Desucon Frostbite 2013 palauteketju

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Edeae
Viestit: 39
Liittynyt: To Heinä 03, 2008 12:53
Paikkakunta: Kalakukkovaltakunta

Re: Desucon Frostbite 2013 palauteketju

Viesti Kirjoittaja Edeae » Ma Helmi 18, 2013 10:53

Chell kirjoitti: Cosplay"ohjelma": (Formaatti)
Ja niin että mikä ohjelma..? Nyt jumankauta. Jokaisella itseään kunnittavalla anime/cosplayconilla tulisi olla ainakin ne perus ennaltailmoittautumis Beginners/Pro sarjat tai edes jotain. Mutta nyt se että olemassa oli vain ja ainoastaan hall-cosplay mihin kilpailijoiden valitseminen ei mitenkään pysty olemaan täysin puolueeton järjestelmä ja joka eliminoi kokonaan kaikenlaisen hienon ja jännän ennalta suunnitellun "osallistumpa tällä kilpailuun", idealla tehdyt puvut. En tykkää.
Heippa ja kiitos palautteestasi!

Desucon ei ole cosplaycon, vaan tapahtuman pääpaino on laadukkaassa animeaiheisessa puheohjelmassa. Cosplaykilpailut ovat olleet ja tulevat aina olemaan osana tapahtumaa ja pyrimme testaamaan erilaisia kilpailumalleja ja uudistamaan niitä sen mukaan, mikä koetaan hyväksi ja toimivaksi, ja mikä taas tökkii.

Hall Cosplay ei suinkaan eliminoi mainitsemiasi ennalta mietittyjä kisapukuja, vaan useat cosplayaajat valitsevat conin pukunsa ja valmistavat ne siinä toivossa, että puku sitten on riittävän hieno, jotta cosplayaaja pyydetään mukaan kilpailemaan. Toki kilpailussa on mukana myös cosplayaajia, jotka eivät ole erityisesti tähdänneet kisaamaan, mutta hienojen pukujen määrä conissa juuri kisaajien valitsemisaikaan ei ole mikään sattuma.
Myöskin olen ymmärtänyt että järjestäjistä joku/jotkut eivät tykkää Narutosta, Bleachistä, One Piecestä jne.. Ja hall-cosplayhän on toki erinomainen tapa katsoa ettei yhtään ei-mieluista pukua pääse lavalle
Ainoat rajoitteet, joita cosplayninjoilla oli asuja valittaessa, olivat että puvun tuli olla suurimmaksi osaksi itsetehty ja peräisin animesta, mangasta tai aasialaisista peleistä. Niin ja riittävän taidokkaasti toteutettu. Valitsijat eivät näe kaikkia conin pukuja valinta-ajan aikana, koska coniväki liikkuu ympäriinsä, samoin kuin valitsijat, joten toki jokin upea Naruto, Bleach tai One Piece -puku on saattanut jäädä huomaamatta. Mitään sarjoja ei ole virallisesti tai edes epävirallisesta käsketty välttämään tai jättämään valitsematta. Eikä tulla kieltämään jatkossakaan.
Hall-cosplay on myöskin puutteellinen esitysohjelmana koska kilailijat eivät varsinaisesti tee mitään. Pelkkä poseeraaminen ei ole esitys. Ei millään epäkunnioituksella mitään kisaajia kohtaan, lähinnä vain tapahtumaa kohtaan. Ja sikäli kun olen ymmärtänyt niin Show-Cosplayesityksiä on ollut liian vähän/kautta ne ovat olleet liikaa liian huonoja ->equals= Poistetaan koko juttu.
Hall Cosplay ei olekaan esityskisa. Hall Cosplay konseptina on saanut erityisesti kehuja siitä, että se antaa hyvän mahdollisuuden kilpailuun osallistumiselle myös niille, joille esityksen miettiminen tuottaisi ongelmia. Cosplayesitysten taso Suomessa on noussut koko ajan, joten päätös pitää tänä vuonna kilpailu, jossa esitysmahdollisuutta ei ollut, ei suinkaan johtunut esitysten laadusta tai esityskisojen määrästä. Kaikenlaisia kisoja ei vain kannata laittaa jokaiseen coniin.
Hall-cosplay on ainoa mitä enää on. Ja siltä se tuntuu, siltä että se on siellä, ihan vain jotta voidaan sanoa että "On meidän conissa cosplayohjelmaa." Yeah right.
Kyllä, Hall Cosplay oli ainoa cosplaykilpailu, mitä Frostbitessa oli tällä kertaa. Se ei suinkaan ollut ainoa cosplayohjema, vaan cosplayhin liittyviä pajoja ja luentoja oli lukuisia viikonlopun aikana.
Onko kukaan neropatti siellä desumissälie miettinyt, että miten ihmisiä rohkaistaan osallistumaan cosplaykisoihin ollenkaan tai tekemään aiheen esityksiä jos niihin ei ole edes mahdollisuutta? Sibeliustalolla kun on vielä niin monipuolinen lavatekniikka, jolla voisi toteuttaa vaikka mitä. Mutta eeei tietenkään.
Nyt on niin että minä en tykkää. Ei toimi. En arvosta. Menen kotiin... -->
Allekirjoittanut neropatti on erityisen tyytyväinen tämän vuoden Hall Cosplay -kilpailuun, jossa oli ennätysmäärä kisaajia, joille kisa oli aivan ensimmäinen ja jotka eivät olisi itse uskaltautuneet ilmoittautua kilpailuun, mikäli heitä ei olisi siihen nimenomaan pyydetty. Hall Cosplayn ja erityisesti Frosti-chanin suosikit -sarjan tarkoituksena onkin rohkaista uusia kykyjä testaamaan kilpailemista ja moni tämänkin kilpailun osallistuja kommentoi kisaavansa varmasti vielä joskus toistekin.

Kuten sanoin, Desuconin cosplaykilpailuja pyritään uudistamaan jatkuvasti, joten kaikki palaute on todella tervetullutta.

