Juliste- yms. taidetta hakusessa

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja jtn » To Joulu 11, 2003 15:32

Muutamat taiteilijat (hei Syksy!) kyselivät aikaisemmin jonkinmoisia ohjeita, aihealue-ehdotuksia ja vastaavia. Kirjoitin sitten sellaisen. Tätä saa ja pitääkin kommentoida, koska epätaiteellisena henkilönä en varmaan osannut kirjoittaa mitään hyödyllistä:

Nämä ohjeet ovat ensisijaisesti tarkoitettu piirtäjille, jotka haluavat tehdä taidetta animeconin lehtiin, mainoksiin, paitoihin, pinsseihin, jne. Omia töitään vain ja ainoastaan taidenäyttelyyn haluavien ei tarvitse välittää tästä: näyttelyllä on omat kriteerinsä.

Ensinnäkin Animecon järjestetään yhdessä Finnconin kanssa joten scifi- ja fantasia-aiheiset työt sopivat kuvitukseksi oikein hyvin. Erityisesti mecha sopii scifiaiheisiin töihin, koska se on nimenomaan animescifiin kuuluva ilmiö.

Vaihtoehtoisesti, koska Animecon ei kuitenkaan ole (pelkästään) scifi ja fantasiatapahtuma myös työt jotka luovat kontrastia tähän käyvät. Ei-scifi ja fantasia-aiheisiin töihin kannattaa varsinkin miettiä aiheita, jotka kadunmieskin pystyy yhdistämään japaniin ja/tai animeen. Samurait, perinteiset japanilaiset asut, miljööt ja tilanteet ovat hyvä aihealue.

Lisäksi, koska Animecon on koko perheen tapahtuma, pin-up kuvat, poika- tai tyttörakkautta esittelevät teokset ja muu vastaava materiaali kannattaa ihan suosiolla jättää pöytälaatikkoon.

Kaikki piirrostyylit käyvät, mutta piirroksiltaan japanilaisvaikutteisilla töillä on huomattavasti suurempi mahdollisuus päästä Animeconin kuvitukseen kuin esimerkiksi eurooppalaisten sarjakuvataiteilijoiden tyyliä kopioivilla.
- Jussi Nikander

Avatar
Lmmz
Otaking
Viestit: 521
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:34
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lmmz » Pe Joulu 12, 2003 14:26

Lisätäänpä sellainen kommentti, että etenkin juliste- mutta myös webbitaidetta varten kuvaoriginaalit olisi syytä olla saatavilla mahdollisimman suurella resoluutiolla. Painotuotteita varten tämä siis merkitsee vähintään 150dpi, mielellään 300dpi, nelivärijuliste painetaan todennäköisesti A4- tai A3-koossa, eli pikseleinä tämä tarkoittaa VÄHINTÄÄN 1000x1500px, mielellään ainakin tuplasti tuon verran.

Tällä hetkellä kuumeisesti hakusessa on värillinen webbitaide, jota voidaan käyttää kuvituksena Animeconin webissä. Jonkinlaiset kollaasit taustankin kanssa itse luoduista hahmoista olisivat parhaita mahdollisia, mielellään viimeistellysti eli yksityiskohtaisina ja siisteinä. Ja webbiä vartenkin kuvat kannattaa tehdä suuremmassa koossa kuin lopullinen käyttö, koska asettelusta yms. ei vielä ole varmuutta.
Kosmos on laaja. | Tutturuu!

Avatar
Nina
Viestit: 8
Liittynyt: To Maalis 13, 2003 14:51
Paikkakunta: NLA
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Nina » Ma Joulu 29, 2003 01:22

nelivärijuliste? Tarkoitatteko tuolla oikeasti vain rajoitetut värit hyväksyvää printtiä vai nelivärinen as in koko neljän väriskaala kaikkine sävyineen. Olen vaan joskus kuullut että tyypit haluaa paita/juliste printteihin rajoitetun määrän värejä laadun vuoksi. (on pehmeämpi paidassa tjsp.)

Tarviiko olla cel-shade tyylisiä? siis "kovasti" varjostettuja vai saako olla pehmeä varjostus? Kysyn ihan vaan jos nyt jaksaisin edes tehdä.... bleh aika epätoivoista =)~

Avatar
Lmmz
Otaking
Viestit: 521
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:34
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lmmz » Su Tammi 25, 2004 22:01

Nelivärinen tarkoittaa yleisesti ottaen CMYK (syaani, magenta, keltainen, musta) -painatusta eli noista neljästä komponentista koostetaan rasteroinnilla sitten muut sävyt. Tavallisin väripainatusmenetelmä, tuolla saadaan suhteellisen hyvä väritoisto.

Juliste- ja webbitaiteen kohdalla värejä voikin tosiaan käyttää suhteellisen vapaasti, koska niissä päästäneen tarpeeksi hyvään väritoistoon. Sen sijaan paidan kohdalla on totta, että sävyjä kannattaa hieman rajoittaa, koska kankaalle ei voida painaa samalla tarkkuudella kuin paperille. Mutta siis suomeksi neliväri = värillinen.

Ja kuvista sen verran, että tarkennetaan nyt jälleen mitä tarvitaan:

- Teaserjuliste (näitä voidaan tehdä useampiakin MIKÄLI kuvia löytyy): 1-värinen, PUHTAAKSI PIIRRETTY, ts. ei lyijykynällä/puuväreillä tehtyjä. Kuvan pitää toimia senkin jälkeen, kun se on tulostettu matriisiprintterillä ja siitä on otettu 20. sukupolven kopio. Kuvan on oltava riittävällä resoluutiolla, jotta se voidaan tulostaa A4-koossakin (150dpi, ks. edellinen viestini).

- Webbitaidetta. Näitä tarvitaan mielellään värillisinä ja puhtaaksipiirrettyinä, cellshading -tyylisesti. Chibihahmot yms. ovat ok, samoin useamman hahmon kollaasit. Miettikää, miten kuvia voisi webbiin sijoitella, käytännössä asettelusta johtuen siis on kyse marginaaleihin sijoitettavista kuvituskuvista.

- Varsinainen juliste. Värillinen, mielellään yksisävyisen taustan kanssa, jätettävä riittävästi tilaa teksteille ympärillä. Oltava vähintään 150dpi, mielellään 300dpi. Tekniikaksi sopii myös esim. maalaus cellshading-tyylin sijaan.

- Paitakuva. Värillinen, ilman taustaa. Vähintään 72dpi, mielellään samaa teemaa julistekuvan kanssa.

Johtuen siitä, miten asiat julisteiden ja lehtijulkaisun suhteen ovat kehittyneet, en voi luvata enää, että kaikkia kuvia voitaisiin käyttää, mutta sen voin luvata, että kuva, joka on a) puhtaaksi piirretty b) väritetty c) riittävän "hieno" ja d) josta on olemassa, mielellään webissä, myös riittävän suurikokoinen versio, on aika hyvällä todennäköisyydellä mukana käytettyjen kuvien joukossa.

Ensimmäiset teaserjulisteet koostetaan siitä, mitä tähän menessä on saatu kasaan riittävällä resoluutiolla, koska asialla alkaa olla kiire, ja minulla ei riitä enää aika tai resurssit mailata n+1:lle ihmiselle ja odotella epämääräinen aika josko he saisivat toimitettua kuvistaan riittävän kokoiset versiot. LAITTAKAA TÄYSIKOKOISET WEBBIIN, ja linkki niihin.
Älkää postailko puolivalmiita luonnoksia ja odotelko viikkotolkulla mahdollisia kommentteja niistä. Tehkää kuvat valmiiksi asti kerralla!


Edelleen otetaan vastaan vapaehtoisia myös tekemään koko webbisivujen ulkoasu, mutta mielelläni koostaisin tätä itsekin jos vain kuvamateriaalia tulisi.
Kosmos on laaja. | Tutturuu!

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Su Tammi 25, 2004 23:56

Ja toistetaan myös muualla luvattu - seuraavat ongelmat on kierrettävissä:
a)skannerin puute (postissa vaikka minulle)
b)kotisivutilaan ei mahdu isoa kuvaa (lmmz ottaa isoja kuvia mailissa, tehdään vaikka ftp-tunnus, postittaa cd:n)
c)nettiyhteys ei riitä ison kuvan lähettämiseen (postittaa kuvan tai laittaa cd:llä tulemaan tjsp)

Tuossa vain pari vaihtoehtoa, mutta jos se piirrustus sujuu ylipäänsä, älkää antako pienten teknisten yksityiskohtien estää. Pyytäkää rohkeasti apuja.
Kyuu Eturautti - IRC:Kyuu @ irc.b2irc.net
Puheenjohtaja - Säätöyhteisö B2 ry
Varapuheenjohtaja - Tampere Kuplii ry
Valokuvaaja/roudari - Cosplay Finland Tour

Avatar
Akahito
Viestit: 7
Liittynyt: Pe Loka 17, 2003 16:20
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Akahito » Ke Helmi 11, 2004 14:37

Jea, kuulostaa lupaavalta.
Riti'ckiä niinku ohjeistuksesta: Ymmärrän kyllä, että liiallista seksuaalisuutta esittelevät kuvat jätetään pois, sehän on selvää, mutta mikä vika tyttö- tai poikarakkaudessa, jos kuvassa ei käytännössä ole mitään hasardia? Yaoi ja yuri ovat kuitenkin alati yleistyviä länsimaihin leviävässä animessa ja mangassa, miksi kieltää se. Tietty joku raja, jos kaikki kuvat tuppaa olemaan sitä. :P
FoxJones kirjoitti:
NybeKat kirjoitti:FoxJones: skannaa ja laita joku toine tekee se vaikka koneella ;)
*törkkii Nybeä nakilla*

Nojuu.. Saisihan sitä itsekin kun vaan skannaa ja tummentaa viivat, pehmentää ynnä muuta ynnä muuta. Mutta näyttääkö se sitten hyvältä on eri asia :/
...
Toisaalta ei nuo niin hyvältä näytä nytkään ^^'
Mä voin tussata jotain sun kuvia, jos haluat.
"The problem with America is stupidity. Now, I'm not saying there should be a cardinal punishment for being stupid, but why don't we just take safety labels off everything and let the problem solve itself?"

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja jtn » Ke Helmi 11, 2004 15:18

Akahito kirjoitti:mikä vika tyttö- tai poikarakkaudessa, jos kuvassa ei käytännössä ole mitään hasardia?
Leimautuminen, leimautuminen ja vielä kerran leimautuminen. Kuvat ovat se, mikä mainoksista jää Kalle Kaduntallaajalle mieleen, ja niiden perusteella tapahtuma kuin tapahtuma leimautuu älyttömän helposti.

Animecon on koko perheelle suunnattu animetapahtuma, joten haluan, että kuvituskin on koko perheelle sopivaa. Vanhemmat, joille anime ja manga on monille vielä hyvin erikoinen asia, voivat visuaalisen ilmeen perusteella yllättävän helposti päättää, että tapahtuma ei heidän jälkikasvulleen sovi (ns. 'tommosen porukan luo en Ville-Petteriä päästä' -ilmiö).

Juu, olen vellihousukonservatiivi, joka ei anna tehdä mitään kivaa. Deal with it. ;-)
- Jussi Nikander

Avatar
Akahito
Viestit: 7
Liittynyt: Pe Loka 17, 2003 16:20
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Akahito » Ke Helmi 11, 2004 16:04

Nyah, sanotaan vaan että se on taidetta ni se menee läpi. ;D Juu, ihan hyvä piste tuo. Ei sikäli, että olisin väkisin piirtämässä yaoia tai yuria, kun kerta sääntö ei salli, mutta tulinpahan ajatelleeksi, ettei kukaan seksuaalivähemmistötasa-arvoa vaativa henkilö loukkaannu moisesta rajoitteesta. Tuskinpa.
Voinko muuten välittää kuvat Tomokon kautta sinne päin, kun hänet kerta tunnen, vai lähetänkö suoraan? Jos niin kenelle?
"The problem with America is stupidity. Now, I'm not saying there should be a cardinal punishment for being stupid, but why don't we just take safety labels off everything and let the problem solve itself?"

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ke Helmi 11, 2004 16:05

Allekirjoitan intensiivisenä yaoi-fanina tuon saman. Ei kysymys ole siitä että aiheessa olisi mitään pahaa tai että näitä piiloteltaisiin. Imago tapahtumasta muodostuu kuitenkin ensimmäisen parin katselusekunnin aikana, joten juliste yms. taiteen pitää olla neutraali. Yleisössä on varmasti myös esimerkiksi intensiivisesti uskovia henkilöitä, joille ajatuskin saman sukupuolen välisistä suhteista on sietämätöntä. Älkäämme ottako mallia Yhdysvalloista, vaan sallikaamme täällä täysi vapaus jokaiselle uskoa mitä haluaa.

Animecon tarjoaa jokaiselle jotain. Julkisen kuvamateriaalin tehtävänä on houkutella nämä jokaiset paikalle, itse tapahtumassa jokainen valitkoon oman tiensä. Eli mitä taidenäyttelyyn siellä tulee...
Kyuu Eturautti - IRC:Kyuu @ irc.b2irc.net
Puheenjohtaja - Säätöyhteisö B2 ry
Varapuheenjohtaja - Tampere Kuplii ry
Valokuvaaja/roudari - Cosplay Finland Tour

Avatar
Akahito
Viestit: 7
Liittynyt: Pe Loka 17, 2003 16:20
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Akahito » Ke Helmi 11, 2004 16:09

Niinjoo se taidenäyttely, siinäkö ei ole rajoitteena muu kuin ei K-18 tavaraa? =D
"The problem with America is stupidity. Now, I'm not saying there should be a cardinal punishment for being stupid, but why don't we just take safety labels off everything and let the problem solve itself?"

Avatar
Ping-chan
Viestit: 123
Liittynyt: Pe Maalis 14, 2003 17:59
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Ping-chan » La Helmi 28, 2004 22:09

Jos vielä kuvia otetaan vastaan, niin voisin "rustata" muutaman tässä tämän viikonlopun aikana (ja ensi viikonloppuna)...
EDIT: Tein ny 2 luonnosta tässä iltasella... Yritän saada tehtyä niistä CG:t huomenna (viimeistään maanantaina)

EDIT #2: Oli "vähän" tylsää, eikä väsyttäny => Ajattelin ALOITELLA yhtä kuvaa... No tuli se ny tehtyä kokonaan ^^
http://www.saunalahti.fi/~pehaik/animec ... ro_uno.gif
... kuva on sen verran iso, että mulla ei ainakaan IE näytä sitä... (Tais olla 600 dpi A4:lla ^^)
Lmmz kirjoitti:Edelleen otetaan vastaan vapaehtoisia myös tekemään koko webbisivujen ulkoasu, mutta mielelläni koostaisin tätä itsekin jos vain kuvamateriaalia tulisi.
Asepalvelus vähän rajoittaa, mutta jos tarvii apua, niin voin auttaa sen, minkä pystyn ^^ (Onhan mulla VLV (melkein) joka viikonloppu)...
"You do not, I repeat, you do not! Hurt! My! Friends!"

Crystal Fair 2014 | brony.fi - suomalainen poniyhteisö

Avatar
Ping-chan
Viestit: 123
Liittynyt: Pe Maalis 14, 2003 17:59
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Ping-chan » Su Helmi 29, 2004 19:35

"You do not, I repeat, you do not! Hurt! My! Friends!"

Crystal Fair 2014 | brony.fi - suomalainen poniyhteisö

Avatar
Bobkitty
Viestit: 3
Liittynyt: Pe Huhti 02, 2004 20:47
Paikkakunta: Hyvinkää/Helsinki
Viesti:

Kuvista?

Viesti Kirjoittaja Bobkitty » Pe Huhti 02, 2004 21:50

Tässä olisi yksi hieman pihalla oleva, uusi Animeunionin jäsen, jota hirveästi kiinnostaisi nakittautua minkälaiseen kuvitukseen tahansa.
Kuviani voi käydä killittämässä: http://bobkitty.deviantart.com sekä Elfwoodissa, jonka linkki löytyy edellämainituilta sivuilta.

Kovasti on halua auttaa! Ihan mitä vaan! *Hyppiipomppii*
Entä jos?

Avatar
Lmmz
Otaking
Viestit: 521
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:34
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lmmz » Ma Huhti 05, 2004 20:47

Tällä hetkellä julistekuva siis on jo valittuna, ja paitakuvaideasta voitte lukea toisesta threadista (silmiä hakusessa), mutta kuville voi kyllä vieläkin olla käyttöä www-sivuilla tai mahdollisesti paperijulkaisuissa. Joka tapauksessa Animeconissahan on ohjelmassa myös taidenäyttely, jonne aihetta liippaavia kuvia kannattanee lykätä myös.
Kosmos on laaja. | Tutturuu!

Avatar
mika2salo
Viestit: 1
Liittynyt: Ti Touko 11, 2004 18:28
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja mika2salo » Ti Touko 11, 2004 18:35

Tässä olis linkki kotisivuilleni
http://www.geocities.com/querilla_com/
Kuvia saa käyttää kokonaisina tai niistä voi kopioida silmiä, raajoja tms.
Päivittelen sivuni tässä kohta eli lisää kuvia luvassa aika paljon.
Onko mitään aihetta (elffit, nekosojo,tms) mihin tarvittais lisää kuvia?

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 17 vierailijaa