Kirjamessut 2007 - jälkipyykki

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Nyut
Viestit: 23
Liittynyt: Ti Loka 09, 2007 15:53

Kirjamessut 2007 - jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Nyut » La Loka 27, 2007 17:24

Ahww, Kirjamessut olivat loistavan mukava menestys! Itse osallistuin ensimmäistä kertaa cosplaykilpailuun haruhina, numero oli 11 ^.^

Kirjamessuilla tuli vain vähän eksyttyä ja sählättyä, mutta hauskaa oli, kiitos pitäjille, etenkin Cossi kisan!

Ainoa mikä olisi joskus kivaa, olisi cossi kisassa erikseen nuoreten luokat, kun tuntuu että aikusiet vie aina voiton.. Näin ohimennen sanottuna


moderaattorin muokkaama: palaute, jälkipyykki ja vastaavat pistetty eri ketjuun. Tämän ketjun tarkoitus on siis jutustella siitä miten kirjamessut menivät yms. Viralliset kuvat ovat täällä -Kyuu

Avatar
LiShunsheng
Viestit: 83
Liittynyt: La Heinä 15, 2006 00:28
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja LiShunsheng » La Loka 27, 2007 19:26

Todella kivaa ja mukavaa oli, varsinkin Cosplay kilpailu, en voi odottaa Tsukiconia. Onko kenelläkään kuvia tapahtumasta? oma kamerani patteri loppui...


P.S Hieno cossi sinulla Nyut :wink:
Viimeksi muokannut LiShunsheng, La Loka 27, 2007 23:28. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » La Loka 27, 2007 20:50

Hyvin erilainen tapahtumakokemus omalta osaltani. Toki cosplay-kisa, sen ennakko- ja jälkisäädöt veivät itseltä pääosan ajasta, mutta onneksi Louhilavallekin ehti pari kertaa.

Minusta esim. cosplay-kisan tilat olivat todella mukavat ja piristävän erilaiset. Nautin myös suurenmoisesti siitä että oli vaihdeltu nakkeja aktiivien joukossa ja sai tehdä jotain aivan uutta itse. Vaan miltä teistä tuntui?

Mediasta mainittakoon, että virallisia kuveja tulee lähipäivinä. Kuvat pitää kehittää ensin, joten ihan pelkästään kamerasta lataamalla homma ei valitettavasti suju. Videota myöhemmin, mutta sitäkin on nyt kuvattu ennennäkemättömällä panostuksella. Jos näyttää siltä että kuvalinkkejä ja vinkkejä on paljon, pistetään niille oma ketju.


Pikainen kiitoslistaus omalta osaltani: Cosplay Finlandin ja CFT:n aktiivit sekä kisan monet ulkopuoliset avustajat, Kirjamessut/Finnexpo, Egmont, Sinooperi, Finn!Project (lisää tällaista show:ta!), Punainen Jättiläinen (loistavan ex tempore -narikan tarjositte perjantaina), Japan Popin väki (huluwaton meininki lavalla), se hippi joka keksi tulla kysymään Inuyashan poikaystävästä lauantaina, cosplay-kisaajat ja muut pukuilijat (paljon väriä messuille joista se välillä puuttui), Fantasiapelit (pelottavia, joskin kiinnostavia visioita...) sekä Kaskein Marja ky (tyrnimehulla tästäkin päivästä selvittiin). Lisäillään perästä jos jotain unohtui, melko väsy olo...
Viimeksi muokannut kyuu, La Loka 27, 2007 20:59. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
LiShunsheng
Viestit: 83
Liittynyt: La Heinä 15, 2006 00:28
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja LiShunsheng » La Loka 27, 2007 20:58

Haha, muistan sen kun tyttö kysyi kuka on Inuyashan poikaystävä, ja sieltä tuli kiva vastaus >_>. Hirveästi kysyttiin Shonen-aista, olis voinut olla muita kysymyksiä kanssa. (Njoo kyllä niitä oli)


Jep olisi todella kiva saada niitä linkkejä kuvista mitä on otettu. :idea:

Avatar
Kagami
Viestit: 110
Liittynyt: Ti Heinä 04, 2006 23:04
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kagami » La Loka 27, 2007 22:20

