Popcult Helsinki 2015 - jälkipyykki

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
nyymix
Viestit: 20
Liittynyt: To Tammi 23, 2014 09:15

Popcult Helsinki 2015 - jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja nyymix » Ma Huhti 27, 2015 04:43

Jotain kuvia Popcult Helsinki tapahtumasta: http://nyymix.net/albums/popcult-2015/

Kuva

Avatar
Chell-sama
Viestit: 46
Liittynyt: La Heinä 31, 2010 01:40
Paikkakunta: Espoo

Re: Popcult Helsinki 2015 - jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Chell-sama » Ma Huhti 27, 2015 21:25

Joku kysyi: "Palautetta..? Miksi?"
SIKSI. Paitsi että tapahtuma saa tärkeää mielipide ja kokemustietoa kävijöiltä.
Niin myös muut kävijät/potentiaaliset kävijät saavat enemmän kuvaa siitä millainen tapahtuma on ollut, ja kannattaako seuraavaan vastaavaan mennä.

Ja sitten asiaan.

Popcult Helsinki ei varsinaisesti ollut anime-tapahtuma, vaikkakin japania ja animea tarjolla myöskin oli, ehkä enemmänkin kuin vain vähän.
Yleistä:
-Taidekuja oli pitkä ja tilavassa paikassa. This good.
-Myyntipöytiä oli paljon, ja paljon erilaisia. Is good.
-Narikka oli ilmainen. Narikoiden luona oli 3vessaa naisille ja 1miehille. (Wat.)
-Paikalla oli 2kahviota, joista toisesta sai kohtuuhintaista ruokaa molempina päivinä. This good. Vaikkakin lauantain paella olikin ehkä hieman tahallaan maustettu reilun tuliseksi.. Mhm.
-Sitten täytyy mainita toisen kerroksen auditorio ja luennointitilat, jotka oli hieman löytää, sinne kun johti vain yksi hyvin ahdas ja huomaamaton portaikko. En voinut olla huomaamatta että ylös olisi mennyt kunnonkin portaat, käytävän päästä, mutta ne selvästi kuuluivat alueeseen jota tapahtumalle ei oltu vuokrattu tms. Ja oli näin "pois käytöstä" ja lukittu. Moinen on aina hieman typerää.
-Isossa salissa riitti tilaa koko kävijäkunnalle kerrallaan eikä paikkalippuja näin tarvinnut olla jaossa. Muutenkin tuolla kävijämäärällä, paikalla oli aika tilavaa olla.

Ohjelma:
-Lauantain cosplay-parikilpailu jouduttiin muuttamaan Hall-cosplaykisaksi, osallistujamäärän puutteesta. (Osallistukaa ihmiset. Please.)
-Mutta Hall-cosplaykisaan kyllä löytyi osallistujia, ja kaikki meni hyvin sillä.
-Pukudesign kilpailussa oli supermahtavia ja vaikuttavia pukuja, yli animetapahtumien lähderajojen.
-Hitode Army for the win! 3-tanssin show oli erittäin viihdyttävä ja energinen.
-Lauantain kruunasi sopivasti Polygon Black Videopeli metallimusiikki isossa salissa.
Vaikkakin täytyy mainita että paikkaa ei vissiin ole alunperin noin raskaalle musiikille suunniteltu. Esityksen turvallinen kuunteleminen vaati korvatulpat. Soittolistalla oli musiikkia yksinomaan vanhoista, nostalgisistä videopeleistä aina megamanistä hellmarchiin. Meininki oli hyvä, mutta joukkoon olisi mielestäni mahtunut 1-2 biisiä hieman uudemmistakin peleistä.
--
-Sunnuntaina itselläni ainoa ohjelma esityskisaan osallistuvana esiintyjänä oli kisa itse. Osallistujia oli valitettavasti vain 4. Mutta ainakaan mitään teknisiä ongelmia ei ollut ja kaikilla esitys sujui hyvin. Esitystä päästiin harjoittelemaan sunnuntaina kahteen kertaan lavalla. Mikä on iso plussa esiityjille.

Paikalla meno oli hyvä, ihmiset ystävällisiä, järjestelyt toimivat, enkä mitään isoa valitettavaa keksi.
Iltabileistä en tiedä mitään koska en niissä tällä kertaa ollut. :/
Loppuihmetykseni vain se että miten - loppuunmyyty tapahtuma - mutta ei kisoihin osallistujia. How. :/

Ensi coniin. Ensi palautteeseen.
The question is not, who is going to let me. But who is going to stop me.

Avatar
Iikotin
Viestit: 5
Liittynyt: Su Huhti 07, 2013 12:58

Re: Popcult Helsinki 2015 - jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Iikotin » Pe Touko 08, 2015 22:14

Lykkäsin jo palautetta lomakkeen muodossa eespäin mutta tässä myös videopostausta aiheesta Popcult Helsinki 2015: https://www.youtube.com/watch?v=EjPc5FoHs6o

Kiitos ihanasta conista, palaan ehdottomasti ensi vuonnakin! <3

Avatar
Jadekami
Viestit: 25
Liittynyt: La Syys 12, 2015 22:18
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Popcult Helsinki 2015 - jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Jadekami » Ma Syys 21, 2015 19:53

Hei, en ole varma kuuluuko ketjuun, mutta Popcult Helsinki 2015 tarina jatkuu! Popcult Nights Part II on täällä. Jos kukaan foorumilaisista oli paikalla 2014 kesäkuussa niin voisi esimerkiksi kommentoida pros and cons kyseisestä tapahtumasta. Kiinnostus on herännyt.

Kuva

Popcult Nights palaa tulevaisuuteen!

Vuoden 2014 kesäkuussa ensimmäistä kertaa pidetty POPCULT NIGHTS tekee nyt paluun Helsingin yöhön suurempana, hauskempana, säkenöivämpänä, paremmin järjestettynä ja kauniimpana kuin koskaan aikaisemmin. Popcult Nights PART II järjestetään 17.10.2015 Ääniwallilla Helsingissä. Lipun hinta on 5 euroa (+ 3 e narikka.) Tapahtuma on K-18.

Illan aloittaa lempeä POP QUIZ, pubivisa, jossa scifi-, fantasia-, fandom- ja muu nörttitietämys pannaan koetukselle. Paras joukkue palkitaan iloisesti!

Luvassa on myös fandom-pöytiä: löydä helposti omat samasta asiasta kiinnostuneet uudet ja vanhat ystävät ja nauti heidän kanssaan mukillinen nestemäistä leipää tai muuta itsellesi maistuvaa virvoketta. Päätämme pöytien aiheet Facebook-palautteen tykkäysarmageddonin perusteella – tästä lisätietoa hieman myöhemmin.

Yön musiikillisesta annista vastaa Popcult Helsingin iltabileissä 2015 conikansan hurmannut DJ MAKAKI, jota ei pelota hemmotella yleisöä peleistä, elokuvista ja tv-sarjoista tutulla musiikilla. Tyylillisesti soitettavaa löytyy 70-luvun discosta 2000-luvun EDM:ään. Täydellistä niin tanssilattialla kuin loungessakin!

Avatar
Jadekami
Viestit: 25
Liittynyt: La Syys 12, 2015 22:18
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Popcult Helsinki 2015 - jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Jadekami » Ke Loka 28, 2015 09:11

Kävin itse kurkistamassa tuonne Pop Cult Nightsin ihmeelliseen maailmaan ja tunnelma paikan päällä oli valoisa vaikka Ääniwallin tilat olivatkin hämyisät. Juhlaväki nautti selkeästi paikan päällä järjestetystä pop-visasta ja kun tanssimusiikkia alettiin soittaa oli mukava huomata, miten moni oikeasti antoi rytmin viedä. Valitettavasti en itse päässyt ihastelemaan fandom-pöytiä koska reissu jäi hieman lyhyeksi. Ai niin, tekee mieli kiittää kaikkia cosplay- harrastajia, jotka olivat paikalla! Ihmisten pukeutuminen loi tunnelmaa aivan toisella tavalla!

Toivottavasti ensi vuonna päästään vähintään yhtä hyviin tunnelmiin! :) Järjestäjille voisi antaa menneestä vuodesta positiivista palautetta ja muutamia ehdotuksia tuleviin tapahtumiin ;) .

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 30 vierailijaa