Ropecon 2011

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Ketsueki
Viestit: 37
Liittynyt: Su Helmi 13, 2011 13:54
Paikkakunta: Jalasjärvi

Ropecon 2011

Viesti Kirjoittaja Ketsueki » La Huhti 23, 2011 12:57

Niin, eli olen ehkä menossa Ropeconiin 2011 ja se olisi ensimmäinen Ropeconini. Olen ollut kerran Traconissa mutta Ropecon on kuulemma hiukan erilainen, joten toivoisin että joku voisi mahdollisesti hiukan valaista minua. Kun en oikein koskaan ole ropettanut virallisesti. Pitääkö sinne laittaa asu jne..?
Keitä muita sinne on tulossa? Olisi kiva tietää! Jos täällä on jo tästä conista viestiketju niin sanokaa, en sitten vain löytänyt sitä!
Asiaa!!

Avatar
Mary Leathert
Viestit: 189
Liittynyt: Ti Maalis 16, 2004 21:45
Paikkakunta: Pori/Tampere

Re: Ropecon 2011

Viesti Kirjoittaja Mary Leathert » La Huhti 23, 2011 13:23

Ei tosiaankaan tarvitse pukeutua, sen enempää kuin missään muussakaan conissa. Saa, jos haluaa, tietenkin. Sekään ei haittaa, vaikka ei olisikaan ennen ropettanut, osa ohjelmasta on tarkoituksella aloittelijaystävällistä, eikä siellä muustakaan suljeta pois (joskin jotkut pöytäpelinjohtajat toivovat sääntöjen tuntemista).

Ropeconissa on ohjelmaa aika laajasti, pöytäpelejä, larppeja, figupelejä, korttipelejä, lautapelejä, puheohjelmaa näihin kaikkiin liittyen, työpajoja, tanssiaiset, jne.

Otaniemessä pyöritään, keskuspaikka on Dipoli, mutta osa ohjelmasta on jakautunut ympäri aluetta. Ovet on auki yötä päivää, lattiamajoitusta tarjotaan. Kivana lisänä Dipolin edessä on ollut ruoanmyyntikojuja festarityyliin.

Conin sivut: www.ropecon.fi varmaan valottavat asiaa paremmin kuin minä. (Niille tulee lisää sisältöä kevään/kesän mittaan). Viime vuoden conin sivut: http://www.ropecon.fi/pmwiki/index.php/2010/2010 Homma tulee olemaan hyvin samantyylistä varmaan tänäkin vuonna.
"I saw so many things/but like a dream/always losing me/in a cloud" "Heaven's Not Enough", Yoko Kanno

leathert.tumblr.com Random reblogging.

Avatar
Ketsueki
Viestit: 37
Liittynyt: Su Helmi 13, 2011 13:54
Paikkakunta: Jalasjärvi

Re: Ropecon 2011

Viesti Kirjoittaja Ketsueki » La Huhti 23, 2011 13:33

Kiitos. Kyllä sinäkin aika paljon valotit, oletko itse tulossa 2011 vuonna Ropeconiin?
Asiaa!!

Avatar
Mary Leathert
Viestit: 189
Liittynyt: Ti Maalis 16, 2004 21:45
Paikkakunta: Pori/Tampere

Re: Ropecon 2011

Viesti Kirjoittaja Mary Leathert » Su Huhti 24, 2011 14:18

Vähän riippuu työvuoroista. Mutta jos tulen, olen työvoimana, varmaan lipunmyynnissä.
"I saw so many things/but like a dream/always losing me/in a cloud" "Heaven's Not Enough", Yoko Kanno

leathert.tumblr.com Random reblogging.

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Re: Ropecon 2011

Viesti Kirjoittaja jtn » Ma Huhti 25, 2011 22:04

Ropeconiin lähtöä funtsiessa kannattaa miettiä myös seuraavia käytännön asioita:

1. Ropecon on roolipelitapahtuma. Eli sen ohjelma keskittyy roolipeleihin ja niiden lieveilmiöihin bofferimiekkailusta alkaen ja pomppulinnoihin päättyen. Toki osa asiasta koskee myös japaninmaata, mutta fokus on ihan muualla. Eli jos ropet eivät kiinnosta, voi tapahtumasta olla vaikeaa saada paljoa irti. (toisaalta tiedän eräitäkin tapauksia jotka menevät sinne vain hengaamaan tekemättä oikeastaan yhtään mitään muuta, joten yleistykset ovat aina yleistyksiä)

2. Ropeconin pääsymaksu on sen verran suuri, että sen saattaa pienemmällä budjetilla paikalle tullessaan joutua ottamaan huomioon. Koko kokko (viikonlopun kattava lippu) on oman muistini mukaan maksanut sellaiset 20e. Työvoimana, ohjelmanjärjestäjänä tai vastaavana pääsee sisään ilmaiseksi, tai ainakin alennuksella.

3. Paikalliset palvelut - varsinkin ruokapuolella - ovat rajalliset verrattuna esmes Tampere-talon ympäristöön. Ruokakojut osittain korvaavat tätä, mutta paikalta saatava mättö on aika lailla painottunut snägärityyliseen ruokaan. Dipolissa on ruokaravintola, mutta sieltä ruuan tilaaminen conin aikana takaa pitkän odotuksen ennen annoksen saapumista. Otaniemessä on yksi ruokakauppa, tosin sekin aika pieni. Lähin isompi keskus (Tapiola) on bussimatkan, tai kohtuullisen pitkän kävelyn päässä.

4. Conin palvelut ovat yleensä aika hyvät alkaen lattiamajoituksesta ja päättyen saunomismahdollisuuteen.

5. Dipolia on aikojen kuluessa epäilty epä-euklidiseksi Cthulhun suunnittelemaksi kompleksiksi. Ensikertalaisen kannattaa siis varata vähän aikaa paikkaan totutteluun, jotta löytää minne haluaa mennä.
- Jussi Nikander

Avatar
SILVERDROPS
Viestit: 21
Liittynyt: Su Huhti 03, 2011 17:22
Paikkakunta: Vantaa

Re: Ropecon 2011

Viesti Kirjoittaja SILVERDROPS » Pe Touko 06, 2011 19:08

Sen sanon, kun viimevuonna olin ropeconissa ja aion tänäkin vuonna mennä, että saa pukeutua, mutta ÄLÄ cossaa mitään animehahmoa!! Koska silloin sinut dissataan ulos conista, koska ropecon on roolipelicon, EI japanihörhöjen con. Itsellenikin tämä valottui viimevuonna, onneksi en ollut pukeutunut ihmeellsiesti, kaverini valottivat että siellä dissataan selkeästi erottuvia japsiernuja ja anime/mangahahmojen cossaajia haukutaan ja syrjitään. TOISAALTA esim. FF hahmoja voi cossata, koska kyseessä on peli, niin se on roolipelaamista, mutta jos pukeudut Narutoksi tai Kuroshitsujin Cieliksi niin saat osaksesi murhaavia katseita yms. Varoituksen sana! Mutta kyllä on tosi hyvä coni, kannattaa tulla, mutta täytyy muistaa, että conissa conin tavalla :D

Loviatar
Viestit: 10
Liittynyt: Ke Huhti 13, 2011 01:52

Re: Ropecon 2011

Viesti Kirjoittaja Loviatar » Pe Touko 27, 2011 02:36

Koen nyt jotenkin asiakseni vähän selventää Ropecon-asiaa, vaikka olenkin niin junnu että olen käynyt siellä vasta kuutena vuonna peräjälkeen ja tänä vuonna tulee seitsemäs. Jos joku vanhempi ja viisaampi Ropecon-pieru haluaa tulla tähän kommentoimaan jotain, tehköön hän sen. Tämä on kuitenkin vain yhden ihmisen mielipide.

Ropeconin juttu on tämä: se on Ropecon. Siellä ei järjestetä animeen tai mangaan liittyvää ohjelmaa. Siellä ei ole cosplaykisaa. Siellä ei ole tanssipelejä, animekaraokea, paraparaa, FFFightia (todennäköisesti, on kai siellä joskus muinoin ollut mutta en ole varma onko parina viime vuonna ollut) eikä yleisestikään ottaen mitään muuta ohjelmaa, mitä anime- ja mangatapahtumissa on. Tunnelma on hillitympi, ohjelma on yleensä aika serious business tiettyjä poikkeuksia lukuunottamatta, ja heittäisin näin ilman statistiikkoja, että sukupuoli- ja ikäjakaumat ovat radikaalisti erilaiset.

Ropecon on tapahtuma ensisijaisesti pöytäroolipelaajille, keräilykorttipelaajille, lautapelaajille, figupelaajille (ja muille vastaaville pelaajille, anteeksi jos loukkaannut verisesti siitä että missasin suosikkisi), larppaajille, historiallisten aikakausien elävöittäjille, ja yleisesti scifi- ja fantasiafaneille. Lisäksi siellä on kaubamajallinen kivaa tavaraa, reippaasti kaikille avoimia pöytäroolipelejä ja larppeja, ja superkäheät tanssiaiset. Jos nämä kiinnostavat, ei muuta kuin mukaan.

Ropeconissa kannattaa kuitenkin huomata tuo ylläolevassa viestissä mainittu lievä, no, paha veri animeharrastajia kohtaan. Ennen kuin Suomessa alettiin järjestää isossa mittakaavassa animetapahtumia, Ropeconissa vielä jotenkuten siedettiin animeharrastajia. Nyt kun Suomessa on pilvin pimein animetapahtumia, aika monet ropepatut ovat sitä mieltä, että anime pysyköön omissa coneissaan ja poissa Ropeconista.

Ja siitä cosplaysta: todennäköisesti sinua mulkoillaan etäältä ja sosiaalisesti rajoittuneemmat saattavat tulla haukkumaan, jos saavut paikalle Pokemon-puvussa tai satiiniseifukussa. Jos haluat välttämättä cossata jotain animehahmoa tapahtumassa, valitse edes sellainen, joka ei ole huomiotaherättävän... miten sen sanoisi, animemainen. Ja vaikka cossisi olisi kuinka hieno eikä välttämättä edes animeteemainen, varaudu siihen, ettei juuri kukaan huomioi cossiasi sen kummemmin. Ropeconissa oli pari vuotta sitten Bioshockin Big Daddy. Siitä on vaikea pistää paremmaksi.

Avatar
Lmmz
Otaking
Viestit: 521
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:34
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Ropecon 2011

Viesti Kirjoittaja Lmmz » Pe Touko 27, 2011 17:43

Itse en nyt ihan tuollaista penseää henkeä animeväkeä kohtaan ole Ropeconissa havainnut - se on paljon voimakkaampaa esim. Finnconin tiettyjen (huom, ei kaikkien) scifistien piireissä. Ehkä tässä enemmänkin oli jonkinlainen animeteemaisten conien väelle stereotypinen käytösmalli, jota ropeconiin ei haluta. Varmaankin kliseisesti sellainen 14-vuotiaiden yaoi-fanien kirkuminen ja juokseminen päättömästi ympäriinsä ES:n voimin.

Minusta Ropeconiin kannattaa tulla, jos roolipelit kiinnostaa - tai sellaisen kaveriporukan mukana, jotka tapahtumassa ovat aiemmin olleet ja sitä kehuvat ja osaavat kertoa mistä on kyse. Kyllähän siellä viikonlopun viettää iloisesti hengeten irrallaan todellisuudesta kolmentuhannen muun kanssaihmisen kanssa, mutta silti enemmän tapahtumasta saa silti irti jos pelitkin kiinnostavat.

Nyt toki tähän väliin pitää puffata Traconia (jälleen syyskuussa Tampereella). Nimensä mukaisesti Tracon on roolipeli- JA animetapahtuma, eli sinne ovat tervetulleita niin kissankorvaiset hengaajatkin kuin salskeat boffaajat tai päivänvaloa pakenevat pöytäropepelaajat. Jos Traconissa aiemmin kigurumipuvussa tai Narutoyaoimiitissä käyneenä on yhtään alkanut roolipelipuoli enemmänkin kiinnostaa, niin Ropecon on tuolle sitten luonteva jatke lähteä sinne kaiken pahuuden alkulähteille.
Kosmos on laaja. | Tutturuu!

Loviatar
Viestit: 10
Liittynyt: Ke Huhti 13, 2011 01:52

Re: Ropecon 2011

Viesti Kirjoittaja Loviatar » Pe Touko 27, 2011 22:16

Njoo, tämä nuivailu kieltämättä näkyy Finnconissa vielä vahvemmin, kun Finnconin kävijät alkavat olla kyllästyneitä siihen, että Animecon "roikkuu" koko ajan kyljessä.

Ja komppaan täysin tuota "kiva hengata, kivempaa tehdä" -kommenttia. Ekat muutama Ropeconiani menivät elbaillessa, mutta tänä vuonna olen hommissa narikassa ja ajattelin käydä ainakin jonkin verran pelaamassa. MtG-pakkoja kasaillessa...

Ja minä puffaan myös Traconia! Olin siellä puhumassa viime vuonna, ja taidan olla tänäkin vuonna. Lisäksi kaverit ovat koittaneet nakittaa minua sinne vetämään Maid: The RPGtä, joka yhdistää iloisesti animen ja pöytäroolipelit. Pitää katsoa, jos vaikka hakisin sinne pelinvetäjäksi ja tällä epäpyhällä ristisiitoksella käännyttäisin porukkaa pöytäpelaamaan...

Avatar
Pöllömedia
Viestit: 28
Liittynyt: Su Elo 08, 2010 15:07

Re: Ropecon 2011

Viesti Kirjoittaja Pöllömedia » To Elo 04, 2011 18:39

Kigurumi Security vieraili Ropeconissa ja toki kamera oli messissä. Kuvia conista löydät täältä: http://kuvat.aniki.fi/index.php?cat=87

Kigurumi Security sekoilee ja säväyttää seuraavan kerran Traconissa eli sinne siis katsomaan mitä pöhköä sitä on taas suunniteltu :shock:
Hulluja ideoita ei ole on vain liian sulkeutuneita ihmisiä.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa