit: 199
Liittynyt: La Tammi 14, 2006 00:21
Viesti:

Re: Nekocon 2008:n virallinen palauteketju.

Viesti Kirjoittaja Wemppa » Ma Heinä 07, 2008 17:20

Mainioita ihmisiä, mainiot tilat, mainiot välimatkat, mainio lattiamajoitus... mainio con. Kiitos kovasti järjestäjille ja osallistujille ja ihmisille jotka otti kuvia ja kaikille, ei kaduta kalliiden junalippujen osto. Itse asiassa harmittaa vain se, kun meidän porukka ei päässyt paikalle jo perjantaina vaan vasta lauantaina puoli kahden maissa, jolloin jäi Kyyniset sedät näkemättä. :< Ohjelmaa oli kieltämättä vähänpuoleisesti, josta seurasi muutama "öö mitäs nyt tehdään öö" -tilanne, mutta ainakin ne mihin päästiin olivat laadukkaita. Cosplaytanssiesitys ja FFFightit olivat varmaan omat kohokohtani conissa, jälkimmäisestä vaan semmoista noottia että ihmisiä oisi voinut summoneerata yleisöstä enemmän ja iskujen keksimiseen meni välillä turhan kauan aikaa (ja yhyy, miksi sinne lavalle piti väkisin änkeä, antakaa niiden järjestäjien järjestää). Iso lava oli kumminkin hieno, eturivistä hyvä näkyvyys ja tunnelma mainio. Seuraavan kerran tälle numerolle pitää varata enemmän aikaa!
Muista ohjelmista pitää mainita vielä se doujinshipaneeli, sitä oli näin harrastelijasarjakuvapiirtäjänä mielenkiintoista seurata, vaikka tuskin koskaan tulenkaan varsinaisesti julkaisemaan mitään muualla kuin netissä.
Paikalla oli kyllä paljon hienoja cosseja, kismitti kun kamerani oli conin ajan (ja on vieläkin) toisen perheenjäsenen kanssa ihan muualla päin Suomea. No, sain lainattua kaverin kameraa jonkin verran, ja heittelen kuviin jotain linkkiä jossain vaiheessa kun kaveri on saanut siirrettyä ne jonnekin. Omasta cossista puuttui pari yksityiskohtaa hihoista, mutta ei sitä kukaan onneksi tainnut huomata. Ja maskikypärähärpäke putosi ainakin seitsemän kertaa, mutta ei suureksi hämmästyksekseni mennyt rikki, mitä nyt ihan vähän nokasta mureni. Oli siistiä, miten moni loppujen lopuksi tunnisti meidät. Etenkin se "jotkut sentään pelaa laatupelejä" –kommentti lämmitti. :3
Enpä ma tässä oikeastaan muuta keksi, kuin että vielä kerran ihmisille kiitos. Waka/pyjama/vasen kaapu/nekozawa/mikälie kiittää ja kuittaa. o7

PS. Pelatkaa ihmiset enemmän Ôkamia, se on tehty sumi-e-tyylillä! Peli ei voi olla huono, jos se on tehty sumi-e-tyylillä!
| writing | to | reach | you |

mirha
Viestit: 3
Liittynyt: La Helmi 17, 2007 02:01

Re: Nekocon 2008:n virallinen palauteketju.

Viesti Kirjoittaja mirha » Ma Heinä 07, 2008 17:28

Juu. Mukava con, ihanan tilava ja ilmava. Tosin, tilavuus johtui porukan puutteesta. Aika väljää oli, mutta pienempihän tuo on kuin Animecon. Tosi toimiva ja kodikas kokonaisuus minun mielestäni. Ohjelmaan olisi voinut panostaa pikkasen enemmän, meni hengailuksi suurimmilta osin. Ja umm, miten tämän nyt sanoisi... Juontajat vaihtoon ensi kerralla, jookos?

JA YLEISESTI HALUAN SANOA, ETTÄ kun pyydetään kuvattavaksi, haluaisin, että odotettaisiin sen verran, että kuvattava saa tukkansa hyvin ja vaatteensa suoristettua. Just kun sai tukan silmiltä/-lle ja hyvän poseerauksen päälle nii kiiteltiin jo ja lähdettiin pois. Siis whut, otitte kuvia cossaajasta joka räpeltää tukkaansa? Ärsyttää kun kohta on kuitenkin lolgalleriat täynnä kuvia, joissa hienotkin cossit näyttävät räjähtäneiltä kun ei voitu odottaa sitä kolmea sekuntia että cossaaja saisi itsensä järjestykseen. Vähän kärsivällisyyttä ja sillee, jookos?

Voidaanko HUG ME -kylttejä kantavat äidinrakkautta vähänlaisesti saaneet teinit käännyttää ovelta heti alkuunsa ensi conissa? Pilasivat muuten hyvää tunnelmaa läsnäolollaan.

Avatar
wooditus
Viestit: 14
Liittynyt: Ti Touko 20, 2008 12:27
Paikkakunta: muhos

Re: Nekocon 2008:n virallinen palauteketju.

