Tracon III - Jälkipyykki

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Temari-San
Viestit: 155
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 15:02
Paikkakunta: Raasepori

Viesti Kirjoittaja Temari-San » Ti Helmi 19, 2008 18:55

Yoshen kirjoitti:Sen verran traumoja jäi, etten välttämättä hingu enää talvi-coneihin. n_n Aamulla jotkut jonottivat suomalaisella talvisota-sisulla sisään niin vähissä vaatteissa, että pelkästä katselemisesta tuli kylmä (vaikka minulla oli jo valmiiksi kylmä).
D
Totta!
Ihan sama täällä!
olen samaa mieltä,että kyllä conit ovat kesällä kaikkein parhaimpia.
Cosplay asuissa on helpompi asua x3 (oudosti sanottu)
korjaan:cosplay asuissa on helpompi liikkua.
Kesällä ei synny sen suurempia tungoksia sisätiloihin (aina kauppiaden huoneessa on ruuhkia) kun kukaan ei jää "eteiseen" roikkumaan,koska ei voi mennä ulos notkumaan ja odottamaan vaikkapa jotain paneelia :)
Kesällä voi järjestää piknikkejä ulkona tai muuta mukavaa :lol:
Kyllä kesä on anime kansan antoisinta aikaa! :wink:
"I call it... the giggolo beam!" - Kurz Weber

Avatar
BakaNeko
Viestit: 187
Liittynyt: La Loka 22, 2005 17:33
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja BakaNeko » Ti Helmi 19, 2008 19:37

Truthdel kirjoitti:BakaNeko: Hehe, puputyttö oli ystäväni Craien jonka kanssa pidimme yhdessä pöytää. Hänen töitään voi vilkuilla: craie.deviantart.com
Hänellä on tosi kivoja töitä :D

Ihmisiä kävi vielä jälkeenkinpäin siinä pöytäsi paikalla ihmettelemässä/surkuttelemassa kuinka äkkiä tuotteet meni. Niillä oli paljon kysyntää ;D Meidän pöydästä kysyttiin "onko teiltä jo ne kaikki pehmotuotteet loppu, sniif?" Siinä sitten selittämään että sinun pöytäsi oli myynyt loppuun päivältä ^.^' ja toivoa kyselijöiden kanssa että ilmestyt joskus toiseenkin coniin myymään.

Eli ihan kysynnän takia kannattaa, ne oli menestyt :DD *ablodeja*
Kiva tietää, kiva tietää. Taidankin sitten ilmestyä muihinkin coneihin, jos niihin on tulossa taidekuja. :D

Kiva kun omia töitä arvostetaan! ^-^ <3
The last love song on this little planet ❤

Avatar
Urumi
Urumi
Viestit: 521
Liittynyt: Su Heinä 02, 2006 21:02
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Urumi » Ti Helmi 19, 2008 19:59

Egmontin Yookai kirjoitti:
niidel kirjoitti:Lisäksi paikalle saapuvan tavaran ennustettavuus on vähän niin ja näin. Urumilla tökki pahasti, ellen väärin muista. Meillä tökki pahasti (taas). Mielipahan aiheuttaminen ei ole oikeasti kivaa, joten lupauksia tehdään varovaisesti.
Chopperit ovat pisteessä X Japani-Suomi välillä, FMA-tavarat tulivat perille tänään ja -jostain täysin tuntemattomasta syystä- Trigun ja Gravitation tavarat ovat Helsingin tullissa sen sijaan, että ne olisi toimitettu Kuopioon.
Eihän tuossa tietenkään ole kuin noin 5% tavaroista, joita myyntiin oli tulossa, mutta kuitenkin.

Meille tuo listaus olisi äärettömän huono vaihtoehto, sillä tällä hetkellä noin 80% tavaroista on sellaista, että niitä on vain yksi kappale ja kun listauksista tulisi muotoa Afro-Ken (iso, vihreä), Sanji-avaimenperä (chibi-versio), DBZ-lamppu (Goku & Shenlong), Prince of Tennis doujinshi (hintaluokka 1) jne. alkaisivat aika monet tavaroista kiinnostuneet varmasti tahtoa valokuvia tavaroista ja mieluusti vielä mittojen kera. Lopputuloksena ei coniin kannattaisi lähteä kyseisten tavaroiden kanssa, vaan myydä ne suoraan ja tuoda paikalle jotain muuta.
Lisäksi herää kysymys, kuinka moni ihminen edes jaksaisi tutkia läpi kaikkien puolentoistatusinan myyjän listat läpi ja etsiä sieltä tahtomiaan tuotteita. Traconin myyntipöytä koostui meillä noin 200:sta nimikkeestä eikä lista edes ollut täydellinen viime hetken muutosten takia.

Manga-pisteissä -etenkin Jättiläisen, Sangatsun ja Egmontin- tätä järjestelmällistä "säästän rahaa, kun ostan mangat täältä enkä marketista"-ostostapaa on varmasti paljon, mutta itse sanoisin, että oheistuotepöytien luona suurin osa ostoksista on heräte/tuliaisostoksia. Jos jotain tiettyä tavaraa on etukäteen meiltä pyytänyt, niin siitä tavallisesti tehdään varaus ennen itse tapahtumaa/noudetaan varta vasten kyseisestä tapahtumasta.

Lisäksi pitää sanoa, että tuollainen myynnin järjestelmällisyys veisi ainakin minulta sen suurimman ilon eli asiakkaiden kanssa jutustelun. Pöytien luona notkuminen on kivaa, uskokaa pois.
Eikä Traconissa minusta edes missään vaiheessa syntynyt hirveitä ruuhkia. Jos ruuhkia tahtoo välttää, kannattaa tulla myyntipöytien luo cosplay-kisojen aikaan. Silloin on aina väljempää.
Tarpeeton on tarpeellisinta.
Urumi.fi - Chibicon.fi

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ti Helmi 19, 2008 20:31

Omasta mielestäni tuo listaidea voisi todellakin olla paras sillä tavalla, että myyjä voi sen (halutessaan toki) kuitata esim. toteamalla, että heidän valikoimassa on figuureja, pehmoja ja ylipaineistettua kostoa. Jos joku on todella utelias, voi sitten kysellä myyjältä normikaavan kautta että löytyykö tällaista tai tuollaista.

Mutta siitä olen samaa mieltä, että on hyvää asiakaspalvelua tarjota karkeaa listaa siitä, minkä kategorian tuotteita on myynnissä. Tuo varhainen myyjälistaus linkkeineen oli hyvä idea, mutta kenties sitä voi vielä kehittää. Ja todellakin vapaaehtoiskaavalla.

Vuodenajoista - eipä ole yksi tai kaksi kesäconia jossa suuri valittelun aihe on hirveä helle. Mutta näinhän se menee, sää ei ole koskaan sitä mitä sen pitäisi olla. Itselleni teki ainakin todella hyvää hillua (hihattomassa) cosplayssa ulkona muutama minuutti välissä. Itse uskon, että tilausta on sekä kylmän että lämpimän sään coneille. Uskon myös, että pieni pakkanen talvella on parempi optio kun pieni plussa, sillä hirveässä shoujossa ei ole kivaa esimerkiksi bofferoida.

Avatar
Lmmz
Otaking
Viestit: 521
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:34
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lmmz » Ti Helmi 19, 2008 21:27

Tuosta talviconista kyllä sellainen konkreettinen huomio, että onhan tuollainen väentungos melkoisen otollista ympäristöä kaikenlaisten influenssavirusten tarttumiselle, joita tähän aikaan on liikkeellä.

Toisaalta niin ovat kyllä esimerkiksi ruuhkabussit- tai junatkin, sekä koulut/työpaikat, eli ei sen takia kannata pelkästään conia syyllistää. Mutta jossakin kauhean ohkoisissa cosplay-vaatteissa värjöttely ulkosalla ei välttämättä asiaa parannakaan (terv. nimim. vietin varmaan puoli tuntia ulkona t-paidassa kun en jaksanut aina takkia hakea...)
Kosmos on laaja. | Tutturuu!

