Desucon Frostbite 2013 palauteketju

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
tamuki
Viestit: 44
Liittynyt: Ti Elo 25, 2009 16:56
Paikkakunta: Kuopio

Re: Desucon Frostbite 2013 palauteketju

Viesti Kirjoittaja tamuki » Ma Helmi 18, 2013 19:47

Frostbite polkaisi convuoden 2013 käyntiin ihan mallikkaasti. Kiitos!

Lähdettiin porukalla ajamaan kohti Lahtea jo puolen päivän aikaan perjantaina, jotta ehdittäisiin rauhassa etsiä majoituspaikka jne. Sibelius-talo toimi jälleen kerran hyvin paikkana järjestää con.

Lauantaina menimme järjestelemään esittelypöydän valmiiksi ja pian con olikin jo käynnissä. Lipunmyynti pyörähti mukavasti käyntiin ja oli mukava istua kaukana ruuhkasta ja tungoksesta. Kahteen mennessä ihmset olivat jo hajaantuneet niin, että mahtui liikkumaan ja päivä meni nopeasti. Kävin katsomassa vain yhden ohjelman (+ Cosplay), Cosplay ja itsetunto. Odotin vähän toisenlaista luentoa, ehkä hieman syväluotaavampaa sellaista, mutta luennoitsija keskittyi cokiusaamiseen ja rahankäyttöön cosplayssa.

Sunnuntaina ehdimme Magi-luennolle, kiitos mainiosta luennosta! Luennoitsija ei käyttänyt aikaa ekrtaamaan sarjan tapahtumia, vaan luento oli suunnattu selvästi jo sarjaan tutustuneille ja siihen paneutuneille. Mielenkiintoista nippelitietoa tuli rutkasti, oma kiinnostus heräsi ja meninkin heti kotiin päästyäni etsimään lisää tietoa aiheesta.

Lisäksi olimme ilmoittaneet ryhmämme photoshoottiin. Puolet ryhmästä oli käynyt sellaisessa aiemmin ja toiselle puolelle se oli täysin uusi kokemus, myös minulle. Kuvaaja oli todella mukava ja kärsivällinen, kiitos todella paljon hänelle!

Mukanani oli varsin kookas proppi (>160 cm) ja kun ihmiset pyysivät esim. Metsähallissa tai käytävillä kuvia, pyysin ystävällisesti saada siirtyä seinän viereen/muualle missä olisin mahdollisimman vähän muiden conittajien tiellä. Kiitos kaikille kuvia ottaneille.

Myös infovänkärit osasivat hommansa, kiitos!

Siinäpä lyhykäisyydessään kooste viikonlopusta. Plussia ja miinuksia ei nyt tee mieli eritellä. Perushyvä con, ei valittamista.

Avatar
nukkelapsi
Viestit: 227
Liittynyt: To Marras 22, 2007 23:00
Paikkakunta: Espoo

Re: Desucon Frostbite 2013 palauteketju

Viesti Kirjoittaja nukkelapsi » Ma Helmi 18, 2013 23:52

Iizp kirjoitti: ~ Cosplay ja itsetunto
Hyvä luento. Luennoitsija otti hienosti yleisön kysymyksiä/kommentteja vastaan ja laajensi näin
omaa esitystään. Se on kyllä totta, että raha on suuri ongelma cosplay-harrastuksessa. Itselleni
tuli fiilis, että conikiusaaminen tulisi saada loppumaan ja kaikille, jotka haukkuvat cosplayjaajia,
niin hampaat kurkkuun.
tamuki kirjoitti:Cosplay ja itsetunto. Odotin vähän toisenlaista luentoa, ehkä hieman syväluotaavampaa sellaista, mutta luennoitsija keskittyi cokiusaamiseen ja rahankäyttöön cosplayssa.
Kiitos paljon palautteesta, minä pidin tuon luennon Cosplay ja itsetunto. Kyseessä oli ensimmäinen itse pitämäni luento (ja toinen conluentoni koskaan, monen vuoden tauon jälkeen), joten ei ollut homma vielä täysin hanskassa. Jännitti paljon, pelkäsin hirveästi sen jäävän vieläkin lyhyemmäksi ja puhuin ehkä asiani vähän liian nopeaan tahtiin. Tekstini esittelymuotoakin olisi pitänyt vaihtaa ideaalimpaan muotoon mutta minulta ei tosiaan ainakaan vielä löydy kunnon ohjelmaa siihen.

Hyvä kuitenkin että piditte (edes jonkin verran) ja jos joskus luennoin uudestaan toivon settini olevan vain parempaa!
Cosplay-ryhmä Rintamasuunnan Youtube-kanava.

