BakaCon 2011 - jälkilöylyt

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Jokirapu
Viestit: 48
Liittynyt: Ti Loka 05, 2010 17:24

Re: BakaCon 2011 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Jokirapu » Ma Touko 16, 2011 16:59

Hauskaa oli, että kiitos vain kaikille (etenkin pelihuoneen porukoille, käytin siellä melkein kaiken aikani). En voi sanoa, että ohjelmassa oli paljon minua kiinnostavaa, mutta eipä se paljon haitannut.
Kaikin puolin oli mukavaa, tapasin mukavia ihmisiä ja aika kului (hieman liiankin) nopeasti.
Tässä näin lyhyesti ja kiireisesti. Mutta hauskaa oli.
~Se pelihuoneen valkoisella Jinillä pelannut otus

Avatar
Elffin
Viestit: 13
Liittynyt: Su Heinä 09, 2006 18:27
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: BakaCon 2011 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Elffin » Ma Touko 16, 2011 17:24

Kiitos vuoden ensimmäisestä conista!
Tuomaroidessani cosplaykisoja minulla meni lauantai kokonaan, ja sunnuntaistakin suurin osa.
Pukujen taso kisoissa oli mahtava. Kiitos siitä kisaajille! Välillä tuntui, että valintojen tekeminen aiheuttaa oikeasti harmaita hiuksia.

Hirveästi en kerinnyt muita luentoja ja paikkoja tutkimaan, mutta katselin ympärilleni sen mitä pienillä tauoillani ehdin.
Erityisesti kiitos aamupalasta ja hienoista elmukelmuun käärityistä eväsvoileivistä, jotka pelastivat koko lauantain!
Cosplaykisan tuomarointi sujui suhteellisen rauhallisissa merkeissä, kiirettä meillä ei ollut missään vaiheessa.
Informaatiossa oli tosin katkoksia ja eroavaisuuksi, jonka takia aikatauluissa oli hieman heittoja ja kisaajia oli hukassa moneen otteeseen.
Suhteellisen sujuvasti homma kuitenkin sujui, ja hyvin kerittiin kaikki tuomarointihommat hoitaa.
Tuomarointitilat olivat todella rauhalliset ja mukavan suuret!

Oman luentoni propeista pidin sunnuntaiaamuna klo 10:00.
Tässä oli hieman ongelmia, koska ovet aukesivat samaan aikaan (10:00), joten en voinut aloittaa luentoani samantien tasalta.
Ihmisillä oli majoituskamppeet vietävänä narikkaan, ja muutenkin oli pakko odotella, että edes suurin osa ihmisistä kerkeäisi istumaan ja asettumaan aloilleen ennen luennon aloittamista.
Pitkitin luennon aloitusta vajaalla kymmenellä minuutilla, mutta silti kuulin harmillisia huokauksia, että kaikki eivät olleet kerinneet luennolle alusta saakka.
Kokoushuone oli hieman pienehkö, ja lisäpenkeistä huolimatta meillä oli hieman ahdasta, mutta tulimme silti toimeen vallan mainosti tässä tiiviissä tilassa.
Ensi kerralla täytyy vain varata hieman enemmän aikaa proppiluennolle, sillä nyt meinasi iskeä pienehkö kiirus. Aika alkoi loppumaan ja olisin halunnut kertoa vielä muutaman asian tarkemmin ja hitaammin.
Kiitos kaikille jotka jaksoitte luentoani kuunnella! Jos jossain tapahtumassa kaivataan proppiluentoa, niin olen mielelläni vapaaehtoinen sellaista pitämään.
Tuntuu, että Suomessa sille voisi oikeasti olla tarvetta ja kysyntää. Palautetta luennosta ottaisin myös mielelläni vastaan.

Poleenin tilat olivat suhteellisen mukavat. Sali oli mahtava, ja useaan otteeseen juontajien vitsit jaksoivat naurattaa.
Kiitos kaikille järjestäjille, kävijöille ja cosplaykisaajille!

EDIT: Ai niin, ja kiitos kaikille, jotka tunnistivat Final Getsuga Tenshou Ichigo - cossini!

-Elffi

Avatar
Paha sotaherra
Viestit: 602
Liittynyt: Ti Huhti 10, 2007 16:09
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: BakaCon 2011 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Paha sotaherra » Ma Touko 16, 2011 17:35

Tässä ottamani kuvat.

