Nekocon 2011 -palauteketju

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Parsa
Viestit: 29
Liittynyt: Ma Elo 21, 2006 13:24
Paikkakunta: Espoo

Nekocon 2011 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Parsa » Su Heinä 10, 2011 18:35

Kekkerit päättyivät ja moni matkailee parhaillaan kohti kotia.

Oma aika meni suht tehokkaasti muutamassa nähdyssä ohjelmassa ja Desuconin pöydän takana (kiitokset asioineille!) oleilemalla. Kuuma Musiikkitalossa ainakin oli.

Kirjoittelen tarkemmin palautetta kun pääsen tien päältä kotiin (iPad ei ole ihan soveliain kirjoittamiseen). Voin kuitenkin jo luvata, että sitä on annettavana melkoisesti.

Mitäs mieltä muut ovat? Oliko parasta ikinä vai aivan ihan karseeta kuraa?
Viimeksi muokannut Parsa, Su Heinä 10, 2011 23:04. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
@anttimyyraDesuconin ex-pääjärjestäjä

Avatar
NiuNiu
Viestit: 60
Liittynyt: Ti Loka 26, 2004 18:34
Paikkakunta: Teekuppi <3
Viesti:

Re: Nekocon 2011 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja NiuNiu » Su Heinä 10, 2011 18:49

Itseltäni palautetta ohjelmanpitäjänä ohjelmansuunnittelijoille eli ei luentoja päätapahtumien kanssa samaan aikaan. Oma luentoni siirrettiin pidettäväksi samaan aikaan yhden päätapahtuman eli FFF-ajaksi. Ei ollut erityisen mieltäylentävää, kun pari kuukauden ajan työstettyä, kymmeniä tunteja valmisteluja vaatinutta luentoa oli kuulemassa kätyiset 12 ihmistä (joista 3 omia ystäviä), kun 80% populasta oli samaan aikaan FFF-fightissa... :cry:

Olen aiemmin joutunut pitämään luennon yaoi-paneelin aikana, jolloin - jälleen kerran - luentoa oli kuuntelemassa muutama vaivainen kasvo. Ei siis ole ensimmäinen kerta, kun törmään ohjelmanpitäjänä tähän ongelmaan, eikä siitä tule kauhean hyvä mieli. Jokainen ohjelmanpitäjä näkee kuitenkin vaivaa oman luentonsa eteen.

Että, jatkossa, ideakehityspoikanen: ettehän laita pääohjelmien kuten cossikisan, FFF:n, yaoi-paneelin ym. kanssa samaan aikaan muita ohjelmia! On epäreilua meitä ohjelmanpitäjiä kohtaan, jos pitkään ja hartaasti työstetty luentomme ikään kuin "lakaistaan maton alle" pistämällä se kilpailemaan ajasta ja kuulijoista tapahtuman kanssa, joka vetää 90% porukasta.
Embrace the total dork in yourself - life is too short to be cool!
NiuNiu Deviantart
NiuNiu Fanfiction.net

Avatar
Ping-chan
Viestit: 123
Liittynyt: Pe Maalis 14, 2003 17:59
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Nekocon 2011 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Ping-chan » Su Heinä 10, 2011 19:57

Sen verran olen väsynyt viikonlopusta, että jätän nyt vain linkin ottamiini kuviin:

http://sharkma.ecxol.net/images/index.p ... -10-7-2011
"You do not, I repeat, you do not! Hurt! My! Friends!"

Crystal Fair 2014 | brony.fi - suomalainen poniyhteisö

Gyrael
Viestit: 14
Liittynyt: Su Loka 11, 2009 11:05
Paikkakunta: Kuopio~~

Re: Nekocon 2011 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Gyrael » Su Heinä 10, 2011 20:32

No niin nyt lievästi pitkän viikonlopun jälkeen, kun on kerennyt hieman hengähtää ja levähtää että jaksaa pyöriä tänne Anikin foorumille antamaan palautetta Nekosta. Kokonaisuudessaan Nekocon oli hyvin onnistunut omalta osaltani, mitä nyt pieniä asioita lukuunottamatta. Taidan laittaa tämän paulautteen nyt ihan perinteisesti plus ja miinus "osiolla", koska se on luultavimminkin selvin tapa, omassa tapauksessani ^^

+ Musiikkikeskuksen käyttö Nekoconin päätilana, sekä Kulttuuritalo 44:n käyttö.
+ Hyväntuuliset ja avuliaat työntekijät.
+ Vesiautomaatit, armastin näitä hyvin paljon, sekä niiden hyvä ylläpitäminen.
+ Monipuolinen ohjelmakartta => jokaiselle löytyy jotakin, niin työpajoista luentoihin.
+ Erityisesti sunnuntain Videopelien verhon takana: Pelialan syntejä ja problematiikkaa oli hyvin viihdyttävä katsaus, erityisesti pidin pienestä alkukevennyksestä ^^
+ Matka keskustaan ei ollut pitkä ja Siwa oli aivan vieressä eli ruokinta oli taattu, kukaan ei kuollut nälkään. Tai ainakaan itse en.
+ Nekoconin ohjelmalehtinen itsessään oli kätevä.
+ Hyvä seura.
+ Sunnuntain sää oli hyvin miellyttävä verrattuna lauantaihin.
+ Lauantaina iltabileet olivat tosi jees juttu arvostan tämmöisiä!

- Lauantain paahteinen sää mutta tälle asialle eivät conin järjestäjät voi mitään. Sekä toki itsehän cossi valinnallaan olisi voinut vaikuttaa mutta eheei sellaista voi tehdä!
- Vesiautomaattien vesi oli aina yhtä lämmintä kuin huone josta sitä sai, omasta mielestäni olisi ollut ihan mielekästä, jos veteen olisi saanut jääpaloja niin olisi voinut pysyä viileämpänä. Lämmin vesi, kun ei pahemmin vie janoa.
- Vain yksi ovi sisäänpääsylle, joka oli pieni ja sen edessä oli aivan hirveästi järjestyksenvalvojia siis hieman sisemmällä mutta kuitenkin. Siihen ovelle tuli aina kamala tungos joten mietin, että miksei muita ovia siinä edessä voinut pitää auki? Ihmiset joilla oli hieman suuremmat propit tai muuta joutuivat menemään ties millaisissa asennoissa siitä yhdestä ovesta läpi tungoksessa.

Positiivinen maku jäi Nekoconista suuhun ja varmasti monille muillekin! Hieno viikonloppu takana ja uutta putkeen ensi viikonloppuna. Kiitos kovasti Nekoconin järjestjälille ja muulle henkilökunnalle, sponsoreille yms. sekä itse muille conikävijöille. Kuvia puran tänään luultavasti koneelle ja eiköhän linkki niihin ilmesty jossain vaiheessa vaikka niitä ei kamalasti kerennyt ottamaankaan tällä kertaa ^^

Avatar
tamuki
Viestit: 44
Liittynyt: Ti Elo 25, 2009 16:56
Paikkakunta: Kuopio

Re: Nekocon 2011 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja tamuki » Su Heinä 10, 2011 21:43

Joo siis tästä tulee ehkä selkeintä tekstiä evörrr.

"Arvoisat conikävijät..."
Vänkäröinti on koukuttavaa ja mukavaa. Kyllä, jostain kumman syystä on kivaa, kun on kuuma cossi päällä, iso helma johon kompastuu portaissa, aikaa puoli minuuttia joutua seuraavaan paikkaan. Mutta kun asiat sitten toimii ja näin pois päin, on hyvä fiilis.
Eka kerta cosplaykisassa, jännitti ihan... kissasti, mutta hengissä selvittiin. "Siihen kisaamiseen jää koukkuun"... ei taida toteutua omalla kohdallani...
Ja spottivalojen käyttäminen oli huisin kivaa! Oli hieno kuulokesysteemi ja kaikki~

+ Musiikkikeskus. Okei, kuumaa oli (vaikkakin Jazz-clubi <3), ei tilanpuute vaivannut (?).
+ Nuokkari. Jostain kantautui korviin, että tilat olisivat olleet jonkun mielestä riittämättömät. Ainakin salissa oli koko ajan reilusti tilaa. Sille ihmismäärälle 44 oli ihan passeli.
+ Yleinen tunnelma. Conikävijöille jäi positiivinen mieli Nekosta?
+ KUOPIO YEAHHH. Ensi vuonna sitten Animecon-Nekocon samaisessa paikassa.
+ FFFight. Järjestäjät olivat nähneet vaivaa, kiitos mahtavasta fightista!