Avatar
Paha sotaherra
Viestit: 602
Liittynyt: Ti Huhti 10, 2007 16:09
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Desucon Frostbite 2013 palauteketju

Viesti Kirjoittaja Paha sotaherra » Ti Helmi 19, 2013 00:28

Nyt on Frostbite nähty ja koettu ja elossakin selvitty. Olen vielä reissun jäljiltä sen verran väsynyt etten jaksa laittaa tähän kuin plussat ja miinukset; aavistuksen verran yksityiskohtaisempaa raporttia löytyy blogistani ja siellä majailevat myös conissa napsimani kuvat.

+ Magi-luento oli aivan mahtava. Yhtäläisyydet sarjan sekä Tuhannen ja yhden yön tarinoiden välillä esiteltiin onnistuneesti ja kiinnostavasti. Omien suosikkien alkuperää kuunnellessa mielenkiinto pysyi puhujassa ja huumoriakin löytyi. Se tunne, kun cossasit sarjan hahmoa, jonka kohdalla ympärilläsi istuvat ihmiset kääntyivät katsomaan sinua ja tirskahtelivat. Esitys oli myös visuaalisesti hieno ja kuvien paljoudesta erittäin iso plussa.
+ Speedmeeting oli kokemuksena varsin hauska ja erilainen. Tunnelma oli hyvä ja järjestäjät mukavia, lisäksi keskustelun avaamisen avuksi tarjotut kortit olivat hyvä keksintö.
+ Cosplayshootin kuvaaja oli huisin mukava ja auttoi ryhmäämme löytämään hyviä kuvauspaikkoja. Kiitokset siitä, kuvia odotellessa!
+ Ravintola Lastun ruoka jälleen kerran. Itse conille kiitokset siitä mahdollisuudesta että conpaikan sisällä voi ylipäätänsä saada maukasta ruokaa edulliseen hintaan.
+ Kiitokset kaikille jotka tulivat kuvaamaan/juttelemaan!

- Kulkureiteille leiriytyvät ihmiset. Istumatilaa oli toki aiempaa vähemmän, mutta se ei tarkoita että käytävät voi tukkia hengauksella.
- Kuvauspaikkoja oli vaikea löytää kiitos ruuhkan ja yllä mainitun leiriytymisen. Tietenkin sitä olisi voinut valita cossin josta olisi voinut ottaa kunnon kuvia ulkonakin, joten ainakin osittain tähän olisi voinut vaikuttaa itse.
- Narikkajonot ja epäselvä ohjeistus siitä mikä tavara kuuluu mihinkin narikkaan.
- Joidenkin conkävijöiden minäkeskeinen asenne. Älyvapaata käytöstä näkyi siellä sun täällä, tosin se nyt ei ole mitenkään harvinaista missään conissa.

Lopuksi, jos joku tietää ottaneensa kuvan tai pari Magi-ryhmästämme (Aladdin, Morgiana, Alibaba ja Kassim) niin olisin kovin iloinen jos niitä kuvia saisi vaikka linkitettynä.
Sisko: "Mitä sä teet?"
Minä: "Yritän tässä näyttää ruotsalaiselta kreiviltä."

Cosplayshogunaatti eli lyhyemmin Naatti

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Desucon Frostbite 2013 palauteketju

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ti Helmi 19, 2013 00:49

Anikin kuva-arkiston osoite Frostbiten tämänvuotisille kuville, sekä nyt julkaistuille että tuleville, on...

http://kuvat.aniki.fi/c/105

Elikä juuri sain pistettyä pihalle ensimmäisen satsin kuvia, kuvauspalvelu lauantai on satsin nimi. Tämän myötä rohkenenkin hieman avata taustoja Frostbiten kuvauspalvelusta ja sen toiminnasta, joka puolestaan hieman avaa sitä minkälaisia kuvia mistäkin kansiosta voi löytää.

Meillä on kaksi tiimiä paikalla. Toisessa oli allekirjoittaneen lisäksi Esa "ToraToraTora" Ala-Petäys ja ohjaajana Tiina "Chiina" Uusi-Rasi. Koska kuvaajia oli kaksi, teimme työnjaon. ToraToraTora kuvasi pääosin kokovartalokuvia, kun allekirjoittanut otti lähikuvia ja ns. villejä kortteja. Osassa kuvia tein ihan tarkoituksellisia kikkailuja ja poistumisia mukavuusalueelta. Pääosa niistä meni käkeen, mutta pari onnistui ihan hauskasti. Nyt julkaistuissa kuvissani on siis teknisesti katsoen vähänoloisesti rajoja ja sääntöjä. Rajaukset ovat ajoittain hassuja ja kuvakulmat veikeitä. Jos etsit itsestäsi otettua kuvaa ja löydät tästä setistä vain kikkailua, ei hätää - ToraToraToran kuvat tulevat tarjoamaan hillitymmän otteen perästä.

Toinen kuvauspalvelun tiimi oli Emilia "AG" Lahtinen, ohjaajanaan myös cosplaytuomarina vaikuttanut Essi "Biitti" Hautala. Heillä oli taas omanlaisensa työnjako ja taiteellinen linjaus, josta saa kuulla parhaiten heiltä itseltään.

Allekirjoittaneelta on tulossa vielä ainakin kaksi albumia kuvia - sunnuntain kuvauspalvelu (n. 120 kuvaa) sekä jotain melko uutta jännää, josta kerron sitten kun saan operaation etenemään. Sen verran voin uskaltaa luvata, että kyseessä on villi ja täysin vahingossa syntynyt kokeilu. Tämän lisäksi voi tulla vähän yleiskuvia, jos niistä tarpeeksi moni on julkaisukelpoinen.

Ainiin ja mites coni meni minun mielestä? Näin akrobaattista valokuvausta harrastaneena suosittelen Desucon Frostbiteä painonhallintaan, lihaskunnon kehitykseen ja rasvaprosentin laskemiseen. Unohda thigh master ja ota frostista alku uuteen elämään!

Avatar
Masahiro
Viestit: 11
Liittynyt: Ti Helmi 19, 2013 01:40
Paikkakunta: Lätäkönloppu
Viesti:

Re: Desucon Frostbite 2013 palauteketju

Viesti Kirjoittaja Masahiro » Ti Helmi 19, 2013 03:10

Frostbite oli oikein hyvä kokemus. Majoituksen suhteen kävi omalla kohdallani onni, sillä hyvä ystävä sattuupi asumaan juuri Sibeliustalon takana, ja tämähän se sitten vaikuttikin omaan con-kokemukseen merkittävästi. Kyllä oli mainiota saada helposti kotiruokaa, lepopaikka, tavaransäilytys ja kylppäri, kun vähän viitsi hangessa kahlata. Kiitän majoittajaa ja kumarran syvään hänen emännöintitaitojaan kunnioittaen.

Frostbite-tapahtumassa en itse ikävä kyllä ehtinyt juurikaan juoksemaan eri paneeleissa, niin mielenkiintoisilta kuin käsiohjelmassa kuulostivatkin. Hieman jäi itseäni harmittamaan, mutta otan tästä vastuun itse!

Sitten pätevä +/- lista itse conista.

Pluspisteitä seuraavista
+ Vesipisteet. Yhdyn muihin ylistäjiin. Aivan ensiluokkaisen upeaa toimintaa asian suhteen.
+ Kulkujärjestelyt sisätiloissa. Se, että toista reittiä pääsee ulos, ja toisesta sisään, on erittäin hyvä ratkaisu. Vältyttiin kipeiltä yhteentörmäämisiltä ja turhalta häslingiltä.
+ Ensiavun näkyvyys. Mahtava homma että ensihoitajat kiertelivät conia ja olivat näkyvillä. Tuli olo, että apua saa aina, jos jotain sattuu.
+ Järjestäjien ja henkilökunnan kärsivällisyys ja pitkäjänteisyys. Hyvät ihmiset, te teette tästä mahtavan elämyksen. Vänkärit jaksoivat alimiehitykselläkin puurtaa. Kuvauspisteellä jokainen conittaja sai samaa kiireetöntä, avuliasta palvelua. Infopiste toimi. Maid-kahvila oli siisti ja mukava. Iltabailut jäivät mieleeni erityisen hyvän musiikin tähden.
+ Hopeanuoli-yhdistyksen pöytä. Tunnustan olevani suurensuuri fani, ja ilahduin kun sain tavata tällaista samanhenkistä väkeä.

Miinuspisteitä seuraavista
- Myyntipöytien möykkääjä. Tuskin conista poistui yhtäkään henkilöä joka ei tiedä, kenestä puhun. En tahdo enkä tarkoita mustamaalata ketään, mutta erään myyjän jatkuva huuto salissa oli häiritsevää ja ajoittain myös epäsoveliasta ja mielestäni latisti conin henkeä, joten otan asian esille mahdollisen rangaistuksen uhallakin. Viereisillä myyntipöydillä oli vaikea asioida, joskus mahdotonta. Kyseisen henkilön asenteen koin itse hyökkäävänä asioidessani hänen kanssaan. Asioituani tällä pöydällä en halunnut enää edes kulkea sen ohi, vaikka ystäväni oli töissä Manga Cafen pöydässä vastapäätä ja olisin halunnut käydä tervehtimässä useammin. Tervehtiminen tosin olisi peittynyt sekin kovan metelin alle. Kyseisen henkilön suusta tuli välissä lauseita, joiden sisältöä en tahdo kuulla enää koskaan conissa työskentelevän ihmisen suusta - oli kyseessä myyntikikka, tai ei. Aluksihan tämä oli huvittavaa, mutta jatkuttuaan koko conin ajan oli hupi kaukana.

Mielestäni muut conin pikkumiinukset - kuumuus osittain, ihmismassat osittain, roskat osittain - eivät ole asioita, joihin con-henkilökunta itsessään voisi vaikuttaa, vaan kyse on joko tilojen tuomista rajoituksista, tai conittajien omasta järjenkäytöstä. Näidenkin asioiden kanssa con painui mieleeni miellyttävänä kokemuksena ja sain siitä paljon irti.

Kiitoksia jokaiselle, tavataan jälleen!
共に唄い共に歩いた 道を照らす今宵の この月を

Avatar
Vile
Viestit: 129
Liittynyt: Su Marras 11, 2012 06:21

Re: Desucon Frostbite 2013 palauteketju

Viesti Kirjoittaja Vile » Ti Helmi 19, 2013 09:26

^ kyseinen heppu on conin paras asia ja hyvää juttuseuraa. :D
Viimeksi muokannut Vile, La Huhti 27, 2013 00:28. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Rianka
Viestit: 228
Liittynyt: Ti Touko 25, 2004 09:08
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Desucon Frostbite 2013 palauteketju

Viesti Kirjoittaja Rianka » Ti Helmi 19, 2013 13:07

Päivää karaoketiimistä ja kiitokset koko tiimin puolesta kaikille desukaraokessa vieralleille! :D Tiimiläisten näkökulmasta kävijöitä riitti, my little pony biisejä laulettiin paljon ja nostalgista itkuakin (aka melodies of life meets final fantasy IX faniutunut karaoketiimiläinen) tihrustettiin erään kappaleen aikana. Hieno kokemus siis jälleen kerran. Tänä vuonna teknisiltä ongelmilta suurimmaksi osaksi vältyttiin, ainoastaan allekirjoittaneen pyllähdys sekä siitä koitunut hetkellinen kaiutinvika olivat ainoat karaoken tekniset murheet. Ensi kerralla nekin vältetään, kun hankit paremman tasapainon itselleni, heh.

Tässä välissä kuitenkin erityiskiitos kaikille jotka kirjoittivat muutaman sanasen vieraskirjaamme! Oli mukavaa lueskella mitä mieltä olette karaokesta ja otamme kyllä biisitoiveet sekä kehitysehdotukset kesädesussa huomioon. Laittakaa toki myös tänne anikiin viestiä tai postatkaa conin palautelomakkeen kautta mielipiteitänne karaokejärjestelyistä. Ajan voittamiseksi vastaan kuitenkin tässä topicissa eräisiin conin aikana useasti esitettyyn kysymykseen: (loput tiimistämme ja karaokevastaaavamme Novadille voivat myös kommentoida lisää yleisiä kysymyksiä tarvittaessa!)

Miksei teillä ole biisiä X, voisitteko tehdä/hankkia sellaisen? Miksei teillä ole X/Y/Z biisiä, vaikka sitä toivottiin jo aikaisemmin?
Pyrimme hankkimaan mahdollisimman monipuolisista kappaleita toiveiden mukaan, mutta valitettavasti kaikkien toiveiden toteutus on tiimillemme mahdotonta. Joissain tapauksissa kappaleita löytyy muiden koodaajien tekemänä, mutta joissain tapauksessa tiimimme koodaa niitä itse. Koodaus kuitenkin on hyvin pitkä prosessi ja yhden kappaleen tekemiseen saattaa kulua helposti jopa yli puoli vuotta, eikä kappale senkään jälkeen toimi kunnolla. Ongelmallista koodauksesta tekee juuri karaokeformaatin vaatimat äänentasot, jotka joudutaan manuaalisesti asettamaan kohdilleen mikäli niitä ei saada valmiiksi jostain (=HYVIN aikaa vievää touhua). Tämän seurauksena aivan kaikkia biisitoiveita emme siis voi valitettavasti toteuttaa, ei vaikka niitä olisi toivottu jo aikaisemmissa coneissa ja useampaan otteeseen.

Miksei biisiä X enää löydy karaoken valikoimista vaikka se oli siellä viime conissa?
Karaoken valikoimaa uudistetaan aina välillä, jolloin laulamattomia tai toimimattomia (sekä korjauskelvottomia) kappaleita poistetaan reilulla kädellä. Jos kuitenkin kokee palavasti, että jo listalta poistettu kappale olisi kiva saada takaisin valikoimiin, voi tästä ilmoittaa karaokevastaavallemme Novadillelle. :3

Miksei teillä ole lainkaan instrumentaalisia/genderbend kappaleita?
Karaokessa on ollut aikaisemmin instrumentaalisia/genderbend kappaleita yleisön toivomuksesta, mutta ne on nykyisin poistettu karaoken valikoimasta. Syynä tähän oli se, että toiveista huolimatta laulajia kyseisille kappaleille ei ollut.

Miksei mikistä kuulu oma ääni laulun aikana? Saisiko sen jotenkin toiminaan?
Karaokeohjelmistossa mitä käytämme (Ultrastar Deluxe) ei ollut aiemmin mahdollisuutta mikin omaan playbackiin, eli mahdollisuuten jolloin mikin kautta kuuluisi laulajan oma ääni kaiuttimista. Nyt tämä mahdollisuus on, mutta emme ole ole vielä ottaneet sitä käyttöön saatuamme palautetta etteivät monet tahtoisin kuulla omaa ääntään. Olisi kuitenkin mukava kuulla teidän kävijöiden mielipide asiaan, elikkäs tulisiko karaoken toimia tulevassa kesädesussa pelinä jolloin laulajan oma ääni ei kuuluisi, vai tulisiko laulajan äänen kuulua kaiuttimista laulun aikana?

Ja lopuksi vielä vastaus tässä keskustelutopicissa esitettyyn palautteeseen:
Prodigy kirjoitti: - Jonot, jonot ja jonot. Erityisesti karaokehuoneeseen sekä pelilaitteille tuntui olevan silmittömän pitkät odotusajat. Karaokea emme päässeet laulamaan kertaakaan, ja pelejäkin tohdittiin kokeilla vain kerran.
Jonot karaokehuoneeseen tosiaan venyivät välillä pitkiksi, mutta valitettavasti emme voi tiimin osalta tähän vaikuttaa. Mikäli laulaminen kuitenkin on sydäntä lähellä ja tämän kokemuksen jälken jäi kalvamaan ettei laulamaan päässyt, suosittelemme tarkastamaan jonotustilanteen useaan otteeseen conin aikana. Tässäkin conissa kävi niin, että suosituimpien ohjelmien aikana huone tyhjeni melkein kokonaan, jolloin laulamaan olisi päässyt melko nopeasti.

Kiitos vielä kerran kaikkille kävijöille, nähdään uudemman kerran kesädesussa!
Jotkut osaa, Jotkut taas ei

Avatar
laitti
Viestit: 4
Liittynyt: Ma Loka 24, 2011 22:39
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Desucon Frostbite 2013 palauteketju

Viesti Kirjoittaja laitti » Ti Helmi 19, 2013 13:34

tulisiko karaoken toimia tulevassa kesädesussa pelinä jolloin laulajan oma ääni ei kuuluisi, vai tulisiko laulajan äänen kuulua kaiuttimista laulun aikana?
Minä ainakin pidän itse sellaisesta perinteisestä karaokesta, jossa biisit ovat instrumentaaleja ja oma ääni oikein KAJAHTAA sieltä kaiuttimista! Mielestäni karaoken idea on juuri siinä, että sitä omaa laulua kuulisi. Toisaalta on ymmärrettävää, että jotkut vähän ujoilevat sen oman äänensä kanssa, mutta jos olisi mahdollisuus säätää sitä oman äänen kuulumista, niin kaikkihan saisivat haluamansa.

Itselläni meni con lähinnä meidovuorojen ja oman esityksen välillä kiirehtiessä, joten en päässyt nauttimaan ollenkaan luennoista ja muusta ohjelmasta. Toivottavasti youtubeen alkaa noita paneeleja ja ohjelmia pian tulla, koska haluaisin vain nähdä.

Jos jollain on myös palautetta Café Ichigon toiminnasta enemmän, olisi sitä todella mukava kuulla. Varsinkin, kun tämä oli neljäs kertani meidona, niin haluaisin kuulla ollemmeko onnistuneet parantamaan kahvilan toimintaa jne. :3 Chotto!Chocolaten tanssiesityksestä kuuntelisin myös mielelläni palautetta (olen se uusi kuudes jäsen hoho), tai jos jollain on kuvia, niitäkin olisi mukavaa nähdä.

Avatar
K-chan
Viestit: 173
Liittynyt: Ti Huhti 22, 2003 19:35
Paikkakunta: Espoo

Re: Desucon Frostbite 2013 palauteketju

Viesti Kirjoittaja K-chan » Ti Helmi 19, 2013 14:29

Karaokessa on ollut aikaisemmin instrumentaalisia/genderbend kappaleita yleisön toivomuksesta, mutta ne on nykyisin poistettu karaoken valikoimasta. Syynä tähän oli se, että toiveista huolimatta laulajia kyseisille kappaleille ei ollut.
Harmillista, koska meitä instrumentaalien laulajiakin olisi. Nykyisellä formaatillaan karaoke tuo lähinnä mieleen sing-alongin, mikä ei kaikissa kappaleissa oikein toimi. Olisiko kesädesuun mahdollista saada instrumentaaleja, jos joku haluaisikin päästä fiilistelemään lempikappalettaan niinkin, että oma ääni kuulu tai että ei tarvitse alkuperäislaulajan tukea? Huomasin ainakin itse alkavani laulaa toista ääntä, kun keskityin liikaa kuuntelemaan päälaulajaa...

Ymmärrän toki, että kaikkia ei voida miellyttää, mutta pitäisihän meidän kunnioittaa perinteitä sen verran, että instrumentaalejakin olisi saatavilla. Karaokea kuuluu laulaa korkealta ja kovaa! Asenteella.
Tulisiko karaoken toimia tulevassa kesädesussa pelinä jolloin laulajan oma ääni ei kuuluisi, vai tulisiko laulajan äänen kuulua kaiuttimista laulun aikana?
Laulajan äänen tulisi kuulua, mutta kuten edellinen henkilö totesi helpottaisi, jos äänenvoimakkuutta voisi säätää sekä taustanauhan että mikin volyymin suhteen. Tällöin ujoimmatkin uskaltaisivat laulaa. Tai sitten erikseen sing-along tila ja kunnon karaoke.

Avatar
Nitsakia
Viestit: 80
Liittynyt: Ma Elo 13, 2012 22:18
Paikkakunta: Järvenpää

Re: Desucon Frostbite 2013 palauteketju

Viesti Kirjoittaja Nitsakia » Ti Helmi 19, 2013 15:29

Vielä suhkot hyvin kun mielessä on niin löpistäänhän tähän jotain...

+ Vesipisteet täynnä ainakun niitä tarvitsi.
+ Myyntipöydillä ihmeen paljon tilaa
+ Tunnelma
+ Iltabileet

- Penkkejä ei tarpeeksi, korkkareilla kokoviikon lopun seisominen veroittaa jalkoja
- Ilmanlaatu pelihuoneen lähettyvillä
- Keskelle kulkuväylää jäävät keskustelevat ihmismassat
- AMV tuomaristo olisi voinut kertoa omasta taustastaan nopeasti ja antakaa tekijöiden itse päättää kategoriat. Sekä yleisö äänestyksen hankaluus...

Mutta muuten hyvä con ^^
Viimeksi muokannut Nitsakia, Ti Helmi 19, 2013 18:05. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Siipensä polttanut, taivaalta tippunut, maailmaan hukkunut, manalaan palannut
http://myanimelist.net/animelist/Nitsakia

Avatar
Mary Leathert
Viestit: 189
Liittynyt: Ti Maalis 16, 2004 21:45
Paikkakunta: Pori/Tampere

Re: Desucon Frostbite 2013 palauteketju

Viesti Kirjoittaja Mary Leathert » Ti Helmi 19, 2013 15:48

Kuvia: http://s939.beta.photobucket.com/user/M ... ite%202013

Alussa Homestuck-miittiä, sen perään enemmän yleiskuvia. Jos jotakuta häiritsee itsensä näkyminen kuvassa, lähettäkään yksäri niin poistan kuvan.
"I saw so many things/but like a dream/always losing me/in a cloud" "Heaven's Not Enough", Yoko Kanno

leathert.tumblr.com Random reblogging.

Avatar
momelus
Viestit: 19
Liittynyt: To Heinä 19, 2012 18:48
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: Desucon Frostbite 2013 palauteketju

Viesti Kirjoittaja momelus » Ti Helmi 19, 2013 17:54

Oih, Frosti oli pitkään odotettu con, ja odottamisen arvoinen olikin! Ehdottomasti enemmän plussaa kuin miinusta.

+ Paljon kehuttu vesipistetoiminta. Näin koko viikonlopun aikana tasan yhden vesiautomaatin, jossa ei ollut vettä. Itsehän en tyhmänä ihmisenä ollut ottanut mitään vesipulloa tms mukaan, joten kertakäyttömukit oli jees juttu, vaikka sisäinen viherpiipittäjäsydämeni itkeekin.
+ Pokemon vs. Digimon -puheohjelma, joka oli ehdottomasti paras koko conissa. Vetäjä oli hauska ja itse ohjelmakin toimi erinomaisesti pisteytysjärjestelmineen, eikä missään vaiheessa tullut tunnetta, että puhuja olisi erityisesti jomman kumman sarjan puolella. (Ja tietty lopputulos oli itselle mieluinen, jee!)
+ Taidekuja vaihtuvine artisteineen oli aivan loistava systeemi. Tosin kujan ääripäät tukkeutuivat epämiellyttävästi, eikä ihan loppuun asti tehnyt mieli edes yrittää tunkea - sinänsä todella harmi, varsinkin niiden kannalta, jotka pöytäänsä siellä pitivät.
+ Myyntipöytäsali tuntui paljon tilavammalta kuin viime kesän desussa, johtui kenties muutenkin vähäisemmästä porukkamäärästä, joka on seuraava plussa.
+ Vaikka väkeä tuntui vieläkin olevan silloin tällöin liikaa, oli sitä suurimmilta osin juuri sopivasti conitunnelman luomiseksi, muttei ahdistuskohtauksen partaalle saakka.
+ Überupeat cossit, näin mm. parhaan Lightning-cossin ikinä sekä söpöimmän KOSKAAN näkemäni Hinata-crossplayn! (Ja minutkin tunnistettiin välillä ihihiii. ;__; <3)
+ Infopisteen porukka, joka osasi neuvoa ystävälleni useammankin kiinalaisen lähiseudulta - tämä on palvelualttiutta!

+/- Itse pääsin asioimaan pientavaranarikassa todella lyhyillä varoitusajoilla, mutta isossa narikassa useampien kassien kanssa asioinut ystäväni joutui odottelemaan välillä pidempiäkin aikoja saadakseen tavaroitaan.

Miinuksiakin ikävä kyllä tulee.

- AMV-kilpailun sisäänpääsyn olematon informointi. Odotin ystäväni ja lähemmäs kahdenkymmenen muun conittajan kanssa sisäänpääsyä parvelle taidekujalla. Yritimme tietysti viedä mahdollisimman vähän tilaa, ja pakkauduimme oikein tiiviisti (kiitokset vieressä olevalle myyntipöydälle viihdyttävästä keskustelusta, jota tuli seurattua! ^^), jolloin lämpötila nousi, happipitoisuus lasi ja olo oli erityisen kurja. Ja eihän siitä ovesta edes päässyt sisään. Käytössä olivat siis vain permantopaikat, vaikka katsojia olisi ollut ilmeisesti salin täydeltä. Ehdimme juuri ja juuri sisään, ennen kuin portsarit vetivät ovet kiinni. Kenties joku niistä kuulutksista infosi juuri tästä, mutta ei niistä mitään selvää saanut. Seuraavalla kerralla kunnon tiedotus, jooko? Muuten elämäni ensimmäinen AMV-kisa oli positiivinen ja hyvin onnistunut elämys.

- Valitan myös myyntipöytäsalin möykkääjästä. Epämiellyttävää kuultavaa.

- Joidenkin kanssaconittajien käytös. Ystäväni joutui kohtaamaan epäasiallista käytöstä ja lähentelyä, joka ei ottanut loppuakseen jatkuvista kielloista huolimatta. Ihan oikeasti, vaikka toisella tai itsellä olisikin cossi päällä, se ei silti oikeuta epäasiallisiin kommentteihin, idioottimaiseen lähentelyyn ja suoranaiseen seksuaaliseen häirintään.

- Lisäksi paritusohjelmasta. Aihe oli hyvä, mutta se meni lähinnä seksuaalisten suuntautumisten ruotimiseen, tyyliin "homoparituksen huono puoli on se, ettei yhteiskunta hyväksy sitä." Puolessa välissä aihe lähti kokonaan lapasesta - ohjelmaa veti Jack Frost -cossaaja, ja kyseisen hahmon multiparitusta ja paritusta yleensäkin käsiteltiin aivan liikaa. Lisäksi samalla penkkirivillä istui jatkuvia asiattomuuksia huuteleva kanssaconittaja, jonka heitot eivät olleet edes hauskoja.
Viimeksi muokannut momelus, Ti Helmi 19, 2013 20:16. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Zinny-chan
Viestit: 25
Liittynyt: Pe Tammi 23, 2009 18:21
Paikkakunta: Komeroni~Hyvinkää
Viesti:

Re: Desucon Frostbite 2013 palauteketju

Viesti Kirjoittaja Zinny-chan » Ti Helmi 19, 2013 18:28

Coni oli kyllä kaikin puolin todella kiva, vaikken käynyt mitään ohjelmia katsomassa.
Ihastelin ihmisten hienoja cosplay-asuja ja kiertelin myyntipöydillä ja taidekujalla. :)
Kuten moni kehuikin jo vesi-pisteitä, homma toimi todellakin hyvin!

