HypeCon 2014 - jälkipuinnit

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Kolikkokolibri
Viestit: 14
Liittynyt: Pe Touko 16, 2014 15:58

HypeCon 2014 - jälkipuinnit

Viesti Kirjoittaja Kolikkokolibri » Su Kesä 15, 2014 09:38

Luon tämän nyt, me järjestäjätaholta vasta tiistaina kirjoitellaan tarkemmin...

Lähinnä tosi iso kiitos kaikille 1150 osallistuneelle! Teitte conista mahtavan! Myös suuri kiitos conitealle, vänkäreille, muille nupalta, ohjelmapitäjille, esiintyjille, Riekulle, auttamassa olleille, fb-keskusteluihin osallistuneille - kaikille niille, jotka olitte tekemässä Hypeä!


MaidCafé oli menestys ja loppua kohden tuotteet käytännössä loppuivat - ollaan tosi yllättyneitä ja onnellisia siitä! Ensi kerralla osataan varautua vielä paremmin.

Meidän huomioita oli ainakin ohjelmakartan todella vaikealukuisuus (itse tein, voin myöntää! Kyllä se selkeämpi oli näytöllä isompana, mutta viivat ovat ehdottomat jos siitä haluaa saada mitään selkoa!), jonka vuoksi aluksi luultiin, että ohjelmakartta ja ohjelmakuvausten kellonajat ei täsmää. Kyllä ne täsmäsi, jos ihmeen kaupalla sai rivit kurkittua! Alun klo 10-10:30 ollut tyhjä rivi (vain Avajaiset) hämäsi silmää rivejä seuratessa. Toivottavasti porukka handlasi asian kanssa.

Myös toinen puheohjelmatila Masto oli äänen kannalta ollut ongelmallinen, sillä sen vieressä on remontit kesken (lupaus oli, ettei remontoida lauantaina yhtään), emmekä olleet huomioineet tilan hukkaavan ääntä niin paljon. Ymmärsin, että osassa puheohjelmista taakse ei kuulunut.

Muutakin oli, ja niistä kirjoittanen tiistaina tarkemmin. Ja paljon enemmän oli loistavasti onnistuneita asioita! Niitä etenkin laittelen vielä, mutta jätän teillekkin tilaa keskustelulle ja kommentoinnille nyt - en tyhjennä pajatsoa ekaan viestiin. :)

Kiittää ja kuittaa, Kapteeni -Kadonnut- Lappalainen

Avatar
nyymix
Viestit: 20
Liittynyt: To Tammi 23, 2014 09:15

Re: HypeCon 2014 - jälkipuinnit

Viesti Kirjoittaja nyymix » Su Kesä 15, 2014 15:13

Jotain yleiskuvia Hypeconista: http://nyymix.net/albums/hypecon-2014/
Viimeksi muokannut nyymix, Ke Tammi 07, 2015 11:45. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Emubird
Viestit: 9
Liittynyt: Ti Elo 28, 2012 20:54
Paikkakunta: Nurmijärvi
Viesti:

Re: HypeCon 2014 - jälkipuinnit

Viesti Kirjoittaja Emubird » Ma Kesä 16, 2014 14:19

Mietteitäni conista: http://mylifemyfandoms.blogspot.fi/2014 ... 62014.html

Kiitos te, jotka tulitte kuuntelemaan ohjelmaani One Piecesta!

Luffy kiittää!

Kolikkokolibri
Viestit: 14
Liittynyt: Pe Touko 16, 2014 15:58

Re: HypeCon 2014 - jälkipuinnit

Viesti Kirjoittaja Kolikkokolibri » To Kesä 19, 2014 12:39

Palailen nyt järjestäjätaholta, ja kun täällä ei ihan kamalasti ole tullut palautetta niin pohjaan omat ajatukseni palautelomakkeeseen (löytyy tästä )

Palautteissa ykkösenä pintaan nousi vesipisteiden tarve. Meillä ohjelmakarttaan oli erikseen laitettu osio "vesipisteet", joissa kerrottiin ettei erillisiä vesipisteitä ole - nimittäin jokaisen vessan oven edessä oli muovisia mukeja telineissä. Tarkoitus oli, että veden voi hakea suoraan hanasta ja tarkkailimmekin päivän ajan, ettei kerttismukit päässeet loppumaan. Näytti kuitenkin siltä, ettei näitä ohjelmakartasta huolimatta porukka löytänyt - joten täytyy ensivuonna miettiä vielä ratkaisua. Tästä kuulisin mielelläni näkemyksiä; oliko mukit huonot/vessasta vaikea saada haettua vettä vai jäikö koko asia huomaamatta? Mikä erillisten vesipisteiden paras hyöty olisi?

Toinen palautteissa esille noussut asia oli toisessa puheohjelma-tilassa kuuluneet äänet. Tämä mainittiin palautteissa 2-3 kertaa, eli oletettavasti äänet kuuluivat vain aamulla. Tästä olemme järjestäjätaholla erittäin pahoillamme; olimme ennakkoon varmistaneet, että lauantaina ei remontoida. No, kaikesta huolimatta oli näköjään remontoitu. Tämä ongelma poistunee luonnollisesti jo ensivuoteen mennessä, mutta todella kurja juttu - jota ei oikein voinut ennakoida. Lähtökohtaisesti kun täytyy uskoa se mitä tiloista luvataan.
Samassa tilassa oli myös kuuluvuusongelmia takariviin asti, joka täytyy ensivuonna (jos olemme samoissa tiloissa) ratkaista mikrofonien avulla.

Osassa palautteissa puhuttiin tungoksesta, joka oli todellinen ilmiö osan aikaa tapahtumasta; 1150 kävijää oli hieman yli odotusten ja sään takia ulkotilan hyödyntäminen jäi kokonaan. Tämä jää pohdinnaksi ensivuodeksi, olemmeko eri tilassa vai pystymmekö vielä jotenkin laajentamaan poistumatta Hyvinkääsalista...

Viimeisenä huomiona oli "tarkan osoitteen uupuminen", nimittäin ilmoitettu osoite vei viereisen kauppakeskuksen (tyhjillään) olevan ovelle. No, ongelma on siinä, että Hyvinkääsalin tarkka osoite on sama kuin ky. kauppakeskuksen. :) Uskoaksemme jokainen kuitenkin löysi siitä huolimatta paikalle!

-Kapteeni KADONNUT kuittaa!-

Meraldina
Viestit: 7
Liittynyt: Ma Huhti 13, 2009 18:37

Re: HypeCon 2014 - jälkipuinnit

Viesti Kirjoittaja Meraldina » To Kesä 19, 2014 17:05

Kyllä saatua palautetta kannatta aina kuunnella. Ihmiset ovat tottuneet siihen, että tapahtumissa on selviä vesipisteitä, joten pelkkien mukien näkeminen ei kerro vielä ihmisille, että heidän on itse haettava vetensä. Kaikki eivät muutenkaan pidä julkisen vessan hanasta juomista mitenkään hygieenisenä, joten heille ei tule mieleenkään juoda vessan hanasta tulee (usein vieläpä lämmistä) vettä. Vesipisteiden hommaamisen ei pitäisi olla kovin kallista puuhaa ja aika pieni ele, ojlla kerrotte että välitätte kävijöiden hyvinvoinnista :)

Kolikkokolibri
Viestit: 14
Liittynyt: Pe Touko 16, 2014 15:58

Viesti Kirjoittaja Kolikkokolibri » To Kesä 19, 2014 17:33

Meraldina kirjoitti:Kyllä saatua palautetta kannatta aina kuunnella. Ihmiset ovat tottuneet siihen, että tapahtumissa on selviä vesipisteitä, joten pelkkien mukien näkeminen ei kerro vielä ihmisille, että heidän on itse haettava vetensä. Kaikki eivät muutenkaan pidä julkisen vessan hanasta juomista mitenkään hygieenisenä, joten heille ei tule mieleenkään juoda vessan hanasta tulee (usein vieläpä lämmistä) vettä. Vesipisteiden hommaamisen ei pitäisi olla kovin kallista puuhaa ja aika pieni ele, ojlla kerrotte että välitätte kävijöiden hyvinvoinnista :)
Jep, tämänpä vuoksi sitä pohditaankin! :)
Hyvä kuulla näistä ennakkoluuloista, esimerkiksi lämpimästä vedestä, niin tätä saa pohdittua. Erillisiä vesipisteitä ei ollut hankittu, sillä Hyvinkääsalin puolelta toive ole, ettei sellaisia aleta pystyttämään. Nämä vievät myös hieman tilaa, vaikka eivät toki paljoa. Mutta jos tarve on selkeä, eikä nykyiset täytä toivetta niin täytyy asiaa katsoa uudemmin!

Avatar
nyt_ei_jaksa
Viestit: 4
Liittynyt: Su Helmi 16, 2014 23:14

Re: HypeCon 2014 - jälkipuinnit

Viesti Kirjoittaja nyt_ei_jaksa » La Kesä 21, 2014 18:41

http://s105.photobucket.com/user/Hypeco ... t=3&page=0

Kuvia Hypeconista!

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 15 vierailijaa