Viesti Kirjoittaja wooditus » Ma Heinä 07, 2008 17:44

No niin, viime yön sain nukkua rauhassa ja kerätä voimia jotta tänne ilmestyisi kunnollista palautetta minunkin osaltani.

Lauantaina olin siis tämä cosplay-kisaan osallistunut Hermes joka syöksyi melkein alas lavalta ja onnistui hajoittamaan toisen siipensä portaissa (onneksi sain sen korjattua ennen kuvausta, huh!) ja työllisti muutenkin ihmisiä kyselyillä 'voitko-pitää-tätä-siipeä-hetken-pystyssä-kun-pitäis-saada-käsi-vapaaksi?'
Sunnuntaina olin se oudon näköinen Deidara, jota voisi myös kutsua Flasback Deidaraksi (koska normaaleja deidaroita on niin paljon) (*köh* http://www.onemanga.com/Naruto/359/09/ *köh*) Että näin sunnuntaina

Kiitoksia tietysti aina avuliaille ja mukaville ihmisille ja erityisesti cosplay kisassa minua auttaneille, vettä tuoville ja lavalta alas kävelemisen estäneille ihmisille ^^

Musiikkikeskus oli mahtava paikka pitää con, koska siellä oli tarpeeksi tilaa, kertaakaan ei tullut mitään 'sillitpurkissa' oloa niinkuin esim. animeconissa usein käy. Opastekyltit olivat myös hyödylliset, ja paikalla olevat sohvat ja muut istumapaikat (kun sellaisia ei oikein kikuconissa ollut, joutui istumaan lattialla) olivat hyvä juttu. Myyntipöydillekkin pääsi todella hyvin käymään (varsinkin silloin kun kaikki olivat katsomassa sitä tanssiesitystä), vaikka en oiekin mitään ostanutkaan *rahapula niinkuin aina*

FFFight ja myöhemmin random battle salin ulkopuolella jatkettuna vie tietenkin minun ääneni. Itsekkin pääsin random battlessa käymään tökkimässä kun akatsukit kutsuttiin paikalle (se muuntautuminen Hidaniksi oli muuten järjettömän mahtava onni onnettomuudessa xD )

Oli muuten kiva kun pari ihmistä kävi juttelemassa puvustani cosplay kisan jälkeen (ja siinä välisenä aikanakin pari kanssakilpailijaa ^^) ja pari harmitteli myös kun en voittanut mitään. Oli hauskaa jutella ihmisille (oli muutenkin lauantai päivän melko yksinäni siellä, yhyy yhyy xD)

Saa nähdä vedänkö enää tuota yliepämukavaa, vaikeasti liikuttavaa, näkökyvyn rajoittavaa ja puolet kesästäni vienyttä Hermes pukua enää niskaani (sehän on jo osittain ihan mäsänä, kun isä kohteli niitä vähän huonosti conin jälkeen). En tiedä toivonko itse sitä, mutta ainahan voin yrittää korjata ja parannella puutteita.

Djuu, mutta tämäpä lähtee tekemään seuraavaa cosplay asua valmiiksi, animecon lähenee uhkaavasti xD

Kiitos upeasta conista
Hermes ja Deidara kiittävät :3

Avatar
Nekoroms
Viestit: 21
Liittynyt: Ma Tammi 19, 2004 20:20
Paikkakunta: Finland/porvoo/kulloo/Nyby

Re: Nekocon 2008:n virallinen palauteketju.

Viesti Kirjoittaja Nekoroms » Ma Heinä 07, 2008 18:28

Erinäiset ihmiset joita kuvailin ja jotka halusivat kuvia niin nyt niitä löytyy osoitteessa http://nekoroms.1g.fi/kuvat/tapahtumat/Nekocon%202008/

Kuvien käyttäminen kuvairkissä on sallittua

(toim. huom. kuvia tulee lisää ja siirtyy ja muuta kun en ole ihan valmis vielä niiden kanssa)

Ava-from-wonderlad
Viestit: 64
Liittynyt: Ma Huhti 17, 2006 18:03
Paikkakunta: joensuu

Re: Nekocon 2008:n virallinen palauteketju.

Viesti Kirjoittaja Ava-from-wonderlad » Ma Heinä 07, 2008 18:33

Nekocon oli kyllä yksi parhaiten järkätyistä coneista pitkään, pitkään aikaan. Oikeastaan melkein mikään ei mättänyt. Ohjelmaa olisin kyllä toivonut vähän enemmän, mutta kaikkea nyt ei voi saada. Ihmisiä oli juuri sopivan vähän/paljon, joten siellä mahtui liikkumaankin. Ja happeakin riitti koko ajaksi.
suurta plussaa oli myös vesipisteet, joten janoonkaan ei päässyt kuolemaan.
Muutenkin kaikki toimi, kaikkialle löysi ja niin edelleen. Ja esitysten lavatekniikkakin oli noin hienointa mitä olen coneissa nähnyt.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 46 vierailijaa