Lauantaina elävältä paahtunut ja sunnuntaina Shizu-chania kiusannut vänkäri kiittää. o/

[EDIT]: Ilmastointi tosiaankin OLI päällä eikä hajonnut, mutta Musiikkikeskusta ei saa kokonaan viileäksi samanaikaisesti. Ja isot ikkunat katossa ja yhdellä seinustalla tosiaankin toivat lisää lämpöä...
Viimeksi muokannut tamuki, Ma Heinä 11, 2011 09:41. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Avatar
LAV [Kitsune]
Viestit: 41
Liittynyt: To Joulu 18, 2003 20:54
Paikkakunta: Kuopio

Re: Nekocon 2011 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja LAV [Kitsune] » Su Heinä 10, 2011 21:46

Suurkiitokset kaikille kävijöille näin pääjärjestäjänkin puolesta, te saitte aikaan loistavan conin =) Helteet paukuttivat todenteolla meitä lauantaina ja teki olon tukalaksi, joten suuret salutet kaikille jotka jaksoivat vielä raskaissa cosseissa siellä vaeltaa. Kiitoksia sain kuulla kovasti conista, mikä tottakai lämmitti erittäin paljon mieltä ja aivan yhtälailla oli mukavaa nähdä kävijöiden viihtyvän. Kiitänkin nyt lyhykäisyydessään täällä kaikkia kävijöitä jotka ruuhkaisesta con-kalenterista ja helteestä huolimatta jaksoitte paikalle. Näemme taas uudelleen ensi vuonna! Ja sitä odotellessa katsellaan kuvia joita alamme latailemaan ensi viikolla sivuillemme =)
Palautetta voi laitella myös suoraan pääjärjestäjälle yksityisviestinä tai osoitteeseen paajarjestaja (ät) nekocon.fi

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Nekocon 2011 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja kyuu » Su Heinä 10, 2011 22:00

Heitetääs jotain pikaista.

Ensinnäkin, Nekoconin järjestäjät saavat minun listallani pokaalin paras asiakaspalvelu ikinä. Aina autettiin, aina selvitettiin, eikä koskaan tyydytty toteamaan "en minä, kysy tuolta". Jos ei asia itse hoitunut, tultiin näyttämään kuka hoitaa tai soitettiin apuja heti. Asiat hoidettiin loppuun asti joka kerta täysin esimerkillisesti, eikä vain yhden tai kahden hengen toimesta.

Järjestelyissä oli tosin staffin näkökulmasta yksi massiivinen epic-mega-multifail+++ nimittäin staffiruokailu. Ymmärrän, että musiikkikeskuksen kahviolla oli pitkulainen objekti otsassa joka osin vaikutti, mutta lopputulos oli silti ikävä. Ei lainkaan kahvia paikalla ja puolen kilometrin päästä green roomistakin sitä sai vain jos itse keitti. Moista aikaa harvoin on kesken conipäivän. Ruoaksi hankitut nuudelipaketit ja vedenkeitin eivät auttaneet, jätin itse kokonaan väliin sillä sen tyyppisellä ravinnolla saa vain hetken ähkyn, mutta ravintoarvot eivät mitenkään riitä pitkäksi päiväksi. Paketti ruisleipääkin olisi tehnyt paljon. Oli myös hieman ikävää, että keliaakikolle oli kyllä optioita, mutta laktoosi-intolerantikoille ei. Itseäni tuo ei haitannut mutta monia muita kyllä.

Ohjelmiston kiistämätön kuningas oli Myupron Nekozombie. Mittava, vauhdikas ja huolellisesti työstetty tanssiesitys, jossa ei jätetty kiviä kääntämättä. Hyvä kun ehti antaa sydämen pari kertaa lyödä esityksen aikana. Muustakin ohjelmistosta kuulin kehuja, vaikka itse vähän ehdinkin seuraamaan. Varsin uskottavien tahojen toimesta ohjelmiston laatua kehuttiin jopa poikkeuksellisen vuolaasti.

Kiitokset myös kuvauspalvelun monille vieraille jotka näpelöitte uutta kuvaseinäprojektin alfaversiota, eli siis sitä kosketusnäytöllistä raskasta laitetta jossa näkyivät kaikki Siikakalan ottamat kuvat selattavassa muodossa varsin pian niiden ottamisen jälkeen. Palautteen myötä koitamme ottaa tämän tekniikan jatkossa mukaan vielä kehitetymmässä muodossa.

Jos ajatellaan asia siltä kantilta, että tämän porukan pitäisi järjestää ensi kesänä ensimmäinen uuden ajan Animecon, sanoisin että ihan kohtuullisen hyvin ovat pullat uunissa. Lisää järjestäjiä tarvitaan ja tämä siellä heti myönnettiinkin. Tekijöillä on kuitenkin sekä oikea asenne että osaaminen tarjolla.

Pari lavakuvaa G+:ssa, latailen enemmän Anikiin viikolla.

Avatar
Arbitor
Viestit: 56
Liittynyt: Ma Heinä 13, 2009 15:19
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Nekocon 2011 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Arbitor » Su Heinä 10, 2011 23:15

Joo katotaas miten aivovajaana saadaa listattua. Huomenna kun armeija odottaa.

+ Tekniikan ihmiset; FFFightissäkin esim. pistivät koko salin valot päälle että näki ketkä nostivat käsiä ylös sekä muu valo efekti toiminta oli aivan loistavaa, parempaa kuin mitä muissa Coneissa nähnyt.
+ Paljon ohjelmaa oli kyllä, ei tullut käytyä kauheen monessa, kissankorvien ompelussaki meni melkei kaks tuntia; ei oo meikäläisessä ompeluainesta vaikka tuli ompeluajokortti hankittua.
+ Ruokaloitten ja automaattien yms. sijainti kartalla. Tämä on loistava ominaisuus.

-/+ Ilma oli suhteellisen kuuma, ainakin viuhkojen myyjien osalta hyvää tuottoa.
+/- Cossien vähyys sunnuntaina, mutta tämä saattoi johtua kuumuuden osalta.

- Yksi ainut sisäänkäynti/ulostulo aukko. Olisiko tämä vartioiden vähäisyydestä?
- Anime tunnari arvauskisa jäi hieman heikohkoksi, kun tunnari videot jätettiin näkyville, hieman erilailla suunniteltu kuin ymmärsin, mutta toimihan se näinkin (jäi tosin vain Artistien ja Biisiän nimien veikkaamiseksi loppujenlopuksi).

Ika Musume no Nakama Jämsän Otakuiden tiimistä kiittää ja lähtee kohti armeijaa.

Avatar
Paha sotaherra
Viestit: 602
Liittynyt: Ti Huhti 10, 2007 16:09
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Nekocon 2011 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Paha sotaherra » Su Heinä 10, 2011 23:19

tamuki kirjoitti:Lauantaina elävältä paahtunut ja sunnuntaina Shizu-chania kiusannut vänkäri kiittää. o/
Shizu-chan ei... arvosta tätä. Senkin kirppu.

Mutta juu. Nekocon ei pettänyt tälläkään kertaa. Ohjelmaa oli oikein runsaasti, jopa niin paljon että kaikki kiinnostava puheohjelma jäi välistä koska piti hiippailla milloin missäkin kisassa ja näytöksessä. OTL Iltabileet olivat aivan mahtavat, parhaimmat missä olen ikinä ollut.

+ toimivat tilat. Paikkoihin löysi helposti, salissa oli tilaa eivätkä vessatkaan olleet tavoittamattomissa.
+ vesipisteiden määrä
+ cosplaydeitti huippuystävällisine juontajineen
+ ILTABILEET <3
+ FFFightin juonto oli ehkä eeppisintä ikinä kaikkine videoineen ja koreografioineen
+ Desu-paitojen myynti, oikein positiivinen yllätys!
- joidenkin vähän nuorempien conkävijöiden käytös. Saippuakuplien puhaltelu sisätiloissa, cossaajien köyttäminen jesarilla ja propin kanssa juokseminen keskellä myyntipöytäsalia voi olla teistä kivaa, mutta muut eivät välttämättä ole samaa mieltä.

Säästä en viitsi alkaa nillittää, sillä se ei ollut järjestäjien vika ja omaa mukavuustasoa olisi voinut parantaa kevyemmällä cossilla ja viuhkalla.

Lauantain juhlapuku-Tamaki ja sunnuntain cosplaydeitissä riehunut (köh) Shizuo kiittää ja kuittaa.
Sisko: "Mitä sä teet?"
Minä: "Yritän tässä näyttää ruotsalaiselta kreiviltä."

Cosplayshogunaatti eli lyhyemmin Naatti

Avatar
Kkos
Viestit: 204
Liittynyt: To Syys 15, 2005 04:17
Paikkakunta: Kuopio

Re: Nekocon 2011 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Kkos » Su Heinä 10, 2011 23:28

Nekocon tuli ja meni mutta hyvät fiilikset tapahtumasta jäi.

Lauantain tukala helle pisti kyllä koville, mutta järjestäjät ei tällaisiin oikein pysty vaikuttamaan. Musiikkikeskuksen ilmstointikin taisi huutaa hoosiannaa koko viikonlopun ajan. Lisää väkeä olisi sopinut vielä mukaan, mutta silloin sisätiloissa olisi porukkaa varmasti pyörtyillyt seisaalleen kuumuuden takia. Vieläpä kun Musiikkikeskuksella on talon korkuiset isot ikkunat eteläseinällä joten toisen kerroksen tiloihin porotti koko päivän aurinko.
Sunnuntaina taas oli ihan hiostavan kostea ilma jokapuolella. Tuntui että ulkona oli yhtä kuuma mitä sisällä.

lyhyesti plussat ja miinukset:

+ Musiikkikeskuksen JA Kulttuuriarenaan hyödyntäminen
+ rento ja iloinen conikansa
+ positiivinen ilme heijastui jokaisesta järjestäjästä ja paneelin pitäjästä
+ vesipisteet ja Desun mehupiste
+ taidekujan sijainti. jokainen myyntipöytä löytyi, eikä niiden luona olleet asiakkaat tukkineet mitään.
+ Beatmania vihdoin pelattavana
+ origamipaja

- muutaman paneelin sisältö oli lievä pettymys

Vesipisteiden huoneenlämpöinen vesi ei niin paljoa haitannut, kun muisti käyttää ja täyttää omaa juomapulloaan.

Ensi vuonna sitten Nekocon-Animecon
What a horrible night to have a BO!

Avatar
Rime
Viestit: 19
Liittynyt: Ma Huhti 07, 2008 19:58
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Nekocon 2011 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Rime » Su Heinä 10, 2011 23:30

Jos kerrankin antaisin palautetta. Aloitetaan miinuksista ja mennään parempaan päin.

- Äärimmäisen huono yhteydenpito ennen conia, ainakin vänkärivastaavalta. En nyt tarkoita syyllistää ketään, mutta itse melkein jätin jo tulematta coniin koska vastauksia sai odottaa vähintään viikon päivät ja osa viesteistä ei mennyt ollenkaan perille, koska ilmeisesti Nekon sähköposti söi viestejä.
- Myöskään conipaikalla ei vänkäriohjeistus ollut kovin suuri, ainakaan narikassa (tosin tulin molempiin narikkavuoroihini keskellä päivää jolloin siellä oli vain muita vänkäreitä.) Kissankorvapajassa sen sijaan oli hyvä vastaava ja hyvät vänkärikollegat vuorollani, kiitos teille.
- Ne kaupungin työntekijät. Tämä saattaa nyt kuulostaa turhalta vihapuheelta, mutta ollessani narikassa he mm. yhdessä vaiheessa lähtivät ulos ja jättivät minut hoitamaan koko narikkaa yksin. Siis kaikki kolme paikalla ollutta tyttöä, yhtä aikaa, noin viideksitoista minuutiksi. Onneksi siihen ei siinä ajassa ehtinyt käydä kuin yksi henkilö, mutta jos olisikin tullut joku mystinen ryysis... Muutenkin tuntui vähän olevan tämän porukan työmotivaatio alhaalla, en nimittäin myöskään meinannut saada mitään vastauksia tai apua ensimmäisinä minuutteinani kun en koskaan ollut ollut narikassa tekemässä mitään, vain epämääräisiä "vie jonnekin"-tyylisiä vastauksia. Ja välillä tuntui, että vaikka siellä oli viisi ihmistä töissä, vain yksi teki töitä - nimittäin siis minä, ja ne neljä kaupunkilaista istuivat juttelemassa ties mistä ja viis veisasivat asiakkaista.
- Con loppui kuudelta, mutta majoitus aukesi (ja kuulemani mukaan myös iltabileiden musiikki yms alkoi? Tästä en tosin ole varma) vasta seitsemältä. Ei sieltä con-paikalta nyt ihan tuntia majoitukseen kävele, ei lähellekään!
- Ohjelmalehtisessä ei mainittu ainakaan tuota nimenomaista majoituksen aukeamisaikaa.

