Animecon X - Palauteketju

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Ibilintu
Viestit: 23
Liittynyt: Ma Huhti 21, 2008 21:53

Re: Animecon X - Palauteketju

Viesti Kirjoittaja Ibilintu » Ti Heinä 16, 2013 03:15

Noniin, heitetäänpä tännekin nyt jotakin ajatuksia conista itsestään, vaikka aika samoilla linjoilla mennäänkin kuin edelliset palautteenantajat.

+ Animekonsertti, olisin voinut maksaa conin hinnan ihan jo konsertin takia.
+ Kisojen juontaja, etenkin sunnuntaina Narudossu oli ihan mahtavassa vedossa, kiitos tästä.
+ Vesipisteet
+ Mangakirjasto (vaikka sinne löytäminen olikin hieman mutkikasta)
+ Taidekuja! Vaikka paikka olikin kuuma, se oli sopivasti poissa pahimman hulinan keskeltä.

+/- Ilmainen parkkitila, jota oli paljon ja lähellä conia, kiitos tästä! Mutta jälleen kerran parkkeerauksessa itsessään oli ongelmia, esimerkiksi niitä parkkialueen päätyjen tyhjiä kohtia joista on tarkoitus päästä ajamaan pois ei todellakaan pidä tukkia, ne eivät ole parkkiruutuja.

- Cossikisaa edeltävät järjestelyt. Lippujen saannista tuli ristiriitaista infoa pariinkin kertaan, liput itsessään olivat sekavat käsinkirjoitettuine merkintöineen ja itse kisaan jonotus olisi pitänyt järjestää paremmin. Selkeämmät ohjeet ovien käytöstä (ja lipun O/V-merkintöjen lukemisesta, kuulin useamman ihmisen luulleen lippunsa oota vain randomiksi nollaksi) ensi kerralla, samoin jonon muodostamisesta.
- Kuulutukset eivät tahtoneet kuulua ja ne, jotka kuulin, olivat sekavanpuoleisia.
- Roskaaminen conin ulkoalueilla.
- Tupakoijat ovien välittömässä läheisyydessä.

Jälkikäteen ajatellen conista jäi oikein kivat fiilikset, mukava con ja mielelläni tulen taas ensi vuonna uudelleen.

(PS vielä, jos sinä ihana Meredy-cossaaja satut lukemaan tätä, en löytänyt sinua enää sunnuntaina kuvattavaksi, olit kuitenkin ihan huippu! Ja samoin sinä todella herttainen Shingekin Armin jolle randomisti kävin juttelemassa sunnuntaina ja kehumassa silityskuvia, olit niin mun lempparicossaajia koko viikonlopulta. Ottakaa molemmat yhteyttä jos siltä tuntuu t: se lauantai-illan Tales-fanaatikko/sunnuntain simpukkatissinen Magin Yamuraiha)

Avatar
Parsa
Viestit: 29
Liittynyt: Ma Elo 21, 2006 13:24
Paikkakunta: Espoo

Re: Animecon X - Palauteketju

Viesti Kirjoittaja Parsa » Ti Heinä 16, 2013 03:48

Paljon kiitoksia conista! Omalta osaltani viikonloppuna tuli ajettua päälle 1000 kilometriä, sillä matka vei vielä sunnuntai-illaksi Joensuun Ilosaarirockiin ja sieltä taas takaisin Helsinkiin. Tällaisen viikonlopun jälkeen voi toipumiseen mennä muutama päivä.

Animecon on 10-vuotisen historiansa aikana kehittynyt melkoisesti ja olikin ilo huomata ettei tämä ole loppunut conin Kuopioon jumiutumisesta huolimatta, vaan jopa päinvastoin. Monella osa-alueella oltiin menty eteenpäin huomattavasti enemmän kuin useassa aiemmassa Animeconissa yhteensä!

Ennen tarkempaa palautetta täytyy vielä hoitaa eräs asia pois alta:
Hant kirjoitti: - En tiedä kenen älynväläys oli hyökätä Desucon ja Tracon pöytien vieressä jököttäneen patsaspään kimppuun, mutta meikäläisen mielestä oli todella mautonta lätkiä siihen Desucon tarroja. Onneksi ne sitten otettiin myös pois, mutta ei ollut kyllä mikään kiva näky.
Minun o/ Syyllinen pahoittelee. Sunnuntaina tuli todettua että patsas kaipaisi hiukan viiksiä ja lopputulos näytti seuraavalta:

Kuva

Pääosaa uusittu ilme nauratti, mutta näin ei ilmeisimmin ollut kaikkien kanssa. Anteeksi aiheuttamastani harmista! Kiinnityksessä käytettiin kuitenkin vain minimaalinen määrä maalarinteippiä, jotta patsaaseen ei jäisi jälkiä, eikä suinkaan teippiä koko kiinnityspinta-alalta. Tuo Desucon-logoinen muovi ei ole tosiaan teippiä, vaan nauhaa, joka itsessään ei tartu mihinkään. Tarkoituksena kun ei tietenkään ollut patsaan vahingoittaminen.


..sitten takaisin palautteeseen. DHawkun twiitistä linkkaamani kuva on sikäli hiukan virheellinen että tuon Animecon X -logolla varustetun lapun takana oli Anikin kuvauspalvelu, eikä itse con. Tämä valitettavasti näkyi myös conissa: Animecon nimittäin ei tiedottanut. Oli kyseessä sitten konserttilippujen myynnin siirtynyt aloitusaika tai kunniavieraiden nimmarijonon jatko toisessa salissa, ei näistä kuulunut ilmoitusta. Konserttilippujen myynnin alkamisajasta oli kuulemma ilmoitettu paperilapulla infon yläpuolella, mutta tämän lisäksi sekä kuulutukset että huhuilut esim. Twitterissä ja Facebookissa olisivat olleet tarpeen. Kaverini oli onneksi myynnin alkamisen huomannut ja hankki konserttilipun minullekin. Jatkossa asian voi toki hoitaa myös printtaamalla liput jo ennen conia, mutta koska printtaus vasta conin aikaan tuskin oli tarkoituksellista, ei tästä kannata sen enempää valittaa. Jatkossa vain suunnitelma B:henkin liittyvä tiedottaminen kuntoon!

Pulmat liittyvät myös sisäiseen tiedottamiseen. Ajoin tuntui etteivät vastaavat ole ihan varmoja miten jonkin asian kanssa tulisi toimia ja pääsinpä sunnuntaina opastamaan myös salivänkäriä hommissaan, kun muuta perehdytystä ei hänelle oltu annettu. Tämä kuntoon, niin con paranee ensi vuodeksi melkoisesti!


Konsertti oli tuttuun tapaan aivan upeaa kuultavaa ja odotan riemulla sen luvattua paluuta taas ensi vuonna. Kuopion kaupunginorkesteri tekee huikeaa työtä ja tuhannet kiitokset sekä heille että conille tällaisen toteuttamisesta!

Konsertin toteutuksessa tahtoisin kuitenkin kommentoida taustalla näkyviä videoita. Koska konsertin pääosassa on orkesteri, en välttämättä pitäisi videoita tarpeellisina lainkaan, sillä nämä haittaavat soittajien työskentelyn seuraamista. Mikäli videot kuitenkin halutaan jatkossakin säilyttää jotta ko. animesarjaa tuntemattomatkin voisivat päästä paremmin kappaleeseen sisälle, voisi niissä panostaa enemmän sekä tekniseen että sisällölliseen laatuun. Nyt moni videoista oli sangen huonolaatuisia (ilmeisesti latauksia Youtubessa olevista pätkistä?) ja mukaan oli eksynyt sekä fanikäännösten että AMV:iden tekstejä. Samoin Evangelion-video Escaflownen Dance of Curse -kappaleen aikaan oli valitettava töppäys. Mikäli videot halutaan säilyttää, voisiko esimerkiksi Suomen AMV-osaajilta pyytää orkesterisovituksiin paremmin sopivaa editoitua taustamateriaalia käytettäväksi?

Toinen, pienempi nipotus liittyy kappaleiden nimiin. Esimerkiksi Uminekon openingilla on oikeakin nimi, ja sen voisi myös kertoa. Nyt sivuilla mainitaan vain "Umineko – Opening" eikä konsertissa asiaa tämän enempää kommentoitu. Samoin alkuperäisillä kappaleilla on kaikilla säveltäjänsä, jotka olisi hyvä mainita, jos ei nyt varsinaisesti esitellä. Joe Hisaishi, Yoko Kanno, Yuki Kajiura ja muut ovat työllään sen ansainneet.

Kokonaisuutena konsertti oli kuitenkin hienoa seurattavaa, eikä tätä kannata kritiikkiäkään lukiessa unohtaa. Odotan ensi vuodeksi vielä upeampaa kokonaisuutta :3 (ja jos saa toivoa, niin tämä olisi joskus aika huikea Kaupunginorkesterin tulkitsemana kuulla!)

Suurkiitokset vielä conia järjestäneille, ohjelmaa pitäneille ja kävijäkollegoille! Kannatti taas lähteä Kuopioon.
@anttimyyraDesuconin ex-pääjärjestäjä

Avatar
Ping-chan
Viestit: 123
Liittynyt: Pe Maalis 14, 2003 17:59
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Animecon X - Palauteketju

Viesti Kirjoittaja Ping-chan » Ti Heinä 16, 2013 07:37

Yhdyn muihin kommentteihin animekonsertin suhteen, sekä myönnän että miehisiä kyyneleitä tuli vuodatettua. Minulta löytyisi myös toivekappale ensivuodelle, olisi mahtava kuulla Masumi Itō:n tekeleistä joku seuraavista: Dragoon no Tatakai, Saishuu Kessen tai Naraku.

Rytmipelien sijoitus tällä kertaa oli parempi, aiempi paikka on kuitenkin todella lämmin auringonpaisteella. Kaiken lisäksi luokassa oli vielä tuuletin <3, lämpötila oli sopiva koko conin ajan. Vesipisteiden täyttö toimi tällä kertaa myös paremmin, vettä oli koko ajan saatavilla. En ymmärrä, miksi jotkut valittavat veden olevan liian kylmää; pääasia, että sitä on saatavilla.

Vaikka Caramelldansen on edelleenkin se pelatuin kappale, on sen suosio selvästi hiipumaan päin. Parhaimmillaan sitä on pelattu noin 100 kertaa conin aikana.

Kuva

Mukava con oli, mutta rytmipelipisteiden pitäminen kolmen hengen porukalla on kyllä turhan raskasta. Täytyy seuraavalle kerralle saada rekryttyä apulaisia.
"You do not, I repeat, you do not! Hurt! My! Friends!"

Crystal Fair 2014 | brony.fi - suomalainen poniyhteisö

Avatar
Mikichan
Viestit: 117
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 16:24
Paikkakunta: Kajaani

Re: Animecon X - Palauteketju

Viesti Kirjoittaja Mikichan » Ti Heinä 16, 2013 09:09

Jäi eilisestä palautteestani kirjoittamatta, joten kirjoitan tämän nyt sitten kun muistin. Tämä palaute ei koske conia itseään, vaan kävijöitä.

Tiedän, että se poika-/tyttöystävä on maailman ihanin ihminen ja on kivaa, että se on mukaan tullut coniin tykkäsi animesta ja mangasta eli ei, mutta voitaisiinko ne toisen nuoleskelut jättää jonnekin muualle, kuin keskelle täpötäyttä conia tai jonoa? Minulla ei ole julkisia hellyydenosoituksia vastaan mitään ja minustakin on kiva pussailla poikaystäväni kanssa, mutta en minä sitä ala tekemään kaikkien silmien edessä ja yritä syödä poikaystäväni kieltä kaikkien nähden. Pikku suukon voi antaa, se ei minua häiritse, mutta en tosiaan halua katsella jonossa edellä olevien nuoleskelua koko jonotuksen ajan. Sain todistaa kolmen eri pariskunnan nuoleskelut conin aikana. Tämä tuntuu koskevan enimmäkseen siinä hieman alle kaksikymppisiä ihmisiä, sitä vanhempia pusuttelijoita en nähnyt.

Joten voitaisiinko ne julkiset kielisuudelmat jättää sinne conin jälkeiseen aikaan tai mennään sitten pusuttelemaan muualle, eikä siihen jonoon? Näin "vanhus"-Mikichankin on tyytyväinen.

NaruDossu
Viestit: 16
Liittynyt: Pe Maalis 17, 2006 16:49
Paikkakunta: Pori

Re: Animecon X - Palauteketju

Viesti Kirjoittaja NaruDossu » Ti Heinä 16, 2013 09:15

Spitaalinen kirjoitti:- Cosplaydeitin info. Olisi voitu kertoa että mihin pitää tulla ja miten deitti menee ja niin edespäin. Itse vedin ihan hatusta kaiken, kun ei oltu mitään kerottu.
-
Hei! Kiitos palautteesta. Haluaisin tarkemmin tietoa, miten olisit halunnut saada tietoa deitistä? Kaikille mukaanpäässeille lähetin sähköpostin, jossa kerrottiin, että olet päässyt mukaan ja deitti on klo 12-13 konserttisalissa, mutta paikalla tulisi olla jo varttia vailla. Tämän lisäksi kävin kaksi kertaa tämän vartin aikana huutelemassa deitin osallistujia. Jälkeenpäin ajateltuna minun olisi ehkä pitänyt kuuluttaa asia, mutta ensi kerralla sitten. Deitin säännöt olivat nettisivuilla ja ne kerrattiin deitin alussa kaikille. Lisäksi kysyjille infosin, että minulle pitää lähettää kysymykset ja kysymykset lähetin eteenpäin vastaajille. Eikö joku näistä viesteistä ollut tullut perille asti? Vai onko ohjeet muuten olleet epäselvät?

Lisäksi haluan kiittää kaikkia, jotka kommentoivat cosplaykisojen juontojani. Iso kiitos kaikille.ISO kiitos myös yleisölle joka lähti täydellisesti mukaan kaikkeen!

SUURENA PLUSSANA conille kaksi asiaa: Animekonsertti ja Tekniikka. Kaikki animekonsertin katsoneet tietävät miksi se ansaitsee maininnan, sillä se oli jälleen ihan uskomatonta settiä. Tekniikka taasen toimi aivan upeasti. Tekniikan väki oli ihan huippua ja heiltä sai tasan niin överit valoshowt kuin vaan ikinäkin halusi ja musiikit tuli ajallaan. He olivat halukkaita auttamaan ja homma sujui kuin rasvattu. Ihanaa iso kiitos heille!!