Avatar
Temari-San
Viestit: 155
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 15:02
Paikkakunta: Raasepori

Viesti Kirjoittaja Temari-San » Ti Helmi 19, 2008 22:04

kyuu kirjoitti: Vuodenajoista - eipä ole yksi tai kaksi kesäconia jossa suuri valittelun aihe on hirveä helle. Mutta näinhän se menee, sää ei ole koskaan sitä mitä sen pitäisi olla. Itselleni teki ainakin todella hyvää hillua (hihattomassa) cosplayssa ulkona muutama minuutti välissä. Itse uskon, että tilausta on sekä kylmän että lämpimän sään coneille. Uskon myös, että pieni pakkanen talvella on parempi optio kun pieni plussa, sillä hirveässä shoujossa ei ole kivaa esimerkiksi bofferoida.
totta,totta.Mutta se on ihan henkilöstä kiinni,miten tuon kokee.
Kesällä on inhaa olla sisätiloissa..Talvella taas ulkotiloissa.Se on vähän fifty/sixty. Mutta eiköhän molemmille vuodenajoille kuitenkin löydy conilaisia?
"I call it... the giggolo beam!" - Kurz Weber

Egmontin Yookai
Viestit: 719
Liittynyt: To Kesä 15, 2006 13:43

Viesti Kirjoittaja Egmontin Yookai » Ke Helmi 20, 2008 10:41

Lmmz kirjoitti:Tuosta talviconista kyllä sellainen konkreettinen huomio, että onhan tuollainen väentungos melkoisen otollista ympäristöä kaikenlaisten influenssavirusten tarttumiselle, joita tähän aikaan on liikkeellä.
Aika hyvin tuo flunssien tarttuminen on onnistunut myös meidän avarassa toimistossa... Ja suurin osa con-vieraista viettää muutenkin ison osan ajastaan ahtaissa luokkahuoneissa ja luentosaleissa, joten tautivaaran takia coneja ei kannata boikotoida. Kylmä muuten tappaa flunssaa, ei aiheuta sitä.

Tämän hetken flunssa tosin saattaa hyvinkin olla Traconin peruja, mutta meikällä on valkosolut juuri tätä tarkoitusta varten.

Ja näin kustantajan edustajana ja myyntipöydän pyörittäjänä toivoo, että coneja olisi tasaisesti ympäri vuoden. Kesälomat kun tekevät conien säätämisestä melkoisen mahdottoman projektin. Korkeintaan yksi per kesä tai ainakin kahden kuukauden välein...
Mangamankeli kamien armosta

-Janne

Avatar
Jfer
Viestit: 313
Liittynyt: Ke Loka 15, 2003 12:10
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jfer » Ke Helmi 20, 2008 15:37

Kogepanin coniraportti:

Tulin ekaa kertaa conittelemaan omalla autolla ja täytyy sanoa että näppärä oli hervantaan tulla täällä Jyväskylän suunnasta. Pari risteystä motarilta ja jo oltiin perillä! Mukana oli navigaattorit ja tulostetut kartat ja lähinnä epäilytti että löydänkö pysäköintialueen, mutta suuria Tracon P -kylttejä ei voinut olla huomaamatta. Pysäköintipaikka oli kyllä täydellinen, vaikka sieltä poistuminen olikin hieman vaikeaa korkeakoulunkadun liikennenvaloihin jatkuvasti pysähtelevän jatkuvan autojonon vuoksi. (Navigaattori ehdottikin pysäköintitalosta ulostauduttuamme että käänny takaisin, ehkä se tiesi jonkun toisen uloskäynnin ... en kuitenkaan uskonut sitä.)

Eka cossikisani meni mallikkaasti, vaikka savu olikin ihan vinossa ja mikrofonia vaan pideltiin ja pideltiin edessäni. Oli pakko heittää jotain legendaa siinä sitten. Jälkeenpäin youtubesta katsottuna aika ei tunnu yhtään niin pitkältä. :D Ihmettelen vain, että miksi anikin kuva-arkistossa ei ole mitään virallista kuvaa jossa näkyisin. Tuleeko virallisia kuvia sinne vielä toinen setti, kun kuvaajia oli kumminkin kaksi?

Conin tungos oli täysin siedettävissä mitoissa. Jopa hieman huonolla näkyvyydellä varustetulla päälläni varustettuna pystyin kulkemaan putkessa. Myyntipöytien luona tungosta oli sen sijaan tavalliseen tapaan paljon, joten sielläoli parempi kulkea pää kainalossa. Egmontin pöydälle kiirehdin heti aamusta koska halusin varmistaa mangustipaidan saamisen.

