Desucon 2011 - palauteketju

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Jamfoot
Viestit: 28
Liittynyt: La Heinä 11, 2009 20:34
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Desucon 2011 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Jamfoot » To Kesä 23, 2011 02:06

Mielellään antaisin palautetta Desuconista mutta se saa jäädä myöhemmäksi. On jo yö enkä ole vielä saanut sitä Desuconin univelkaa nukuttua pois.

Joten tällä kerralla se tärkein eli ensimmäisen päivän kuvat löytyy täältä:
https://picasaweb.google.com/gingermangiant/

Toisen päivän kuvat tulee valitettavasti joskus juhannuksen jälkeen. Tein henkilökohtaisen ennätyksen ja otin yli 2000 valokuvaa josta poimin rusinat galleriaa varten. Suuri määri kostautui pahasti ja kun on deadline ja juhannusvalmisteluita niin en ehdi. Anteeksi siitä.

Ja muista, jos haluat että poistan sun kuvat niin lähetä meili tai yktyisviesti. Jos haluat alkuperäiset susta tai muut kuvat kuin rusinat niin sama asia. Voi kestää hiukan näin juhannuksen alla.

Avatar
Mikarin
Chibi
Viestit: 365
Liittynyt: La Joulu 01, 2007 17:00
Paikkakunta: Cock'ola
Viesti:

Re: Desucon 2011 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Mikarin » To Kesä 23, 2011 12:38

Kiitos kaikille ihan tajuttoman hienosta viikonlopusta <3
Palautetta suoraan conin järjestäjille saa myös antaa osoitteessa: http://bit.ly/igTMDr


Oma conini alkoi jo perjantaina ja edessä oli ensimmäinen pitkän matkan ajoni Kokkolasta Lahteen mikä aiheutti toki tiettyä hermostuneisuutta. Perjantai meni conin puolesta aika perinteisellä kasauksella ja ylläreiltä vältyttiin.

Lauantai alkoikin sitten henkilökohtaisesti hyvin jännissä merkeissäni, koska oman ohjelmani Mistä on kovat Nakamat tehty? oli määrä alkaa heti avajaisten jälkeen ja kyseessä oli ensimmäinen yksin pitämäni ohjelma. Otan mielelläni palautetta vastaan suorituksestani!

Muuten coni meni aika tutuissa tunnelmissa, ohjelmanumeroita ja ystävien tapaamista. Vaikka tämä oli jo kolmas Desuconini, tänä vuonna ilmapiiri tuntui aivan erilaiselta, conikansassa oli paljon enemmän sellaista yhteenkuuluvuuden tunnetta kuin aikaisempina vuosina ja se on minusta ihan tajuttoman hieno juttu :3

Kiitos kaikille vielä kerran, talvella nähdään seuraavan kerran <3
Twitter | MAL | Last.fm | Livejournal |

23:53:50 @Furinji> Heterot jos mitkä on seksuaalivähemmistö otakuissa | When the seagulls cry, there are no survivors.

Avatar
yukito
Viestit: 308
Liittynyt: Ma Loka 01, 2007 16:06
Paikkakunta: Pori

Re: Desucon 2011 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja yukito » To Kesä 23, 2011 15:19

Kiitos kaikille hyvin järjestetystä tapahtumasta!
Desucon toimi jälleen mainiosti ja ihmiset olivat mukavia. Näkemäni ohjelmatkin olivat viihdyttäviä ja Gotoo oli tietysti ylisöpö. :)

Valokuvani ovat nähtävissä Desuconin galleriassa. Jos joku haluaa painokelpoisen version omasta kuvastaan, niin minulle voi lähettää yksityisviestiä. Samoin jos tunnistat jonkun tagaamattoman hahmon / väärin tagatun hahmon, niin ilmoita siitä ihmeessä minulle.

sampppa
Viestit: 2
Liittynyt: Ke Kesä 22, 2011 08:49

Re: Desucon 2011 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja sampppa » To Kesä 23, 2011 21:55

Jaakui kirjoitti: Niconicodictionarystä mielestäni tuossa ei ollenkaan mainittu paljoa. Sieltä löytyy todella paljon tietoa kaikista noista nicovideo-ilmiöistä japaniksi. Jos ei japania osaakkaan niin google translaten avullakin voi paljon hahmottaa noista sivuista.

