Desucon Frostbite 2012 -palauteketju

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Jakoavain
Turun keisari
Viestit: 307
Liittynyt: Ma Loka 18, 2004 22:07

Desucon Frostbite 2012 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Jakoavain » Su Tammi 15, 2012 04:47

Desucon Frostbite viettää rauhallista yötään Sibeliustalolla, mutta osa on jo coninsa conittanut.

Mitä jäi mieleen? Sujuiko coni niinkuin piti? Jäikö Frostbiten nimi kummittelemaan kulisseihin? Sana on vapaa.

Avatar
Desutossu
Viestit: 48
Liittynyt: Pe Syys 16, 2011 17:41
Paikkakunta: turku
Viesti:

Re: Desucon Frostbite 2012 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Desutossu » Su Tammi 15, 2012 09:15

itse hihhuloin vielä tänään mutta uskon että päämielipide on selvillä. Desucon voitti viimevuotisen traconin omalta osalta. Tilat oli upeat ja porukkaa sopivasti. Musta oli mukavaa kun cossaajia oli paljon ja sai hienoja kuvia.

Avatar
Merryl
Viestit: 255
Liittynyt: To Helmi 24, 2005 16:40

Re: Desucon Frostbite 2012 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Merryl » Su Tammi 15, 2012 19:47

Desucon Frostbite oli kuin Desucon keskellä talvea, eli myös tässä 1. kertaa järjestettävässä talvitapahtumassa oli mukana kesän Desuista tuttu laatu niin ohjelmien kuin cosplay-pukujenkin suhteen. Katseltavaa ja ihmeteltävää riitti aina päättäjäisiin saakka todella hyvin, ja tylsää ei ollut missään vaiheessa. Aiemmissa Desu-tapahtumissa usein loistaneet avajaiset ja pari muuta kiintoisaa esitelmää jäivät itseltäni harmillisesti töiden vuoksi näkemättä, mutta onneksi sekään ei haittaa kun tuttuun Desu-tyyliin kaikki ohjelmanumerot lienevät tulossa verkkoon katseltavaksi tässä joskus myöhemmin(?).

Tapahtuman päättäjäiset olisivat ehkä voineet olla hieman repäisevämmät ainakin sisältönsä puolesta, varsinkin siinä vaiheessa tuli vähän plääh-fiilis kun urakalla alettiin Desu-tuotteita mainostamaan (pipojen ilmaisjakelu oli kyllä tosi jees, vaikken sellaista itse saanutkaan).

Erinäisistö syistä itselläni oli ennen coniinlähtöä vähän semmoinen fiilis että jaksaako tässä nyt oikeasti, mutta itse paikanpäällä sitten viimeistään iski kiitollisuus siitä että tuli paikalle vaivauduttua. Samalla syntyi myös päätös, että kyllähän tämä täytyy nyt ensi kesänäkin kokea. :)

Kiitos!

Avatar
Gahika
Viestit: 169
Liittynyt: Ti Touko 25, 2010 07:06
Paikkakunta: Onttola/Kontiolahti

Re: Desucon Frostbite 2012 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Gahika » Su Tammi 15, 2012 21:45

Yksi parhaista coneista tähän asti, seura oli mitä mainiointa <3
Missään ohjelmissa ei pahemmin käyty, HallCosplay ainoastaan ja ainakin siitä ei oikeastaan mitään huonoa sanottavaa~ Paikkana Sibeliustalo on edellen mahtava, tilaa oli tarpeeksi ja aina jostain löytyi paikka johon istua~
Ja plussana, että kylmää vettä löytyi aina jos sitä tahtoi, ihanaa~ :mrgreen:

Avatar
Mary Leathert
Viestit: 189
Liittynyt: Ti Maalis 16, 2004 21:45
Paikkakunta: Pori/Tampere

Re: Desucon Frostbite 2012 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Mary Leathert » Su Tammi 15, 2012 21:52

Itse con oli hieno, kävin useammassa puheohjelmassa kuin yhdessäkään aikaisemmassa conissa. Asiaa saattoi toki auttaa se, että olin yksin liikkeellä, eikä ollut sellaista tiettyä kaveriporukkaa, jossa olisi koko ajan hengannut. Cossaajia oli, ja hienojakin pukuja, olin taas vain liian ujo pyytämään porukkaa pysähtymään kuvien ottamista varten. On sitten yleiskuvia.

