Desucon Frostbite 2014 - jälkilöylyt

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Desucon Frostbite 2014 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja kyuu » La Helmi 15, 2014 23:59

Conia on vielä tätä avatessa vähän jäljellä mutta koska post-con-asiaa on jo, avattakoon ketju ajoissa. Elikä maailmanparannukset, palautteet, pohdiskelut, ehdotukset ja sitä rataa.

Niin, se asia. Olen osan kuvauspalvelun kuvista saanut jo conin aikana julkaisuun > http://kuvat.aniki.fi/c/123

Samaan paikkaan menevät loputkin kuvauspalvelun otokset.

muoks: sunnuntain aamupäivästä lisäsin myös lauantain kuvauspalvelukuvat osaltani. Muilta kuvaajilta (3 kpl) tulee kuvia conin jälkeen, kuten myös omat sunnuntaiset otokseni.

Avatar
nyymix
Viestit: 20
Liittynyt: To Tammi 23, 2014 09:15

Re: Desucon Frostbite 2014 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja nyymix » Su Helmi 16, 2014 13:20

Jotain random kuvia Frostbitesta: http://nyymix.net/albums/frostbite-2014/
Viimeksi muokannut nyymix, Ke Tammi 07, 2015 11:43. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Puukeppi
Viestit: 1
Liittynyt: Su Helmi 16, 2014 18:22

Re: Desucon Frostbite 2014 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Puukeppi » Su Helmi 16, 2014 19:30

Saanko kysyä mitä ihmettä Desucon? Mikä tarkoitus teillä oli muuttaa erittäin hyvin toiminut ja vieläpä yksi Suomen suosituimmista coneista näin huonoon suuntaan?

Kyllä, myönnän, että Frostbiten kokeilu oli piristävää vaihtelua Suomen conitarjontaan, ja olisin itsekin oman ikäni puolesta sinne päässyt, mutta raha puhui tällä kertaa puolestaan enkä voinut mitenkään lähteä Lahteen asti monen monen sadan kilometrin päästä. Seurasin kuitenkin tapahtumaa Twitteristä ja Contv:stä koko viikonlopun ajan, ja harmittelin itsekseni kun minulla ei ollut mahdollisuutta lähteä tällaiseen coniin mukaan, mutta lohdutin itseäni hokemalla kuinka voisin säästää rahaa pakollisista menoista ja lähteä sitten kesän Desuconiin muutaman alaikäisen (17 vuotiaiden) ja muutaman täysi-ikäisen ystävän kanssa.

Hymy valahti aika nopeasti pois kun huomasin teidän tviittauksenne kävijäpalautteesta, ajattelin, että nyt se on menoa näiden kavereiden suhteen ja ihan varmasti seuraavaksi tulee ilmoitus että seuraavan kesän conia jatketaan samalla linjalla. Pääsi kyllä syvä helpotuksen huokaus kun ilmoititte seuraavaksi ettei huolta ollutkaan ja kesän Desucon tulisi olemaan ikärajaton! Olin iloinen ja aloin seuraamaan päättäjäisiä netistä ''suuren yllätyksen'' vuoksi, mutta sitten kun paljastitte sen niin pakko sanoa, että tuli aika huijattu olo. Twitterin viesteistä päätellen myös monelle muillekin ja varsinkin niille, jotka sattuivat lähtemään aikaisemmin pois conista pitkän kotimatkan takia.

Ymmärrän, että Desuconin pääpaino on puheohjelmissa ja paneeleissa, enkä sitä linjaa tässä moitikkaan. Ymmärrän myös ettei kukaan ilahdu pienistä 10-12 vuotiaisista lapsista, jotka pyörivät conipaikalla liian pienissä vaatteissa halikyltit kaulassa sekä heidän närkästyneistä vanhemmistaan. Minusta kuitenkin täysikäisyys on vaatimuksena liian korkea, varsinkin tuollaisen iljettävän Seuraavan-vuoden-Desucon-on-ikärajaton-mutta-hupsistakeikkaa-me-annammekin-aikuisille-etuostomahdollisuuden tempun jälkeen. Kyllä ne viisitoistakesäisetkin ihan ahkerasti kiinnostavissa puheohjelmissa ja paneeleissa kävisivät, jos Desconi olisi enemmän avoin erilaisille ohjelmille, varsinkin niille jotka eivät painotu niihin kymmeniä vuosia vanhoihin sarjoihin. Minusta K15 linja toimisi paljon kävijäystävällisemmin kuin k18 linjaus.

Järjestäjät ovat tätä vanhaa anime/manga-kansaa, mutta olisi silti hyvä avata ne teille suodut silmät ja katsoa hieman ympärille. Desucon on pitänyt Suomessa conien kärkipäätä, mutta kun tämä ikävä vittuiluksi tarkoitettu temppu leviää eteenpäin sosiaallisessa mediassa niin pian teidän kävijämäärä laskee ja laskee kuin lehmänhäntä, ja muut conit tallovat teidän varpaillenne. Jos minä voisin oikeasti päättää niin pitäisin Desuconin siellä kärkipäässä ja sellaisena tapahtumana, että sinne on mukava tulla. Tästä Desuconin tempusta jäi vain ikävä elitistinen vittuilun maku suuhun.

Jep, olen itse pyörinyt näissä porukoissa liki kahdeksan vuotta, mutta koskaan en ole vaivautunut nostamaan itseäni sinne jalustalle elitistien joukkoon, koska se on jotain sellaista mitä en ymmärrä. Entä sitten jos hyllystäsi löytyy vain englanninkielistä mangaa tai omistat suositun blogin, ei se tee sinusta sen parempaa. Argh.

Jos ette muuten vaivaudu mitään ajattelemaan, niin miettikää edes jooko sitä millaisen kuvan annatte ihmisille. Viimeinen temppunne oli todella mauton ainakin allekirjoittaneen mielestä.

Nimimerkillä vittuuntunut 20 vuotias conikävijä.

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Desucon Frostbite 2014 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja kyuu » Su Helmi 16, 2014 21:52

Brölöm, omalta osaltani kaikki kuvauspalvelun kuvat on nyt julkaistu.

Kahdelta osin kyseessä oli kokeellinen kuvausoperaatio osaltani. Ensinnäkin kokeilin editoida kuvia koko conin ajan, aina kun oli taukoa ja sitten iltaisin, siten sain niitä pihalle näin nopeasti. En takaa että se on mahdollista aina. Toisekseen ja oleellisempana, kuvasin osan kuvista tarkoituksella vähän erilaisin valo-olosuhtein ja muokkasin niistä jälkikäteen ns. low key -versioita, eli musta tai lähes musta tausta. Kaikista tällaisista kuvista on myös normaalivalaistut versiot mukana. Jos näistä satutte pitämään, ilmaiskaa asiaa niin ehkäpä joku päivä otamme ihan oikeilla välineillä ja asetuksilla ihan aikuisten oikean sysimustan taustan kuvausympäristön joskus matkaan. Kuvauspistepalautetta voi toimittaa myös sähköpostitse kuvat(ät)aniki.fi tai Facebookissa.

Muuta uutta kuvauspalvelussa oli ns. hiusvalo (lue: peruukkivalo) jolla saatiin jänniä juttuja aikaan etenkin värikkäiden hiusten tai hiuskorvikkeiden näkyvyyteen (esimerkki).

Muusta palautteesta tässä kohtaa todettakoon vain, että sunnuntain green room -kahvi on varmasti parasta conikahvia mitä olen saanut, ja olen sentäs aika monet conikahvit juonut ja edustan melko väkevää kofeiiniaddiktion suuntausta.

P.S. On hyvä, että conihenkilökuntakin ymmärtää mitä propit tarkoittavat näin cosplaykuvauksellisesta näkökulmasta...
Kuva

P.P.S. Laskujeni mukaan kuvauspalvelussa tehtiin kaksi (2) pyramidia ja yksi (1) juna.

Avatar
Paleltuma
Viestit: 49
Liittynyt: Ti Kesä 24, 2003 12:17
Paikkakunta: Lahti

Re: Desucon Frostbite 2014 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Paleltuma » Ma Helmi 17, 2014 13:32

En jäänyt päättäjäisiin oman kipeyteni ja väsymykseni vuoksi, joten en tiedä mikä tämä suuri kamala pommi josta Puukeppi puhuu on, joten siitä en osaa sanoa mitään. Mutta sen osaan sanoa että pitkästä aikaa conissa oli oikeasti mukavaa eikä vaan ärsyttävää ja stressaavaa! En kertaakaan muista kuulleeni kirkumista tai kiljumista, enkä nähnyt yhtä ainutta hali- tai raiskauskylttiä tai pusurinkiä, eikä kertaakaan kukaan juossut hullun lailla muista ihmisistä piittaamatta väkijoukon seassa. Eikä lainkaan idioottimaista huutelua cosplay-kisan aikana! Olen ehkä sitten vanha kärttyinen ämmä (itse asiassa otetaan pois tuo "ehkä") joka on uhkana koko Suomen alaikäisten animeharrastukselle, mutta minä ihan oikeasti tykkäsin. Tykkäsin myös siitä, että ikärajasta huolimatta con oli ihan samanlainen kuin ennenkin - myyntikojuilla 12-vuotiaiden näköisten dakimakura-tyttöjen ilmapallotissit oli peitetty ihan samalla lailla kuin ikärajattomissa coneissakin, eikä tarjonnan tai ohjelman perusteella olisi ollenkaan voinut päätellä kyseessä olevan k-18 con.
AMV-kisa olikin sitten eri juttu. Olisin arvostanut ohjelmalehtisessä jonkinlaista ilmoitusta näistä tissi-perse-pillu-videoista, niin olisin tietänyt jättää kokonaan väliin. En arvostanut, ja lähdinkin toisen peräkkäisen hentai-AMV:n aikana pois (anteeksipyyntö ympärilläni istuvista ihmisistä joiden läpi könysin, jos olisin tiennyt niin olisin jäänyt rivin reunaan). Ja tiedän että tästä on ihan turha valittaa minnekään tai kenellekään, koska vastaus tulee olemaan "hurr durr tämä on k-18 con mitä vittuu sä valitat pelkäätkö sä tissejä lol u mad". Jatkossa jos näitä k-18 coneja järjestetään vielä, niin olisi mukava että ohjelmakuvauksissa kerrottaisiin jos se sisältää "adult"-materiaalia, koska vaikka kaikki aikuisia ollaankin, niin kaikkia ei yksinkertaisesti kiinnosta esim. porno tai graafinen väkivalta - joillekin nämä asiat saattavat olla suoranainen ongelma, ja he varmasti arvostaisivat mahdollisuutta välttää ne.

Muuten oli mukavaa. Nimimerkillä ei juurikaan vittuuntunut kärttyinen, kovin flunssainen 29-vuotias conikävijä.

Lazuliz
Viestit: 12
Liittynyt: Pe Elo 12, 2011 18:17
Paikkakunta: Kouvola

Re: Desucon Frostbite 2014 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Lazuliz » Ma Helmi 17, 2014 14:49

Coni meni aika hyvin mielestäni. Ohjelmat olivat täynnä melkein koko päivän kuulemani perusteella ja yhdestä jäin itsekin paitsi, mutta ei harmittanut ainakaan paljoa. Fiilis oli rento ja oli ilmaa jota hengittää. Viime vuoden Frostissa alkoi happi loppua jos totta puhutaan, sillä ulkona oli sairaan kylmä ja ihmisiä suhteellisen paljon.

Mutta, asiaan, ruusut;
+väkeä oli tarpeeksi vähän jotta pystyi liikkumaan ilman tungoksia jopa myyntipöytäsalissa
+ei huutelua yleisössä cossikisojen aikaan
+vesipisteet toimivat kuin unelma (taas kerran)
+Kukaan ei laittanut cossiaan vessassa (ainakaan kun itse siellä kävin)

ja risut;
-Anime Wreck'd kohdalla olisin ehkä jo ohjelmalehtiseen kaivannut tietoa siitä minkä adaptaatioita käydään, sillä pääpaino oli visual novelleilla ja niistäkin tarkemmin ottaen seksikohtauksilla.
-Ogatan keikan kuvauskiellosta kerrottiin jossain vaiheessa milloin en itse ollut paikalla ja sain vasta järkkäriltä kuulla että kuvaus kielletty. Ensi kerralla vaikka takana oleviin dioihin kanssa "kuvaus kielletty" jotta sivulta katsovat ihmiset näkevät sen myös? (ei sillä että se estäisi enää nykypäivänä kuvaamista joidenkin osalta mutta itse en silloin olisi kuvannut)
-En tiedä miksi mutta Project Diva tuntui hyvin hitaalta. Johtuneeko vanhasta televisiosta tai mistä, ei hajuakaan, mutta kuitenkin on outoa pelata kappaletta jonka nopeus on 215 ja se tuntuu 170 nopeudelta.
Viimeksi muokannut Lazuliz, Ma Helmi 17, 2014 16:45. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Allekirjoittaneen ja siskoni cosplay-blogi: Pun Cos

MFC

Avatar
Shine
Viestit: 72
Liittynyt: Pe Marras 17, 2006 16:41
Paikkakunta: Helsinki

Re: Desucon Frostbite 2014 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Shine » Ma Helmi 17, 2014 16:04

Aika "meh" fiilis koko conin ajan, mutta en tiedä oliko se sitten ihan omat henk. koht syyt vai coni.

Conissa plussat:
+ Ne kaikki ihmiset, jotka tulivat kurkkimaan meidän Mahjong peliä ja auttamaan, jos kysyimme apua.
+ Yleisesti Mahjong mesta, ensikertalainen siellä (Tuli muuten tilattua eilen oma Riichi Mahjong setti, niin ei tarvitse muiden settejä lainailla/vallata enää)
+ Pizzalaatikko torneja näin vain pari kappaletta kymmenien sijaan.

+/- Narikkatyöväki liiankin nopeita, eivätkä ehtineet kuunnella ohjeita missä omat kamat sijaitsee/ minkä näköisiä. Siinä sitten pyörivät edestakaisin etsiessä kamojani...
+/- Tilavaa, ei ollut enää niin "kodikas" olo conissa, kun oli niin vähän ihmisiä. Plus kylmä.

- Talvella ihmiset eivät osaa parkkeeraa. Taas tuli nähtyä muutama niin outo parkkeeraus, ettei mitää rajaa.
- Tylsää, meh, lagaus

Avatar
Carminachan
Viestit: 3
Liittynyt: Su Syys 15, 2013 19:08
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Desucon Frostbite 2014 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Carminachan » Ma Helmi 17, 2014 16:08

Kiitos mielettömästä conista! Olen kaikin puolin tyytyväinen, niin, niitä muutamaa pikkiriikkistä juttua mukaanlukematta...

Ensin ne hyvät puolet. Ensinnäkin, oli tietyllä tapaa helpottavaa, ettei kaikkea tarvinnut sensuroida. Kiertoilmaisut ovat toki omalla tapaa hauskoja, but lets face it, se, ettei kaikkea tarvitse kiertää ja kaartaa on ihanaa. Osallistuin luennoille ja vaikka muutkin olivat hyviä, ylimmäksi nousi "Mun Pico". Kaikessa ihanassa irstaudessaan se oli loistava! Ja pakko esittää pyyntö liittyen "Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt mustavalkokuvina"-ohjelmaa, pitäkää se toinen osa! Oli äärimmäisen mielenkiintoinen! Huomatkaa huutomerkit! Ja lisäksi yleinen käyttäytyminen oli huomattavasti parempi, selvästi rauhallisempi. Ei ollut ympäriinsä juoksevia ihmisiä, ei huutonaurua, ei halipula-kylttejä! Eli kaikken aikaisempien conien naamapalmut jäivät tällä kertaa väliin, ei tarvinnut silmiäkään muljautella ollenkaan. Eivätkä kulkuväylät jääneet tukkoon pitkiksi ajoiksi halipiirien tai pusupiirien takia! Huutelukin oli tietyllä tasolla tahdikkaampaa, eikä ylimäärästä supattelua havaittavissa. Mutta siis. Ohjelmat oli kivoja, kun ei tarvinnut kiertelyä saati liiallista sensuuria.

Huonoihin puoliin kuului mm. tilan rajallisuus. Useammassa ohjelmassa oli huoneet hirmuisen täynnä! Ja ikuinen itkuni; Desu on kiva, mutta se hinta se hinta. Toisaalta, laadusta kuuluukin maksaa, eikös?

Kuitenkin; kiitos kiitos kiitos! Nautinnollisin coni hetkeen. Ja pakko sanoa; sillä oikeasti on merkitystä, pääseekö sinne kärsimättömämmät alaikäiset vai ei. Kaikella rakkaudella, yhden conin missaaminen ei kaada maailmaa, taivas ei putoa, siihen ei kuole. Kaiken ei tarvitse tapahtua hetinyt-periaatteella. Pakko sanoa tod. näk. kaikkien vihaama lause; ymmärrätte sitten kun vanhenette ja rauhoitutte hitusen.

Avatar
wull-E
Viestit: 14
Liittynyt: Ke Helmi 27, 2013 20:01
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Desucon Frostbite 2014 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja wull-E » Ma Helmi 17, 2014 16:50

Omasta puolestani K-18 kokeilu oli onnistunut! Tunnelma conissa oli paljon rauhallisempi ilman jatkuvaa hääräämistä ja säätämistä mitä on joskus tullut koettua. Ainakaan minun nähteni kukaan ei töninyt toista (edes myyntipöydillä!), aina väistettiin vastaantulevaa, roskaamista en huomannut kuin yhden ainoan kerran ja sekin oli ehkä yksi unohtunut muki pöydälle. Lattioilla ei näkynyt valtavan kokoisia ryhmittymiä kulkureittien tiellä vaan liikkumatilaa oli muutenkin hyvin.

Ne luennot joilla itse kävin kaikki täyttyivät kokonaan mikä oli omasta kokemuksestani hyvin piristävää, koska vaikka suomalaisena se tuntemattoman vieressä istuminen kauhistuttaa niin täysi luentosali toi minulle paljon positiivisemman olon kanssaharrastajista :D En tiedä tarkalleen miksi. Toki siinä on se miinus että kaikki eivät ehkä mahtuneet katsomaan haluamiaan ohjelmia, mutta onneksi luennot yleensä löytävät tiensä Youtubeen :D
Minustakin oli ihanan vapauttavaa kuunnella kun osa luennoitsijoista pääsi käyttämään "aikuisempaa" kieltä ilman kiertoilmaisuja :D Niin pieni asia, mutta silti niin huomattava ja oli kiva muutenkin kun ei omaa kielenkäyttöään tarvinnut vahtia siinä pelossa että joku lapsi siitä oppii jotain. Joka toinen sana ei siis ole kirosana mutta tajuatte varmaan mitä tarkoitan?

Päällimmäisenä kaikista positiivisin asia oli se määrä cossaajia ja kuinka itsekin sain useampaan otteeseen positiivista palautetta! Kolmas cossini oli kyseessä ja niin moni kuvaaja jäi vielä juttelemaan ja kehumaan eikä tällaista ole käynyt missään muussa conissa jossa olen pukuillut ;___; kiitos teille kaikille, koska paransitte conifiilistäni ainakin miljoonalla <3

Yleisesti Frostbite oli kokonaisuudessaan onnistunut, vaikka narikan osalle vänkäreistä haluaisin sanoa vähän pari sanaa. Sellainen yletön häslääminen ja mumiseminen ei mielestäni kuulu asiaan, varsinkin kun tilanne sillä hetkellä oli rauhallinen eikä ollut jonoa missään. En siis kokenut saavani hyvää palvelua sillä saralla ja asiakaspalvelijana nämä asiat jäävät hampaankoloon :/ Toinen miinus tuli tästä päättäjäisten yllätyksestä mikä nyt eilen nosti hirveän shitstormin, mutta lähinnä jäi vain ärsyttämään niiden puolesta jotka joutuivat pitkän kotimatkan (tai muun) takia lähtemään sen verran aikasin ettei sinne päästy. Mutta turha siitä on suuttua ihan kamalasti kun muutkin conit ihan myyvät lippujaan toisissa tapahtumissa ennen nettikaupan avaamista :D Itseäni lähinnä siis vain harmitti, koska nyt saan stressata kaksien pääsykokeiden lisäksi myös siitä saanko lippuja kesädesuun :/

Lopputuomio: 4/5, menisin uudestaan ja saa olla toistekin K-18 :D

Avatar
KuroiWing
Viestit: 30
Liittynyt: Ma Huhti 06, 2009 15:43

Re: Desucon Frostbite 2014 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja KuroiWing » Ma Helmi 17, 2014 17:28

Ensimmäistä kertaa Frostbitessa olleena en voi verrata tämän kertaista tapahtumaa edeltäjiinsä. Kerron nyt kuitenkin oman mielipiteeni tapahtumasta.

Kesäisiin desuconeihin verrattuna Sibeliustalo tuntui tällä kertaa todella väljältä. Metsähallissa ja myyntipöytäsalissa kulkeminen sujui varsin vaivattomasti, vaikkakin Kuusi-saliin johtava käytävä meni välillä tukkoon.

Vesipisteet toimimat moitteettomasti ja niissä oli aina raitista vettä ja mukeja. Kiitos tästä!
Roskiksia taas tuntui tällä kertaa olevan todella harvassa.

Ohjelmista kävin seuraamassa Sound Horizonista jättiläisiin -keskustelupiiriä, Vaihtoehtomangaa edistyneille ja aloittelijoille -luentoa ja cosplay-kilpailuita. Keskustelupiiristä olen jo palautteeni kertonut, mutta muista kahdesta kirjoitan vielä erikseen.

Vaihtoehtomangaa käsittelevä luento oli loistava. Löysin muutamia uusia sarjoja luettavaksi. Olin tosin vähän yllättynyt, kun selvisi, että suuri osa esitellyistä sarjoista oli poikarakkautta. Olisin toivonut hieman monipuolisempaa esittelyä erilaisista genreistä.

Cosplay-kisojen juonto oli mahtava ja kisaajat olivat hyviä. Onnittelut sijoittuneille! AKB0048 ryhmän tanssiesityksestä olisi voinut kertoa etukäteen. Nyt ryhmän ilmestyminen lavalle aiheutti lähinnä hämmennystä.

Ennen päättäjäisiä kotimatkalle lähteneenä en ollut paikalla kun ennakko-osto-oikeudesta kerrottiin. En ota aiheeseen kantaa, mutta haluaisin kuitenkin tietää, mihin desutiimi tällä yllätyksellä oikein pyrkii.

Paikan päällä Frostbite ei tuntunut k-18 tapahtumalta. Jos ei huomioida iltabileiden paikkaa ja erillisten k-18 varoitusten puutetta, niin Frosti ei vaikuttanut mitenkään erilaiselta muihin animetapahtumiin verrattuna. Vaikutti siltä, että ikärajan ainoa tarkoitus oli kävijämäärän rajoittaminen eikä esimerkiksi laadukkaamman tapahtuman järjestäminen. Kaveriporukalla mietittiin, että conissa olisi voinut olla enemmän ikärajan mukaista ohjelmaa. Ei välttämättä mitään härskiä tai väkivaltaista vaan enemmän esimerkiksi seinen ja jousei teosten käsittelyä.

En tapahtuman aikana itse eksynyt ohjelmiin, joissa varoittamatta käsiteltiin härskejä asioita. Tällaista kuitenkin sattui joillekuille. Vaikka kaikki tapahtumassa olleet olisivatkin täysi-ikäisiä, niin kaikki eivät kuitenkaan välitä pervoilusta, väkivallasta tai vastaavista aiheista. Jatkossa paremmat varoitukset ohjelmakuvauksiin, kiitos!

Kokonaisuudessaan Frostbitestä jäi tyhjä olo. Tapahtuma ei aiheuttanut samanlaista onnellisuuden ja tyytyväisyyden tunnetta kuin esimerkiksi aikaisemmat desuconit. Seura oli mahtavaa, mutta itse coni ei täyttänyt odotuksia. Toivoin tapahtumalta vähän enemmän varsinkin rannekkeen hinnannousun jälkeen. Jos tämän kertaisen Frostin perusteella pitäisi päättää tulisinko uudestaan, en tulisi toiste.

Ja vielä tähän loppuun pienoinen etsintäkuulutus. Kyseessä oleva henkilö saa ilmiantaa itsensä ja hänet saa ilmiantaa:

Hei! Sinä, joka lauantaina kello 16-20 välisenä aikana veit sataman lähellä parkkipaikalla olleesta autostamme paketin nuudeleita, ota minuun yhteyttä. Nuudelit saat pitää, mutta haluaisin takaisin ne viisi mangaa, jotka samalla veit. Sinulla on hyvä maku, sillä jos minun olisi pitänyt valita siinä pussissa olleista seitsemästä mangasta viisi, olisin valinnut juuri ne, jotka sinä veit. Senkin takia haluaisin nyt saada ne takaisin. Ota yhteyttä pikimmiten tai häpeä itseäsi loppuelämäsi. Tästä lähtien ajattelen sinua aina, kun jätän mangani vahtimatta lukittuun tilaan.

Avatar
nakano
Viestit: 139
Liittynyt: Su Elo 26, 2007 11:22
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Desucon Frostbite 2014 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja nakano » Ma Helmi 17, 2014 17:50

Ensimmäinen Desucon takana ja kokonaisuudessaan varsin onnistunut kokemus. Kaikki järjestelyt toimivat: lippujen osto, tulostusmahdollisuus ja lunastus, narikoissa oli tilaa ja palvelu oli hyvä, vesipisteitä riitti jne. Kaikin puolin hyvin organisoitu tapahtuma! Frostbiten nettisivuilta löytyi myös riittävästi tietoa majoitusmahdollisuuksista, joista lopulta valikoitui Mustakissa, koska he tarjosivat mahdollisuutta kolmen hengen huoneeseen ~50€/yö (sis. aamiaisen) / henkilö. Toisena yönä tottui jo paremmin kovaan sänkyyn ja korkeaan tyynyyn. Jos jotain parannettavaa nettisivuissa, niin ehkä ruokailumahdollisuuksista ja rannekkeella saatavista alennuksista olisi voinut löytyä jokin maininta.

Perjantain parasta antia olivat avajaiset sekä ystävänpäivä luento. Kaverit saapuivat näiden jälkeen tapahtumapaikalle lunastamaan rannekkeensa. Tämä onnistui hyvin, koska toinen ei ollut kerinnyt tulostamaan pdf-lippua ja sai lunastettua rannekkeen ilman minun läsnäoloa (osto oli tehty minun nimellä). Minulla olisi kyllä ollut kaikkien liput tulostettuina, mutta olisi pitänyt hakea hotellilta saakka.

Lauantaiaamuna käytiin katsastamassa myyntipöydät. Liikkumatilaa oli hyvin. Sangatsun pöydältä tuli ostettua 13 mangaa. Muutama puuttuva Animelehden osa tuli myös hankittua (täytyy ensikerralla ennen tapahtumaa x pistää viestiä, että pakkaaja muistaa pakata myös tietyt numerot). Tämän jälkeen siirryttiin seuraamaan Ogatan SuperFrost Comboa. Harmillisesti tilaisuudessa oli kielletty kuvaaminen kaikilta paitsi conin omalta väeltä. Kuvauskielto koski myös Yamaguchin tilaisuutta että Ogatan esiintymistä iltabileissä. Valvonta ei kuitenkaan ollut niin tarkkaa (vaikka vahdit kerroksia kiertelivätkin), etteivätkö halukkaat olisivat ehtineet muutaman kuvan tai videopätkän taltioida itselleen. Yksittäisenä asiana conin kuvauskielto oli tapahtuman huonoin puoli. Toisaalta oli kuitenkin mukava, että Japanista saakka paikanpäälle saapui live-esiintyjä. En muista, että tällaista olisi toteutettu missään aiemmassa conissa.

Sunnuntaiaamuna kuuntelin Chobits-luennon, joka oli oikein hyvä. Tämän jälkeen AMV-kisa oli seuraavaksi vuorossa. Taso oli erinomainen, vaikka Attack on Titanista oli ehkä otettu hieman liikaa mukaan (ainakin 5 videota). Joku mukava tyttö tarjosi myös Fazerin sinistä japanilaisen ystävänpäivän mukaisessa hengessä. Perjantaina tuli opittua, että White Day:nä ele pitää maksaa takaisin (kolminkertaisena). Syyskuun Tracon lienee oma seuraava conini, joten ehkä siellä sitten, jos törmätään. Viimeinen luento oli tyttöystävä luento, mikä oli myös mielenkiintoista seurattavaa. Saavuttiin kavereiden kanssa liian hyvissä ajoin (30 minuuttia ennen alkua), ja näin ollen vahingossa päädyttiin kuuntelemaan BL-visuaalinovellia koskevaa luentoa... Nörtille naista luento oli mielenkiintoinen. Se ei ehkä mennyt ihan suunnitelmien mukaan, kun puolen tunnin jälkeen ohjelman pitäjä ajatteli, että aika loppui ja hänen piti jo lopettaa. Osa ehti lähteä pois kesken kaiken, ja tämän jälkeen ohjelma muuttui keskustelupainotteiseksi. Hyvin sujui agenda näinkin. Päättäjäiset olivat perinteiset, ei mitään yllättävää.

Hyvä, että tuli nähtyä tämäkin coni. Yksin en olisi lähtenyt, mutta kaverit ilmoittivat lopulta halukkuutensa lähteä mukaan, joten hankin liput. Ohjelmassa ei alunperin ollut mitään, mitä olisi pakko nähdä. Riippuen ohjelmasta saatan harkita Desuconiin lähtöä uudestaankin. Tapahtumapaikka on myös kohtuullisen matkan päässä Tampereelta.

Avatar
Thymegirl
Viestit: 83
Liittynyt: Ke Joulu 23, 2009 15:12

Re: Desucon Frostbite 2014 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Thymegirl » Ma Helmi 17, 2014 19:10

Tämä oli tosiaan ehkä astetta väljempi tapahtuma kuin aiemmat Desut, joissa olen ollut. Sinänsä positiivista, että liikkumatilaa oli.

Ohjelmia kävin katsomassa vain sunnuntain DMMd-luennon, joka täyttikin sitten kaikki odotukset. Asiapitoinen ohjelma, joka ei kuitenkaan sortunut liikaan pönötykseen. Hieno luento, kiitokseni siitä!
Lauantain cosplay-kisoista sen verran, että sen heijastaminen Susilavalle olisi toiminut ehkä vähän paremmin, jos ne äänet eivät olisi olleet niin julmetun kovalla. Kaikki eivät ole kiinnostuneita siitä, vaikka se iso juttu onkin, ja ulkopuolelle jääneet olisivat varmasti olleet kiitollisia, jos olisivat voineet esimerkiksi kommunikoida keskenään huutamatta pauhaavan musiikin yli.

Ensimmäistä kertaa olin desuvänkärinä ja pakko sanoa, että green room = rakkaus. Varsinkin ruoka. Nom.
Frolic In Abandon - Thoughts And Doings Of A Wannabe Otaku Geek
Kaksi marjaa ja hedelmä - kolmen cosplayerin yhteinen blogi
MyAnimeList

Avatar
Tika
Viestit: 141
Liittynyt: Ke Huhti 23, 2003 13:27
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Desucon Frostbite 2014 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Tika » Ma Helmi 17, 2014 19:26

Desu takana ja nyt jo ikävä takaisin!
Olin niin innoissani tutkimassa paikkoja, että ehdin vain pariin luentoon, mutta nekin olivat puhdasta kultaa! Kävin kuuntelemassa tarinanluonnista ja erilaisten hahmojen piirtämisestä ja kyllä innosti parantamaan omia tarinoita vinhasti!
Sunnuntai tulikin istuttua taidekujalla jossa yllättävän moni kävijä tuli kommentoimaan, etteivät olleet tienneet, että taidekujalla olisi eri myyjät eri päivinä. Ohjelmalehtisestäkään en löytänyt mitään mainintaa taidekujasta karttaa lukuunottamatta, mikä hieman harmitti. Vaikka se eri myyjät eri päivinä -käytäntö onkin jo peräti vuoden ollut käytössä, olisi siitä saanut mainita tässäkin conissa, etenkin kun tarkoituksena tuntui olleen kalastella vanhoja kävijöitä jotka eivät ole vuosiin animetapahtumissa käyneet. Monesti tuli vastaan se "Ai täällä oli tällaistakin, rahat kyllä meni jo eilen" -kommentointia, mitä moni taidekujalainen oli pelännyt silloin kun käytäntö otettiin ensimmäistä kertaa vastaan. Mutta muuten kujailu meni moitteettomasti! Erityiskiitos naapureille jotka pitivät huolta pöydästäni luentoni aikana!
Pikkuisen kans miinusta iltabileiden äänentoistosta. En tiedä oliko sali ihan akustiikan huippuvoitto, mutta ainakin itsellä särähti kipeästi korvaan korkeimmat nuotit ja yleisön railakas kannatus. Muuten kyllä kuulosti hyvältä!
Mah jong pöydille myös erityiskiitos, en ollut pelannut vuosiin mutta ystävällisesti opastettiin takaisin pelin ääreen, ja peräti pääsin voittamaankin puolivahingossa. 8'D

Ja mikä olisi ollut con ilman loistavaa luentoyleisöäni? 8D Iso kiitos kaikille, jotka tulivat katsomaan Nörtille naista -luentoni! Olitte paras yleisö ikinä<3 Etenkin ikioma eturivin kannustusjoukko joka jaksoi piristää kun ekakertalaista jännitti. 8'D Toivottavasti luennosta oli iloa ja ehkä hyötyäkin!
Greenroom oli myös puhdasta kultaa, ja ohjelmapitäjien/staffin huomioiminen muutenkin. Kiitokset<3

Itseltäkin jäi tuo päättäjäisten ylläripylläri välistä (Yhyy automatka Lahti - Oulu ei houkutellut jäämään pitkäksi aikaa), mutta ainahan sitä voi tilata sitten oikeaan ostoaikaankin. Olin kyllä ymmärtänyt, että tällaista ennakko-ostomahdollisuutta oli hyödynnetty aikaisemminkin jossain Frostissa? No kuiteskin, jos suinkin mahdun sisään niin yritän tulla kesädesuunkin. U u U

Avatar
Pöllömedia
Viestit: 28
Liittynyt: Su Elo 08, 2010 15:07

Re: Desucon Frostbite 2014 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Pöllömedia » Ma Helmi 17, 2014 19:35

Hyvä maku jäi suuhun k-18 conista joten jatkakaa vain samalla linjalla niin saadan me aikuiset viettää rauhallinen rupeama ilman alaikäisiä ja heidän aiheuttamiaan ongelmia ja häiriöitä.

Asia johon aion pureutua on amv ja sen tämänhetkinen taso. Kovatasoisena hehkutettu kisa olisi voitu jättää kokonaan pitämättä sillä taso oli sen verran ala-arvoinen. Amv tarkoittaa animemusiikkivideota mutta sitten heti ensimmäinen video sisältää näyteltyä materiaalia, seuraavaa ei ole saatu editoitua edes koko biisin mittaiseksi ja kappale jää kesken sekä se täysi ideattomuus mikä noissa tuotoksissa oli (animella ja musiikilla/lyriikoilla ei mitään yhteyttä).
Nämä ovat kaikki hylkäys kriteereitä mutta ei ne näytetään kisassa ja ensimmäinen jopa palkitaan.

Ja siis herranjumala opetelkaa nyt suhteuttamaan ne tekniset vaatimukset oman käytettävissä olevan tekniikan mukaan sillä tuo videoiden krakaaminen on hirveää katsottavaa. Juontaja yritys pelastaa tilanteen toteamalla "ensimmäiseen k-18 coniin kuuluu pienet tekniset häiriöt" mikä ei oikein uponnut sillä amv:n järjestäjä on sama kuin normi Frostbitessä ja Desussa niin kyllä pitäisi osata jo.

Jos jostain kuvastui täysi ammattitaidottomuus niin viimeistään tuo äänestäminen sillä yhdelle helvetin numerolle ei tarvita koko A4 paperia ja se palautuslaatikko sinne portaiden yläpäähän eikä mihinkään lavan eteen. Kaikkein kauheinta oli kuitenkin se että äänestyslista oli kyhättä Work:llä ja täräytettiin siihen yleisön silmien eteen työkaluineen päivineen... Onko se powerpointin käyttö liian haastavaa.

Mukanani oli henkilö joka on niittänyt mainetta ja kunniaa amv saralla myös suomen rajojen ulkopuolella ja kauhisteli sitä mihin jamaan suomalainen amv on mennyt. Tekijöiltä ei vaadita tarpeeksi kun esim. kategoriointiakaan ei itse tarvitse tehdä kun tuomaristo hoitaa sen tai sitä ei ole ollenkaan. Tämä pitäisi hoitaa niin että tekijä itse kategorioi videonsa ja jos se ei osu kohdalleen niin automaattinen hylkäys. Kaikkea ei silti ole ihan vielä menetetty sillä potentiaalisia editoijia on kyllä kunhan heille annetaan oikea suunta ja tarpeeksi haastetta mutta nykyisellä kokoonpanolla tätä suuntaa ei saada muutettua nousujohteiseksi.

Muutos on oikeastaan jo alkanut sillä vanha kunnon Arctic Tribe on hiljalleen herätelty henkiin uusien editoijien voimin. Vanhoilla konkareilla on osaamista ja menestystä niin suomesta kuin sen ulkopuoleltakin. Toivonkin heistä uutta suunnan näyttäjää ja amv pelastajaa sekä tulevien amv kisojen järjestäjiä.
Ei tarvitsisi katsella krakaavia videoita ja saadaan tekniikka sekä tuomaristo nykypäivän tasolle ilman yksipuolista efekteihin tuijottamista, teknistä osaamattomuutta ja yleistä kommunikoimattomuutta kisaan osallistujien kanssa.
Hulluja ideoita ei ole on vain liian sulkeutuneita ihmisiä.

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Desucon Frostbite 2014 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ma Helmi 17, 2014 23:33

Lisää kuveja ladattu, mukana myös NCC- ja hall cosplay -edustajat. Parissa kuvassa tuntui olevan jotain pikkuteknistä häikkää, selvittelemme.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 40 vierailijaa