Tracon X palautekeskustelu

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Lmmz
Otaking
Viestit: 521
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:34
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Tracon X palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Lmmz » Ma Syys 07, 2015 14:18

Traconin järjestäjien puolesta isot kiitokset kaikille kävijöille, ohjelmanpitäjille, työvoimalle ja muile tapahtumassa olleille!

Kymmenes Tracon oli aika hektinen monenlaisen sisällön merkeissä. Pahoittelemme heti kättelyssä rannekevaihdon ja ennen kaikkea paikkalippujonon hidasta vetämistä lauantain aamupäivällä, tähän liittyvät ongelmat korjataan ensi vuonna! Ohjelman puolesta myös pahoittelut ohjelmaperuutuksista sekä ulkolavan ohjelman viivästymisestä.

Virallinen palautelomake tulee linjoille lähiaikoina, mutta sitä odotellessa tähän ketjuun voi kertoa omia kommenttejaan tapahtumasta!

- Mikko Lammi, Tracon X sisältövastaava
Kosmos on laaja. | Tutturuu!

Avatar
Saimaanvuohi
Viestit: 159
Liittynyt: Ke Tammi 26, 2011 00:26

Re: Tracon X palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Saimaanvuohi » Ma Syys 07, 2015 16:45

Tracon meni omalta osalta kivasti. Ramenteltta oli ihan super ja lämminhenkinen ja ihmiset muutenkin ihania. Iltabilepaikka oli myös aivan mahtava <3 Vielä kun ihmiset olisivat kehdanneet tanssia enemmän lämmittelijöidenkin tahtiin, mutta ei sillä mitään, itellä ainakin oli hauskaa tanssiessa. Myyntipöytäsali oli hyvä ja kaikenlaista tuli löydettyä. Eat Your Kimchi oli superihana ja oma luento, #kpophistory, josta ottaisin mielelläni palautetta vastaan, meni omasta mielestäni tyydyttävän hyvin.

Ainoa miinuspuoli, tai enemmänkin kehityspuoli oli lattiamajoitus siinä mielessä, että lisätkää oikeesti niitä suuntakylttejä, että ihmiset löytää perille! Ja conibusseja saisi olla enemmän. Muuten ei muita ongelmia.

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Tracon X palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ma Syys 07, 2015 19:18

Lisäilinpä juuri kuvia taas > http://kuvat.aniki.fi/c/149

Lisää tulee. Tottakai.

Katsotaan repeänkö kirjoittelemaan fiiliksiä itse missä vaiheessa, vielä on conin purkua muutama päivä.

Mainittu palautelomake on myös olemassa: http://r.tracon.fi/palaute

terveisin TraconX:n ison salin tuottaja

Avatar
nyymix
Viestit: 20
Liittynyt: To Tammi 23, 2014 09:15

Re: Tracon X palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja nyymix » Ma Syys 07, 2015 21:38

Jotain Tracon Dance Medley kuvia: http://nyymix.net/albums/tracon-2015/

Kuva

Avatar
Sherval
Viestit: 16
Liittynyt: Su Helmi 24, 2013 21:17

Re: Tracon X palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Sherval » Ma Syys 07, 2015 23:11

Huh huh, kotona ollaan. Täytyy sanoa, että vaikka nautinkin toisesta Traconistani erittäin paljon, niin olo oli aamusta edelleen aika naatti (jopa nukuttujen yöunien jälkeen). Onneksi sain töistä iltavuoron maanantaiksi, joten ihan kahdeksaksi minun ei tarvinnut revetä mihinkään.
Tällä kertaa olin Traconissa ihan vain kävijänä, joten taidekujan sijaan pääpainoni oli nyt ohjelmissa. Ja niitähän tuli nähtyä, kokonaiset kuusi kappaletta (tai no, hiukan seitsemättäkin, mutta siitä kohta lisää):

Ensimmäisenä vuorossa oli ”Kuvasarjoja Fukushimasta”. Heti ohjelman alussa selvisi, että sen suomenkielisestä otsikosta ja kuvailusta huolimatta (niin netissä kuin Traconin ohjelmavihkosessa), ohjelma tultaisiinkin pitämään englanniksi Traconin ulkomaalaisten kävijöiden vuoksi. Kaunis ajatus, mutta edellä mainituista seikoista johtuen mietin, että oliko tästä ratkaisusta paljoakaan hyötyä. Aika vaikea niiden englanninkielisten kävijöiden on tulla ohjelmaan, jonka englanninkielisyydestä ei ole mitään mainintaa missään.

Vaikka ohjelmanpitäjän englanti olikin selkeää ja kieliopillisesti ihan hyvätasoista, jatkuva ”Umm” termin viljely puheen joukossa ja muutamaan otteeseen tapahtunut ”ajatusten karkailu” alkoivat väkiselläkin häiritsemään. Ymmärrän kyllä, että suuri osa porukasta viljelee arkikeskustelussa noita ”Umm”-äännähdyksiä ym. välikommentteja puhuessaan englantia ulkomaalaisille. Pääosin se johtuu monesti silkasta kokemattomuudesta, keskeneräisestä käännösprosessista pään sisällä ja/tai hermostuneisuudesta. Ja nämä ongelmat lievenevät sitä mukaa, mitä enemmän + säännöllisemmin englantia pääsee puhumaan. Ymmärrän myös, miten ajatus saattaa karata itse kelläkin kesken keskustelun. Inhimillisiä ongelmia siis, mutta kun tämä oli asiaohjelma, ei mikään keskustelu. Ihannehan olisi, että tällaisia ongelmia ei olisi lainkaan. Mutta koska tiedostan, kuinka armoton tuo vaatimus olisi, niin sanottakoon että ”mahdollisimman vähän riittäisi ihan hyvin minulle. Joten kannattaa skarpata tässä kohtaa tulevien enkunkielisten ohjelmien kanssa!

Muuten itse ohjelman sisällöstä minulla ei ole valittamista. Opin uutta, näin uutta ja manaan syvästi sitä seikkaa, että sohjomanga Daisyä ei löydy missään muotoa enkuksi käännettynä. Annan lopuksi vielä 10 pistettä ja papukaijamerkin runsaasta kuvamäärästä.

Seuraavana vuorossa oli "Miten roolipelaaminen, pelisuunnittelu ja cosplay tukevat toisiaan?" Tämä oli se ”seitsemäs” ohjelmanumero ja ainoa josta liukenin paikalta reippaasti etuajassa. Parissa muussa ohjelmassa jätin välistä sen viimeisen ”yleisön kysymykset” – osuuden (omien tiukkojen aikataulujeni vuoksi), mutta tässä tapauksessa en viipynyt salissa kuin korkeinaan vartin. Ohjelman kuvauksen perusteella sai helposti sen käsityksen, että tätä aihetta käsiteltäisiin lähinnä yleisestä perspektiivistä. Sen sijaan focus olikin ohjelmanpitäjän omissa kokemuksissa. Mikä ei sinällään olisi paha (erityisesti jos tämä asia jopa MAINITTAISIIN ohjelmakuvauksessa suoraan), mutta jos yli 5 minuuttia ohjelmasta menee omien meriittien, koulutuksen, aatteiden sekä suosikkipelien (video- ja lautapeleillä oli kummallakin omat, pitkät listat) listaamiseen ja jopa oman kissan esittelyyn, niin lopputulos antaa esittäjästään varsin itsekeskeisen kuvan. Omista saavutuksista saa ja kuuluukin olla ylpeä, mutta rajansa kaikella, jopa silloin kun tuota tietoa käytetään ohjelman pohjustuksena! Kaverini jäi saliin hiukan pidemmäksi aikaa kuin minä, mutta totesi lähteneensä itsekin melko pian kun ohjelma oli alkanut listaamaan lähinnä varsin itsestään selviä asioita.

Heti tämän jälkeen Sonaatti 2:ssa oli ”Millainen on sankari?”. Se ei ollut niitä luentoja, joissa ajattelen ”Haa, tätä en tiennytkään!, vaan ”Niin tosiaan – näinhän se useimmiten menee!. En epäile, ettenkö olisi bongannut kutakuinkin kaikki luennolla esitellyt sankari-tropeet vähintään kerran elämässäni. MUTTA, vaikka olenkin välillä pysähtynyt pohdiskelemaan niitä itsekin, harvemmin olen pyöritellyt päässäni paria tropeeta enempää kerrallaan. Tämä ohjelma oli siten hyvä tiivistelmä sankarien perusominaisuuksista, tyypillisimmistä juonikaarista/ koukeroista ja sankarien lopullisista kohtaloista. Tavallaan ohjelman sisältö oli siten varsin tuttua, mutta ei liian tuttua että se olisi tuntunut tympivältä itsestäänselvyydeltä.

Isoin plussa irtoaa kumminkin ohjelman runsaasta sekä hauskasta videotarjonnasta. Tosin tekniikka halusi pistää yhtenään kampoihin ja salin oikeanpuolinen näyttö pätki toistuvasti. Parista klipistä en myöskään oikein ymmärtänyt, että millä lailla niiden oli tarkoitus tukea hetki sitten mainittuja asioita. Noh, mitäs tuosta, opinpahan että A) minun pitää katsoa ”Your Highness”-elokuva ja B) tehdä sama Lego Marvel Superheroes: Maximum Overloadille.

Lauantain viimeinen ohjelma oli ”Fanitukseni on laitonta! Vol. 2 – fanartin tekijänoikeuskoukerot". Kovinkaan suurta porukkaa ohjelmassa ei näkynyt (tyyliin noin 10 henkeä minä + kaverini mukaan lukien) eikä ihme, sillä se alkoi klo 22 illalla ja kesti melkein kaksi tuntia. Tämän lisäksi siitä ei löytynyt mitään mainintaa Traconin ohjelmavihkosesta. Siis ohjelma, jonka Traconin porukat olivat kuulemma varta vasten pyytäneet pidettäväksi iltamyöhään jää kumminkin täysin pois ohjelmalehtisestä? Tsot tsot, sanon minä.

Jos en olisi bongannut ohjelman tietoja netistä, se olisi jäänyt minulta sivu suun. Ja se puolestaan olisi ollut ERITTÄIN valitettavaa, sillä kyseinen tietopaketti oli ehdottomasti parhain näkemäni ohjelma koko lauantailta. Sain selville muun muassa sen, miksi toisen työn kopioimista ei tulisi kutsua varkaudeksi, mitä eroa on ”laittoman musan lataamisella” sekä ”musan laittomalla lataamisella” ja että Amerikassa eräs mattofirma ärähti heidän tuotoksiaan cosplayaaville ihmisille (I shit you not: http://io9.com/cosplayers-threatened-wi ... 1366152096 ). Ja tosiaan, tieliikennelainsäädännön kiemurat ovat kuin 1 + 1 = 2 tasoisia yhtälöitä tekijänoikeuksien lakipykälä-helvettiin verrattuna. Ohjelmasta sai paljon tietoa, siinä oli hyvä sekä havainnollistava (flash?)esitys ja silti tarpeeksi hauskoja esimerkkitapauksia, niin että touhu ei mennyt liian kuivaksi.

Ainoa miinus oli tuo myöhäinen esitysaika, vaikka toisaalta, eipähän siten mennyt mitään ohjelmaa päällekkäin tämän kanssa, iltabileet kun eivät ole minun juttuni. Ja se hyöty tuosta ajankohdasta myöskin oli, että ohjelmaa seuramaan tulleet ihmiset olivat erittäin uskollista katsojakuntaa – olihan sitä pitänyt nähdä extra vaivaa saapua paikalle tuohon kellon aikaan. Alussa piipahtanutta tekniikkavänkäriä lukuun ottamatta kukaan ei tainnut poistua salista kuin aikaisintaan klo 23:30. Eli se perinteinen rämppäys ohjelman aikana jäi absoluuttiseen minimiin.

Avatar
Sherval
Viestit: 16
Liittynyt: Su Helmi 24, 2013 21:17

Re: Tracon X palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Sherval » Ma Syys 07, 2015 23:14

Sori tuplapostauksesta, mutta yleisen selkeyden vuoksi päätin laittaa palautteet sunnuntain ohjelmista omaan viestiinsä.

Lyhyiden yöunien jälkeen avasin sunnuntain ”Cosplay Tour Euro"-dokumentin varhaisella aamunäytöksellä. Valitettavasti missasin dokumentista ekat 10-15 minuuttia, joten koko Suomi-osuus sekä iso osa Puolasta meni sivu suun. Tästä dokumentista voin sanoa suoraan, että se oli parhain näkemäni ohjelma sunnuntain tarjonnasta. Dokumentissa näkyi tietenkin paljon hienoja asuja, mutta myös hyviä cosplay-esityksiä sekä upeita maisemia. Mieleenpainuvimmat osuudet olivat Sveitsin henkeäsalpaavat maisemat luonnonpuistoineen kaikkineen, dokumentin viisikko nukkumassa autonsa vieressä telttailualueen porttien ulkopuolella (voi teitä raasuja, vaikka olihan se kieltämättä myös vähän hassua katottavaa :3) sekä Tanskassa näkynyt hieno Prince of Persia esitys (PoP 2008 FTW!).

Dokumentin jälkeen meiltä yleisöltä kysyttiin, josko meillä olisi mitään kysyttävää ohjelman tiimoilta. Ja kuten arvata saattaa, niitä kysymyksiä ilmestyi päähäni vasta koko tilaisuuden jälkeen T_T. Tässäpä siis jokunen: 1) Jouduitteko säästämään kauankin reissua varten vai saitteko sen verran rahallista tukea yhteistyökumppaneilta, että omavastuu reissusta ei noussut kovin suureksi per nokka? 2) Tuleeko tämä dokumentti mahdollisesti vielä youtubeen ja/tai telkkariin, että voisin nähdä ainakin tuon alusta missatun 15 minuuttia?

Seuraavana vuorossa oli "Anime ikä ja Immersio". Näin sivukommenttina on pakko mainita, että jostain syystä KAIKKI katsomani ohjelmat olivat aina joko pienessä salissa ja sonaatti 2:ssa. Mene ja tiedä mistä tämäkin sitten johtui ¯\_(ツ)_/¯.

Mutta takaisin asiaan eli itse ohjelmaan: tämä oli sankariluennon tavoin niitä ohjelmia, joissa aiemmin itsellänikin hoksattuja sekä pohtimiani juttuja kerättiin kätevästi pähkinänkuoreen. Pelattuani Kotor 1:tä on tullut hyvinkin hoksattua, miten se teini-ikäinen hahmo ei enää vetoa samalla lailla kuin 17-vuotiaana (tiedän, eri viihdegenre, mutta silti sama ilmiö kuin mitä luennolla puhuttiin). Samaten on tullut itsekin koettua, kuinka vuosia sitten katsottu animesarja avautuu ihan eri tavalla näin vanhemmiten. Mutta toisaalta – en ole koskaan ajatellut, että voisin katsoa jonkin animesarjan pelkästään sen takia, että sarjan hahmokaarti olisi kutakuinkin saman ikäinen kuin minä. Teini-ikäisenä sitä nyt tapahtui automaattisesti, koska teinianimet, mutta nykyisellään on jo hiukan haastavaa löytää just sitä ”oikeaa ikäryhmää” edustavaa animea. Ja noh, se toinen neuvo ”Astu mukavuusalueesi ulkopuolelle” on varsin yleismaailmallinen, mutta jota rehellisesti sanottuna itse kenenkin olisi hyvä tehdä elämässään aina silloin tällöin. Mutta minä nyt vain satun olemaan tällainen kaavoihinsa kangistunut otus, joka katsoo lähinnä sohjoa sekä mechasarjoja… ja joka ei voi sietää kauhua tai monien shonen/seinen-sarjojen ylenmääräistä pantsu/tissi/kakka-huumoria. Takerrun turvallisuusalueeseeni kuin hukkuva pelastusrenkaaseen ja kovin hevillä minua ei sieltä ulos saa.

Tästä huolimatta, hyvä tiivistelmäluento ja mielenkiintoinen ehdotus, joka täytyy laittaa korvan taa talteen. Yhtä lailla voisin joskus kokeilla katsoa jonkun animen juurikin niistä vanhuksista, joiden sielunmaisemaa en, onneksi, pääse ymmärtämään vielä seuraavaan 50 vuoteen.

Viimeisenä vuorossa oli "Levelit kasvaa, vaatteet vähenee – kriittinen katsaus fantasiapanssareihin". Olisin oppinut tältä luennolta huomattavasi enemmän, jollen olisi noin kuukausi sitten lukenut netistä artikkelia saman aiheen tiimoilta. Tappavat tissikupit ja vastustajan miekalle otolliset railot haarniskan desginissa – jep, tuttua juttua. Näiden sijaan opin uutta OIKEISTA haarniskoista. Että niistä on todella ollut tarjolla paljon, paljon enemmän eri malleja (ja eri materiaaleista valmistettuna) kuin mitä pelien tusinahaarniskoista voisi olettaa. Tämä oli hyödyllistä tietoa omien hahmojen suunnittelun kannalta. Oli myös kiva kuulla, että on olemassa pelejä, joissa mieshahmoille annetaan yhtä lailla fanipalvelu-osastolle lipsahtavia haarniskoja siinä missä naishahmoillekin. Ja että jotkut pelit jopa vääntävät itseironista huumoria koko haarniska-dilemman tiimoilta (joskin tämä tieto selvisi yleisön kommenttien myötä): http://www.youtube.com/watch?v=GmzNdGO_7lA&t=1m30s

Siinäpä se ohjelmista, itse tapahtumasta olisi vielä vähän sanottavaa, mutta annan tässä välissä muillekin puheenvuoron ja palaan asiaan hieman myöhemmin.

Juce
Viestit: 15
Liittynyt: Pe Maalis 28, 2014 14:29
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Tracon X palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Juce » Ti Syys 08, 2015 08:45

Tuossa ottamiani kuvia cossaajista, kun lupasin joillekkin kuvaamilleni cossaajille linkin niihin toimittaa tänne: http://imgur.com/a/OZvag (seassa myös hengailukuvia kaveriporukan kanssa, joita en jaksanut laittaa erilleen, jos joku ihmettelee miksi jotkut samat henkilöt näkyvät kuvissa usein tai välillä ollaan ravintolassa tuopin äärellä).

Tavoitteenani oli kuvata yli sata eri cossausta Traconista (ml. mm. meidot ja lolitat, vaikka eivät mistään sarjasta tai pelistä olisivatkaan), jotta jäisi kuva myös niistäkin cossaajista, jotka eivät kuvauspalvelun kuvattaviksi syystä tai toisesta mene. Halusin kuvata kaikki puvut kokonaisina ja jättää taiteelliset kikkailut vähemmälle. Tietenkin tämäkin on vain pieni otanta kaikista Traconissa cossanneista, ja omat mieltymykseni vaikuttivat siihen, että ketkä lopulta päätyivät kuvaamikseni.

Tapahtuman järjestelyistä voisin avautua enemmäkin, mutta jätän ne sinne palautelomakkeeseen.
Viimeksi muokannut Juce, Ti Syys 08, 2015 17:54. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
HartmannV3
Viestit: 2
Liittynyt: Ke Maalis 20, 2013 23:48

Re: Tracon X palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja HartmannV3 » Ti Syys 08, 2015 12:56

Pääsin sentään tänä vuonna käymään ja hauskaa oli. Paneeleissa yms. en suunnittelusta huolimatta ehtinyt pyöriä juuri lainkaan, poikkeuksena (puhujan takeltelusta uolimatta) loistava Okkultistinen Suomi-paneeli ja yöni pelastanut Ultimate Werewolf. Toivottavasti tulevissa coneissa päästäisiin kuulemaan tuon okkultismi-paneelin jatko-osa, jossa paneuduttaisiin niihin asioihin jotka tältä kerralta jäivät pois.

Maid-kahvila oli osaltani hiukan pettymys; hinnat olivat siinä kohtuullisen ja opiskelijabudjetilleni juuri liian kalliin rajalla. Tilaamani tiikerikakku oli liiankin kuivaa, mutta sen kanssa ottamani cream soda oli mukavan virkistävää ja aion sitä varmaan valmistaa itsekin tästä lähtien. Kokonaisuutena kokemus oli positiivinen, vaikka meitä palvellut butler tuntuikin jäykältä ja luotaantyöntävältä.

Osallistuin yöllä musavisaan. Sijoille en päässyt tyhmyydestäni johtuen ("ei se se varmaan ole, älä nolaa itseäsi"-mentaliteetti), mutta biisivalinnat olivat sen verran hyviä että voisin haluta playlistin. Keltäköhän sitä voisi kysellä?

Anyways, minulla ja kaikilla seuralaisillani oli erittäin mukavaa, toivottavasti päästään ensi vuonna myös :)
Oh Edmund, can it be true? That I hold here, in my mortal hand, a nugget of purest green?

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Tracon X palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ti Syys 08, 2015 18:24

Lisää kuvia julki taas 6 albumillista, mm. photoshootteja, kimchiä ja yleiskuvia > sama paikka > http://kuvat.aniki.fi/c/149

laura
Viestit: 3
Liittynyt: Pe Marras 16, 2012 15:42

Re: Tracon X palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja laura » Ti Syys 08, 2015 21:29

Vastasinkin jo palautekyselyyn, mutta laitetaan tännekin vielä lisää palautetta ja kokemuksia conista. Kokonaisuudessaan Tracon oli oikein miellyttävä kokemus, vaikka tietenkin erilainen Frostiin verrattuna. Frost on ollut tähän asti minulle suurin coni missä olen käynyt, joten kyllähän pää meni aluksi pyörälle kun näki miten paljon porukkaa oli tullut paikalle. Lievästi ärsyttävää oli myös heti ensimmäiseksi joutua jonottomaan 20 minuuttia jotta voisi saada rannekkeen itselleen. Tarkoituksena oli mennä katsomaan Kuvasarjoja Fukushimasta -luento, mutta ohjelma oli jo alkanut kun pääsin sisään, enkä viitsinyt mennä kesken luennon. Palloiltua tuli sitten myyntisalilla ja jonotettua kirpputorin avaamista. Sieltä tarttuikin kiitettävästi tavaraa mukaan, kenties vähän liikaakiin :D (mutta mitään en kadu!) Joidenkin tavaroiden ja mangojen suhteellisen korkea myyntihinta kyllä ihmetytti, mutta tämähän ei tietenkään ole henkilökunnan vika. Kirpputorin myyjä vahingossa laskutti minulta ekstraa, mutta onneksi huomasin tämän ja sain rahani takaisin henkilökunnan selvittäessä asian nopeasti. Tämä oli suuri helpotus, sillä olin valmistaunut henkisesti vääntämään kättä asiasta. Näin ei onneksi käynyt ja henkilökunta oli hyvin asiakaspalveluhenkistä ja ystävällistä! Kävin kuuntelemassa myös kuorokonserttin, joka oli kyllä aivan mahtava.

Luentoja kerkisin käydä katsastamassa lauantaina peräti kolme kappaletta. Ensimmäiseksi oli vuorossa Visual Storytelling -luento, joka oli todella havainnoillinen ja käytännöllinen, mutta kärsi huonosta paikasta. Ympärillä hälisevä ihmismassa häiritsi luentoon keskittymistä, mikä kyllä vähän söi nautintoa luennosta. Tämä oli harmi, sillä muuten luento oli todella hyvä ja luennoitsija selvästi tiesi mistä puhui. Seuraavaksi oli vuorossa samassa paikassa oleva Without Love You Cannot See It - Umineko When They Cry and Gender -luento. Hyvää luennolla oli luennoitsijoiden luonteva, rento ja vitsikäs esiintyminen lavalla. Luentoa Istuin myös vähän edempenä kuin aikaisemassa luennolla, joten äänestä oli helpompi saada selvää. Omaan makuuni luennolla olisi saanut olla enemmän burgerointia itse aiheesta, nyt tuntui että liian paljon tuli tietoa hahmoista ja tapahtumista jotka kaikki pelin pelanneet tiesivät etukäteen. Aihehan oli mielenkiintoinen ja siitä olisi saanut enemmän irti kuin mitä luennolla olikaan. Lopussa luennoitsijat vetivät nopeasti omat johtopäätöksensä, joita ei omasta mielestäni oltu perusteltu tarpeeksi. Illalla kävin viiimeisenä ohjelmanumerona tsekkaamassa Right in the feels: Anime ja melankolia -luennon. Vaikka luento tuntui alkavan vähän haparoiden, pääsi luennoitsija kuitenkin nopeasti vauhtiin ja lopputuloksena oli mainio ja onnistunut luento. Vinkkinä luennoitsijalle että kannattaa ottaa enemmän katsekontaktia yleisöön jatkossa, mutta tästä on muuten hyvä jatkaa.

Sunnuntai menikin sitten luennoilla. Anime, ikä ja immersio -luentoa en suureksi harmikseni päässyt tsekkaamaan kuin puolet johtuen hölmöilystäni rautatieaseman säilytyslokeroiden luona, mutta se puolisko minkä näin oli tosi hyvä. Luennoitsijalla oli selvästi esiintymisestä kokemusta, ja tämä näkyi pelkästään positiivisella tavalla. Plussaa myöskin innostuneisuudesta omasta aiheesta. Luennosta sai ihan ajattelemisen aihetta ja toi uusia näkökulmia eri-ikäisiin hahmoihin, vaikka kaikista väitteistä en olekaan samaa mieltä. Seuraavaksi oli vuorossa Aikuisten Japani: todellisuus ja anime- luento. Olin varma että tulisin nauttimaan luennosta, ja niinhän siinä kävikin. Tälläiset luennot jossa kerrotaan millaista siellä Japanissa oikeasti on ovat aina todella mielenkiintoisia ja yleisöllä olisi taatusti tullut kysymyksiä iltaan saakka. Viimeseksi oli vuorossa Meidän aikamme Bessatsu Margaret -luento. Harmillisesti luentosalissa ei ollut paljoa kuuntelijoita, mikä oli todella sääli. Luento oli hyvä ja toimiva yleiskattaus lehdestä ja sai paljon hyviä lukuvinkkejä. Luennoitsija tiesi selvästi aiheesta, ja hänen asiantuntemusta ja mielipiteitä oli ilo kuunnella.

Yleisvaikutelma conista jäi vahvasti positiiviseksi. Mahtavia olivat erityisesti monenmoiset musiikkiohjelmat, mukaanlukien supermahtava perjantai-illan konsertti. Toivottovasti Traconissa tullaan jatkossa kuulemaan lisää musiikkiohjelmaa! Kiitokset kaikille Traconin eteen töitä tehneelle!

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Tracon X palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ke Syys 09, 2015 01:03

Niin oudolta kun kuulostaakin, päädyin kirjoittelemaan blogireportaasia - http://blog.mangotarha.fi/?p=112

Tuo on aikamoinen seinä tekstiä, mutta niille joita kiinnostaa havainnot salituotannon näkökulmasta niin seassa on aika paljon triviaa. Olen myös lueskellut palautelomakkeen dataa pohjaksi ja käpistelen esitettyjä risuja ja ruusuja.

Ensi Traconin webbihän on jo olemassa vaikkei vielä mitään maagista dataa sisälläkään. Ydintiimi kasataan lokakuussa. Pätevät hakemukset ovat kuumaa kamaa jo nyt, jos vänkäröintiä enemmän haluaa päästä tekemään.

Avatar
Bijou
Viestit: 174
Liittynyt: Ke Loka 07, 2009 21:26

Re: Tracon X palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Bijou » Ke Syys 09, 2015 14:11

Laitoin jo hieman palautetta lomakkeen kautta, mutta laitetaan jotain tähänkin. Kaiken kaikkiaan mukava ja hyvin järjestetty coni, jossa joitakin parannuksia edellisvuoteen. Hieman oma flunssa haittasi conista nauttimistani, enkä tämän vuoksi viitsinyt cossatakaan, vaikka puku oli viimeisen 4 päivän aikana kokoon kyhätty, mutta siitä huolimatta oli kivaa.

Lauantai-aamuna saapuessani paikalle hieman 11:sta jälkeen kauhistelin ranneke-jonon pituutta. Jonottamisessa meni noin puolisen tuntia ja sen aikana mietein, että olisi kyllä kivempi, jos asia voitaisiin järjestää toisella tapaa. En ole varma miksi rannekkeiden postituksesta aikoinaan luovuttiin, mutta ainakin jonoja tämä vaihtoehto vähentäisi- kai postituksella kuitenkin oli sitten muita negatiivisia puolia, jotka menivät positiivisten ohitse. Jonotus oli kuitenkin järjestetty hyvin huolimatta pituudesta ja jonottamisen ärsyttävyydestä, henkilökunta ohjeisti ja valvoi jonoja hyvin.

Kirpputori, johon seuraavaksi suuntasin myytäviä tavaroita myymään oli järjestetty oikein hyvin tänä vuonna. Selvä parannus vuoteen 2014 (jolloin muistaakseni käytävästä rajattu tilaa kirpputorille?) ja vuodesta 2013, jolloin kirpputori oli talvipuutarhassa. Tilat eivät olleet ollenkaan ahtaita toisin kuin 2013 ja 2014 ja oli todella hyvä, että kassoja oli useampia joten kassalle jonottaminen ei vienyt sitä puolta tuntia kuten 2013 (jee). Sain myös tavarani vietyä, myytyä ja haettu hyvin kirppikseltä ja henkilökunta oli ystävällistä joten kiitokset kirppiksestä sitä järjestäneille. Myös ostajana oli ilo olla, hyvää tavara löytyi paljon ja eniten ostoksia taisinkin tehdä kirppiksellä. Toivottavasti ensi vuonna kirppari toteutetaan yhtä hyvin kuin tänä vuonna, omasta puolestani saisi olla tismalleen kuten nyt oli, sillä miinuspuolia en löytänyt.

Taidekuja oli hieman ahdas tänä vuonna, vaikkakin kojuista löytyi kivaa taidetta ja tilpehööriä. Oli kiva saada hieman Deadpool ja ME-taidetta mukaan, sillä nämä fandomini eivät kovinkaan hyvin ole olleet edustettuina myyntisalissa. Urumille palautteena, että olkaa kiltit ja hankkikaa Deadpool-mukeja, olen tälläistä katsellut jo monesta conista ^^

Kävin ohjelmista katsomassa kolmea, Amv-kisaa ja Cosplay-esityskisaa sekä luentoa Tapaus Mikasa Ackermann. Tarkoitukseni oli käydä vielä Eatyourkimchia katsomassa, mutta aikaisen lähdön vuoksi jätin väliin- näin jälkeenpäin harmittaa. Amv-kisaa ja Cosplay-esityskisaa varten piti jonottaa paikkalippuja, jotenkin satuin sain esityskisaa varten paikkaliput hyvin vähäisellä jonotuksella, kun taas Amv-kisaa varten jonottaminen kesti kauemmin- tosin tällä kertaa siskon kanssa jonotellessa taktiikkana toimi "pidä paikkaa, käyn kuvaamassa tuon cosplayn", joka hieman teki venaamisesta siedettävämpää (kyllä en pidä jonottamisesta, ehkä se on tullut selväksi tähän mennessä :P).

Amv-kisa oli tasoltaan hyvä, vaikkakin ei kauheasti sisältänyt animeita, joita itse olen seurannut. Tekstiviestiäänestys toimi ja oli yllättävä, mutta hyvä tapa kerätä yleisöltä ääniä- ainakin, kun äänistä ei ylimääräistä rahastettu kuten Euroviisuissa yms. Äänestin itse amv:tä, joka voitti tunteellisen amv:n palkinnon ja amv:tä, joka voitti yleisöäänestyksen ja hauskimman palkinnon, joten omasta puolestani voittajat olivat amv:eissä oikeita.

Cosplay-esityskisa.. no, jotenkin yleisesti en itse tykkää mihin suuntaan nämä ovat kehittyneet coneissa. Mitään vikaa kisan järjestämisessä ja esiintyjissä itsessään ei ollut, mutta jotenkin vaan Animeconin 2009 esitykset pysyvät eniten itseäni viihdyttäneitä ja hauskuuttaneita, vaikka kaapelitehtaalla yleisön pitikin seistä ja en edes nähnyt kunnolla lavalle lyhyyteni vuoksi.. mutta ehkä olen itse tulossa vanhaksi. Ehkä vaan omalta kohdaltani pitäisi esityskisojen sijaan kuluttaa coniaika johonkin muuhun ^^ Noh, positiivisesti jäivät esityskisasta tänä vuonna mieleen Dollin (Kuroshitsuji) esitys ja Yukin (Vampire Knight) esitykset, olivat molemmat kauniit ja yksityiskohtaiset esitykset. Ainiin ja toteutuksesta vielä.. spottivalot, vaikka olivatkin hienot, välillä tuntuivat haittaavan screenin näkyvyyttä.

Ohjelmistossa oli hieman päällekkäisyyttä itselläni, sillä halusin sunnuntaina mennä katsomaan Cosplay-kisan lisäksi kolmea ohjelmaa, jotka olivat kaikki päällekkäin: Ghiblin pianokonsertti, Tapaus Mikasa Ackerman-luento ja Levelit kasvaa vaatteet vähenee (ulkomuistista nimi)-luentoa. Noh, Ghiblin pianokonsertin ollessa jo täynnä päädyin Mikasa-luennolle. Luento itsessään oli viihdyttävä sekä oivaltava ja vertauksia oli käytetty hyvin. Toisaalta kaikkein kärkkäimpiä väitteitä olisi voinut perustella enemmän (feminismistä ja Japanista, ei niinkään animeista).

Vielä jotain kommenttia loppuun: rytmipelit olivat hauskoja (en ole uskaltautunut koittamaan niitä kunnolla aiemmin) ja vesipisteistä.. ne olivat paikoitellen tyhjiä ja mukit loppu. Mikä tietenkin oli hieman harmillista, mutta ei maailmoja kaatava juttu.

Ylipäätään kiitoksia conista ja anteeksi, että tämä on hieman pitkähkö.
Viimeksi muokannut Bijou, Ke Syys 09, 2015 16:43. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
destinedhime
Viestit: 68
Liittynyt: Ma Heinä 24, 2006 22:58
Paikkakunta: Tampere

Re: Tracon X palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja destinedhime » Ke Syys 09, 2015 14:24

Miekin aattelin kirjottaa hieman palautetta vaikka en yleensä niin teekkään.

Kirpputori Ihanan helppoa että tavaroita pystyi viemään jo perjantaina niin että lauantaina oli aikaa muuhunkin. Kaikki toimi hienosti ja tilaa oli paljon, vaikka ilma kirpparilla oli välillä todella huono. Erityistä plussaa on pakko antaa siitä Tampereen Oopperan poistomyynnistä, AIVAN IHANA JUTTU. Harmittamaan jäi ainoastaan se ettei eksytty sinne aiemmin.

Vesipisteet Ihanaa että näitä oli paljon, ja että vettä tuntui olevan. Mukit olivat kuitenkin ajoittain loppu, eivätkä kaikki selvästikkään osaa vieläkään sitä roskista käyttää niille likaisille yksilöille.

Cosplaykisat Traconin tämän vuoden helmiä olivat ehdottomasti designkilpailu ja parikilpailu, näitä myös tulevaisuudessa lisää! Tosin olisi kiva jos niitä olis ehkä tulevaisuudessa jaettu jotenkin vähän erilailla. Joka vuosi kun menen innoissani katsomaan sunnuntain cosplaykilpailut ja jotenkin kummasti unohdan että suomalaiset esitykset eivät yleensä miellytä minua. Heitetään vaikka se design kilpauilu sinne sunnuntaille tai jotain niin saisi paatunut pukujen ihailijakin sunnuntainakin nauttia cossikisoista.

Tänä vuonna ei Traconissa ollut juurikaan mitään itseäni kiinnostavaa ohjelmaa kisojen lisäksi, eikä siksi tullutkaan mentyä. Lisäksi iltabileet jäivät välistä koska 10euron lipunhinta vaan ei lämmittänyt.

Tampere-talosta sen verran, että ehkä kaikein nautinnollisinta oli siisteys. Koko talo sekä piha olivat jatkuvasti siistejä eikä roskiin tarvinnut kompastella missään.

Paikkalippu järjestelyistä onkin varmasti tullut niin paljon palautetta että en viitsi niihin enään paneutua.
Naze? Naze?

Avatar
Syoran
Viestit: 42
Liittynyt: Ma Elo 04, 2008 16:03
Paikkakunta: Tampere

Re: Tracon X palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Syoran » Ke Syys 09, 2015 18:35

Kuten luennolla tuli luvattua, tässä linkki luentoni "MMA - Massiivisen Moninpelattavat Animet" luentokalvoihin, jos joku on kiinnostunut niitä vielä katselemaan: https://drive.google.com/file/d/0ByuHBL ... sp=sharing
Juho Tuominen
Ohjelmatiimi, Tracon IV, V, VI, 8, 9, 10
Logistiikka, Tracon 7

Seppuku
Viestit: 5
Liittynyt: Ke Syys 18, 2013 21:20

Re: Tracon X palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Seppuku » Ke Syys 09, 2015 22:26

Mmmh kuvia Tracon x:stä: http://still.pictures.fi/

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 34 vierailijaa