Animecon 2015 palauteketju

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Leonhart
Viestit: 149
Liittynyt: Ti Tammi 16, 2007 02:13
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Animecon 2015 palauteketju

Viesti Kirjoittaja Leonhart » Ti Heinä 14, 2015 12:20

Horaaneko kirjoitti: + Ohjelmat missä kävin oli hyvin toteutettuja (FFFight, amv-kilpailu ja cosplay-esityskisa)

- Juonnot toisti ehkä vähän samaa kaavaa ja oli osittain jotenkin, no, ei kovin viihdyttäviä. :'D FFFightin juontoshow oli aivan mahtava, mutta muissa ohjelmissa joku vähän tökki (ja eikö ole jo aika nähty idea, että juontaja on hahmonsa kanssa "eksynyt" coniin. Onhan se hyvä, mutta tosi kulutettu) Kyllä sitä tuli naurettuakin, mutta jotain uutta sitä kaipaisi. En ole kyllä varma, että mitä. (ja tällaista puhetta kuulin myös muutamalta muulta ihmiseltä)
Kiitos palautteesta, siitä on aina hyötyä ohjelman kehittämiseen ja omista virheitä oppimiseen. :)

Olen yksi niistä FFFightin vetäjistä eli se lavalle nimenomaan eksynyt vihreäpukuinen hyppelehtijä, ja rehellisesti voin sanoa, että ihan meidän omaa syytä oli FFFight-ohjelmanumeron mahdollinen yksiulotteisuus - kesä on kiireistä aikaa, joten kunnollisen juonikuvion kehittely jäi todella, todella vähäiseksi. Lisäksi yksi alkuperäisen juonen ydinjäsenistämme oli joutunut tapaturmaan ja siksi alkuperäisideaa ei voitu kokonaan toteuttaa.

Niinpä improsimme suurimman osan meiningistä! :D Loppu tuli itse ohjelmalle myös hieman töksähtäen, koska aikarajoitus tuli odotettua nopeammin vastaan ja jo mainitsemani tapaturman johdosta eeppistä lopputaistelua ei voinut tuosta noin vain repäistä.

Mutta joka tapauksessa kiitos yleisölle, olitte mahtavia kun teistä lähtee ääntä ennen kaikkea rohkaisemaan uusia faittaajia nousemaan lavalle!
Kiitos myös Musiikkikeskuksen tekniikkaväelle, osaatte asianne paremmin kuin hyvin - olettehan kuitenkin ammattilaisia. Esimerkillistä toimintaa.
Visual Gay's FFFight Champion 2009
Visual Gay's FFFight Champion 2010
Kotisivuni: Renzokuken Cosplay
Cosplay.com-profiilini: Cosplay.com

I don't want to write just to have some critics analysing my work.
-I just want to tell people stories.

Avatar
Sushi
Viestit: 182
Liittynyt: Su Loka 29, 2006 20:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Animecon 2015 palauteketju

Viesti Kirjoittaja Sushi » Ti Heinä 14, 2015 16:03

Juce kirjoitti:Tuntuu, että hieman jo liian kuluneita ovat juontojen vitsit "missä mää oon? mikä tää on? eiks tää ollutkaan se? missä se toinen on?"..
Eli vitsit vaihtoon, hyvä tietää :) Itsekin jouduin juonnon alle viikossa rykäisemään kasaan erinäisistä syistä, joten ei yhtään tullutkaan mieleen, että "onko tämä tehty jo". Muistetaan ensi kerralla tehdä jotain muuta ja olla varmoja siitä missä me ollaan :D
aka Enkel.

Avatar
nukkelapsi
Viestit: 227
Liittynyt: To Marras 22, 2007 23:00
Paikkakunta: Espoo

Re: Animecon 2015 palauteketju

Viesti Kirjoittaja nukkelapsi » Ti Heinä 14, 2015 19:44

AMV-kisan juontaja kuittaa palautteen ja jättää tarinallisuuden ensi kerralla pois.
Cosplay-ryhmä Rintamasuunnan Youtube-kanava.

Avatar
Angel Without Wings
Viestit: 34
Liittynyt: Ma Heinä 01, 2013 11:38

Re: Animecon 2015 palauteketju

Viesti Kirjoittaja Angel Without Wings » Ti Heinä 14, 2015 21:56

Tesno kirjoitti:
Angel Without Wings kirjoitti:Erityisesti pidin hänestä harmaiseen pukeutuneesta miehestä, jonka puolipitkiä, ruskeita hiuksia peitti musta lippalakki. Kukakohan DJ hän mahtoi olla . . . ?
Olisko ollu tämä hyypiö https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 401&type=1
Kyllä (varmaankin xD), kiitokset!

Minorea kirjoitti: Kummitustalossa työskennellyt SamaraKauna tässä hei o/
Kummitustalo oli auki lauantaina 14-16 sekä sunnuntaina 12-14 virallisen ohjelmalehtisen mukaan. Lauantaina talo kuitenkin oli auki 16:35 asti, jotta viimeiset jonottajat pääsivät sisälle ja sunnuntaina 15:00, jotta viimeiset pääsivät pois. Emme odottaneet tällaista suosiota ollenkaan, joten emme osanneet valmistautua niin pitkiin jonoihin! Jos olisimme tämän tienneet, olisimme hakeneet enemmän kummituksia ja pitäneet talon pidempään auki. Odotimme n. 50 kävijää la-su yhteensä. Sen sijaan saimme reilusti toistasataa kävijää koko viikonlopun aikana.

Kiitoksia kävijöille ja anteeksi heille, joilta ohjelma jäi välistä! Kosuconissa uudestaan!
Voi että, onnittelut suuresta kävijämäärästä! Toivottavasti saan joskus uuden mahdollisuuden päästä kummitustaloa kauhistelemaan (sillä Kosuconiin en valitettavasti ole tulossa).
Minorea kirjoitti: Jos kysyi jotakin, ei välttämättä saanut apua vaan vastaus oli "en tiedä" ja se siinä. Mitään "voin selvittää", ei tullut, vaan itse piti siirtyä seuraavan jv:n luokse, että tiedätkö sinä (ja lopulta ystävällinen, ohikulkeva vänkäri auttoikin asian kanssa, vaikka ei turvan puolella ollutkaan).
Kanssa eräs kiertävä mies/nais jv-kombo puhui hitusen liian kovaan ääneen asioita, joita ei tarvitse yleisessä tapahtumassa heittää, vaikka ihmiset olisivat alasti siellä liikkeellä.
Juurikin näin. Huomasin jo viime vuoden Animeconissa järjestyksenvalvojien tietämättömyyden ja haluttomuuden edes yrittää selvittää asioita. Johtuuko tämä sitten siitä, että heidät on "väkisin" otettu sellaiseen tapahtumaan, joka ei henkilökohtaisesti heitä kiinnosta vai mikä on, kun asiakasystävällisyys on kuorittu pois.

Avatar
OMGUGMR
Viestit: 3
Liittynyt: Ke Heinä 16, 2014 18:54

Re: Animecon 2015 palauteketju

Viesti Kirjoittaja OMGUGMR » Ke Heinä 15, 2015 18:52

Tänä vuonna olin jo animeconissa toista kertaa.
Pidin kovasti koko tapahtumasta vaikka en kerennyt moneenkaan paneeliin (oma vika.)
Konsertti varsinkin oli todella hieno!
Ensivuonna aijon kyllä itsekkin cossata jotain. :)
Kunniavieraaseenkin törmäsin kaksi kertaa ja toisella kertaa uskaltauduin keskustelemaan hänen kanssaan. Lisäksi sain muistoksi ison halin ja pari kuvaakin tuli otettua.
Iltabileissä oli todella kivaa. Varsinkin kun minut haastettiin elämäni enismmäistä kertaa dance battleen.
Eli jos sinä mies joka haastoit minut 1-2 aikaan yöllä tanssilattialla ISO KIITOS!
Parempaa päätöstä illalle ei olisi voinut olla.
Keep up the good work guys and girls!
We see next year. :D

Avatar
Seraphi
Viestit: 88
Liittynyt: Ti Touko 18, 2010 19:26
Paikkakunta: Oulu

Re: Animecon 2015 palauteketju

Viesti Kirjoittaja Seraphi » Ke Heinä 15, 2015 22:39

Animecon yllätti mut ihan täysin! Mahtava meno ja mahtavaa porukkaa! Kuopio on kaunis paikka muutenkin ja torikin lähellä tapahtuma paikkaa, oli siellä torilla kiva välillä käyä. Space Wolf pääsi syömää Terranin parasta muikkua!

Enemmän positiivisia kokemuksia kuin negatiivisia. Sisätiloissa ei paljoo tullu oltua massiivise cossin ja tilan/hapen ja portaiden takia en käyny muissa kerroksissa. Hissiin ehkä oisin mahtunut.
Eipä muuta kuin kiitos ja kumarrus kaikille!

Ps. He jokka nappasi kuvia Space Wolfista, oisin kiitollinen jos saisin kopiot niistä taikka nähä mimmosia nappasuja tuli :D

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Animecon 2015 palauteketju

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ke Heinä 15, 2015 23:12

Hepskukkuu, luvatut ryhmäkuvat lauantain kisalavalta. Siinä olivat minun kuvani tästä conista.

Mitäs conista muuten. Minulle jäi poikkeuksellisen hyvä fiilis. Siihen saattoivat tosin olla osasyynä hyvät terveysuutiset, conimatka kun alkoi noin 15 minuuttia sairaalasta pääsyn jälkeen. Kuitenkin oli jotenkin ilahduttavaa menoa ihmisten kanssa, tuttujen ja uusienkin. On tuttua, että conin aikana niin kävijät kuin järjestäjätkin ovat iloisissa täpinöissä, mutta tällä kertaa nuo täpinät olivat jaettua. En tiedä miten sen ilmaisisi, mutta jäi jotenkin sellainen fiilis että kaikki ymmärsivät tämän olevan yhteispeliä ja mitä tahansa tapahtuikin, se koettiin yhteiseksi hyväksi. Sooloilusta ei ollut merkkiä.

Näin järjestelyiden tausta-apuihin ja tapahtuman aikaiseen vänkäröintiin osallistuneena pitää kyllä todeta, että tiedonkulku ei toiminut parhaalla tapaa. Monta pikkujuttua jäi tekemättä tai viime hetkellä improvisoitavaksi. Asenne oli kuitenkin enemmän "selvitetään asia" ja vähemmän "AARGH PANIIKKI", joten maaliin päästiin. Rohkenen tosin vinkata ihan kaikille conivänkäreille - coniiteille/vastaaville, erilaisille yleis- ja tehtävävänkäreille ja jiiveille - että "en mää tiedä" ei pitäisi koskaan kuulua asiakaspalvelijan suusta, ilman "mutta odota hetki niin selvitän" -jatkoa. Kävijä voi olla uudessa paikkaa, vieraiden ihmisten ympäröimänä, jopa ekaa kertaa conissa ja vähän ujo luonne, jolloin tommonen "emmätie mee pois" -tyyppinen vastaus saa aikaiseksi itkua. Korostan nyt, että ym. ilmiö ei ollut yleinen ongelma, mutta mielestäni se on ilmiö jota ei saisi esiintyä lainkaan.

Avatar
Raezla
Viestit: 16
Liittynyt: Ma Heinä 28, 2008 12:18

Re: Animecon 2015 palauteketju

Viesti Kirjoittaja Raezla » To Heinä 16, 2015 12:37

Mahtava coni, kiitokset järjestäjille!

Pääasiassa kaikki sujui hyvin, järjestöpöytien sijoitus eri puolelle käytävää oli hyvä ratkaisu ja conissa oli sopivasti kiinnostavaa ohjelmaa niin, että myös aikaa hengailulle jäi. Ehdoton suosikki oli Muumimetalli.

Muumeihin liittyvien ohjelmien suosion vuoksi voisin lämpimästi suositella, että niihin myytäisiin liput etukäteen, kuten animekonserttiin. Ei sillä, kivaahan se kolmen tunnin jonottelu käytävässä oli, mutta tällöin olisin toivonut selkeitä opasteita, missä kohtaa ohjelmaan sopii jonottaa. (Kiitokset fiksulle kanssaconeilijalle, joka tajusi kysyä asiaa järkkäriltä!)

Kehitysideana ehdottaisin, että tuleviin coneihin voisi tulla jonkinlainen iso ilmoitustaulu, johon conikävijät voisivat jättää ilmoituksiaan, esim. mainostaa devitiliään tai roolipeliään. :3

K18-iltabileissä havaitsin saman ongelman kuin Traconin vastaavissa vuosi sitten: liian vähän henkilökuntaa baarissa suhteutettuna asiakkaiden määrään. Muuten iltabilepaikka oli mukava. Ensi vuonna Jyväskylässä toivon, että painotatte iltabilepaikalle isoa kävijämäärää ja henkilökunnan lisätarvetta normi-iltaan verrattuna.. Että paikka tulee oikeasti TÄYTEEN.

Jonotettuamme ties kuinka kauan juomia turhaan minä ja kaverini siirryimmekin muualle Kuopion yöelämään, joskin jatkopaikan suhteenkin oli vähän säätöä Kuopion baarien korkeiden joustamattomien ikärajojen takia (olimme liikkeellä 18-30v porukalla) ja tämän kokemuksen jälkeen olen äärimmäisen iloinen, että Animecon on ensi vuonna Jyväskylässä Kuopion sijaan.

Mietittiin myös kavereiden kanssa, että olisi äärimmäisen siistiä saada Muumimetallia myös iltabileisiin! ;)

Tesno
Viestit: 9
Liittynyt: Ti Heinä 24, 2012 10:54

Re: Animecon 2015 palauteketju

Viesti Kirjoittaja Tesno » To Heinä 16, 2015 20:08

Äffä kirjoitti:K18-iltabileissä havaitsin saman ongelman kuin Traconin vastaavissa vuosi sitten: liian vähän henkilökuntaa baarissa suhteutettuna asiakkaiden määrään. Muuten iltabilepaikka oli mukava. Ensi vuonna Jyväskylässä toivon, että painotatte iltabilepaikalle isoa kävijämäärää ja henkilökunnan lisätarvetta normi-iltaan verrattuna.. Että paikka tulee oikeasti TÄYTEEN.

Jonotettuamme ties kuinka kauan juomia turhaan minä ja kaverini siirryimmekin muualle Kuopion yöelämään, joskin jatkopaikan suhteenkin oli vähän säätöä Kuopion baarien korkeiden joustamattomien ikärajojen takia (olimme liikkeellä 18-30v porukalla) ja tämän kokemuksen jälkeen olen äärimmäisen iloinen, että Animecon on ensi vuonna Jyväskylässä Kuopion sijaan.
Tjuu, baari ol vähän virtsassa, kun olivat valmistautuneet "vain" 600 ihmiseen joka ol viime vuonna. =D Oletin et ne osais viime vuoden perusteella vähän arpoa pelivaraakin. Jkl:stä voi toki toivoa parempaa, mutta hankalalta tuntuu ainakaan isompaa tilaa sieltä on löytää.

Ja juu, Kuopio ei ole 18-vuotiaille ihan otollisin baaripaikkakunta, mut sama taitaa koskea kaikkia isompia kaupunkeja.

Avatar
Mirika
Viestit: 1
Liittynyt: La Heinä 18, 2015 23:19

Re: Animecon 2015 palauteketju

Viesti Kirjoittaja Mirika » La Heinä 18, 2015 23:21

Hei! Mietin, vieläkö kuvauspalvelun kuvia on julkaisematta? Kävimme lauantaina hieman ennen sen sulkeutumista kuvauttamassa itseämme, eikä kyseisiä kuvia ollut ainakaan vielä kuvagalleriassa. Lisäksi, tuleeko FFFightista valokuvia, olin lavalta käsin näkevinäni ainakin yhden kuvaajan lavan edessä? :)

Avatar
agate
Viestit: 21
Liittynyt: Pe Touko 24, 2013 19:39
Paikkakunta: muumilaakso

Re: Animecon 2015 palauteketju

Viesti Kirjoittaja agate » To Heinä 23, 2015 04:47

Päätinpäs mäkin tälleen vähän jälkijunassa tänne jonkinlaista kommenttia heittää. Con meni mun osalta aika rutiinilla, eikä mitään suurempia mutkia tai ryppyjä viikonloppuun tullu. Hauskaa oli ja kavereita tuli nähtyä! Voisin tähän laittaa pari plussaa ja miinusta:

+Vesipisteillä oli aina vettä
+Tapahtuman yleinen ilmapiiri oli positiivinen ja kaikki tuntui olevan hyvällä tuulella
+Kunniavieraan ohjelma oli oikeesti hauska! : D
+Opasteita tuntui olevan enemmän ku viime vuonna
+Yleisesti kaikki tuntui rullaavan hyvin
+Animekonsertti oli taas hieno!

-Se taidekujan ilmanlaatu. Siis se oli jotain aivan JÄRKYTTÄVÄÄ. Heti kun astu oviaukosta taidekujalle, koko kehoa vasten iski tiivis, kuuma ja hiostava ilmamassa. Mulle tuli siitä mieleen joku eläintarhan trooppinen matelijatalo. Kävijänä siellä oli jo ihan tarpeeks kauheeta olla, säälitti ne taidekujalaiset jotka joutu istumaan siellä monta tuntia...
-Ohjelmalehtisen kartta oli jotenkin sekava. En ihan tajunnu, että miten siihen oli oikein merkitty kolmas ja neljäs kerros ja se kellarialue. Meni liian hankalaksi mun aivoille : D
-Kummitushuone oli auki vaan aika vähän aikaa ja se jono oli koko ajan ihan sairaan pitkä. Oisin halunnu sinne, mutta en kehdannu tuhlata aikaa jonottamiseen kun en tienny et oisko siinä menny viistoista, viiskymmentä vai viisisataa miljoona minuuttia ;____; En sitten tiiä että voiko asialle tehä mitään, mutta jos kummitushuone järjestetään uudestaan, niin se voisi olla ehkä vähän pitempään auki? Haluan sinne!!! ;__;

Mutta joo, eipä mulla muuta. Kiitos kaikille conia järjestäneille! : )
rex duodecim angelus

Tesno
Viestit: 9
Liittynyt: Ti Heinä 24, 2012 10:54

Re: Animecon 2015 palauteketju

Viesti Kirjoittaja Tesno » Ke Heinä 29, 2015 17:57

jos joku kaipailee vielä Puikkarin kuvauspisteen kuvatuksia, ne löytyvät facebookista klubin sivuilta: https://m.facebook.com/136509193082936/ ... 722626809/

Juce
Viestit: 15
Liittynyt: Pe Maalis 28, 2014 14:29
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Animecon 2015 palauteketju

Viesti Kirjoittaja Juce » Ke Heinä 29, 2015 23:12

Tuonne näköjään lisätty kuvia 24.7. Mukana myös kaivattuja kuvauspalvelun kuvia lauantailta: http://kuvat.aniki.fi/
Tesno kirjoitti:jos joku kaipailee vielä Puikkarin kuvauspisteen kuvatuksia, ne löytyvät facebookista klubin sivuilta: https://m.facebook.com/136509193082936/ ... 722626809/
Sinun on ensin kirjauduttava sisään.
:P

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 20 vierailijaa