Sangatsulta piti ostaa jälleen kasa mangaa, mutta ehdittyäni sinne vasta iltapäivällä oli haluamistani sarjoista jäljellä tasan yksi numero FMA:ta, joka sekin jo löytyi kotoa. Argh, miksen tajunntu että pokkarit loppuvat jälleen. Onnistuin nimittäin missaamaan Sangatsun pokkarit Animeconissakin, kun ehdin ostoksille vasta sunnuntaina. Sangatsun conitarjoukset vaan ovat sen verran hyviä että niiden perässä kannattaa juosta. Ehkä kolmas kerta toden sanoo jossain tulevassa conissa.

Punaista Jätti-Anttia ehdin moikata harmillisen vähän. Egmontin Yookain kanssa sen sijaan tuli jutskailtua useampaankin otteeseen. Urumilta tingin viiteen euroon pari magneettia ja vastineeksi jaoin ihmisille arvontakuponkeja. Mukavia ovat Uruminkin tytöt. Tulen jälleen magneettiostoksille!

Oli kyllä eka coni josta en ostanut ainuttakaan mangapokkaria.

Mitäs vielä... Järjetön määrä roskaa näkyi aulassa lattioilla siinä kahdeksalta kun ihmiset olivat jo suurimmaksi osaksi valuneet pois paikalta.

Jrock-fanikulttuuriesitelmä oli kiinnostava ja tuntui että aika loppui täysin kesken.

En muuten käsitä niitä naruto-lapsukaisia jotka kulkivat kauppakeskuksen ja conin välillä pelkissä lyhythihaisissa ja -lahkeisissa cossi-asuissaan.

Mukava coni, ei valittamista. Cosplaykuvausalueen unohdin täysin, olisi ollut mukava saada muutama ammattilaisen ottama kuva itsestään mutta ei voi mitään.

Aulan valtava info-tv oli muuten hyvä!
Jfer aka Jenni Lindqvist, Tsukiain sihteeri ja nettivastaava
Jennin.Ikioma.Org | POLOinen | Cosplaylab profile

Avatar
Lönkka
Fantasiapelit
Viestit: 825
Liittynyt: Ke Huhti 05, 2006 17:16
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lönkka » Ke Helmi 20, 2008 15:40

Kiitoksia mielipiteistä ja ehdotuksista jotka koskevat meitäkin!
Kyllä nämä ainakin Fanzussa luetaan ja ongelmakohtia koetetaan petrata, mutta kaikki ei aina ole niin helppoa kuin ulkopuolisesta voisi ehkä tuntua.

Disclaimer: Vastailen alla kommentteihin aika suoraan. Tarkoitus ei ole olla tyly ja pahoittaa kenenkään mieltä. Faktat ovat subjektiivisia faktoja ja perustuvat omaan pitkään empiiriseen kokemukseen.
madu kirjoitti:Eilen jutskattiin kaverin kanssa aiheesta että saattaisi olla muutenkin toimiva systeemi jos myyjät ilmoittaisivat etukäteen netissä, mitä ovat ottamassa mukaan, porukat voisi katsoa sieltä mitä haluavat ostaa conissa, ja pöydillä pitkälti vaan ostettaisiin ne tuotteet eikä ihmeteltäisi mitä kaikkea sieltä löytyy.
Ideaalisessa maailmassa ehkä, mutta todellisuudessa tuskin. Oman kokemukseni pohjalta tästä näet olisi valitettavasti todella paljon turhaa työtä. Ja nimenomaan jo muutenkin aikavammaiselle ja ylityöllistetylle Lönkka-paralle :(

Nuo messujen valikoimat kasataan vasta viime hetkellä päivää paria ennen coneja ja niihin pyritään ottamaan hyvin myyviä sarjoja erinomaisen laajasta valikoimastamme. Tämä siksi että näin mahdollisimman moni coninkävijä löytää mielenkiintoista ostettavaa. Omalla vaatimattomalla kokemuksella kasataan kulloisenkin hetken varastolta löytyvästä tuote valikoimasta paras mahdollinen valikoima hyvin myyviä nimikkeitä, unohtamatta kuitenkaan uutuuksia ja jotain mielenkiintoista tavaraa jonka uskotaan/toivotaan käyvän kaupaksi.

