Animecon - palaute- ja keskusteluketju

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Xuenay
Viestit: 144
Liittynyt: Ke Huhti 23, 2003 17:18
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Animecon - palaute- ja keskusteluketju

Viesti Kirjoittaja Xuenay » Ma Elo 21, 2006 02:31

Yllätyin suuresti kun näin ettei tällaista jo ollut, joten piti luoda.

Tänne mielipiteet, kokemukset, coniraportit, ruusut, risut, kaikki vastaava. Itse kommentoinen sitten kunhan olen pari yötä nukkunut ja toipunut.

Go crazy.

Avatar
Mika9
Viestit: 134
Liittynyt: La Touko 27, 2006 11:13
Paikkakunta: Hyvinkää
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mika9 » Ma Elo 21, 2006 09:23

Aivan mahtavaa!! Ensi vuonna uudestaan!!

Plussat:
+ Hyvä ohjelma. Varsinkin Janne Kempin "Ihmiset animen takana" oli mahtava.
+ Yllättävän monet olivat pukeneet päälleen rekvisiittaa :D
+ Useita myyntipöytiä, joissa oli ostettavaakin.

Miinukset:
- Hirveä tungos.
- Kaikkia tapahtumia ei mahtunut katsomaan.
- Ihmismäärästä johtuen lämpötila oli melko korkea (käy sääliksi Totoroa cosplayannutta).

JareJare
Viestit: 67
Liittynyt: Ke Maalis 23, 2005 22:57

Viesti Kirjoittaja JareJare » Ma Elo 21, 2006 10:02

En päässyt tapahtumaan oikein kunnolla mukan, koska saavuin molempina päivinä hiukan myöhässä, neljän maissa :b
Cosplay kisa oli erinomaisesti järjestetty, viileät tilat sekä kaikkea tarpeellista saatavilla. Lavasysteemi toimi myös, eikä ongelmia oikeastaan ilmennyt missään kohtaa.
Itse conista sen verran, että käsitän kyllä kuinka vaikeata on saada vuokrattua paikka Helsingistä, mutta paasitorni oli kyllä melko heikko vaihtoehto. Liikaa portaita, eikä ainuttakaan isoa "toria" jossa olisi mahtunut kuljeskelemaan vapaasti. Toisaalta taas puisto oli mainio kuvien ottamiseen ja oleskeluun, mutta harmitti kun itse coniohjelmaa ei oikein päässyt katselemaan. Ymmärrän myös aseistariisumisen turvallisuuden kannalta, mutta kokonaisuudessaan systeemi oli suorastaan nazi, en päässyt kulkemaan portaita ilman miekkaani(kävelykeppi erh) mutta järjestäjät eivät ottaneet sitä huomioon edes conin loppupuolella kun tungos oli pienempää.

Avatar
Crimson
Viestit: 259
Liittynyt: Su Touko 15, 2005 16:53
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Crimson » Ma Elo 21, 2006 10:07

Tämän vuoden con taisi olla paras con-tapahtumani tähän asti, koska paikalla oli kaikkea jota conilta tarvitaankin. Mutta. Olkaa kilttejä ja ottakaa suuremmat tilat tästä lähin. Seuraava järjestetään Jyväskylässä ja jos paikka on sama kuin viimeksi, voi olla että sielläkin alkaa tehdä hieman tiukkaa.

Pikkukojut olivat hämmästyttäviä, etenkin tämä yksi joka möi doujinsheja. Luulin ettemme tule näkemään vielä pitkään aikaan paikkaa josta löytäisi niitä, joten se oli suurin yllättäjä. Harmi vain että koko "ostoskeskus" oli niin pieneen tilaan [tarkoitan nyt kumpaakin paikkaa] ängetty että ainakin minulle teki pahaa sukellella siellä ihmismäärien keskellä. Elikäs jos mahdollista, niin seuraavassa conissa laitetaan hieman parempaan (aka suurempaan) tilaan kaupat niin pääsee rauhassa ilman minkäänlaista tyrkkimistä porukat olemaan. Etenkin Fantasiapelit (ja toinen koju?) oli _todella_ huonoon paikkaan laitettu. "Aula" täynnä ihmisiä ja sitten iso kirjahökötelmä laitettu siihen keskelle = huono idea koska siellä olisi voinut porukat hieman helpommin elää ja vain olla, eikä joutua tungeskelun kohteeksi kun toiset haluavat toiselle puolelle huonetta.
Paneeleissa en niinkään päässyt käymään, kiitos huonon ilman sisällä. Kävin tasan tarkkaan yhdessä koko 2 päivän aikana kun paikalla olin (slash fanfiction), koska minulle jo siirtyminen 1. kerroksesta 2.'seen oli aika extremeä. Minulla ei ole maailman paras terveys, joten minulle teki uskomattoman pahaa ne pienet tilat täynnä ihmisiä ja huonoa ilmaa. Kiitos vesipisteistä. Ilman niitä en olisi pärjännyt edes 2 minuuttia.
Aseitten kanssa oli aika häsläystä. Tuotiin ja vietiin säilytykseen ja uudestaan ja uudestaan. Yes, it was fun! ... Ärsytti kamalasti. Tiedän kyllä miksi niin piti tehdä, mutta silti ei ollut kamalan mukavaa, etenkään silloin kun joillain porukoilla oli aseet sisällä silloin kun oli jonoa lauantaina.

Eli mitä tässä voin sisätiloista sanoa niin: Olkaa kiltti ja isommat tilat että kaikki pärjäävät. Isot tilat tuskin on liian vaikea hommata. Olisin melkeinpä valmis maksamaan vaikka ~5€ pääsymaksusta animeconiin jos se tarkoittaisi hyviä, suuria tiloja joihin kaikkien on mahdollisuus päästä katsomaan cosplay -kilpailuja yms. Itse en päässyt katsomaan koska kerrottiin että porukkaa ei enää mahdu. Todella mukavaa, etenkin kun oli sitä aika tavalla odottanut.

Ulkona oli mukava meininki. Olin tyytyväinen puistosta siinä edessä koska siellä oli paljon hyvää nurmea jossa istuskella. Ainut miinus ulkosalla oli sen hieman vaikea löytäminen joillain ihmisillä jotka eivät ole Helsinkiläisiä. Autoin ystäväni kanssa ruoanhaun jälkeen erään animeconiin tulevan tytön paikan päälle kun ei löytänyt.
Ja autotie oltaisiin saatu sulkea että oltaisiin vielä hieman enemmän päästy levittäytymään, mutta en sitten tiedä että olisiko ollut toista tietä kiertämiseen, että siitä en viitsi liikaa valitella. Koska tosiasia on se, että vaikka meillä pitäisi olla hyvä olla, niin myöskin "ulkopuolisten" pitää saada vaivatta liikkua alueella.

Muuten pitää sanoa että tämä con onnistui hyvin, ja seuraa vuotta odotetaan jo innolla.
@cosplay.com ° C² cosplay@tumblr °
あ! シチュ〜! シチュ〜!

Avatar
Fredo
Viestit: 143
Liittynyt: To Helmi 19, 2004 14:14
Paikkakunta: LAHTI
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Fredo » Ma Elo 21, 2006 10:31

sanotaan nyt sitten risut ensimmäisenä. kommentit koskevat vain LA päivää, koska emme pystyneet osallistumaan sunnuntaille

Ehdottomasti aivan liian paljon väkeä tiloihin nähden ja tilojen ahtauteen nähden

Minkä ihmeen takia yhden ohjelman loppumisen ja seuraavan alkamiselle ei voinut olla kaikissa esityksissä samanlaista järjestelyä. koska EGL muotinäytökseen tultiin siskoni kanssa jonottamaan liian myöhään, mikä oli tietenkin oma vika. Sitten J-Rock tsydeemiin tultiin kyllä hyvissä ajoin jonottamaan eikä olisi pitänyt olla mitään ongelmia saliin päästyssä, mutta salista tuli ulos jotain 20 henkeä, ja sitten jonon pieni kärki 20 henkeä otettiin tilalle.

otettiin siitä sitten opiksemme ja menimme kuuntelemaan sitten sitä ennen cosplay kisaa ollutta ”kuinka lähettää viesti andromedaan” (jossa ei paljoa järkeä tai hupia ollut). niin sitten kyllä tyhjennettiin Sali eikä pahemmin salissa olleilla ollut enää paljon toivoa päästä cosplay-kisaa katsomaan. ei ainenkaan niillä jotka eivät päässeet salista ulos ensimmäisten joukossa

Olis ollu yhtenäinen käytäntö alusta loppuun. Joko niin että Sali AINA tyhjäksi ennen seuraavaa tai sitten että saliin saa jäädä.

jäi hieman ärtynyt fiilis, kun ei päästy mihinkään mihin oli "must see" tarkoitus päästä. lattioilla istumis kielto meni hieman yli hilseen, mutta on kuitenkin jokseenkin ymmärrettävää ja aivan liikaa portaita, joita ei sitten voinut käyttää istumiseen. eikä koko paikassa paljoa istumispaikkoja ollut

Ehkä olen puhunut tässä päähäni reikiä, jos tuosta ennen naamiaisia tapahtuneesta salin tyhjentämisestä oli informoitu etukäteen, mutta omiin korviimme\silmiimme ei moista kantautunut

-Sitten vielä semmoinen juttu, että se yksi japanilaisen krääsän myyntihuone oli todella todella huonosti organisoitu ja se että siellä oli yksi myyjä epätoivoisesti pyörittämässä hommaa kävi sääliksi. ihme ettei siellä kuumuudessa ja hapenvähyydessä lähtenyt myyjältä tai keneltäkään taju silloin kun itse oltiin paikalla (en tiedä vaikka muuten olisikin lähtenyt). Tuli siellä mieleen, että kuinkakohan paljon sieltä animekrääsä pöydiltä loppujenlopuksi varastettiin tavaraa, kun kukaan sitä ei olisi siellä varmasti huomannut\kiinnittäny huomiota, vieläkun tavaroita ”lenteli” lattialle siinä ryysiksessä. Onneksi kuitenkin suomalaiset ovat pääosin varsin rehtiä kansaa eikä käytä omankäden alennusta vaikka siihen mahdollisuus olisikin ja eräskin pöydältä pudonnut ja ryysiksen taakse kierinyt pinssi päätyi takasin pöydälle. Voi myyjä parkaa, vaikka voittoa se myynti teki varmasti valtavat määrät. niillä hinnoilla. Tiesiköhän myyjä kunnolla itsekkään kuinka valtavaan ryysis-tungokseen oli ympäri huonetta olevine pöytineen tulossa. jäiköhän paljoa myytävää tavaraa enään sunnuntaille.

Järjestysmiehet olisivat tosiaan saaneet ymmärtää vähän paremmin minkälaisesta tapahtumasta oli kyse, eivätkä käsitellä animeconin vieraita ja cossaajia kuin jotain Festareilla olevia umpikännisiä nuoria. hyvin harva taisi tuolla ryypiskellä kun itse en nähnyt ketään olut tai jokin muu alkoholijuoma kädessä, mutta täytyy myöntää, että cossikisa jonotusryysis yms pysyi heidän ansiostaan hyvin koossa

Kehuja on ehdottomasti annettava cosplayereiden valtavasta määrästä. ja puistosta, jossa sai haukattua happea ja tietenkin vesipisteistä. onneksi päästiin katsomaan edes Tuhoa turha tavara ja ihmiset animen takana (vai mikä se ny olikaan). Pääosin coni onnistui ihan hyvin ja itse conista jäi hyvä mieli.

Lahdessa Sibeliustalo voisi olla hyvä pitopaikka seuraavalle Animeconille. Tila on avara, siellä saa happea ja muutenkin hyvä paikka. kannattaa pistää korvantaakse.

onkos muuten Animeconista tullut mitään artikkeleita sanomalehtiin tai muihin medioihin? ja onko mitään virallista arvausta kävijämääristä?
Viimeksi muokannut Fredo, Ma Elo 21, 2006 15:53. Yhteensä muokattu 8 kertaa.

Avatar
Semmi
Viestit: 29
Liittynyt: Ke Heinä 21, 2004 15:42
Paikkakunta: Helsinki

Finncon-järjestäjäpuoli kiittää

Viesti Kirjoittaja Semmi » Ma Elo 21, 2006 11:11

Kiitos tapahtumasta, porukka käyttäytyi enimmäkseen hienosti ja puvut olivat upeita!

Meillä (= Animecon- ja Finncon-coniteoilla) oli tiedossa, että kävijöitä tulee olemaan paljon ja tilaongelma on tiedostettu alusta asti. Finncon ja Animecon ovat maksuttomia tapahtumia, eikä Helsingin keskustasta ole helppo löytää hinta-laatusuhteeltaan soveliasta tilaa. Paasitorniin päädyttiin pitkien pohdintojen jälkeen ja näidenkin tilojen vuokran ja muiden menoerien kuittaamisen eteen tehtiin paljon (ilmaista vapaaehtois)työtä. Tämän kokoisen tapahtuman budjetti liikkuu kymmenissä tuhansissa euroissa, joten vaikka olisi mukava "järjestää isompi tila", ei se käytännössä ole mikään helposti toteutettava asia.

Finncon ja Animecon ovat maksuttomia tapahtumia, joten niihin kannattaa suhtautua sellaisina. Mikä tahansa etenkin Helsingin keskustassa järjestetty ilmaistapahtuma voi tulla täyteen, jolloin ovet täytyy sulkea turvallisuussyistä. Kaikille ilmaistapahtumaan tulijoille ei voida luvata pääsyä juuri heidän haluamiinsa ohjelmanumeroihin ja Finnconissa/Animeconissa olikin jatkuvasti monessa salissa erilaista ohjelmaa. Kiitos kävijöille, te osasitte jonottaa hienosti ja noudatitte järjestyksenvalvojien käskyjä. Toivottavasti kaikki näkivät jotakin mieleistä ohjelmaa, itse näin noin puoli tuntia ohjelmaa ja se oli oikein korkealaatuista. :) Tilaongelmaa ei kuitenkaan hoideta pelkällä maksullisuudella, sillä vaikka tapahtuma olisi maksullinen, olisivat salien tilarajoitteet silti olemassa.

Maksullisuuden myötä tulee myös lisää vastuukysymyksiä. Rahalla osallistumisestaan maksaneilla on valta vaatia rahalleen vastinetta ja tapahtuma voi helposti muuttua yhdessä tehdystä yhteisestä tapahtumasta joksikin aivan muuksi. Vaikka pääsymaksun pyytäminen tuntuu helpolta ratkaisulta, tulee sen mukana aivan erilainen riski. Ilmaistapahtumassa budjetin tulee olla kutakuinkin kunnossa jo ennen tapahtumaa. Maksullisessa tapahtumassa persneton määrä riippuu paikalle tulleiden maksaneiden kävijöiden määrästä. Ei mikään yksityishenkilöistä koostuva järjestelytoimikunta halua ottaa sitä riskiä, että kalliilla vuokrattu messukeskus täyttyykin vain puolilleen ja tapahtuma jää miinukselle. Kuka kuittaa silloin laskun? Maksullisenkin tapahtuman voi järjestää, mutta kun puhutaan 5000-6000 kävijästä, ovat riskit ja vastuukysymykset paljon suurempia kuin muutaman sadan hengen "pikkutapahtumassa".

Jos haluaa olla mukana kehittämässä Finnconia ja/tai Animeconia parempaan suuntaan, kannattaa jo tässä vaiheessa liittyä seuraavan tapahtuman järjestelytoimikuntaan. Conin järjestämiseen menee noin vuosi, eikä tekijöitä ja ideoita ole koskaan liikaa! Toivottavasti tähän ketjuun tulee hyviä huomioita ja ratkaisuehdotuksia (!), joiden avulla conit sujuvat taas astetta jouhevammin ensi vuonna. Yksi oma huomioni ja ratkaisuehdotukseni: roskat roskiksiin. Ihmisiä oli paljon ja roskia myös, mutta aivan liian moni kävijä jätti roskansa esim. pöydille, vaikka vieressä olisi ollut roskis. Finnconin conitea aloitti sunnuntaiaamun siivoamalla puistoa puoli tuntia. EI näin. Muutama fiksu conikävijä kävi infopisteessä ilmoittamassa täydestä roskiksesta tai pyytämässä lisää roskapusseja, iso kiitos heille! Samoin puistossa suurin osa roskista oli kasattu roskisten lähelle, mutta kun muutama sata ihmistä jättää roskansa nurmikolle, on jälki kamalaa. Tämä on vain yksi esimerkki, mutta koittakaa muistaa, että Finncon ja Animecon ovat aktiiviharrastajien toisilleen järjestämä tapahtuma. Jos jätät roskia lattialle, joutuu se vänkärivuorossa oleva kaverisi ne siivoamaan. Jos jätät conipaikan tai sen ympäristön karmeaan kuntoon, voi olla, että koko conia ei enää seuraavalla kerralla toivoteta tervetulleeksi ko. paikkaan.

Meillä kaikilla on vastuu siitä, että tapahtuma sujuu hyvin, hienosti, mellevästi ja muutenkin erikivan loistavasti. Ehdottakaa parannuksia, tulkaa mukaan työvoimaksi ensi vuoden coniin, iloitkaa siitä, miten hienoja tapahtumia meillä oikein onkaan. Ja muistakaa syödä ja juoda conin aikana... (Sitä vettä sai tosiaan myös veskien raanoista ja vänkärit kantoivat sangoilla vettä 2,5 kerroksesta parhaansa mukaan, mutta ei sekään ollut helppoa siinä tungoksessa. Hyvä että vesipisteistä oli apua, mutta muistakaa aina sanoa paikan päällä vänkärille tai infoon, jos jossain ongelmia!)

Ensi vuonna uudestaan - eri rakennuksissa. :) Kiitos!
-Senja Hirsjärvi-
Viimeksi muokannut Semmi, Ma Elo 21, 2006 11:31. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
leonichan
Viestit: 454
Liittynyt: Ma Maalis 10, 2003 03:21
Paikkakunta: Lappeenranta
Viesti:

Viesti Kirjoittaja leonichan » Ma Elo 21, 2006 11:17

Hauskaa oli, mutta aina voi silti antaa piiskaa.

Jotkut ohjelmat tulevat olemaan todella suosittuja ja sen sanoo jo ihan maalaisjärkikin. Miksi ne siis pitää sijoittaa nokka kiinni edellisen perseeseen? Sisäänpääsymahdollisuudet kaikille muille, kuin ensimmäiseen ohjelmaan jonottaneille on jotain 1% luokkaa, kun salia ei ehditä tyhjentää välillä.

Vesipisteet oli hieno juttu, mutta niitä voisi joku täytelläkin useammin, ei ole kiva ravata janoisena ja väsyneenä kerroksesta toiseen etsimässä yhtä, josta vielä saisi tipan tai pari.

Ja sitten vielä risuja conivieraille. Jotain kunnioitusta cosplayaajia kohtaan. Vaikka tila olikin ahdas ja törmäily ymmärrettävää, niin jotain rajaa sentään. Cosplaypuku ei ole mikään hologrammi, et voi vain kävellä siitä läpi. Jos on hankaluuksia päästä ohi niin koputa olalle, kyllä mekin osaamme väistää.

Kaikki muu on lie tullutkin jo mainituksi.
leonichan - Saradan... joku. Se kuka saa nakittaa muut tekemään kaikkea <3

"The Boy's High School Love Situation is Comparatively Often"

Avatar
Rimppu
Viestit: 432
Liittynyt: Ke Tammi 07, 2004 22:12
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Rimppu » Ma Elo 21, 2006 11:17

En voi erityisesti kommentoida luentoja tahi muuta vastaavaa, sillä en tietystä syystä viettänyt suunnattomasti aikaa sisätiloissa. Kuten aiemminkin on jo käynyt ilmi, olivat tilat liian pienet. Paasitorni on toki paikkana tavattoman kaunis ja lukuisiin kerroksiin mahtuu paljon porukkaa, mutta kun kyseessä on sokkeloinen rakennus, vaihtuu ilma aika heikosti. Lauantaina en edes kuvitellut viettäväni aikaa sisätiloissa (vuoritettu vinyylitakki ja nahkahousut = sauna), ja sunnuntainakin välttelin sisällä olemista parhaani mukaan. Tungos ja kuumuus ei koskaan ole erityisen houkuttelevaa.

Seuraava Acon avarammassa paikassa, kiitos. Konserttitaloja ja muita vastaavia on melkein joka kaupungissa, ja niissä on tilaa. Avointa tilaa. Hapekasta tilaa. Animeconin imagoon kuuluu maksuttomuus, mutta jos maksuttomuus merkitsee hikistä ja täyteen ahdettua kaasukammiota, saattaa imagonmuutos olla kohdallaan. En usko, että kukaan suunnattomasti pistäisi vastaan, jos joutuisi sen viitisen euroa sisäänpääsystä maksamaan. Ropecon maksaa kymmenen euroa päivältä ja kaksikymmentä viikonlopulta, ja kävijöitä on silti enemmän kuin runsaasti.

Cosplay-kilpailusta sen verran, että edistystä on tapahtunut, ja vesitarjoilusta plussaa. Odotustilat olivat silti edelleen epäkäytännölliset, ja siellä kellarin perukoilla oli jokseenkin keskitysleirimäinen olo. Vedestä huolimatta allekirjoittaneella oli ajoittain varsin heikko olo, ja voin vain myötäelää Kyuubi!Narutoa cosplayanneen ihmispolon tuskaa.
Isommat ja avarammat tilat. Voin toistaa sitä ikuisuuksiin.

Ryhmäcosplay sen sijaan toimi Erittäin Hyvin (eikä pelkästään siksi, että Rangerimme omistivat). Toki väkeä oli vähemmän kuin yksilökilpailussa, ja se osaltaan vaikutti olemisen mukavuuteen, mutta silti isosti kiitosta siitä randomista hapekkaasta huoneesta, missä kuvattiin ja kitattiin vettä.

Saattaa olla, että cosplay-kilpailussa (yksilö- sellaisessa) voisi hiljalleen siirtyä eri sarjoihin aloitteleville ja pidempään harrastaneille. Takahuoneessa juttelin monenkin pukuilijan kanssa, jotka olivat kisaamassa ja cosplayaamassa ensimmäistä kertaa. Olivat siihen nähden laittaneet äärettömän paljon aikaa ja vaivaa pukuihinsa, ja tuntui, että he jäivät palkintoseremonioissa meidän pidempään harrastaneiden jalkoihin.
Eri sarjojen järjestäminen vaatisi tosiaan runsaasti Säätöä, mutta en usko sen olevan aivan mahdotonta. Kenties vuodelle 2007.

Järjestysmiehille asenteesta noottia. Asioiden pitää toki sujua ja ihmismassojen liikkua, mutta ei varmaan olisi ollut liikaa vaadittu, jos sen armeijahengen olisi jättänyt kotiin. Tokihan tuo toi oman lisämausteensa siihen keskitysleiri-henkeen, mutten jaksa uskoa sen olleen homman perimmäinen tarkoitus. Eräskin ystäväni sai "Kuka käski sinua pistämään itsesi tuohon pukuun!" -palautetta oltuaan hetken kuvattavana (ja näin ollen julmasti ihmismassojen tukkeena). Kenties keltaliivisille olisi voinut selvittää millaisesta tapahtumasta oli kyse, ja millaista väkeä paikalle oli saapumassa.

Mikäli vertailemaan ryhdytään, oli Jyväskylän Anime-/Finncon kokonaisuutena tämänvuotista hippusen miellyttävämpi. Uskon kuitenkin, että Loistavan Conin luominen onnistuu ajallaan, ja nyt oltiin taas hivenen lähempänä tuota suurta päämäärää.

Animeconia voidaan pitää/pidetään con-vuoden päätapahtumana, joten luulisi, että sen pitäisi myös olla se toimivin ja mukavin moinen. Tällä hetkellä tuota titteliä kantaa tämän vuoden osalta Kuopion Nekocon, jonka järjestelyistä en kaivamallakaan löydä pahaa sanottavaa. Järjestäjät voisivat harrastaa kommunikaatiota ja ottaa oppia toisiltaan.

Avatar
Asagi
Viestit: 466
Liittynyt: Ke Syys 28, 2005 14:40

Viesti Kirjoittaja Asagi » Ma Elo 21, 2006 11:57

Rimppu kirjoitti:Järjestysmiehille asenteesta noottia. Asioiden pitää toki sujua ja ihmismassojen liikkua, mutta ei varmaan olisi ollut liikaa vaadittu, jos sen armeijahengen olisi jättänyt kotiin. Tokihan tuo toi oman lisämausteensa siihen keskitysleiri-henkeen, mutten jaksa uskoa sen olleen homman perimmäinen tarkoitus. Eräskin ystäväni sai "Kuka käski sinua pistämään itsesi tuohon pukuun!" -palautetta oltuaan hetken kuvattavana (ja näin ollen julmasti ihmismassojen tukkeena). Kenties keltaliivisille olisi voinut selvittää millaisesta tapahtumasta oli kyse, ja millaista väkeä paikalle oli saapumassa.
Samat sanat. Minulle huudettiin monta kertaa että "eikö se nyt tullut jo selväksi että kuvat joko ylemmässä kerroksessa tai ulkona, prkl!". Kaikki kuvaajat ei *todellakaan* kysy lupaa että saako kuvata, vaan räpsii vaan omaan tahtiin. Ja yritä siinä sitten estellä... Kuvaajille sitä palautetta olisi pitänyt antaa eikä meille cossaajille.

Yksilökisasta...no, mukavaa oli siellä backstagella muiden kilpailijoiden kanssa jutella. Muutoin, no comments.

o
Viestit: 53
Liittynyt: Ti Tammi 18, 2005 23:19

Viesti Kirjoittaja o » Ma Elo 21, 2006 12:54

.
Viimeksi muokannut o, Ke Maalis 07, 2018 22:13. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Kioko_
Viestit: 924
Liittynyt: Pe Maalis 10, 2006 10:13
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Kioko_ » Ma Elo 21, 2006 13:23

hauskaa oli!!
+ohjelmat
+myyntipöydät
+vesipisteet
+järjestyksenvalvojat
+Cosplaykilpailujen kunniakirjat =D

-tilan ahtaus
-piti käyttää suojateitä(ei saanut oikaista vaikka oli kiire)
-roskakoreja ei tyhjennetty=suuri roskamassa pitkin nurmikkoja

Avatar
Urumi
Urumi
Viestit: 521
Liittynyt: Su Heinä 02, 2006 21:02
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Urumi » Ma Elo 21, 2006 13:25

Kokonaisuudessaan miitti oli mukava ja viihdyin itse hyvin kumpanakin päivänä, vaikka sunnuntaina en mitään ohjelmaa kerennyt katsoakaan, kun oli kiire junaan ja AMV-kisaan oli sellainen jono, etten edes haaveillut sisään pääsemisestä. Cosplay-asut olivat todella hienoja ja oli aivan hyvä, että turvallisuustoimissa oli otettu tarkka linja aseiden kanssa, sillä sen verran tiivis tunnelma oli, että jo puolen metrinkin mittaisten aseiden kanssa olisi varmasti tullut hankaluuksia. Itsekin jouduin viemään ketjuni narikkaan, mutta kyllähän minä sen ymmärrän, että jos se ketju olisi takertunut johonkin kävellessäni, olisin sitten roikkunut komeasti hirressä.

Vesipisteistä plussaa, niitä todella tarvittiin ja ne oli aseteltu mukavasti eri kerroksiin sopivin välimatkoin. Tosin läheskään kaikkien pisteiden viereen ei oltu laitettu roskista, joka sitten aiheutti henkistä ongelmaa siitä, minne sen käytetyn kupin saattoi lopulta nakata.

Paikasta sen verran plussaa, että vieressä oli mukava pieni varjoisa puistikko, jonne saattoi hyvin mennä haukkaamaan happea. Joissakin coneissa on ollut sellaisia ikäviä yllätyksiä, että ulos con-paikasta lähdettäessä tarjolla on ollut vain paahtavaa aurinkoa eikä puolen kilometrin säteellä ole mitään mukavaa paikkaa, jonne istahtaa.
Kuten monet muutkin ovat sanoneet, tilat olisivat voineet olla avarammat, mutta ottaen huomioon, miten kallis paikka Helsinki on, on ymmärrettävää, että tämä oli hinta/laatusuhteeltaan paras paikka. Parissa seuraavassa Animeconissa tätä ongelmaa tuskin tulee, kun tapahtumapaikat ovat hiukan "syrjemmässä" ja hinnat halvempia. Näin ainakin olettaisin, kun ainakaan parissa aiemmassa kokeilemassani Animeconissa tila ei ole ollut ongelma. Tässähän voisi syrjäkylien asukkaana toivoa, ettei Animeconia enää järjestetä niin toiselle puolelle Suomea kuin Helsinkiin, kun kaikki on siellä niin kallistakin. <3 Keski-Suomi kunniaan!

Valvojille positiivista palautetta siitä, että kaikki asiat todellakin toimivat moitteettomasti ja missään vaiheessa ei tullut sellaista täydellistä kaaosta minnekään. Esimerkiksi Sakuraconissa, joka kärsi myös tilanpuutteesta ja ihmismäärästä, tuli monta kertaa oikeasti todella pahoja tukehtumiskohtauksia, kun ihmisiä oli avarassa tilassa liikaa ja jotkut jäivät seisoskelemaan ovelle ja sitten kukaan ei päässyt liikkeelle minnekään. Kiitosta siis siitä, että pystyitte pitämään ihmiset kurissa. Vaikkakin...
Valvojille vähän negatiivista palautetta asenteista. Itse onnistuin välttämään pahimmat rähinät, kun liikuin mahdollisimman rivakasti ympäriinsä enkä edes yrittänyt mennä pisimpiin jonoihin, mutta joillakin valvojilla oli todella ikävä asenne. Onhan se ymmärrettävää, kun täytyy paria sataa ihmistä komentaa, päivä on vähintään kuutisen tuntia pitkä, verensokeripitoisuus laskee ja samalla paikalle pyrähtää yhä uudestaan ja uudestaan kasa ihmisiä, jotka tukkivat käytävän tai eivät huomaa, missä jono kulkee, että silloin alkaa hermostua ja on huomattavasti helpompi sanoa asiat ikävästi kovalla äänellä ja toivoa useamman ihmisen ottavan vihjeestä vaarin kuin neuvoa jokaista erikseen. Toivoisin kuitenkin, että valvojat käyttäytyisivät aavistuksen kiltimmin ja ymmärtävämmin etenkin nuorempia kävijöitä ja cossaajia kohtaan (heidänhän siellä on ehkä hankalinta olla) ja että lopulta valvojat saisivat pitää enemmän näitä lepo- ja lounastaukoja, ettei tarvitsisi alkaa ärähdelle vieraille. Itse en ollut valvoja tai mikään muu työntekijä, mutta olin silti neljän tunnin kiertelyreissun jälkeen hyvin valmis kuristamaan jokusen kaverini, jotka jäivät miettimään, pitäisikö tavarat hakea narikasta nyt vai tunnin kuluttua. Miiteissä väsyy uskomattoman äkkiä ja valvojat varmasti sitäkin nopeammin. Ensi kerralla pitäisi siis "pakkovärvätä" enemmän väkeä avuksi, ettei valvojien hommista muodostuisi jonkinlaista rangaistuskäsitystä, kun ensin pidetään ylitöissä ilman palkkaa ja sitten saadaan kaikilla foorumeilla haukut niskaan, kun voimat eivät ole riittäneet kohteliaaseen käytökseen.

Ja mitä Animeconin maksullisuuteen tulee: ei koskaan. Tai sitten siellä pitää olla jotain maksun arvoista. Yksi syy, minkä takia itse coneissa olen mukana, on se, että suurin osa niistä on ilmaisia. Parin euron sisäänpääsymaksun voin aina maksaa, mutta ottaen huomioon, että minulta meni matkoihin ja majoitukseen jo lähemmäs pari sataa euroa, en ole oikein innoissani, jos paikalla sitten olisi vielä tosi iso sisäänpääsymaksu. Muistaakseni Finnconin ruotsalaisessa vastineessa pääsymaksu taisi olla jotain 30 euron luokkaa päivältä, joka nyt ei Animeconiin sopisi ollenkaan. Swecon (?) tosin oli muistaakseni enemmän messutyylinen tapahtuma ja siellä saakin sitten (maksua vastaan) nimmareita ihan kansainvälisestikin tunnetuilta tähdiltä.

Kokonaisuudessaan minulle jäi kuitenkin Animeconista aivan hyvä maku suuhun, vaikka ei tämä ollut kuitenkaan läheskään yhtä hyvä kuin aiempi Joensuussa järjestetty. Toivottavasti nähdään taas ensi vuonna, kun siellä paria tuttua kerkesi morjestaa.
Viimeksi muokannut Urumi, To Tammi 07, 2010 15:33. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Tarpeeton on tarpeellisinta.
Urumi.fi - Chibicon.fi

Avatar
Ree
Viestit: 695
Liittynyt: Ma Syys 26, 2005 19:58
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Ree » Ma Elo 21, 2006 13:55

Jaahas. Se olisi sitten ohi. Hienon, mutta työntäyteisen (vänkäri kun olin) coni-viikonlopun kruunasi se, että tietokoneestani halkesi kaiketi joku tärkeä osa, joka alkoi vaikutella näyttööni (edit: sitä kutsutaan kovalevyksi.), mutta kirjasto ja kaverit on keksitty väliaikaisiksi vaihtoehdoiksi.

Olisin kyllä tämän viikonlopun jälkeen tarvinnut toisen viikonlopun perään, se lauantai imi minusta kaikki mehut, veret ja suolenkappaleet.

Vietin siis melkein koko lauantaipäiväni infossa. Muuten oli aika rauhallisen puoleista, mutta klo 16.10-18.00 välinen aika oli suoraan sanoen täyttä lvettiä.


ANTEEKSI:

Pyydän anteeksi niiltä kahdelta ihmiseltä, jotka tulivat ilmoittautumaan yleisöjuryyn, ja meiltä puuttuivat listat. Toivon mukaan pääsitte silti tuomaroimaan.

Pyytelen tässä anteeksi kaikilta muiltakin, jotka joutuivat odottelemaan lisäinfoa tiskin edessä sen aikaa, kun soitin Kyuulle (jota tapahtui monta kertaa).

JA, pikkaisen anteeksi myös pyydän J-Rock luentoa seuraavilta ihmisiltä ja luennon vetäjiltä, joita häiritsin ryntäämällä Rissanen-saliin kesken esityksen viemään mukeja cosplay-kisan osanottajille.

Se ei ollut kivaa.


LAUANTAIN VALIVALI- JA EHDOTUKSIA TILANTEIDEN KORJAAMISEEN-OSIO:

Oli hyvä idea laittaa cosplay-kisan ilmoittautuminen 1. kerroksen INFOlle hoidettavaksi, koska se oli helppo löytää, tuli ainakin mielenkiintoinen työaika eikä ainakaan tylsää, vaikkakin se poiki myös monia ei niin hauskoja asioita, joista aion nyt kertoa.

Info-kansion kisa/cosplay osio oli pikkaisen vajaa. Sieltä puuttuivat tiedot, mitä tehdä medialle, tuomareille, ainoastaan yleisöjuryn ohjeet taisivat löytyä, mutta ilmoittautuneiden lista oli jossain monta kerrosta ylempänä.

Ensi kerralla voitaisiin todellakin parantaa montaa asiaa, mutta toivottavasti infoa voitaisiin paremmin informoida näistä cosplay-asioista. Yhteys kyllä toimi, sitä jouduin käyttämään vain turhan monta kertaa.

Jos oikein ymmärsin, meillä oli siellä paikalla vain kaksi cosplayvastaavaa, joista molemmat olivat kisaajien luona, eikös? Kun laitetaan kolme ihmistä infoon, joista kaikki kolme tietävät paljon, mutteivät tarpeeksi paljon, tulee välttämättä tapahtumaan tälläisiä tilanteita.

Jos vänkkäreitä värvätään ensi Animeconiin samalla tavalla kuin tänä vuonna, voin jo sanoa, että olen mukana! Mutta, helpotatte työtämme, jos tarpeellinen viestintä toimisi paremmin, eikä tarvitsisi roikkua kahta tuntia puhelimessa. Varmasti helpottaa myös niiden toisten työtä, jotka siihen puhelimeen joutuvat vastaamaan.

Tulin kaiketi ehdottaneeksi Kyuulle tuplalistoja, joista toinen olisi sijoitettu INFOON, ja toinen olisi cosplayvastaavien käsissä. Tästä kyllä tulisi vielä enemmän soittelua, mutta muistaakseni tähän löytyisi jonkinlainen ratkaisu?

Niin juu. Jos ensi Animeconissa on yleisöjury, kirjoittakaa niihin lomakkeisiin ANIMECONIN YLEISÖJURYN ÄÄNESTYSLOMAKKEET, eikä ANIMECONIN YLEISÖÄÄNESTYS LOMAKKEET. Siitäkin tuli soiteltua, ja helpottaisi taas jälleen kerran työtämme.

Tässä ei ollut muistaakseni vielä kaikki mitä lauantaina sanoin, ja varmasti kyuu muistaa enemmän.

MUUTA HÄRÖÄ:

Vesipisteet olivat aivan oivia ja niiden täyttö oli todella mukavaa, varsinkin sen pisteen, jossa jouduin seisomaan varpaillani portailla ja toivoa, että vesi menisi sisään, eikä juojien päälle.

Infon tilat eivät olleet ainakaan työvuoronani mitenkään ruuhkanomaisesti täynnä, paitsi se proppipuoli. Pani kuitenkin miettimään, oliko se INFO-kyltti liian pieni, kun tulivat monet meitä narikaksi luulemaan.


KIITOS PALJON!:

Kiitokseni antaisin seuraaville henkilöille:

Pitkähermoisille infotovereilleni, jotka jaksoivat olla kanssani infossa ja selvitellä asioita. Selvittiinhän me sieltä elossa poies!

Kyuulle, joka vastasi melkein aina puhelimeen kun soitin ja jaksoi vielä sekavan ja työntäyteisen päivän jälkeen kuunnella valituksiani.

Maunolle, joka jaksoi rynnätä avukseni infoon hoitelemaan cosplay-kisan jälkeen eräitä ryhmäcossi asioita lauantaina, oli niin kiva että vastasi puhelimeen, kun Kyuu ei vastannut ja avusti proppini kantamisessa Green Roomiin sunnuntaina, että sain sen jotenkin esittelykuntoon.

Sille kiltille tyypille, joka tuurasi minua lähettinä vuoroni loppuun, kun jouduin yllättäen lähtemään EGL-muotinäytöksen salinakiksi puoli tuntia liian aikaisin.

Ja viimeisenä, muttei vähäisimpänä suuri, lämmin kiitos sille kiltille järjestysmiehelle, joka auttoi minut juhlasaliin sen järkyttävän kokoisen väkimassan läpi, että pääsin sinne laput viemään.

Muuten oli aika mukava coni. Ja vielä loppuun kaikille ihmismääristä valittaville: Mitäs läksit?
Viimeksi muokannut Ree, Ma Elo 21, 2006 14:55. Yhteensä muokattu 8 kertaa.
Pörrölonkero.

Avatar
Bakayarou
Viestit: 76
Liittynyt: Pe Touko 26, 2006 20:55
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja Bakayarou » Ma Elo 21, 2006 14:03

(En päässyt valitettavasti paikan päälle kaikkien niiden suunnitelmien jälkeen, mutta) kuvia katsoessa pakko sanoa että näyttäs siltä että tämän vuoden conissa cosplayaajat ja crossplayaajat ovat ylittäneet itsensä. Aivan mahtavia asuja! :D
Every day is a good day - zen saying

Avatar
Parsa
Viestit: 29
Liittynyt: Ma Elo 21, 2006 13:24
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Parsa » Ma Elo 21, 2006 14:22

Piti oikein rekisteröityä, kun tuli tarve esittää vähän omanlaisia mielipiteitä.
Järjestysmiehet olisivat tosiaan saaneet ymmärtää vähän paremmin minkälaisesta tapahtumasta oli kyse, eivätkä käsitellä animeconin vieraita ja cossaajia kuin jotain Festareilla olevia umpikännisiä nuoria.
Yllätyin. Oma näkemykseni järjestysmiesten ja -naisten toiminnasta oli täysin päinvastainen. En ole missään tapahtumassa törmännyt niin avuliaisiin, ystävällisiin ja ammattitaitoisiin järkkäreihin, kuin nyt jo päättyneessä (Con's closed!) Conissa. Väenpaljouden vuoksi tapahtuma olisi voinut epäonnistua täydellisesti jatkuvan tungoksen ja suht ahtaiden tilojen takia, mutta järkkärit jaksoivat pitää kulkuväylät vapaina ja hoitivat myös ohjelmanumeroihin odottavien jonot siten, etteivät ne olleet pahemmin kenenkään tiellä; Conissa pystyi liikkumaan!

Mitä cosplayhin suhtautumiseen tulee, ovat omat kokemukseni jälleen ristiriidassa. Afropäinen pukujoukkomme liikkui paljon porukassa ja oli usein tukkeena jo ihan oman mandaattinsakin vuoksi. Tästä huolimatta emme kertaakaan kuulleet järkkärien taholta huutoa tai kiroilua. Ainoastaan pyyntöjä siirtyä sivummalle tai jatkaa matkaa, jos olimme pahasti tiellä. On toki mahdollista, että törmäsimme vain hyvin käyttäytyviin järkkäreihin, mutta uskallan silti väittää, että pääosin järjestäjät olivat parhaita mahdollisia. Kiitokset siis heille tapahtuman pitämisestä kasassa ja sen onnistumisen takaamisesta!

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 16 vierailijaa