Ystävällisin terveisin,
Maria Ilona Parviainen
Cosplayvastaava, Desucon Frostbite
cosplay@desucon.fi

Avatar
Blackmoonlight
Viestit: 14
Liittynyt: Ti Joulu 25, 2012 17:06
Paikkakunta: Kärkölä

Re: Desucon Frostbite 2013 palauteketju

Viesti Kirjoittaja Blackmoonlight » Ma Helmi 18, 2013 11:57

Listaanpa tähän muutamia plussia ja miinuksia:

+Vesipisteet
+Lämpötila oli sopiva melkein kaikissa tiloissa
+Melutaso sopiva
+Meidot <3
+ Myyntipöydät
+Karaoke

-Narikassa olisi voinut olla enemmän henkilökuntaa ruuhka-aikoina
-Sisääntuloaulassa aika aika vilpoisaa...
Desucon Frostbite 16-17.2.2013
Desucon 14-16.6.2013

Avatar
Tolkkiz
Viestit: 195
Liittynyt: Ma Tammi 21, 2008 05:39
Paikkakunta: Helsinki

Re: Desucon Frostbite 2013 palauteketju

Viesti Kirjoittaja Tolkkiz » Ma Helmi 18, 2013 12:00

Ihan jees, ei oikeen voi antaa miinuksia, vaikka ehkä aiemmista Desuconeista on jäänyt vielä parempi fiilis.

Ohjelmista suht harva oli omaan makuun, mutta nämähän on makuasioita, eli oma vika. Erityismaininnan ansaitsee Galaksien väliset ihmissuhdekartat, jossa tuli paljon uusia animeita esiin jotka voisi katsoa, muutenkin rento esittelytyyli, helposti conin paras luento. Vajaasta mieihtyksestä päätellen kovin moni muu ei kiinnostunut aiheesta... Vähemmän hyvä, alunperin mielenkiintoiseksi rankkaamani oli An invitation to Japanese comic studies, ensimmäinen puhuja puhui ihan selkeästi, kahden muun englanti oli sen verran hakusessa, että aika paljon meni ohi. Se mitä irti sai, niin oli kyllä aika kuivakkaa, tilastoja ja luettelemista, sopisi ehkä jonnekkin oppitunnille ennemmin kun coniin... Kohteliaisuuden nimissä en poistunut kesken luennon.

Narikassa oli jonoa, mutta ymmärrän, että talvisin ihmisillä on enemmän vaatteita jätettäväksi(en tiedä miten aiempi Frostbite toimi, kesällä ei koskaan ollut ongelmia), eikä vapaaehtoistyövoimasta voi valittaa.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Desucon Frostbite 2013 palauteketju

Viesti Kirjoittaja madu » Ma Helmi 18, 2013 12:17

Koska armon vuonna 2013 Paavo Lipponen ei lue blogeja ja toisaalta tonne omaan ois vähän noloa raapustaa muutenkin kun edellinen postaus on Frostbitestä vuosi sitten...

Kesän kolmipäiväisen Desuconin jälkeen kaksipäiväinen Frostbite tuntui todella lyhyeltä ja vähän ehkä epätasapainoiselta - aamuviiden lauantailähtö ja ohjelmaa tuolloin yömyöhään sai sunnuntain tuntumaan melko nysältä kun kerkesi katsomaan vain yhden ohjelman ja kunniavierasta.

Avajaisiin oli tällä kertaa kasattu videoproduktion sijaan jonkinsorttista viime Visual Questin huipentuman jatkolta vaikuttavaa näytelmäperformanssia mikä ei hirveästi itseeni uponnut koska VIHAAN KULTTUURIA ja käsikirjoitus tuntui aika irralliselta ja mihinkään liittymättömältä, mutta eipä nuo avajaiset yleensä itselleni kovin ratkaiseva tekijä conihypen kannalta ole. Tiiä sit mitenkä niistä saisi sellaisen spektaakkelin missä minunkaltaisenikin nirppanokka viihtyisi. Sponsorit heittelemässä alpakkapehmoleluja yleisöön ja se suurin lentäisi juuri minulle?

Lauantaina tuli heiluttua aika paljon kameran kanssa ja yllätin itseni sillä, miten hyvin jaksoin kantaa isoa täyden kennon kameraa ja kahta raskasta L-linssiä mukana koko viikonlopun kun aikaisempina vuosina entryleveljärkkäri kiinteällä 50-milliselläkin on tuntunut vaivalloiselta :E mutta kaipa se on lähinnä asennoitumisesta kiinni. N. 800 kuvaa tuli otettua, eiköhän niistä julkaisuun päädy taas perinteiset parikymmentä, editoin vaikka linkin tänne kunhan saan käsiteltyä.

Ohjelman puolesta lauantai alkoi Johanna Karin älyttömistä alkupremisseistä kertovalla lyhytluennolla. Ihan hyvät setit ja Frostin tunnelmissa oli kiva kuulla Johannaltakin tollanen kepeämpi vitsiluento perinteisemmän arkkiburgeroinnin sijaan sarjasta jota kukaan ei ole katsonut. Mut kesällä sit senkin edestä!

Pienen tauon jälkeen vuorossa oli Johannes Siipolan Sword Art Online -luento mikä oli sekin frostikamaa parhaimmillaan - ei siinä oikein mitään sanottu, kunhan nostettiin noita pointteja joista sarjaa yleensä parjataan esiin ja hyvät naurut niistä sitten saikin. Tämä oli eka kerta kun näin joppun pitämää ohjelmaa ja esiintymistä oli todella mukava seurata toisin kuin aloittelijoilla yleensä. Vähän tosin häiritsi kun loppupuolella harhauduttiin vähän liiankin pitkäksi aikaa Angel Beatsin pariin - kyllähän se vastaanotoltaan ja ehkä toteutukseltaan vertautuu SAOon aika keskeisestikin mutta sarjojen välisiä yhteyksiä olisi voinut korostaa siinä vähän enemmänkin. Jos aihevalinnat pysyvät kiinnostavina niin pitää kyllä jatkossakin kuunnella Johanneksen luennot.

