Desucon 2012, 8.-10.6.2012 Sibeliustalolla Lahdessa

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Jakoavain
Turun keisari
Viestit: 307
Liittynyt: Ma Loka 18, 2004 22:07

Re: Desucon 2012, 8.-10.6.2012 Sibeliustalolla Lahdessa

Viesti Kirjoittaja Jakoavain » Ke Helmi 01, 2012 00:52

mindre-snow kirjoitti:Onko Desuconissa lattiamajoitus mahdollinen?
Ja minkälaisia käytäntöjä lattiamajoituksessa yleisesti olisi?
Sivuilla ainakin oli semmoinen linkki, mutta sitten sivua ei ollut olemassa.
Lattiamajoitus on tulossa, tarkemmat tiedot julkaistaan keväällä jahka saadaan kikkailtua asia julkaisukuntoon.

toradora kirjoitti:Onko desuconiin tulossa hall cosplay niin kuin desucon frostbitessä oli vai onko tavallinen? en saanut selvyyttä sivuilta ja ajattelin kysäistä täältä.
Desuconin cosplayportaali vastaa tähän ja muihinkin kysymyksiin!

Avatar
Hoothoot
Viestit: 592
Liittynyt: Ke Elo 18, 2004 21:11
Paikkakunta: Järvenpää
Viesti:

Re: Desucon 2012, 8.-10.6.2012 Sibeliustalolla Lahdessa

Viesti Kirjoittaja Hoothoot » Ke Helmi 01, 2012 09:21

Ovatko cosplayta harrastavat/cosplaysta kiinnostuneet henkilöt kuulolla? Hienoa!

Edellisessä viestissä vastattiinkin jo yhteen kysymykseen, mutta paras torpata ennakkotiedot heti alkuunsa ja antaa ihan pätevää informaatiota asioista!

Tänä vuonna, ensimmäistä kertaa, Desuconin sivuille on tehty aivan oma cosplayportaali, joka ei vielä ole aivan täydellinen, mutta päivittyy lopulliseen muotoonsa tässä kevään aikana (esimerkiksi julkisten tuomariprofiilien osalta). Cosplayportaali kertoo sinulle aivan kaiken tarvitsemasi tiedon Desuconin cosplayohjelmasta, jos johonkin asiaan ei löydy vastausta, cosplay@desucon.fi palvelee.

Etusivun teksti löytyy alta niille, joilla Desuconin sivut eivät toimi (ja jos eivät, ilmoittakaa tästä järjestäjille, asian eteen halutaan tehdä jotain)
Spoiler:
Desucon tarjoilee tänäkin vuonna cosplaysta kiinnostuneille tekemistä, näkemistä ja kokemista. Cosplay ei tietenkään ole pakollista vaikka moni sitä itsensä ja muiden sarjan fanien iloksi harrastaakin.

Sibeliustalon pääsalissa kilpaillaan tänäkin vuonna Euro Cosplay Championships-kilpailun Suomen karsinnassa, johon mahtuu 20 ensimmäistä, lokakuun lopussa 18 vuotta täyttänyttä kilpailijaa. Lisää tietoa Euro Cosplaysta löydät muutamaa riviä ylempää, Euro Cosplay -linkistä. Sieltä löydät toukokuun alussa myös ilmoittautumislomakkeen! Kisaajia ja yleisöä kiinnostaa varmaan myös se, ketkä tuomaroivat tätä eeppistä kilpailua. Tuomariprofiilit löydät Euro Cosplay -linkin takaa.

Eeppisen Euro Cosplay-karisinnan lisäksi kesäconiin palaa Desucon Frostbitessä ensimmäisen kerran nähty Hall Cosplay-kilpailu. Hall Cosplay -kilpailun osallistujat valitaan vasta lauantaina ja esitellään Sibeliustalon pääsalissa ECC-karsinnan jälkeen. Kilpailun top 3 valitaan yleisöäänestyksellä ja palkinnot jaetaan sunnuntain päättäjäisissä. Hall Cosplayhyn valitaan 15 osallistujaa.

