Tracon 7 -palauteketju

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Sivis
Happiness officer
Viestit: 409
Liittynyt: Su Tammi 19, 2003 20:10
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Tracon 7 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Sivis » Ke Syys 12, 2012 14:45

Kira kirjoitti:
Shiymi kirjoitti:AMV-kisaan menin(ja derppasin lavalla...) Toivoisin vaan että seuraaval kerralla videoiden ääni-kuva synkka olisi vähän parempi >__>
Komppaan edellistä. Tosin tämä ei kylläkään(?) ollut järjestäjien vika. Tekniikka vaan ei halunnut toimia kunnolla tai sitten Tampere-talon ison salin tekniikassa normaalistikin tämä ongelma ainakin näin raskaiden tiedostojen kanssa. Tämän ääni/kuva synkan ongelman lisäksi huomasin muutenkin videoiden lagittavan hiukan koko ajan. Että ei tuntunut ihan framerate pysyvän perässä koko ajan.
Tekniikkasäädöistä vastaavana: Tuossa oli pieni viive joka johtui käytössä olevasta tykistä ja AV-mikseristä, tuon AV-mikserin viiveen tiesin etukäteen ja tälle kehiteltiin varasuunnitelma, mutta kuulin silloin aamulla että tuo tykki tuo myös pientä viivettä niin tälle ei keritty sitten mitään enää tekemään. Ensi vuonna sitten viisaampina.
"Äiti! Äiti! Tytöt boottaa mechaa!"

Avatar
Poprika
Viestit: 25
Liittynyt: Ti Heinä 31, 2012 14:15
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Tracon 7 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Poprika » Ke Syys 12, 2012 14:49

Heipparallaa!!

Tracon meni minun osaltani ainakin oikein loistavasti!
Kiitos ihanille cosplaymammoille jotka auttoivat cosplaykisan backstagella!
Ensivuonna olisi tarkoitus sitten osallistua World Cosplay Summittiin (sitä kun siellä niin kovasti aneltiin) :D

Kuitenkin vielä tämän vuoden conista:
Pidimme Melonipaneelin lauantai-iltana kaverini Yuurein kanssa ja haluamme kiittää kaikkia jotka sinne tulivat katsomaan ja kuuntelemaan ja nauramaan meitä. Kiitos! Olette kaikki aivan ihania! Aika loppui hiukan kesken mutta ei hätää, me teemme sen uudestaan! :)
Palautetta kaivataan että pystymme rakentamaan entistäkin paremman paneelin teidän iloksenne!
Fuck this! I'm going to the WONDERLAND!

Avatar
aarnis
Viestit: 3
Liittynyt: Ma Heinä 16, 2012 22:05
Paikkakunta: Joensuu

Re: Tracon 7 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja aarnis » Ke Syys 12, 2012 15:55

Disclaimer: mennyt viikonloppu oli kokonaisuutena oikein onnistunut ja alla luetellut miinukset eivät oikeasti ole sellaisia asioita jotka nostattaisivat savua allekirjoittaneen korvista

+ Tampere-talo osoitti jälleen olevansa hyvä paikka conille. Rakennus on sisältä päin valoisa ja ratkaisuiltaan toimiva, eikä sisätiloissa ollut kertaakaan liian tiivis tunnelma vaikka lauantain paikoitellen kostea sää hätyytti vähintään kaikki sadetta karttavat sisälle. Jostain löytyi aina joku rauhallinen paikka johon vetäytyä jos siltä tuntui.

+ conityöntekijät. Lipunmyynti ja lipunmyyntijonojen ohjaaminen toimi esimerkkilisen hyvin ja narikkapalvelu oli ihanan reipasta

+ taidekuja! Taiteilijoiden ja töiden taso oli ilahduttavan hyvä, ja oli hienoa nähdä että moni oli tullut paikanpäälle myymään nimenomaan omia alkuperäistöitään (fanarttia mitenkään väheksymättä)

+ / - K18-iltaklubi. Drinkkilista oli hyvä, paikka mainio (IMO täydellisen kokoinen jatkopartyille. Esim. Animeconin iltabilepaikka oli mielestäni liian iso K18-jatkoille mikä osaltaan tappoi tunnelmaa) eikä DJ:ssä ollut moitittavaa, mutta partyt loppuivat juuri kun ne pääsivät kunnolla vauhtiin. Oli aika jäätävä moodkiller kömpiä kotoisasta kellarista jumppasalimaiseen halliin kuuntelemaan rokkia : D