Itse con oli oikein onnistunut ja ehdottomasti viime vuoden Bakaa parempi. Lauantai kului sinne tänne juoksennellessa kun piti sekä ehtiä ohjelmanumeroihin että tavata kavereita ja olla taidekujalla myymässä. Tilat olivat hienot ja oikeaan paikkaan löysi suhteellisen helposti. Ohjelmatarjonta oli ihan kelvollista, tosin itse kävin katsomassa vain proppiluennon sekä Mikä tässä mättää -paneelin. FFFight olisi voinut olla kivaa katsottavaa, mutta kilometrien mittaisilta näyttävät jonot tuhosivat mielenkiintoni.

Sitten perinteiset risut ja ruusut:

- ISO MIINUS taidekujalaisten majoitusinfosta. Meille taidekujalaisille oli sanottu majoituksen löytyvän Agricolalta, mutta infon sisältäneen sähköpostin saanut kaverini ei ollut löytänyt mitään tarkempia ohjeita oikeasta rakennuksesta. Kävelimme lauantai-iltana kaverini kanssa lopen uupuneina conpaikalta Agricolalle ja B-rakennukseen. Sieltä vastattiin "Ei oo nimet listassa, ei oikein tiedetä tästä mutta menkää C-rakennukselle". Raahauduimme pihan poikki C-rakennukselle, missä meitä tervehti lukittu ovi. Palasimme B-rakennukselle mutta tällä kertaa vänkärimajoituksen ovelle, josta meidät neuvottiin A-rakennukselle. Siellä tapasimme muutaman henkilön jotka sanoivat etteivät tienneet mistään mitään mutta että kannattaisi odottaa jotakuta joka tietäisi. Kaverini lähti -- onneksi -- katsomaan käytävän päästä ja löysi vihdoin ja viimein taidekujalaisten majoitukseen tarkoitetut luokat.
- Taidekujalaisten infoaminen ylipäätänsäkin. Saavuimme kaverini kanssa paikalle lauantaina heti ovien avattua, mutta päästyämme taidekujalle vapaita pöytiä oli jäljellä enää pari-kolme ja nekin kaikki siellä toisessa huoneessa, jonne ihmiset eivät niin hyvin löytäneet. Missään välissä meille ei oltu sanottu, että taidekujalaisten olisi mahdollista päästä sisään aiemmin varaamaan pöytää ja järjestelemään myytäviä.
+ Uusi sijainti. Ihanaa kun tällä kertaa ei tarvinnut talsia loputtomalta tuntuvaa matkaa ruokapaikan perässä. Heseen hiippasi tapahtumapaikalta muutamassa minuutissa.
+ Mikä tässä mättää -paneeli.
+ Kuvauspiste henkilökuntineen.
+ Taidekujalaisten majoitus muuten kuin infon ja sijainnin osalta. Luokkamajoitus oli oikein toimiva ja paikan päältä saatavat patjat, tyynyt ja peitot pelastivat paljon.

Edgeworth ja nalle kiittävät~
Sisko: "Mitä sä teet?"
Minä: "Yritän tässä näyttää ruotsalaiselta kreiviltä."

Cosplayshogunaatti eli lyhyemmin Naatti

Avatar
Edeae
Viestit: 39
Liittynyt: To Heinä 03, 2008 12:53
Paikkakunta: Kalakukkovaltakunta

Re: BakaCon 2011 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Edeae » Ma Touko 16, 2011 19:23

Jesh, kesän conikausi pyöräytetty käyntiin ja after-con fiilikset varjostaa varmasti koko tätä viikkoa. Pieksämäki on conipaikkana ihana, kun Kuopioon pääsee helposti hurauttamaan omaan sänkyyn yöksi nukkumaan <3

Varsinaista palautetta löytyy blogin puolelta täältä Baka part 1 ja pikkuriikkisen myös tämän päivityksen lopusta: Baka part 2: Beatrix.

"Ihan jees" coni siis. Ohjelman vähyys ja tiedotuksen tökkiminen vaan saivat oman verenpaineeni nousemaan aika tehokkaasti.

Avatar
Mabatsekker
Viestit: 54
Liittynyt: Ke Maalis 05, 2003 23:14
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: BakaCon 2011 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Mabatsekker » Ma Touko 16, 2011 19:48

Paras (ja ensimmäinen) BakaCon ikinä! Harmaantunut Aurinkolasein sisälläkin varustautunut Pokémon-proffa kiittää järjestäjiä ja osallistujia loistavasta tapahtumasta! Yhtä pientä jäynää lukuunottamatta (keltaisen teipin omaavat suihkujekkuilijat, tietänette ketä olette..) sujui tapahtuma haavereitta. Sääli ettei ehtinyt oman ohjelman vuoksi Pokémoneja enempää vaihtelemaan, kenties seuraavalla kerralla. (Missä on yhtä iso keskittymä pelaajia ja/tai Pokéwalkereita? n. 20x yhteydenottoa walkereiden kesken!)

Iltabileet. Ah. Vaikka pitikin pahiksena mennä kulman taakse juomaan batterynsä pois, päihteettömyys ehdotonta plussaa kun uskalsivat siten kaikenikäiset ottaa osaa ja pitää hauskaa tamppauksen parissa. Vesipisteet hengenpelastajat. Karkin ostamisessa baaritiskiltä on jotain hienoa :D

Toivottavasti AYB-videopeli-meemu-ohjelma maistui, palaute tervetullutta.

+ Majoitus ja muonitus
+ Ohjelmajärjestelyt kokoushuoneessa
+ Iltabileet
+ Kapteenin bilekirjaan monta upeaa piirrosta ja sivustoa seurattavaksi :3
+ .. No kaikki oikeastaan :D
<3 Catgirls :3

Avatar
Anderson
Viestit: 39
Liittynyt: Ke Loka 06, 2010 21:12
Paikkakunta: Helsinki

Re: BakaCon 2011 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Anderson » Ma Touko 16, 2011 20:12

Noniin nyt sai vihdoin kuvat lisättyä :) http://s1094.photobucket.com/albums/i44 ... on%202011/ jos käytätte mainitkaa nyt ainakin kuvaaja ^^
AMEN! :P

Ikza
Viestit: 1
Liittynyt: Su Touko 15, 2011 19:20

Re: BakaCon 2011 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Ikza » Ma Touko 16, 2011 20:38

Bakacon. Ah.

Sujui paljon mukavammissa merkeissä kuin viime vuonna, lähinnä sään ja parempien tilojen puolesta.
Niin, ne tilat. LOISTAVAA BAKACON, LOISTAVAA. Pointsit sille, joka keksi tämän tilan. Pelien sijoittaminen erilliseen rakennukseen oli myös toimiva ratkaisu.

Cosplayn taso oli Bakaconin kokoiselle conille varsin mukava. Itse valitsin lauantaille asun, jonka mahdollisimman harva tunnistaisi, se oli enemmänkin sellainen kokeilu. Sain kuitenkin positiivista palautetta ja tästä on hyvä jatkaa kohti haasteellisimpia pukuja! Sunnuntaikin meni kivasti cossailun merkeissä.

Ohjelma. Ei liikaa, ei liian vähän. Aiheina ei kauheasti uutta ja mullistavaa, mutta tuttu ja turvallinen takaa ainakin kävijät.

Iltabileissä oli hauskaa. Tai no. Nojoo, oli siellä.

PS. En ollut varmastikaan ainut, johon eräs ahdistelija kävi kirjaimellisesti käsiksi. Onneksi ei sentään koko conin ajan. En kuitenkaan katsonut tarpeelliseksi sanoa conin henkilökunnalle, koska kun pyysin häntä jättämään minut rauhaan, hän totteli. Muttei ollut kovin mukavaa. Tämä ei kuitenkaan pilannut onneksi tunnelmaa, hauskaa oli ja seuraavaa Bakaconia odotellessa!

Avatar
saino
Viestit: 170
Liittynyt: La Touko 02, 2009 16:18

Re: BakaCon 2011 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja saino » Ma Touko 16, 2011 21:36

Kivaa oli! Vaikutti järjestelyt pääosin pelaavan, joten se että, listassa on sata miinusta ei tarkoita, että olisi ollut missään määrin oikeasti kamalaa!