Koska messusälppeet kootaan vasta viime tingassa noiden mukaan otettavien tuotteiden merkkaaminen jonnekin tapahtuisi aivan viime tingassa. Ehkäpä messuja edeltävänä päivänä. Tämänkin vuoksi tuo lista ei hyödyttäisi kovinkaan montaa henkilöä.


Ei kannata unohtaa että Fanzulla on kuitenkin firman koko tuotevalikoima verkossa.
Meillä mieluusti otetaan tosiaan ennen coneja vastaan ilmoituksia siitä mitä kukin itseään varten haluaisi coniin mukaan. Tietenkin jos joku nimike on tilapäisesti loppu sitä on aika hankala ottaa mukaan. Mutta nytkin sen ainoan erillisen ennakkotilauksen jättäneellle henkilölle saatiin muistaakseni jokainen (ilmestynyt) nimike mitä tämä kaipasi. Pahoittelen että en tosiaan inventaari yms kiireitten vuoksi muistanut mainita tästä mahdollisuudesta täällä foorumilla! *harkitsee seppukua oman ja etenkin firman maineen pelastamiseksi*
madu kirjoitti:Toisaalta puolet hauskuudesta aina on ihmetteleminen mitä kaikkea myyntipöydiltä löytyykään. Miettimisen arvoinen toimintamalli jokatapauksessa, saattaisi vähentää tungosta ja nopeuttaa toimintaa? Nyt ainakin myyntialueella oli suunnilleen koko ajan niin paljon porukkaa etten itse viitsinyt lähteä jonottamaan pöytiin ollenkaan, ja illemmasta kun väkijoukko oli hajaantunut, myytäväkin oli vähentynyt aikalailla.
Vaikka ehdotuksesi toteutettaisiinkin aivan kaikkien conimyyjien toimesta ja aivan jokainen messuvieraskin lukisi listat läpi niin kyllä porukka jumittaisi ihan samaan tapaan kuitenkin myyntialueella kuten aina ennenkin. Onhan se nyt ihan eri asia nähdä myytävät tuotteet paiakna päällä kuin lukea niitä jostain listasta. Ja aina tulee tehtyä heräteostoksia. Kun tuote jota olit suunnitellut noita nettilistauksia katsellessasi ostavasi olikin jo ehtinyt loppua niin useimmitenhan jäljelle jäänyt raha polttaa taskussa jolloin pitääkin taas katsella mihin nuo rahat törsäisi ;)
Temari-San kirjoitti:Toisaalta kukaan ei pidä tungettelevasta ilmapiiristä,että jos jonnekkin haluaa,sinne pitää itsensä taistella :)
NIIN totta! Minuakin alkaa ahdistaa ja ärsyttämään lonnia väentungoksissa.
Temari-San kirjoitti:Mutta tosin,olisi se aika surkea näky,kun kauppiaiden huoneeseen mentäisiin viideksi minuutiksi,ja tultaisiin sitten takaisin.Miusta se tungos kuuluu coniin,vaikken siitä pidäkkään.
Ja kuka valvoo että kukaan myyntitiloissa oleva coninkävijä ei viivy siellä "yliaikaa"? Salainen conipoliisi? ;)
niidel kirjoitti:Itse en näkisi tuota mitenkään surkeana näkynä, vaan erinomaisen hienona ja toimivana. Fantsun ja muiden firmojen työntekijöitäkään tuskin erityisesti haittaisi, jos liiketoimet sujuisivat jouhevasti & kätevästi, heillehän voisi jopa jäädä aikaa pitää taukojakin... :P
Juu, hienoahan se olisi. Asiat sujuisivat kuin rullattu ja kaikilla olisi kivaa. Siis oikeasti.

Meidän henkilökunta on kyllä perinteisesti tullut messuille sillä asenteella että ei sinne kädet taskussa istuskelemaan tai taukoja pitämään olla tultu! Kun hiki lentää ja on koko aika kiirus päällä kuluu työpäiväkin mukavan nopsasti.

Tosiasia on kuitenkin se että väkimäärät näissä tapahtumissa on todella isot, mutta myyntitilat eivät ole vastaavan kokoiset.

Sama pätee myyntitiskien kokoon, paikalla olevaan firmojen henkilöstömäärään jne. Uskon että kaikki myyjät ovat optimoineet omien kokemustensa pohjalta sen kokoiset myyntialueet, tuotevalikoimat, henkilöstömäärät jne että saavat kukin homman kannattavasti sujumaan omalta osaltaan.

