Finncon-Animecon 2011 jälkipuinti

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Paha sotaherra
Viestit: 602
Liittynyt: Ti Huhti 10, 2007 16:09
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Finncon-Animecon 2011 jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja Paha sotaherra » Pe Heinä 22, 2011 21:07

Truutriitruu, sainpas vihdoin valokuvani nettiin. Tästä löytyy. Jos postaatte jonnekin niin kuvaajan nimi olisi kiva mainita~
Sisko: "Mitä sä teet?"
Minä: "Yritän tässä näyttää ruotsalaiselta kreiviltä."

Cosplayshogunaatti eli lyhyemmin Naatti

Avatar
EgoLogical
Viestit: 197
Liittynyt: Ti Heinä 07, 2009 21:11

Re: Finncon-Animecon 2011 jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja EgoLogical » La Heinä 23, 2011 13:11

Joo, Happy-Jack (eli se hymynaamamies) ilmoittautuu :'D
Oli aikas hieno coni, verrattuna Animecon '09:ään, joka oli suht ahdas paikka ^^;
En mennyt paneeleihin tms., koska oli töitä sekä mieluiten pidän niistä hienoista cosseista, joita en haluais olla näkemättä :'D
Mutta joo, muuten sain kivaa palautetta maskistani xDDD mm. se oli pelottava, härö ja kauhistuttava xDDD
Mutta joo, overall mahtava coni oli :3
PINEAPPLE SURPRISE!

Suwchan
Viestit: 1
Liittynyt: Su Heinä 24, 2011 02:29

Re: Finncon-Animecon 2011 jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja Suwchan » Su Heinä 24, 2011 03:44

Palautetta näin conikävijän näkökulmasta.

Saavuimme conipaikalle perjantaina autolla. Meillä oli navigaattori käytössä, joten paikan löytäminen ei tuottanut ongelmia. Jonkinlaiset opasteet olisivat silti olleet mukavia (jos niitä oli, emme ainakaan nähneet niitä). Päädyimme aivan ensimmäisenä A-rakennukseen, jossa taidekuja sijaitsi, joten senkään löytäminen ei ehtinyt aiheuttaa harmaita hiuksia (muut myyntipöydät löysimmekin sitten suhteellisen helposti kartan avulla ja cosplaynäytös-paikalle menimme muun väkijoukon perässä). Nappasimme info-tiskiltä mukaamme ohjelmalehdet ja aloimme ihmetellä keskiaukeaman karttaa. Sitä saimmekin sitten ihmetellä ja käännellä vähän aikaa ennen kuin lopulta saimme jonkinlaisen kuvan muiden rakennuksien sijainneista (F-rakennus jäi loppujen lopuksi täydeksi mysteeriksi). Muuten lehdestä tuli katsottua lähinnä ohjelmakarttoja ja muutenkin kävimme vain parissa ohjelmassa, joten muita ongelmia ei pahemmin ollut. Ja mainittakoon vielä, että itse tajusin ohjelmalehden idean aivan sattumalta vasta sunnuntaina.

Itse en tarvinnut narikkaa lainkaan, joten sen toimivuudesta on paha mennä sanomaan oikein mitään. Kaverini kyllä säilytti siellä joitakin tavaroitaan vähän aikaa ja sai ne myös aika nopeasti sieltä pois, vaikka coni oli juuri loppumassa.

Yllätyksenä tuli, että sunnuntaina myyntipaikat suljettiinkin jo aikaisemmin. Itse en ainakaan nähnyt minkäänlaisia tiedotuksia asiasta missään. Myös Päättäjäisten myöhäinen alkaminen kummastutti hiukan. Muuta kritisoitavaa en oikein keksi, myyntitiloissa oli kyllä hiukan huono ilmanvaihto ja taisi niitä lämpöasteitakin olla muutama. Sen vastapainoksi B-rakennuksessa ehti tulla luennon aikana jopa kylmä! :D