Yleisö pääsee seuraamaan Euro Cosplay -karsintaa ja Hall Cosplayta conilauantaina 9.6.2012. Koska Sibeliustalon pääsaliin mahtuu noin 1200 katsojaa, joka on hieman alle puolet tapahtuman kävijämäärästä, pääsee ohjelmaa seuraamaan vain paikkamerkityillä pääsylipuilla, joita voi hakea ilmaiseksi Infopistettä vastapäätä sijaitsevan Oheismyyntitiskin vierestä. Jonottaminen saliin ennen kilpailua on KIELLETTY. Kaikki lipulliset pääsevät saliin ja liputtomat voivat seurata ohjelmanumeroa Susilavalta ja televisioruuduilta ympäri conin.

Virallisen cosplayohjelman lisäksi Desuconissa voi olla myös cosplayaiheisia luentoja ja työpajoja. Conin tarjontaan kuuluvat lisäksi maksuttomat valokuvauspalvelut ja pukuhuoneet cosplayharrastajille (ja muillekin).

Kiinnostuitko Desuconin cosplayohjelmasta, mutta jokin jäi epäselväksi? Kaikki cosplayhyn liittyvät kysymykset voi esittää osoitteeseen cosplay@desucon.fi.
Eli luvassa on Eurocosplayta, jonka ilmoittautuminen avataan toukokuun alussa (nyt pukuja tekemään, saadaan upea karsinta Desuconiin!) ja kevyempää Hall Cosplayta, jonka osallistujat valitaan conissa.

Seuraavaksi vastauksia myös muutamiin yleisiin kysymyksiin, joita aina herää tällaisten julkaisujen yhteydessä.

Miksi cosplaynäytöstä ei järjestetä enää?

Cosplaynäytös oli ensimmäisen, vuonna 2009 järjestetyn Desuconin oma erikoisuus, jolle toivottiin suurta suosiota. Suomalainen cosplaykenttä tarvitsi tällöin lavalla tapahtuvan cosplayohjelman, jossa ei kuitenkaan kisailtu palkinnoista. Näytöstä jatkettiin myös seuraavina vuosina, mutta viime kesän jälkeen allekirjoittanut (ja muutkin järjestäjät) totesivat, että ei kannata enää.

Cosplaynäytöksen poistamisen syynä ovat suuret peruutusmäärät (alle 20 näytösläisestä yleensä noin 30-50 % on perunut joko conissa tai muutamaa päivää ennen conia), yleisöpalaute (näytös ei ole viime vuosina pärjännyt EuroCosplaylle visuaalisuudessa) ja kohderyhmän toteutumattomuus (näytökseen toivottiin paljon aloittelijoita, mutta esim. Hall Cosplayn on huomattu olevan parempi tapa tähän).

Olen pahoillani kaikkien niiden puolesta, jotka ovat odottaneet cosplaynäytökseen osallistumista. Valitettavasti nyt kävi näin, mutta jos näytöstä vaaditaan ankarasti ja siihen löytyy tulevaisuudessa paljon osallistujia (ainakin 20!), ottakaa ihmeessä minuun yhteyttä, niin mietimme muiden järjestäjien kanssa asiaa uudelleen!

Miksi Desuconin kilpailuihin ei saa osallistua ei-japanilaisen (aasialaisen) median hahmoilla?

Tämä on toinen suuri kysymys, josta olen kuullut paljon kysymyksiä. Asiaa on pohdittu järjestäjäporukassa ja yksimielinen päätös on ollut, että koska Desucon pyrkii olemaan animetapahtuma (eli pääasiassa animeohjelmaa, animekunniavieraita jne.), myös cosplayn tulee noudattaa tätä kaavaa.

Euro Cosplayn osalta säännölle on myös toinen peruste: Euro Cosplayn säännöt ovat jossain määrin porsaanreikäiset ja moni tulkitsee niitä tavalla, joka jättää paljon pelivaraa asioihin. Suomen edustajasta vastuussa olevana henkilönä toivon, että Suomi osallistuu kilpailuun rehellisin keinoin ja Desuconissa tehty rajaus on helpoin toteuttamaan tätä sääntöä. Finaaliin voi mennä myös länkkäripuvulla, mutta toivon finalistin keskustelevan asiasta myös minun kanssani ennen matkalle lähtemistä.

Onko cosplay pakollista Desuconissa?

Ei ole.

Desuconiin saa tulla cosplayssa tai ilman cosplayta (ts. arkivaatteet, muut vaatteet). Vaatteet kuitenkin pitää olla ja tästä syystä esim. Drinkin' Boys -cosplay on kielletty.

Jos näidenkin vastausten jälkeen jäi kysymyksiä, kysykää ketjussa, laittakaa minulle yksityisviestiä, mailatkaa mainittuun mailiosoitteeseen, etsikää minut twitteristä ja kysykää tai nykäiskää hihasta jossain tapahtumassa. Pyrin vastaamaan kaikkiin kysymyksiin!
Cosplay on tapa elää, koska ilman sitä ei ole elämää.

Orange and fuzzy is FOE!

Avatar
Biitti
Viestit: 147
Liittynyt: Ma Elo 04, 2008 15:20
Paikkakunta: Tampere

Re: Desucon 2012, 8.-10.6.2012 Sibeliustalolla Lahdessa

Viesti Kirjoittaja Biitti » Ke Helmi 01, 2012 14:04

Hoothoot kirjoitti:Euro Cosplayn osalta säännölle on myös toinen peruste: Euro Cosplayn säännöt ovat jossain määrin porsaanreikäiset ja moni tulkitsee niitä tavalla, joka jättää paljon pelivaraa asioihin. Suomen edustajasta vastuussa olevana henkilönä toivon, että Suomi osallistuu kilpailuun rehellisin keinoin ja Desuconissa tehty rajaus on helpoin toteuttamaan tätä sääntöä. Finaaliin voi mennä myös länkkäripuvulla, mutta toivon finalistin keskustelevan asiasta myös minun kanssani ennen matkalle lähtemistä.
Tästä jäi vähän kysymyksiä. Mitä kyseiset porsaanreiät oikeastaan ovat ja millä perustein länsimaisten hahmojen kieltäminen niiden hyväksi käyttämistä vähentää? Olen itse pitänyt animetapahtuman imagoon päätöksen perustamista hiukan kyseenalaisena, joten olisi hyvä tietää vähän tarkemmin mistä tässä toisessa perusteessa on oikeastaan kyse. Tämä lausunto kun jäi hiukan vajaaksi ja herätti vain entisestään kysymyksiä.

Itse olisin jonain päivänä kuitenkin kiinnostunut EC karsintoihin osallistumaan, mutta tämä länsimaisten hahmojen kieltäminen on aina ollut minulle hiukan raflaava tekijä. Ei sillä, että itse nimenomaan länsimaisella hahmolla osallistumassa olisin, mutta kyseinen sääntö kuitenkin rajoittaa ja hankaloittaa monien potentiaalisten karsintoihin lähtevien mahdollisuuksia ja ideoita.

EChen osallistuminen kun kuitenkin on sekä puvun, että esityksen varassa ja kaikki eivät sekä hienon puvun että hyvän esityksen vaatimuksia täyttävää hahmoa tule välttämättä löytämään juuri japanilaisesta mediasta. Tällainen sääntö aiheuttaa mm. videopelien jylläämistä kisoissa. (miten tämä korostaa Desuconin ANIMEteemaa?) EC-karsintoihin kahden vuoden aikana osallistuneet anime/mangapuvut pystyy kuitenkin laskemaan lähes yhden käden sormilla. (ja finaaliin on lähtenyt molemmilla kerroilla pelipuku)

Nillitän, koska tämä on ihmetyttänyt minua ensimmäisistä karsinnoista asti. Finaalissa länsimaiset puvut kuitenkin sallitaan, niin miksi ne jätetään karsinnassa pois? Länsimaisen median cossaaminen ei Suomessa ole kuitenkaan mittakaavaltaan ollut mitään hirveän isoa, niin kuinka pahasti japanilaiseen mediaan nojaavan tapahtuman imagoa yksi tai kaksi pukua kahdestakymmenestä kisalavalla tölväisisi? Näkyyhän niitä itse tapahtuma-alueellakin ehkä 10 sataa kohti.

Jakoavain
Turun keisari
Viestit: 307
Liittynyt: Ma Loka 18, 2004 22:07

Re: Desucon 2012, 8.-10.6.2012 Sibeliustalolla Lahdessa

Viesti Kirjoittaja Jakoavain » Pe Helmi 03, 2012 12:07

Tänäkin vuonna Desuconin ohjelmatarjontaan kuuluu AMV-kilpailu.

Poikkeuksellisesti tänä vuonna ei ole yhtään genre-jaottelua, vaan palkitut valitaan palkintokohtaisin perustein. Palkintokategorioina ovat: Paras video, paras hyvänmielen video, paras vakavan liiketoiminnan video ja yleisön suosikki.

Tarkemmat ohjeet osallistumisesta ja kisan säännöt löytyvät täältä.

Jakoavain
Turun keisari
Viestit: 307
Liittynyt: Ma Loka 18, 2004 22:07

Re: Desucon 2012, 8.-10.6.2012 Sibeliustalolla Lahdessa

Viesti Kirjoittaja Jakoavain » La Helmi 11, 2012 13:16

Nyt sitä on! Nimittäin ensimmäiset 5 ohjelmanumeroa on julkaistu. Kuten tavallista, tässä no vasta jäävuoren huippu ja pyrimme julkaisemaan lisää kevään mittaan.

Näet nyt julkaistut ohjelmat täältä.

Avatar
HellHound
Viestit: 2
Liittynyt: Ti Syys 13, 2011 18:13

Re: Desucon 2012, 8.-10.6.2012 Sibeliustalolla Lahdessa

Viesti Kirjoittaja HellHound » La Helmi 11, 2012 18:19

Teidän sivuille ei pääse DNA laajakaistalla

Avatar
Teukku
Viestit: 224
Liittynyt: Ma Marras 21, 2005 11:29
Paikkakunta: Pori

Re: Desucon 2012, 8.-10.6.2012 Sibeliustalolla Lahdessa

Viesti Kirjoittaja Teukku » Su Helmi 12, 2012 10:51

Kyllä pääsee.
[EDIT] Taisikin olla trolli...
EDIT: Meillä DNA ja ihan hyvin toimii.
Viimeksi muokannut Teukku, Su Helmi 12, 2012 21:40. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
HellHound
Viestit: 2
Liittynyt: Ti Syys 13, 2011 18:13

Re: Desucon 2012, 8.-10.6.2012 Sibeliustalolla Lahdessa

Viesti Kirjoittaja HellHound » Su Helmi 12, 2012 13:43

Teukku kirjoitti:Kyllä pääsee.
[EDIT] Taisikin olla trolli...
Valitettavasti ei ollu trolli, 2 tunnin lataamisella en päässy sivuille, ja kokeilin ulkomaisen proxyn kautta niin meni 5 sekunttia joten jompi kumpi osapuoli estää pääsyn.

Avatar
__
Viestit: 461
Liittynyt: La Huhti 17, 2004 20:54

Re: Desucon 2012, 8.-10.6.2012 Sibeliustalolla Lahdessa

Viesti Kirjoittaja __ » Ma Helmi 13, 2012 23:18

Minullakin on tämä sama ongelma, sivun headeri lataa mutta siihen se sitten tyssähtääkin.
Palveluntarjoajana toimii Elisa.
Tuon takia olen hidemyass.com sivun kautta desuconin sivuja lukenut.. (proxy)

Avatar
maxx
Viestit: 193
Liittynyt: Ti Heinä 10, 2007 00:29

Re: Desucon 2012, 8.-10.6.2012 Sibeliustalolla Lahdessa

Viesti Kirjoittaja maxx » Ti Helmi 14, 2012 16:29

Jaakui kirjoitti:Minullakin on tämä sama ongelma, sivun headeri lataa mutta siihen se sitten tyssähtääkin.
Palveluntarjoajana toimii Elisa.
Tuon takia olen hidemyass.com sivun kautta desuconin sivuja lukenut.. (proxy)
Juu saman tekee Metropolian verkosta jos koulusta kokeilen. Yritettiin joskus ihan traceroutella kattella että missä vika mättää mutta mitään ei koskaan löytynyt. Joten asialle ei saada tehtyä mitään, ellei tyyliin vaihdeta hostausta kokonaan. Toivotaan että tekniikan sedät päätyy tällaiseen ratkaisuun joskus tässä, niin kaikki pääsis lukemaan saittia :3
Niksu - säätäjä-ässä metsässä

maxx@desucon.fi

Avatar
Horaaneko
Viestit: 198
Liittynyt: Ma Syys 26, 2011 22:07
Paikkakunta: Imatra

Re: Desucon 2012, 8.-10.6.2012 Sibeliustalolla Lahdessa

Viesti Kirjoittaja Horaaneko » Ti Helmi 14, 2012 17:43

Miten nopeesti nuo liput viime vuonna meni ennakkoon? (muistelen et Desu oli se joka möi kaikki liput loppuun ennakkoon) Ihan että onko kiire lippua ostamaan jos haluaa päästä, kun vielä tulo on hyvin epävarmaa. : >
There is no spoon.

