animecon-07

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

umeboshi^^
Viestit: 2
Liittynyt: Pe Touko 19, 2006 20:47

animecon-07

Viesti Kirjoittaja umeboshi^^ » Pe Syys 01, 2006 09:53

tietääkö kukaan milloin ja missä pidetään animecon-07?
entä nekocon?
itami nante shirazuni itano,
egaô itsumo ureshikute

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Pe Syys 01, 2006 13:38

Animecon V pidetään Jyväskylässä 14-15.7.2007.

Muista ensi vuoden tapahtumista ei ole juurikaan vahvistettua tietoa päästetty pihalle.

umeboshi^^
Viestit: 2
Liittynyt: Pe Touko 19, 2006 20:47

Viesti Kirjoittaja umeboshi^^ » Pe Syys 01, 2006 14:33

kiitoksia, kyuu ^-^
itami nante shirazuni itano,
egaô itsumo ureshikute

Avatar
Pem_
Viestit: 323
Liittynyt: Pe Elo 11, 2006 15:39
Paikkakunta: Sielä missä korpi kasvaa.

moi

Viesti Kirjoittaja Pem_ » Ke Syys 06, 2006 18:30

ollaanko siel animeconissa vain yks yö :?: :shock: toivoisin vähän pidempää mutta toikin kelpaa mulle :lol:
Akuroku
(~^,^)~

zayah
Viestit: 127
Liittynyt: Ma Elo 25, 2003 14:48
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja zayah » Ke Loka 04, 2006 19:29

Me ollaan harkitsemassa että aloitettaisiin Finncon jo perjantaina, ehkä tiedeohjelmalla kuten tänäkin vuonna. Joten voi hyvinkin olla, että jotain animeohjelmaa järjestyy jo perjantaille. Tapaamisia voi toki itsekin järjestää pe-illalle!
Vaikka ohjelma alkaisi vasta la-aamuna, aika moni tulee paikalle jo pe-iltana että ehtivät heti alusta mukaan.

Hagaren
Viestit: 1
Liittynyt: La Syys 23, 2006 21:30

Otetaanko ehdotuksia coniin liittyen täällä vastaan?

Viesti Kirjoittaja Hagaren » Ke Loka 11, 2006 22:00

Voisinko ehdottaa, että animeconissa ensivuonna olisi mahdollista ns lattiamajoitus, niinkuin kirsikankukkaconissa tässä vuosi(?) sitten?
Kun muuten(jos lattiamajoitusta ei saada) monet oivat olla vain yhden päivän tai joutuvat maksamaan paljon jostain hotellista tms, varsinkin näin kun opiskelijoita ollaan(ja monet myös alaikäisiä), niin varat ovat erittäin rajalliset joten hotellissa oleminen tulisi kalliiksi.
Joten voisitteko harkita kyseistä mahdollisuutta ?

Olisimme erittäin kiitollisia jos se onnistuisi

Avatar
harusame
Viestit: 85
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2005 21:55
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja harusame » To Loka 12, 2006 13:24

Edellisessä Jyväskylän conissa oli lattiamajoitus ja järkkäämmen sen kyllä ensi vuonnakin. Itsekin kiroilin, kun huomasin, että IV:ssä ei ollut. Jyväskylään lattiamajoituspaikan järjestäminen heinäkuussa on huomattavasti helpompaa kuin Helsinkiin koulujen jo alettua.

kuruuk
Viestit: 2
Liittynyt: Pe Loka 06, 2006 11:57

Viesti Kirjoittaja kuruuk » To Loka 12, 2006 18:21

Oletan, että tuohon lattiamajoitukseen on jonkin sortin ilmoittautuminen ennen conia. Joten koskas kannattaa alkaa vahdata (ja mistä) ilmoittautumismahdollisuutta? En nääs mistään hinnasta tahdo missata tätä tsäänssiä olla molempina päivinä paikalla >:)
Muutenkin, loistava idea järjestää tuommoinen majoitus, ihmettelin kun sitä ei tämän vuoden conissa ollut.

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » To Loka 12, 2006 22:26

kuruuk kirjoitti:Muutenkin, loistava idea järjestää tuommoinen majoitus, ihmettelin kun sitä ei tämän vuoden conissa ollut.
En nyt itse tähän tarkemmin tutustunut aiheeseen, mutta juurikin äsken mainitut ongelmat Helsinki + tapahtuman aika ilmeisestikin vesittivät tästä toiveet melko tehokkaasti. Melkein mihin muualle päin suomenmaata tähän optioita löytyykin.

Eli hyvä juttu, kyllä.

Avatar
Gama-Kaeru
Viestit: 21
Liittynyt: Ma Loka 09, 2006 20:08
Paikkakunta: Ylivieska
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Gama-Kaeru » Pe Loka 13, 2006 01:23

Vaikka olenkin nyt kyllä vielä aivan uusi näillä foorumeilla, tahtoisin erittäin mielelläni tuoda esille myös oman mielipiteeni...

Kysyisin ensinnäkin, minkä kokoiset ovat tilat tuolla Jyväskylässä? Yliopistollahan con pidetään? Ja onko tosiaan totta että olisi niin että Finnconin ohjelmia eroteltaisiin tällä kertaa hieman "kauemmas" kuin viimeksi (kuulin tällaista eräältä mieheltä joka esiteltiin minulle the animecon-miehenä)... Viimeksihän tosiaan tilanpuute vaivasi pahasti joten toivoisin todella parannusta tälle saralle.

Ja lattiamajoitukseen kmmentoidakseni, olen ehdottomasti samaa mieltä. Lattiamajoitus olisi suhteelisen halpa, mutta toimiva idea... Eikö lähikouluilta voisi esim. saada lattiatilaa? Nyt kun con ei edes ole samaan aikaan kun koulut ovat jo alkaneet...

Siitä vielä hieman että pitäkää sama linja kuin viimeksikin, Animecon ei saa maksaa erikseen pääsymaksua. Pääsymaksuissa on omat ongelmansa, ja jos(luetaan: kun) lattiamajoituksesta pitää maksaa, voisi siihen olla omat maksunsa. Ja vaikka sitten keksittäisiinkin laittaa pääsyliput, pitäisi niihin keksiä jotain muuta kuin iänikuiset rannekkeet, joiden pitäminen saattaa harmittaa cosplay-harrastajia kovastikkin, sillä puvun kokonaisuushan "kärsii" kirkkaasta nauhasta ranteessa.

Noh, ei muuta tällä kertaa, sillä on jo myöhä, enkä pysty enää ajattelemaan selvästi.
"Ei kannata rukoilla kävellessään, sillä Jumalan voi olla vaikea ottaa yhteys liikkuvaan kohteeseen."
-pikkuveljeni-

Avatar
harusame
Viestit: 85
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2005 21:55
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja harusame » Pe Loka 13, 2006 18:03

Gama-Kaeru kirjoitti:Kysyisin ensinnäkin, minkä kokoiset ovat tilat tuolla Jyväskylässä? Yliopistollahan con pidetään? Ja onko tosiaan totta että olisi niin että Finnconin ohjelmia eroteltaisiin tällä kertaa hieman "kauemmas" kuin viimeksi (kuulin tällaista eräältä mieheltä joka esiteltiin minulle the animecon-miehenä)... Viimeksihän tosiaan tilanpuute vaivasi pahasti joten toivoisin todella parannusta tälle saralle.
Jaamme ohjelmaa tällä kertaa useampaan rakennukseen, joten tilaa on huomattavasti edellistä Jyväskylän conia enemmän. Kaikki ohjelmanumerot ovat Seminaarinmäellä tai sen lähituntumassa, mutta näyttelyt pystytetään tällä tietoa keskustaan (n. 10 min kävelymatkan päähän). Näin yritetään saada porukkaa hieman hajautettua. Matka keskustaan ei tosiaankaan ole kovin pitkä ja suurin osa porukasta kävisi siellä kuitenkin syömässä ja shoppailemassa, joten järjestelystä ei toivottavasti ole haittaa kellekään. Eksymisen vaaraakaan ei Jyväskylässä juuri ole (ellei suuntavaisto sitten ole Ryoga-tasoa). Toivotaan, että coniviikonlopulle sattuu nätti ilma kuten tänäkin vuonna. Sateenvarjo tai sadetakki kannattaa kuitenkin varata mukaan.

Cosplay-kisa ja muut suosituimmat ohjelmat ovat yliopiston pääsalissa ja ne näytetään myös screenillä toisessa suuressa salissa, jossa on mahdollisesti toinen juontaja ja muuta jännää. Tämän lisäksi ainakin cosplay-kisaan tulee ENNAKKOILMOITTAUTUMINEN MYÖS YLEISÖLLE, jotta jonoja saataisiin lyhennettyä edes vähän. Ilmoittautumisen alkamisesta varoitetaan hyvissä ajoin etukäteen.
Gama-Kaeru kirjoitti:Ja lattiamajoitukseen kmmentoidakseni, olen ehdottomasti samaa mieltä. Lattiamajoitus olisi suhteelisen halpa, mutta toimiva idea... Eikö lähikouluilta voisi esim. saada lattiatilaa? Nyt kun con ei edes ole samaan aikaan kun koulut ovat jo alkaneet...
Juurikin näin. *nyöks nyöks* Koulujen liikuntasalit ovat mainioita lattiamajoituspaikkoja. Ovella tulee olemaan vartija läpi yön avaamassa ovia conivieraille ja huolehtimassa, että kukaan hiippari ei pääse sisään.
Gama-Kaeru kirjoitti:Siitä vielä hieman että pitäkää sama linja kuin viimeksikin, Animecon ei saa maksaa erikseen pääsymaksua.
Jos kerättäisiin edes 5 euron pääsymaksua, saataisiin hankittua conille paljon suuremmat ja paremmat tilat. Kävijämäärä kasvaa vuosi vuodelta, mutta budjetti pysyy aika lailla samana, mistä seuraa jatkossa pahoja ongelmia. Kaksi ensimmäistä Animeconia järjestänyt Turun Animeseura kuitenkin sanoo, että Animecon on ilmainen tapahtuma, ja hyväntahtoisuuttamme noudatamme tätä ohjenuoraa. Jokin muutos tähän täytyy kyllä pian tulla, tai Animecon on tuhoon tuomittu.

Ja tämä on siis vain oma mielipiteeni eikä edusta conitean virallista kantaa jne...


Animecon V:n viralliset nettisivut avataan piakkoin tuttuun osoitteeseen http://www.animecon.fi/. Sivut oli tarkoitus saada nettiin jo syyskuussa, mutta meillä oli ongelmia sivuston ulkoasun kanssa. Pahoittelut myöhästelystä.
Viimeksi muokannut harusame, Pe Loka 13, 2006 18:16. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Avatar
Gama-Kaeru
Viestit: 21
Liittynyt: Ma Loka 09, 2006 20:08
Paikkakunta: Ylivieska
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Gama-Kaeru » La Loka 14, 2006 15:55

harusame kirjoitti: Jaamme ohjelmaa tällä kertaa useampaan rakennukseen, joten tilaa on huomattavasti edellistä Jyväskylän conia enemmän.
Ihanaa! Ohjelman jakaminen on ehdottomasti hyvä asia ja n. 10min kävelymatka ei todellakaan ole millään tavoin pitkä... Ja tilanpuutteestakin luultavammin päästään. Muistakaa sitten laittaa nettiin ja niihin ohljelmalehtisiin HYVÄT kartat että kaikki varmasti löytävät tiensä perille kauempanakin sijaitseviin paikkoihin.
harusame kirjoitti:Cosplay-kisa ja muut suosituimmat ohjelmat ovat yliopiston pääsalissa ja ne näytetään myös screenillä toisessa suuressa salissa, jossa on mahdollisesti toinen juontaja ja muuta jännää. Tämän lisäksi ainakin cosplay-kisaan tulee ENNAKKOILMOITTAUTUMINEN MYÖS YLEISÖLLE.
Huh huh... tuota en olisi osannut odottaa sitten niin yhtään, mutta ensi järkytyksestä toivuttuani ymmärrän tilanteen varsin hyvin. mutta muistakaa pistää tästä ISO ilmoitus Animeconin etusivulle, sillä jos jollakin sattuu tuon takia menemään kisa ohi, olisi se kyllä varsin rasittavaa.....
harusame kirjoitti:Jos kerättäisiin edes 5 euron pääsymaksua, saataisiin hankittua conille paljon suuremmat ja paremmat tilat.
Pääsymaksu olisi kyllä tosiaan conille hyödyki, mutta kuitenkin karsasatn ajatusta... Mutta ensi vuonna ei siis maksua vielä ole?

Kiitän suuresti vastauksista.....
"Ei kannata rukoilla kävellessään, sillä Jumalan voi olla vaikea ottaa yhteys liikkuvaan kohteeseen."
-pikkuveljeni-

Avatar
harusame
Viestit: 85
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2005 21:55
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja harusame » La Loka 14, 2006 16:53

Gama-Kaeru kirjoitti:...muistakaa pistää tästä ISO ilmoitus Animeconin etusivulle, sillä jos jollakin sattuu tuon takia menemään kisa ohi, olisi se kyllä varsin rasittavaa.....
Asiasta ilmoitetaan mahdollisimman monessa paikassa. Netti-ilmoittautumisella saleja tuskin saadaan täyteen, joten conissakin tulee vielä olemaan jokin ilmoittautumispaikka. Se sijoitetaan johonkin syrjäisään nurkkaan tai ulos katokseen, jotta jono ei tuki paikkoja.
Gama-Kaeru kirjoitti:Mutta ensi vuonna ei siis maksua vielä ole?
Ei ole ei.

Avatar
Nawulf
Viestit: 13
Liittynyt: To Loka 02, 2003 19:09
Paikkakunta: Lappeenranta
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Nawulf » Su Joulu 31, 2006 19:42

Olisin kiinnostunut tulemaan apulaiseksi tähän seuraavaan Animeconiin, mutta olemme kavereiden kanssa ajatelleet osallistua myös ryhmäcosplaykisaan. Onko mahdollista olla apulaisena vain sinä päivänä, kun ei ole osallistumassa pukukisaan, vai täytyykö luopua jommasta kummasta, esim. että täytyy olla aina tavoitettavissa? Vai voiko pukukisaan ottaa ollenkaan osaa, jos kuuluu tapahtuman järjestäjiin?

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Su Joulu 31, 2006 20:49

harusame kirjoitti:Jos kerättäisiin edes 5 euron pääsymaksua, saataisiin hankittua conille paljon suuremmat ja paremmat tilat. Kävijämäärä kasvaa vuosi vuodelta, mutta budjetti pysyy aika lailla samana, mistä seuraa jatkossa pahoja ongelmia. Kaksi ensimmäistä Animeconia järjestänyt Turun Animeseura kuitenkin sanoo, että Animecon on ilmainen tapahtuma, ja hyväntahtoisuuttamme noudatamme tätä ohjenuoraa. Jokin muutos tähän täytyy kyllä pian tulla, tai Animecon on tuhoon tuomittu.
Tässä hiljan juttelin erään amerikkalaisen harrastajan kanssa, joka nauroi katketakseen Suomen tilanteelle: Suomen suurin animetapahtuma pitää itseään maksuttomana - käytäntö, joka vihjaa selkeästi siitä että halutaan vielä lisää satunnaisia kävijöitä - ja samalla ollaan tukehtumassa sekä tilan- että rahanpuutteeseen. Ei näin, ei todellakaan näin.

Jenkkiconeissa on pääsymaksut. Esimerkiksi täyspassi Anime Expoon maksaa kymmeniä dollareita, ja niitä voi varata jo nyt vaikka con on vasta puolen vuoden päästä. Kitsaammille on halvempia versioita, joilla pääsee esimerkiksi vain myyntialueelle. Ja mitäkö tällä hinnalla saadaan? Esimerkiksi viime Anime Expossa oli:

-Viisitoista kunniavierasta; mukana mm. Koge-Donbo, Mana, Tohru Furuya, Romi Paku ja joku mikälie CLAMP
-Anaheim Convention Center
-Kahdesta läheisestä hotellista varattuja tiloja mm. näytössaleiksi (englanniksi piakkoin ilmestyvää animea - sponsorit hyrräävät loistavasta mainoksesta), tanssipeli- sekä muita arcadepelikoneita ja karaokea varten
-Ympäri vuorokauden auki oleva con. Yöllä ei tietenkään ole ohjelmaa, mutta eihän se estä sosialisoimista toiselta puolen Yhdysvaltoja kotoisin olevien kavereiden kanssa puolityhjässä tapahtumakeskuksessa, eihän? Tämän mahdollistavat tietysti maksetut työntekijät.

Sen sijaan jenkkiconeissa ei ole niin paljon asiaohjelmaa kuin Suomessa. Tämä Suomessa osataan, mutta näemmä ei vielä juuri muuta... Ilmeisesti ne ajat, jolloin Jyväskylän Animeconissa oli kolme cosplayaajaa, ovat vielä liian tuoreessa muistissa. Kuten sanottu on kuitenkin selvää, että näin ei tosiaankaan voi jatkua enää kauan.

Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 19 vierailijaa