Sit mä derppailin jotain kun päällekkän oli kolme kiinnostavalta vaikuttanutta juttua - cosplaykisa, Lohien luento muun maailman hopeanuolista ja Haiderin romanssuluento mutta en päätynyt sit näkeen yhtäkään noista. Eiku niin, sitä omaa luentoa pitikin kasailla.

Valtterin kanssa tehty luento hahmodesigneista oli jopa meidän standardeilla varmaan se kevyiten valmisteltu - koko homma hakattiin kasaan conia edeltäneellä viikolla kahdessa päivässä mutta kyllä siihen yli yhden työpäivän verran tuli kuitenkin käytettyä aikaa! Kuulemma varsinaisen asian puutetta saatiin kuitenkin paikattua mukavalla esiintymisellä ja näteillä kuvilla ja kaipa se yleisö näytti viihtyvänkin (ainakin sitä yhtä tissiperseistä pahastunutta lukuunottamatta!). Kaiken välissä oli kyllä muutamia ihan oikeitakin pointteja mistä saatan rakentaa jotain puhuttavaa kesädesua varten.

Korjauspaneeli oli ihan kiva idea ja sarjavalinnoissa oltiin verrattaen onnistuneita koska Guilty Crown kiinnosti tosi paljon itseäni ja Fate/Zero sen verran että siitäkin oli ihan kiva kuunnella ajatuksia. No.6 -jutteluiden aikana tuli lähinnä neppailtua steveä. Formaatti on jatkojalostamisen arvoinen, tiiä sitten kannattaisiko sitä jatkokehittää vaikka siihen suuntaan että olisi kaksi sarjaa kerralla joihin kumpiinkin olisi varattu selkeästi esim 45 minuuttia ja ohjelmakartassa eroteltu milloin puhutaan mistä?

Iltabileet kasvattivat oman autismitasoni taas kerran kattoon ja vaikka tällä kertaa oli järjestetty todella huomaavaisesti kongressisiipeen hiljainen huone, koko kongressisiiven ilmanvaihto oli jostain syystä niin surkea ettei siellä viihtynyt hetkeäkään. Hirveän kuumaa ja tunkkaista ainakin noissa pienemmissä huoneissa, mikä oli todella yllättävää kun en muista että koskaan aikaisemmin Sibeliustalolla olisi ollut mitenkään tukala olla.

Sit oli oman hahmovisan aika ja sekin sujui mielestäni todella hyvin. Tiimit oli valittu kahden esikarsinnan kautta ja tekemäni kysymykset (löytyvät animelehden twitpicistä) eivät nekään olleet näköjään liian vaikeita - tosi vähän oli sellaisia arvoituksia mitä yksikään tiimi ei olisi tiennyt, mutta eivät myöskään liian helppoja, täydellisiä 10/10-suorituksia ei näkynyt kuin muutama. Skaban voittivat siis Valtteri ja Ankku ja kakkoseksi jääneet Coldi, Kaasan ja Haider lupasivat väsätä kesädesuun oman kilpailunsa missä minä varmaan liityn sitten taas kisaamaan V&A kanssa.

Myöhäiseksi meni tuon hahmokisan kanssa ja olo oli todella surkea illasta kun oli herännyt superaikaisin ja puhunut ääneen koko loppuillan. Suihku ja uni tekivät tosi hyvää ja sunnuntaina sai kuin saikin itsensä sängystä ylös.

Sunnuntai alkoi Arghy-Villen "Älä katso animea nimeltä Gundam"-luennolla, ja Villen rauhallisen äänen kuunteleminen olikin parasta lääkettä aamuväsymykseen. Luento kyllä siinä mielessä EPÄONNISTUI TÄYSIN että kuvauksen perusteella tekee mieli kokeilla 08th MS Teamin katsomista :--D

Loppupäivä meni sitten Wakamotoa kuunnellessa. Ensimmäinen puolisko oli suoraansanottuna hieman pettymys kun suurempi osa ajasta meni videopätkien katsomiseen kuin miehen itsensä kuuntelemiseen ja melkein jokaikinen videoklippi vielä tuntui spoilaavan miten ko. Wakamotohahmo sattuu tässä sarjassa kuolemaan. Jälkimmäinen kyselytunti kuitenkin paikkasi tätä todella paljon ja olikin hauskinta kunniavierasohjelmaa mitä olen toistaiseksi nähnyt. Olen vähän ennakkoasennoitunut yleisökysymyksiä kohtaan kun viimeksi Sugiyamaa tentattiin lempi-BL-parituksistaan mutta Wakamoton yleisö oli onneksi vähän fiksumpaa, mitä nyt lempihahmoista kysyttiin jotain kuusi kertaa. Wakamoton esiintyminen oli todella rennon hauskaa ja yleisölle esiintyessä mies jätti kyllä ihan eri vaikutelman kuin jollain videohaastatteluilla mitä olen aiemmin katsellut. Ja sainpas kysymykselläni Wakamoton myös huutamaan mikrofooniin ihan täysiä! Santerille taas erityiskiitokset aivan uskomattoman hyvästä tulkkauksesta - huonommalla tulkilla olisi varmaan mennyt sormi suuhun useaan otteeseen kun Wakamoto innostui kertomaan pitkiä tarinoita eikä jättänyt taukoja väliin tulkkaukselle mutta Santeri pysyi perässä todella hyvin ja Japania juurikaan ymmärtämätönkin sai ohjelmasta kaiken irti. Mahtavaa että Wakamoto saatiin viimeinkin Suomeen ja mahtavaa että mies ilmiselvästi viihtyi täällä todella hyvin kun silloin vuosia sitten oli peloteltu että se olisi todella hankala eikä suostuisi lähtemään ikinä mihinkään :'D nyt on vaan hirmu kovat panokset sitten pelissä todella pian saapuvan kesädesun suhteen! Kiva olisi tosiaan saada jotain muita vieraita kuin ääninäyttelijöitä tällä kertaa mutta mestariluokkaa olisi kuitenkin syytä olla. Naoki Urasawa? KyoAnilta ohjaajia? Atsuhiro Iwakami? Gen Urobuchi (:D)?

Kaiken kaikkiaan hirmu kiva coni ja nyt kun en ollut järjestelyissä missään määrin mukana niin ainakaan omiin korviini ei kantautunut yhtäkään suurempaa katastrofia mitä aiemmin on ollut esim majoitusjärjestelyiden kanssa. Niin joo, ja meidot oli söpömpiä kuin koskaan aikasemmin! Odotan innolla kesädesua ja on samalla sekä tosi kiva että hieman jännittävää että se on jo neljän kuukauden päästä. Eiköhän puheohjelmat ja cosplayt saa siinä ajassa kasaan mutta toivottavasti järjestäjät eivät pala loppuun ja hitaasti pyörivät kunniavierasneuvottelut saadaan hoidettua ajoissa. Kiitos kivasta conista kaikille joille kiitos kuuluu!

Avatar
Fazi
Viestit: 445
Liittynyt: Su Maalis 27, 2011 18:29
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Desucon Frostbite 2013 palauteketju

Viesti Kirjoittaja Fazi » Ma Helmi 18, 2013 13:02

Oli taas aivan mahtava viikonloppu. Perinnereleissä pyörinyt kitsune kiittää kaikkea coniväkeä, niin kävijöitäkin kuin staffiakin ja toivoo, että kesäDesusta tulee yhtä mahti.
Pukeudun coneihin todella harvoin erityisiin asuihin / en yleensä harrasta cossausta, mutta tuon asun kanssa oli jotenkin superkivat fiilikset. Ihmiset otti paljon kuvia ja moni oli kiinnostunut maskista, ja mukava photoshoot-immeinen kehui myös. Tämän ansiosta sain inspiraatiota cossata kesän coneissa <:

Omaan luentooni (Poria, tissejä, robotteja ja vähän eeppistä - miksi, miksi ei?) olin ihan tarpeeksi tyytyväinen, ihmisiä ei ollut sali väärällään mutta sitä osasinkin odottaa. Pari aktiivista kommentoijaa löytyi, kiitos teille. Saa nähdä josko saisin taas jotain erilaista pykättyä vaikkapa Traconiin.

Sitten ne plussat ja miinukset.

+ Ylipäätään conifiilis, jota oli kertynyt reilun viikon ajan ennen tapahtumaa.
+ Vesiautomaatit tosiaan täyttyivät melkein kö itsestään.
+ Norio Wakamoto.
+ Pokémon vs. Digimon -luento.
+ Kotiproppaajan ABC.
+ Tuli itsekseen ihkutettua aina kun näki jonkun lempparihahmoistaan.
+ Kerrankin paloi rahaa myyntipöydillä kivoihin juttuihin, ei ole turhan heräteostoja tehnyt olo.
+ Tapahtuman aikana tuli päätettyä kesäDesun cossi.

+/- Näin conissa pari armeijahenkistä puvustelijaa, joilla oli joko oikeat aseet tai hienot replikat matkassaan. En sano ettäkö olisi jotenkin huono asia kuskata sellaisia coneissa, mutta eikös aseiden ja niiden replikoiden tuonti coneihin ole kiellettyä?

- Isoin miinus menee narikan sähläilylle. Itse seisoin jono(i)ssa TUNNIN siksi, että narikkastaffia oli ihmisten määrään verrattuna tuhottoman vähän. Siksi toisekseen omalle kohdalle sattui niin, että kun viimein pääsin tiskille asti, ei minua siinä ainakaan 10min aikana palveltu. Olin jononi viimeinen, muttei se tarkoita sitä, että olen vapaasti ignoorattavissa :I Josko narikkaan voitaisi änkeä lisää ihmisiä ottamaan kamoja vastaan, ja/tai tiskien eteen voitaisiin järkätä jotkut köysipaalut tms. erottamaan jonoja ja kertomaan, mihin jonoja voi muodostaa?
- Tavaroillaan tönivät ihmiset.
- Ei ole conin vika, mutta itselläni oli niin törkeän painava kassi mukana, että välillä teki mieli huutoraivota kö sitä joutui kuskaan conipaikalle ja takaisin. Ja lihakset on rappiolla tällä hetkellä sen vuoksi.
- Ei taaskaan conin vika, mutta lauantai-iltana läheiseen Kotipizzaan ilmestyi joku paikallinen dille, vissiin vähän hiprakassa, joka teki selväksi, ettei tykännyt yhdestäkään conittajasta jonossa. Tämä etuili ihan reilusti, kiilasi keskelle jonoa ja lähtiessään kommentoi kaveristani, että hänen mielestään tällä oli törkeän ruma naama (kaverillani oli Guy Fawkes -maski, ironisuus?). Meinasin sanoa samalla mitalla takaisin, mutta heebo vaikutti siltä, että olisi voinut vetää turpaankin, joten piti pysyä hiljaa.
- Meinasin nukahtaa kesken Rikkinäisten animein korjauspaneelin, en siksi ettäkö se olisi ollut jotenkin tylsä, vaan siksi, että viimeyönä oli tullut nukuttua vain noin 3h ja aina istuessani isossa huoneessa tai salissa suuren ihmisjoukon kanssa alan automaattisesti tuntea väsymystä.

Eiköhän siinä ollut suurin osa. Päivittelen jos jotain tulee vielä mieleen. Kiitoksia vaan kaikille, kesän Desua odotellessa : D
Tracon 8: Team Fortress 2 - Pyro // Ruttotohtori

Vannoutunut Gurren Lagann -elitisti.
Haters make me famous~

~ MyAnimeList deviantART Tumblr Blogi

Avatar
masu
Viestit: 11
Liittynyt: To Huhti 22, 2004 14:04
Viesti:

Re: Desucon Frostbite 2013 palauteketju

Viesti Kirjoittaja masu » Ma Helmi 18, 2013 13:38

Onnistunut con ehdottomasti! Vaikka se omalta osuudelta jäikin vain 1-päiväiseksi terveysongelmien vuoksi :--( Mutta lauantaina viihdyin hyvin, vaikka olinkin yksikseni liikenteessä. Paikalla oli upeita cossaajia ja oli varsin ilahduttavaa huomata, että minunkin cossini tunnistettiin. Se olikin Frosti-chan -kisan ehdokkuuden rinnalla parasta lauantaissani. Hunter X Hunterin Neferpitoun cossaaja kiittää ^___^ Backstagella tällaistakin nuubia ohjeistettiin hyvin eikä ollut kynnystä kysyä neuvoja. Kynnys kisoihin osallistumiseen jatkossa pieneni huomattavasti tämän kokemuksen jälkeen, kiitos siitä. Myyntipöydistä tuli rikastettua Fantsun pistettä (uusin HxH -mangapokkari \,,/) ja Poromagiaa (Pokémon boostereita ja yksittäiskortteja <3). Niin ja syyskuun Traconiin tuli hommattua ranneke! Jeij.

Sitten niitä plussia ja miinuksia.

+ vesipisteet olivat aina täynnä, kun kaipasi virkistävää vesikulausta, kiitos niistä huolehtineille (:
+ henkilökunta kaiken kaikkiaan ystävällistä, en kokenut minkäänlaista "vääryyttää" missään vaiheessa conia
+ kahvilassa ei jonoja yrittäessäni sinne ja sain kupposen kofeiinia nopeasti (vaikka hinta kupposesta kahvia olikin kirpaiseva 2,5e, mutta menköön)

+ hall cosplay -formaatti toimii mielestäni juuri, kuten aiemminkin on mainittu, uusien kisailijoiden kannustamisessa ja myös se, että lavalla ei esiintymiskammoisen tarvitse ensikertalaisena väsätä useamman minuutin mittaista esitystä, oli helpottavaa. Tällainen cosplaykilpailun muoto on omiaan nimenomaan poistamaan esteitä kisoihin osallistumiseen jatkossa, kun huomaa ettei siellä lavalla niin kamalaa olekaan. Tämä varmasti kannustaa uusia kisailijoita osallistumaan tulevaisuudessakin (: Kokemuksena erittäin positiivinen (vaikka hankalat piilarit hieman haittasivat keskittymistä), kannatti lähteä mukaan~

+ cossaajat omista lempisarjoistani <3
+ muutamat conikävijät, jotka tunnistivat Neferpitou-cossini ^-^
- etten päässyt sunnuntaina paikalle, olisin halunnut ostella vielä lisää, käydä kuuntelemassa Pokémon vs. Digimon -paneelin ja kuvata HxH-sarjan Shizukua cossanneen tyypin :--(
- sen kummempaa rakentavaa palautetta ei sitten varsinaisesti conille ole, mutta conikansasta osa voisi paremmin huomioida ympärillä olevia muita conilaisia. Käytöstavat kunniaan!

Avatar
OperaatioFredrik
Viestit: 2
Liittynyt: Ma Heinä 16, 2012 20:42
Viesti:

Re: Desucon Frostbite 2013 palauteketju

Viesti Kirjoittaja OperaatioFredrik » Ma Helmi 18, 2013 13:40

Operaatio Fredrik kaikkine jäsenineen kiittää ja kumartaa Desucon Frostbiten järjestäjiä ja Pokemon-esityksen yleisöä! Kiitos! Palautetta esityksestä otetaan vastaan enemmän kuin mielellään.
Viimeksi muokannut OperaatioFredrik, Ma Helmi 18, 2013 13:53. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Chell-sama
Viestit: 46
Liittynyt: La Heinä 31, 2010 01:40
Paikkakunta: Espoo

Re: Desucon Frostbite 2013 palauteketju

Viesti Kirjoittaja Chell-sama » Ma Helmi 18, 2013 13:42

Edeae kirjoitti:Heippa ja kiitos palautteestasi!
Asia vastaus. Hyvä huomata että joku oikeasti lukeekin palautteita.

Pieni lisäys vielä: Että Hall-fomaatissa itsessään ei olisi (IMO) niin paljon toiminnallisesti mitään vikaa, jos se ei olisi ainoa lavalla vedettävä cosplayaiheinen asia.
Toiminnallisemman show-ohjelman ystävänä. Luennot ja pajat kun yleensä ovat aika *meh.
The question is not, who is going to let me. But who is going to stop me.

Avatar
jilty
Viestit: 17
Liittynyt: Ke Syys 05, 2012 21:04

Re: Desucon Frostbite 2013 palauteketju

Viesti Kirjoittaja jilty » Ma Helmi 18, 2013 13:52

+ Tunnelma on Desuconeissa aina kohdillaan, eikä pettänyt tälläkään kertaa.
+ Ohjelma. Vaikka onnistuinkin saamaan semiflunssan juuri lauantaina, enkä päässyt nauttimaan mm. iltabileistä, löytyi silti joka hetkelle tosi mukavaa tekemistä.
+ Rauhallisuus. En tiedä olinko vaan juuri oikealla hetkellä oikeaan aikaan, mutta tuntui että nyt oli poikkeuksellisen rauhallinen meno eri pisteissä. Lautapelejä pääsi pelaamaan heti, myyntihallissa ei meno ollut täysin käsittämätöntä ja liikkuminenkin oli ihan oikeasti siedettävää vaikka porukka oli luonnollisesti keskittynyt enemmän sisälle kuin kesäconeissa.
+ Ihmiset. Koko conikansa oli positiivisella asenteella liikenteessä, enkä oikeastaan kohdannut kuin myönteistä meininkiä, niin kanssaconittajista, myyjistä kuin työntekijöistä. Jes!

+/- Narikka. Narikan työntekijät olivat massiivisessa ruuhkassakin tosi ystävällisiä, ripeitä ja asiallisia. Tultiin poikaystäväni kanssa hirveän tavaramäärän kanssa sunnuntaina, eikä varmasti ollut helppoa yrittää laittaa tavaroita paikoilleen, saatika löytää niitä lähtiessä, ja silti kaikki löytyi lopulta hyvin, eikä ongelmia ollut.
Narikkatyöntekijöitä ja conittajia kuitenkin ajatellen, olisi ollut paljon humaanimpaa jos työntekijöitä olisi ollut edes muutama enemmän. Meinasi nimittäin ajoittain lähteä käsistä se jonojen määrä.
+/- Wakamoton ohjelma. Oli tosi upea tilaisuus nähdä niinkin eeppinen herra livenä. Istumaan pääsi hyvälle paikalle ja ohjelma oli yksi sunnuntain kohokohdista, joka teki täydellisen viime silauksen jo erittäin onnistuneeseen viikonloppuun.
Miinusta täytyy kuitenkin antaa ohjelman rakenteesta ja kulusta. Videonäytteet Wakamoton tuotannosta olivat ihan kivoja joo. Mutta siinä vaiheessa kun katsotaan jälleen jotain 10 minuuttista pätkää sarjasta jota en ole koskaan ennen nähnyt, ja joka ei itsessään herätä minkäänlaista värähtelyä mihinkään suuntaan, tulee mieleen että miksi hukata aikaa tällaiseen. Meillä on tämä hieno ääninäyttelijä naamamme edessä, enkä ymmärrä miksi tuijotan videopätkiä joita en edes vapaa-ajallani katsoisi, ainakaan näin out of context. Jossain viidennen pätkän aikoihin aloin jo torkahdella, eivätkä totta puhuakseni kaikki kysymyksetkään olleet kovin originaaleja tai mielenkiintoa herättäviä. Noriaki Sugiyaman ohjelmasta kesällä jäi jotenkin paljon viihdyttävämpi ja monipuolisempi maku suuhun!

- Väenpaljous. Vaikka meno olikin rauhallista, niin välillä meinasi iskeä tuskanhiki ja 10 erilaista ihmismassoihin liittyvää fobiaa, joiden olemassaolosta en edes tiennyt. Varsinkin silloin kun ihmiset uhmasivat yleistä järjenkäyttöä ja jäivät iloisesti tsättäilemään viidentoista kaverinsa kanssa keskelle kulkuväylää tai portaikkoon. Giiirl plz.
Sitten yrität tunkea välistä ilman että peruukki ja puolet sun arvotavaroista jää jonnekin aika-avaruuden tyhjiöön.
Paper money is bigger than metal money.
Nine comes after eight. And Spring comes after winter, right, Kuro?
Is that right?


Kuro, when the sky turns black why do I feel so blue?

SN
Viestit: 13
Liittynyt: La Heinä 24, 2010 18:02

Re: Desucon Frostbite 2013 palauteketju

Viesti Kirjoittaja SN » Ma Helmi 18, 2013 13:54

Itsellä oli niin paljon kuvattavaa, että ohjelmia en ehtinyt ollenkaan käydä katsomassa. Cosplay-kisakin jäi näkemättä, kun oltiin uhmaamassa ilmastoa photoshoottauksen merkeissä.

Vesipisteiden hoito toimi loistavasti, siitä suuret kiitokset. Mutta narikalla oli liian vähän henkilökuntaa, ja jonot olivat rikollisen pitkiä - varsinkin jos jollakin jonosta sattui tulemaan ongelmatilanne. Eräässä tapauksessa koko narikkahenkilökunta lähti hakemaan henkilöä, joka unohti narikkalappunsa, josta jono vain kasvoi ja sai odotella pitkään. Myös muutaman narikkahenkilöiden asenne ei ollut kohdillaan, pahimman ruuhkan aikana madeltiin ja mietin miksi on tultu vänkäriksi jos ei kiinnosta ollenkaan. Suurin osa vänkäreistä kuitenkin toimi energialla ja asenteella, jee!

AMV-kisan kuitenkin kävin tsekkaamassa, ja se vaatisi vähän hiomista. Jäin kaipaamaan tuomareiden esittelyä paremmin - muutama sana omasta AMV-kokemuksesta esimerkiksi. Yleisöäänestys oli myös kehnosti järjestetty, ja videoiden nimet olisi mielellään nähnyt toisen kerran eikä vain ennen videota. Myös voittajien valinnassa olisi mukava kuulla perustelut lyhyesti, ettei voittajia vain läväytetä katsojalle sen kummemmin. Muuten kisan kulku toimi ihan hyvin, mutta pientä fiksailua olisi kiva saada jatkoa ajatellen.

Ja AMV-kategoriathan valitsivat tuomarit, eivätkä suinkaan kisaajat. Kategoriat on ihan hyvä olla, mutta ongelmana oli, ettei ollut tarpeeksi kategoriaan sopivia videoita (Huumori-kategoria). Tuomarien oli lähes pakko tunkea kategoriaan sopimattomia videoita, jotta kategoriaan saataisiin voittaja.

Yksi asia joka kiinnitti huomiota oli, että jotkut eivät kunnioittaneet toisten pukuja. Itsellänihän ei ollut pukua päällä, mutta ryhmässämme oli hankalaa pukua, eivätkä satunnaiset hyökkääjät ottaneet sitä ollenkaan huomioon. Eräs kaveri tuli takaapäin folioveitsen kanssa ja otti puvusta kiinni, ja hetken näytti siltä että kohta hajoaa ja lähtee osia. Järjestäjissähän ei tämä vika ole, mutta pitäisikö jossain olla maininta toisten pukujen kunnioittamisesta sen verta, että jätetään yllätyshyökkäykset tekemättä.

Taidekuja oli vuoroin ruuhkainen ja vuoroin lähes tyhjä. Liikkuminen oli vähän hankalaa, ja pöydille oli vaikea päästä. Mutta oli todella hyvä asia, että taiteilijat vaihtuivat ja näin ollen saatiin paljon erilaisia töitä ja monella oli mahdollisuus päästä myymään töitään. Kiitos siitä.