MAD kulttuurista olisi voinut mainita myös erilaiset MAD genret ja tunnetuimmat biisit mitä Sound-MADeissa käytetään. ( http://dic.nicovideo.jp/a/mad http://dic.nicovideo.jp/a/%E9%9F%B3%E7%B3%BBmad )

Huomaa kuitenkin että lähdin tuossa loppupuolella jo hieman ennenaikojani tuolta pois kun piti vessaan päästä joten vikat 15min jäi näkemättä...
NicoNicoDictionary jäi kyllä kokonaan mainitsematta, suoraan sanoen tuli vasta huomattua se (kuinka kätevä se onkaan) vasta conin jälkeisenä yönä. Ja sopivasti tuo jää nicovideon yläpalkissakin valikon taakse piiloon. Pidetään mielessä jos jostain syystä pääsen jossain muuallakin luennoimaan.

MAD:eistä kyllä kävin läpi genrejä, mutta tuli ongelmaksi miten minä olisin saanut ne parhaiten selitettyä ilman mitään väärinkäsityksiä. Ja tunnetuimmat kappaleet jäivät kokonana huomiomatta, vaikka tietenkin ovathan ne tullet itselle tutuksi. Tähän tosiaan sen NicoNicoDictionary olisi auttanut paljonkin.

Tuossa lopussa yritin käydä NicoNicoLiveä läpi, mutta internet yhteyden toimimattomuus tulikin vastaan (ei se silloin aamulla vielä temppuillut). Tuolta löytyy välillä ihan kiinnostavaa katseltavaa, ja tulihan se 2000 jeniä maksettua siitä tämän vuoden Vocaloid konsertista.
Nythän tuon liven käyttäminen on hieman helpompaa, kun nicovideo.jp:n käyttäjät saavat halutessaan striiminsä näkymään tuolla niconico.com:ssakin.

Toivottavasti uusille käyttäjille jäi jotain mieleen, ainakin erään henkilön olen jo huomannut irkissä aloittaneen käyttämään nico nico dougaa.
Tahdon voimallahan tuo tuli vedettä, jotenkin olen vain halunnut puhua asiasta, muttei ole ollut kenelle, ja tähän vielä päälle huonohkot sosiaaliset taidot.

Avatar
Holly
Viestit: 228
Liittynyt: La Syys 22, 2007 10:42
Paikkakunta: Savonlinna

Re: Desucon 2011 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Holly » Pe Kesä 24, 2011 15:29

Näin hieman jälkijunassa tulee palautetta täältä suunnalta, sillä on mennyt koko tämä viikko Desusta palautuessa. :''D

Mielestäni Desucon oli tällä kertaa todella hyvin järjestetty. Mielenkiintoista ohjelmaa oli, vaikka missasinkin lähes kaikki ohjelmat, joita piti mennä katsomaan. Mutta sen verran voin sanoa, että avajaiset olivat todella hienot - Desukunin sieppausvideo oli viihdyttävä ja oli liikuttavaa nähdä menehtyneen Satoshi Konin haastattelu. Plussaa mahtavista kunniavieraista!

Desuconista päällimmäisenä jäi kuitenkin minulle mieleen Visual Quest. Se vei suurimman ajan coneilustani (tuttujen tapaamisen ohella). Mielestäni tehtävät oli järjestetty todella hyvin, enkä sure yhtään sitä, että niiden takia jäi pari muuta ohjelmanmeroa välistä. NPC:t, olitte todella mahtavia, esititte roolinne hyvin. Tuli ihan sellainen fiilis, että olisi ollut jossain RPG -pelissä mukana. Varsinkin keskiyöllä alkanut quest oli upea kokemus, tällaisia lisää.
Visual Quest oli itselleni hyvä kokemus myös sen takia, että sen aikana syntyi uusia tuttavuuksia. "Pelin" aikana muodostimme tavallaan partyn kahden muun ihmisen kanssa ja teimme Questeja yhdessä.

Lopputaistelu jäi ehkä hieman ohueksi, mutta oli silti hauska kokemus. Pienellä hiomisella siitäkin tulisi varmasti yhtä hauska kuin itse Questit. Niigon olisi ehkä saanut olla vähän vaikeampi vastus, en nimittäin itse edes päässyt hyökkäämään ennen kuin lohikäärmeen HP:t loppuivat.
Ehkä myös jonkinlainen variaatio lopputaistelussa voisi olla hyvästä; myös yleisölle voisi olla hauskempaa, jos taistelussa tapahtuisi muutakin kuin sitä, että sankarit juoksevat jonossa lavalle, tekevät yhden iskun ja juoksevat pois. En nyt halua lytätä lopputaistelua kokonaan, sillä se oli ainakin sankarin näkökulmasta hauska ja tärkeä lopetus tehtäville, mutta pientä parantamisen varaa kyllä löytyi. Itse Niigon oli kyllä aivan mahtava ja hauska!
Mielestäni myös keksimänne pikkuseikat olivat hauskoja. Esimerkiksi huutomerkit pään päällä ja "Loading..." -laput silloin kun piti vähän jonottaa Questiin pääsyä piristivät kummasti.

Kiitos vielä koko Visual Gayn porukalle, teitte conistani mahtavan kokemuksen! Lisää tällaista jatkossa! <3

P.S. Sellainen pieni juttu vielä, että Questit voisi yrittää aikatauluttaa niin, etteivät ne ole kokonaan minkään suositun ohjelmanumeron kanssa päällekäin. Se ei välttämättä ihan aina ole mahdollista, mutta on se aika kurjaa jos questi alkaa ja loppuu täsmälleen samaan aikaan kuin se ohjelmanumero minne haluaisi...

Ja nyt vielä niitä perus plussia ja miinuksia kaikkien iloksi!

+Conissa oli tällä kertaa juuri sopivasti porukkaa, ei ollut liikaa tungosta
+Ei suurempia ongelmia, kaikki sujui hyvin
+Myyntipöydät ja valokuvauspalvelu toimivat hyvin
+++Visual Quest
+Meidojen uudet söpöt mekot

-Maid-kahvilan hinnat olivat aika päätähuimaavat. Neljä ja puoli euroa kakkupalasta?
-Vesipisteillä oli vesi aika monesti niin vähissä, että piti kallistaa koko hökötystä että sai itselleen vettä
-Ihmiset, jotka tupakoivat ihan oven vieressä. Ensi Desuun "Älä tupakoi kymmenen metrin säteellä ovesta" -laput?
-Se, että olin sairaana ja jouduin popsimaan särkylääkkeitä kuin karkkia. Vaikeutti conittamista aika reilusti, mutta tämä ei tietenkään ole järjestäjien vika...

Kaiken kaikkiaan Desu jäi mieleen positiivisenä kokemuksena. Kiitos järjestäjille, talvidesua odotellessa!