+ Edo-luento oli aika jees. Kemppi vaikutti osaavan asiansa, ja vaikka kuulin sivukorvalla muilta kritiikkiä, minuun puri toteutus aika hyvin. Opin viimein Japanin historian kausien järjestyksen, olen hyvin ympeä siitä ettei Heian-kauden ja Edo-kauden välissä aivoissani ole vain tyhjää! Powerpointissa oli aika paljon typoja, kuvat olisivat olleet kivoja ja kulttuurista puhuminen, yksityiskohtia esim rangaistuksista vähän liikaa - mutta opin paljon ja se on pääasia.
+ taidekujan tee- ja kahvipiste! ja erillinen majoitus liikuntasalia pienemmässä tilassa!
+ mukavat taidekujalaiset, kivaa seuraa iltaisin ja tauottajia päivällä :) toki kiitos kaikille muillekin kavereille, tutuille, randomjuttelijoille jne!
+ conpaikka oli aika jees tuon kokoiselle porukalle, ja viereiset puisto ja järvenranta kivoja.
+ desubussi säästi matkarahaa ja kävelymatkaa. En tiedä, kehtaanko valittaa siitä, että järjestäjät/osa heistä ei ollut selvin päin, mutta koska häiriötä siitä ei syntynyt niin ihan sama.
+ kartta (muutenkin hyvän) ohjelmalehden takakannessa! En tiedä olisinko löytänyt ruokaa ilman karttaa :D
- majoitus kaukana! onneksi, onneksi en joutunut kantamaan taidekujakamoja sitä matkaa!
-+ taidekujan sijainti. Periaatteessa oikein hyvä, MUTTA takahuoneeseen oli vaikea löytää ja myynti jäi hyvin pieneksi. Taidekujan sijoittelu on aina vaikeaa...mutta tämä kuja oli harvinaisen epätasa-arvoinen...
- valvomaton majoitus!! kuulemma kävijämajoitusta vahdittiin, mutta järkkäri/taidekuja/ymsmajoitukseen pystyi kävelemään suoraan sisälle lähes joka kerta ovesta kulkiessani (myös kuulemma seitsemältä aamulla, noi iltapäivä-ajat nyt vielä jotenkuten ymmärtää...)
- Poleenin kahvilan huono palvelu ('onko noi mozzarellaleipiä?' 'joo juustoa' tai 'paljon noi maksaa' 'katso hinnastosta')
- majoitustiedotus oli vähän heikkoa (kuten Paha sotaherra sanoikin jo). Majoitusvastaava ei ollut paikalla eikä puhelinnumeroa ollut virallisesti kellään. Myös muutenkin puhelinnumeroita olisi voinut jakaa enemmän! Onneksi asiat kuitenkin järjestyivät, mutta jos olisi ollut isoja ongelmia...
- vesipisteet olis olleet kivat...mutta kuulemma hajosivat tai jotain, että ainakin yritystä oli?

Terkuin lauantain taidekujalla koulupuvussa hengannut, sunnuntain Bakumanin Akiton cossaajista se pienempi :)

olikohan siinä kaikki...
"Kai sä tiedät, että teitä pidetään friikkeinä?"

Sinu
Viestit: 67
Liittynyt: Ma Heinä 28, 2008 13:53

Re: BakaCon 2011 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Sinu » Ma Touko 16, 2011 22:20

Bakasta jäi oikein hyvät fiilikset. Hyvä ja kevyt aloitus conikaudelle.

+ Tilat! En ole ollut aiemmin Bakaconissa, mutta tämä toimi. Puisto oli vieressä ja conipaikalle oli helppo löytää vaikkei ollut koskaan käynyt Pieksämäellä.
+ Karaoke... Hyvä, että sai laulaa muutakin kuin vain anime-tunnareita. Lisäksi karaokein pitäjät vaikuttivat mukavilta. Eikä se laulu kuulunut liian kauas huoneen ulkopuolelle.
+ Crossplay-luento. Todella sympaattinen kaksikko vetäjinä. Tietenkin asiat eivät olleet mistään uusimmasta tai yllättävimmästä päästä, mutta monia 'ahaa'-elämyksiä sai silti. Lisäksi luennon lipsahdukset naurattivat vielä loppu päivästä. ("Eli jos teillä on kaveri joka pitää pikkulapsista---")
+ Ilmaiset parkkipaikat heti conipaikan vieressä!
+ Enzio! En todellakaan odottanut törmääväni Assassin's Creedin hahmoihin. Kun tulin lauantaina paikalle, tämän hahmon bongaaminen pisti conivaihteen lopullisesti päälle.

- Ohdelman jakautuminen. Kaikki ohdelma, mitä alun perin oli ajatellut mennä katsomaan, oli siirretty loppujen lopuksi sunnuntaille. Tämä oli aika pettymys kun oman yhden päivän (launatain) rannekkeensa oli tilannut kuitenkin joskus talvella, eikä silloin vielä tiennyt ohdelmalehtisestä kuin että mitä mahdollisesti on tulossa. ):
- Myyntipöytien ja taidekujien samanlaiset valikoimat. Tähän ei conin järjestäjät voi tietenkään vaikuttaa, mutta en ihmettelisi jos huono myynti johtuu osin siitä ettei erotuta edukseen/ole tuotu valikoimaan mitään uutta viime vuosista.

Mutta hauskaa oli! Tuli onneksi murrettua se harhaluulo, että pienemmät conit olisivat jotenkin huonompia kuin isot. ^^
Hides my true shape, like Dorian Gray.

Avatar
Siikakala
Viestit: 50
Liittynyt: To Touko 12, 2005 00:03
Paikkakunta: Tampere

Re: BakaCon 2011 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Siikakala » Ma Touko 16, 2011 22:34

Kuvauspisteellä otettiin paljon kuvia, ja suuri osa niistä on käsitelty jo ja löytyvät osoitteesta

http://kuvat.aniki.fi/c/81

Loput tulevat lähipäivinä :)
kuvat.aniki.fi - Ylläpitäjä

Avatar
Pekasus
Viestit: 13
Liittynyt: Ti Kesä 17, 2008 10:47
Paikkakunta: Jämsä

Re: BakaCon 2011 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Pekasus » Ma Touko 16, 2011 22:38

Tässä pieni video, jonka kaverini pisti kasaan Bakassa ottamistamme kuvista, toivottavasti hän saa loputkin kuvat nettiin jossain vaiheessa :D

http://www.youtube.com/watch?v=eGISzGx4 ... ideo_title


P.S. Kiitokset kaikille todella mahtavasta conista, pyrin kirjoittamaan paremman kuvauksen coni tunnelmistani, kunhan tokenen, ole tämän päivän ollut vielä ihan eri planeetalla :P
a.k.a. Ryuu No Chi

Jämsän Otakut

Avatar
Kangaskasa
Viestit: 146
Liittynyt: To Touko 25, 2006 13:48
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: BakaCon 2011 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Kangaskasa » Ti Touko 17, 2011 10:09

Ensiksi: ne harvat kuvat, joita vieraista ihmisistä otin, löytyvät täältä: http://s569.photobucket.com/albums/ss13 ... on%202011/

Muut tutut saavat kuvia sitten kun kerjäävät.

Tämä oli nyt allekirjoittaneen kolmas kerta Bakaconissa ohjelmanpitäjänä. Selvästi olemme jo Lirlyksen kanssa vakiokamaa. Pidimme siis crossplay-aiheisen luennon lauantaina, siitä olisi mukava saada lisää palautetta! (kiitän jo nyt yhdestä bongaamastani positiivisesta palautteesta!)

Sitten plussia ja miinuksia:

+ ohjelmanpitäjien majoitus omissa huoneissa&patjat,tyynyt ja peitot valmiina
+ tapahtumapaikka oli hieno
+ kuvauspalvelussa jaksettiin loputtomia ryhmäposeerauksiamme
+ cosplay-kisan ja ylipäätään cossien taso
+ Green roomin nuudelikeitto

- cosplay-kisassa pro-kisaajille esitetyistä kysymyksistä osa oikeasti spoilasi ihan kivasti
- itsellä oli onneksi auto, mutta voin kuvitella että autottomien kulkeminen majoituksen ja conin välillä saattoi olla aika tuskaista
- proppiluennon tila oli auttamattomasti liaan pieni ja ajoitus huono (ovien avautumisen aikaan alkavat ohjelmat ovat mielestäni aina huonosti ajoitettuja)

Sääli oli myös, että cosplay-kisassa osa sarjoista oli alikansoitettuja. Siitä tosin ei voi syyttää järjestäjiä, vaan meitä kävijöitä!
42 42 564 
ハロオ ハロオ しにがみさま!