Kaivertamaan jäi muutama asia. Ensimmäisenä ohjelmaläpyskä. Frostbite käsittääkseni mainosti itseään aloittelijaystäbällisenä tapahtuma, ohjelmaa valittiin vähän tämän mukaan jne. Tähän yhteyteen kunnollisen ohjelmalehtisen puuttuminen ei mielestäni sovi. Itse ole kokenut con-kävijä, ja tiedän sen pohjalta suhteellisen hyvin miten coneissa toimitaan. Mutta se ensisijainen kohdekävijä (eli aloittelija) ei välttämättä tiedä. Harmittamaan jäi myös se, että ohjelmien sisältöä piti yrittää pelkistä otsikoista muistella, eikä minkään (myyntipöydät, karaoke, taidekuja, jne.) aukioloaikoja ollut helposti saatavilla, vaan täytyi mennä paikan päällä tarkistamaan. Tuliko tässä vastaan aika vai raha vai mikä, kun kunnon ohjelmalehtistä ei ollut?

Toinen oli Omenahotelliin liittyvä, joten en tiedä onko vika heissä vai missä. Tullessamme huoneeseemme se vaikutti olevan muutoin ihan hyvässä kunnossa, mutta sängyssä oli vanhat lakanat. Uudet olivat huoneen pöydällä, ja sänky piti pedata itse. Onko tämä normaali Omenahotellin käytäntö (jos on niin ihmettelen), vai mistä oikein oli kyse? Ei se sängyn petaaminen vaikeaa ollut, mutta jäi hämmentämään, kun kyseessä kuitenkin on hotelli, vaikkakin tällainen "karsitun palvelun" kuten Omena.

Edit: Päätin nyt sitten jotain sanoa niistä puheohjelmista, joissa kävin.
Aloitin Layton-luennolla heti lauantaiaamusta (kyllä se on aamu kun kello ei ole vielä puoltapäivää, hyst). Varsin perussettiä, alun in-character osuus oli ihan hauska. Mitään varsinaisesti uutta ei tullut kaikki täällä ilmestyneet pelit pelanneelle ja Eternal Divan katsoneelle, mutta kyseessä olikin lähinnä kai sarjaan perehdyttäminen. Joistain hahmoanalyyseistä voisi toki olla eri mieltäkin (en pitänyt Lukea ja Floraa ikinä erityisen ärsyttävinä, vaikka täytyy kyllä myöntää, että Laytonin ääntä on miellyttävämpi kuunnella kuin kummankaan).
Vertaistukea fujoshien läheisille oli seuraavana. Luento oli hauska, johtuen lähinnä luennoitsijan eläytymisestä, ne kaikki ilmeet ja eleet ja äänenvääntelyt elävöittivät luentoa hienosti. Ja toki tällaisia anekdoottimaisempia ja kevyempiä juttuja on jotenkin aina hauskempi seurata.
Sitten seurasi pantsupaneeli, joka onnistui menemään yllättävän analyyttiseksi välillä, mitä en pistänyt pahakseni, kunhan naistutkimuksen lukija sisälläni alkoi mennä luentomoodiin kun puhuttiin sukupuolten valtasuhteista ja vastaavasta. Oli tässä toki repeyttävätkin hetkensä, ei sitä kai pantsuista voi täysin pokalla naamalla paria tuntia puhua.
Lauantaina olivat vielä suomidubbiluento, joka meni lähinnä nostalgisoidessa, eihän tämäkään asia varsinaisesti uutta ollut (paitsi ehkä Ihmeperhe, jota en ole tullut katsoneeksi) ja cospayn hahmovalinnat illan päätteeksi, joka oli jollain tasolla vapauttavaa kuunneltavaa tällaiselle ihmiselle, jonka kovasti tekee mieli cossata sitä sun tätä, mutta taidot eivät ole kummoiset. Ja täytyy myöntää, että aika pahasti kalvaa tunnettujen sarjojen kohdalla näillä taidoilla se "joku teki jo paremmin".
Sunnuntaina jäivät pokemonit väliin, kun huone tuli täyteen ennen aikojaan (suosia ilmeisesti yllätti, mutta eihän näitä aina voi arvioida oikein). Cossituomaroinnista kävin kuuntelemassa en tiedä miksi, ehkä raflaavan nimen takia, tai koska paljastukset kulissien takaa on aina jänniä. Luennolla kyllä sitten viihdyin, vaikka mitään suurta kisaintoa ei syntynytkään (edelleen, en vain (vielä?) osaa).
Viimeksi muokannut Mary Leathert, Ma Tammi 16, 2012 01:44. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"I saw so many things/but like a dream/always losing me/in a cloud" "Heaven's Not Enough", Yoko Kanno