Ja kuten aiemmin tuli todettua niin Fanzun osalta petti tällä kertaa tietotekniikka ja toinen kassana toimivista kannettavista tietsikoista laukesi ekan 10 minuutin jälkeen puolittaen kassakapasiteettimme ja aiheuttaen siten ymmärrettävästi pullonkaulan asiakaiden kanssa touhuamiseen :(
niidel kirjoitti:Se on selvää, että tämänlainen muutos ei ihan itsestään tapahdu ja se varmasti vaatii jonkin verran panostusta myös (tai lähinnä yksinomaan :P) myyjiltä eikä se varmasti kaikkia jonotteluja poista (koska heräteostokset ovat kivoja, t. nimim. 29 e erinäisiin animeaiheisiin kangasmerkkeihin opiskelijahaalareiden iloksi), mutta voi ainakin vähentää tungosta jonkin verran, mikä on kaikki kotiin päin.
Monessa tapahtumassa myyntitilat eivät ole olleet mitenkään rajattoman kokoiset. Päinvastoin, ne on usein buukattu täyteen. Ja yksinkertaisesti tapahtumien vierailijamäärillä myyntitilat vaan menevät tukkoon. Ei auttaisi vaikka kaikki osallistuvat yritykset ilmoittaisivat haluavansa 2-3 kertaa enemmän pöytiä jos tilaa ei niille ole ja lisäpöydät myös kaventaisivat conivieraiden liikkumatilaa entisestään.

Yhtälö on hankala ja uskon että lähinnä yksinomaan myyjien "syyttäminen" ongelmasta ei ole reilua.
Egmontin Yookai kirjoitti:Tässä dialogia, vaikka en tavallaan edes edusta myyviä tahoja.

Etukäteislistauksiin menee työtunteja, joista joku haluaa palkkaakin. Sitten pitäisi vielä olla festarihinnat. Yhtälö ei pelitä.

Lisäksi paikalle saapuvan tavaran ennustettavuus on vähän niin ja näin. Urumilla tökki pahasti, ellen väärin muista. Meillä tökki pahasti (taas). Mielipahan aiheuttaminen ei ole oikeasti kivaa, joten lupauksia tehdään varovaisesti.

Ruuhkat ovat näiden tapahtumien elinehto, joten hyvä että niitä on.
Allekirjoitan hyvin pitkälle kollegan ja kaiman kommentit!


Loppukaneetiksi sanottakon vielä että Fantasiapeleissä meidän intresseissä on se että kullekin asiakkaalle saadaan myytyä juuri sitä mitä tämä oli tulossa hakemaan ja hänellä ei tähän kulu yhtään ylimääräistä aikaa. (ohoh, tulipa tästä taas pitkä sepustus...)

Avatar
Kioko_
Viestit: 924
Liittynyt: Pe Maalis 10, 2006 10:13
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Kioko_ » To Helmi 21, 2008 10:45

Ehdin nyt vasta tänne kommentoimaan conia. Mutta mielestäni oli kyllä paras coni vähään aikaan! Ja kilpailukin oli juuri sopivasti aamulla ettei sitä sitten koko ajan tarvinnut vahdata. Ja juu, minä olin se Axel joka pomppi sivullisen näköisenä erään Roxasin vieressä (se, joka oli pieni ja se, jolla oli se niinihanakeyblade). Muttah, myyntipöydät oli järjestetty hyvin omaan tilaansa ja se cossien kuvausalue sai minulta plussaa. Ohjelmat oli parempia kuin viimeksi. Final Fantasy fight oli kyllä ihan paras! No, kokonaisuudessaan siis mukiinmenevä coni, vaikkakin kulutin jalkani aika muussiksi.. XD

Avatar
Saruki
Viestit: 44
Liittynyt: Ma Tammi 28, 2008 09:43
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Saruki » To Helmi 21, 2008 18:45

Miekin ehdin jakamaan mielipiteitäni tänne vasta nyt...

oikein mukavata oli, vaikken uskaltanutkaan halata ketään kenellä
oli joku "halilappu" ._. ja mie niin tykkään halia kaikkia otukseja...noh,
seuraavassa conissa sitten ^^

tosi huippua oli se, että tällä kertaa siellä ilmeisesti oli enemmän tilaa
käytössä, nee? Tosin tuntui kyllä siltä että ne myyntipöydät oli taas sullottu
hirveän pieneen tilaan, meinasi happi loppua siellä kävellessä, mutta
ainahan sitä, eikös...?

Harmitti myös etteivät pukusuunnitelmat toteutuneet ihan niinkuin piti :/
näköjään taas oppi jotain uutta senkin asian saralla...

Mutta kokonaisuudessaan oli tosi kiva coni, Traconista saa aina hyvät fiilikset ja innostukset kohti seuraavia coneja~!
"Punastuminen on kiihottavaa"

Avatar
FoxJones
Viestit: 826
Liittynyt: To Helmi 27, 2003 13:08
Paikkakunta: Lieto

Viesti Kirjoittaja FoxJones » To Helmi 21, 2008 21:56

Egmontin Yookai kirjoitti: Johonkin tapahtumaan on muuten pakko järjestyä sisäkkökahvila! Tai kissatyttökahvila! (Susitytötkin saattaisivat olla kova sana...)
Pitää kyllä todeta että allekirjoittanut tukee ideaa ainakin näääääin \^^/ paljon..
Kettutyttömaidikahvila <3
[22:27:47] <@Kyuu> Sivis: sun tarvii kuvailla yleisölle amv:iden poikkitaiteellisuuden merkitystä
[22:29:18] <@Sivis> "amv:n teko on vähä ku ois .. taiteellista.. poikittain.. siellä"

Avatar
Asagi
Viestit: 466
Liittynyt: Ke Syys 28, 2005 14:40

Viesti Kirjoittaja Asagi » Pe Helmi 22, 2008 16:02

Laitanpa minäkin nyt kommenttia. Omalta kohdalta con meni ihan hyvin, tosin mitä nyt olin kauheassa flunssassa.
Myyntipöydillä taisi tänä vuonna olla reippaasti isompi tila käytössä kuin aikaisempina kertoina? Mikään pöytä ei tosin tarjonnut mitään OMG elämyksiä joten en kauhean aktiivisesti yrittänyt survoa pöytien ääreen.

Tuosta kisasta sen verran (olin kyllä valmiiksi sekaisin jo flunssan takia), mutta minua sekoitti suuresti se kun yhdessä vaiheessa kysyin mikkien käytöstä ja sainkin jonkinlaisen vastauksen, mutta siihen lisättiin että saleissa on valmiiksi hyvä akustiikka. Aikaisempien mikkitestausten tuloksena ajattelimme parini kanssa että emme haluaisi sitä käyttää koska ääni särki testausten perusteella aika lahjakaasti. No, sitten kun tuli vuoro mennä lavalle niin toisessa salissa pölähtää staff-ihminen mikin kanssa siihen viereen. Tämä oli siinä mielessä hämmentävää koska en tiennyt tarjottiinko mikkiä sen takia koska olimme sitä kysyneet, vai oliko se mahdollinen joka-kisailijan kohdalla tapahtuva käytäntö, sillä tämä asia oli ilmeisesti päätetty kisailijoiden pääinfon jälkeen. Ja ovet olivat tiukasti suljettuina muiden esitysten ajan joten muistakaan ei voinut ottaa tässä asiassa mallia.
En nyt halua valittaa, mutta näistä spesiaalijärjestelyistä lavalla olisi hyvä infota kunnolla etukäteen. Ja jos tästä oli sanottu, info ei yltänyt joka kilpailijaan asti.

Lopuksi ihan off-topikkina joka kiinnostaa kaikkia, opin tältä reissulta sen, että en pysty aivastamaan metalliluitettu korsetti päällä o_O


edittiä: Roxas ja Marluxia, seuraavassa parikisassa jonotetaan taas peräkkäin jooko? XD Jos ette tätä viestiä lue tai ette tunnista itseääne, hävetkää.

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Pe Helmi 22, 2008 16:31

Mikin käyttöä puollettiin dokumentointimielessä - mikeistä meni suoraan linjaulostulona ääninauhurille, jotta voidaan dubata se videoiden päälle. Siksi näitä suositeltiin.

On voinut olla pieni informaatiokatkos tuossa toki.