Njoo vaikka tapahtuma itseltäni jäi näin lyhyeksi, niin siltikkin tämä lauantaipäivä oli erittäin positiivinen ja hauska kokemus. Oli suorastaan hulvattoman viihdyttävää olla virallinen öö... Kuvausohjaaja kait se oli. Eniveis, kiitos kaikille cossaajille, kun pysyitte hyvin ruodussa koko kuvauksen ajan, vaikka muutama matti myöhänen saikin repimään hiuksia siinä ihan viime hetkillä (No ei nyt sentään, hyvin kerettiin).

Ja sitten näihin risuihin... Alucard, senkin haahuilija, jouduin sinun takiasi kuvaamaan ^_^ No eipä siinä, hauskaa hommaa oli sekin kaikin puolin, ja oli aitiopaikka vielä cossikisaan.

Eli kiitos kaikille järjestämässä olleille sun muille, koska oli mielestäni erittäin hyvin onnistunut lauantaipäivä.

Edit: Ja ehdottomasti vielä iso kiitos kuvaajille (Mieleton ja Xerya), jotka hoitivat hommansa ammattimaisesti amatöörin (minun) kanssani. Ainiin ja tietenkin ihanaiselle on/off assistentilleni Mimelle.
I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes.

Avatar
Sulkasiipi
Viestit: 143
Liittynyt: La Elo 19, 2006 23:12
Paikkakunta: Kangasala

Viesti Kirjoittaja Sulkasiipi » La Loka 27, 2007 22:58

Yay, kivaa oli!
Olin yksi Finn!Projectin tanssijoista, joten näin cossikisan vähän eri näkökulmasta. Yllätyin salissa väen vähyydestä, johtui luultavasti huonosta opastuksesta.

Kirjamessuilla oli muutenkin mukavaa ja rentoa. Jättityynyt animelehden myyntipisteen lähellä olivat ylivetoja! Piirtämään en päässyt, en oikein tajunnut sen kohdan ideaa ja tilaakin oli niin vähän.

Miksei fantasiapeleillä ole koskaan mitään tarjouksia?!
Itselläni oli vain 10 euroa, joten monet suomenkieliset sarjat jäivät päivittämättä ja mahtitarjoukset käyttämättä ;__;

Todella mukavaa siis oli!!!!!! \o/

p.s. Cossikisan lavalla tapahtunut tilannekomiikka oli verratonta :'D
Viimeksi muokannut Sulkasiipi, Su Loka 28, 2007 20:41. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Reina Tanaka <3

Blogini: http://rosaland.wordpress.com

Avatar
Sushi
Viestit: 182
Liittynyt: Su Loka 29, 2006 20:42
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Sushi » La Loka 27, 2007 23:13

Erittäin kiva ja erilainen kokemushan se oli :)
Miulta löytyy kuvia (hyvin vähän kylläkin) ja laitan linkkiä kunhan saan ne ensin jonnekin.

Noh, myö ainakin mennään vielä huomenna käväsemään messuilla(cossit päällä, LoveCom~) ^^ Saa tulla moikkaamaan jos joku muukin on tulossa.

Se "kyselytunti" oli hyvin kiva. Oli kiva kuunnella erilaisia kysymyksiä, mistä osa oli omaa pientä pääkoppaa vaivannut, ja saada sitten vastauksia niihin. Etenkin eräs shoujo-ai kysymys, oltaisiin kaverin kanssa itse kysytty, mutta joku toinen ehti ensin. Siksi takarivistä kuului pieni "Woohoo!" huuto. Kysymykseemme vastatttiin

Jajajajajajaaa... Aih, cosplaykisa ihan mukava senkin takia että oli kerrankin tilaa hengittää salissa x) Vaikkakin paljon enemmän olisi saanut olla. Immeisiä siis.

Mutha ensi coniin~

Tämä höperö lähtee jatkamaan puvun tekemistä.