- ruuhka tanssipelipisteellä. Yhden biisin jorailua joutuu odottamaan sen verran kauan, että tanssipelikerta jäi allekirjoittaneen osalta jälleen kerran vain yhteen. Toisaalta on hienoa että tanssipelaaminen on conikävijöiden mieleen, mutta vielä mukavempaa pelaaminen olisi jos pelipisteelle ei tarvitsisi jonottaa kuin vuoristorataan konsanaan. Olisi hienoa nähdä joskus kaksi tanssipelipistettä samassa conissa, mutta ymmärrän kyllä että sellaisen järkkääminen tilojen, pädien yms yms puolesta voi olla turhan kinkkistä

- taidekujan ahtaus. Taidekujalla pörräsi paikoitellen sen verran porukkaa että pöytien välissä sukkulointi oli varsin epämiellyttävää

- coniohjelma ei tarjonnut allekirjoittaneelle oikein mitään tää on ihan pakko nähdä -ohjelmaa (omapahan on häpeäni). Residen Evil -paneeli oli ainut missä olisi voinut käväistä, mutta se sattui vähän ikävään aikaan muun aikataulutuksen kanssa. Tiedän että Tracon on roolipeli- ja animeaiheinen tapahtuma, mutta videopeliohjelmaa/-luentoja/-luentoja ei voi olla ikinä liikaa, eihän...?

edit /

+ hienoa työtä järjestäjiltä että olitte huomioineet palautteen yaoi-setää koskien. Nyt sateenkaaripöydän ohi pystyi kulkemaan huoletta ja tuotteita selaamaan ilman tuputtamista, ja "jaoi" huutelu oli taantunut herttaisen innostuneeksi ja pidätellyksi :D
Viimeksi muokannut aarnis, Ke Syys 12, 2012 19:32. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
odber
Viestit: 41
Liittynyt: Pe Loka 17, 2008 12:49
Paikkakunta: Oulu

Re: Tracon 7 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja odber » Ke Syys 12, 2012 16:20

Shine kirjoitti:Mitäs nyt Traconista enään muistan...
Oli kyllä hyvä con. (:

Miinukset
- Samat tanssi/rytmipelit kuin viime Traconissa.
- Pop'n Music peli bugasi kauheen paljon.
Saisinko tiedustella aluksi että mitä rytmipelejä haluaisit tuleviin coneihin? Jos nyt edustettuna oli: Tanssipeli, pop'n music, beatmania IIDX, Jubeat, Para Para Paradise, K-ON / Project Diva (OSU! kyllä luki lehtisessä mutta oli jäänyt vain viimevuodesta kopioituna virheellisesti) eli lähes seitsemän (7) eri peliä. Ei tässä oikein enää ole paljoa pelejä jäljellä jollei lähdetä pois japanista tai kaivauduta johonkin pienempiin peleihin esim. Samba de amigo, Donkey Konga... Dance Central...

------------------------------------------------------------------------------------------------

Sitten omaan Konipalautteeseen, Traconissa käynnistä olikin vierähtänyt jo muutama vuosi sitten viime visiitin:

+ rakennus toimii, väki mahtuu ja sääkään ei ollut mikään huonoin että toisena päivänä osa porukasta pystyi jo pihallakin toimimaan järkevästi (vaikkakin nämä sääkommentit ovat aika turhaa palautetta, olisi sisällä saattanut olla aika ahdasta jos kaikki pitäisi sinne ahtaa)
+ ohjelman laajuus, muumeista resident eviliin ja pianokonsertista improvisaatio-ohjelmaan, tosiaankin kaikenkattavin tapahtuma nyt kun finn/animecon liitto on ratkennut
+ staffihuoneen eväät riittivät kaikille
+ "The Legend of Zelda - pianokonsertti", upeaa. Toivottavasti tulevissakin coneissa saa kuulla tällaista pienemmän kaliiberin audiounelmaa (Desucon, katson sinua). Yleisö olisi saanut kumminkin hillitä itsensä paremmin ja olla hiljaa esityksen ajan eikä hekotella video-osuuden "keveämmille" puolille". Saisiko konsertin ohjelmalehtisen pdf:ää jakoon, ei varmaan riittänyt monellekaan asti salissa.