Miinukset conista:
Masahiro kirjoitti: Miinuspisteitä seuraavista
- Myyntipöytien möykkääjä. Tuskin conista poistui yhtäkään henkilöä joka ei tiedä, kenestä puhun. En tahdo enkä tarkoita mustamaalata ketään, mutta erään myyjän jatkuva huuto salissa oli häiritsevää ja ajoittain myös epäsoveliasta ja mielestäni latisti conin henkeä, joten otan asian esille mahdollisen rangaistuksen uhallakin. Viereisillä myyntipöydillä oli vaikea asioida, joskus mahdotonta. Kyseisen henkilön asenteen koin itse hyökkäävänä asioidessani hänen kanssaan. Asioituani tällä pöydällä en halunnut enää edes kulkea sen ohi, vaikka ystäväni oli töissä Manga Cafen pöydässä vastapäätä ja olisin halunnut käydä tervehtimässä useammin. Tervehtiminen tosin olisi peittynyt sekin kovan metelin alle. Kyseisen henkilön suusta tuli välissä lauseita, joiden sisältöä en tahdo kuulla enää koskaan conissa työskentelevän ihmisen suusta - oli kyseessä myyntikikka, tai ei. Aluksihan tämä oli huvittavaa, mutta jatkuttuaan koko conin ajan oli hupi kaukana.
momelus kirjoitti: Miinuksiakin ikävä kyllä tulee.

- Valitan myös myyntipöytäsalin möykkääjästä. Epämiellyttävää kuultavaa.
Aivan samaa mieltä Masahiron ja Momeluksen kanssa.
Omalle kohdalle sattui myös niin, että tämä kyseinen myyjä veetuili (eiköhän kaikki ymmärrä, mitä tarkoitan) minulle päin naamaa.
Kuulin myös toiselta conittajalta, että hänelle tämä kyseinen myyjä teki samoin.
Omalla kohdallani ja tämän toisen conittajan kohdalla, olisi molemmat olleet ostamassa jotain, mutta jostain syystä rahat jäivät omaan lompakkoon...
Tuollainen käytös ei minusta ole oikeutettua käytöstä, että maksavalle asiakkaalle käyttäydytään ja puhutaan tuolla tavoin.
Itse olen asiakaspalvelu-alalla töissä, joten tiedän miten asiakasta tulisi kohdella.

Kuten moni muukin jo aikaisemmin maininnut; muut conittajat: Roskaaminen, käytös yleensä ja kulkuväylien tukkiminen.

Avatar
Hagl
Viestit: 7
Liittynyt: Ma Helmi 18, 2013 03:00

Re: Desucon Frostbite 2013 palauteketju

Viesti Kirjoittaja Hagl » Ti Helmi 19, 2013 18:42

Jos siitä eräästä myyjästä meinaa taas tulla keskustelu, niin annanpa omankin mielipiteeni:
Mielestäni kaveri on aivan hulvaton, tykkään hänen huumorintajustaan, "möykkääminen" on hunajaa korvilleni ja toivon näkeväni hänet kaikissa tulevissakin coneissa.

Sestra
Viestit: 19
Liittynyt: Pe Helmi 24, 2012 22:02
Paikkakunta: Nastola

Re: Desucon Frostbite 2013 palauteketju

Viesti Kirjoittaja Sestra » Ti Helmi 19, 2013 19:00

+ Vesipisteet aina täynnä ja vieläpä kylmää vettä
+ Pukuhuoneet, muistaakseni ensimmäistä kertaa myös sekapukuhuone?
+ Hall Cosplayhyn osallistuminen oli kivaa ja takahuoneessa sai apua/juotavaa etc aina kun pyysi
+ Parkkipaikkoja löytyi
+ Vessoihin pääsi aina
+ Sain narikasta tavarani aina kohtuullisessa ajassa
+ Myyntikojuilla mukavan väljää & mukavat myyjät
+ Infotiski
+ Kuvauspiste & kuvaseinä
+ Ilmapiiri

- Roskaaminen
- Juttelemaan jääminen kulkuväylille. Lauantaina tämä oli erityisen ikävää kun cossini oli melko massiivinen ja yritin kulkea osumatta kehenkään
- Kongressisiiven ilman tunkkaisuus, etenkin pelihuoneen kohdalla lemahti jokin... hiki? Metsähallissakin tuntui välillä ilma erittäin raskaalta.
- Istumapaikkoja melko vähän
- Salakuvaajat: pyytäkää lupa kuvaamiseen, olen aina suostunut kun kuvaa on kysytty. Ei ole kivaa tajuta joutuneensa kuvatuksi valmistautumatta mitenkään, yleensä vielä mitä mairittelevimmalla ilmeellä. Otos on varmasti parempi, kun cossaaja poseeraa juuri sinua varten.
Omalle kohdalle sattui myös niin, että tämä kyseinen myyjä veetuili (eiköhän kaikki ymmärrä, mitä tarkoitan) minulle päin naamaa.
Itseäni jäi kiinnostamaan, mitä kyseinen myyjä tosiaan sanoi? Useampi kävijä on maininnut negatiivista hänen käytöksestään.
Viimeksi muokannut Sestra, Ti Helmi 19, 2013 21:16. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 54 vierailijaa