-NaruDossu
Viimeksi muokannut NaruDossu, Ti Heinä 16, 2013 12:18. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
^^'' ehee...

Avatar
Haikara
Viestit: 27
Liittynyt: La Loka 08, 2005 17:29
Paikkakunta: Rauma

Re: Animecon X - Palauteketju

Viesti Kirjoittaja Haikara » Ti Heinä 16, 2013 11:54

Ensimmäistä kertaa koettu Animexon Kuopiossa! Perusfiiliksenä voin sanoa, että ihan hyvä con. Kuitenkin, plussat ja miinukset.

+ Ruoka-alennukset.
Tämä on niitä harvoja coneja jossa oikeasti söin hyvinkin, kiitos alennusten. Amarillossa oltiin myös heti tietoisia alennuksesta, ja ruokaa sai vielä yömyöhään.

+ Spoony ja Benzai
Olivat tämän conin kohokohta. Vaikka eivät sinänsä ole animeskenen suurinpia nimiä, oli ohjelma täysin japanin populaarikulttuurin mukainen. Pelkäsin eniten että aiheesta mennään ohi ja lujaa, mutta näin ei käynyt. Nämä miehet olivat muutenkin todella viihdyttäviä. Liäski plussaa conikansalle suhtkoht viisaista kysymyksistä, vaikka muutama poikkeus tähänkin oli. Ja voi kiitos fanikuvauksesta!

+ Reaper's Game
Oli hauskaa ajanvietettä, mutta kaikki tehtävät menivät aina kunniavierasohjelmien päälle. Olisin halunnut olla tässä enemmänkin mukana. Tehtävät olivat kivoja, mutta tulevaisuudelta toivon enemmän interraktiivista toimintaa hahmojen kanssa. Suosittelen tekijöitä tutustumaan Visual Questiin, ja poimimaan joitakin hyviä puolia ja tekniikoita. Peli oli kuitenkin hyvin pelin hengessä, mikä on kuitenkin tärkeintä. Lisäksi ne vaikeammat koodin ratkaisu tehtävät (vaikka lopulta yksinkertainen) voisi jättää myöhemmäksi ja vaikeusastetta muutenkin porrastaa.

Loppua päättäjäisissä olisi ehkä voinut suunnitella tarkemmin?

Lisäksi kiitokset, että annoitte minulle uuden pinssin, kun tuurillani tiputin yhden kaivoon. Harmitti moinen, mutta uusi pinssi piristi. Pinssit olivat muutenkin aivan ihana idea, ja pelin hengessä. En voi kuvitellakaan mitä kaikki tekijöille maksoi, sekä rahallisesti että ajallisesti. Kiitos hyvästä työstä!

- Tilat
Olen selkeästi Desuconin ja Traconin kasvatti, ja aivan liian lellitty tilojen suhteen. Musiikkitalo on todella sokkeloinen ja ajoittain ahdas. Tilaa kyllä käytettiin hyvin, ottaen huomioon talon rakenteen. Kylttejä olisi saanut olla reippaasti enemmän.

Kiitos conista! Oli hyvä huomata että tapahtuma lopulta oli se 5 tunnin ajamisen arvoinen.

Avatar
Saimaanvuohi
Viestit: 159
Liittynyt: Ke Tammi 26, 2011 00:26

Re: Animecon X - Palauteketju

Viesti Kirjoittaja Saimaanvuohi » Ti Heinä 16, 2013 12:48

Hei ja kiitos ihan mukavasta conista! Tuli taas conikavereita ja uusia kavereita tavattua! Lattiamajoituksen porukka Haapaniemen koululla oli aivan paras! Tykkäsin teistä kaikista ♥

TF2-cossit oli kaikki hienoja! Ne nyt ainakin jäi mieleen hyvin. Paljoakaan ei näkynyt Naruto- tai Death Note-cosseja, eikä muuten yhtään One Piecen Luffya, vaikka Nameja löytyi montakin.
Käyttiin siskon kanssa Iloinen muumiperhe-luennolla (siellä tosin ehdittiin olemaan vain vähän aikaa). Aivan ihana luento, hyvin tehty ja lämpimän tuntuinen.
Vertailussa One Piece ja Dragon Ball Z-luento sisälsi muuten ihan mielenkiintoista juttua, mutta esitystapa ei ollut paras mahdollinen. Hieman ämätöörimäistä, mutta ei se mitään, hyvät naurut saattiin :D

Karaokehuone olisi saanut olla isompi ja biisivalikoima laajempi. Enemmän K-poppia kiitos! Ihmiset siellä olivat kuitenkin todella kohteliaita ja rauhallisia ja jono todellakin meni eteenpäin nopeasti.