Jakoavain
Turun keisari
Viestit: 307
Liittynyt: Ma Loka 18, 2004 22:07

Re: Desucon 2012, 8.-10.6.2012 Sibeliustalolla Lahdessa

Viesti Kirjoittaja Jakoavain » Ti Helmi 14, 2012 21:33

Horaaneko kirjoitti:Miten nopeesti nuo liput viime vuonna meni ennakkoon? (muistelen et Desu oli se joka möi kaikki liput loppuun ennakkoon) Ihan että onko kiire lippua ostamaan jos haluaa päästä, kun vielä tulo on hyvin epävarmaa. : >
Viime vuonna liput myivät loppuun pari viikkoa ennen myynnin loppua (toukokuun alkua). Kannattaa kuitenkin huomata, että lippuja myydään viime vuotta nopeampaan tahtiin. Täten on hiukan paha ennustaa, koska on liian myöhäistä. Pyrimme ilmoittamaan lipputilanteen kehittymisestä kevään mittaan-

Jakoavain
Turun keisari
Viestit: 307
Liittynyt: Ma Loka 18, 2004 22:07

Re: Desucon 2012, 8.-10.6.2012 Sibeliustalolla Lahdessa

Viesti Kirjoittaja Jakoavain » To Maalis 01, 2012 09:47

Jakoavain kirjoitti:Tänäkin vuonna Desuconin ohjelmatarjontaan kuuluu AMV-kilpailu.

Poikkeuksellisesti tänä vuonna ei ole yhtään genre-jaottelua, vaan palkitut valitaan palkintokohtaisin perustein. Palkintokategorioina ovat: Paras video, paras hyvänmielen video, paras vakavan liiketoiminnan video ja yleisön suosikki.

Tarkemmat ohjeet osallistumisesta ja kisan säännöt löytyvät täältä.
Kisaan ilmoittautuminen on avattu! Ennen osallistumista lue säännöt ja osallistumisohjeet. Tämän jälkeen täytä lomake ja lähetä videosi meille ohjeen mukaisesti.

Ilmoittautuminen sulkeutuu 1.5.2012 kello 24:00

Jakoavain
Turun keisari
Viestit: 307
Liittynyt: Ma Loka 18, 2004 22:07

Re: Desucon 2012, 8.-10.6.2012 Sibeliustalolla Lahdessa

Viesti Kirjoittaja Jakoavain » Pe Maalis 02, 2012 09:31

Desuconin taidekuja palaa tänäkin kesänä entistäkin ehompana. Ilmoittautuminen aukeaa pitkäperjantaina 6.4.2012 kello 12.00. Aiempien vuosien pohjalta on hyvä muistaa, että kannattaa olla nopea - pöydät ovat menneet varsin nopeasti käsistä. Pöytä maksaa 1 päivältä 10 euroa ja 2 päivän pöytä 15 euroa. Ranneke ei sisälly pöytämaksuun.

Tarkemmat tiedot ja infot löydät taidekujasivultamme.

Mika-setä
Viestit: 38
Liittynyt: Ke Helmi 22, 2012 20:17
Paikkakunta: RMK

Re: Desucon 2012, 8.-10.6.2012 Sibeliustalolla Lahdessa

Viesti Kirjoittaja Mika-setä » La Maalis 03, 2012 14:52

Katsottiin tuota hotellin varausta cumlukseen tuon tarjouksen kanssa. Ajattelimme olla vain toisen ja kolmannen päivän, mutta huoneen varaaminen hyväksyyn tarjouksen vain, jos yöpyy kaksi ensimmäistä tai kaikki kolme päivää. Onko mahdollista saada tarjous toimimaan myös lauantai-sunnuntai yöksi?

Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa