Pop up con Oulu?

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Salatieteilijä
Viestit: 31
Liittynyt: Ti Helmi 26, 2013 11:49

Pop up con Oulu?

Viesti Kirjoittaja Salatieteilijä » Ti Marras 11, 2014 18:47

Spontaania ja yhteisöllistä ilmiötä tarkoittava pop up ja vuosienkin työpanoksen vaativa con sopivat sen verran nurjasti yhteen, että aloitan viestin avaamalla rinnastusta hieman. Suurista odotuksista huolimatta eräs tapahtuma siirtyi kotikaupunkini sijaan tänä vuonna toisaalle. Tämä ei sinänsä haittaa, sinne on joka tapauksessa tarkoitus lähteä. Välivuosi synnytti kuitenkin pienessä piirissä puolivakavissaan tehdyn toteamuksen, jonka sisältö tiivistyisi suurin piirtein näin: mitä jos järjestettäisiin oma con?

Ajatus on vielä hyvin tuore ja maailmaa syleilevän avoin, mutta olisin kiinnostunut kuuleman arvion sen potentiaalista ihmisiltä konkreettisen hihannykäisyn ulottumattomista. Tarkoittamani kaupunki on Oulu ja selväksi pitää siis tehdä, että tarkoitus ei missään nimessä ole ottaa esimerkiksi Animeseminaarin paikkaa. Ajatuksen alla oleva con on luonteeltaan erilaisista asioista kiinnostuneiden mutta mahdollisesti samanmielisten ihmisten kokoontuminen. Mikrocon, päivän irtiotto, miitti jossa ketään ei tarvitse tuntea etukäteen tai mahdollisuus päästä pukeutumaan hienosti.

Työryhmää tälle tapahtumalle ei vielä ole eikä tarkoituksena ole lähteä toteuttamaan mitään turhan korkealentoista. Missään nimessä tarkoitus ei ole myöskään väheksyä tapahtuman järjestämiseen kuluvaa työnmärää, vaan jalostaa ajatusta niukkuuden periaatteella. Puolikas con! Luentojen pituus olisi 22,5 minuuttia, puoli-ilmaiset liput olisivat ilmaisia ja painotus ennemmin laadukkaassa puheohjelmassa kuin yhden ainoan teeman alle lueteltavassa ohjelmalehtisessä.

Olisiko tällaiselle siis kysyntää?
Viimeksi muokannut Salatieteilijä, Pe Marras 14, 2014 11:50. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Urumi
Urumi
Viestit: 521
Liittynyt: Su Heinä 02, 2006 21:02
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Pop up con?

Viesti Kirjoittaja Urumi » Ke Marras 12, 2014 21:26

Chibiconia ei tosiaan saatu Ouluun tänä vuonna, koska tilat olivat remontissa eikä vastaavia tiloja ollut tarjolla. Vaihtoehtoisia ideoita yritin tarjota mahdollisimman monelle, joten on kiva nähdä, että osa ideoista on ottanut tuulta alleen hieman muotoaan muuttaneenakin.

Vastailen tähän hieman yleismuotoisesti, koska en ole varma, onko kukaan tiimistänne ollut suoraan yhteydessä minuun.

Chibiconin idea on olla kiertelevä tapahtuma kuten Animecon oli ja Finncon on. Tapahtumapaikkoina on ollut tähän mennessä Kuopio, Helsinki ja Oulu, minkä lisäksi uusia paikkakuntia on harkintalistalla.

Tämän lisäksi Chibicon on koulutusohjelma, jonka kautta pääsee opettelemaan conin tekemistä järjestämällä sellaisen. Uusien harrastajien on usein hankala päästä sekaan tapahtumaa järjestämään ja uuden tapahtuman järjestäminen tuosta vain on melko korkean kynnyksen takana. Koulutusohjelmaa olen esitellyt lähinnä vielä järjestöille ja Ginga-Chibicon Oulussa oli ensimmäinen, joka tehtiin täysin koulutusohjelmana Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n kanssa. Järjestö ei kuitenkaan missään nimessä ole pakollinen, jos Chibiä tahtoo ryhtyä järjestämään. Ihan aiheesta kiinnostunut, sitoutunut kaveriporukka on aivan yhtä hyvä.

Ja täytyy hivenen korjata tuosta yhtä väittämääsi: conien järjestäminen vaatii äärettömän harvoin vuosien (tai edes vuoden) työpanoksen. Isoon, useamman tuhannen hengen tapahtumaan tai ensimmäistä kertaa tyhjästä järjestettävään coniin kannattaa varata aikaa vuoden verran, mutta tuolloinkin huomattava osa ajasta menee esim. tilojen hankintaan ja niiden käytön suunnitteluun.
Tarpeeton on tarpeellisinta.
Urumi.fi - Chibicon.fi

Salatieteilijä
Viestit: 31
Liittynyt: Ti Helmi 26, 2013 11:49

Re: Pop up con?

Viesti Kirjoittaja Salatieteilijä » Ke Marras 12, 2014 23:54

Tämä oli ensimmäinen kerta kun kuulen conista koulutusohjelmana. Oivallinen konsepti. Ouluun suunniteltavan tapahtuman parista en usko kenenkään olleen sinne vielä yhteyksissä: ajatus tuskin on ehtinyt niin kauas sen välittömästä vaikutuspiiristä. Todennäköisesti tarkoituksena onkin lähteä puhtaalta pöydältä, mistä sitä tietää vaikka Chibicon palaisikin Ouluun ensi vuodeksi. Mitä enemmän tapahtumia, sen parempi. (Tai miten olisi Chibicon Rovaniemi, anyone?).

Toinen asia ajatuksen alla olevan conista "kertaluontoisena" tapahtumana liittyy Chibiconiin assosioitaviin oletuksiin. Kiertoconin asemasta huolimatta nimen mukana kulkee perinne, joka saattaisi käytännön järjestelyissä nostaa ihmisten oletuksia turhan korkealle tai hieman väärään suuntaan. Esimerkiksi erilaiset kokeilut saattavat osoittautua toteutettavammaksi täysin uuden tapahtuman alla.

Sen vuoksi olisinkin hyvin kiinnostunut kuulemaankin erilaisia mielipiteitä siitä mitä on kaipailtu, onko tapahtumalle kysyntää ja löytyisikö kenties kiinnostuneita tekijöitä?

Avatar
Kvartsiitti
Viestit: 5
Liittynyt: Su Huhti 08, 2012 14:05
Paikkakunta: Oulu

Re: Pop up con Oulu?

Viesti Kirjoittaja Kvartsiitti » Ma Marras 17, 2014 20:06

Kuulostaa kyllä jännältä idealta, voisin itse ainakin ottaa osaa! Ohjelmapituus vaan vaikuttaa vähän lyhyeltä. :'>

Lieköhän Suomessa ollut tuollaista ennen...

Avatar
Shiro Samurai
Viestit: 327
Liittynyt: Ti Elo 24, 2010 17:45
Paikkakunta: Tornio
Viesti:

Re: Pop up con Oulu?

Viesti Kirjoittaja Shiro Samurai » Ma Marras 24, 2014 00:21

Minusta kuulostaa jännältä ja mielenkiintoiselta tapahtumalta. Jos tämä toteutuu ja Oulussa sijaitsee tulisin hyvinki luultavasti käymään ja tsekkaamaan minkälainen coni on kyseessä. :mrgreen:
★|| Facebook ||★
★|| Cosplay blog ||★
★|| World Cosplay||★

Avatar
Seraphi
Viestit: 88
Liittynyt: Ti Touko 18, 2010 19:26
Paikkakunta: Oulu

Re: Pop up con Oulu?

Viesti Kirjoittaja Seraphi » Ma Joulu 01, 2014 13:21

Mainio ajatus!
Eilen kavereide kanssa oltii hiuka pettyneitä ku saatii kuulla että Kitaconia ei ole, joten jotain Ouluun juu.
Ei oo yhtää reilua ko kaikki Oulu lähellä olevat conit karkaa etelän suuntaan. En laittaisi pahakseni jos vähä pohjoista coni kansaaki ajateltais eikä aina etelän väkeä hemmoteltais

PS. Ennenkuin N-kortit ja sonta lentää meikälääse suuntaan, minulla ei ole mitään etelän väkeä ja coneja vastaan. Tietyistä syistä ei vain onnistu pääsemää jokaisee conii mikä o etelässä.

PSS. Minulla ei ehkä riitä oma henk.kohtane resurssi conin järkkäämiseen, mutta voin pitää luennon/paneelin vaikka Space Marineista (ei liity animeen/mangaan/japanilaiseen pop kulttiiriin vaan Warhammer 40k figupeliin, joka o Briteistä alkunsa saanut.) tai sitten pieni paneeli/luento cossi armorin teosta (olenhan minä tehny space marine asun, mutta en taas tiedä olenko paras mahollinen pitämään edes semmosesta aiheesta luentoa...)

PSSS. Jos tää coni ei painoittuisi pelkästään Japanilaisee pop kulttuuriin, niin voisin koittaa saada porukkaa vetää jotain figupeli demotuksia (esim. Warhammer & 40k, erityisesim. Warmachine/Hordes)

Salatieteilijä
Viestit: 31
Liittynyt: Ti Helmi 26, 2013 11:49

Re: Pop up con Oulu?

Viesti Kirjoittaja Salatieteilijä » Ma Joulu 01, 2014 17:43

Loistavaa keskustelua - alustava työryhmä on hiljalleen alkanut jo muotoutua, mutta virallinen haku sijoittunee ensi vuoden alkuun käytännön asioiden varmistumisen jälkeen. Sitä odotellessa vilkuilkaa conin syntymistä täältä https://www.facebook.com/pages/Kummacon ... 028?ref=hl ja pitäkää keskustelu elossa :)

Salatieteilijä
Viestit: 31
Liittynyt: Ti Helmi 26, 2013 11:49

Re: Pop up con Oulu?

Viesti Kirjoittaja Salatieteilijä » To Joulu 04, 2014 16:22

Sivut ovat pystyssä
http://www.Kummacon.wordpress.com
Kuva

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 14 vierailijaa