Avatar
Chera
Viestit: 48
Liittynyt: To Marras 23, 2006 16:52
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Chera » La Loka 27, 2007 23:14

Sulkasiipi kirjoitti:Yllätyin salissa väen vähyydestä, johtui luultavasti huonosta opastuksesta.
Näin on! Itselläni kesti kauan löytää sinne ja jouduin soittamaan muutaman kerran kaverille, joka oli jo siellä, että missä se nyt oikeesti on. Mutta kyllähän sinne sitten lopulta löysi.

Itse kirjamessut oli tosi kivat, kyllä siellä muutama tunti vierähti ja vähän tuli ostettuakin. :> En tosin välttämättä olisi mennyt, jos en olisi saanut kaverilta ilmaislippua.

Avatar
Sushi
Viestit: 182
Liittynyt: Su Loka 29, 2006 20:42
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Sushi » La Loka 27, 2007 23:19

Chera kirjoitti:
Sulkasiipi kirjoitti:Yllätyin salissa väen vähyydestä, johtui luultavasti huonosta opastuksesta.
Näin on! Itselläni kesti kauan löytää sinne ja jouduin soittamaan muutaman kerran kaverille, joka oli jo siellä, että missä se nyt oikeesti on. Mutta kyllähän sinne sitten lopulta löysi.
Myö kyllä päästiin ihan hyvin perille kun kysäistiin infosta että missä päin Cosplay-kisa pidettiin. Selvät ohjeet antoivat ja pienestä hortoilusta huolimatta saavuimme paikalle (myöhässä kylläkin, mutta siihen on aivan muut syyt). Ne lappuset auttoivat paljon ^^

Avatar
Liutti
Viestit: 103
Liittynyt: Ti Heinä 10, 2007 12:09
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Liutti » La Loka 27, 2007 23:25

Nyt ärsyttää vietävästi, kun en lauantaina päässyt. Perjantaina olin, ja tuli käytettyä miltei 40 e rahaa. Ja huomenna tarkoitus ainakin kävästä, kun lippuja on.. .. ..

E: Ensivuonna, jos cosplay-ohjelmaa tulee jälleen, olisi tarkoitus cossata jotain.. 8) Harrastukseni on vasta aluillaan, siis cossaaminen, ensimmäistä pukua vasta suunnittelen.
Viimeksi muokannut Liutti, Su Loka 28, 2007 13:00. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Unita
Viestit: 474
Liittynyt: La Syys 16, 2006 13:39
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Unita » Su Loka 28, 2007 00:33

Ensimmäinen kerta meikäläisellä Kirjamessuilla. Ja varmasti tulen toistekin käymään. Erittäin mukava tunnelma joka puolella ja tietenkin kiinnostavia kirjoja.

Alennukset tietenkin myös houkuttelivat ostamaan pari manga pokkaria vaikka en paljoa rahaa mukaan ottanut.

Cosplay-kilpailun taso oli muuten mielyttävän korkea. Jäi erittäin hyvä mieli ja kannatti tosiaan käydä. Kilpailun jälkeen sai vaihtaa useammankin sanasen tuttujen kanssa joita ei näe yleensä muualla kuin coneissa. Tämä on aina mukavaa. ^^

Vaikka myöhässä tulinkin, vaikutti kyselytunti mielestäni erittäin mielenkiintoiselta.

Ja kyllä, jos White Mage sattui ottamaan teistä kuvan, esiinnytte mitä todennäköisimmin tässä videossa jonka heitin nopeasti kokoon:
http://uk.youtube.com/watch?v=GBgzzpWcIak

Avatar
Scarface
Viestit: 91
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 12:27
Paikkakunta: Riihimäki

Viesti Kirjoittaja Scarface » Su Loka 28, 2007 10:00

Huh. Olipa päivä.

Ensi kertaa päädyin katselemaan cosplaykisaa ja oli oikein miellyttävä kokemus. Oikea paikkakin löytyi infopisteestä kysymällä, joten ei mitään valittamista.

Yllätyin myös positiivisesti cosplaykansan suuresta lukumäärästä. Tunnelma oli parhaimmillaan kuin varsinaisessa conissa olisi pyörinyt, ihmiset olivat mukavia ja kohteliaita ja näin.
Muukin kirjamessukansa oli melko positiivisella mielellä, mieleeni jäi etenkin ohitsekulkevan vanhemman puoleisen naisen pirteä kommentti "Ai nuo ovat noita mangatyttöjä!".
(...ja tietenkin isäni aamuinen kommentti Riku-cosplaystani: "Sä näytät ihan Salattujen Elämien Sofialta.")

Kiitos siis kaikille tapaamilleni henkilöille ja pukuilijoille ja pullonpyöritysporukalle ja ohjelmavastaaville ja kaikilla läsnäolijoille hienosta lauantaista. ^^~

Avatar
Pem_
Viestit: 323
Liittynyt: Pe Elo 11, 2006 15:39
Paikkakunta: Sielä missä korpi kasvaa.

Viesti Kirjoittaja Pem_ » Su Loka 28, 2007 10:55

Huhuh! Se oli kivaa! <3<3
Poika-ystäväni kanssa yritettiin ettiä sitä cosplay kisaa...Hmm.. mutta vähän liian myöhään.... Harmiteltiin sitten! Tulimme just palkintojen jakoihin... olimme siellä oven suussa katsomassa just viime minuuteille! Minä olin L & poika-ystäväni oli Light..(mutta häneltä jäi se puku vähän kesken) Mutta mukava con oli! (Lukuun ottamatta sitä että käsi raudat meni alussa rikki! (Mutta apu saarui aika pian.. Kävimme taka-huoneesta *Luvan kanssa* Hakemassa hakaneulan että saisimme korjattua sen! ^^
Akuroku
(~^,^)~

ansiuk
Viestit: 1
Liittynyt: Su Loka 28, 2007 11:18

Kuvagalleria

Viesti Kirjoittaja ansiuk » Su Loka 28, 2007 11:31

Olin ensimmäistä kertaa tekemässä juttua cosplay-kisoista ja täytyy sanoa että mahtavaa touhua! Kiitos myös hienoista järjestelyistä ja että sain viritellä salamat lavan nurkille :)

Tässä linkki juttuun ja kuvagalleriaan:
Etusivulle, josta kannattaa bongata Squall Leonhartit
Varsinaiseen juttuun ja vielä
kuvagalleriaan.
Toivottavasti selvisin vähemmillä asiavirheillä kuin HS:n juttu :shock:

Avatar
vanamo
Viestit: 7
Liittynyt: Ma Kesä 27, 2005 23:06
Paikkakunta: JKL
Viesti:

Viesti Kirjoittaja vanamo » Su Loka 28, 2007 12:06

Kävin messuilla jo perjantaina ja luulin tietäväni missä cosplay-tilat oli... muttaaa, lauantaina asia olikin toinen ja sain tosiaan harhailla hetken. (wohoo, en ollut ainut tyhmä!)

Tilat oli kerrankin todella hyvät. Pystyi liikkua ja hengittää vapaasti, eikä hirveää häsellystä tai mitään kovaa meteliäkään ollut. Ei hapen puutetta tai yli määräistä juoksemista missään.

Cossasin Ghost in the Shellistä Motokoa ja kun lähdin kisan jälkeen kiertämään messua sain kyllä kavereiden kanssa naureskella ihmisten ilmeille, puheille ja katseille. Ben Zyskowiczkin tuli kyselemään, mielenkiintoisella ilmeellä... eh "Miltäs kojulta sä oikein olet?" ja päästiin selittämään herralle sitten cosplaysta.

Enemmän animecon-tyylistä ohjelmaa olisi voinut olla ja vaikka ihan torstaista sunnuntaihin. Toki kun Kirjamessut oli animen ja mangan puolesta "uusi" tapahtuma ja sisäänpääsymaksu aika korkea, niin se veroitti tulijoita. Ensivuonna jos Kirjamessut on taas, sinne tulee varmasti enemmän porukkaa.

Kiitos ihan sikamukavasta tapahtumasta, oli kerrankin hyvä olo koko ajan kun sai olla sisätiloissa läkähtymättä ja litistymättä. Toivottavasti muita coneja saataisiin parempiin ja sopiviin tiloihin.
Traconia odotellessa. ♥
Viimeksi muokannut vanamo, Su Loka 28, 2007 12:09. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 22 vierailijaa