Animecon 2014 - jälkilöylyt

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

jimmyfi
Viestit: 6
Liittynyt: Ma Heinä 11, 2011 10:05

Animecon 2014 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja jimmyfi » Ma Heinä 14, 2014 09:14

Hups hops

Iltabileissä olleena djnä ja tanssijana täytyy sanoa. Conikansa paras kansa. Ei ole koskaan ennen ollu sellaset energiat kuin k18 iltabileissä oli ja jalat ei oo olleet niin kipeet ever. Ens vuonna uudestaan yes?

ps illan setit ja kuvia löytyy voeman facebuuk ryhmästä ja sivuilta pikapuoliin

Avatar
Mourumaru
Viestit: 118
Liittynyt: Su Maalis 22, 2009 16:51
Viesti:

Re: Animecon 2014 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Mourumaru » Ma Heinä 14, 2014 10:28

Ekaa kertaa olin Animessa olematta taidekujalla ja pakko sanoa, että sen paikkaratkaisu aiheutti suurta hämmennystä aluksi. Yksi viimevuoden kritiikeistä oli se ettei monikaan löytänyt sinne ja tällä kertaa sinne ihan oikeasti sain hakea että löysin paikalle auttamaan kaveriani pöydän laittamisessa. En osannut kuvitella että se olisi niin "eristyksissä" muusta conialueesta. Onneksi myyntipöytäsaliin oli laitettu se helkkarin iso banderolli niin ainakin tiesi menevänsä suurinpiirtein oikeaan suuntaan. Muuten kyllä tilat oli ihan passelit, sikäli parhaimmat mitä tähän mennessä on ollut. Sinne ja sieltä kulkeminen vaan aiheutti välillä harmaita hiuksia hankalan cossin takia.

Nyt kun kerrankin oli aikaa hengata, sai huomata että yleisestikin ottaen tilat tuntui jotenkin hyvin sekavalta. Ekaa kertaa kävin ohjelmissa niin sai todella päntätä karttaa että löysi oikeaan paikkaan. Lauantain Kun mikään ei viihdytä luento oli aivan mahtavaa settiä, viihdyin koko luennon ajan paremmin kuin hyvin.

Sunnuntain päättäjäisistä sen verran, että ois kiva jos palkinnonjaot tehtäis mielummin etupäässä kuin loppupäässä, koska oltiin liikkeellä conibussilla minkä lähtö oli tasan 18 ja paikalla piti olla varttia ennen. Kaverini kun ois saanut piirtokisasta yleisönsuosikki palkinnon, muttei ehditty jäämään niin kauaksi, että hän ois sen suoraan lavalta saanut. Muutenkin joitakin kisaajia oli samassa bussissa ja näidenkin piti juosta et ehtivät bussiin. Ei kai se maata kaataisi jos palkintoja jaettaisiin vaikka ensimmäisenä ja sitten kaikki muu juttu? Harmitti älyttömästi että piti häipyä juuri kun palkintoja ruettiin jakamaan ja tiesi et sieltä semmonen ois pitäny käydä hakemassa.

Anime oli taas oikein mukava con, kiitos siitä.

Avatar
Kkos
Viestit: 204
Liittynyt: To Syys 15, 2005 04:17
Paikkakunta: Kuopio

Re: Animecon 2014 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Kkos » Ma Heinä 14, 2014 11:42

Kameran takana meni tämä con viikonloppu kokonaan.
Yhdellä kameralla ei ihmeitä saa aikaan, mutta vähänkin on tyhjää parempi.

Lauantain "Kun mikään ei viihdytä" paneelin taltiointi kaatui teknisten ongelmien takia.
Sunnuntailta onneksi tuli hieman enemmän videota talteen.

Lauantain konsertti ja pari muuta taltiota on nähtävissä kanavalla. Konsertista monikameraversio ja muuta materiaalia ilmestyy myöhemmin.
What a horrible night to have a BO!

Avatar
Amirattus
Viestit: 103
Liittynyt: To Heinä 05, 2007 00:57
Paikkakunta: Mikkeli / Tornio

Re: Animecon 2014 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Amirattus » Ma Heinä 14, 2014 12:14

Kuopion musiikkikeskus oli juuri sitä, mitä parin vuoden takaa muistelinkin: ahdas, kuuma, sokkeloinen ja pimeä. Ainoat hyvät puolet rakennuksessa ovat sen sijainti keskustassa, sekä tyylikäs sali.

Ensimmäistä kertaa osallistuin parini kanssa cosplay esityskilpailuun ja meidän yllätykseksemme päädyimme ensimmäiselle sijalle Soul Calibur cosseillamme. Koko con meni oikeastaan kisan valmisteluun ja jännittämiseen.
Kisat olivat mielestäni hyvin onnistuneet. Informaatio pelasi ennen conia, sekä conissa ja mammat vaikuttivat todella ahkerilta. Myös cosplayvastaava oli hyvin pirteä ja avulias. Backstagen tunnelmat ennen esityksiä ja sen jälkeen olivat jälleen kerran mukavan kannustavia, kiitos siis kanssakisaajille! Plussaa myös backstagen tarjoiluista, tuoleista, vessoista, sekä muutenkin tilasta.
Nurinaa meiltä molemmilta tulee inhottavan aikaisesta herätyksestä sunnuntaina harjoituksiin (aikamme oli 8:20), mutta itsekin cosplayvastaana ymmärrän, että lavan aikataulut ovat tiukkoja.
Meitä ihmetytti kovasti myös saamamme palkinnot (kangaskassi, pipo, muutama pinssi, sekä yksi palkintolusikka), sillä kaikkien muiden kisojen palkinnot näyttivät paljon suuremmilta (isoja pehmoleluja), vaikka kuvittelisi, että juuri esityskilpailu vaatisi eniten panostusta... Mimiconissa (n. 500 kävijän tapahtuma) jopa yksilökisan kolmanneksi tullut sai isomman palkinnon kuin me.
Mutta noh, eipä näihin kisoihin palkintojen takia osallistuta, vaikka odotin kyllä Animeconin kokoiselta tapahtumalta vähän enemmän panostusta tähän.

Videota esityskilpailusta ja päättäjäisistä odotellessa! :D
PS! Voiko palkintolusikalla syödä? Voiko sitä pestä koneessa?

Avatar
Ropertsi
Viestit: 71
Liittynyt: Ma Helmi 04, 2013 17:40
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Animecon 2014 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Ropertsi » Ma Heinä 14, 2014 13:22

Animecon taas takana jälleen kerran ihan jees coni mutta muutamat miinus seikat koska coni rakennus oli penteleen kuuma paikka ainut viileä paikkan minkä löysin sunnuntaina FFFighttissa oli lava. Siellä oli sopivan viileä, joten siellä olis voinut olla pitempään. Itse olin tänä vuonna animeconissä yleisvänkkärinä joten hauskaa oli.

Jos joku otti lauantaina Vocaloid Len Kagamine maid versiosta kuvia niin voisitteko lähettää samoin myös sunnuntaina olin Hatsune Miku Sandplay versiolla niin kuvia kans.

Seuraavaa conia odotellessa

Krigsi
Viestit: 28
Liittynyt: Ma Touko 23, 2005 19:47
Paikkakunta: Helsinki

Re: Animecon 2014 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Krigsi » Ma Heinä 14, 2014 16:09

Ensimmäisenä suuri kiitos Animeconille ja Sangatsu Mangalle Kaoru Morin tuomisesta Suomeen.

Tässä kuitenkin palautetta kunniavierasjärjestelyistä:

Nimikirjoitustilaisuuden ennakkolippujärjestely oli sinänsä fiksu, mutta käytännön toteutuksesta pyyhkeitä. Järjestäjäpuolella pitäisi mielestäni osata ynnätä skenaario, mikä syntyy tuhansien kävijöiden ja 100 lipun per päivä -kiintiön yhdistelmänä. Ennakkoon ei ollut edes tiedotettu aletaanko lippuja jakamaan heti ovien avauduttua. Oma porukkamme lähti kuitenkin tästä oletuksesta ja olimme Musiikkikeskuksella n. 6.30 lauantaina lippujen varmistamiseksi. Muutama jonottaja oli saapunut jo kuuden pintaan. Ihmisten hiljaa valuessa pelipaikoille järjestyksenvalvojan puutteen ja suomalaisen jonotuskulttuurin (puutteen) yhdistelmä aiheuttaa ongelmia. Suurin osa introverteista nörteistä ei uskalla puuttua kyynärpäätaktikoiden puuhiin ja epämääräisesti levinneen ihmismassan nopeasti muodostaessa jonon kellekään ei jää hyvä mieli. Lauantaina homma meni omaan silmääni jotakuinkin tuurilla putkeen, mutta kuulin että sunnuntaina ei tuuri enää riittänyt.

Toista ongelmaa osasin aavistaa, mutta ärsytti se silti: työvoiman kärkkyminen lippupistepaikan ympärillä jo ennen ovien avautumista. Sillä että työntekijöiden oli käsketty odottaa ovien avautumiseen asti ei ole mitään tasa-arvoistavaa merkitystä, jos he kuitenkin pääsevät muodostamaan jonon kävijöiden eteen. En kritisoi työvoimaa tästä, itse olisin toiminut täysin samoin heidän sijassaan. Järjestävän portaan tehtävä on miettiä tällaiset asiat etukäteen.

Itse nimikirjoitusten jako oli mielestäni ihan hyvin järjestetty.

Lauantain Morin haastattelu jätti puolestaan todella pahan maun suuhun. Tunnin ohjelmaslotista hyödynnettiin 37 minuuttia. Kysymykset olivat suurelta osin täysin turhanpäiväisiä. Kun ohjelma-aikaa on näin vähän on sitä turha kuluttaa kysymyksiin, joihin vastauksen jokainen löytää Wikipediasta ("Kerro uusimmasta sarjastasi Otoyomegatarista.") Jäin kaipaamaan ainakin Morin kuvausta omasta työskentelyprosessistaan (käsikirjoitus, luonnostelu, assistenttien käyttö jne.). Demikin hoiti tämän paremmin. Olisiko dokumenttikameraa voinut hyödyntää ja laittaa Mori piirtämään? Ylipäätään kunniavierastiimiin on pakko löytää osalliseksi ihmisiä, jotka ovat perehtyneet syvemmin vieraan uraan ja julkaisuihin, jotta ohjelmista saadaan kunnolla tehoja irti.

Sitten vielä. Kenen piti olla pääosassa ja ohjelman tähti? Ei ainakaan kahden juontajaherran, jotka yrittävät vetää stand-uppia ja kommentoida hauskasti joka vastaukseen. Toiminee erilaisten vieraiden kanssa, mutta Morin tapauksessa hävetti kaikkien osallisten puolesta.

Sunnuntain Q&A-ohjelman tekivät puolestaan kävijät. Pelkäsin pahinta ja sain yllättyä iloisesti, kun yleisön kysymykset tuottivat paljon enemmän mielenkiintoista tietoa kuin edellisen päivän järjestäjien koordinoima ohjelma. Sille ei kai voinut mitään, että muutama kävijä ei ehtinyt esittää kysymyksiään ohjelma-ajan loppuessa kesken.

Palautetta pelkästään kunniavierasjärjestelyistä, koska se oli ainut asia, mikä minut toi Kuopioon. Toivon että palautteella on vaikutusta, mikäli Animecon toistamiseen tuo tapahtumaan näin kovan luokan japanilaisvieraan.

Avatar
nakano
Viestit: 139
Liittynyt: Su Elo 26, 2007 11:22
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Animecon 2014 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja nakano » Ma Heinä 14, 2014 17:42

Perjantai
Saavuin kaverin kanssa lattiamajoitukseen ja järjestelyt tämän suhteen onnistuivat kaikin puolin hyvin molempina päivinä. Tosin pienenä toiveena olisi ollut, että jalkapallon bronssiottelua olisi voinut saada seurata jossain (kai koululta edes yksi TV löytyisi?). Ensimmäinen puoliaika tuli kuitenkin katsottua muualla ja voittaja sen jälkeen vaikuttikin jo selvältä.

Lauantai
Lauantaina kävin ensimmäiseksi hakemassa liput esityskilpailuun, animekonserttiin sekä Kaoru Morin nimikirjoitustilaisuuteen. Minusta nimikirjoituslippujen jako toimi hyvin, sillä henkilö kävi jakamassa niitä muiden lippujen jonottajille järjestyksessä mikä sujuvoitti tilannetta. Sunnuntainakin lipun olisi helposti saanut, kun tuli ajoissa paikalle, mutta minulle riitti yksi nimikirjoitus.

Lauantaina kävin katsomassa ”Mitä Hopenuoli opettaa?” –paneelia. Osallistumisosuus oli ihan kiva, mutta meni vähän yliajalle (sitä olisi pystynyt tiivistämään). Tästä johtuen täytyi lähteä pois hieman ennen loppua, jotta ehtisi seuraavaan ”Historian oppitunti: Owarin suuri hölmö ja muita samurai-sankareita” –luennolle. Pidin erityisen paljon kyseisen luennon historiaosuudesta! Tältäkin luennolta piti tosin lähteä ajoissa pois, että ehtisi ”Kaoru Morin ura ja teokset” –keskustelua. Konserttisalin oikeanpuolisen oven vahti ei kuitenkaan suostunut päästämään sisään kameran kanssa (oli kaulassa tuolla hetkellä). Ei riittänyt lupaus olla ottamatta kuvia tai että kameran olisi laittanut reppuun, vaan kamera olisi pitänyt viedä narikkaan. En jaksanut nälissäni lähteä väittelemään ko. herran kanssa enää, vaan sanoin ”Ei sitten” ja lähdin syömään. Mikä varmaan oli viisas päätös, sillä sen verran nälkä jo olikin. 450€ kameraa en taas viitsinyt jättää muiden vastuulle, koska Animecon ei varmastikaan ottaisi vastuuta, jos jotain tapahtuisi.

Ruokailun jälkeen kävin kuuntelemassa ”Avuliaat androidit absoluuttisista poikakavereista Chobitsiin”. Vaikutti hyvältä luennolta, mutta piti lähteä kesken kaiken nimikirjoitustenjakotilaisuuteen. Se sujui hyvin. Itselläni oli Hopeanuoli-aiheinen paita päällä, jossa luki Ginga (perua Animecon IX) ja Kaoru Morin toinen kollega kommentoi tätä. Sain japaniksi jotenkuten vastattua, että sarja on Suomessa suosittu. Sunnuntaina minulla oli toisenlainen Hopenuoli-paita päällä ja suuren tavaranarikan vänkäri kommentoi, että ”Hieno paita.”. En huomannut kysyä, että olisiko hän ollut Kaksoissolasta. Mahdollisesti.

Animekonsertti oli hieno jälleen kerran (viimeksi pari vuotta sitten nähnyt). Lilium-kappale ehdottomasti vaati laulajan, joka tällä kertaa oli läsnä. Uusi Hopeanuoli Medley oli hieno! Olisi mielellään kuunnellut vaikka pidempään. Ennen encorea ollut Rayearth-sovitus oli myös erinomainen. Kappaleiden taustavideoihin oli selvästi panostettu tänä vuonna.

Sunnuntai
Päivä sujui lähinnä konserttisalin ohjelmien parissa: AMV-kisa, Kaoru Mori Q&A, esityskilpailu ja päättäjäiset. Tällä kertaa sisään pääsi kameran kanssa (varmuuden vuoksi vasemman oven kautta, jossa toinen vänkäri), kun se oli heti alkujaan repussa ja pysyi siellä esityksen ajan. Eli järjestelyt ja kiellot/"uhkailut" ennen esitystä kuvaamiseen tai muun elektroniikan käyttämiseen liittyen sujuivat sunnuntaina paremmin.

Kokonaisuudessa coni sujui hyvin, mutta mitään tavallista ihmeellisempää / ennen näkemätöntä ei tullut vastaan. Ensivuoden osallistumisestani en tiedä (tuntuu taas, että on nähnyt kaiken mahdollisen). Tracon ainakin seuraavaksi, kun lippu on ennakkoon hankittu ja tapahtumapaikka lähellä.

Avatar
Horaaneko
Viestit: 198
Liittynyt: Ma Syys 26, 2011 22:07

Re: Animecon 2014 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Horaaneko » Ma Heinä 14, 2014 17:45

Noin 5 minuuttia sitten kotiutuneena jaksaminen riittää tylsästi plussiin ja miinuksiin:

+ Coniväki! Ihmisistä huokui ystävällinen ja iloinen fiilis eikä istumispiirit tukkineet käytäviä/kulkureittien vapaanapito oli muutenkin koko ajan kunnossa
+ Esityskilpailu oli laatua
+ Vesipisteet kunnossa ja vesi kylmää
+ Henkilökohtaisesti paras con minkä olen tähän mennessä kokenut. Kiitos siitä coniseuralle ja ihanille ihmisille jotka kuvailitte/muuten kehuitte pukuani. Pelastitte meikäläisen kesän ihan totaalisesti. :')
+ Ystävälliset myyjät/taidekujalaiset/vänkärit :)

- Tilat oli ahtaat ja tukalat. Varsinkin sateinen sunnuntai-aamupäivä teki sisätiloissa oleskelun lähes mahdottomaksi.
- Taidekujan sijainti. Harmitti, kun löysin koko paikan vasta myöhään lauantaina kun suurin osa taiteilijoista oli jo ehtinyt häippästä.
- Esittelylehtisen epäkohdat (vaikkei tästä nyt mitään suuria ongelmia tullut). Sanottiin että sivulta se ja tuo löytyy tuo ja tämä muttei sitten löytynytkään, kuten myös että lippuja pukugaalaan saa infosta, mitä saikin sitten lippupisteeltä (tässä lähinnä infolaiset tuntuivat saavan ylimääräistä työtä).
- Jotenkin pukukilpailun lakkaamaton juonto häiritsi, esim. ihan musiikki siinä paikalla olisi ollut paljon parempi. Nyt huomio keskittyi jatkuvasti puvun sijasta juontajien selostukseen, joka jatkui koko kilpailijan posetuksen ajan.
- Kääpägaalan esterataan olisi voinut keksiä jotain enemmän yleisöä viihdyttävää. Esimerkiksi paitasuunnitelmat ei taakse asti näkyneet. Myös samojen osioiden toisto kävi vähän tylsäksi.
- Tämähän ei ole kenenkään muun moka kuin itseni, mutta harmitti etten osallistunut piirustuskilpailuun! (Mikä oli kyllä harkinnassa mutta luin ylipäätään koko kilpailusta kolmea päivää ennen conia eikä muun stressin takia sitten vaan kyennyt)
- Tuntui että coni loppui ihan kesken. :c Vähän pidemmät aukioloajat ei haittaisi ollenkaan.

(Kovia kokeneen) liikennemerkin kanssa heilunut Shizuo kiittää. Jos kuvia löytyy niin sähköpostia saa laittaa>>> horaaneko(ät)gmail.com c:
There is no spoon.

Avatar
Tursake
Viestit: 9
Liittynyt: Su Marras 10, 2013 15:42

Re: Animecon 2014 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Tursake » Ma Heinä 14, 2014 18:32

Viimeksi muokannut Tursake, Ma Heinä 14, 2014 20:18. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Xion
Viestit: 55
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 20:00

Re: Animecon 2014 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Xion » Ma Heinä 14, 2014 19:10

Voisi kai sitä itsekin yllättää palautteella, tosin hyvinkin kiireisen ohjelmanjärjestäjän näkökulmasta.
Aloitetaan vaikka hyvillä uutisilla:

Reapers' Gamen esiintyminen avajaisissa/päättäjäisissä sujui ongelmitta, tästä kiitos tekniikkavänkäreiden, jotka jaksoivat avustaa ryhmäämme mikkisäheltämisen kanssa. Ilman heitä en tiedä kuinka lavaosuutemme olisi onnistunut.

Ohjelmaamme osallistuneet - niin ensikertalaiset kuin kokeneemmatkin - olivat aivan älyttömän motivoituneita ja uskalsivat heittäytyä mukaan peliimme. Pienistä teknisistä/säävarauksellisista ongelmista huolimatta saimme jo pelin aikana kiitoksia panostautumisestamme ohjelmamme järjestämiseen ja viimeiseksi Reapers' Gameksi tämä kerta osoittautui täysin huipuksi - kiitos tästä itse osallistuneille! Onnittelut voittajille ja kunniamaininnan ansainneille, toivottavasti nautitte ohjelmastamme ja tiimimme toivoisikin saavansa mahdollista palautetta kyseisen ohjelmatyypin suhteen.

+Green roomissa oli VIILEÄÄ!
...
Itse asiassa ns. "huonoja" puolia en nyt istumaltani keksi, muuta kuin ehkä oman kiireen ja sään kannalta, mutta ne ovatkin seikkoja joihin on lähes mahdotonta varautua saati sitten vaikuttaa. Onneksi sade ei kestänyt sentään koko sunnuntaita, katsotaan josko ensi kerralla päästäisi todistamaan tätä mainittua "Animeconin sateenkaarta"...

Lisäksi kiitokset EA- pisteen työntekijöille, lauantaina pahan migreenikohtauksen saanut ohjelmanpitäjä toipui tiloissanne muutamassa tunnissa ja pääsi jatkamaan työtään sekä seuraamaan Animemusiikkikonserttia (jota oltiin koko tiimin kanssa odotettu jo viime vuodesta...!)

Reapers' Game:n Joshua kiittää ja kumartaa. Ensi vuoden Animeconia odotellessa!

hera35
Viestit: 2
Liittynyt: Ma Heinä 14, 2014 19:33

Re: Animecon 2014 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja hera35 » Ma Heinä 14, 2014 19:48

Huomio niille jotka ostivat conin kojuilta pankkikortilla. :!:

Kannattaa tsekata oman pankkitilin tilitiedot heti kun on mahdollista. Muista kojuista en tiedä mutta ulkomaalaisen hentai/touhou/yaoi kojun myyjän (se tyyppi joka jatkuvasti huuteli) kanssa tein kauppaa Visa Electronin kautta. Sovimme ostojeni yhteishinnaksi 185€ (200€:sta tinkimisen jälkeen) mutta huomasin myöhemmin oman tilin katteissa oudon suuria summia joten otin pankkiin heti yhteyttä. Heiltä tuli viestiä että kyseinen maksu mikä heidän puolellaan näkyy on suuruudeltaan huimat 238.51€ (näennäisen 325$ valuuttakäännöksen jälkeen) :evil:

Ottaen huomioon että kauppias ei liiemmin kuitteja jaellut alkaa pelottaa että tuli tässä tultua aikamoisen kusetuksen kohteeksi, toisaalta olisi suuri helpotus jos kyse onkin vain inhimillisestä virheestä. Kysyin järjestäjiltä firman yhteystietoja ja pyydettiin ottamaan yheyttä Pasi Savolaiseen (sponsorit@animecon.fi) asiasta.

Saa nähdä miten juttu etenee, mutta tällä näkymin on hyvin happamat fiilikset.

Avatar
Tursake
Viestit: 9
Liittynyt: Su Marras 10, 2013 15:42

Re: Animecon 2014 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Tursake » Ma Heinä 14, 2014 19:57

hera35 kirjoitti:Kannattaa tsekata oman pankkitilin tilitiedot heti kun on mahdollista. Muista kojuista en tiedä mutta ulkomaalaisen hentai/touhou/yaoi kojun myyjän (se tyyppi joka jatkuvasti huuteli) kanssa tein kauppaa Visa Electronin kautta. Sovimme ostojeni yhteishinnaksi 185€ (200€:sta tinkimisen jälkeen) mutta huomasin myöhemmin oman tilin katteissa oudon suuria summia joten otin pankkiin heti yhteyttä. Heiltä tuli viestiä että kyseinen maksu mikä heidän puolellaan näkyy on suuruudeltaan huimat 238.51€ (näennäisen 325$ valuuttakäännöksen jälkeen) :evil:
Ei kyllä kuulosta joltain mitä Bryan tekisi ainakaan tarkoituksella, Hendane on kuitenkin kohtuu iso ympäri maailmaa kiertävä firma eikä mikään hämärä pulju.

Avatar
Feeniks82
Viestit: 69
Liittynyt: Su Kesä 29, 2008 13:54

Re: Animecon 2014 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Feeniks82 » Ma Heinä 14, 2014 21:36

+Animekonsertti on aina yhtä hieno ja vaivaiset 5€, rahalle todellista vastinetta.
+cosplay deitti, aina hauska
+muu hyvä ohjelma
+kaverit, hyvä meininki ja ystävälliset kanssa conittajat
+kylmä vesi
+kuvauspalvelu ulkona
+cosplay pukuhuoneen EA kitti <3

-pieni tila karaokelle
-myöhästyin aamuisin parista ohjelmasta, oma vika
-kuuma ja huono ilmanvaihto ajoittain.
-ajoittainen tungos

ottamiani kuvia

***
Olisin samoilla linjoilla edellisen kanssa. Yaoi-mies kuitenkin on kiertänyt ympäri eurooppaa, samoissa coneissa vuosia, joten hämärämies ei varmaan pitkään saisi järjestäjiltä lupaa myydä. Toivottavasti saat asiat selvitettyä. Tuo valuutta juttu tosiaan voi joskus varmaan tuoda ongelmia...

Avatar
Urumi
Urumi
Viestit: 521
Liittynyt: Su Heinä 02, 2006 21:02
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Animecon 2014 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Urumi » Ma Heinä 14, 2014 21:56

hera35 kirjoitti:...
Kannattaa olla yhteydessä Hendaneen asian suhteen. (Hänet voi varmaan bongailla seuraavasta isommasta conista tai sitten kysellä sähköpostia sponsorivastaavalta.) Jos Hendanella maksaa kortilla, siitä tulee tavallisesti todella isot kulut (20% luokkaa ostosten loppusummasta), mutta niistä ilmoitetaan etukäteen. Lisäksi heittoa aiheuttaa valuuttamuunnin, koska on usein pankista kiinni, millaisella kurssilla summia muunnetaan.

Itselläni oli loistava con ja kaikki myyjäpuolen asiat sujuivat niin jouhevasti kuin vain voivat. Kiitos superisti vastaavalle sekä tietysti kaikille vänkäreille, jotka auttoivat tavaroiden kuskaamisessa, kasaamisessa & toivat vettä pöydille päivän aikana!

Sain jälkikäteen tietää, että AMV-kisan pokaaleihin oli tullut kirjoitusvirheitä. Jos jotakuta palkinnon voittanutta moka häiritsee, laitelkaa mailia (asiakaspalvelu(a)urumi.fi + otsikkona AMV-pokaalit) ja hankitaan korjattu laatta.
Tarpeeton on tarpeellisinta.
Urumi.fi - Chibicon.fi

Avatar
Shellow
Viestit: 17
Liittynyt: Pe Elo 11, 2006 20:16
Paikkakunta: Sänkysi alla.

Re: Animecon 2014 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Shellow » Ma Heinä 14, 2014 22:06

Nyt toistakertaa olin Kuopion musiikkikeskuksessa ja paikka tuntui selvemmältä, kuin ensimmäisellä kerralla.

+ Huomasin ilokseni muutaman parannuksen edelliseen vuoteen, sillä tälläkertaa tuntui olevan "tieopasteita" enemmän ja paremmin esillä seinillä ja tolpissa. Vessoja tosin piti aluksi vähän hakea ja ulko-ovea.

+ Lippujen jako etukäteen, ettei tarvitse kenenkään jonottaa toistatuntia tukkien käytäviä oli hieno toteutus, Mutta sain tästä tietää liian myöhään vasta kuulutuksen kautta, jossa ilmoitettiin, että liput on loppu. Tässä lippuhommassa on vain pieni hämärä miinus, kuten kaikessa muussakin. Mutta tätä pitäisi vähän jalostaa mielestäni, sillä ne ihmiset jotka ottavat lipun ns. varmuuden vuoksi ja jättävät menemättä jää taas hyvä paikka muilta halukkailta, kun ei ole lippuja enään, kun salissa ihan selvästi olisi vielä tilaa. Eikö tähän voisi tehdä jotain pientä poikkeusta, jos lipun anastaneita ihmisiä ei tule täyttämään paikkoja, niin ovelta pääsestään satunnaisesti halukkaita sisään, eikä myöhemmin enään yksinkertaisesti myöhästyneitä oteta. En tiedä onko jopa näin tehty jo, mutta kuulin harmittelua toiselta osapuolelta asiasta.

+ Tänävuonna kuulutukset kuuluivat hyvin ihmismassan läpi. En huomannut käytettiinkö tänävuonna TV:itä informoimiseen? Viimevuonna ainakin niistä pyöri vain musiikkikeskuksen omia mainoksia.

+ Roskaaminen oli myös huomattavasti vähentynyt viimevuotiseen! Vaikkakin muutamat roskikset olivat tupaten täynnä, ei roskisten ympärys ollut yhtä pahassa kunnossa, kuin viimevuonna.

+ Pakko mainita, että oli paljon fiksumpaa käyttää pienempiä muovimukeja vesipisteillä, sillä nythän ne mahtuvat myös paremmin roskikseen, ja voihan sen aina uudelleentäyttää, jos ei yksi riitä.

- Haluan ison miinuksen antaa myyntipöytäsalille, vaikkei asialle valitettavasti ehkä voi mitään. Nimittäin se ihmispaljous joka on aivan pöydän/hyllyn edessä, ettei varmasti heidän takaansa näe mitä pöydällä edes myydään, tai ihmiset jotka jäävät siihen seisomaan, eivätkä edes osta mitään. Saatika se vähän ärsyttää kun itse yleensä jään katsomaan tuotteita hyllystä/pöydästä vähän kauempaa, jotta muutkin näkisivät, niin eikö siihen eteeni änkeä joku tai ihmiset tee lävitsepääsemätöntä muuria. Valitettavasti pääsen näkemään myyntipöytien tavarat vasta sunnuntai iltana, kun ei kauheasti enään ole ihmisiä saatika tavaraakaan jäljellä. Muutamissa pöydissä on silti hyvin järjestetty tavaraa enemmän näkyville korkeammalle tasolle, jotta näkisi kauempaakin tarjonnan.

- Toisen miinukseni annan edelleen kuumuudelle, jolla ei myöskään varmaankaan voi ihmeitä tehdä. Pelihuone oli aivan kaoottisen kuuma, missä tahansa muualla oli viileämpi. En tiedä onkohan mahdollista saatika edes järkevääkään järjestää mitään tuulettimia. Ulkona tulee ainakin vietettyä enemmän aikaa, vaikka vesisateessakin tuli seistyä.

Pelihuoneeseen voisi järjestää jokaiselle pelipisteelle oma erillinen tuuletin viilentämään siinä pelaavia henkilöitä.


Sitten muutama sana esityskilpailusta ja cosplay deitti ohjelmasta.
Cosplay deitti tuntui välillä hyvin pitkäveteiseltä, onneksi juontajilla oli huumoria pitää kiinnostusta yllä ajoittain.
(Alkoi kyllä mietityttämään miten pitkälle nämä on etukäteen käsikirjotettuja/sovittuja?)
Esityskilpailusta löytyi hyviä esityksiä onnekseni. Peläten pahinta, että esitys olisi minulle tuntemattomasta sarjasta inside vitsien kanssa, joka ei avautuisi ollenkaan. Mistä muuten näkee kilpailun tulokset?


Pidemmittä puheitta kiitos coniväelle, sillä kävijät tekevät conista kokemuksen arvoisen ja työvoimalle varsinkin, jotka pistivät hommat toimimaan niinkuin pitääkin.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 20 vierailijaa