Sibiksen oma buffetti oli helpotus ja sen järjestämisestä erikoiskiitos. Tilaa oli ja hyvin toimi.

Ihan hyvä con takana, mukavaa oli.

Avatar
Xion
Viestit: 55
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 20:00

Re: Desucon Frostbite 2013 palauteketju

Viesti Kirjoittaja Xion » Ma Helmi 18, 2013 16:56

Chell kirjoitti:PS: Lisää showohjelmaa. Tiiätteks, semmosta toiminnallista ja viihdyttävää.
Luentoja ja höpötystä kulee ihan tarpeeksi kaikissa maailma kouluissa ja muualla. Itse halusisin olla paljon enemmän *Entertained, kuin *Informed. Kun lähden tämän tyyppisestä tapahtumasta.
Niin tämähän siis tietenkin on vaan minun mielipiteeni. Ja en muista tiedä. Ilmaiskaa ihmiset selkeämmin mielipiteitänne siitä mitä haluutte, niin conit voi sitten toteuttaa tapahtumia sen pohjalta.
Tällaista suunnitteilla ainakin oman kaveriporukan tiimeiltä, ja asiasta on tavallaan käynyt keskustelua myös täällä. Näillä näkymin ainakin Animeconiin tullaan väsäämään sellaista, mihin ihmiset pääsee itse osallistumaan ja loppuesitystä seuraamaan...Ja ihan oikeasti: se loikka ohjelmanpitäjien puolelle on oikeastaan aika pieni. :wink:

tngg
Viestit: 1
Liittynyt: Ma Helmi 18, 2013 17:39

Re: Desucon Frostbite 2013 palauteketju

Viesti Kirjoittaja tngg » Ma Helmi 18, 2013 17:52

Normaalia "tylsempi" coni takana muttei se menoa haitannut...

+ Vesipisteet
+ Muutama ihminen Infossa
+ tilat
+ Iltabileet. DJ t hoiti asiansa ja otti yleisön mukaan... hidasta nopeaa hidasta toimii !!!
+ Mukavat kanssa conittajat <3

- Muutama tietämätön inffo työläinen loppuillasta... eivät osanneet kyllä kertoa ruokapaikoista mittää. no onneksi sentään joku kanssa conittaja osasi sitten kertoa mistä saa
- Cossaajat isoineen proppeineen. muutamia kolhuja tuli ku immeiset vaan pyörii ja härvää senminkä kerkesi varomatta muita
- Narikka ... puolituntia jonottamista että saisi takin naulaan / pois... isommassa narikassa ihmetellään mitähän tässä kun pikkunarikassa 1 ihminen koittaa palvella... ei näin ei todellakaan näin... ja sunnuntaina... toinen narikkatyöntekiä nojailee pöytään kun ei ole ketään tuomassa laukkua sitäkautta... ja lisäksi muutaman kerran olisin saanut jonkun takin mikä ei ollut oma...
- Huono ilmanvaihto... (paikoittain). eikö pelisalista saa ikkuinoita auki edes hetkeksi ?!
- Istuma paikat
- Lattialle majottuvat kanssa conittajat... menisivät edes seinänviereen mutta keskelle lattiaa...

Miten ois ensi desuun DESUTAKSI ... muutama auto ajelemaan vaikka 22-02 väliä sibbetalo-keskusta/majoitus väliä... esim 5-10e hintaan :) veikkaan että kuskeja löytyy... ei tarvisi tuota matkaa kävellä laukkujen kanssa... saati tilata kalliita takseja mitä ei edes inffo voi tilata

kesällä uusiksi :)

Tunnistajat tunnistaa mut //Care
Viimeksi muokannut tngg, Ma Helmi 18, 2013 18:33. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Ty
Viestit: 33
Liittynyt: La Syys 01, 2007 00:14
Paikkakunta: /vp/

Re: Desucon Frostbite 2013 palauteketju

Viesti Kirjoittaja Ty » Ma Helmi 18, 2013 18:31

No eipä meikällä mitää kummempaa sanottavaa mutta,

+ Ilmapiiri oli hyvä
+ Vettä oli saatavilla aina tarvittaessa
+ Myyntipöydillä ei ollut tungosta (tai sitten osuin sinne aina silloin kun ihmiset pörräsivät muualla)
+ Iltabileet

- Narikoiden tungos ja huonohko palvelu, itsekkin sitä joutui odottelemaan melko kauan että sai palvelua
- Coni oli aivan tajuttoman meluisa, joko mulla on jostain syystä kuulo herkentynyt tai sitten siellä vain oli tosi meluisaa porukkaa
- Kuulutuksista ei saanut mitään selvää (milloin niistä muka olisi saanut köh)
- Kiinnostavaa ohljelmaa oli niukanlaisesti (makukysymys)
- Ainoat ohjelmat joita päätin mennä seuraamaan oli järjestetty kehnosti
- Porukka hengaili koko ajan pitkin poikin ja oli vaikeaa liikkua, joutui itse hätyyttelemään ihmisiä pois tieltä joskus
- Penkkejä tai mitään muutakaan istumispaikkaa ei meinannut löytyä mistään (jalkaongelmaisen painajainen)
- Hiljaisen Hongan hapettomuus (itse kävin vain moikkaamassa iltabileistä karanneita kavereita useampaan kertaan, mutta valittelivat hapenpuutetta ja sen huomasi jo kävelemällä ohi)

Ihan ok con, odotan kuitenkin kesäDesulta enemmän niin kuin viime vuonnakin.
gahh h

KikiGabriella
Viestit: 12
Liittynyt: To Joulu 15, 2011 17:49

Re: Desucon Frostbite 2013 palauteketju

Viesti Kirjoittaja KikiGabriella » Ma Helmi 18, 2013 18:42

Minulla oli todella mukava ja hauska con, kiitos siitä kaikille! ^^ En jaksa luetella plussia, ne käyvät aika hyvin ilmi edellisistä kommenteista (vesipisteet, hyvä ohjelma jne). Sanon nyt kumminkin pari miinusta, jotka häiritsivät itseäni:
- Narikka. Minua tultiin lauantaina hakemaan kahdeksalta illalla ja varasin hieman alle puoli tuntia aikaa narikassa käymiseen. Jouduin odottamaan yli 20 minuuttia ja ehdin juuri ja juuri kahdeksaksi ulos. Olin jonon ekana suurimman osan ajasta. Lisäksi vieressäni oli henkilö, joka joutui jopa kauemmin odottamaan jonon ensimmäisenä.
- Penkit. Vapaita penkkejä löytyi aina välillä, mutta mielestäni niitä voisi silti lisätä.
- Tungos ja muiden conittajien käytös. Omassa cosplayssani oli siivet, jotka valitettavasti tekivät minusta vähän leveämmän. Minun oli todella vaikea mennä tungoksessa (tiedostin kyllä siipeni ja pyrin kulkemaan sivuttain, jotten moukaroisi viattomia ohikulkijoita). Joillain ihmisillä oli kuitenkin ärsyttävä tapa yrittää rynniä siipieni läpi(?!). Voisitteko ihan totta seuraavalla kerralla yrittää vähän varoa toisten cosseja? Siipeni meinasivat irrota ja olivat usein vinossa, koska jotkut ihmiset yrittivät tunkea ohitseni varomatta siipiä. Tietenkin oli myös tyyppejä, jotka osasivat niitä varoa tai pyysivät anteeksi tönimistä, mutta minulle jäi vähän paha fiilis (+siipeni eivät kestäneet täysin ehjinä koko päivää, tosin en ole varma teinkö itse valmistusvirheen vai johtuuko se tuosta tönimisestä).

Avatar
Iizp
Viestit: 20
Liittynyt: Su Helmi 01, 2009 22:16
Paikkakunta: Joutseno
Viesti:

Re: Desucon Frostbite 2013 palauteketju

Viesti Kirjoittaja Iizp » Ma Helmi 18, 2013 19:21

PLUSSAT:
+ Myyntipöytäsalin väljyys
+ Vesipisteet
+ Kuvauspalvelu
Osaatte neuvoa ja tv-ruutu oli mainio keksintö, oman kuvan näki heti ja näki miten muilla
menee

+ Henkilö, joka sanoi ääneni olevan söpö :3 Kiitos.
+ Tunnelma
Hymyilin koko conin ajan!
+ Vänkärit + muu henkilökunta
Erityisesti sisäänkäynnin vänkärit ja info.
+ Muut cossaajat
Oli mukava kuunnella kun mm. WCS-kilpailijat antoivat vinkkejä ja juttelivat todella
ystävällisesti muille.

(+ Asialliset vastaukset palautteisiin täällä Anikissa!)

MIINUKSET:
- Roskaavat conittajat
Ei voi olla niin saamaton, ettei saa vietyä roskia roskiksiin, joita oli melko tiuhaan!
- Portaikkojen/käytävien tukkijat
Järki käteen ja pysähtykää jossain muualla kuin keskellä käytävää, älkääkä istuko portaikon
edessä.

- Maid Cafe
Hankalasti järjestelty, koska ei oikein tiennyt mistä sinne pääsisi. Eikä varmasti olisi mitään
verrattuna aitoon japanilaiseen maid-kahvilaan (ainakin, jos meno oli samanlaista kuin toisessa
kesä!Desussa)


Näissä ohjelmissa kävin (sori, palautteet aika lyhyitä pätkiä):
~ Asiaa parituksista
Ihan ok. Luennonpitäjä keskittyi välillä liian paljon juttelemaan asian viereisistä asioista.
~ Pokémon vs. Digimon -luento
Tämäkin ok. Paitsi Digimon voittaa. Harmi ettei yleisökysymyksille jäänyt aikaa. Luennoitsija oli
hauska.

~ Päättäjäiset
Perussettiä.
~ Cosplay ja itsetunto
Hyvä luento. Luennoitsija otti hienosti yleisön kysymyksiä/kommentteja vastaan ja laajensi näin
omaa esitystään. Se on kyllä totta, että raha on suuri ongelma cosplay-harrastuksessa. Itselleni
tuli fiilis, että conikiusaaminen tulisi saada loppumaan ja kaikille, jotka haukkuvat cosplayjaajia,
niin hampaat kurkkuun.

~ Cosplay
Hienoja pukuja. Toivottavasti minut valitaan myös joskus kisaamaan.

Näihin ohjelmiin olisin halunnut mennä (mutta syystä tai toisesta en mennyt):
< Avajaiset
< Kingdom Hearts - Dynastian loppu
< Kotiproppaajan ABC
< Fanidubbauksen alkeet

Mistä muuten tyypit sai niitä valotikkuja? :?:
Miten ois ensi desuun DESUTAKSI ... muutama auto ajelemaan vaikka 22-02 väliä sibbetalo-keskusta/majoitus väliä... esim 5-10e hintaan :) veikkaan että kuskeja löytyy... ei tarvisi tuota matkaa kävellä laukkujen kanssa... saati tilata kalliita takseja mitä ei edes inffo voi tilata
Tuollainen "pimeä taksi" -toiminta olisi laitonta.

Vähän EDITtiä, plussien aika ei ole ohi! :
+ Myyntipöytäsalin superystävälliset myyjät (he, jotka puhuivat englantia ja myivät mm. pehmoleluja)
+ kuvauspalvelun "pilalle menneet kuvat" (vau!)
+ Cosplaynäytöksen väliaikashow
+ Cosplayn monipuolisuus
+ Iltabileissä hyvä meininki
+/- Iltabileiden ilmapallojuttu.
Olisi ollut hauskempaa, jos voittopallo olisi ollut samanlainen kuin muut. Miinuksena myös se, että pelkään kuollakseni ilmapalloja.
Viimeksi muokannut Iizp, To Helmi 28, 2013 18:55. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
~EI. KAIKKI ON KIELLETTY. -Tracon IV
~ cosα =       |α = play

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 40 vierailijaa