FFFight alkoi ihan perkeleen hyvin ja juontajahahmot olivat hauskoja ja aivan upeita, mutta itse taistelut olivat aika tylsiä, poikkeuksena pari oikeesti hauskaa.

Ja saanen vielä sanoa että Kuopio on paskasti rakennettu kaupunki. Lähimmät ottoautomaatit ja ne ilmaiset vessat ovat liian kaukana ja hankalia löytää, JOKA PUOLELLA on kieltomerkki ja suurin osa ajoteistä on ainoastaan yksisuuntaisia (ei kannata ajaa Kuopiossa autolla).

PS. Olen muuten toinen niistä Pure Jenkki!-ohjelman pitäjistä. Haluaisin saada luennostamme palautetta, hyvää ja huonoa, ihan parannusmielessä ;)

Avatar
Ropertsi
Viestit: 71
Liittynyt: Ma Helmi 04, 2013 17:40
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Animecon X - Palauteketju

Viesti Kirjoittaja Ropertsi » Ti Heinä 16, 2013 14:31

Hei

Kiitos upeasta ja mahtavasta conista kaikille. Itsellä oli taas hauskaa pitkästä aikaa siitä menee kiitoksia kaikille jotka tulivat juttelemaan ja ottamaan kuvia cossisstani ja erityis kiitos Vocaloid camellia ryhmälle itsellä oli ainakin hauskaa ja menihän se cosplay deitti itsellä omasta mielestä hyvin.

Kiitos vielä kaikille mahtavasta conista!

Frozen Angel
Viestit: 68
Liittynyt: Ma Huhti 23, 2012 17:04

Re: Animecon X - Palauteketju

Viesti Kirjoittaja Frozen Angel » Ti Heinä 16, 2013 16:11

Laidanpas palautetta itse myös kun olin conissa ja paikkoissa missä olin.

Plussat:

+ Hyvä alue/rakennus ja isot tilat.
+ Ulkotilat.
+ Vesipisteet.
+ Myyntipöydien valikoimat ja se että tulee uutta kamaa kun joku loppuu!
+ Lähellä keskustaa ja ruokapaikkoja.
+ Ystävällinen ja nopea info.

Minukset:

- En ikinä löytännyt Taide Kujaa, kylttejä joku?...
- Epäsiistiä jälkiä tietyissä paikkoissa, eli ruanjätteitä jossaki minne ne ei kuulu.
- Roskakorien tyhjennystä ulkotiloissa (en tiedä kennen vastuussa tämä edes on mutta...)

Eipä siinä muutta, kiitos kaikkille mukavasta conista! 8)

Avatar
Hamajo
Viestit: 20
Liittynyt: Ti Tammi 29, 2008 17:59

Re: Animecon X - Palauteketju

Viesti Kirjoittaja Hamajo » Ti Heinä 16, 2013 17:08

Itse olin ensimmäistä kertaa Kuopiossa Animeconissa, viime vuoden jäädessä väliin muiden menoja takia.
Itse con saa arvosanakseen 2,5/5. Ellei itsellä olisi ollut lauantaina Letter to nations-esitystä ja sunnuntaina Hetalia-luentoa, en tiedä mitä olisin tehnyt. Con meni pelkäksi hengailuksi mikä ei enää puolen vuosikymmenen coneissa käynnin jälkeen innosta kauheasti.
Musiikkitalo on ahdas ja meinasi "tulla päälle" mutta ehkä olen vain tottunut isompiin tiloihin. Lisäksi informaatio ei kulkenut. Miksi järjestöpöytiä ei ollut merkitty karttaan?
En ole ainoa joka mainitsee roskista, mutta niitä oli joka paikassa. Niihin kaupungin roskasäiliöihin olisi varmasti ollut hyvä laittaa jätesäkit kiinni.

Ohjelmista kerkesin käydä katsomassa luennon vanhemmista ja cosplaysta. Ihanan viihdyttävä, lisää tältä porukalta.

Suosittelen muuten kaikille Rauhalahden leirintäaluetta, ei ole liian kaukana autollisille ja kaikki tarvittava löytyi.
I reject your reality and substitute my own!

Avatar
Nitsakia
Viestit: 80
Liittynyt: Ma Elo 13, 2012 22:18
Paikkakunta: Järvenpää

Re: Animecon X - Palauteketju

Viesti Kirjoittaja Nitsakia » Ti Heinä 16, 2013 17:59

No niin, coni tuli coni meni. Lauantai meni hieman sumussa, aamu päivä ei oikein mitään muistikuvaa, taino ei kyllä iltapäivästäkään. Valitan jos joku sanoi jotain tähellistä enkä sitä ole hoitanut.
Mutta niin perus plussat ja miinukset.

+ Tapahtuma paikka, jotenkin vain tykkään hihhuloida kuopiossa/musiikkikeskuksessa
+ Myyntipöydillä enemmän tilaa viimevuoteen verrattuna
+ Yleinen fiilis
+ Cossaajat
+ Hyvää ohjelmaa
+ Iltabileet
+ Sää
+ Te ranbomit tyypit jotka tulitte juttelemaan :)

- Ne roskat
- Pahat kengät(oma vika)
Siipensä polttanut, taivaalta tippunut, maailmaan hukkunut, manalaan palannut
http://myanimelist.net/animelist/Nitsakia

Avatar
Pamplemousse
Viestit: 11
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 22:49
Viesti:

Re: Animecon X - Palauteketju

Viesti Kirjoittaja Pamplemousse » Ti Heinä 16, 2013 19:20

Haya kirjoitti: +Esityskilpailun kolmanneksi sijoittunut parivaljakko, ihatuin showhunne täysin! Vaikka liikkelisesti esityksessä oli hieman haparointia, niin tunnelma tempaisi mukaansa ja kokonaisuudesta jäi todella hyvä fiilis.
Terve, kolmanneksi sijoittuneen parivaljakon toinen osapuoli tässä kirjoittelee. Todella kiva huomata, että esityksemme jäi jollekulle näin hyvin mieleen. Olimme molemmat todella positiivisesti yllättyneitä yleisön innokkaasta suhtautumisesta esitykseemme ja saamiemme aplodejen määrästä. Mokailimme molemmat useasti shown aikana, mutta hyvä ettei se menoa haitannut (pistän haparoinnin jännityksen piikkiin).

Olin siis ystäväni kanssa ensimmäistä kertaa esityskilpailussa. Etenkin parini oli jännittänyt h-hetkeä jo ainakin kuukauden ajan, mutta kisasta jäi todella positiivinen fiilis ja aiomme varmasti osallistua uudelleenkin. Informaatio kulki, cosplaymammat olivat mukavia ja avuliaita vaikka emme olisikaan juuri heidän vastuullaan olleet, tekniikka tuntui toimivan ja rennon juontajan kysymyksiin vastaaminen ei jännittänyt. Myös muut kilpailijat olivat mukavia, joten bäkkärillä oleskelu ei juurikaan hermostuttanut, vaikka kädet hikoilivatkin minkä kerkesivät.

Muuta:
+Vettä oli saatavilla melkein koko ajan
+Ilmaiset parkkipaikat conpaikan vieressä
+Ruokaa sai läheltä
+Ei vessajonoja
+Animemusiikkikonsertti

-Opasteita olisi voinut olla vähän enemmän
-Kuulutukset eivät tahtoneet aina kuulua
-Pukukilpailu oli järjestetty vähän tylsästi. Osallistujia olisi voitu edes haastatella...

Avatar
Mujava
Viestit: 60
Liittynyt: To Joulu 04, 2003 16:44
Paikkakunta: Kuopion ydinalue

Re: Animecon X - Palauteketju

Viesti Kirjoittaja Mujava » Ti Heinä 16, 2013 20:12

Tervehdys vänkärivastaavan suunnalta. Kiitoksia palautteesta, se otetaan vastaan. Omasta mielestä con onnistui hyvin vaikka allekirjoittanut nukahti heti työrupeaman jälkeen kun pääsin pitkäkseni sänkyyn. Mikään ei piristänyt päivää kuin te mukavat kävijät hienoissa puvuissa, siitä isot plussat teille =)
Cana kirjoitti:Ja saanen vielä sanoa että Kuopio on paskasti rakennettu kaupunki. Lähimmät ottoautomaatit ja ne ilmaiset vessat ovat liian kaukana ja hankalia löytää, JOKA PUOLELLA on kieltomerkki ja suurin osa ajoteistä on ainoastaan yksisuuntaisia (ei kannata ajaa Kuopiossa autolla).
Viimeisimpään en yhdy sillä Kuopiossa on enää vain pari yksisuuntaista katua. Jos olisit ajanut täällä sanotaan kymmenen vuotta sitten, olisi liki kaikki kadut olleet yksisuuntaisia. Mutta täällä on ollut ja on edelleen vaikea ajaa autolla, kiitos siitä torirempan.

Ei muuta tällä kertaan.

Mujava
Vänkärivastaava
Animecon X 2013
ウメハラがぁ 捕まえてぇぇ ウメハラがぁ 画面端ぃぃっ バースト読んでえぇっ"
" まだ入るぅぅ ウメハラがぁっ ・・・つっ近づいてぇっ ウメハラがぁ決めたぁぁーっ

Sinu
Viestit: 67
Liittynyt: Ma Heinä 28, 2008 13:53

Re: Animecon X - Palauteketju

Viesti Kirjoittaja Sinu » Ti Heinä 16, 2013 20:18

Kiitos kaunis siitä että Animecon muutti Kuopioon. Kaupunki on kaunis ja tarpeeksi pieni. Vaikka koukkasikin motarilta väärää ramppia sisään, conipaikalle löysi vaivattomasti. Bene! Automaatit, tori, kaupat ja ravintolat ovat kävelymatkan päässä conialueelta, ja vaikka siellä nyt olikin remonttia meneillään, ei voi muuta kuin ihailla miten kaunis paikka Kuopio on. Ja vaikka kuinka joku jaksaa huokailla Musiikkitalon pohjapiirrustuksista ja tilaratkaisuista, on se yksi parhaista paikoista missä Animeconia on pidetty. Päihittää yliopistot ja Kaapelitehtaankin mennen tullen, jo pelkästään suuren konserttisalinsa sekä ison piha-alueensa puolesta. ^^ Muutama vuosi Musiikkitalolla ja kukaan ei enää huomaa ihmetellä miten paikkaan X pääsee, koska kaikkeen tottuu. Ainoastaan huono ilma vaivasi joitain kolkkia.

Ohdelmasta:
Loistava tarjonta ohdelmaa. Tuli käytyä katsomassa tavallista enemmän myös luentoja.
+ Lauantailta luento Naisena Japanissa... Tuli paljon yleistä tietoa, joka kiinnosti kovasti. Ehkä olisi voinut valita että kertooko joko historiallisen japanilaisen naisen asemasta verrattuna nykyaikaiseen naiseen (mahdollisesti verrattuna vielä Suomeen jotta saa läheistä vertailupintaa) tai kokonaan populaarikulttuurin naiskuvista, johon sopii myös anime ja manga. Tuntui nimittäin välissä että luennon aihe vaihtui kokonaan. Mielenkiintoisia aiheita molemmat, mutta rajaamalla olisi päässyt vielä syvemmälle jompaan kumpaan aiheeseen. Luennoitsija oli tehnyt hyvää taustatyötä molemmissa teemoissa.
+ Sunnuntailta Japanilaisia kauhutarinoita vei mennessään. Tämä oli mielenkiintoinen ja viihdyttävä luento. Hyvin koottu, hyvin kerrottu, hyvin toteutettu. Sai minut kiinnostumaan tästä genrestä ihan uudella tavalla.
+ Konsertti! <3 Ihanan monipuolinen musiikkivalikoima ja upeat kappaleiden yhdistelyt. Soittajien seuraaminen on melkeimpä hypnoottista. Sai kaikille rahoilleen vastinetta.
+ Hienoa huomata että deitti oli saatu isoon saliin tänä vuonna, nyt se vaatisi vain rennomman tunnelman. Jos yleisö ei ollut ihan aktiivisin, se voi johtua ihan siitä että jokainen deittikierros meni niin vauhdilla. Puolituntia lisää tälle ohdelmalle niin sen saa rakennettua paremmin.
+ Ja tietysti esityskisa! Voittaja ansaitsi todellakin voittonsa. Esitys oli niin viimeistelty ja huolettoman näköinen että se olisi voinut olla suora otos itse sarjasta. Muutkin esitykset loistivat ja salissa oli tosi hyvä fiilis koko ajan. Monet erilaiset sarjat olivat edustettuina ja vaivaa oli selvästi nähty. Tosin se mikä tässä esityksessä vei sydämeni oli juontaja Henki. : D Niin taidokasta improvisointia ja yleisön haltuunottoa että oksat pois. Kerrankin juontajan huumori puree myös tähän vanhempaan sukupolveen. Täydet pisteet siis juonnolle, ja tietysti tekniikalle, konserttisalin ylijumaluuksille. : D
+ Mangakirjastossakin tuli käytyä. Se oli mahtavaa! Myyjätkin olivat varmasti mielissään, sillä kuulin parissakin otteessa 'Luin tätä mangakirjastossa ja oli pakko käydä ostamassa se' -kommentteja. Tosin kirjaston ikkunoita ei saanut auki ja ilma kävi siellä aika huonoksi. Tuuletin olisi voinut auttaa asiaa, siellä kuitenkin oleskeltiin paljon.

Yleisesti conista:
+ Hienoa että conipaikallakin myytiin jotakin syötävää. Etenkin vanhemmat tuntuivat olevan mielissään kun saivat syöttää lapsilleen muutakin kuin pocky-tikkuja.
+ Taidekuja oli kotoisasti kaiken yläpuolella. Tähän on jo tottunut niin monessa conissa, että jotenkin taidekujaa etsii automaattisesti ylhäältä. Hyvä paikka!
+ Myyntipöytien jakaminen useampaan kerrokseen. Conien edustuspöydät olivat kätevästi ja muilla myyntipöydillä mahtui olemaan paremmin kun kaikki ei ollut yhdessä sumpussa.
+ Ilmaiset parkkipaikat ihan conipaikan tuntumassa ovat luksusta!
+ Hyvää ulkotilojen hyödyntämistä mm. kuvauspalvelun osalta. Kun kerta on hyvä sää niin miksei? Taustatkin olivat ihanan vehreät, joten kyllähän se on mukavaa vaihtelua harmaisiin/valkoisiin kankaisiin.
- Ruusujen myyjät. Olisi tehnyt mieli käydä hätistelemästä ne pois alaikäisten kukkaroilta. ): Tosin näitä nyt on aina siellä missä on paljon ihmisiä...
- Roskaisuus onkin jo mainittu useasti...
- Ohdelmalehtisestä on sanottava että asiat olivat vähän hajallaan ja kaikkea tietoa ei ollut. Joidenkin ohdelmien tiedot olivat vajaita ja yhdestä ohdelmasta saattoi lukea kahdessa eri kohdassa asiaa. Jos ei älynnyt katsoa toista kohtaa, saattoi hyvinkin jäädä huomaamatta että joihinkin ohdelmiin piti ostaa/varata lippu tietyllä hinnalla/tietyllä aikavälillä.

Kiitos kaunis mielettömän ihanasta conista! Tuli korkattua conikausi tämä kesän osalta nyt ja paremmin ei olisi voinut alkaa. (:
Hides my true shape, like Dorian Gray.

Avatar
Kedine
Viestit: 43
Liittynyt: La Kesä 30, 2007 09:02
Paikkakunta: Kuopio

Re: Animecon X - Palauteketju

Viesti Kirjoittaja Kedine » Ti Heinä 16, 2013 22:02

Chewwy kirjoitti:Pakko kiittä ennen varsinaista palautetta yhtä järjestäjistä, joka auttoi kun sain paniikkikohtauksen iltabilepaikalla. KIITOS sinulle erittäin paljon!

- Olin yövänkärinä pe-la yönä ja meille oli luvattu kyyti conipaikalle aamulla. No kyytiä ei sitten koskaan tullutkaan, mutta onneksi tuttu auttoi ja antoi autokyydin muuten olisin todennäköisesti löytänyt itseni jostain ihan muualta kuin conipaikalta.
- Kaverin kanssa ei löydetty parin ohjelman kuvauksia ohjelmalehtisestä.
- Vänkärien ruokailun ajankohta infottiin ainakin minulle vasta conipaikalla ja en olisi välttämättä saanutkaan tietää siitä ellen olisi mennyt lauantain alkubriiffauksessa narikkavänkäreiden mukana green roomiin.
- Vänkäreille ei kerrottu myöskään kaikkia etuja. Kiva huomata vasta conin jälkeen, että olisi ollut jotain muitakin etuja.
- Kaikki kiinnostavat ohjelmat oli päällekkäin ja joutui tekemään vaikeita valintoja ohjelmien välillä. :I

Hei Chewwy!

Kiitos palautteestasi.
- Olen hyvin pahoillani kyydin uupumisesta, yritän selvittää, mitä tuolloin on tapahtunut, ja pidän huolta, ettei vastaava toistu.
Mahtavaa, että kuitenkin kyyti järjestyi.
- Ohjelmalehtisen kanssa oli ongelmia graafiselta puolelta, ja asia laitetaan korvan taa ensi vuotta ajatellen.
- Vänkärien ruokailujen ajankohta ilmoitettiin infomailissa, ja mainittiin erikseen briiffissä ;)
- Osa vänkäreiden eduista selvisi vastaavillekin vasta conin aikana. Pyydän tätäkin suurest anteeksi, ja laitan listaan ensi vuotta varten. TOivottavasti työvoimana toimimisesta jäi kuitenkin suurimmalti hyvä mieli, sillä te vänkärit olitte ihania, ja toivon teidän tulevan tapahtumaan vastaisuudessakin, vänkärinä tai kävijänä.
- Totta, hyvää ohjelmaa oli paljon, ja ensimäistä kertaa harmitti melkein olla töissä, kun pääsi katsomaan vain yhden ohjelman oman lisäksi. Mutta se on varmasti vain positiivinen asia ^.^

Paniikkikohtaukset ovat katalia, kanssasisarenasi olen onnellinen, että sait apua. Haluaisin halata sitä ritaria/ritaritarta, joka sinua auttoi.


TAHDON VIELÄ KIITTÄÄ KAIKKIA KÄVIJÖITÄ, TE TOITTE CONIIN MAHTAVAN FIILIKSEN, JA MUISTAKAA ANTAA PALAUTETTA ROHKEASTI (kuten olette tehneetkin :), NIIN ENSI VUODEN ANIMECON ON ENTISTA HUIKEAMPI.


Myös siisteyteen kiinnitetään erityishuomiota, vaikuttaahan se massiivisesti yleiseen viihtyvyyteen.


-Kedine
aka
Violetta Marin
AnimeconX
Työvoimavastaava

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 18 vierailijaa