Omasta mielestäni Finncon-Animecon 2011 on ollut tähän mennessä aivan ehdottomasti paras con, jossa olen ollut! Puvut olivat upeita ja tavoistani poiketen muistin jopa ottaa kuvia tällä kertaa :D Syttyipä pienen pieni cosplay-kipinä itseenikin ja ehkäpä ensi kesänä näette minutkin jälleen cossaamassa ^^

Kuvia en ole vielä laittanut oikein minnekään, Youtubeen tein kyllä videon joka löytyy tästä. Pyydän vielä anteeksi kuvien laatua, omalla koneellani video on aivan hyvä, mutta Youtubeen ladatessa laatu kärsi jonkin verran :/

Kiitoksia kaikille vielä kerran upeasta conista! ^^

Avatar
Selenere
Viestit: 9
Liittynyt: Ti Joulu 08, 2009 20:40

Re: Finncon-Animecon 2011 jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja Selenere » Su Heinä 24, 2011 10:39

Conista on nyt kulunut viikko, ja nyt vasta jaksoin/ehdin kommentoida. Koko alkuviikko meni ihan conifiiliksissä ja sen loppumisesta johtuvassa haikeudessa, joten ainakin siihen nähden pidän conia todella onnistuneena!

Aivan ensimmäiseksi haluan kiittää kaikkia origamipajoissa käyneitä ihmisiä, ja erityisesti niitä, jotka kävivät siellä useamman kerran (tai jopa joka päivä)! Teidän ansiostanne tämäkin kunnianhimoinen projekti tuli valmiiksi:

Kuva
Jokainen terälehti siis on jonkun conikävijän tekemä, ja yhteensä niitä on kusudamassa 60. Terälehtiä kertyi sunnuntain pajan loppuun mennessä ainakin 90, ja minulla on tallessa nekin, jotka eivät tähän palloon mahtuneet. Kiitos todella paljon! Erityiskiitos myös nimimerkki Ariekalle, joka vahti Myyttisiä Olentoja sillä aikaa kun olin tuplabuukannut itseni sinne ja origamipajaan yhtä aikaa ^^'

Muuten omat ajatukseni conista liikkuvat samoilla linjoilla monien aiemmin kommentoineiden kanssa: Järjestely ja ennen kaikkea infoaminen takkusivat (esim. huoneiden ovet eivät aina olleet auki ohjelman alkaessa, työvuorot tulivat monelle jopa liian myöhään, vänkäreille ei ollut yhteistä infotilaisuutta, conikansio saapui paikalle todella myöhään jne.), mutta itse ainakin sain aina jossain vaiheessa apua kun sitä tarpeeksi kävi kerjäämässä, ja jos ei saanut, nin tilat antoivat hyvän mahdollisuuden soveltaa. Haluaisin siis kiittää Iskerissä pyörinyttä väkeä sekä kaikkia niitä, jotka ennemmin tai myöhemmin vastasivat puheluihin tai livekysymyksiin. Kaikki eivät kuuleman mukaan olleet yhtä onnekkaita, ja erityisesti infon kulun heikkous aiempien ja tulevien conien järjestäjien välillä ihmetyttää. Järjestelyongelmista huolimatta (tai ehkä juuri niiden vuoksi?) harkitsen nyt itse vakavasti jonkin tulevaisuuden conin järkkärijoukkoon soluttautumista, tai vähintäänkin vänkäröimisen jatkamista eri coneissa.
Animehuone oli myös hauska lisä, ja se saikin miut innostumaan taas animen katsomisesta. Shoujohömppä Skip Beat! oli täydellinen valinta Lucky Starin tilalle sunnuntaiaamuksi. Vänkäröinnistä johtuen en tainnut missään ohjelmissa käydä, mikä harmitti jälkikäteen ohjelmalehtistä selatessa: Mielenkiintoisen kuuloista ohjelmaa (vaikka osa peruuntuikin) olisi ollut vaikka kuinka paljon molempien conien puolella! Perjantain piirtäjä-kirjoittajapäivälle oli kiinnostavaa ohjelmaa kasautunut kaikkein eniten, joten jokin vastaava systeemi olisi tulevissäkin coneissa hauska.
Tykkäsin myös kovasti tiloista vaikka ne hajallaan olivatkin, ja ainakin kauppiksella näkyi miusta hyvin sekä spefi-että animuväkeä, vaikka periaatteessa rakennukset olikin jaettu eri conien kesken. Vaikka monet Finnconin ja Animeconin eriyttämistä innolla odottavatkin, minua se harmittaa, ja ei-niin-salaa toivonkin conien joskus taas yhdistyvän.

Tulevia coneja odotellessa!
"Where to?" you ask me
But I just want to keep going
Until those words
Have disappeared

Avatar
niidel
Viestit: 287
Liittynyt: Ma Syys 19, 2005 01:04
Paikkakunta: Helsinki / Turku
Viesti:

Re: Finncon-Animecon 2011 jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja niidel » Su Heinä 24, 2011 14:57

jtn kirjoitti:
niidel kirjoitti:Haluaisitko vähän avata sitä, että mikä tässä sitten meni pieleen - eikö Salaista Kaikkeuden arkistoa sitten avattu turkulaisille, eivätkö nämä kysyneet, eikö sitä edes tarjottu, vai mikä tässä oli? Koska kuulostaahan se nyt hieman hassulta, että tapahtuman järjestämisestä on loistavat dokumentaatiot, mutta mitään ei sitten kuitenkaan käytetä.
Tuskinpa missään mitään conin tekemisen pientä punaista kirjaa - tai suurta mustaa raamattua - on. Tai jos on, niin en ainakaan itse ole vielä riittävän syvälle conintekemisen mysteereihin perehtynyt, että minulle oltaisiin moisen teoksen olemassaoloa tahi olinpaikkaa paljastettu. Luulenpa Ipan tässä ennemminkin viitanneen nimenomaan siihen kaikkeen tietotaitoon ja kokemukseen, jota Finnconia tekiessä on eri tahoille on kertynyt. Eli väitän, että tuosta olemassaolevasta tiedosta suurin osa on nimenomaan hiljaista tietoa erinäisten Finncon ry:n piirissä toimivien henkilöiden päässä.

Tiästä, niidel, sitä samaa tietoa mistä desulaisetkin silmät kiiluen ammensivat kesällä 08 Tampere-talon takahuoneessa?
Mistä moinen hyökkäys?

Minä yksinkertaisesti kysyin, että mikäköhän mahtaa olla asioiden oikea laita, kun toinen osapuoli väittää kivenkovaan että "infoa ja ohjeita tarjottiin, mutta turkulaiset eivät halunneet ottaa vastaan" ja Turku vastaa, että "mitään infoa tai ohjeita ei tarjottu" Ja "ylläpito" aika suoraan vihjaa siihen, että jossain on jokin tietokanta jota myös päivitetään.

En muuten muista, että olisimme '08 saaneet mitään erityistä informaatiota, voitko vähän virkistää muistia kun kukaan muukaan Desuconin järjestäjistä ei tällaista keskustelua muista :-D

Joka tapauksessa suosittelen conintekemisen dokumentointia, että mitä on tehty ja miten. Esimerkiksi kun suunnitelmat tekee Wikiin ja niiden edistymistä päivittää sinne, suunnittelu ja dokumentointi muuttuvat käytännössä samaksi asiaksi. Kun vielä tekemänsä virheet ja mönkään menneet asiat kirjaa ylös heti niiden tapahduttua (ja toivottavasti kun ne on saatu korjatuksi), on tulevien järjestäjien huomattavasti helpompi tarttua toimeen ja välttää sudenkuopat tulevaisuudessa.

Wanhojen tekijöiden perimätietoa ja juttuja kannattaa toki kuunnella, mutta siihen on syynsä, miksi ihmiskunta otti valtavan harppauksen eteenpäin kun kirjoitustaito keksittiin... ;)
Vuoden 2003 Finnconin jälkeen ilmeisestikin laadittiin jonkinmoinen Finncon-kansio, jonka tarkoitus oli toimia coninteon käsikirjana. Kuulin kyseisen kansion olemassaolosta nyt ensimmäisen kerran, ja olen kuitenkin kolmesti toiminut yhteisconin tekemisessä mukana. Eli joko kansion tekeminen silloin vuosia sitten jäi aikomukseksi, tai sitten se unohtui jo aikapäiviä sitten jonkun kaapin pohjalle pölyttymään.
Eli jonkinlainen käsikirja on kuin onkin olemassa. Sitten se pitäisi vain ottaa käyttöön niin, että conintekijät voisivat sitä päivittää tarpeen mukaan :)
Bubukuuti | niidelj@Twitter | jussikari.fi | Desuconin ex-pääjärjestäjä | lovers gonna love

Avatar
Chell-sama
Viestit: 46
Liittynyt: La Heinä 31, 2010 01:40
Paikkakunta: Espoo

Re: Finncon-Animecon 2011 jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja Chell-sama » Su Heinä 24, 2011 22:48

Täältä vielä muutama kuva minulta.
http://s1141.photobucket.com/albums/n59 ... on%202011/

Jos haluatte käyttää johonkin. Niin käyttäkää hyvän maun ja maalaisjärjen rajoissa. Hyviin tapoihin kuuluu myös maininta lähteestä.
The question is not, who is going to let me. But who is going to stop me.

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Re: Finncon-Animecon 2011 jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja jtn » Ma Heinä 25, 2011 19:57

niidel kirjoitti: Mistä moinen hyökkäys?
... häh?

Tarkoitukseni ei ollut hyökätä millään tavoin. Joten ainakin toivon, että vihollistoiminta oli lukijan päässä eikä suinkaan kirjoittajan.

<muokkausninja>
Okei, myönnetään, sarkasmi oli viestissä taas vahvana läsnä. Mutta sen kohde oli tuo jossain muka oleva Finncon-käsikirja jota en ole koskaan missään nähnyt. Pahoitteluni mikäli koit asian jotenkin henkilökohtaisuutena.
</muokkausninja>
niidel kirjoitti:En muuten muista, että olisimme '08 saaneet mitään erityistä informaatiota, voitko vähän virkistää muistia kun kukaan muukaan Desuconin järjestäjistä ei tällaista keskustelua muista :-D
Muistan useammankin hörhön grillanneen niin Kemppiä (en tosin koskaan ymmärtänyt miksi, hän kun ei coneja ole Oulun seminaaria lukuunottamatta tehnyt) kuin Sandia coninteon yksityiskohdista. Kun sitten sanoin heille, ettei pidä antaa scifistien määrätä kaikesta, poppoo ilmoitti olevansa desuconin tekijöitä. Olin tilanteessa hyvin hämmentynyt, koska olin koko ajan ollut siinä uskossa, että takahuoneessa on lähinnä turkulaisia kyselemässä neuvoja.

Tietenkin voi olla, että muisti tekee tepposet, ja kyseessä olivat esmes bakalaiset.
niidel kirjoitti:
Vuoden 2003 Finnconin jälkeen ilmeisestikin laadittiin jonkinmoinen Finncon-kansio, jonka tarkoitus oli toimia coninteon käsikirjana. Kuulin kyseisen kansion olemassaolosta nyt ensimmäisen kerran, ja olen kuitenkin kolmesti toiminut yhteisconin tekemisessä mukana. Eli joko kansion tekeminen silloin vuosia sitten jäi aikomukseksi, tai sitten se unohtui jo aikapäiviä sitten jonkun kaapin pohjalle pölyttymään.
Eli jonkinlainen käsikirja on kuin onkin olemassa. Sitten se pitäisi vain ottaa käyttöön niin, että conintekijät voisivat sitä päivittää tarpeen mukaan :)
On jos on. En kolmen Finnconin tekoon sekaantuneena muista moista nähneeni.