leathert.tumblr.com Random reblogging.

Avatar
Hérainia
Viestit: 20
Liittynyt: Ti Syys 15, 2009 18:30
Paikkakunta: Vihti
Viesti:

Re: Desucon Frostbite 2012 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Hérainia » Su Tammi 15, 2012 22:04

Frostbite oli yksiä parhaimpia coneja, joita olen elämässäni kokenut! Tämä oli todella lämminhenkinen ja ihana tapahtuma lumisen ja viileän talven keskellä. Samalla se toi hieman rentoutusta ja muuta ajateltavaa koulukiireiden lisäksi, joten tästähän voisi tulla tapakin, että Frostbite olisi talvisin tuomassa iloa conittajille ;)

Tässä olisi tekemäni video, josta löytyy ottamiani kuvia ja pieniä videonpätkiä. Saa kysellä youtuben kautta, haluaako kuvia itselleen 8)

Tässä olisi minun plussat ja miinukset:

Plussat:
+ Cosplaypukujen korkea taso
+ Hyvä meininki yleisesti
+ Juomapisteet (tulivat tarpeeseen, vaikka en cossannutkaan!)
+ Kaksi mukavaa ohjelmaa, joissa kävin
+ Lauantain lounas oli taivaallista! (tunsin itseni ähkyksi koko loppuillan ajan)
+ Sibelius-talo on paras paikka pitää con! <3


Miinukset:
- Valaistus oli kuvaamisen kannalta kehnoa lauantai-iltana
- Loppui liian nopeasti

Ei oo hirveästi miinusta, koska con tosiaan oli minun mielestäni aivan mahtava! 8)
"Se, minkä taakseen jättää, sen edestään löytää"

Avatar
Chiharu
Viestit: 243
Liittynyt: Su Helmi 17, 2008 18:26
Viesti:

Re: Desucon Frostbite 2012 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Chiharu » Su Tammi 15, 2012 22:45

Näin on minunkin con-viikonloppuni päätöksessä, kun ei riittänyt energiaa kaatajaisiin. Kyllä tässä kaatuu nukkumaan ilman kaatamistakin. :D

LauantaIaamuna Lahden rautatieasemalla seisoskellessani harvinaisen eksyneenä mietin kyllä, että mitä ihmettä on tullut taas tehtyä. Olen kuitenkin nyt kuullut niin usein ja paljon hyvää palautetta Desuconista, joten pakko se oli itsekin kokea. Pitää myöntää, että Desucon on harvinaisen toimiva tapahtuma ja tunnelmaltaankin ihan huippu. Erityisesti vänkärinä oli kiva pyöriskellä ympäriinsä ja tavata uusia ihmisiä, joten varmaankin voin nimittää Desuconia tähän mennessä parhaaksi conikseni.

Muutamalla luennolla/paneelissakin kerkiksin käymään narikassa ja greenroomissa norkoilemisen ohella. Erityiskiitos tämän päivän Naruto-aiheisesta paneelista. Vaikka pitäjä olikin omien sanojensa mukaan pitämässä ensimmäistä luentoaan, niin ei sitä olisi mistään huomannut ilman erillismainintaa. Kuvakaappaukset ansaitsevat ehdottomasti erityismaininnan.

Negatiivisena conista jäi mieleen vain se, että lahopäisyyksissäni olen taas kylvänyt tavaroitani joka paikkaan ja jättänyt ne sinne. Ensin jäi kirjastosta lainattu kirja junaan, sitten hukkui pipo (ilmankos niitä pipoja on siellä ilmaiseksi jaettukin :D) ja viimeisenä korvakoru. Että jos siivouksen jäljiltä con-alueelta on löytynyt musta, pitkänomainen neulepipo tai musta siivenmuotoinen korvakoru, niin minuun voi ottaa yhteyttä yksärillä. Kiitoksia.

Vielä lopuksi isot kiitokset conin järjestäjille, kanssavänkäreille ja kävijöille! Kävijöille kiitos kärsivällisyydestä toisinaan iskeneen narikkakaaoksen vuoksi (josta en tiedä oliko se minun ilmiömäistä sekavuuden auraani vai muuten vain aina paikalla samaan aikaan kuin minäkin).

Nähtäilemisiin seuraavissa coneissa!

Väsynein terveisin,
norminarikan hujoppi.

ered
Viestit: 23
Liittynyt: Pe Syys 30, 2005 15:13
Paikkakunta: Saarijärvi

Re: Desucon Frostbite 2012 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja ered » Ma Tammi 16, 2012 00:16

Laitetaanpa sitten palautetta, kun on con vielä tuoreessa muistissa :,D

Perinteisesti plussilla ja miinuksilla:

-Majoitus-sotkut. Tiedot huoneesta piti ilmeisesti tulla 24 tuntia aiemmin, ei siis 15 minuuttia aiemmin :/
Oma huone sentään oli siisti ja lakanatkin vaihdettu, mutta ei näin.
Lisää miinusta vielä siitä kolmoskerroksen öisestä mölisijästä, vaikka siitä tuskin voi coniteaa syyttää.
-Vuodenaika :,D
-Välimatka hotellilta conipaikalle, argh.
(-waraji-pajan ainokainen ruuvimeisseli, joka aiheutti pientä odottelua. Mutta tämä taisi olla oma moka, kun en ajoissa ilmoittanut, että niitä olisi voinut olla useampikin.)

+Taidekujavänkäri! Kiitoksia hänelle <3
+Järjestelyt conipaikalla toimivat hyvin, siltä osin mitä niihin ehti kiinnittää huomiota

Ohjelmasta en osaa sanoa mitään, kun kaikki itseäni kiinnosta sattui tietenkin olemaan juuri oman työpajan aikaan.

Kiitoksia vielä kaikille taidekujalla vieraileille, waraji-pajan osallistujille sekä tietysti kavereille. Kivaa oli <3

Avatar
Sulkasiipi
Viestit: 143
Liittynyt: La Elo 19, 2006 23:12
Paikkakunta: Kangasala

Re: Desucon Frostbite 2012 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Sulkasiipi » Ma Tammi 16, 2012 00:28

Frostbite oli ehdottomasti äärettömän positiivinen kokemus. Olin itse tyytyväinen hotellimajoitukseen. Tultiin kaikki 4 ohjelmanpitäjää hyvin toimeen vaikkei kaikki etukäteen tunteneet!

Sibeliustalo oli aika hyvä paikka conille ja kartat olivat selkeitä.

Todella mielenkiintoinen oli Pertti Jarlan ja Pekka Haaviston ohjelmanumero, vaikka se olikin ehkä vähän random ollakseen Desuconissa.

Green roomista 10+++++++++
Paremmin ei enää voi järjestäjiä kohdella conissa. Ja se on fakta.

Otan mielelläni myös palautetta jpop -luennosta jonka pidin lauantaina :)
Reina Tanaka <3

Blogini: http://rosaland.wordpress.com

Avatar
Pataatti
Viestit: 54
Liittynyt: To Syys 04, 2008 18:09
Paikkakunta: Pori

Re: Desucon Frostbite 2012 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Pataatti » Ma Tammi 16, 2012 00:42

Lauantai:
- Ohjelmalehtisen olisi pitänyt olla kattavampi, eritoten Frostin mainostaessa itseään enemmän aloitteleville kävijöille, muutamakin ylimääräinen sivu olisi ollut avuliaampi kaikille.
- Narikkapöydillä istuminen. Isommassa salissa olleen ns. "kakkosnarikan" salin puoleisilla pöydillä ei saanut kuulemma istua. Tämä kummastutti, sillä kyseisiä pöytiä ei käytetty mihinkään, kun palvelu tapahtui toisesta päästä narikkaa...
- mistä päästään istumapaikkojen vähyyteen,
- joka johtui oletettavimmin lavan ja kakkosnarikan huonosta sijoittelusta. Tämä karsi aikaisemmista Desuista tuttuja istumispaikkoja suuresti ja aiheutti huonovointisille conikävijöille vain lisää pahaa oloa sekä kipeitä jalkoja. On hyvä, että järjestystä pidettiin, mutta liiankin tarkkaan tällä kertaa.

+ Vesipisteet. Vesi oli aina kylmää, sitä oli koko ajan saatavilla, ihanaa.
+ Oviaukot PYSYIVÄT avoimina, itsellä kun on huutajan vikaa niin ei tarvinnut tällä kertaa itse raivata tietä äänellä. Ja oli kiva "päästä yläfemmalla sisään", piristi coniin tuloa. ; D
+ Hall Cosplay-kisan cosplay-mammat/vastaavat/tuomarit. Isopäisten Shivojen avustajana ja ystävänä kiitän SUURESTI, että helpotitte neitiemme elämää~ Iso, iso kiitos toimivuudesta, joustavuudesta ja avuliaisuudesta!
+ Jokainen, joka moikkasi pukumorsoa. <3

Sunnuntai:

+ Kahvilan aukiolo aikaisin aamulla.
+ Taidekujan sulkemisaikaan oli mukavaa, kun jokaiselle pöydälle tultiin ilmoittamaan henkilökohtaisesti, että on aika pakata~

- Ylimmästä kerroksesta putosi/heiteltiin tavaraa taidekujan kerrokseen vähän väliä, putoava tavara on vaarallista!
- Pukkariin olisi ollut hyvä saada myös fööni ja/tai suoristin sekä talouspaperia.

Yleisesti raskas con, mutta se johtui omista jutuista, nautinkin pääasiassa seurasta ja uusista tuttavuuksista. <3
Kaappicosplayn kiistaton ruhtinas | Valitsen sinut! - pokemonmusikaali | Jinsei ry, Porin anime- ja mangaklubi

"Tomorrow comes without prayers."

Avatar
Rai-chan
Viestit: 22
Liittynyt: Ma Syys 18, 2006 19:21
Viesti:

Re: Desucon Frostbite 2012 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Rai-chan » Ma Tammi 16, 2012 01:06

Holo kiittää <3 (Se pidempi sinipukuinen eikä se pieni söpö ruskeapukuinen.) Jäi kyllä kovin hyvä mieli tästä conista monestakin syystä. Jostain syystä ohjelmaa en juurikaan ehtinyt katsomaan, mutta sen verran mitä näin niin laadukasta oli. Ainakin suomidubbiluento oli oikein viihdyttävä x3 Hall Cosplay on kilpailumuotona aika kiva, ainakin pukujen laatu on taattu ja uskoisin että osallistujille tulee hyvä mieli jo vain valituksi tulemisesta, eikä kilpailu/näytös myöskään venähtänyt liian pitkäksi. Sitä kyllä ohjelman suhteen ihmettelin, että miksi pääsalia käytettiin niin vähän, sunnuntainahan se oli ihan tyhjä (paitsi päättäjäiset)? Jotkut ohjelmanumerot olisivat sopineet paremmin sinne... Ja ohjelmalehtisen puuttuminen hämmensi myös, vaikkakin itselleni pelkkä ohjelma + kartta riitti oikein hyvin.

Aika iso osa viikonlopusta meni sitä mysteeristä salaista viestiä selvittäessä, koska jos conista löytyy jokin seikkailu niin toki täytyy ottaa haaste vastaan. Juoksentelimme vaikka kuinka kauan etsimässä viestin osia seiniltä ja ne olivat kyllä välillä ihan käsittämättömän vaikeissa paikoissa... Olimmeko oikeasti ainoat jonka sen ratkaisivat? Ensin siis minä parin muun kanssa ja sen jälkeen molemmat pikkusiskoni. Palkinnot piti kuulemma jakaa päättäjäisissä mutta sitten saimme kuulla että järjestäjät olivatkin jo häipyneet... Ihme touhua. Mutta juu, hauskaa oli silti.

Ja cosplay on kivaa. <3 En ole tehnyt pukuja ikuisuuteen, joten olen tosi iloinen että kun vihdoin löysin ihanan hahmon jota cossata, ihmiset tykkäsivät ja kommentoivat ja ottivat paljon kuvia. Varmasti tulee samaa asua käytettyä vielä jatkossakin (kunhan ensin korjaan pari pikkujuttua), ja mahdollisesti teen jossain vaiheessa Holon asun sarjan toiselta kaudelta... Hännän kanssa oli mielenkiintoista liikkua x3 Ja valtavat kiitokset pukuhuoneista, pääsin siellä korjaamaan kuumaliimalla renkaan jonka onnistuin puvustani hajottamaan.
Ne jotka ottivat minusta kuvia, olisin ihan kiitollinen jos niitä minulle lähettäisitte~

Kesä-Desua odotellessa.
Desu~ :3

Avatar
Gintoki
Viestit: 365
Liittynyt: Pe Heinä 23, 2010 11:01
Paikkakunta: Helsinki, Gensokyo

Re: Desucon Frostbite 2012 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Gintoki » Ma Tammi 16, 2012 09:41

Kaikki on tässä jo aiemmin sanottu. Kiitos mahtavasta conista!! Hommat hoitui ja vaikka portaissa näkyikin ajoittaista tunkeutumista ja läheltä piti-tilanteita, eim yksikään ainakaan mun tietääkseni loukkaantunut. Hotellihuone kyllä oli snadi pettymys, kuten Tounis jo tuossa tilittikin.
Terveellisen fanituksen rajat ylittänyt OtakuOlento

Avatar
Hoothoot
Viestit: 592
Liittynyt: Ke Elo 18, 2004 21:11
Paikkakunta: Järvenpää
Viesti:

Re: Desucon Frostbite 2012 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Hoothoot » Ma Tammi 16, 2012 10:54

Kiitos kaikille conikävijöille ja erityisesti Hall Cosplayhyn suostuneille, niille 381 henkilölle, jotka äänestivät Hall Cosplayssa, kolmelle mahtavalle cosplaymammaninjalle, parhaalle Emmille, juontajalle ja upealle tuomaristolle. Ilman teitä ensimmäinen järjestämäni Hall Cosplay-kilpailu ei olisi ollut mahdollinen saati sitten onnistunut näin hyvin. Kiitos!

Hall Cosplayn tulostilanne oli seuraava:

Tuomarisarja

1. Mirja Männikkö - Himiko / Ôkami
2. Jenni Suominen - Dead Master / Black Rock Shooter
3. Janne Rusanen - Gilgamesh / Fate/stay night ja Fate/Zero


Frosti-chanin suosikit

1. Emily Thompson - Lavi/ D.Gray-Man
2. Saara Marin - Holo the Wise Wolf / Spice and Wolf
3. Maria Nieminen - Pelona/One Piece

Pukuhuonepalaute oli ja on edelleen toivottua. Kesää varten lisätään tarvelistaan talouspaperi ja hiusharjat. Föönien osalta asiasta pitää neuvotella talouspuolen kanssa, mutta eiköhän ainakin pari sellaista saada tuleviin Desuconeihin. Jos pukuhuonekalustoon tulee muita sopivia ja kohtuuhintaisia lisäysideoita, kannattaa ehdottaa ja ehdotukset pyritään toteuttamaan.

Oma coni menikin tuon cosplayn järjestämisessä ja parissa luennossa eli sen enempää sanottavaa tapahtumasta ei ole. Toivottavasti kaikki kuitenkin viihtyivät ja tulevat kesällä uudestaan! Cosplayta on silloinkin tarjolla, katsotaan nyt mitä kolmipäiväisyydellä saadaan aikaan.
Cosplay on tapa elää, koska ilman sitä ei ole elämää.

Orange and fuzzy is FOE!

Avatar
Paha sotaherra
Viestit: 602
Liittynyt: Ti Huhti 10, 2007 16:09
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Desucon Frostbite 2012 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Paha sotaherra » Ma Tammi 16, 2012 11:53

Nyt on nähty tämäkin con. Ihan mukavaa oli, omat ongelmat tosin vähän söivät conkokemusta mutta minkäpäs teet. Tarkempaa tilitystä & kuvadump löytyy blogistani. Persona 4 -ryhmäläiset, myös teistä on kuvia tuossa postauksessa!

+ Sibeliustalo
+ juomavettä & mukeja oli riittävästi
+ Taikatyttöja, labratakkeja ja pingviinejä: Animevuoden 2011 tarjonta cosplaylle -luento
+ cosplayn taso
- ympäriinsä juoksentelevat ja kiljuvat esiteinit
- ohjelmaläpyskä, kyllä ihan oikea vihkonen olisi ollut kivempi!
Sisko: "Mitä sä teet?"
Minä: "Yritän tässä näyttää ruotsalaiselta kreiviltä."

Cosplayshogunaatti eli lyhyemmin Naatti

ae13:03ms
Viestit: 7
Liittynyt: Ke Elo 03, 2011 18:12

Re: Desucon Frostbite 2012 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja ae13:03ms » Ma Tammi 16, 2012 14:14

(Lähinnä tässä on nyt ideologista nipottamista)

Olette varmasti lukenut aiemminkin vastaavankaltaista palautetta.

Minkä takia peritte niinkin suurta sisäänpääsymaksua?-Maksan enemmän kuin mielelläni suurtakin pääsylippuhintaa, niin kauan kuin pääsylipun hinta korreloi laadukkaan ohjelman kanssa. Varsinkin Touhou-"luennolla" korostui se tunne, että pääsylipuista saadut tuotot menevät jonnekin ihan muualle kuin laadukkaaseen ohjelmatarjontaan. Kyse ei nyt ole siitä, etteikö conikävijöillä olisi likviditeettiä normaalia kalliimpaan pääsylippuun, mutta tuntui siltä ettei tapahtumanjärjestäjillä ollut erityisen suurta aikomusta "tarjota rahoille vastinetta." Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, etteikö Frostbitessä olisi ollut hyvä yleinen ätmös tai mahtavia luentoja. Molempia oli, mutta kai ne elämän parhaat asiat ovat sitten ilmaisia, ja lopulta kävijät määrittävät sen, millainen atmös tapahtumassa vallitsee. Ja vaikkakin moni luento, varsinkin Ōkamiluento, olivat mahtavia, ei se tarkoita sitä että johtoportaalla olisi kanavoitu euroja ollenkaan oikeisiin osoitteisiin. Hyväkään reetori tuskin tuntuu kustannuksissa oleellisesti.

Aiemmassa teemassa pysyen, miksi tapahtuma oli niin helvetin oheistuotteistettu?-Desuheijastimia, desupaitoja, desupipoja, desukangasmerkkejä ja mitälie desupinssejä oli mielestäni liiaksi asti tyrkyllä. En tiedä juurikaan esimerkiksi yhdysvaltalaisesta conikulttuurista, mutta oheistuotteita tarkastellessa korostui se tunne, että nyt ollaan jossain perin amerikkalaisten arvojen tapahtumassa. Kohtelisitte keskivertoa conikävijää myös hengenheimolaisena kulttuurin harrastajana eikä pelkkänä asiakkaana.

Minkä takia siellä näytettiin laittomasti animea(?)
Tälle en saanut mistään vahvistusta, mutta sain ymmärtää että animehuoneissa olisi näytetty jotakin laittomasti streamattua animea. Jos tavoitteena on luoda tapahtuma animen, mangan ja muun japanilaisen kulttuurin harrastajille, tukeeko tekijänoikeuslakien rikkominen rakastamaamme viihdettä mitenkään? Toivottavasti tämä ei nyt heijasta järjestäjien arvopohjaa ja väliinpitämättömyyttä sen suuremmin. Animehuoneisiin en syventynyt sen enempää, koska sellaiseen vilkaisessani siellä pyöri jotain enkkudubattua Lucky Staria - nyt oikeesti make.

Pyritäänkö desupäässä yksinkertaisesti oikeistolaisittain liikevoiton saavuttamiseen? Vai onko lähtökohtina jossain vaiheessa ollut rakkaus conien aihepiirien eli käsittääkseni animen, mangan, j-musan ja ylipäänsä japanilaisen kulttuurin varjeluun, levittämiseen ynnä muuhun bäläbäläbälä. Oltiinko me nyt vain sitten kaikki ns. maksavia asiakkaita tai työvoimaa eikä kanssaharrastajia? Riittääkö kun suuri osa conikävijöistä tulee vain esiteineilemään tai muuten vaan sosialisoitumaan? Onko kaikki itseisarvollista vai markkina-arvollista?

Vaikka tällaiset jälkifiilikset eivät varmastikaan jääneet kovinkaan monelle, niin itselleni jäi ainakin paskan maku suuhun siitä, että halusitte vielä nimenomaan viimeisiksi muistikuviksi jättää iPadin kanssa bostailevan pukumiehen ja rahoitusvastaavan, joka olisi voinut edes muotoilla: "toivottavasti me nähdään mahdollisimman monta teistä myös kesällä!" sen sijaan että sanoisi "toivottavasti noi liput nyt myydään nopeasti loppuun."

Yleisvaikutelma (vaikkei sitä nyt tuosta punakatkuisesta marinasta ehkä erotakaan) oli oikein hyvä, ja varmaankin tämä asiakas tulee myös kesällä uudestaan. Mainitsen vain viihtyväni "sosialisticoneissa" paremmin, sillä koen tunnelman olevan ihmisläheisempää ja conien mielestäni keskeisimpien arvojen toteutuvan paremmin. Näkemykseni varmaan nyt on aika naiivin puna-sinisiä, ja hyvinhän noi hommat pyöri, tuntui vaan siltä että pyöriä on pyörittämässä joku kokoomusnuori eikä otaku.

(tässois sitten palautetta enkä enää jaksa kirjoittaa, joten risuillaan ja ruusuillaan.)
+ Pelisali - vaikkakin pienet tilat niin erinomainen valikoima pelejä ja mukavat järjestäjät, varsinkin se Japanissa vuoden vaihdossa ollut parrakas pitkätukka ja päävastaava.
+ Ōkamiluento oli yksinkertaisesti mahtava, niin rakenteellisesti, tunnelmallisesti, esiintymistaidollisesti kuin koomisestikin.
+ yuriluento oli oikein mukava, en jaksa perusteella sitä muulla kuin yurilla.
+ figuluento oli niin ikään hyvin jäsennelty vaikka aineisto olisi voinut olla laajempi (ei sanaakaan videopelifiguista!)
+ henkilökunta oli mukavaa ja ystävällistä niiltä osin kuin sen kanssa tuli oltua vuorovaikutuksessa.
+ yleisfiilis ja innokkaat cossaajat sekä muut conikävijät, joista krediitti conikävijöille itselleen.
+ Desufeedi taululla, sinne oli kiva meemuilla.
+ Iltabileet ja verrannollisuus vaatemäärään niiden kanssa.
+ Sibeliustalo: iso ja arkkitehtonisesti makea paikka, jossa oli mukava käydä ensi kertaa. Yllättävän vähän tuli eksyiltyäkään mihinkään.
+ Herkullinen ruokailu buffetperiaatteella paikanpäällä (ja kasvisruokailijat otettu huomioon!), vaikkakin ideana kiva maidokahvila söi istumatilaa muilta ruokailijoilta ja oli puolityhjänä muun ravintolan ollessa puoliksi liian täynnä. Myös jonotus olisi voinut olla paremmin organisoitua.
+ Vesipisteet
- Em. aateseikat, jotka nyt korostuvat ehkä liiaksi asti tässä viestissä.
- Osa luennoista oli aika yläastehenkisiä ja ehkä hitusen fillerimäisiä.
- ohjelmalippulappunen, jossa kulminoituu turhautumiseni hinta-laatusuhteeseen.


I had a great time! Nyaa-

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 20 vierailijaa