http://tinneri.deviantart.com/

Avatar
Vivilan
Viestit: 157
Liittynyt: Ti Joulu 09, 2008 19:40
Paikkakunta: Helsinki

Re: BakaCon 2011 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Vivilan » Ti Touko 17, 2011 20:57

Ensiksi on on sanottava, että Bakacon oli hyvin onnistunut coni ja jäi varsin hyvät fiilikset koko viikonlopusta, vaikka aika tuntui kuluvan välillä aivan liian nopeasti. Paikalla oli myös paljon ihmisiä joiden kanssa tuli vaihdettua kuulumisia, tutustuinpa myös muutamaan uuteen tuttavuuteen. ^^

Saa tästä loppupalautteesta kumminkaan mitään hienoa yhtenäistä tekstiä, niin listaan nopeasti joitain mieleen jääneitä seikkoja.

- Sijoittelu: Conialueen sijoittelu oli ruokailun kannalta hyvä, kävin tavoistani poiketen molempina päivinä syömässä ihan semi-oikeaa ruokaa. :'D Karaoke oli ihan mukava olla siinä lähellä, vaikka itseä olisi enemmän se tanssipeli kutkuttanut siinä päärakennuksen sisällä. Välimatka majoituksesta coniin –ja eritoten iltabileisiin- oli varsin pitkä, mutta no.. kaikkea ei voi saada. Itselle tosin viimevuotisessa Bakassa yksi isoin plussa oli tosin juuri se, että iltabileet olivat samassa paikassa kuin tapahtuma.
- Majoitus: voisiko sinne lauantain iltapäivälle järjestää joku autollinen vänkäri tai joku, joka pystyy jo ennen kuutta päästämään ihmisiä sisään? Meni tuonkin takia AMV-dance ohi suun, vaikka autolla liikuimmekin. Tai olisiko iltabileet muutenkin voineet alkaa hieman myöhemmin, että sinne olisi vaikka suoraan tapahtumapaikalta ehtinyt ennen homman alkua tulla ilman, että olisi pitänyt lähteä kesken cosplay-kisojen?
- Iltabileet: tuli hieman ylivahdittu olo kun koko ajan oltiin puhalluttamassa. Suomen tyhmimmäksi coniksi meininki oli aikas vakavaotteista. Muuten hyvä meininki, pääsi pitkästä aikaa tanssimaan oikein kunnolla. :')
- Järjestyksenvalvojat: Pääosin ihan mukavaa porukkaa, mutta muutama tapaus kyllä todella synkisti välillä päivän. Onko aivan pakko olla kuin ananas housuissa, kun kysytään ihan asiallisesti tietoa?
- Väljyys. Alan kohta melkein kaivata niitä coneja, missä sai kyynärpäätaktiikalla raivata tiensä minne tahansa olikin menossa. Melkein. :’D Tilat olivat muutenkin varsin hyvät tämän kokoiselle conille.

Ohjelmia tuli myös seurattua, niistä nopeiden muistiinpanojen lisäksi jäivät mieleen mm. nämä seikat:

Mikä tässä mättää?
- Välillä vähän kovasanaista menoa, mutta toisaalta kun kaikki haukuttiin niin ehkä siitä on hieman vaikeampi ottaa nokkiinsa? :'D (jos siis sattui olemaan listalla)
- Piinapenkin idea ei oikein auennut, kun ihmiset oikeastaan vain pyydettiin sinne istumaan
- Kai jo nyt tähän mennessä se puhelinnumero on saatu? xD
- Pistävää huumoria ja vetäjällä oli myös pokkaa sanoa asiansa suoraan päin naamaa. Pisteet siitä.

Maskeerauspaneeli
- Tarjosi ideoita ja ajateltavaa, sekä kikkoja näiden toteutukseen
- Mukavanoloiset vetäjät
- Paikan päällä maskeerattavien mallien käyttö
- Mistä sitä silmänalusmeikkiä saa? o_o
- Oli ehkä hieman liian pitkä ainakin sunnuntaipäivälle (syytän lyhyitä yöunia), mutta kyllä hommaa kuunteli mielellään. Ainakin asiat sai käsiteltyä loppuun rauhassa.

Proppien rakentamisen lyhyt oppimäärä
- Jo mainittu pitopaikan pienuus. Tälle olisi voitu tehdä sama mikä ’Mikä tässä mättää?’ -ohjelmalle tehtiin viime vuonna ja siirretty isompiin tiloihin. Toisaalta nyt materiaalit yleisössä kiersivät kai hyvin ja tunnelma oli ainakin itsellä vähän leppoisampi kuin isommassa salissa, uskalsi jopa asioita kysellä ohjelman jälkeen. :') Ohjelma olisi tosiaan voinut alkaa avajaisten tapaan vaikka edes puolta tuntia ovien avaamisen jälkeen. On kumma, että tämä seikka otettiin huomioon ensimmäisenä päivänä, mutta sunnuntaina ei, kun narikkaan on väistämättä melkein yhtä pitkä jono kuin FFFightiin.
- Tiivis paketti, joka inspiroi ja avasi proppien rakentamisen saloja vähän paremmin kuin ’softiksella saa paljon aikaan, hankkikaa sitä jostain ja työstäkää jollain’
- Muidenkin katsomieni ohjelmian tapaan hyvä ja asiallinen vetäjä
- Prosessikuvat (”Ja siinä on kilpikonna”)

Crossplay -luento
- Kerrattiin ja syvennettiin vanhaa, esim. toppaukset ynnä muut vartalonmuokkaukset (uutena lantion litistys ja miesten toppaus)
- Uusia näkökulmia esim. kuvaamiseen, kuvakulmiin, poseeraukseen, cossi-parin valintaan
- Havainnointikuvina omat kuvat; ei tarvinnut mietiskellä leikillään, löytyykö esityksen lopusta kenties lähdeluettelo ja havainnollistaa hommaa ihan oikeasti aika hyvin, kun ihmiset ovat koko ajan kuvissa samat.
- Asiallinen ja selkeä esiintyminen, muttei todellakaan mikään ’moi, me tiedetään tästä asiasta kaikki ja kerrotaan se Teh Ainoa Oikein Totuus’
- Jo mainitut lipsautukset. :'D
- Tuntui, että luento oli vasta alkanut kun se oli jo loppumassa. Kai se on hyvä merkki, jos kerta niin hyvin uppoaa kuuntelemaan? ^^" (Tämä taisi olla vähän sama Traconin Peruukki-luennollakin. Asiapitoista, tiivistä pakettia.)

Ja pakko näin yleisesti sanoa noiden heijastettavien tekstien asettelusta jotain, mikä on jo pidemmän aikaa ollut mielessä: voisiko niistä dioista jättää noin 1/3 alhaalta tekstittä? Ei pelkästään tässä conissa, vaan monissa muissakin aikaisemmissa niiden tekstien lukeminen on välillä mennyt yhdeksi heiluriliikkeeksi, kun joko ohjelman pitäjät ovat tiellä riippumatta sijainnistaan lavalla/pöydän takana tai teksti on vain yksinkertaisesti melkein lattiassa, jolloin eritoten lähempää saattaa olla välillä vaikeaa nähdä. Muutama dia lisää ei haittaisi ainakaan allekirjoittanutta. Myös tekstien kokoa kannattaa katsoa, tässä conissa taisi suurimmalla osalla olla ihan nähtävää tekstiä.

Lopuksi jälleen, kiitos kaikille joiden kanssa aikaa tuli vietettyä. ^^ Oli mahtavaa niin conipaikalla, pe- ja la-iltoina, mäkkärissä sekä Desubussissa.
Kuvia ei itse tullut otettua, kun en tuota vanhaa mötikkää jaksanut mukaani ottaa. :'D

TLein
Viestit: 371
Liittynyt: Ma Heinä 21, 2003 22:02
Paikkakunta: Helsinki

Re: BakaCon 2011 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja TLein » Ti Touko 17, 2011 23:04

-Setä_Gin
Don't drink and derive, because Alcohol and Calculus don't mix!

Avatar
Anderson
Viestit: 39
Liittynyt: Ke Loka 06, 2010 21:12
Paikkakunta: Helsinki

Re: BakaCon 2011 - jälkilöylyt

Viesti Kirjoittaja Anderson » Ti Touko 17, 2011 23:26

Tulipa sitä ajankuluks väsättyä tommonenkin :P http://www.youtube.com/watch?v=IzH5H9ZLQvM :roll:
AMEN! :P

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa