Conikuvaamisesta kiinnostuneille

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Conikuvaamisesta kiinnostuneille

Viesti Kirjoittaja kyuu » To Joulu 06, 2007 21:27

Vuodesta toiseen coneja on yhä enemmän. Jokaisen conin haasteena on taltioida muistorikkaat tilanteet valo- ja videokuvaamisen keinoin. Haaste aiheesta kiinnostuneiden kuvaajien löytämiseksi on kuitenkin conista toiseen varsin huomattava, joten muutaman conitean yhteismielin päätimme perustaa kiinnostuneille kuvaajille postituslistan.

Kuvaajille
Mikäli ajatus jossain conissa kuvaamisesta kiinnostuu, liity tälle listalle niin saat sähköpostitse tiedon tulevien conien kuvaustehtävistä. Listalle liittyminen ei velvoita mihinkään, eikä sen kautta lähetetä muita tiedotteita kun ilmoituksia tulevien conien kuvaustehtävistä.
 • Liity listalle osoitteessa http://mailman.animeunioni.org/mailman/ ... onkuvaajat.
 • Kirjoita sähköpostiosoitteesi "Your email address" -kenttään.
 • Halutessasi voit myös kirjoittaa oman nimesi "Your name" -kenttään.
 • Voit myös kirjoittaa listan asetuksia varten haluamasi salasanan kahteen allaolevaan kenttään. Jos et kirjoita salasanaa, palvelin kehittää sinulle sellaisen.
 • Saat sähköpostiisi vahvistuksen listalle liittymisestä. Viestissä on myös salasanasi.
 • Ym. sivun kautta voit myös poistua listalta tai tarkistaa liittymisesi asetukset.
 • Salasanaa tarvitaan vain asetusten muutokseen ja sen hukkuessa voit pyytää järjestelmää lähettämään sen sinulle uudestaan. Normaalitilanteissa listan salasanaa ei tarvita ollenkaan, jolloin voit antaa järjestelmän kehittää sellaisen sinulle automaattisesti.
 • Listan jäsenten yhteystietoja käsitellään rekisteriselosteemme mukaisesti. Tietoja ei luovuteta edelleen muuta kuin asianomaiset luvat omaavalle viranomaiselle. Viestin lähettäminen listalle on rajattu ja lähetyslupa myönnetään conikohtaisesti, jolloin turhia viestejä ei tule.
 • Kun listalle tulee viesti sinua kiinnostavasta kuvaustehtävästä, vastaa viestin lähettäjälle viestissä mainittujen ohjeiden mukaisesti.
Conien järjestäjille
Viestien lähettäminen listalle on rajattu. Halutessasi lähettää viestin listalla oleville kuvaajille, ota yhteyttä Anikin ylläpitäjiin saadaksesi lähetysoikeuden listalle. Listan käyttö on sallittu kaikille suomalaisille coneille, seuraavin ehdoin.
 • Minimoi viestien määrä - esimerkiksi yksi viesti kun kuvaajien haku aukeaa ja toinen, kun tarvittavat kuvaajat on saatu.
 • Liitä viestiin oleelliset tiedot: conin aika ja paikka sekä viestin lähettäjän tärkeimmät yhteystiedot
 • Listaa lyhyesti esimerkkejä kuvaustehtävistä. Tarvitaanko video- ja/tai valokuvia, kuinka paljon kutakin ja minkälaisia ohjelmanumeroita on kuvattavana.
 • Mainitse, mitä etuja con tarjoaa vapaaehtoisille, kuten kuvaajille - esimerkiksi ruoka, matkakulut, tarvikekulut ja/tai muut edut.
 • Mikäli saatavilla, tarjoa hieman lisätietoja kuvausoloista. Kerro, minkälaisissa tiloissa kuvaus tapahtuu.
 • Mikäli aikataulu on kiireellinen, ilmoita mihin mennessä ilmoittautumiset kuvaustehtäviin tulisi tehdä.
 • Ilmoita, mitkä tahot tarvitsevat kuvia käyttöönsä, esimerkiksi conin yhteistyö- ja mediakumppanit.
 • Ilmoita, mitä tietoja toivot kuvaajilta vastauksessasi.
 • Kuvaajien listalle lähetetty viesti kannattaa ehkäpä julkaista myös tällä keskustelualueella.
Kuvaajilta toivoisin kommentteja. Onko jotain, millä tätä prosessia voidaan helpottaa teidän näkökulmasta? Mitkä ovat sellaisia conilta saatavia tietoja, joilla hommaa voisi etukäteen helpottaa? Mitkä ovat tärkeimpiä asioita, mitä con voi tarjota teille? Tätä viestiä muokataan sisältämään lisää vinkkejä sitä mukaan kun niitä saadaan.

Kain
Viestit: 4
Liittynyt: Su Kesä 17, 2012 17:40

Re: Conikuvaamisesta kiinnostuneille

Viesti Kirjoittaja Kain » Ke Kesä 20, 2012 21:01

Olisin kaivannut enemmän lisätietoja tekijänoikeuksista, käyttöoikeuksista, kolmannet osapuolet jne…
Tavallinen harrastevalokuvaaja tuskin ymmärtää niistä tuon taivaallista.

Tässä olisi muutama dokumentti aiheesta.
http://www.pikseli.fi/?id=186

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Conikuvaamisesta kiinnostuneille

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ti Heinä 17, 2012 23:02

Olipa tehokkaasti mennyt tämä ohi silmien.

Puhun nyt sen osalta, mitä tulee yleisimmin conien kuvaamiseen sekä kuvat.aniki.fi -palveluun. Niiden yleinen pointti tekijänoikeuksista on "kuvaaja päättäköön". Jos selaa kuva-arkiston http://kuvat.aniki.fi/ kansioita, huomaa että eri kuvaajilla on erilaiset julkaisuehdot. Periaate on, että ylläpito ei määrää mitään tiettyjä ehtoja. Toinen perusperiaate on, että sivulla ei ole kaupallista mainostusta, eli kukaan kolmas osapuoli ei ota myöskään välillistä hyötyä muiden kuvista.

Conin kuvaajilta yleensä edellytetään, että con itse sekä mahdollisesti tietyt nimetyt conin yhteistyökumppanit saavat käyttää kuvia vapaasti ja esim. kuvauspalvelu/photoshoot-hommissa myös kuvattavien tulee saada omat kuvansa käyttöön. Suositus - josta ehdottomasti saa joustaa - on käyttää melko sallivia julkaisuehtoja mitä tulee kuvien epäkaupalliseen hyödyntämiseen.

Henkilökohtaisesti koen tämän puhtaasti harrastuksena ja rahan sijaan haen tästä hyvää mieltä. Siksi en halua itse rajoittaa kuvien käyttöoikeutta. Siinä kohtaa kun kuvat on otettu ja julkaistu, koen saaneeni riittävän palkkion siitä, että olen voinut edistää harrastusta ja ilahduttaa monien mieltä. Vapaimmatkaan käyttöehdot eivät oikeuta muita väittämään kuviaan itse ottamikseen, sen sijaan ne voivat helpottaa kuvien jakamista edelleen ja monenmoista hyötykäyttöä.

Tiivistäisin conikuvaamisen oikeusjuridiikan kahteen avainasiaan:
- Epäkaupallista harrastustoimintaa.
- Kuvaaja päättää omat ehtonsa.

Keskustelu aiheesta on sallittua ja suotavaa. Osa ylläolevista on omia mielipiteitäni, osa yleisiä conikäytäntöjä, mikään ei kiveen hakattua.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 35 vierailijaa