Avatar
Gahika
Viestit: 169
Liittynyt: Ti Touko 25, 2010 07:06
Paikkakunta: Onttola/Kontiolahti

Re: Desucon 2011 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Gahika » La Kesä 25, 2011 01:49

Noni nyt on sit vähät kuvat saatu koneelle, muokkauksen kautta kulkeneet, et jos joku tahtoo itselleen jonkin tietyn kuvan muokkaamattomana yms. nii pyytäköön~ :mrgreen:
https://picasaweb.google.com/lindakaari ... cixs6jQ-wE

Avatar
Pöllömedia
Viestit: 28
Liittynyt: Su Elo 08, 2010 15:07

Re: Desucon 2011 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Pöllömedia » Su Kesä 26, 2011 08:07

Odotus on päättynyt sillä Kigurumi Securityn touhukkaan kuvaajan kuvat olisivat nyt kansan nähtävissä Anikin kuva-arkistossa :D

http://kuvat.aniki.fi/index.php?cat=83

Nauttikaa, naurakaa, ällistykää ja bondatkaa toki itsenne.
Kigurumi Security kuvailee taas seuraavan kerran Turun Finn- ja Animeconissa.
Hulluja ideoita ei ole on vain liian sulkeutuneita ihmisiä.

Avatar
.tikli.
Viestit: 44
Liittynyt: To Maalis 02, 2006 11:01
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Desucon 2011 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja .tikli. » Pe Heinä 01, 2011 21:05

Vähän myöhäistä jälkipyykkiä, näin lomareissulta palanneena. Desucon 2011 katkaisi reilut pari vuotta kestäneen cosplaytaukoni, ja olihan se todellakin sen arvoista. Kobatokin pääsi viimein käväisemään kisalavoilla.

Ensiksikin kiitoksia paljon Hoothootille loistavista cosplayjärjestelyistä, ei ole mitään pahaa sanottavaa kisasta. Toivottavasti Traconin cosplaykisat vedetään läpi samanlaisella kunnialla. o/
Asagille edelleen roimasti onnea mukaan Lontooseen ja Ilonalle onnea hyvästä kolmossijasta.

Desucon meni letkeästi, puku ei hajoillut koko päivänä (mitä nyt yksi rima aurinkovarjosta lauantai-iltana) ja tuttuja bongailtiin runsaasti. Vesipömpeleiden jääkylmä vesi maistui myös mulle hyvin, taisi jakaa vähän mielipiteitä. Lauantaina kävin katsastamassa paneelikeskustelun Cosplaykilpailut meillä ja muualla, sekä sunnuntaina Huin CLAMP-luennon. Huin sujuva luennointityyli puri ainakin allekirjoittaneeseen, ja koko aikana ei tarvinnut kelloa vilkaistakaan.

Kaikin puolin loistava con mun osaltani.

Avatar
DuDu
Viestit: 1
Liittynyt: Ke Touko 19, 2010 17:16
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

Re: Desucon 2011 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja DuDu » La Heinä 02, 2011 12:50

Itselleni ei nytten niin hyvät tunnelmat jäänyt vähäisten unien takia. Lauantai kuitenkin oli ehdottomasti paras päivä, vaikka mitään varsinaisesti ei kerennyt tekemään. Petyin paljon.
Oletin myös, että sunnuntaina oli kaikkea mielenkiintoista, mutta näin asia ei ollut. Itseäni kiinnostavat paneelit olivat olleet lauantaina ja lagauksen takia ei jaksanut viihdyttää oikeein ketään. :'D

+++++++++Plussaa+++++++
+ Cosplaynäytösten juonta. Joka vuosi sun jutuille jaksaa nauraa. :}} Ne on aivan ihania. En tiedä miten oikein pystyt.
+ Ihmiset olivat aivan mahtavia tänäkin vuonna
+ Pukuhuone. Oli tilavat ja seura oli parasta! X3
+ Kaaoscosplay oli upea kokemus!!! XD Ja oli se kyllä hauskaakin. Näppärä ohjelma!!

-----Miinusta--------
- Koskacosplay näytökseen osallistuin oli tunin välein tyylin aina jotain mitä piti tehä.
- .... kaikki paneelit jäivät sen takia käymättä...
-..... kavereitten kanssa ei kerennyt hengaamaan tarpeeksi myöskään.
- Sunnuntain ohjelmien vähyys.

Mutta kiitoksia kuitenkin tästä kokemuksesta taas!! :'3
"Sorry I'm late, I'm afraid I got lost on the path of life."

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Desucon 2011 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ma Heinä 04, 2011 16:18

Sunnuntain Välähdys-kilpailun äänestys on nyt avoinna ja vastaavasti lauantain äänestys päättynyt. Sunnuntain äänestys on avoinna torstaihin 7.7. saakka. Molemmat tulokset julkistetaan samaan aikaan kunhan molemmat voittajat ovat vastailleet yhteydenottoihin, jos arvata pitäisi niin ensi viikon aikana.

Avatar
chinor
Viestit: 141
Liittynyt: Ke Marras 08, 2006 21:44
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Desucon 2011 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja chinor » Ti Heinä 05, 2011 23:10

Holly kirjoitti: -Maid-kahvilan hinnat olivat aika päätähuimaavat. Neljä ja puoli euroa kakkupalasta?
Tahtoisin meidokahvilan järjestänä vähän selittää näitä hintoja, kun niin monet ovat niistä valittaneet; hinnat olivat Sibeliustalossa toimivan oman kahvilan Kanrestan kahvilahinnaston mukaisia, sillä kaikki meidokahvilassa että "tavallisella" puolella saatavilla olleet tuotteet tulivat Kanrestan kautta, joten minulla ei ollut niiden hintoihin mahdollisuutta vaikuttaa. Kalliin puoleisiahan ne kieltämättä olivat, mutta toivottavasti maistuivat =)

Meidokahvila on saanut myös palautetta huonosta ohjeistuksesta ja meidopuolen rajaamisesta muusta kahvilasta. Nämä tosiaan jäivät uupumaan, eikä sisääntuloakaan oltu tehty tarpeeksi selväksi. Pahoittelen sekavuutta ja kiitän palautteesta, ensi kerralla paremmin :3

Omasta puolestani kiitän kaikkia meidokahvilan työntekijöitä ja conin muita järjestäjiä jälleen loistavasta conista, jänskättää miettiä mitä kaikkea hienoa vielä tulevaisuudessa saadaan aikaan! Suuri kiitos myös kaikille meidokahvilassa käyneille, toivottavasti onnistuimme ihastuttamaan teitä <3
誰にも優しく愛に生きる人~ あにき~!! | ミカンせいじん | 「森の安藤」

Avatar
Thalionkalwen
Viestit: 190
Liittynyt: Ke Huhti 15, 2009 21:47
Paikkakunta: "Taka"Hikiä
Viesti:

Re: Desucon 2011 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Thalionkalwen » Pe Heinä 08, 2011 15:22

Ukonilma pakottaa minut kirjoittamaan hyvin lyhyesti nopeasti, joten asiaan.

+Desuconissa oli jälleen kivaa, vaikken yhtään ohjelmanumeroa tai paneelia käynytkään katsomassa ja myyntisalistakin ostin vain yhden kapean tussin :lol: .
+Taidekujalla oli paljon hienoa taidetta ja sieltä tulikin jotain pientä ostettua.
+Lauantain sää oli mukavan piristävä.
+Kuvauspalvelu otti vielä viime hetkillä hienoja taidekuvia erilaisella valaistuksella. Ensi vuonna voisi olla tuo erikoisvalaistus pidemmänkin aikaa käytössä ja ihan ennakkoon ilmoitettuna ;).
+Sibeliustalon lounas aloitti sunnuntaipäivän mukavasti.
+Ihmiset pitivät minun (Suomen) ja Ruotsin asuista ja pyysivät kuviakin :) .
+Kiitos kaikille Caramel Dansenia sunnuntaina pelanneille. Piristitte päivääni, kun jumitin Taidekujalla itsekseni kaverini jouduttua perumaan tulonsa :( . Olipahan jotain ajanvietettä, kun kuvittelin Ruotsin vetämässä niitä tanssiliikkeitä.
+Kaverit. Sain petipaikan hotellista ja vielä kyyditkin sinne :D .
+Iltabileet minne kaveri sai ylipuhuttua lähtemään. Olin takuulla paikan ainoa Suomi (toisin kuin conissa) ja arvatenkin myös ainoa Hetalia-cossaaja. Myös paikalle saapuessamme soinut Russian Tetris -kappale nostatti tunnelmaa :mrgreen:.

-En ollut etukäteen tiennyt sunnuntain Hetalia-miitistä, jolloin jouduin Taidekujalla olemaan. No, ei voi mitään.
-Sunnuntain sää: aurinko paistoi liian kirkkaasti valokuvien kannalta, niin joutui silmiä siristelemään.

Mutta siis, kiitokset kaikille seurasta, kuvaamisesta ja kehuista; tulipahan vietettyä 36 tuntia putkeen peruukissa ja bindissä.

Ja täältä löytyvät kahdessa kansiossa Desuconin kuvani: http://picasaweb.google.com/Thalionkalwen
Vain n. puolet tosin, sillä karsin huonompia otoksia asuista, joista otin useamman kuvan ja photoshoot-otoksia joita laitoin suoraan kyseisille cossaajille. Ilmoittakaa, jos haluatte omanne pois tai tarvitsette alkuperäisiä täysikokoisia kuvia. Näitä siis saa vapaasti käyttää ja kuvaajamaininnaksi voi laittaa Thalionkalwenin :D .

Niin, ja Ruotsin (Enriisse) ottamat kuvat löytyvät tuolta: http://s188.photobucket.com/albums/z107 ... sucon2011/
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
- Viti-Vaatturi - tilaustöitä - Tapahtumakuvia - DeviantArt -

Portugali on nyt canon Hetaliassa!

Avatar
Jamfoot
Viestit: 28
Liittynyt: La Heinä 11, 2009 20:34
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Desucon 2011 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Jamfoot » Pe Heinä 15, 2011 22:05

Toisen päivän kuvat on vihdoin netissä osoitteessa picasaweb.google.com/gingermangiant/.

Piti oikeastaan sanoa jo eilen mutta tuli BSOD kun tein erään tyhmän asian Picasan upload-softan kanssa.

Pikaista palautetta:

Iso miinus - Sain coniflunssan, juhannus pilalla.

Plussat:
Järjestelyt luisti loistavasti
Sopiva määrä ihmisiä. Viime vuonna vastustin kävijöiden rajoittamista mutta tuntui kyllä viihtyisämmältä nyt.
Tanaka Koohei ja [kinsoku jikou desu], molemmat vetivät kiinnnostavia ohjelmia.

Avatar
XxyumeganxX
Viestit: 33
Liittynyt: Ma Kesä 20, 2011 17:07

Re: Desucon 2011 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja XxyumeganxX » To Heinä 21, 2011 20:47

Ihana con kuten aina. Tällä kertaa mulla olikin kamu mukana joka kaksinkertaisti mukavuuden :D Myös ensimmäinen kerta cossipuvussa oli mahtava! Sain hirveän monta halia ja kuvapyyntöä (kiitos heille :D) Ainoa miinus on että ohjelmaa on liikaa. Ei mitenkään ehditty käydä kaikissa ja huuhailla sen lisäksi paikan päällä :( Ja loppujen lopuksi kävimme vain 3 ohjelmassa 8D Olisiko ensvuodelle mahd. saada ulkoilmaohjelmaa? Olisi kivaa ainakin jos sää sallisi tehdä jotain hauskaa ulkona :D

No, jään suunnittelemaan kaverini kanssa ensvuoden ryhmäcossia ja saamme hänen siskonsa mukaan 8D Jee! Ensivuotta odotellessa!

p.s. Kuvia täältä
:D Ajatus... pätkii...
Deviantart -> http://xxyumeganxx.deviantart.com/

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 51 vierailijaa