Animecon V jälkipyykki, eli mitä parennettavaa ensi vuodelle

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Sandi
Viestit: 66
Liittynyt: Ma Tammi 13, 2003 15:02
Paikkakunta: Tampere

Animecon V jälkipyykki, eli mitä parennettavaa ensi vuodelle

Viesti Kirjoittaja Sandi » Ma Heinä 16, 2007 03:03

Hei!

Ensinnäkin iso käsi järjestäjille hienon conin järjestämisestä, nautin yleisössä olosta aivan suunnattomasti. :)

Mutta asiaan... Allekirjoittanut toimii jonkinlaisena tekniikka-, järjestely, ja työvoimavastuullisena vuoden 2008 conissa, jonka vuoksi suoritin vakoojan töitä tässä tapahtumassa kirjaten ylös näkemiäni ja kuulemiani ongelmakohtia joita pitäisi ensi vuoden Tampereen Finnconia varten parantaa.

Nyt haluaisin pyytää aniki-foorumien väkeä kantamaan kortensa kekoon ja antamaan risunsa ja ruusunsa menneestä Jyväskylän conista, jotta tehdyistä virheistä me järjestäjät oppisimme mahdollisimman paljon. Kirjoita siis tähän ketjuun jos mielestäsi ensi coniin olisi syytä parantaa jotain tai jos jotain jäi puuttumaan. Voit kertoa myös jos jokin asia hoidettiin mielestäsi mallikkaasti ja on syytä säilyttää. Konkreettiset parannusehdotukset ovat myös enemmän kuin tervetulleita :)

Valotettakoon jo ennalta, että Finncon 2008 tapahtumapaikkana toimii Tampere-talo, joka on Jyväskylän yliopistoa (sekä Paasitorniakin) suurempi kompleksi ja käytössämme on mm. pohjoismaiden suurin sali (kapasiteetti 1756 istumapaikkaa). Näin ollen tilan tarve on jo otettu huomioon. :)
- Sandi / sandi ät iki piste fi

Avatar
Lmmz
Otaking
Viestit: 521
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:34
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lmmz » Ma Heinä 16, 2007 05:48

Tätä palauteketjua kannattaa peilata ohjelman ulkopuolisten asioiden (tilojen, vesipisteiden, informaation etc.) osalta ehkä enemmän Helsingin Finnconiin vuonna 2006, sillä ensi kesän conin järjestäjistä suurempi osa oli siellä tekemässä tapahtumaa kuin tänä kesänä Jyväskylässä. Toki varmasti JKL:n porukkakin palautetta ottaa vastaan, mutta tietyt asiat pyrimme huomioimaan kunnolla alusta alkaen.

FAQ-tason asioita (eli nämä ovat ilmeisiä, niistä ei tarvitse erikseen mainita):
- Lippujonotuksessa oli ongelmia. Jos moinen tehdään ensi vuonna, se tehdään Toimivammin(tm), eli ainakin tiedotetaan ajoissa koska liput tulevat varattavaksi ja mahdollisesti useammassa erässä. Toisaalta tilojen riittävyyden takia ei tällaista edes välttämättä nyt tarvita, saapi nähdä...
- Tilat suunnitellaan paremmin arvioitua katsojamäärää vastaaviksi. Koska meillä on enemmän useampisatapaikkaisia saleja käytössä, niin tämä ei tule olemaan ongelma.
- Kyllä, koitamme hoitaa niitä vesipisteitä paikalle Riittävästi.
- Ulkotilat ja ulko-ohjelma huomioidaan paremmin, vaan jälleen keran säävarauksella.
Kosmos on laaja. | Tutturuu!

Avatar
Kekko
Viestit: 466
Liittynyt: Pe Helmi 07, 2003 00:44
Paikkakunta: Lahti
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kekko » Ma Heinä 16, 2007 10:31

Järkkäreillä oli selvästi aivan liikaa vaikeuksia yleisön paimentamisessa, sillä esitysten aikainen tekninen tuki oli puutteellinen.
Tapahtuipa Villa Ranassa: Tulen paikalle puhumaan huonosti harkittua potaskaa. Valmistaudun laittamaan cd:n sisään. Edellinen esitelmöitsijä huoleti sammuttaa tietokoneen. Kauhunsekaiseen huudahdukseeni "Mitä teet?!" tulee vastaus: "loggaudun ulos niin voit kirjautua sisään omalla käyttäjätunnuksellasi". Niin. Kaikilla meillähän on Jyväskylän Ylipoiston käyttäjätunnus. Hieman hämmentävää, että kaikille ei ole selvää, että meneillään on Finncon.