Kiitos kaikille tusinahkolle tiimille jotka tulivat visaamaan minun ja Pallerån yölliseen musavisaan, yritän vielä kirjoitella tänne kisan kappaleet mikäli haluat visailuttaa muita ja uppia muutamat kuvani.

- "Vedetään hatusta goes anime" ohjelman pituus. Olin seuraamassa ohjelmaa loppupuolelta kahden tunnin rupeamasta ja meno näytti jo aika pakotukselta. Mitä itse olen katsonut muutamia vastaavia ohjelmia, tvstä tai livenä, niin täytyy todeta että tunti on sopiva pituus. Alkaa esittäjien jutut ja kunto jo pettämään. Mieluummin harkittu lyhyt kuin pitkä ja hammasta kivistävä kokonaisuus.
- AMV-ohjelman kansainvälisyys, ohjelmakuvauskin sanoo että: "Tule katsastamaan Suomen AMV-taivaan nousevat tähdet ja kovimmat konkarit!". Selvemmän maininnan olisin kaivannut siitä ettei luvassa ole pelkästään kotosuomalaisten tekeleitä. Kansainvälisen AMV-kisaohjelman saa toki järjestää mutta haluaisin tietää tästä ennakkoon.

Avatar
Shiymi
Viestit: 25
Liittynyt: To Kesä 21, 2012 17:46
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

Re: Tracon 7 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Shiymi » Ke Syys 12, 2012 16:31

odber kirjoitti: - AMV-ohjelman kansainvälisyys, ohjelmakuvauskin sanoo että: "Tule katsastamaan Suomen AMV-taivaan nousevat tähdet ja kovimmat konkarit!". Selvemmän maininnan olisin kaivannut siitä ettei luvassa ole pelkästään kotosuomalaisten tekeleitä. Kansainvälisen AMV-kisaohjelman saa toki järjestää mutta haluaisin tietää tästä ennakkoon.
Juu, tätä tuli itsekin pohdittua.... .___.
http://www.youtube.com/user/Shiymi

I can be your friend and all, but if you fuck with me, or GAKO-family, I will not hesitate to set you on fire. :3

fishyhare
Viestit: 8
Liittynyt: To Touko 26, 2011 21:39

Re: Tracon 7 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja fishyhare » Ke Syys 12, 2012 17:12

Tässä palautteeni koko conista!

+Tunnelma. Ihmiset olivat hyvällä tuulella ja tapasin monia uusia persoonia. Ihana oli huastella niin conikansan kuin vänkäreitten kanssa.
+Fanitaide paneeli. Erittäin puherikas ja keskustelua herättävä paneeli. Paljon tuli kysymyksiä yleisöltä, joka lämmitti mieltä.
+Ylivänkärit. Te olitte vänkäreidän olkapää, mihin itkeä ja tietopankki kysymyksillemme. Kiitokset teille!
+Viileä coni sää. Itse ilahduin, että molemmat conipäivät olivat viileitä. Ei tullut niin paha hiki, vaikka cossasin molempina päivinä.

-Roskat. Moni ei osu roskikseen, vaikka kuinka he yrittäisivät! Yleisvänkärinä, tämä jaksoi ihmetyttää minua paljon. Huomio conikansa: seuraavan kerran, jos vesipisteillä olette menossa yhdessä ryhmässä juomaan, laittakaa mukit yhteen pötköön ja nätisti roskiin. Näin vältytään ylipursuvista roskiksista. Tai sitten mukin voi kiikuttaa suurempaan/tyhjempään roskikseen.
-Istuminen. Rappusilla/keskellä lattiaa ei istuta, vaikka kuinka jalkoihin särkisi! Pullonkaula-efekti rappusissa/käytävällä on vaarallinen! Huomio conikansa: kun teitä pyydetään siirtymään, niin silloin pitää siirtyä.

Tässäpä nämä pikaiset plussat ja miinukset. Tämä oli ensimmäinen Tracon minun kohdallani ja ensimmäinen kerta, kun olin vänkärinä. Ihastuin coniin koko sydämelläni ja toivon, että pääsen uudelleen sinne ensivuonna!

Avatar
Bocchan_Ciel
Viestit: 295
Liittynyt: To Helmi 02, 2012 00:44
Paikkakunta: Hyvinkää
Viesti:

Re: Tracon 7 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Bocchan_Ciel » Ke Syys 12, 2012 18:05

Moikkelis,koikkelis! :D

Tämä oli minulle elämäni ensimmäinen Tracon ja eikä varmasti tule olemaan viimeinen!! Sillä minulle tämä coni oli elämäni paras con! <3 Hienosti,oli kaikki ohjelma,myyntipöytäsali,taidekuja,valokuvaus yms. järjestetty. ISO kiitos!! Ensi vuonna uudestaan!! :D

Avatar
Mischa.Silden
Viestit: 12
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 22:38

Re: Tracon 7 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Mischa.Silden » Ke Syys 12, 2012 18:19

.
Viimeksi muokannut Mischa.Silden, Ma Helmi 27, 2017 19:57. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Mischa.Silden
Viestit: 12
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 22:38

Re: Tracon 7 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Mischa.Silden » Ke Syys 12, 2012 18:26

.
Viimeksi muokannut Mischa.Silden, Ma Helmi 27, 2017 19:57. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Noycar
Viestit: 5
Liittynyt: Ti Syys 11, 2012 13:45
Paikkakunta: Tampere

Re: Tracon 7 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Noycar » Ke Syys 12, 2012 18:32

+ tietokonemallinnuksen hyödyntäminen animessa ja mangassa. erittäin asiallista tekstiä ja hyviä esimerkkejä. kiitos tästä
+ iltabileissä aivan loistavaa settiä ainakin ensimmäisen tunnin ajan, olikos se nyt melodicorea. (hattu hattu!) myöhemmästä en osaa sanoa kun piti lähteä D:

- cthulhu ja avaruus luennon pitäjä ei selvästikkään ollut yhtään miettinyt mitä puhuu. hetken kuuntelin hänen öö-ööttelyään ja sain tarpeekseni
- pornopolkkamaratonin pituus. hauskaahan siellä oli mutta kyllä vielä toisen tunnin olisi jaksanut, ellei enemmänkin :3

+/- gaaaah liikaa ohjelmaa, ei millään pysty olemaan kolmessa paikassa samaan aikaan =P


Koitin karsia semmotteet mitä kaikki on jo sanoneet..

Kyseessä oli siis ensimmäinen conini, innostuin aivan valtavasti. Ensi kerrallakin varmasti mukana ja luultavasti tällä kertaa cosplay asussa. ;)

Avatar
Amoeba
Viestit: 38
Liittynyt: Su Tammi 19, 2003 18:55
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Tracon 7 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Amoeba » Ke Syys 12, 2012 18:35

Huilisti kirjoitti:Sitten on vuorossa palautetta conipelistä.
Puuha oli hauskaa ja haastavaa (loistavassa seurassa!), mutta kävi hieman yksitoikkoiseksi jonkin ajan kuluttua. En osaa puhua muiden yksiköiden puolesta enkä tiedä heidän tehtäviensä laadusta, mutta itse kaipaisin ensi vuoden peliin monipuolisempaa puuhaa.
Joo, pitää jakaa erilaisia tehtäviä eri porukoille. Nyt oli idea, että voi vaihtaa miehistössä toiseen osastoon jos haluaa (meillä oli jopa HR-luutnantti tätä varten), ja että osastot voisivat tehdä yhteistyötä, mutta apuGM:iä emme olleet ehkä riittävästi ohjeistaneet auttamaan tässä.
Olisiko mahdollista saada jonkinmoinen yleiskatsaus kaikesta siitä, mitä muissa yksiköissä tapahtui pelin aikana? Samoin Maahan suuntautuneesta tutkimusretkestä tahtoisin ehdottomasti tarkempaa tietoa!
Sori, pelin ihan yleisen luonteen takia (noin 100 pelaajaa 40h aikana) on vaikea sanoa. Olisin toivonut, että GM:ille olisi tullut enemmän raportteja tapahtumista, mutta näin ei käynyt.

Kiitoksia myös tuosta omasta kirjoituksestasi, siinä oli useimmat oleelliset jutut. Kuten sanoit, muut kuin miehistö tekivät melko vähän, eli jos Navigaatio- ja Tekniikka-osastojen pelaajista jotkut vielä kertovat oman näkemyksensä, niin siinä lienee suurin osa tapahtumista
Loppuun vielä tiedusteluja: Hukkasin epähuomiossa ohjelmalehtiseni ja haluaisinkin tietää, olisiko mahdollista saada sellainen vielä postitse lähetettynä muistoksi tapahtumasta? :D Keneen otan yhteyttä? Voin kyllä maksaa postikulut.
Ohjelmalehtiä on ylimääräisiä tallessa, eiköhän sellaisia saada yksi lähetettyä.
Niin, ja keräättekö conipelistä palautetta vielä erikseen jonnekin?
Emme ole vielä päättäneet. Seuraan ainakin tämän foorumin conipeli-ketjua, ja saatamme heitellä myöhemmin jotain kyselyä sähköpostilla.

Ja jos on kiinnostusta ottaa isompaa roolia ensi vuoden conipelissä, kertokaa toki.
"Woah!! That's the first volume, with a foil cover, of the ultra-rare Pretty Combat Communist Rika-chan OAV series!!!"
Okashina Okashi

Avatar
Mischa.Silden
Viestit: 12
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 22:38

Re: Tracon 7 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Mischa.Silden » Ke Syys 12, 2012 19:35

.
Viimeksi muokannut Mischa.Silden, Ma Helmi 27, 2017 19:57. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
adreena
Viestit: 167
Liittynyt: Ma Touko 08, 2006 16:58
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Tracon 7 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja adreena » Ke Syys 12, 2012 20:02

Mischa.Silden kirjoitti:Elina,
haluaisimme osallistua seuraavn vuoden WCS kisoihin.. Minne ilmottaudumme?
Minua ei ole siunattu Rimpiläisten geeneillä, mutta vastaan tähän silti! Malttia, malttia! Tutustukaa sääntöihin (vaikkapa täällä: http://www.cft.fi/tracon7-wcs.html muutokset ensi vuodeksi mahdollisia mutta tästä on hyvä lähteä!), ja alkakaa tehdä pukuja ja esitystä näin alkajaisiksi. Ilmoittautumisen aika on myöhemmin. Ihana kuitenkin kuulla, että olette kiinnostuneita!
Todellisuuspakoa ompeluhuoneessa (cosplay-blogi)
World Cosplay Summit 2009 Team Finland blog

Om bhûr bhuvah svah tat savitur varçnyam bhargô dçvasya dhîmahi dhiyô yô nah pracôdayât

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Tracon 7 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ke Syys 12, 2012 20:05

Mischa.Silden kirjoitti:Elina,
haluaisimme osallistua seuraavn vuoden WCS kisoihin.. Minne ilmottaudumme?
Suomen tämänhetkisen WCS-yhteyshenkilön ominaisuudessa rohkenen vastata juontajan puolesta.

Jos mitään ihmeellisiä ei tapahdu (eikä ole suunnitteilla) vastaus on seuraava: Seuraa ensi vuoden loppukesästä Tracon 8:n sivuja. Ilmoittautumisen alkamispäivä ilmoitetaan hyvissä ajoin etukäteen. Vielä tähän päivään ei ole sitä käynyt että WCS-karsinta menisi aivan täyteen, joten olen varma että pääsette mukaan vaikka suosio kasvaisi, kunhan seuraatte sivuja ja reagoitte kohtuullisessa ajassa.

WCS-asioihin vastataan myös sähköpostissa osoitteessa wcs(ät)cosplay.fi. Täällä foorumilla sopivia tökkimiskohteita on allekirjoittaneen lisäksi adreena (aka. Irtsa, Tracon 7:n cosplayvastaava ja monimuotoinen cosplayhippi).

(noh, tuplavastaushan sitä tuli mutta asiaa yhtä lailla joten olkoon)

Avatar
Nitsakia
Viestit: 80
Liittynyt: Ma Elo 13, 2012 22:18
Paikkakunta: Järvenpää

Re: Tracon 7 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Nitsakia » Ke Syys 12, 2012 21:30

Minua ei ole siunattu Rimpiläisten geeneillä,

^tuo aiheuttaa aina pientä hätkähdystä koska itsellä on sama sukunimi enkä ole tottunut siihen että meitä on enemmän :D :P
Siipensä polttanut, taivaalta tippunut, maailmaan hukkunut, manalaan palannut
http://myanimelist.net/animelist/Nitsakia

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 25 vierailijaa