Ja tietääkseni conintekowikiä on yritetty panna kasaan parikin kertaa, siinä erityisemmin onnistumatta. Kiinnostus taisi joka kerta olla aika vähäistä, mutta Finnconien peristynti onkin aina ollut todella orvo jälkihoito. Olisi tietenkin hienoa jos moinen saataisiin kansaan; jonkun muun porukan vetämänä se saattaisi onnistuakin.
- Jussi Nikander

Avatar
Lmmz
Otaking
Viestit: 521
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:34
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Finncon-Animecon 2011 jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja Lmmz » Ma Heinä 25, 2011 21:47

jtn kirjoitti:Ja tietääkseni conintekowikiä on yritetty panna kasaan parikin kertaa, siinä erityisemmin onnistumatta. Kiinnostus taisi joka kerta olla aika vähäistä, mutta Finnconien peristynti onkin aina ollut todella orvo jälkihoito. Olisi tietenkin hienoa jos moinen saataisiin kansaan; jonkun muun porukan vetämänä se saattaisi onnistuakin.
Muutaman aiemman Finnconin ja Animeconin wikithän ovat yhä olemassa wiki.aniki.fi -alla. Ymmärtääkseni 2010 Finnconissa siirryttiin Anikin wikin sijaan Finnconin oman webin yhteydessä olevaan CMS-järjestelmään, mutta itse en ole sitä sen tarkemmin nähnyt että minkä verran sinne on tavaraa saatu (todennäköisesti vähemmän kuin olisi ollut syytä). Esimerkiksi 2009 Wikissä tuntuu olevan ihan hyvin kirjattuna ylös käytäntöjä tiedotuksesta, työvoimasta ja avustuksista. Osa jutuista tosin on varsin 2009 FCAC-spesifistä, mutta veikkaan että jos materiaaliin olisi (on?) ajoissa tutustuttu, siitä kyllä olisi löytynyt hyvin sovellettavaa Turunkin conia ajatellen.

Ensi vuoden Finnconin ja Animeconin järjestäjien kannattanee kysellä noiden materiaalien perään, ja ilmeisesti eräillä oli työn alla kaikenlaisia yleistetympiä parhaat käytännöt -dokumentteja...
Kosmos on laaja. | Tutturuu!

ipa
Viestit: 4
Liittynyt: Ti Heinä 17, 2007 19:45
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Finncon-Animecon 2011 jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja ipa » Ma Heinä 25, 2011 22:01

Kansioita on, ja itseasiassa niitä on useampiakin: liikkuva info-tiskin asioissa neuvova kansio on ollut olemassa jo jonkin aikaa ihan fyysisesti. Samoin turvallisuudesta on ollut aika selvät kirjalliset speksit ainakin edellisen Tampereen FCAC:sta lähtien.Wiki.aniki on ollut todella arvokas, ja sieltä kyllä kupattiin Finncon-matskua talteen :D

Coniteoilla on nyt käytössään aika hyvät sähköiset aineistot Finncon-yhdistys ry:n CMS-arkistossa; sieltä löytyy mm. apurahahakemuksia ja maksatusraportteja esim. OPM:lle ja säätiöille, budjetit ja pöytäkirjoja ja vaikkapa ohjeet viime vuoden kustantajien pöydän kokoamisesta. Tallessa ovat myös 2011 conitean sähköpostikeskustelut. Tapahtumanjärjestämiseen liittyiät dokumentteja on jaettu niille jotka tietoa ovat halunneet ja tarvinneet. Tätä arkistoa ennenkin Finnconit ovat lähettäneet auliisti esimerkiksi ohjebudjetteja ja haku- ja raportointimalleja niitä tarvitseville.

Toinen asia on näiden tietojen käyttäminen. Tietoa on tosi paljon ja dokumentteihin perehtyminen vaatii aikaa. Lisäksi on tosiaan se "tacit knowledge", hiljainen tieto jota on vaikea kirjata ylös. Mitä esimerkiksi tarkoittaa käytännössä kustantajiin yhteydenottaminen, kuinka se kannattaa tehdä ja milloin; tai kuinka mainosmyyntiä voi tehdä. Siksi seuraavien conien järjestäjät ovatkin dokumentteihin perehtymisen lisäksi kyselleet asioita tiuhaan edellisiltä vastuullisilta, ja he ovat siksi usein olleet myös seuraavan Finncon-tapahtuman sp-listoilla mukana.

Tietoa olisi hyvä jakaa tehokkaamminkin: siksi on todella hienoa että esimerkiksi conconin tapainen tapahtuma on järjestetty. Olen ihan samaa mieltä tuon jälkihoidon tarpeellisuudesta ja sen laiminlyönneistäkin. Usein takki on aika tyhjä tapahtuman jälkeen. Siitä huolimatta jokaisen Finnconin jälkeen on pidetty kriittinen palautekeskustelu, joka viime vuosilta löytyy myös ko. dokumenteista tai ko. tapahtumien järjestäjiltä.

Silti vielä tarvittaisiin esimerkiksi sellainen yksinkertainen asia kuin cheklist aikatauluineen. Käsittääkseni sellainen on juuri nyt tekeillä, samoin erilaisten asiakokonaisuuksien tietopaketit.
Viimeksi muokannut ipa, Ti Heinä 26, 2011 14:13. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Ipa

Avatar
Hachiroku
Viestit: 160
Liittynyt: Ma Heinä 07, 2003 16:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Finncon-Animecon 2011 jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja Hachiroku » Ti Heinä 26, 2011 01:02

Lmmz kirjoitti:Muutaman aiemman Finnconin ja Animeconin wikithän ovat yhä olemassa wiki.aniki.fi -alla.
Olipa nostalgista lukea vanhoja juttuja tuolta. Sieltä todellakin löytyy myös hyödyllistä informaatiota, eli kannattaa vilkuilla. (Sieltä löytyi myös kirjallinen todiste, että Topi oli kerran ajoissa!)

Lisäksi muistelisin, että 2009 conin jäljiltä jäi Google Docs -dokumentteja, joissa on lisää informaatiota. Onkohan wikissä linkkejä niihin?
Who Dares Wins!

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Re: Finncon-Animecon 2011 jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja jtn » Ti Heinä 26, 2011 09:05

Hachiroku kirjoitti:(Sieltä löytyi myös kirjallinen todiste, että Topi oli kerran ajoissa!)
Eikös maailman pitäisi loppua ensi vuonna? Selkeä enne moisesta.
Hachiroku kirjoitti:Lisäksi muistelisin, että 2009 conin jäljiltä jäi Google Docs -dokumentteja, joissa on lisää informaatiota. Onkohan wikissä linkkejä niihin?
Eli sekalaisia dokumentteja sekalaisissa paikoissa, joiden tekeminen ja hyödyntäminen on ollut kaikkea muuta kuin järjestelmällistä. Totuus on taas kaukana siitä, miten asiat olisi hyvä olla.
- Jussi Nikander

Sini
Viestit: 1
Liittynyt: Ti Maalis 21, 2006 21:36

Re: Finncon-Animecon 2011 jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja Sini » Ti Heinä 26, 2011 15:44

jtn kirjoitti:
Hachiroku kirjoitti:Lisäksi muistelisin, että 2009 conin jäljiltä jäi Google Docs -dokumentteja, joissa on lisää informaatiota. Onkohan wikissä linkkejä niihin?
Eli sekalaisia dokumentteja sekalaisissa paikoissa, joiden tekeminen ja hyödyntäminen on ollut kaikkea muuta kuin järjestelmällistä. Totuus on taas kaukana siitä, miten asiat olisi hyvä olla.
Google Docseja käytettiin excel-tyyppisesti mm. ohjelmakarttaa pallotellessa sekä erilaisten yhteystietojen säilytykseen. Ainakin jälkimmäiset henkilörekistereinä tuhottiin suunnilleen kiitosviestien lähettämisen jälkeen, koska niitä ei edes saa säilyttää. Ja ohjelmakartta, no, sen lopullinen versio löytynee muualtakin. En tiedä olisiko sen versiohistoria ollut jollekin hyödyllinen...

Viestipohjia loimme myös sähköpostien pallottelun sijaan googlen dokkareissa. "Tervetuloa vuoden 2009 Finnconiin! Kiva saada ohjelmasi xxx mukaan. Sopiiko aika xx sinulle? Green room on siellä ja salien varustelu on tätä." Ehkä kiroan näiden hävitystä vuonna 2013 kun joudun kirjoittamaan ne uudelleen :lol:

Omalta osaltani en muista muita dokuja olleen ohjelmaryhmän käytössä. Enpä näe näille virtuaalilappusille edelleenkään suurta säilytysarvoa.

Sini Neuvonen, Finncon 2009 ohjelmaryhmä, wikien ja googledocsien ystävä


Avatar
Fazi
Viestit: 445
Liittynyt: Su Maalis 27, 2011 18:29
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Finncon-Animecon 2011 jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja Fazi » Ti Heinä 26, 2011 18:39

^ Noita on hauska lukea. "Enonkoskelaisen tyttöcossaajan äiti ei pitänyt tyttärensä asusta," no hyvä ettei pitänyt! Vanhemmilla on täysi oikeus pitää silmällä lastensa pukeutumista ja olla huolissaan, varsinkin jos kyseessä on pikkareilta näyttävät minishortsit ja bikinien yläosa. Ja sekin on aika harmillista, että Yokoa cossaavat alaikäiset :/ Tai no, Yoko on itsekin Gurren Lagannin alkupätkän aikana
Spoiler:
14-vuotias, vasten kaikkia luonnonlakeja,
mutta sei tarkoita sitä, ettäkö pitäisi ottaa mallia. Animessa kaikki on mahdollista ja sallittua, mutta oikea elämä ei tietääkseni ole animea.

Ja asiaa puhuu tuo viimeinen juttu kanssa. Ärsyttää suunnattomasti, että kaikkea mangaa ja animea kohdellaan pornona. Perätön väitös, says I.

Coneista pitäisi kyllä yrittää kitkeä sellaiset pervot veke, jotka oikeasti yrittävät kuikuilla sinne hameen alle. Ja cossaaja itsekin voisi ottaa sen järkensä pikku kätösiinsä ja miettiä, mihin tämän asun kanssa voi joutua. Suominen tuolla hienosti toteaa, että cossaaminen on kaikkien oma asia, mutta ylemmillä tahoilla pitää olla vaikutusta asiaan ja alemman tahon edustajat voivat harkita kahdesti minihameen päällelaittoa, jos eivät halua, että heitä mahdollisesti ahdisteltaisiin.

Rape me -kyltit myös ärsyttävät ja yleisellä tasolla ne eivät tuo hyvää mainetta coneille. Tapahtumista on saatu jo bännityksi pusupiiri, yritettäisiinkö nyt bänniä raiskauskylttejä?
Tracon 8: Team Fortress 2 - Pyro // Ruttotohtori

Vannoutunut Gurren Lagann -elitisti.
Haters make me famous~

~ MyAnimeList deviantART Tumblr Blogi

Avatar
Mataneko
Viestit: 24
Liittynyt: Su Touko 16, 2010 22:21
Viesti:

Re: Finncon-Animecon 2011 jälkipuinti

Viesti Kirjoittaja Mataneko » Ti Heinä 26, 2011 21:59

No olipas taas artikkeli, "Official Seal of V**tu Mitä Paskaa", anteeksi kielenkäyttöni, mutta siltä nyt tässävaiheessa tuntuu kun koko tuon artikkelin pääsin lukemaan.

Perus "pelottavat ja pervot uudet asiat joita emme ymmärrä korruptoi nuorison"-läppää taas vaiheeksti, tulee ihan 90-luvun roolipeliskandaalit sekä toki asiaan sinällään liittyvät Japaninmaan ainaiset "otakut on lastenraiskaajia, koska Miyazaki"-kauhistelut mieleen.

Ainut hyvä asia koko jutussa oli sivulla kaksi oleva osio "vaikenemisen ilmapiiristä", sillä noista välikohtauksista ja niihin liittyviä epäkohtia pitäisi oikeasti puida enemmänkin. Se olikin jutun ainoa oikeisiin ongelmiin keskittynyt osio ja pistää kyllä rehellisesti sanoen hatuttamaan että tuollaisessa "röllitason"-jutussa käsitellään ihan aikuisen oikeasti vakavia asioita. Olisivat tehneet pelkästään tuosta aiheesta jutun niin se olisi jopa ollut positiivista. Juttua nimittäin olisi riittänyt ja sellaista jopa tarvittaisiin, mutta että "ernujen limaringit, raiskauskyltit ja vähäpukeiset pikkutytöt", ei hyvää päivää taas...

Nimittäin jos alkaa miettimään niin uskomattoman hyvinhän tämä "ernujen ja partasetien"-liitto on tähän astikin toiminut. Se että noita oikeita ahdistelutapauksia on tapahtunut vain kourallinen näin laajan ikäjakauman porukassa on aika poikkeuksellista etenkin kun tavalla tai toisella seksuaalisesti latautuneet asiat ovat iso harrastusta.

Cosplayn (jota juttu pääasiassa käsitteli) suhteen tuo juttuhan on pohjanoteeraus.

Kerrotaan absoluuttisena totuutena parin vuoden takaista todellisuudesta irtautunutta kärjistelyä ernujen villeistä "limarinkiorgioista", kauhistellaan sitä kuinka vähäpukeisia kossaajat ovat ja toistellaan niitä samoja kuluneita väärinymmärryksiä joita täälläkin on usein toisteltu. Toimittaja ei itse ole koskaan tainnut conissa käydä, jos ihan oikeasti kuvittelee menon olevan tuollaista jatkuvaa kossaajien kähmintää ja kourintaa. Enkä kyllä tajua miten liittyy animetapahtumiin, koska seksuaalista ahdistelua tietääkseni tapahtuu vähän kaikkialla ja kuten sanoin niin mielestäni animeskenessä sitä on esiintynyt yllättävänkin vähän. Noh, nuorison rappiostahan on kohistu jo sitten antiikin Kreikan ja varmaan sitä ennenkin. Hassua tosin että kirjoittaja itse on nuori, sillä jutun sisällön perusteella uskoisi ihan muuta.

Hassua kyllä että jutun kuvallinen anti ei edes ollut sieltä rankimmasta päästä vaan todella kesyä.

Lopun muusta jutusta täysin irrallaan olevasta "hentai"-aivopierusta taas sanon vaan että voisivat vihdoin opetella sen että "hentai"-sanaa ei tulisi käyttää synonyyminä erotiikalle, jos haluaa yhtään olla vakavastiotettava. Noh, naurahdin vanhalle kunnon "ei animessa oo niiq pervoi juttui"-puolustelulle. En tiedä tosin onko se jopa hyvä juttu että luulevat loli tai shotaconin tarkoittavan murrosikäisiä tyttöjä. :lol:

"Siinä kulttuurissa on paljon merkityksiä ja asioita, joita emme ymmärrä" <- Kannattaisiko sitten olla hiljaa ennenkun ottaa kantaa asioihin. :roll:

No tämä oli täysin odotettavissa, koska kuten tiedämme kaikenlaiset "nuorison uudet hömpötykset" aiheuttavat kauhistusta, etenkin jos niihin jollain tavalla liittyy tilastollista "normaalia" avoimempi suhtautuminen seksuaalisuuteen. Itse en kyllä uskonut että cosplay olisi ollut se ensimmäinen silmätikku. Joku taitaa vähän kusta omiin muroihin? Ei millään pahalla, mutta semmoinen kuva jutusta jäi.

Pitäisi varmaan antaa Turun Sanomille vähän palautetta...

Toivottavasti tästä ei nyt sitten ala uusi "vaikenemisen ilmapiiri"...?
そして、少女達
その街にふりそそぐ白いアカシアの
花のように、汚れない少女達
麗しの少女達

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 19 vierailijaa