Kone buuttaa itsensä (5 minuuttia) jonka jälkeen se pääsee perustilaan. Minäpä nohevana olen enkoodannut näytteitä kaksi päivää (vai kuluiko siihen kolme?) mpegeiksi, koska mpegit näkyvät joka koneessa aina ja kaikkialla ...paitsi Jyväskylän Ylipoiston koneessa, joka ryhtyy asentamaan media playeria - verkosta. Ohjelmanumero nimeltä "näin asennamme Media Playerin" tuntuu pian typerältä, joten se on keskeytettävä. Yleisön opastuksella löytyy toinen soitin, jonka käyttöön saan pikaopastuksen (5 minuuttia).

Kaksi järjestäjien edustajaa löytää tiensä paikalle kun on kulunut 15 minuuttia, jolloin löytyy näytteisiin äänetkin. Sillä nyt ei ollut merkitystä, koska olin esittänyt Wanhaa mykkää elokuvaa. Mikrofonia ja kaiutinlaitteistoa en paikalta myöskään löytänyt, joten puhuin erittäin lyhyesti. Kun yli puolet energiasta kuluu äänen ylläpitämiseen, ulosanti jostain syystä tuppaaa kuihtumaan.

Miksi otin asian esille: Edellisellä kerralla Jyväskylässä oli jokaisessa salissa tungoksesta ja tilanteesta riippumatta järjestäjien edustaja avustajana, tarvittiinpa häntä ohjelmanumerossa tai ei. Nyt näin ei ollut. Ymmärrän, että heitä ei aina yksinkertaisesti riittänyt. Tämänkin avuliaan sielun, joka tuli ratkomaan ääniongelmat, näin heti numeron jälkeen hoitamassa asioita kahdessa muussa paikassa. Ainakin hän oli työllistetty.

Tähän liittyen: epäilenpä, että tunnin mittaisista ohjelmanumeroista on pakko päästä eroon. Tunnin ohjelmanumeron todellinen kesto on 40 minuuttia, koska ensimmäinen vartti aina kuluu liikkumiseen ja Säätöön, ja viisi minuuttia ennen tunnin numeron loppua ollaan jo ajamassa pois. Jos on valmistanut 60 minuutin esityksen, se vaatii 1.5 tuntia ohjelma-aikaa, mutta puolen tunnin pykäliä ei ohjelmisto tunne, vaan vain täysiä tunteja. Onko oikeastaan syytä, miksi ei?
Viimeksi muokannut Kekko, Ma Heinä 16, 2007 11:19. Yhteensä muokattu 5 kertaa.
* -> Yokohama Kaidashi Kikou <- *

Avatar
KharnTheB
Viestit: 22
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2004 20:12
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja KharnTheB » Ma Heinä 16, 2007 10:37

Animecon nelosen ja Paasitornin kokeneet muistavat varmasti viime vuonna conitunnelmaa laskeneen ahtauden. Animecon V:ssä tämä ei toistunut, vaan lähestulkoon missä tahansa conialueella pyöriessäni ympärillä oli aina sopivasti tilaa ja mihin tahansa pääsi, jos ei suoraan, niin ainakin vähän kiertämällä. Myöskin valtaosaan ohjelmista tuntui pääsevän, jos meni paikalle kohtuullisen hyvissä ajoin. Näemmä tämä conin hajauttaminen useampaan rakennukseen ja suurelle piha-alueelle oli toimiva ratkaisu.

jkemppi
Viestit: 47
Liittynyt: To Tammi 30, 2003 22:46
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja jkemppi » Ma Heinä 16, 2007 10:56

Isot jutut:
-Joukkojenhallinta kangerteli. Tähän tarvitaan asiansa osaavia järjestysmiehiä riittävästi sekä toimintasuunnitelma.

-Salivänkäreiden puute ja asiantuntemattomuus. Jokaisessa salissa on oltava koko ajan salivänkäri salin koosta riippumatta. Salivänkärillä on oltava ammattitaito tai vähintään tärkeät puhelinnumerot tiedossa. Avun hakeminen itse infosta ei pitäisi olla tarpeellista. Nykyään luennoissa käytetään tietotekniikkaa eri formaateissa, joten on lähdettävä siitä että vänkäri myös osaa käyttää kaikkia salin laitteita -huomioitava koulutuksessa. Salit on myös tyhjennettävä määräaikoihin mennessä hyvällä tai pahalla -käyttöön järjestysmiehet mikäli vänkäri ei osaa tai ei uskalla.

Pienet jutut:
-Kaulalapun taakse on kirjoitettava tärkeät puhelinnumerot.
Janne Kemppi
Oulun Manga- ja Animekerho Ry Omake
http://omake.animeunioni.org/index.html

Avatar
Elina
Viestit: 10
Liittynyt: Ke Huhti 14, 2004 11:50
Paikkakunta: JKL
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Elina » Ma Heinä 16, 2007 11:28

Samaa mieltä salivänkäryydestä, ei ole mukava tunne astua pitämään esitelmää ja saada kauhunväreitä, kun paikalla oleva vänkäri on pikkuisen huuli pyöreänä kun kysyy videotykkiä. Onneksi apua sai ja kaikki toimi (kiitos! siitä!), mutta itsella ainakin pelkkä esitelmän teko ja siihen valmistautuminen olivat näin "nyyppänä" (ekaa kertaa esitelmöimässä) niin iso juttu että ylimääräinen stressipelko ei hyvä :/ Elikkä toivoisin seuraavaa tältä pohjalta:

- Coniaamuna tekninen tuki kävisi jokaisen tilan läpi ja varmistaisi, että tekniikka ookoo.

- Jokaisessa tilassa vakituinen salivänkäri

- Jokainen salivänkäri tietää, miten perusjutut saadaan kuntoon, eli lähinnä tykki ja äänentoisto päälle.

Muuten minulla ei ole mitään nillittämistä conin järjestelyistä, tulen kyllä mieluusti ensi tapahtumaankin pölisemään :3
esuna ~ kupoli ~ lonkero

Avatar
Punainen jättiläinen
Viestit: 744
Liittynyt: To Huhti 21, 2005 14:44
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Punainen jättiläinen » Ma Heinä 16, 2007 11:40

Päärakennuksen myyntipöydän pitäjän näkökulmasta järjestelyt toimivat erinomaisesti. Kiitos siitä kuuluu tietenkin myös Eemeli Arolle, joka jaksoi aina käydä kysymässä puuttuiko jotain tai oliko murheita, pulmia jne. Lisäksi hänen iloinen asenteensa tarttui – liekö Pavun ja Lumen väsyttämän miehen hysteerinen kiilto silmässä vai mikä, mutta mies vaikutti aidon innostuneelta ja iloiselta. Kiitos, Eemeli! (Eemeli ansaitsisi oman fanclubinsa!)

Ilmanvaihto ei toiminut hirveän hyvin ja ilmankosteus kohosi välillä jopa sellaisiin lukemiin, että pelkäsin pokkareiden olevan vaarassa. Ja tämä ei ole huumorilla heitetty. Tilat toimivat muuten hienosti ja ihmisillä oli mahdollisuus valita uloskäynneistä, jolloin sumppuja ei tullut hirveästi. Vessat tosin olivat aika törkeät... (Onnea vaan yliopiston opiskelijoille...) Mutta maailman mukavin vahtimestari korvasi nämä pienet vastoinkäymiset.

Hieman tuntui myös olevan epätietoutta ilmassa: myyntipöytien pitäjien paikkoja olisi voinut varmistella myyjille, ohjelmaan osallistuvien myyntipöydän pitäjien kanssa olisi voitu neuvotella enemmän sopivasta ajankohdasta / apumyyjistä tmv., pahvilaatikoiden yms. roskien käsittely oli epäselvää vielä poistumista ennen, parkkipaikkojen sijainnin olisi voinut osoittaa kylteillä (ulkopaikkakuntalaiset joutuivat etsimään mystistä hiekkakenttää jonkin aikaa). Toisin sanoen, ulkopaikkakuntalaiset myyjät tarvitsevat paljon enemmän informaatiota ja varmistelua, jotta he voivat tulla paikan päälle ilman pelkoa. :)

Ilman risuja ei näin isosta tapahtumasta koskaan selvitä, mutta kokonaisuutena hieno coni! Kiitos kaikille järjestäjille – hyvää työtä! :)

Usudas
Viestit: 48
Liittynyt: Ke Kesä 27, 2007 16:29
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Usudas » Ma Heinä 16, 2007 11:53

Coneissa on esim. lauantaisin kiire, sillä jos on pukukisassa joutuu tekemään koko ajan sen hyväksi kaikkea. Eli esim. paneeleja, Animekaraokea ja muita ei ehdi käydä katsomassa ollenkaan.
Mutta coni oli aivan ihana!!

Avatar
BakaNeko
Viestit: 187
Liittynyt: La Loka 22, 2005 17:33
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja BakaNeko » Ma Heinä 16, 2007 12:20

Itseäni hämmästytti suuresti se, että conissa ei ollutkaan pukuhuonetiloja, vaikka niin oltiin ilmoitettu Animeconin sivuilla.

