Tracon V - palauteketju

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Syoran
Viestit: 42
Liittynyt: Ma Elo 04, 2008 16:03
Paikkakunta: Tampere

Re: Tracon V - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Syoran » Ke Heinä 07, 2010 17:14

stargay kirjoitti:Vaikka Tamperetalo conin järjestämiseen todella hieno ja toimiva paikka onkin, jäi itselleni myös tilojen käytöstä vähän nillitettävää. Olin lauantaina Sonaatti 2:ssa seuraamassa niin Jrocksuomen puheohjelmaa kuin lolitamuotinäytöstä ja yokai-luentoakin. Molempien puheohjelmien aikana mikrofonit olivat aivan liian hiljaisella, ja minun oli tosissani pinnisteltävä jotta kuulisin mitä salin edessä puhuttiin. Lolitamuotinäytöksessä ei puolestaan ollut minkäänlaista lavaa, eikä näytöksen järjestäjien mukaan heille oltu myöskään järjestetty paikan päälle edes pukukoppia.
Kyseinen Lolita-muotinäytös oli aivan viime hetken lisäys ohjelmakarttaan ja heille kyllä kerrottiin alusta asti, että kyseisessä tilassa EI ole lavaa vaan kyseessä on luentosali. Lisäksi tapahtuman yleiset cosplay-pukuhuoneet sijaitsivat salin ulkopuolisella käytävällä eikä meillä olisi ollut resursseja ruveta rakentamaan erillista pukukoppia kesken tapahtuman kyseiseen saliin, vaikka sitä olisi pyydetty.
Juho Tuominen
Ohjelmatiimi, Tracon IV, V, VI, 8, 9, 10
Logistiikka, Tracon 7

Avatar
Lunic
Viestit: 21
Liittynyt: La Touko 19, 2007 20:55
Paikkakunta: Tampere

Re: Tracon V - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Lunic » Ke Heinä 07, 2010 17:55

madu kirjoitti: Voi harmi, näköjään ainakin teitsin kohdalla pointti tuntui kääntyneen päälaelleen. Yrityksenä tosiaan oli paasata siitä, miten jokainen vihainen hahmo todellakaan ei ole tsundere vaan hahmotrope kysyy aika paljon enemmänkin, mutta toisaalta taas "tsundereksi" leimataan monia hahmoja jotka eivät ole sitä, vaan pelkästään vihaisia. Edwardin suhteen... kato Brotherhoodin vika jakso ;> Valitulla hahmokaartilla myös pyrittiin esittelemään mahdollisimman monivivahteinen sakki eikä suinkaan sitä pelkkää twintails-zettairyouiki-pettankoa.

Kirjoittelen lähitulevaisuudessa tuon luennon "punaisen langan" myös blogiini, kannattaa käydä sitten sieltä vilkaisemassa josko idea välittyisi paremmin! Mielenkiintoista oli kuulla, miten muut kuuntelijat nyt sitten ymmärsivät luennon...
Omaksi viakseni täytyy lukea se, että saavuin luennolle kesken, joten saatoin olla löytämättä tästä syystä punaista lankaa, mutta minulle kuvaksi jäi tosiaan se, että luennolla käytiin vain läpi tsunderehahmoja :/
Syoran kirjoitti:
Lunic kirjoitti: Kokonaisuutena sanoisin, että Tracon ei aivan vakuuttanut tänä vuonna, ehkä siirtyminen Isoksi Coniksi oli liian suuri harppaus näin nopeasti.
Liian suuri harppaus conin viidentenä toteutusvuotena? Ja tapahtuman kävijämäärä muuten olin suunnilleen samaa luokkaa kuin viimevuonnakin :D
Pointtini oli ehkä enemmänkin se, että tänä vuonna Tracon profiloitui mielessäni Isoksi Tapahtumaksi, koska se järjestettiin Tampere-talolla ja yritti täyttää Animeconin saappaita. Tästä syystä odotukset olivat korkeammalla kuin TTY-aikoina. Pienenä Tapahtumana saattoi antaa enemmän anteeksi, mutta nyt mielikuvana oli ennen tapahtumaa, että coni on "kasvanut isoksi" ja suoriutuisi asioista ammattimaisemmin.

P.S Sori tuplapostauksesta, olisin jälkeenpäin yhdistänyt viestit, mutta en löytänyt Poista-nappia mistään :(
Viimeksi muokannut madu, Ke Heinä 07, 2010 18:02. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Syy: Ei voi ite poistaa tuplapostauksia, mutta yhdistin.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Tracon V - palauteketju

Viesti Kirjoittaja madu » Ke Heinä 07, 2010 18:01

Lunic kirjoitti:Omaksi viakseni täytyy lukea se, että saavuin luennolle kesken, joten saatoin olla löytämättä tästä syystä punaista lankaa, mutta minulle kuvaksi jäi tosiaan se, että luennolla käytiin vain läpi tsunderehahmoja :/
Juu, siitä jäi se kaikki Syvällinen Alkuspekulaatio sitten täysin väliin, joten ei ihmekään jos jäi hieman höttöinen kuva. Mutta vilkaise koko juttu blogistani kunhan saan sen naputeltua.

Itsekin allekirjoitan jossainmäärin tuon liian suuren harppauksen Isoksi Tapahtumaksi - ei niinkään aikaisempiin Traconeihin verraten, vaan siihen 2008 Animeconiin. Mitä tosin tosta Tampere-talon Animeconista muistan niin Traconissa kyllä perusteet ja suunnilleen ihan kaikki muukin oli paljon paremmin ja ainakin omien kokemuksieni mukaan myös toteutus toimi, mutta jotenkin en kuitenkaan aistinut kanssaconittajistani sitä sellasta "hei tää on nyt se tän kesän Iso Juttu"-fiilistä, mikä Animecon-nimellä kulkevissa tapahtumissa aina tuntuu. Tiiä sit miten ois käyny jos tapahtuma ois ollu muuten sama mutta nimi ei oiskaan ollu tracon vaan Animecon 2010 :roll: No, roolipelaajat ainakin ois pettyneet.

mansi

Re: Tracon V - palauteketju

Viesti Kirjoittaja mansi » Ke Heinä 07, 2010 18:14

Lunic kirjoitti:Fanfiction-paneelista minulla ei ole aivan hirveästi sanottavaa. Semmoista palautetta sinne päin, että varsinaista paneelikeskustelua oli melko vähän, ja loppujen lopuksi esitys ei ollut kovin informatiivinen. Enimmäkseen naureskeltiin fanficeille. Paneelin metaominaisuudet, eli rakenne, aikataulutus ja käytännön toteutus toimivat kuitenkin hyvin, vaikka asiapuolessa vähän jäätiinkin.
Kiitos palautteeesta, vain yhden paneelin aikaisemmin pitäneenä, on mukava saada vastakaikua.

Huomasin jo heti kuluneen 30 minuutin jälkeen, että tunti ei tosiaan tulisi riittämään millään, koska pyrin lopettamaan viimeistään kymmentä minuuttia vaille tasan, jotta seuraava ohjelma pääsisi ajoissa sisään.
Alun perin ohjelmasta ilmoittaessani, muistaakseni pyysin vielä jälkikäteen kahta tuntia tai edes puoltatoista, mutta ilmeisesti pyyntöni ei mennyt perille saakka.

Informatiivisuuden puutetta pyydän anteeksi, tuhoutuneet tiedostot ja viikon pikakyhäys takaisin töiden jälkeen jätti jälkensä ohjelmaan. Huomasin myös paneelin kuluessa, että en tarpeeksi kommunikoinut panelistieni kanssa. Tähän kohtaan aika oli suuri tekijä. Otto Sinisalo sekä Iris Rönkkö olisivat ansainneet paljon suuremman sanan ja tähän asiaan tullaan kyllä henkilöiden kanssa palaamaan vielä uuden paneelin kera.

Paneelin oli tosiaan tarkoitus olla enemmän humoristinen ja kevyt katsaus, kuin rautaista faktaa, mutta myönnän menneeni aika pitkälle sen keveyden kanssa.
Mutta toivottavasti tästä jäi kuitenkin jotain käteen, edes muutama nauru. : )

Avatar
Ashy-boy
Viestit: 22
Liittynyt: Ti Helmi 23, 2010 23:31
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Tracon V - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Ashy-boy » Ke Heinä 07, 2010 19:09

Sinu kirjoitti:Ryhmäkisa yllätti. Vaikka siinäkin oli selvästi musiikkiteema ja sarjat/bändit oli vähän vieraampia. Oli kiva nähdä jotakin uutta. Erityismaininta sille upealle susitytölle. Upea cossi, täydellinen eläytyminen ja esitys. Pieni känkkäränkkä noita parisi oli myös hurmaava.
Kiitokset, itkua pukkaa! ;----; Olen siis juuri tuo kyseinen Liru-niminen ihmissusi (sarjan nimi muuten on Renkin San-kyuu Magical Pokaan, kun en usko juuri kenenkään sitä muistavan :D). Kyseessä oli ihka ensimmäinen cosplaykilpailuni ja voitte uskoa, että otti sydämestä kuulla, että jaettu ensimmäinen sijahan sieltä napsahti. En olisi uskonut. Ihan rehellisesti.
Kerron muuten terveisesi myös Yuumalle (aka Pantsunoidalle aka Känkkäränkälle aka Pörrölle).

Traconista jäi tosi hyvä mieli. Se oli yhdestoista conini ja tähänastinen suosikkini. Paljolti siihen vaikutti paikka; ah, Sorsapuisto = ♥. Tokikin tuo cosplay-menestykseni vaikutti positiiviseen fiilikseeni, mutta hyvä meininki oli muutenkin.

Cosplay-mamma B, kiitos! Olit aivan kertakaikkisen ihana, olin tosissani aika paniikissa ennen lavalle menoa, ja siusta oli kyllä korvaamaton apu.
Jos joku tuntee kyseistä somaa neitokaista, hihkaiskaa. Miut saa kiinni niin täältä, DeviantArtista kuin IRC-Galleriastakin tällä nimimerkillä.


//muok//
Ja jos jollakulla on kuvia lauantaina liikkuneesta Haruhi in Wonderland -version Honeysta (Ouran High School Host Club), heitelkää vaikka yksärillä, joohan? Metsästän siitä kuvia hiki päässä, kun itsellä ei ollut kameraa mukana. Sunnuntain puvusta on sentään viralliset kuvat olemassa, mutta todisteet lauantain puvusta ovat nyt tovericonittajien kameroiden varassa.
Viimeksi muokannut Ashy-boy, To Heinä 08, 2010 13:12. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Hanashi-chan
Viestit: 43
Liittynyt: Ma Maalis 17, 2003 14:51
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tracon V - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Hanashi-chan » Ke Heinä 07, 2010 19:55

meepu kirjoitti:Kalevispetke, kyseessä oli Global Anime -niminen firma.
Itsekin mietin mikä firma mahtaisi olla kyseessä. Onko firmalla kenties nettisivuja tms?
Kouryuu, envelop me with thy black wings and carry me into nothingness, grant me thine kiss of oblivion.

Menneiden aikojen titteleitä:
YAMAn puheenjohtaja vuosina 2002-2004
YAMAn Virallinen Isosisko Oneesan
Animecon IV ohjelmavastaava

meepu
Viestit: 19
Liittynyt: La Helmi 07, 2009 23:52

Re: Tracon V - palauteketju

Viesti Kirjoittaja meepu » Ke Heinä 07, 2010 19:56

Mansille ja panelisteille kiitokset mielenkiintoisesta ohjelmanumerosta. Päätimme muuten kavereiden kanssa kirjoittaa seuraavaksi pari David Hasselhoff/Otto-ficciä. :twisted:

--

Hanashi-chan, tietääkseni ei ole. Kyseessä on brittiläinen pulju, joka kiertää myymässä erilaista tavaraa coneissa.

Avatar
Lelouc93
Viestit: 51
Liittynyt: La Touko 29, 2010 19:09
Paikkakunta: Oulu

Re: Tracon V - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Lelouc93 » Ke Heinä 07, 2010 20:05

Heh pitää kyllä sanoa, että oli kyllä hieno con ekaksi coniksi, oli kivaa ja kaikkee tällästä.
Yks valituksen aihe on kylläkin ja se on vesipisteet, joista on aiemmin täällä jo sanottukin, ja sää tietenkin(oli liian kuuma) :/ Olin siis se yks lelouch joka hillu ympäri sorsapuistoa, jos satuitta näkemään.

Ja nyt on ihan pakko:http://www.youtube.com/watch?v=kQ5TPnYtGEo

Avatar
Kokonhoray
Viestit: 252
Liittynyt: La Tammi 27, 2007 19:02
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tracon V - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Kokonhoray » Ke Heinä 07, 2010 21:31

Haikara kirjoitti:Hiukan jäi harmittamaan etteivät kilpailijat olleet sen enempää yhteydessä tuomareihin. Yksi kysymys meidän ryhmältä kysyttiin ennen lavalle lähtöä, mutta tämän jälkeen olisi ollut kiva kuulla kommentteja ja kritiikkiä joilla esitystä olisi voinut parantaa. Ehkä tälläinen voisi auttaa cosplayryhmäkisojen tason nostoa yleensä?
Olen täsmälleen samaa mieltä, näin tuomarin näkökulmasta. Pahoittelen kovasti, mikäli kisaajat ovat kokeneet, että tuomarit olivat ilkeitä tai innottomia. Lauantain yksilökisassa meillä oli hyvin vähän aikaa tuomaroida ja kisaajia oli paljon. Näin ollen viimeisimmät kisaajat saivat selvästi vähemmän huomiota, mitä ensimmäisten joukossa olleet. Omasta puolestani voin kuitenkin sanoa, etten tahallani ollut ilkeän oloinen ketään kohtaan ja kovasti yritin johtaa keskustelua kisaajien kanssa.

Ryhmäkisassa tuomarointiin ei ollut varattu ollenkaan aikaa, joten oli oma ideani käydä hieman haastattelemassa kisaajia ennen heidän lavalle menoaan. Pahoittelen, etten kerennyt kaikkien luona kuitenkaan käydä. Harmittaa kovasti, ettei aikaa palautteen antoon oikein ollut varattu. Ideaalisin tilanne olisi ollut antaa sitä heti lavaosuuden jälkeen, mutta meidät passitettiin heti pähkäilemään voittajia ja valittuamme voittajat, bäkkärillä ei enää ollut kisaajia. Kuitenkin jos joku haluaa palautetta, niin ryhmä- kuin yksilökisaajatkin, allekirjoittaneelle saa laittaa YVtä asian tiimoilta. Vastailen kaikille, kunhan kotiudun.

Kiitos Marille, kun opetit improamaan. Aaaaaaaaaaa.
Don't get worked up. Chill out and help me find a time machine.
- Gintoki

Avatar
Kangaskasa
Viestit: 146
Liittynyt: To Touko 25, 2006 13:48
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Tracon V - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Kangaskasa » Ke Heinä 07, 2010 23:00

En tiedä kuuluuko tämä varsinaisesti tähän, mutta mistä voisi löytötavaroita kysellä? Olen varautunut soittamaan piakkoin suoraan pääjärjestäjälle vuorotyöni takia hyvin epäinhimillisenä ajankohtana jos en muuten saa vastausta, mutta mukavempi olisi tietenkin näin. Jäi eräs aika tärkeä asia conipaikalle(tai sitten joku varasti vain sen laukustani ja jätti kaiken muun arvokkaamman koskematta)

Sitten plussia ja miinuksia:

+Rimpun juonto cosplay-kisoissa
+ väljät tilat(okei, tämä oli varmaan huono järjestäjille kun ei ollut paljoa kävijöitä)
+ tekniikka suunnilleen toimi ohjelmanumeromme aikana(ainoastaan toisen mikin akku loppui kesken)
+ lattiamajoituksessa oli ainakin staffipuolella mukavasti tilaa ja rauhallista, vessapaperikin riitti
+ ryhmäkisan esityksiä oli selvästi harjoiteltu

- ei johdu järjestäjistä, mutta tapahtumapaikan sulkeutuminen niin aikaisin myös staffin osalta ahdisti
- kukaan ei tuntunut tietävän mitään mistään(missä ohjelmanpitäjät yöpyy, saadaanko tietokonetta käyttöön jne. jne)
Viimeksi muokannut Kangaskasa, Ke Heinä 07, 2010 23:41. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
42 42 564 
ハロオ ハロオ しにがみさま!

http://tinneri.deviantart.com/

Avatar
Michi-chan
Viestit: 107
Liittynyt: Su Tammi 07, 2007 21:55

Re: Tracon V - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Michi-chan » Ke Heinä 07, 2010 23:40

Vau, mikä viikonloppu. Tuli nähtyä paljon rakkaita ihmisiä ja tavattua monia uusia mahtavia ihmisiä, cosplaydarra on vieläkin päällä ja jaloissa kymmenkunta vesikelloa.

Tamperetalon ilmastoinnista ja vesipisteistä suuri kiitos(!), sillä helteellä ja cossi taakkana (ja ilmankin cossia) ne olivat kuin taivaan lahja. Mutta ne jääpalat! Missä jääpalat? >D

Rimppu juonsi laadukkaasti kuten aina! Ryhmäkisassa Kyuun kanssa homma oli sympaattista ja hilpeää, kiitos! 'D

FFFightia odotettiin ehkä eniten Desun ultimatespektaakkelin jälkeen, ja tarinalle päätöstä, mutta loppujen lopuksi se kokonaisuus oli jokseenkin lame. Olen tosi pahoillani Visual Gay! En tiedä johtuiko se aamupäivästä, kuumuudesta, innostuksesta juuri pitkästä aikaa tapaamieni ystävien kanssa seurustelua kohtaan vai kenties jostain itse esityksessä, tai ehkä niistä kaikista, mutta lähdin porukoideni mukana salista ensimmäisen tunnin jälkeen. Mikit pettivät(?) heti alussa ja salin perälle ei tarina siksi täysin auennut, fightien tempo ja monet hyökkäykset pistivät haukottelemaan.
Propsit silti näyttelijöille ja faittaajillekin, erityisesti Desusta tutuille, olitte mahtavia! Vaikka eräät nimeltämainitsemattomat *ahem* häipyivätkin kesken leikin, sali oli silti pullollan populaa ja varmasti viihtyivät.

Peruukkiluennon olisi voinut pitää isommassa tilassa, itse löysin tuurilla takarivistä paikan ja huomasin miten jälkeeni monet, monet joutuivat kääntymään vain ovella kun sali oli tupaten täynnä. Samoin oli cosplay-deitissä. Mutta ei aina voi voittaa. Kiitos luennosta ja deitistä!
Ja yleisenä vinkkivinkkinä katsomolaisille: Ei ole pahaksi kurkata taakseen onko salissa harhailevia paikanetsijöitä ja ystävällisesti tehdä tilaa istuutumalla viereiselle tyhjälle penkille tehden niin kivasti tilaa, ilman että jonkun täytyy olla alituiseen olla neuvomassa tiivistämään.

Minäkään missään vaiheessa en törmännyt kuivanaintiin sivustakatsojana, varsinkaan sellaiseen missä olisi ollut purjo mukana
(wut?). Muttaaah kävipä siinä hassusti lauantaina iltapäivällä kun helteen, bindien ja kävelyn uuvuttamana vedin Sorsapuiston nurmella pitkäkseni, ystäväni ajatteli ihan läpällä lösähtää päälleni, ajattelematta mahdollista paikalla olevaa yliherkkää kansaa. Siis omg. Spektaakkeli oli naurunremakan saattelemana ohi kahdessa sekunnissa kun meidän tuli tajuttua, että oho, hups, miltähän tämäkin näyttää. Puistossa oli silti silloin suht paljon muutakin porukkaa ja olemme näin ollen pahoillamme, jos jollekin jäi väärä käsitys käteen.
Viimeksi muokannut Michi-chan, Ke Heinä 07, 2010 23:44. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
We can all have individual holes!
Much like we have individual rooms in the castle,
we would have our individual holes in the ground.

Avatar
Lmmz
Otaking
Viestit: 521
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:34
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Tracon V - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Lmmz » Ke Heinä 07, 2010 23:43

Kangaskasa ja muutkin, löytötavaroista osataan tällä hetkellä sanoa seuraavaa:

Tampere-talolle mahdollisesti jääneitä tavaroita voinee yrittää kysellä ainakin suoraan Tampere-talolta (esim. puhelimitse arkisin päiväsaikaan), joka tavallisesti tapahtumien jälkeen säilyttää jonkin aikaa tiloihin jääneitä tavaroita ja luovuttaa ne sitten Tampereen löytötavaratoimistolle.

Jos löytötavaroita on päätynyt infosta tai green roomista pakattuihin conin tavaroiden, niin niiden lajittelussa ja purkamisessa menee jonkin verran aikaa. Mikäli näiden seasta löytyy tavaroita, jotka eivät ole conin omaisuutta, siitä varmastikin tiedotetaan Traconin webbisivuilla.
Kosmos on laaja. | Tutturuu!

Avatar
Kangaskasa
Viestit: 146
Liittynyt: To Touko 25, 2006 13:48
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Tracon V - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Kangaskasa » Ke Heinä 07, 2010 23:54

Lmmz kirjoitti:Kangaskasa ja muutkin, löytötavaroista osataan tällä hetkellä sanoa seuraavaa:

Tampere-talolle mahdollisesti jääneitä tavaroita voinee yrittää kysellä ainakin suoraan Tampere-talolta (esim. puhelimitse arkisin päiväsaikaan), joka tavallisesti tapahtumien jälkeen säilyttää jonkin aikaa tiloihin jääneitä tavaroita ja luovuttaa ne sitten Tampereen löytötavaratoimistolle.

Jos löytötavaroita on päätynyt infosta tai green roomista pakattuihin conin tavaroiden, niin niiden lajittelussa ja purkamisessa menee jonkin verran aikaa. Mikäli näiden seasta löytyy tavaroita, jotka eivät ole conin omaisuutta, siitä varmastikin tiedotetaan Traconin webbisivuilla.
Entäpä lattiamajoitukseen mahdollisesti jääneet tavarat? En tosiaan muistanut mainita, mutta olen saattanut jättää tämän tavarani joko tampere-talolle tai Sampolan koululle.
42 42 564 
ハロオ ハロオ しにがみさま!

http://tinneri.deviantart.com/

Avatar
Sync
Viestit: 9
Liittynyt: Pe Elo 07, 2009 23:51
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Tracon V - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Sync » To Heinä 08, 2010 00:56

Traconista jäi tänä vuonna kerrassaan mahtava fiilis, tiedä sitten mikä oli ratkaiseva tekijä vai ne kaikki yhteensä? Kuten viime aikoina, myös Tracon meni mun osalta aika normaalisti, eli paneelit/ohjelma meni miltei kokonaan hutiin, cossikisat kävin näkemässä, samoin taidekujan, myyntialueen ja koko muun tarjonnan Tampere-talon sisällä. Kamalalla kiireellä paukutin conin läpi, mutta Desuconista poiketen jäi tapahtumista jotain muistikuviakin. En suotta ala erittelemään plussia ja miinuksia conista, mutta jotain täytyy silti sanoa.
Rimppu kirjoitti: On nääs oikeasti aika hankalaa keksiä 40 erilaista syvällistä kysymystä pukujen tekemisestä täysin lonkalta, eikä kukaan halua kuulla samaa "Miten valmistit pukusi?" -kysymystä 40 kertaa.
Rimppu, vedit mielestäni mainion shown. Sanavalmiimpaa juontajaa saa hakea ja mikä parasta, sait mut nauramaan (ihan positiivisessa mielessä). Valtaosa yleisöstäkin oli kuulemani mukaan kympillä mukana (lukuunottamatta näköjään muutamia soraääniä, mutta quess what? you can't please everyone and you aren't supposed to). Oot ehdottomasti mun lempparijuontaja :D
Qevna kirjoitti: Anteeksi omasta puolestani kun pilasin myupron esityksen..
Älä suotta oo pahoillas inhimillisen asian takia Qevna, tilanne oli täysin ymmärrettävä. Kannattaa vaan ottaa kritiikki oppimisen kannalta, ens kerralla paremmin lavalla, eiks je?
Haya kirjoitti:Conkesä on ohi ja se päättyi yllätyksellisesti. Kiitos yleisö ja tuomarit ja ihmiset, joilta olen saanut palautetta..
Onnea vielä voitosta toistamiseen, olisin tahtonu jäädä juttelemaan mutta tyhjäpää kun olen, huitelin muualle heti lavalta lähdettyäni. Näytit tosi hyvältä ja sun voitto oli ihan ansaittu :mrgreen:

Voisin muuten heittää kiitoksen tässä välissä mua conissa kuvanneille ihmisille (Nezumi-chan, Minorea, Ered, Tiger Claw näin alkuunsa), olin nimittäin sellasessa tilanteessa conissa etten hirveesti itse kerenny käyttämään saati sitten ajattelemaan kameraa :?

Conia yleisesti kommentoiden en viitsi puuttua tekniikka/järjestelypuolen juttuihin kun en niistä suuremmin kokemuksia kerännyt, mutta osittain ihmetyttää Traconin saama neutraali status useamman kuin yhden ihmisen mielestä. Tampere-talon opasteet toimi kuin unelma, ohjelmalehti oli selvä kuin seinäkello, henkilökunta ja cosplay-mammat ym. kohteliasta ja osaavaa porukkaa (yhtä hutia lukuunottamatta mutta whatever) ja Traconin ohjelma kattavaa (vaikken siitä suuresti nauttinutkaan). Kuvauspalvelusta pitää myös heittää erityismaininta, kävin kuvauttamassa itteni molempina päivinä ja sain ystävällistä ja ammattimaista palvelua, kiitos siitä!
Vaivaisen kympin hintaan Tracon oli taattua laatua ja viihdettä koko viikonlopuks (liekö sitten hinta ollut se lopullinen kävijöitä verottanut tekijä?).

Viihdyin mielettömän hyvin, ihmisistä huokui positiivinen conihenki ja sää oli paras mitä toivoa saattoi (ja haloo olin mm. koko sunnuntain kokomustassa puvussa mustalla peruukilla viitan kanssa peltikengissä).

Ja joo, tästäkään conista ei selvitty ilman lieveilmiöitä (ernut, kuivanainti, mölyäminen) mutta mikäpä mä olen niitä tuomitsemaan, olenpa ollut itekin joskus lapsi (mutta en silti apinoinut julkisilla paikoilla). Lapset on terveitä kun ne leikkii :D (ja sairaita kun ne ei osaa lopettaa :evil:)

Omista cosseistani (jep, molemmilta päiviltä) osaan sanoa sen, että tulevaa koitosta silmällä pitäen pukujen käyttö antoi hyvin tarpeellisia vinkkejä siitä mitä puvuista pitää vielä muokata. Keskiarvoisesti puvut oli tosi mukavia, mutta pukujen (erityisesti sunnuntain pukuni) pukemisaikaa on pakko lyhentää, enkä oikeen kattonu sitäkään hyvällä, että sain rakon jalkaani peltikengillä kävelystä vaivaisessa 8 tunnissa. Lupaan parantaa tapani ja korjata asiat.
Valokuvissa puvut näyttää hienolta mutta jotenkin pukuja ronkkiessani löydän niistä aina vaan lisää jotain korjattavaa (itsekriittisyys huipussaan taas :shock: )

En jaksa dissata kertakaikkisen hienoa conia, joten tyydyn sen ylistämiseen. Mun kohdalla kaikki meni nappiin tänä vuonna, mutta entäpä vaikka ensi vuonna; kuka tietää?

Kiitos upeasta Traconista kanssaeläjille, kavereille, tutuille, kollegoille, järjestäjille, juontajille ja ihan kaikille.

Niin paljon jäi sanomatta mitä halusin sanoa, niin paljon jäi näkemättä mitä halusin nähdä mutta siitä huolimatta hyvin paljon tuli koettua taas, ja anteeksi niille jotka takiani mielensä pahoittivat, en ole itsekäs, olen vain hiukan pihalla :)
"The bird of Hermes is my name, eating my wings to make me tame"

WCS 2010 - Suomen edustajien toinen puolisko

http://wcs2010finland.livejournal.com/ < - - - blogi WCS-osallistumisesta

Korppisusi
Viestit: 2
Liittynyt: Ti Tammi 08, 2008 22:08

Re: Tracon V - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Korppisusi » To Heinä 08, 2010 01:51

Pakkohan nyt oli kerrankin aukaista suuni ja antaa roolipelipainotteista palautetta kun tämä näyttää olevan se paikka mitä järjestäjät seuraavat. Suuri kiitos roolipeliaiheisesta ohjelmasta, itselleni tämä oli ensimmäinen Tracon jonka puheohjelma innosti käymään useammassa kuin yhdessä tai kahdessa ohjelmanumerossa.

Kun indiepeleistä itse tykkäilen, Matthijs Holter oli varsin mainio kunniavieras. Mies puhui hyvää englantia, oli sanavalmis, hauska ja tehnyt oikeasti kiinnostavia pelejä. Norwegian style on myös ilmiönä mielenkiintoinen. Todella todella sääli vain että kunniavierasta tuli kuuntelemaan vain kourallinen ihmisiä. Itse kävin kuuntelemassa herran kaikki luennot, vaan en paneeleita enkä myöskään osallistunut roolipeliin. Jälkimmäinen lähinnä sen takia koska en tykkää ropeltaa ihan ventovieraiden ihmisten kanssa ja vaikka englantia sujuvasti puhunkin, pelaaminen sillä kielellä voisi olla hieman kankeahkoa.

Zombie-luento oli ihan viihdyttävä pintaraapaisu muutamista pienistä asiavirheistä huolimatta. Enemmänkin esimerkkejä ja materiaalia olisi voinut olla.

Fantasiaa, kauhua -ja pelejä- paneelikeskustelusta jäi mieleen muutamia tärppejä omaan pelinjohtamiseen mutta ajan puolesta tämäkin jäi pintaraapaisuksi. Olisin jaksanut kuunnella asiasta huomattavasti pidempään.

Kuinka piratismi tappoi roolipelit-luennosta jäi mieleen myös muutamia hauskoja esimerkkejä mutta olisin kaivannut ehkä vielä enemmän pohdintaa siitä, miten muu viihdeteollisuus voisi ottaa roolipelijulkaisijoiden keinot käyttöön ja miten päättäjiä voisi valistaa siitä, että piratismi ei ole saatanasta.

Ainoa animeaiheinen ohjelma jota kävin seuraamassa, oli Shoryuken! Taistelupelit animessa, lähinnä johtuen henkilökohtaisesta suhteestani luennon pitäjään :) Luento oli hauska, viihdyttävä sekä mukavasti liikkuvaa kuvaa sisältävä mutta tämmöinen mitään asiasta tietämätön olisi kaivannut hieman lisää aiheen avaamista ja suuntaamista myös ummikoille.

Tampere-talo toimi mielestäni paremmin kuin TTY, mutta pari asiaa jäi korpeamaan. Ensimmäinen oli tekniikkasäätö jota oli aivan luvattoman paljon. Se taas johti siihen että ohjelmanumerot venyivät ja seuraavat ohjelmanpitäjät eivät päässeet ajoissa saliin joka johti taas tekniikkasäätöön uudestaan. Huoh.

Toinen harmittava seikka oli se, että Matthijs Holterin kunniavieraspuhe oli samaan aikaan kuin Pelihyllyn kullanarvoiset kummajaiset. Ymmärrän että ohjelmakarttaa ei voi yksinkertaisesti suunnitella niin että kaikki olisivat tyytyväisiä, mutta tässä tapauksessa kohdeyleisö oli käsitteekseni aika samankaltainen (kummatkin aiheet käsittelivät indiepelejä) ja söivät varmasti yleisöä toisiltaan.

Roolipelitavaraa oli myös aika vähänlaisesti myynnissä, tosin Zombeja!Ovella! tarttui mukaan. Rahaa tosin oli niukanlaisesti joten muita pelejä ei tullut ostettua.

Mutta kuten sanottu, ohjelma oli mainiota, kiitokset conista!

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 26 vierailijaa