Avatar
Ree
Viestit: 695
Liittynyt: Ma Syys 26, 2005 19:58
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Ree » La Helmi 23, 2008 21:06

Painotettakoon heti aluksi tiedostavani sen, että seuraava tekstinpätkä saattaa loukata joitakin henkilöitä ja aiheuttaa tusinan "Jos et tykkää niin pysy kotonas, ei kukaan pakota sua paikalle"-kommentteja. En yritä provosoida ketään mihinkään muuhun kuin asialliseen keskusteluun.

Ja alkaa.

Conikävijänä yritän karttaa liian suuria coneja, koska en ole ikinä liiemmin pitänyt suurista massoista, tungoksesta taikka kauheasta metelistä. Nekocon oli ensimmäisenä coninani loistava ja ihanan tilava ja Traconin toinen tuleminenkaan ei aiheuttanut paniikkikohtauksia väkimäärällään. Odotin tämän vuoden Traconilta enemmän ja vaikka olikin "ihan kivaa", petyin silti raskaasti.

Muistan lukeneeni tästän ketjusta erinnäisiä mielipiteitä cosplayn korkeasta tasosta tässä conissa. Tahtoisin ystävällisesti kysyä kirjoittajilta satuimmeko olemaan samassa conissa lainkaan? Myönnän, että kisaamassa oli monta ensikertalaista yllättävän tasokkaissa puvuissa, mutta kuitenkin Suomen cosplayn tasossa on tapahtunut notkahdus verrattuna viime vuoteen, muttei suinkaan ylöspäin. Moni harrastaja tuntuu tekevän puvun hengailumielessä; riittää, että on jotenkin sinne päin ja ei haittaa vaikka crossatessa on tissit, kunhan vaan voi glomppailla vastaan tulevia saman sarjan hahmoja ja ryhmittyä heidän kanssaan ympäri conialuetta.

Mutta jätetään cosplay-asiat OT:n puolelle ja siirrytään näpsäkästi seuraavaan aiheeseen. Ympäri TKK:n toista kerrosta oli muodostunut pieniä ympyröitä kuin sieniä sateella, jotka koostuivat erilaisista ihmisistä hengaamassa keskenään ja pitämässä hauskaa. Katsoin pitemmälle ensimmäisen kerroksen käytävää ja esimerkiksi salin TD lähistöllä oli oikein hyviä notkumispaikkoja, jotka kuitenkin loistivat puoliksi tyhjinä. Ei ole mukavaa jos ja kun tällaiset tukkeutumat vaikeuttavat muiden kulkemista; ei myöskään unohdeta sitä, että juuri tällaisista kasoista lähtee yleensä AIVAN KAMALASTI ÄÄNTÄ. Siellä Sähkötalon alakerrassa olisi ollut vaikka millä mitalla pöytiä, joiden ääressä istua ja turista. En ainakaan itse nähnyt järkkärien puttuvan tähän, vaan he näyttivät keskittyvän enemmänkin pitämään cosplayn kuvausalueen puhtaana maleksijoilta.

Monen ylistämä FF Fight oli varmasti siihen osallistuneiden ja sitä seuranneiden mielestä todella hauskaa. Sisältöön en ota kantaa, koska en koko tapausta nähnyt, mutta yleisön käyttäytyminen oli paikoitellen hyvin pelottavaa ja enemmänkin ärsyttävää; se infernaalinen meteli, joka joukosta lähti, ei ollut hauskaa. Yleisö tuntui kiljuvan joka ikiselle asialle, mitä osanottajat tekivät ("Hei, kaaduin lattialle ja vuodan kuiviin!" "IIIK, IHQQQ!!!!"). En leimaa heitä päättömäksi kanalaumaksi ja ymmärrän metelin tason, jos kerran voittaja valittiin HUUTOäänestyksellä. Se vain ei ollut toimiva äänestystapa, jos ohjelma pidetään keskellä käytävää. Tälle seuraavalla kerralla suljettu tila ja katsojille järki käteen. Näissä olisi mukavaa, jos otettaisiin huomioon ne muut, joiden jalat saattavat olla puhki siihen aikaan päivästä ja joille tuollainen älytön älämölö aiheuttaa pelkästään päänsärkyä.
Pörrölonkero.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 16 vierailijaa