-/+ Ilmastointi ilmeisesti hajosi? Tosin tästä ei kai voida järjestäjiä syyttää.
-/+ Staffiruokailu oli vähän turhan kaukana (ainakin kipeälle jalalle), mutta kuulin tähän kyllä selityksen. Eli ei siitä sen enempää.

+ Tosiaan, kissankorvapaja. Siellä oli mukavaa työskennellä ja näkyi olevan mukavaa tehdäkin, vaikeuksista huolimatta. Kiitos!
+ Vesipisteet on aina pop, sunnuntaina ne olivat jopa melko mukavan kylmiä.
+ Desumehu ja karkit!! <3
+ Tilat olivat mukavat ja avarat, vaikka ilmanvaihto oli vähän mitä oli. Ja ikinä ei tarvinnut hakea istumapaikkaa kovin kaukaa!
+ Sunnuntain sää oli paljon mukavampi kuin lauantain ja tuntui ettei yläkerrassakaan ollut enää ihan niin kuuma kuin edellisenä päivänä, vaikka ihmisiä oli varmaan aika lailla saman verran.
+ Varsin leppoisa&miellyttävä conikansa.
+ Seura oli hyvää, kiitos ihmiset!
+ FFFightin pitäjät, erityiskiitos loistavasta ohjelmasta (vaikka taistelujen itsensä taso oli vähän heikohkoa, ainakin juontajissa löytyi potkua) ja yleisesti siitä että olette hienoja ihmisiä.
+ Yleisesti jäi positiivinen fiilis, vaikka (ja osittain ehkä sen takia) lähdinkin menoon mukaan vähän epäilevänä tuon yhteydenpidon puutteen takia.


Eli anteeksi alun valitusnillitysyhyy, mutta piti saada nuokin sanottua. Ensi kerralla paremmin!
Luodinkestävää sydäntä ei oo vielä keksitykään.

Avatar
NiuNiu
Viestit: 60
Liittynyt: Ti Loka 26, 2004 18:34
Paikkakunta: Teekuppi <3
Viesti:

Re: Nekocon 2011 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja NiuNiu » Ma Heinä 11, 2011 00:35

Rime kirjoitti:Jos kerrankin antaisin palautetta. Aloitetaan miinuksista ja mennään parempaan päin.

- Äärimmäisen huono yhteydenpito ennen conia, ainakin vänkärivastaavalta. En nyt tarkoita syyllistää ketään, mutta itse melkein jätin jo tulematta coniin koska vastauksia sai odottaa vähintään viikon päivät ja osa viesteistä ei mennyt ollenkaan perille, koska ilmeisesti Nekon sähköposti söi viestejä.
- Myöskään conipaikalla ei vänkäriohjeistus ollut kovin suuri, ainakaan narikassa (tosin tulin molempiin narikkavuoroihini keskellä päivää jolloin siellä oli vain muita vänkäreitä.) Kissankorvapajassa sen sijaan oli hyvä vastaava ja hyvät vänkärikollegat vuorollani, kiitos teille.
- Ne kaupungin työntekijät. Tämä saattaa nyt kuulostaa turhalta vihapuheelta, mutta ollessani narikassa he mm. yhdessä vaiheessa lähtivät ulos ja jättivät minut hoitamaan koko narikkaa yksin. Siis kaikki kolme paikalla ollutta tyttöä, yhtä aikaa, noin viideksitoista minuutiksi. Onneksi siihen ei siinä ajassa ehtinyt käydä kuin yksi henkilö, mutta jos olisikin tullut joku mystinen ryysis... Muutenkin tuntui vähän olevan tämän porukan työmotivaatio alhaalla, en nimittäin myöskään meinannut saada mitään vastauksia tai apua ensimmäisinä minuutteinani kun en koskaan ollut ollut narikassa tekemässä mitään, vain epämääräisiä "vie jonnekin"-tyylisiä vastauksia. Ja välillä tuntui, että vaikka siellä oli viisi ihmistä töissä, vain yksi teki töitä - nimittäin siis minä, ja ne neljä kaupunkilaista istuivat juttelemassa ties mistä ja viis veisasivat asiakkaista.
- Con loppui kuudelta, mutta majoitus aukesi (ja kuulemani mukaan myös iltabileiden musiikki yms alkoi? Tästä en tosin ole varma) vasta seitsemältä. Ei sieltä con-paikalta nyt ihan tuntia majoitukseen kävele, ei lähellekään!
- Ohjelmalehtisessä ei mainittu ainakaan tuota nimenomaista majoituksen aukeamisaikaa.
Komppaan sinua tässä asiassa. Aika usein tuli vastaan tilanteita, joissa kysymykseen "miten tämä tehdään, onko teillä tietoa?" vastaus oli "en tiiä" tai "kysy tolta ja tolta ihmiseltä". Kuulin samaisesta asiasta myös muilta henkilöiltä, jotka olivat pitämässä jotain ohjelmanumeroa conissa, olipa se ollut pieni tai iso. Epäselvyyksiä ja ristikkäisyyksiä tuli vastaan aivan liian paljon. Omalla kohdallani tuli vastaan tilanteita, joissa piti itse päättää, että "hei, tämä tehdään nyt näin arvoisat Nekon järjestäjät. Tässä on tämmönen juttu ja tällanen juttu, vie sinne, tee tätä, pidä huolta". Hiukan selkärankaa ja organisointia enemmän olisi siis kaivattu! Ehkä kyseessä oli informaatiokulun puute tai se, että liian pieni porukka tekee liian montaa asiaa yhtä aikaa liian vähäisellä aikataululla(?) Näin isossa tapahtumassa on ymmärrettävästi H-i-r-v-e-ä-s-t-i hommaa!

Minua ihmetytti myös, ettei ainakaan lauantaina tarkastettu mistään, oletko ohjelmanpitäjä vai ei. Sain rannekkeen ihan vain ilmoittamalla, että olen tullut pitämään ohjelmaa tapahtumaan. Sitä, olenko tosiaan oikeasti ohjelmanpitäjä, ei tarkastettu missään. Kuka tahansa olisi voinut siis periaatteessa marssia sisälle ja ilmoittautua ohjelmanpitäjäksi. Onneksi conilaiset ovat kuitenkin rehtiä porukkaa!

Nämä ovat tietenkin kulissien takana olevia asioita, jotka eivät ilmeisesti vaikuttaneet itse nekovieraiden elämään mitenkään negatiivisesti, koska moni tuntuu nauttineen viikonlopusta täysin siemauksin. Nämä ovat kuitenkin sellaisia asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota ensi vuonna, kun järjestettävänä on isompi tapahtuma. Asioista on hyvä tietää aiemmin kuin vasta samana päivänä aamusta ja silloinkaan tiedon taso ei saisi olla sellaista "öööö, no en tiiä..."-meininkiä.

Tällaista rakentavaa kritiikkiä myös minulta!
Embrace the total dork in yourself - life is too short to be cool!
NiuNiu Deviantart
NiuNiu Fanfiction.net

Catorra
Viestit: 19
Liittynyt: Ma Joulu 01, 2008 22:00

Re: Nekocon 2011 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Catorra » Ma Heinä 11, 2011 09:35

Ensimmäistä kertaa vänkärinä ja joo, hieman oli vaiheessa tuo ohjeistus ja opastus pienelle aloittelijalle. :) Eipä tuo minua sinällään haitannut, niin paljon on muualla jo säädetty tekemässä vastaavanlaista vapaaehtoistyötä, että tuumin asian kyllä lutviutuvan. Ja näinhän se menikin, kiitos isosti kissankorvatyöpajan vastaavalle!

Mutta aina voi ottaa opiksi ja parantaa asioita eikös juu?

Tosin lauantain neljän tunnin vuoron ja säätilaan nähden huonosti valittu cossi vaikuttivat siihen, etten todellakaan jaksanut/halunnut/kyennyt lähtemään etsimään ruokapaikkaa joka sijaitsi jossain. Ne yleiset vesipisteet oli ihan huippuhienot ja pääasia että vettä oli, oli lämmintä tai kylmää. <3<3<3

Musiikkikeskus oli sinällään hieno paikka mutta se ilmastoinnin puuttuminen/vähyys söi cossaajaa.

Ohjelmanumeroista en osaa hirveästi sanoa mitään, vänkyrävuorot menivät juuri niin etten ehtinyt kuin paria käydä katsomassa. Mikä sinällään vähän harmitti, mutta... aina ei voi voittaa. Yleisesti kuitenkin coniviikonloppu oli äärimmäisen mukava, joten tästä on hyvä jäädä "cossilomalle".

Avatar
Urumi
Urumi
Viestit: 521
Liittynyt: Su Heinä 02, 2006 21:02
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Nekocon 2011 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja Urumi » Ma Heinä 11, 2011 09:39

Rime kirjoitti:-/+ Ilmastointi ilmeisesti hajosi? Tosin tästä ei kai voida järjestäjiä syyttää.
Ei hajonnut, mutta Musiikkikeskuksen ilmastointi vain puhaltaa ilmaa ulkoa sisälle, ei viilennä sitä. Ilmastointi oli päällä koko conin ajan ja käsittääkseni myös la-su välisenä yönä. Ulkona oli kuitenkin niin kuuma, että eihän se tila sillä hirveämmin viilennyt. Saleissa oli viilennykset ja sen huomasi.

Pitää nyt tuohon "kysy tolta ja tolta ihmiseltä" -asiasta vähän kommentoida. Itselleni tuli kymmenisen kertaa päivässä ihmisiä kyselemään asioista, joista en tiennyt, joten luonnollisesti johdatin heitä eteenpäin. Hämmentävästi lähes kaikki a. tiesivät henkilön puhelinnumeron, jota etsivät, mutta eivät syystä tai toisesta tahtoneet soittaa hänelle b. eivät suostuneet siihen, että minä olisin soittanut ja kysynyt asiasta, vaan varmistus olisi pitänyt saada kasvokkain - joko minulta tai asiasta vastaavalta, ilman puhelinsoittoa. Monet sitten lähtivätkin tällaisen luovan keskustelun jälkeen etsimään tarvitsemaansa henkilöä ympäri Musiikkikeskusta. :roll:

Itselläni oli conissa kiireistä ja töitä riitti, mitkä ovat tosin asioita, joita tulen conista etsimään. Vedin lauantaina kolme paneelia ja odotusteni mukaan ohjelmia tuli katsomaan 20-40 ihmistä. Kiitos kaikille katsojille, erityisesti Hopeanuoli-paneelin mukavalle yleisölle. Sainkin sitten loppupäivän kärsiä kipeästä kurkusta, kun puhuin pari tuntia putkeen.

Itselleni conin pahin nega tuli kuumasta ilmasta, sillä en itse kestä lämpöä ollenkaan ja vaikka join päivän aikana litratolkulla vettä ja näpöstin suolakeksejä aloin sunnuntaina olla jo aika nahistuneessa kunnossa. Ensi vuodeksi voitaisiin yrittää aiheuttaa käänteistä ilmastonmuutosta ja tilata coniin pari raekuuroa.
Tarpeeton on tarpeellisinta.
Urumi.fi - Chibicon.fi

jimmyfi
Viestit: 6
Liittynyt: Ma Heinä 11, 2011 10:05

Re: Nekocon 2011 -palauteketju

Viesti Kirjoittaja jimmyfi » Ma Heinä 11, 2011 10:07

itse en ollut muualla kuin iltabileissä soittamassa :)
Ja voe poijjat että meillä soittajilla oli mukavata.
Soitto alkoi klo 18:15 ish ja pääsali oli ikävän pimeänä ekat kymmenisen minuuttia mutta musiikki soi =) joku tuossa sanoi että olisi alkanut vasta klo 19 :) wrong

Kuvia bileistä löytyy .
http://jimmyfi.fans.fi/kuvat/Bilekuvia/ ... 09.7.2011/

Kiitos kaikille mukana olleille ja toivottavasti tavataan taas :)

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 39 vierailijaa