''HUOM! Pukuhuonetilat ovat rajattuja. Mikäli ehdottomasti tarvitset pukuhuonetilaa, otathan yhteyttä infotiskiin hyvissä ajoin, niin vänkäri opastaa sinut paikalle.''

Menin infotiskille heti kun pääsin coniin, eli noin klo 11:20, kysyin missä on pukuhuonetilat jotta voin vaihtaa puvun päälleni. Sanottiin vain, että ei täällä ole pukuhuonetiloja, täytyy vaihtaa vaatteet vessassa (jossa oli muuten paljon väkeä ja erittäin kuuma).

Toivoisin siis että pukuhuonetilat todella olisivat conissa, jos niin ilmoitetaan nettisivuillakin.

Toinen juttu vielä. Cosplay kisailijoille olisi kiva järjestää jokin kunnollinen odotustila ennen H-hetkeä. Esim. sellainen, jossa on istumapaikat. Ei ollut kovin kiva seisoa rappukäytävässä puolta tuntia ja odottaa koska mennään lavalle. Itse en edes voinut istua, koska pukuni oli niin vaalea, että olisi voinut mennä likaiseksi.

Mielestäni kaikki muu sitten sujuikin hyvin, kiitos siitä. :)
The last love song on this little planet ❤

Avatar
Hoothoot
Viestit: 592
Liittynyt: Ke Elo 18, 2004 21:11
Paikkakunta: Järvenpää
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Hoothoot » Ma Heinä 16, 2007 12:57

BakaNeko kirjoitti:

''HUOM! Pukuhuonetilat ovat rajattuja. Mikäli ehdottomasti tarvitset pukuhuonetilaa, otathan yhteyttä infotiskiin hyvissä ajoin, niin vänkäri opastaa sinut paikalle.''

Menin infotiskille heti kun pääsin coniin, eli noin klo 11:20, kysyin missä on pukuhuonetilat jotta voin vaihtaa puvun päälleni. Sanottiin vain, että ei täällä ole pukuhuonetiloja, täytyy vaihtaa vaatteet vessassa (jossa oli muuten paljon väkeä ja erittäin kuuma).
Korjaisin asiaa, jos suonette? Pukutiloja oli tarjolla lauantaina, mutta niistä olisi pitänyt ilmoittaa Harusamelle jo ennen conia. Conissa ei ollut pukuhuoneeseen opastavaa vänkäriä, mutta Norssilla olisi ollut kuulemma tiloja, jos niitä olisi kysellyt.
Cosplay on tapa elää, koska ilman sitä ei ole elämää.

Orange and fuzzy is FOE!

Avatar
BakaNeko
Viestit: 187
Liittynyt: La Loka 22, 2005 17:33
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja BakaNeko » Ma Heinä 16, 2007 13:14

Hoothoot kirjoitti: Korjaisin asiaa, jos suonette? Pukutiloja oli tarjolla lauantaina, mutta niistä olisi pitänyt ilmoittaa Harusamelle jo ennen conia. Conissa ei ollut pukuhuoneeseen opastavaa vänkäriä, mutta Norssilla olisi ollut kuulemma tiloja, jos niitä olisi kysellyt.
Itse en ainakaan mistään lukenut, että olisi pitänyt ennen conia ilmoittaa jollekin. Ja minulle infotiskillä sanottiin vain, ettei pukuhuonetiloja ole, ei edes opastettu mihinkään.
The last love song on this little planet ❤

