Kummacon 14.6 Oulu palauteketju

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Salatieteilijä
Viestit: 31
Liittynyt: Ti Helmi 26, 2013 11:49

Kummacon 14.6 Oulu palauteketju

Viesti Kirjoittaja Salatieteilijä » Ma Kesä 15, 2015 11:44

Kiitokset kaikille kävijöille, talkoolaisille ja ohjelmanpitäjille loistavasta conista! Vastaamalla superlyhyeeseen palautekyselyyn autatte meitä pitämään lippua korkealla vielä ensi vuotta varten ja karsimaan mahdollisia kiemuroita joihin törmäsitte.
https://docs.google.com/forms/d/1SQgNhX ... =send_form

Avatar
Skwrl
Viestit: 134
Liittynyt: Pe Kesä 12, 2009 14:57

Re: Kummacon 14.6 Oulu palauteketju

Viesti Kirjoittaja Skwrl » Ma Kesä 15, 2015 22:37

Kiitokset tapahtumasta!
Liitän tähän nyt suunnilleen saman kuin mitä kirjoitin jo viralliseen palautelomakkeeseenne sekä palautetta seuraamistani luennoista ja paneeleista.

Paneeli: Attack on Conikolmio
Odotin paneelilta vakavampaa otetta ja syvällisempää keskustelua liittyen esim. siihen, miksi kaikki tapahtumat ovat etelässä, mitä tälle voisi tehdä ja miten se vaikuttaa pohjoisen asukkien animeharrastukseen. Siispä petyin aika pahasti, kun luennon ensimmäiset 40min käytetään siihen, että panelistit listaavat asioita jotka voivat mennä pieleen mm. cosplay-puvun kanssa matkustamisessa, tapahtumapaikalle löytämisessä ja majapaikan valinnassa. Vasta viimeisen 5-10min aikana käsiteltiin pintapuolisesti Suomessa viime vuosina järjestettyjä anime- ja popkulttuuritapahtumia enimmäkseen listaamalla, millä paikkakunnalla ne sijaitsevat.
En myöskään pitänyt panelistien kovasta kielenkäytöstä. Tästä tosin oli varoitus ohjelmakuvauksessa ja noin paneelikeskustelun puolivälissä, mutta luulisi nyt että paatuneinkin kirosanojen viljelijä osaisi puhua edes vähän siivommin noin 45min ajan?

Luento/Tutkimusesittely: Kummia heteroita ja ihanaa poikarakkautta...
Vaikka aihepiiri ei olekaan kovin sydäntäni lähellä, tätä oli ihan mukava kuunnella. Käsitteet määriteltiin hyvin, esimerkkejä annettiin monipuolisesti ja luennossa oli mukana myös huumoria (mikä usein unohtuu opinnäytetöihin perustuvista esitelmistä, koska ne on jo kertaalleen suunnattu akateemisen kuivakkaalle yleisölle).

Paneeli/Luento: Animen kanssa maailman ympäri

Eri maihin ja kulttuurialueille sijoitettuja sarjoja käsiteltiin laajasti ja monelta eri kantilta. Oli mukavaa, kun panelistit viittasivat minulle jo entuudestaan tuttuihin sarjoihin ja toivat niistä esiin uusia näkökulmia sekä yleispiirteitä, jotka pätevät myös moniin muihin sarjoihin (esim. pinkkinä loimottavat kirsikkapuut pseudo-Euroopassa). Diaesitys olisi varmasti tuonut lisää syvyyttä esitykseen (sarjojen nimet olisi ollut kiva saada esiin ja olisi ollut hauskaa vaikka nähdä ruutukaappauksia tai vaikka lyhyitä videopätkiä sarjoista, joihin viitattiin), mutta toimi tämä ihan hyvin näinkin. Puhujat pysyivät hyvin aiheessa eikä sivupoluille harhauduttu ainakaan kovin pitkiksi ajoiksi. Kuulijoille jaetusta sarjasuosittelulistasta on varmasti hyötyä, kiitokset!

~'~'~'~'~

Plussat
+ Hienoa, että tänä vuonna järjestettiin edes yksi ainakin osittain animeteemainen tapahtuma Jyväskylän pohjoispuolella.
+ Väkimäärä oli sopiva tapahtumapaikkaan nähden
+ Pääsymaksuttomuus oli plussaa!!
+ Kirpputori jeejee~

Miinukset

(pahoittelen pitkää listaa, mutta aloittelevalla tapahtumalla on aina paljon pikkuongelmia, joihin löytyy varmasti ratkaisu kunhan järjestäjät saavat enemmän kokemusta)

- Oulun manga- ja animekerhon esittelyluento oli jäänyt pois ohjelmakartasta, vaikka sähköpostitse oli luvattu että se lisättäisiin mukaan vielä käsin
- Minttu oli ainoa paikka, jossa mahtui hengaamaan ja istuskelemaan olematta tientukkona, mutta hengaajat aiheuttivat hälyä tilassa samaan aikaan olleille luennoille ja esittelyille
- Valvenäyttämön katsomossa olisi voinut olla enemmän selkänojallisia tuoleja
- Ohjelmakartta oli ruma, eikä luentojen kokopitkiä kuvauksia ollut saatavilla kuin sähköisessä muodossa (olisiko esim. infoon voinut tehdä pari tulostettua versiota?)
- Tapahtuman infotiskillä ei lukenut "INFO" ja ainakin minä luulin sitä ensin vain kirppiksen kassaksi
- Kirppispöydän takana oli ainakin pariin otteeseen ihmisiä, jotka eivät tienneet mistään mitään eivätkä edes osanneet ohjata asiakkaita infoon maksamaan.
- Tapahtuman nettisivut olivat sekavat ja ohjelmakartan löytäminen niiltä oli todella hankalaa

~'~'~'~'~

Pidän kaikenkaikkiaan ehkä enemmän puhtaasti yhteen tai kahteen teemaan keskittyvistä tapahtumista kuin tapahtumista, joissa mukaan yritetään mahduttaa kaikki mutta mitään ei ehditä käsittelemään kunnolla. Kummacon tosin järjestettiin vasta ensimmäistä kertaa, joten monet listaamistani miinuksista varmasti korjataan seuraavaan tapahtumaan mennessä.
Tässä oli hyvä alku, siitä vain parantamaan : ) Tsemppiä järjestäjätiimille!
♪ Omituinen orava
♪ Oulun manga- ja animekerho Omake ry:n puheenjohtaja 2015

Avatar
Shenden
Viestit: 43
Liittynyt: La Helmi 23, 2013 16:32
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Kummacon 14.6 Oulu palauteketju

Viesti Kirjoittaja Shenden » Ma Heinä 13, 2015 14:59

Tapahtumasta on jo hetki mutta kirjoittelen tännekin mitä muistan, vaikka laitoin jo palautetta lomakkeen kautta.
Tapahtumalla oli epäselkeät sivut ja ohjelmakartta oli ruma, lisäksi ohjelmakartta olisi voinut olla paremmin esillä itse tapahtumassa, eikä vain tolppiin teipattuina. Lisäksi Valveen tilat tuntuivat itselle sekavilta ja ahtailta, lisäksi tuntui että osa tiloista ei ollut edes Kummaconin käytössä?

Yllätyin positiivisesti kuitenkin kävijämäärästä sekä kirpparista, vaikken sieltä mitään löytänytkään. Olisin jäänyt katsomaan cossideittiä ja kisaa, mutta ne olivat sen verran myöhään, että poistuin paikalta sitä ennen. Ja aina yhtä mukavaa kun pohjoisemmassakin järjestetään coni! Ensi vuotta odotellessa!

Salatieteilijä
Viestit: 31
Liittynyt: Ti Helmi 26, 2013 11:49

Re: Kummacon 14.6 Oulu palauteketju

Viesti Kirjoittaja Salatieteilijä » To Heinä 16, 2015 12:27

Ensi vuoden conin mahdollistamiseksi kaksipäiväisenä kummaconilaiset järjestävät 22.8. cosplayteemaiset varainkeruubileet.

Linkki Facebook-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/1023207591024725/

Kuva

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 21 vierailijaa