Tracon 9 - Jälkilöylyketju

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Naffis-kun
Viestit: 50
Liittynyt: Su Loka 03, 2004 16:00
Paikkakunta: Finland

Re: Tracon 9 - Jälkilöylyketju

Viesti Kirjoittaja Naffis-kun » Ti Syys 16, 2014 14:50

tuollaiset tunteet katosivat saman tien kun pääsin heimoni pariin-eli Marvel-ryhmäcossin mahtavien ihmisten luokse.
Haha joo kuulin tästä vasta conin jälkeen.
Kyllä harmittaa kun kuljeskelin Tony Starkina siellä. :D
infamous yaoi-mies
COME GET YOUR YAUI!
Tuota heppua joko rakastaa tai vihaa. En osaa itse sanoa kumpi osuu omalle kohdalleni, vähän kyllä särki se huuto näin suomalaisen korvaan.. mutta persoona mikä persoona.

Omia lempparicossaajiani oli esim. ne Iwatobi-tytöt <3.

Avatar
maitovalas
Viestit: 12
Liittynyt: Ke Helmi 06, 2013 08:15

Re: Tracon 9 - Jälkilöylyketju

Viesti Kirjoittaja maitovalas » Ti Syys 16, 2014 15:08

Mitäs muut ovat mieltä Oswaldin ideasta?
Musta olisi ihan hauska ajatus järkätä vaikka Hall Cosplay Sorsapuistossa. Toki siinä olisi säävaraus, mutta Hall Cosplayta varten tuskin kukaan tietoisesti vääntää sitä pukua otsa hiessä, joten sen peruuntuminen ei olisi niin kova isku.

Joo, Traconista ei oikein kummempaa sanottavaa. Oli erittäin mukavaa, jee. En ole useampaan vuoteen enää sillä tavalla intoillut coneista, kunhan menen vähän niin kuin perinteenkin vuoksi hillumaan, mutta kun vertaa Tracon kolmoseen joka oli eka Tracon jossa tuli käytyä, niin kehitys on ollut... No, sen ajatteleminen huippaa päästä. Tracon on kyllä Suomen paras coni, tai ainakin se tapahtuma jonka eteen on nähty eniten vaivaa. Palautetta oikeasti kuunnellaan ja sanoista tulee tekoja. Ja Tamperetalo on kyllä paras paikka ikinä.

En mitään erityisiä plussia ja miinuksia osaa antaa, koska ainakin miinukset ovat ihan henkilökohtaisia eivätkä itse conin järjestelyyn liity mitenkään. Mutta plussista sen verran että ruokakojut oli ihan mahtava ajatus, en itse käynyt mutta ajatus on aivan loistava. En itse ainakaan jaksaisi raahautua conipaikan ulkopuolelle jonottamaan, että mieluummin jonotan sitten siellä. Toivottavasti on siis pysyvästä muutoksesta kyse (tosin toverini sai kuulemma raakoja raneja, lol).

Plussaa myös myyntipöydistä. Ite ainakin tykkään että siellä nykyään on myös ulkomaisia myyjiä ja paljon parempi valikoima kuin joskus muutama vuosi sitten kun oli vaan sitä Blippon piraattikamaa ja ehkä joku Fantasiapelit just ja just. Ryöstöhinnathan siellä on, mutta toisaalta kun rupee kelaamaan että jos vaikka amiamista rupeaa tilaamaan niin postareiden kanssa hintaluokka on miltei sama. Tosin meni mullakin vähän hermo yaoimieheen, lähinnä siksi että huuto ja musiikki sai korvat soimaan enkä ehtinyt tuijotella lähemmin niitä Touhou-levyjä mitä sillä oli, ugh. Mutta ei conit kyllä enää oo coneja ilman yaoimiestä. Get your YAWII, oi joi joi.

Ohjelmia en käynyt katsomassa vaikka piti. Game of Thrones -luento jäi väliin ja Kazoku -miittiin piti kovasti mennä mutta en mä sit jaksanut (kazokulaiset, kai teitä saa silti tulla miittaamaan joskus ;_; jos uskaltaisin ;_;). Cosplaykisat kyllä tsekkasin ja pidin kovasti, sujuvuus sielläkin puolella on vuosien takaiseen meininkiin verrattuna huomattavasti parantunut. Joskushan siellä oli kaiken maailman väliesityksiä ja tämmösiä, nyt tykkäsin kuinka homma rullas, ja erityistä plussaa juontajan hyvästä englannin ääntämisestä (ja cossista, Könni oli perf!).

Mutta eipä sen kummempaa. Kaverit oli kivoja ja ensi vuodeksi pitäisi varmaan itsekin motivoitua vääntämään joku cosplay, jäi harmittamaan tää perusheeboilu. Joo, ja sää oli muuten mahtava. Kiitos sää.

KikiGabriella
Viestit: 12
Liittynyt: To Joulu 15, 2011 17:49

Re: Tracon 9 - Jälkilöylyketju

Viesti Kirjoittaja KikiGabriella » Ti Syys 16, 2014 15:15

Kaipaan jotain selitystä AMV-kisasta. Oliko teillä teknisiä ongelmia vai mitä tapahtui? Tarkoitan niitä ihme ääniä videoiden välillä sekä komedia-kategoriaa (tosin mun nyt ehkä ei kannata sanoa tästä mitään kun oma videoni oli siellä). Kuvittelinko vain vai pätkikö se yksi video?

Con oli kokonaisuudessaan ihan loistava, enkä muuten löydä oikein valituksen aihetta. Myyntisalin hinnat tosin olivat aika järkyttävät joillain tuotteilla, mutta ainahan ne.

Luennoista kävin vain Yowapeda- ja urheilugenre-luennoilla ja molemmista kyllä tykkäsin kovasti. Toisaalta olisin kyllä toivonut Yowapeda-luennolla, että luennoitsija olisi perehtynyt sarjan mangaankin, mutta muuten kyllä tykkäsin luennosta, sitä oli hauska seurata (eturivin fanityttö ilmoittautuu, pahoittelen mun ja kaverin äänekkäitä reaktioita :'D).

Lauantai-illan urheilu-luento oli myöskin mahtava, luennoitsijaa oli mukava kuunnella ja aihetta käsiteltiin monipuolisesti. Jos satut lukemaan tämän, viitsisitkö linkata sen luennon alun ihanan Mihashi-videon? :'D

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Tracon 9 - Jälkilöylyketju

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ti Syys 16, 2014 16:28

KikiGabriella kirjoitti:Kaipaan jotain selitystä AMV-kisasta. Oliko teillä teknisiä ongelmia vai mitä tapahtui? Tarkoitan niitä ihme ääniä videoiden välillä sekä komedia-kategoriaa (tosin mun nyt ehkä ei kannata sanoa tästä mitään kun oma videoni oli siellä). Kuvittelinko vain vai pätkikö se yksi video?
Ne kaksi RÄTS-ääntä kategorioiden välissä olivat inhimillisiä virheitä, jotka voin ottaa kontilleni. Pahoittelen. Lisäksi ymmärtääkseni yhdestä videosta puuttui ihan lähettäessä pätkä videota, mutta tiettävästi tuomaristo katsoi että turha koko videota hylätä vain tämän vuoksi. En ollut tuomaristossa tai missään esikäsittelyvaiheessa niin tämä on sitten "näin olin kuulevinani" vastaus asiaan. Eli video soitettiin semmoisena kun saatiin. Pyysin asianomaista vastaamaan tähän ketjuun tarkempien tietojen kera.

Toinen juttu, isosta salista löytyi yksi kännykkä sunnuntaina iltapäivästä. Sitä voi tiedustella allekirjoittaneelta tuntomerkkejä vastaan, yksityisviestillä tai sähköpostitse kyuu(ät)tracon.fi. Huomautan, että voin kuitata asian vasta torstaina, kun olen samassa tilassa em. kännykän kanssa.

Avatar
Sivis
Happiness officer
Viestit: 409
Liittynyt: Su Tammi 19, 2003 20:10
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Tracon 9 - Jälkilöylyketju

Viesti Kirjoittaja Sivis » Ti Syys 16, 2014 16:34

kyuu kirjoitti:Lisäksi ymmärtääkseni yhdestä videosta puuttui ihan lähettäessä pätkä videota, mutta tiettävästi tuomaristo katsoi että turha koko videota hylätä vain tämän vuoksi. En ollut tuomaristossa tai missään esikäsittelyvaiheessa niin tämä on sitten "näin olin kuulevinani" vastaus asiaan. Eli video soitettiin semmoisena kun saatiin. Pyysin asianomaista vastaamaan tähän ketjuun tarkempien tietojen kera.
Juuri näin
"Äiti! Äiti! Tytöt boottaa mechaa!"

Lazuliz
Viestit: 12
Liittynyt: Pe Elo 12, 2011 18:17
Paikkakunta: Kouvola

Re: Tracon 9 - Jälkilöylyketju

Viesti Kirjoittaja Lazuliz » Ti Syys 16, 2014 16:58

maitovalas kirjoitti:
Mitäs muut ovat mieltä Oswaldin ideasta?
Musta olisi ihan hauska ajatus järkätä vaikka Hall Cosplay Sorsapuistossa. Toki siinä olisi säävaraus, mutta Hall Cosplayta varten tuskin kukaan tietoisesti vääntää sitä pukua otsa hiessä, joten sen peruuntuminen ei olisi niin kova isku.
Sorsapuisto ei oikein komppaa ajatuksena jos totta puhutaan. Säävarauksella kun pitäisi mennä niin harmittaisi varmasti kisaajia jos kisaa ei pidettäisikään, sillä sekin on kilpailu siinä missä muutkin. Joudun myös puhkaisemaan pienen kuplasi, sillä monet tekevät asuaan tietoisesti Hall Cosplayta varten. Olen itse tehnyt yhden puvun tietoisesti Hallia varten, ja nyt jäi tekemättä sillä elämä tuli tielle. Jos olisi ollut viikko enemmän aikaa niin olisin tehnyt pukua otsa hiessä vaikkei ole takuuta kilpailuun pääsemisestä.


Mutta omiin risuihin ja ruusuihin;

+Ihmiset olivat mukavia ja aika tuntui lentävän, sillä löysin aina sopivaa ohjelmaa itselleni ja syömässäkin ehti päivän aikana käydä (sillä kisat eivät olleet jonotus tyylillä)
+Beyond Real- konsertti= lisää tätä. Oikeasti, oli aivan hulppeaa kuunneltavaa!
+Tieto siitä, että ensi vuonna WCS:sää varten tehdään portfolio. Tuli aika paljon sanomista nopeat syövät hitaat meiningillä, ja itse olin valmiiksi portfolion kannalla.
+Ruokakojut, joita tuli sunnuntaina hyödynnettyä

+/- Kirppari oli, mutta jonot olivat niin pitkiä että sinne ei jaksanut monikaan jonottaa. Paikka oli hiukan huono itsessään, sillä narikka toisella puolella pienensi tilaa entisestään.

-Feikki yskiminen kisoissa. Joo, kestää hiukan laittaa lavasteet paikalleen, mutta sille ei mahda mitään.
-Narikassa väkeä hiukan laihasti puoli 5 aikoihin sunnuntaina. Jonoa oli vaikka kuinka mutta taisi olla 3 henkilöä siellä hoitamassa tavaroita.

Kaikenkaikkiaan mukava con :3 Tamperetalo on aina yhtä viihtyisä ja rento paikka, vaikkakin parkkipaikkoja saisi olla jotenkin järkevästi talon itsensä puolesta, kuten esim. Sibbe talolla on xD
Allekirjoittaneen ja siskoni cosplay-blogi: Pun Cos

MFC

Avatar
Iikotin
Viestit: 5
Liittynyt: Su Huhti 07, 2013 12:58

Re: Tracon 9 - Jälkilöylyketju

Viesti Kirjoittaja Iikotin » Ti Syys 16, 2014 20:52

Sherval kirjoitti:Seuraavaksi vuorossa Muumilaakso 2.0 – Utopian kääntöpuolelta: En tiedä onko se erittäin hyvä vai erittäin huono asia, että ennen tämän paneelin screencappien näkemistä en edes muistanut miten karmeaa Muumit 2.0:n animaation taso saattoi olla. Kenties en vain koskaan rekisteröinyt sitä lapsena, kun itse sarjan sisältö oli jo sen verran hämmentävää katsottavaa. Mutta tässä paneelissa sain sekä lisätietoa siihen mistä tuo kaikki kummallisuus johtui että siihen mitä kaikkea muuta sarjassa oli vinksallaan niissä jaksoissa, joita en enää edes kehdannut katsoa. Sain nauttia niin puheenjohtajan, panelistien kuin yleisönkin hyvistä pointeista, hiukan syvällisestä pohdinnasta liittyen hahmoissa tapahtuneisiin äkillisiin muutoksiin (murrosikä-teoria :’D), ilmeikkäistä screencappeista ja niin tosiaan, sain<b>päivän naurut!!</b> Ehdottomasti koko reissuni kohokohta! Puheenjohtaja Iitu Ahonen tiimeineen hoiti homman kunnialla kotiin – tunnelma oli sopivan letkeä eli tasapaino huumorin sekä vakavuuden välillä oli juuri kohdallaan. Yleisöä kuultiin kiitettävästi ja tästä huolimatta aikatauluissa pysyttiin kiinni. Ainoa miinus tulee videoklippien vaimeasta äänitasosta, mutta se oli mitätön murhe kaiken muun rinnalla. Kiitoksia teille!
Muumipaneelin puheenjohtaja kiittää nöyrimmin kommenteista! Kovasti tuli nähtyä vaivaa sen eteen että paneelissa riittää aika sekä yleisön että panelistien kunnioittamiseen, joten oli helpottavaa kuulla että homma kulki sujuvasti :D Tällä palautteella uskaltautuu ehkä ohjelmaa pitämään jatkossakin~

Ohessa myös oma listani plussista ja miinuksista:

+ Tapahtumassa oli mahtava henki! Tiedä sitten, johtuiko se ihmisistä, oman paneelin sujuvuudesta, tekniikan toimimisesta, Tampere-talosta tai Sorsapuiston lakubaarista, en osaa sanoa. Hyvä fiilis säilyi conin alusta loppuun.
+ WCS-karsinta - voittajatiimi oli erittäin hurmaava, ja esitysten määrä oli kiitettävää! Yksikään esitys ei myöskään ollut mitäänsanomaton, vaan jokaisesta nousi vilunväreet milloin nostalgian, ihanuuden tai huumorin ansiosta :D
+ Unrealityn konsertti - blogissani hehkutan konserttia ehkä liiaksi - tai ei, sitä ei voi liiaksi ylistää. Puolituntinen konsertti oli kiistatta Traconini kohokohta WCS-kisan lisäksi - ihanat kappaleet ja kauniit melodiat ovat muistoja, jotka mieluusti huolisin hyllyyni myös cd-levyllä ._. <3
+ Ohjelmanpitäjän edut olivat kokemuksieni mukaan jeesit - Green Roomista sai muutakin kuin nuudeleita nuudeleilla, kahvi maistui, ennakko-ohjeistukset tulivat hyvissä ajoin ja sisäänkin pääsi ilmaiseksi kumpanakin päivänä !
+ Kirppiksen valikoima

- Jonot. Niitä oli _ihan_joka_paikkaan - myyntipöytäsaliin, vessaan, taidekujalle, cosplay-kisoihin... ainoa paikka minne EI tarvinnut mielestäni jonottaa, oli Sorsapuisto. Komppaan muita kommentoijia ja totean, että kirppiksen paikka oli harvinaisen kökkö - ensi kerralla suosittelisin kirppiksen paikaksi jotain avarampaa tilaa kuin pieni käytävä, jossa ihmiset kulkevat kuin sillit suolassa.
- Ainoa probleema ohjelmanpitämisessä on oikeastaan puolittain omaa syytäni - nimittäin salivänkärin puute. Edellisenä vuonna olin ohjelmanpitäjänä saanut ilmeisesti luontaisetuna oman vänkärin, joka hoiti ihanasti hommansa juoksevana poikana ja mikrofoniapurina. Tänä vuonna olin elänyt uskossa, että jokaisessa ohjelmassa ON luontaisetunamyös salivänkäri, mutta näemmä tänä vuonna asia olisi pitänyt ilmoittaa erikseen ennen tapahtumaa.
- Samaten olin pyytänyt paneeliani varten äänentoistoa, mutta tekniikkatumpelona en ollut tajunnut pyytää äänentoistoa, jonka myös yleisö kuulisi (tai sitten en vain tajunnut, miten suuremmat kaijarit tietokoneesta päälle kytketään). Tämä hieman haittasi paneelia, mutta ei onneksi syössyt sitä suoraan surman suuhun (videoita kun yhteensä oli vain kaksi).

Kokonaisuudessaan Tracon oli mahtava, ja ehdottomasti olen mukana ensi vuonnakin! Lisämietteitä suosittelen lukemaan myös blogistani: http://criticalflip.blogspot.fi/

Arzak
Viestit: 2
Liittynyt: Ma Syys 15, 2014 22:05

Re: Tracon 9 - Jälkilöylyketju

Viesti Kirjoittaja Arzak » Ti Syys 16, 2014 21:29

Kuvia sunnuntailta tulee tänne: https://www.facebook.com/media/set/?set ... 983&type=1

Kuva

Avatar
Sawnah
Viestit: 27
Liittynyt: Ke Marras 14, 2007 13:51

Re: Tracon 9 - Jälkilöylyketju

Viesti Kirjoittaja Sawnah » Ti Syys 16, 2014 22:04

Kiitos conista, oli aivan mahtavaa! Conifiilis nousi vasta lauantai aamuna, mutta se kesti koko viikonlopun. Kiitos kaikille!

Kirjoittelin palautetta AMV-kisasta.

meepu
Viestit: 19
Liittynyt: La Helmi 07, 2009 23:52

Re: Tracon 9 - Jälkilöylyketju

Viesti Kirjoittaja meepu » Ke Syys 17, 2014 00:00

Meraldina kirjoitti:Näin vanhempaan roolipelaajien viiteryhmään kuuluvana haluan sanoa sanasen lipunmyynnistä. En tiedä mitä Traconin kulisseissa on tapahtunut, kun liput myytiin näin aikaisin loppuun jo ennen kuin ohjelmakarttaa oltiin julkaistu. Monilla vanhemmilla kävijöillä ei ole mahdollisuuksia ostaa lippuja kahta kuukautta etukäteen (mm. työvuorojen sopimiset) ja vaikka olisi, he eivät halua ostaa niitä ennen ohjelmakartan julkaisua. Kuten Desucon Frostbiten ikärajakohun ympärillä on puhuttu, niin lippujen myyminen ennen ohjelmanjulkaisua suosii nimenomaan teini-ikäisiä cosplayharrastajia ja miittailijoita, jotka tulevat coniin hengailemaan. Kun ohjelmakartta viimein julkaistaan ja roolipelikansa haluaisi hankkia itselleen rannekkeet, ovat ne kaikki jo loppu. Toivon siis koko pienestä roolipelaajan sydämestäni, että teette asialle jotain, jotta tämä ei tapahdu uudelleen ensi vuonna. Ja jos tapahtuu, taitaa olla aika ottaa R-kirjain Traconista pois, niinkuin ihmiset ovat jo pitkän aikaa puhuneet.
Hyvä nosto! Kulisseissa käytiin paljon keskustelua siitä, kuinka saataisiin roolipelaajat ostamaan lippuja. Hieman kärjistetysti animeharrastajat haluavat ostaa lippunsa mahdollisimman ajoissa joko toisesta animetapahtumasta tai verkosta (ensimmäiset liput myytiin Yukiconissa 8 kk ennen tapahtumaa), roolipeliharrastajat haluavat ostaa lippunsa vasta tapahtumapäivänä ovelta tai muutama viikko ennen tapahtumaa toisesta roolipelitapahtumasta. Lippujen myyminen molemmille kohderyhmille sujui niin kauan kun kävijämäärää ei tarvinnut rajoittaa, mutta on osoittautunut haasteelliseksi viime vuosina paloturvarajojen paukkuessa.

Tänä vuonna yritimme ratkaista ongelman varaamalla osan lipuista Ropeconissa myytäviksi. Toiveemme oli, että roolipeliharrastajat voisivat ostaa lippunsa sieltä. Lopulta suuri osa näistä lipuista päätyi ei-roolipeliharrastajille, jotka saapuivat Ropeconiin vain ostaakseen Tracon-lipun tai lähettivät roolipelaajaystävänsä ostamaan liput puolestaan.

Traconin järjestäjinä pystymme vaikuttamaan siihen, koska liput tulevat myyntiin. Ajankohtaa tullaankin miettimään ensi vuonna tarkemmin. On kaikkien etu, että kaikki pystyvät tekemään osallistumispäätöksensä rauhassa ja siihen tarvittava informaatio (kuten mainitsemasi ohjelmakartta) on saatavilla. (Huomasitteko muuten, että tänä vuonna hengailu ja miittailu onnistuivat mukavasti myös ilman ranneketta Sorsapuiston ohjelman laajennuttua?)

Emme kuitenkaan pysty vaikuttamaan siihen, kuinka nopeasti liput myydään loppuun verkkokaupasta, kun ne on kerran myyntiin laitettu. Vaikka kauppa avattaisiin myöhemmin, lippuja on saatavilla vain 5000-5500 nopeimmalla (tarkka määrä riippuu siitä, kuinka myynti jakautuu viikonloppu- ja päivälippujen välille). Tämä tarkoittaa, että myös aiemmin rannekkeen ovelta ostaneet joutuvat tekemään osallistumispäätöksensä etukäteen ja hankkimaan lippunsa pienemmässä aikaikkunassa.

Meeri Panula
Tracon 9 lipunmyyntivastaava

Avatar
Rai-chan
Viestit: 22
Liittynyt: Ma Syys 18, 2006 19:21
Viesti:

Re: Tracon 9 - Jälkilöylyketju

Viesti Kirjoittaja Rai-chan » Ke Syys 17, 2014 11:09

Liityn kommentteihin kirpparin sijainnista. Oikeasti, mitä ihmettä. Todella ahtaasti tungettu käytävän reunaan ja jono oli koko viikonlopun yhtä pitkä kuin kirpputori. Lisäksi ruuhkan takia kirpparin läpi kulki käytännössä yksi jono, jonka mukana piti ehtiä katsella tavarat läpi. Kirpparilla täytyy olla tilaa harhailla, tutkia, etsiä - yksi "ohjattu" kierros ei palvele tätä tarkoitusta. Kerran ehdin itse tämän kierroksen tehdä ja huomasin, että vain harvat jäivät tutkimaan kasoja tai penkomaan laatikoita ja iso osa kirpparin tarjonnasta jäi siis huomaamatta. En varmaan ole ainoa, joka myi huonommin kuin viime vuonna, vaikka tavaran määrä ja laatu oli suunnilleen samaa tasoa.

Pahintahan tästä tekee se, että talvipuutarha oli koko conin ajan lähes tyhjä. Oikeasti, Touhou-huone = 6 tietokonetta, julisteita ja figuhylly. Suurin osa tilasta meni hukkaan. Toivon todella, että kirppari palaa ensi vuonna oikealle paikalleen tai saa jopa enemmänkin tilaa. Kysyntää selkeästi on.

Mutta kirpparin työntekijöille suuret kiitokset tehokkaasta toiminnasta ja erityisesti pisteitä viivakoodijärjestelmästä! Vaikka tavaroiden piippaaminen sisään ja ulos kirpparin alussa ja lopussa veikin aikaa, oli tämä silti ehdottomasti paras toteutustapa, mitä conikirppiksillä on tähän mennessä ollut. Ja kiitokset Traconille muutenkin, mitään muuta valittamista minulla ei ole. Ensi vuotta odotellessa. ^^
Desu~ :3

Avatar
Convallaria
Viestit: 267
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2012 20:52
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tracon 9 - Jälkilöylyketju

Viesti Kirjoittaja Convallaria » Ke Syys 17, 2014 11:14

meepu kirjoitti:
Meraldina kirjoitti:Näin vanhempaan roolipelaajien viiteryhmään kuuluvana haluan sanoa sanasen lipunmyynnistä. En tiedä mitä Traconin kulisseissa on tapahtunut, kun liput myytiin näin aikaisin loppuun jo ennen kuin ohjelmakarttaa oltiin julkaistu. Monilla vanhemmilla kävijöillä ei ole mahdollisuuksia ostaa lippuja kahta kuukautta etukäteen (mm. työvuorojen sopimiset) ja vaikka olisi, he eivät halua ostaa niitä ennen ohjelmakartan julkaisua. Kuten Desucon Frostbiten ikärajakohun ympärillä on puhuttu, niin lippujen myyminen ennen ohjelmanjulkaisua suosii nimenomaan teini-ikäisiä cosplayharrastajia ja miittailijoita, jotka tulevat coniin hengailemaan. Kun ohjelmakartta viimein julkaistaan ja roolipelikansa haluaisi hankkia itselleen rannekkeet, ovat ne kaikki jo loppu. Toivon siis koko pienestä roolipelaajan sydämestäni, että teette asialle jotain, jotta tämä ei tapahdu uudelleen ensi vuonna. Ja jos tapahtuu, taitaa olla aika ottaa R-kirjain Traconista pois, niinkuin ihmiset ovat jo pitkän aikaa puhuneet.
Hyvä nosto! Kulisseissa käytiin paljon keskustelua siitä, kuinka saataisiin roolipelaajat ostamaan lippuja. Hieman kärjistetysti animeharrastajat haluavat ostaa lippunsa mahdollisimman ajoissa joko toisesta animetapahtumasta tai verkosta (ensimmäiset liput myytiin Yukiconissa 8 kk ennen tapahtumaa), roolipeliharrastajat haluavat ostaa lippunsa vasta tapahtumapäivänä ovelta tai muutama viikko ennen tapahtumaa toisesta roolipelitapahtumasta. Lippujen myyminen molemmille kohderyhmille sujui niin kauan kun kävijämäärää ei tarvinnut rajoittaa, mutta on osoittautunut haasteelliseksi viime vuosina paloturvarajojen paukkuessa.

Tänä vuonna yritimme ratkaista ongelman varaamalla osan lipuista Ropeconissa myytäviksi. Toiveemme oli, että roolipeliharrastajat voisivat ostaa lippunsa sieltä. Lopulta suuri osa näistä lipuista päätyi ei-roolipeliharrastajille, jotka saapuivat Ropeconiin vain ostaakseen Tracon-lipun tai lähettivät roolipelaajaystävänsä ostamaan liput puolestaan.

Traconin järjestäjinä pystymme vaikuttamaan siihen, koska liput tulevat myyntiin. Ajankohtaa tullaankin miettimään ensi vuonna tarkemmin. On kaikkien etu, että kaikki pystyvät tekemään osallistumispäätöksensä rauhassa ja siihen tarvittava informaatio (kuten mainitsemasi ohjelmakartta) on saatavilla. (Huomasitteko muuten, että tänä vuonna hengailu ja miittailu onnistuivat mukavasti myös ilman ranneketta Sorsapuiston ohjelman laajennuttua?)

Emme kuitenkaan pysty vaikuttamaan siihen, kuinka nopeasti liput myydään loppuun verkkokaupasta, kun ne on kerran myyntiin laitettu. Vaikka kauppa avattaisiin myöhemmin, lippuja on saatavilla vain 5000-5500 nopeimmalla (tarkka määrä riippuu siitä, kuinka myynti jakautuu viikonloppu- ja päivälippujen välille). Tämä tarkoittaa, että myös aiemmin rannekkeen ovelta ostaneet joutuvat tekemään osallistumispäätöksensä etukäteen ja hankkimaan lippunsa pienemmässä aikaikkunassa.

Meeri Panula
Tracon 9 lipunmyyntivastaava
Hyvä idea voisi olla ettei niitä lippuja myytäisi ihan niin aikaisin. Olen aika varma että kaikki liput menisivät jos verkkomuynti aloitettaisiin vasta ohjelmakartan, tai sen alustavan version, julkistuttua. Jos lippujen myynnin animetapahtumissa rajoittaisi vaikka vain kesän tapahtumiin tai Tampere Kupliista alkaen, voisi roolipelaajillekkin jäädä lippuja.

Ja ihan näin erittelystä helposti ärsyyntyvänä huomautan, että jako aktiivisten animeharrastajien ja aktiivisten roolipelaajien välillä on ihan tyhmä. Itse kun kuulun kumpaankin joukkoon.

Muuten ei oikein ole mitään sanottavaa mitä joku ei olisi jo sanonut. Ihan mahtava con kuten aina <3

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Tracon 9 - Jälkilöylyketju

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ke Syys 17, 2014 13:27

Noniin, sitten puhalletaan tuo AMV-henkilökiista tästä ketjusta loppuun käsitellyksi. Pari aiempaa viestiä on poistettu aiheeseen liittymättömänä. Tracon tai Anikin ylläpito (joiden molempien hatuilla nyt puhun) ei ota kantaa esitettyihin väitteisiin, mutta katsomme että tämä ketju ei ole oikea paikka henkilöasioien puinnille ja viesteissä liikutaan väärällä puolen asiallisuuden rajaa. Esitetyt väitteet ovat toki ikäviä ja on toki aiheellista selvittää niiden todenperäisyys ennen seuraavaa kisaa, aivan vain selkeyden vuoksi.

Samaisen selkeyden vuoksi kerrattakoon: AMV-tuloksista päättivät yleisö (5/6 palkinnosta; eri äänestyskohdat yht. 3 593 ääntä) ja tuomaristo (1/6 palkinnosta), johon tämän viestiketjun keskustelijoista kuuluu vain Sivis. Oleellisin vaikutus tullee mahdolliselle tulevalle esikarsintaraadille. Sinnepäin osuu todennäköisesti lisää tarvetta tarkkaavaisuudelle siltä osin, että karsinnan läpäisevät videot ovat tarkkaan sääntöjen mukaisia. Tältäkään osin ei ole vaikutusta Tracon 9:n tuloksiin, koska tältä osin kritisoitu video ei ollut palkintosijoilla.

Kuka tai ketä Tracon 10:n AMV-ohjelmaa tekevätkin, heille on pakattu Traconin "paremmin ensi kerralla" viestinnässä muutamia pieniä parannusideoita, joilla toivottavasti näiltä pieniltäkin ristiriitaisuuksilta vältytään. Näistä voi olla apua muillekin coneille, mutta toki jokainen toimikoon tyylillään.

(ja nyt otan Tracon/Aniki hatun pois)

Kaikesta huolimatta, AMV-kisan juontajana ja logistikkona väittäisin että yleisö viihtyi ja oli kiva tehdä joitain asioita hieman eri tavalla. Itse haluan kiittää tämän vuoden AMV-tiimiä aktiivisesta kommunikaatiosta ja ihailtavan aktiivisesta tekemisen meiningistä. Oli mukavaa tuottaa ohjelmaa tällaisen väen kanssa.

Tracon 9:n kisa ei ollut samanlainen kuin vaikkapa Desuconin tai viime Traconin. Se on hyvä juttu. Mielestäni on kullan arvoista että eri conit kokeilevat tehdä asioita eri tavalla. Se, oliko kokeilu onnistunut vai ei, on asia josta tuomion esittää ennen muuta yleisö.

Avatar
Sherval
Viestit: 16
Liittynyt: Su Helmi 24, 2013 21:17

Re: Tracon 9 - Jälkilöylyketju

Viesti Kirjoittaja Sherval » Ke Syys 17, 2014 14:29

kyuu kirjoitti:Noniin, sitten puhalletaan tuo AMV-henkilökiista tästä ketjusta loppuun käsitellyksi. Pari aiempaa viestiä on poistettu aiheeseen liittymättömänä. Tracon tai Anikin ylläpito (joiden molempien hatuilla nyt puhun) ei ota kantaa esitettyihin väitteisiin, mutta katsomme että tämä ketju ei ole oikea paikka henkilöasioien puinnille ja viesteissä liikutaan väärällä puolen asiallisuuden rajaa. Esitetyt väitteet ovat toki ikäviä ja on toki aiheellista selvittää niiden todenperäisyys ennen seuraavaa kisaa, aivan vain selkeyden vuoksi.
Ja hyvä niin, sillä viestien tason perusteella homma oli muuttumassa samanlaiseksi sotatantereeksi kuin viime Animeconin palauteketjussa.

Avatar
Arctic Tribe
Viestit: 7
Liittynyt: Ke Huhti 09, 2014 19:42

Re: Tracon 9 - Jälkilöylyketju

Viesti Kirjoittaja Arctic Tribe » Ke Syys 17, 2014 17:18

Lyhyt katsaus AMV:n täältä: viewtopic.php?f=52&t=15483#p214885
Toiset tekee mitä haluaa ja toiset vain sen mitä osaavat.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 25 vierailijaa