JareJare
Viestit: 67
Liittynyt: Ke Maalis 23, 2005 22:57

Viesti Kirjoittaja JareJare » Ma Heinä 16, 2007 13:14

Kyselin kyllä norssilta pukuhuonetiloja, mutta niitä ei kuulemma saanut käyttää muut kuin Loliryhmäesitysjotkut :0 Sain sitten vaihtaa vessassa molempina päivinä.
Järjestelyt olivat huomattavasti paremmat kun helsinkiconissa viimevuonna, mutta ongelmia riitti silti. Cosplay kisan odotus lavan takana oli melko tuskaa , onneksi vesitarjoilu sentään pelasi, vaikka tuo perinteinen vesiautomaatti olisi ehkä silti ollut parempi vaihtoehto :D Tilan takia ymmärretään että parempaa jonotuspaikkaa ei varmaan ollut, mutta olisi ollut ihan kiva jos edes sen alemman ulko-oven olisi saanut pitää auki. Tuli meinaan kuuma >_o
Propeista sen verran että mielestäni järjestely oli aivan liian tiukka. Jostain sivuilta muistan lukeneeni että "liian isot" ja "vaaralliset" propit ovat kiellettyjä, ja vaikka kapine ei olisi vaarallinen kellekään niin ongelma olisi siinä että se voi mennä rikki. Kyuu taisi jopa mainita että "tapauskohtaisesti" päästetään sisään. Tätä ei selvästi kyllä otettu huomioon vaan ihan kaikenlaiset romppeet riistettiin ihmisiltä ihan muoviveitsiä myöten. Itse pyöriskelin norssin puolella sisällä ah-niin-vaarallisen jättikäpäläni kera, joka sattui olemaan kevyt ja valmistettu pehmeistä materiaaleista, enkä tietääkseni aiheuttanut kellekään saatika itselleni minkäänlaisia ongelmia. Toki ymmärrän että ihan järkyttävässä tungoksessa liian isot ovat tiellä, ja hauraammat särkyvät helposti, mutta sen pitäisi olla jokaisen oman harkintakyvyn varassa notta lähteekö lasisiipiensä kera myyntipöytien luokse. Itselläni tämä korostui kun propin kiinnittäminen ja irrottaminen oli melko työlästä, enkä voinut oikeen liikkua sateessa ulkonakaan. Joten mikäli ase ei oletettavasti aiheuta suurta haavoittumisen mahdollisuutta kanssaconeilijoille toivoisin järjestyksenvalvojia olemaan hieman vapaampia tämän asian suhteen.
(would you like some cheese with that whine? coni taas oli aivan upea ja oli erittäin hauskaa, vaikkakin johtui suuresti ihanasta cosplay-kansasta <3 )

Avatar
Juho-Sama
Viestit: 17
Liittynyt: Ke Marras 01, 2006 18:30
Paikkakunta: Seinäjoki

Viesti Kirjoittaja Juho-Sama » Ma Heinä 16, 2007 13:22

Olisi parannettavaa se että jos on taas paikan varaus systeemi. Niin se vosi olla joko paremmassa paikassa tai niitä pisteitä voisi olla enemmän. Koska eihäns eollu mukava aodottaa siellä hapettomassa tilassa.

Onneksi en itse sinne mennyt :P

Mutta sinänsä conihan on aina hauska sen takia kun ihmiset ovat mukavia ja kun 10 ihmistä on mukavalla päällä niin se tarttuu loppuihinkin. Eli kiitos conilaiset huomiosta ja seurasta :3

Avatar
AM
Viestit: 434
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2004 11:25
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja AM » Ma Heinä 16, 2007 13:26

Kyllä edellisvuoteen verrattuna oli mukavan väljästi tilaa kun tapahtumat oli ripoteltu suuremmalle alueelle. Lippujen jonotus oli kyllä sitten muuten yleisen ilmaston antiteesi. Viimevuotinen cosplaykisan "kuuma portaikko" jonotus oli lastenleikkiä verattuna tämänkertaiseen "kuuma ahdas portaikko ilman ilmanvaihtoa" jonotukseen. Kiitokset vedenkantajille joita ilman joku olisi varmaan jouduttu viemään pois paareilla. Tampere voi tietysti yrittää tehdä hardcore version tästä ja vaikka sammuttaa portaikosta valot.
Antti Myller - Joensuun Otakuiden rahastonhoitaja, tekniikka- ja jäsenvastaava - Kawaconin talousvastaava.
MyAnimelist, figut & last.fm.

Avatar
Juho-Sama
Viestit: 17
Liittynyt: Ke Marras 01, 2006 18:30
Paikkakunta: Seinäjoki

Viesti Kirjoittaja Juho-Sama » Ma Heinä 16, 2007 14:11

AM kirjoitti:Kyllä edellisvuoteen verrattuna oli mukavan väljästi tilaa kun tapahtumat oli ripoteltu suuremmalle alueelle. Lippujen jonotus oli kyllä sitten muuten yleisen ilmaston antiteesi. Viimevuotinen cosplaykisan "kuuma portaikko" jonotus oli lastenleikkiä verattuna tämänkertaiseen "kuuma ahdas portaikko ilman ilmanvaihtoa" jonotukseen. Kiitokset vedenkantajille joita ilman joku olisi varmaan jouduttu viemään pois paareilla. Tampere voi tietysti yrittää tehdä hardcore version tästä ja vaikka sammuttaa portaikosta valot.
In next episode of portaikko Z
our brave warriors have to line in darkness of heat! WHITOUT WATER!
xD

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa