Tracon V - palauteketju

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

JareJare
Viestit: 67
Liittynyt: Ke Maalis 23, 2005 22:57

Re: Tracon V - palauteketju

Viesti Kirjoittaja JareJare » Ma Heinä 05, 2010 22:45

kyuu kirjoitti: Ideana pro-sarjassa oli kokeilla no-nonsense -henkistä todella kilpailuhenkistä ohjelmanumeroa. Sen myötä lavakysymykset oli valittu melko neutraaliksi luonteeltaan, ideana oli valoittaa yleisölle tietoja miten puku sai alkunsa. Kysymyksistä ilmoitettiin säännöissä ja perästä tuli vielä kilpailijoille sähköpostitse tietoja aiheesta. Suosittelimme myös miettimään vastauksia etukäteen.
Sivuilta sai käsityksen että kysymykset tosiaan olisivat jotain puvun tekoon liittyen, mutta erittäin vakavassa hengessä, tyyliin " selitä lyhyessä ajassa mistä puku sai alkunsa, millaista sen ompelu oli ja mitä materiaaleja käytit" Tilanne vain oli tyystin väärä. Tämä ei edelleenkään ole juontajan vika jos hänelle ei ole ohjeistettu minkä luontoinen juonto tulisi olla kyseessä. Jos yleisö tahtoo humoristisen näytöksen niin sitä heille suotakoon, en ymmärrä miksi täytyy yrittää vääntää jotain näiden väliltä. Tuomaritkin olisivat saaneet vapaasti kysyä jotain jos halusivat mutta ainakaan omassa yksityisarvioinnissa ei tullut mitään kysyttävää heidän suunnaltaan. Itse vielä mietinkin erilaisia vaihtoehtoja mitä olisin voinut vastata hauskasti/ valottavasti/ asiallisesti, muttakun haastattelu tilanne ei ollut läheskään sellainen kun olin kuvitellut niin vähän harakoillehan se meni.
kyuu kirjoitti: Jos tuota asiaa nyt miettii pidemmälle, kenties optio olisi jättää vakavat kysymykset esituomarointiin ja keskittyä lavalla viihdyttämiseen. Olen tosin sitä mieltä, että kultamitalin arvoinen cosplay-suoritus pukukisassa ei edellytä kykyä heitellä hupaisia sutkauksia lavalla improna.
Erinomainen idea, ja tämä on toiminut tähän mennessä muissa kilpailuissa. Jätetään se kankaiden ja saumojen selittely tuomaristolle/ja tai niille joita se kiinnostaa. IMHO uskon ettei valtaosa katsomosta edes jaksa kiinnostua puvun teknisestä toteutuksesta.

Liianpitkäenjaksanutlukea; Joko vakava näytös ilman varsinaista "juontoa" , tai SHOW näytös jossa juontaja saa vapaammat kädet ja ihmiset pääsevät vastailemaan vähän mielenkiintoisemmin kun "joo" tai " totaaa kankaasta seon tehty..." , mainiona esimerkkinä desuconin cosplaynäytös.
Viimeksi muokannut JareJare, Ma Heinä 05, 2010 22:49. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Ping-chan
Viestit: 123
Liittynyt: Pe Maalis 14, 2003 17:59
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Tracon V - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Ping-chan » Ma Heinä 05, 2010 22:46

Laggy kirjoitti:
Shieva kirjoitti:- Taiko no Tatsujin. Siis erittäin suuret kiitokset, että peli saatiin paikalle. Mutta pelaamisesta ei meinannut tulla mitään, kun tuntui, ettei kumpikaan rumpu toiminut. Toinenhan oli jossain välissä korjauksessakin. Saattoi toki johtua siitäkin, että löin väärään kohtaan, mutta olen käsittänyt, että se lyömiskohta on rummuissa vähän isompi kun 5cmx5cm-läntti. Tämä oli kyllä hyvinkin ymmärrettävää; todistin sellaistakin tapahtumaa, kun kaksi tyttöä hakkasivat täysiä rumpuja jatkuvasti ilman minkäänlaista käsitystä rytmistä (ja kiljuivat samalla). Ihme että rummut ylipäänsä pysyivät kasassa sen jälkeen.
Lisäksi olisin kaivannut vähän enemmän ohjausta eri peleille. Monet pelit olivat japaniksi, ja yllätys yllätys, kaikki eivät tätä kieltä osaa. Apua joutui hakemaan aina joltain muulta pisteeltä, ja Beatmaniaa pelatessa kaverin kaverilta, joka sattuu olemaan pro.
Tähän voisinkin kertoa että molemmat taikorummut olivat lähes upouusia coniin saapuessa (saapuivat postissa alkuviikosta). Tapahtuman aikana valitettavasti selvisi, että kyseiset ohjaimet olivat naurettavan heikkoja rakenteeltaan eivätkä yksinkertaisesti kestäneet edes normirasitusta vaan molemmat olivat jo suht pahasti hajonneet ensimmäisen päivän jälkeen. Porukkamme otti molemmat rummut mukaan la-su välissä korjausta varten, mutta eihän siinä kauaa mennyt sunnuntaina kun ohjaimet hajosivat uudelleen jo lähes lopullisesti. Koitamme keksiä asiaan jotain ratkaisua jos aiomme vielä tuoda taikon mukanamme, mahdollisesti koitamme omin käsin vahvistaa ohjaimia että niillä edes pystyisi pelaamaan.

Ja muihin pisteisiin ohjeistukseen liittyen, kirjoitamme vastaisuudessa pisteille kirjalliset ohjeet joilla pystyisi ymmärtämään ainakin peruskontrollit, ymmärrän kyllä että useimmat peleistä eivät ole kovinkaan yksiselitteisiä käyttöliittymältään.

Pelipisteiden pyörittämisessä on vielä porukallamme kaikkea pientä kehiteltävää, jonka vuoksi on hyvä että saamme tälläistä palautetta, ensi kerralla taas edellistä paremmin!
Tämä viesti tiivisti jo aika hyvin omat kommenttini rytmipelipisteiden suhteen. Tähän voisin kuitenkin lisätä, että Desuconissa saimme vasta selville sen, että uusimmat Taikot ovat tulleet Wiille. Siellä tilasimme konsolin ja pian sen jälkeen ohjaimet. Harmillisesti ohjaimet olivatkin täyttä sekundatavaraa, joka tuli selville vasta Traconissa. Toivottavasti saamme ensi vuodelle kestävät ja toimivat Taiko-ohjaimet.

Näin yleisesti tapahtumasta voisi sanoa, että kivaa oli. Lauantaista olisi ehkä toivonut vähän pidempää ja vesipisteisiin olisi voinut laittaa jääpaloja, niin vesi olisi pysynyt viileänä.

Suuret kiitokset erityisesti Syoranille. Hommat olivat todellakin hanskassa ja pidit huolen siitä, että meilläkin on samoin. Kiitokset myös muullekin työvoimalle.
Viimeksi muokannut Ping-chan, Ma Heinä 05, 2010 22:55. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"You do not, I repeat, you do not! Hurt! My! Friends!"

Crystal Fair 2014 | brony.fi - suomalainen poniyhteisö

Avatar
suca
Viestit: 29
Liittynyt: To Marras 16, 2006 18:39

Re: Tracon V - palauteketju

Viesti Kirjoittaja suca » Ma Heinä 05, 2010 22:47

Voisihan tänne jotain raapustellakkin. Oma con meni lähinnä bäkkärillä hengaillessa ja laulellessa improlauluja. Ensimmäisenä päivänä cossailin Bleachin Hitsugayaa (toisaalta muutuin loppupäivästä homokyttälasien myötä Nagayaniksi) ja toisena päivänä hengailin seifuku päällä. Ja molemmissa puvuissa kävin lavalla. Luoja tietää miksi.
Plussaa:
+Pitkästä aikaa katsottava ryhmäkisa
+Ihmiset<3
+Ihmiset, jotka antoivat meille improlaulajille tippiä<3 (ja desukumeja)
+Hurraava yleisö
+Bäkkäri
+Kyuu-setä, joka lauloi meidän kanssa. (ainut joka oikeasti osasi laulaa 8''D)
+Ihana järjestyksen valvoja, joka antoi meidän laulaa hienon roskalaulun megafoniinsa.
+Tre-talo, sää ja ei liikaa porukkaa
+Pukujen taso yleisesti
+Taidekuja
PITKÄÄÄÄ MIINUSTA:
- Ohjelma oli kurottu kasaan täysin kieli poskessa. Tästä muutama esimerkki
a) FFFight, joka vetää salin täyteen katsojia pidettiin aamulla = huonoin ajankohta ikinä. Fiksuinta olisi pitää tälläiset ohjelma numerot myöhemmin illasta mieluiten sunnuntaina. Tällä estettäisiin muita conikävijöitä häiritsevät randomfightit tai ainakin hillittäisiin niitä.
b) monesta ohjelmasta olisi voinut ottaa selville mitä ne oikeastaan olivat ja sen perusteella päättää minne ne laittaa.
c) Tekniikka ja järjestelyt kusi
d) samalla yleisölle tarkoitetut ohjelmat olivat päällekkäin.
e) Pääsalissa oli hirveästi tyhjiä aukkoja, joihin olisi voinut laittaa jotain fiksumpiakin ohjelmia, jotka menettivät merkityksensä kun ne tungettiin säälittävään auditorioon.
-Tuntemattomia glomppailevat ernut. Ymmärtäkää nyt oikeasti että ihmisten selkään ei hypitä ja sitä EI VIDEOIDA. Ihan tosissaan ensinnäkin kyseisen videon kuvaaminen oli laitonta ja en hirveästi olisi arvostanut jos miekkani, jota tein vielä torstai yönä maalihöyryissä, olisi mennyt rikki. Kaverini proppi hajosi vuoden 2008 animeconissa tuntemattoman glomppaajan takia ja kun selkääni hyppäsi henkilö täydellä painollaan, en ollut mitenkään kaikista iloisimmassa tilassa. Olen pahoillani, että huusin, mutta jos ei hyvällä niin sitten pahalla. Arvostan HALAUKSIA, en selkään hyppimistä ja uskon että suurin osa conikansasta on kanssani samaa mieltä.
-Randomfightit
-Peruukkien taso yleisesti
-Karaoken biisivalikoima (ei sillä että olisin omistanut itse kolminkertaisen määrän biisejä)
-Myyntipöydät. En kerrankaan löytänyt krääsää mitä olisin halunnut :o
-Kuumuus

Ihan kuin miulla olis ollut tähän vielä jotain sanottavaa...Äh, en muista. Mutta komppaan Rimppua vielä tuon cosplaykisa asian suhteen. Ihan totta oppikaa toisiltanne 8(

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Re: Tracon V - palauteketju

Viesti Kirjoittaja jtn » Ma Heinä 05, 2010 22:52

Con takana, aika avautua.

Yleiskuva erinomainen, jotain juttuja tietenkin mokattiin, mutta yleisesti ottaen ainakin oma conkokemus oli hyvä. Tosin kokemus jäi myös laimeaksi, kun käytännössä kaikki aika meni joko omaa ohjelmaa tehdessä, tai lasta vahtiessa.

Rakentavaa kritiikkiä, eli mikä meni huonosti.

Itse huomasin puutteita lähinnä ohjelman puitteiden toteutuksessa conin puolelta.

Ohjelmanumerot menivät liian pitkäksi, eivätkä salivänkärit näköjään osanneet puhaltaa peliä poikki ajoissa. Kummassakin omassa ohjelmanumerossani sain häätää edellisen puhujan pois ihan itse kun oma aika alkoi.

Tunnin ohjelmaslotin käytännön pituuden pitäisi olla se 45 minuuttia, ja salivänkärit pitäisi ohjeistaa puhaltamaan peli poikki viimeistään siinä 50 minuutin kohdalla. Tämä fakta on tiedetty jo aikojen alusta (eli ainakin neljä vuotta), joten ohjelma- ja työvoimavastuulliset, parantakaa tapanne.

Toiseksi salien tekniikan kanssa tuntui ihan oikeasti olevan ongelmia. Jälkimmäisessä ohjelmanumerossani kun avasin salin läppärin, joka oli ollut edellisen ohjelmanumeron nukkumassa, pälähtää naamalleni salasanakysely. Salasanasta ei mitään tietoa. Onneksi Kempin Jannella sattui olemaan kone, jonka sai kiinni videotykkiin. Ekassa ohjelmanumerossani oli kanssa pieniä ongelmia, kun työpöytää oltiin jostain syystä jatkettu vasempaan eikä oikealle, kuten olen tottunut. Kesti pari minuuttia ratkaista tämäkin eeppinen ongelma. Mutjoo, tällä kertaa omalta osalta ei tekniikka pettänyt pahasti, mutta katastrofi oli taas kerran lähellä.

Kummassakin tapauksessa olisi auttanut kummasti, jos edellinen ohjelma olisi loppunut silloin varttia vaille. Ohjelma- ja työvoimavastuulliset, parantakaa oikeasti tapanne.

Ja miksi saliläppärissä ylipäätään tarvitaan salasanaa? Estämään ilkivalta ohjelmanumeroiden välillä?

Keskusradion kautta kuulutetut haastattelut eivät omasta mielestäni olleet mikään maailmanparas idea. Vastaava olisi toiminut paremmin jossain salissa. Tosin tämä on erittäin häilyvällä mutulla, koska en kauheasti ehtinyt haastatteluihin kiinnittää huomiota.

Infotiskillä ei muuten ollut sunnuntaina maalarinteippiä.

Erityiskehuja, eli mikä meni erityisen hyvin.

Tällä kertaa tampere-talo toimi conpaikkana erinomaisesti. Suurin yksittäinen parannus edellisestä kerrasta oli myyntipöytien keskittäminen Sorsapuistosaliin, jolloin käytäviin ei syntynyt vuoden 2008 kaltaisia tukkeita.

Wh40k-turnauksen sijoittaminen talvipuutarhaan. Viereisiltä portailta saattoi tällöin seurata pikku-ukkoja lintuperspektiivistä, mikä oli erittäin kivaa.
- Jussi Nikander

Avatar
Paleltuma
Viestit: 49
Liittynyt: Ti Kesä 24, 2003 12:17
Paikkakunta: Lahti

Re: Tracon V - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Paleltuma » Ma Heinä 05, 2010 22:57

Satunnaisia ranskalaisia viivoja, olkaa hyvät.

-Älkää, hyvät ihmiset, alkako juoruilemaan ja photoshoottaamaan keskellä käytävää ja/tai myyntipöytien edessä. Ja sitten jos (tai kun) johonkin toiseen ihmiseen tulee törmättyä, pyytäkää anteeksi ennen kuin jatkatte matkaanne niin ei jää törmätyksi tulleelle ikävä fiilis. Kukaan ei odota jalkojen juureen heittäytymistä ja anteeksianelua, edes pelkkä "sori" riittää. Vaikka aivot onkin ehkä conin aikana vähän tarkoituskin jättää narikkaan, niin ei käytöstapoja kuitenkaan tarvitse.
-Te viiden hengen seurue Hanabissa lauantaina (yksi teistä oli pukeutunut Naruto-sarjan Ten Teniksi, joten olitte varmasti con-väkeä) jotka huusitte, melusitte, kolasitte, heittelitte menuja ja muutenkin käyttäydyitte kuin vesikauhuinen paviaanilauma? Jääkää ensi kerralla mieluummin kotiin, ihan vain meidän kaikkien muiden mieliksi. Nolaatte paitsi itsenne, annatte myös huonon kuvan kaikista muistakin conkävijöistä, vaikka me kaikki emme olekaan käytöstavattomia idiootteja.
-Jollakin myyntipöydällä myytiin taaskin epävirallisia tuotteita, mm. fanien tekemistä taustakuvista ja värityksistä väännettyjä hiirimattoja. En tiedä mikä Traconin filosofia näiden tuotteiden suhteen oli, mutta itse ainakin poistuin kyseiseltä pöydältä hyvin nopeasti mitään ostamatta.
-Kyuu, seuraavan kerran kuin juonnat, voisitko jättää jokaisen lauseen aloittavan "tsk"-maiskautuksen pois? Se kuulostaa todella, todellaikävältä mikrofonin korostamana.

Avatar
Lmmz
Otaking
Viestit: 521
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:34
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Tracon V - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Lmmz » Ma Heinä 05, 2010 23:01

Pari kommenttia lyhyesti näin järjestäjäpuolelta muutamiin palautteissa toistuneisiin aiheisiin:

- Tampere-talo tapahtumapaikkana on siinä mielessä haastava, että siellä on monilla asioilla oma hintansa. Ison Salin käytöstä (ja siellä olevasta salitekniikasta ja sitä operoivasta henkilökunnasta) siis maksettiin erikseen jokaiselta tunnilta, jolloin siellä oli ohjelmaa. Jos budjetissa olisi ollut varaa, sinne olisi toki sijoitettu enemmänkin ohjelmanumeroita. Toisaalta hyvin harva ohjelma kuitenkaan taisi niin täyteen mennä pienemmissäkään saleissa, ettei niitä olisi mahtunut lainkaan seuraamaan.

- Salivänkärien ohjeistus oli tosiaan ilmeisesti hieman puutteellista ohjelman päättymisaikojen ja salitekniikan suhteen. Tähän vaikuttaa osaltaan se, että työvoimassa oli paljon peruutuksia ja vuoroja jouduttiin järjestelemään uusiksi hyvinkin lyhyellä varoitusajalla ja siinä sivussa ilmeisesti riittävä koulutus hommaan jäi heikoksi. Tähän liittyen pieni muistutus: jos olette ilmoittautuneet coniin työvoimaksi, ettekä pääsekään teille annettuun vuoroon, ilmoittakaa siitä työvoimavastaavalle ajoissa!. Vaihtoehtoisesti jos kiinnostaa olla mukana conin toteutuksessa, voi vielä conipaikallakin tulla kyselemään olisiko lisäavulle tarvetta - yleensä on, johtuen peruutuksista ja yllättävistä uusista työvoimatarpeista.
Kosmos on laaja. | Tutturuu!

Avatar
Syoran
Viestit: 42
Liittynyt: Ma Elo 04, 2008 16:03
Paikkakunta: Tampere

Re: Tracon V - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Syoran » Ma Heinä 05, 2010 23:03

suca kirjoitti: - Ohjelma oli kurottu kasaan täysin kieli poskessa. Tästä muutama esimerkki
a) FFFight, joka vetää salin täyteen katsojia pidettiin aamulla = huonoin ajankohta ikinä. Fiksuinta olisi pitää tälläiset ohjelma numerot myöhemmin illasta mieluiten sunnuntaina. Tällä estettäisiin muita conikävijöitä häiritsevät randomfightit tai ainakin hillittäisiin niitä.
Ison salin käyttö josta on jo muutenkin palautetta tässä ketjussa perustui siihen, että jokainen tunti maksaa lisää johtuen salin monimutkaisemmasta tekniikasta. Tästä syystä salia käytettiin vain suosituimpien ohjelmien tilana. Harvassa muuallakaan pidetyssä ohjelmassa jouduttiin saliin pääsyä sulkemaan ohjelman täyteen tulemisen vuoksi. Sama perustelu pätee mm. FFFightin ajankohtaan, se oli tekniikka- ja talouskysymys. Sattumanvaraisista itsejärjestetyistä fighteista taas coniorganisaatio ei ole vastuussa kun ne tapahtuvat Sorsapuistossa. Itse puisto ei kuitenkaan ole virallista tapahtuma-aluetta eikä sinne ole pakko mennä jos meno häiritsee.
suca kirjoitti: b) monesta ohjelmasta olisi voinut ottaa selville mitä ne oikeastaan olivat ja sen perusteella päättää minne ne laittaa.
Ohjelmatiimillä oli kyllä hyvä tieto kaikkien ohjelmien sisällöstä. Haluaisitko hiukan tarkentaa mikä mielestäsi meni väärin?

suca kirjoitti: c) Tekniikka ja järjestelyt kusi
Jälleen kerran, voisitko tarkentaa käytännön esimerkeillä?
suca kirjoitti: d) samalla yleisölle tarkoitetut ohjelmat olivat päällekkäin.
Tapahtuman suuresta ohjelmamäärästä johtuen olisi ollut täysin mahdotonta, ettei mikään ohjelma mene päällekköin toisen samaa alaa liippaavan kanssa, olisiko sinusta ollut parempi, jos olisimme jättäneet kaikissa päällekkäistapauksissa toisen ohjelman kokonaan pitämättä?
suca kirjoitti: e) Pääsalissa oli hirveästi tyhjiä aukkoja, joihin olisi voinut laittaa jotain fiksumpiakin ohjelmia, jotka menettivät merkityksensä kun ne tungettiin säälittävään auditorioon.
Katso vastaus kohtaan a.
suca kirjoitti: -Karaoken biisivalikoima (ei sillä että olisin omistanut itse kolminkertaisen määrän biisejä)
Valitettavasti karaokessa käytettyyn Ultrastar Deluxeen ei ole olemassa sopivia nuottitiedostoja läheskään kaikista maailman kappaleista. Kannattaa myös pitää mielessä, että kyseessä oli animekaraoke, k-pop biisejä lisättiin listaan yleisön toiveesta ja koska ne sivuavat samaa aihealuetta.
suca kirjoitti: -Myyntipöydät. En kerrankaan löytänyt krääsää mitä olisin halunnut :o
Ikävää, mutta tämä palaute kannattaa ehkä antaa suoraan yrityksille jotka myyvät tuotteitaan, coni ei vastaa heidän valikoimansa sisällöstä.
Juho Tuominen
Ohjelmatiimi, Tracon IV, V, VI, 8, 9, 10
Logistiikka, Tracon 7

Avatar
Rai-chan
Viestit: 22
Liittynyt: Ma Syys 18, 2006 19:21
Viesti:

Re: Tracon V - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Rai-chan » Ma Heinä 05, 2010 23:04

Haltiakauppias eli aivot Tracon Questin (joo joo, nimi on hyvin samanlainen kuin Kikuconin Final Quest, mutta parempiakaan ideoita ei tullut eikä sitä kumminkaan missään mainittu) eli mystisen hirviönmetsästysseikkailun takana kiittää. Olin ennen conia ihan paniikissa kun viimeisinä päivinä tehtiin NPC-kylttejä ja esinelappuja ja ties mitä, mutta onneksi muiden NPC:iden avustuksella kaikki saatiin valmiiksi. Ilmoitustaulu saatiin aivan loistavasta paikasta, mutta silti tosi moni vain kiersi sen kaukaa, olisi pitänyt tehdä isommat laput siihen .___. Ja muutenkin infota paremmin. Onneksi silti saatiin seikkailijoita ja pari ensimmäistä kaveria löysi kätevästi pelin bugit, joita sitten paniikissa korjailin päivän aikana ja lauantai-iltana. Sankarimme keksivät toimintatapoja jotka eivät olleet tulleet meille mieleenkään... x3

NPC:nä toimiminen oli paljon sitovampaa kuin olin osannut odottaa, vaikka en alun perinkään aikonut mennä juuri mihinkään ohjelmanumeroihin. Ehdin kumpanakin päivänä tasan kerran pyörähtämään myyntipöydillä, ja kumpanakin kertana minut kutsuttiin takaisin tekstarilla "sua etitään" "haltiaa etitään" joojoo kai mä sitten tuun takas... Samoin oltiin pulassa aina, kun joku kävi syömässä/ohjelmaa katsomassa ja heti oli kasa ihmisiä etsimässä juuri sitä tietyä hahmoa. Oli myös hankalaa olla näkyvillä, mutta tarpeeksi kaukana muista NPC:istä. Välillä tuli kyllä pidettyä NPC-leiriä pääoven/ilmoitustaulun lähettyvillä seikkailijoiden homman helpottamiseksi. Tampere-talo + Sorsapuisto on sen verran iso alue, että 10 NPC:n löytäminen on hankalaa kenelle tahansa. Sienet katosivat mystisesti lauantaina, jonka jälkeen otin ne itse huolehtiakseni. Pikkuhirviöiden katoamistakin valitettiin välillä, mutta kyllä ne olivat aina tarkistaessani juuri siellä missä pitikin.

Kiitos kaikille NPC:ille, olitte mahtavia. Mikään ei piristä päivää niin kuin vihreä hirviö loikkimassa puskien halki Team Fortress Scoutteja pakoon tai ninja hakkaamassa väkeä kivi-paperi-sakset-ottelussa eeppisen taistelumusiikin säestyksellä. Samoin seikkailijamme olivat upeita, jotkut olivat oikein kunnon roolipeliasenteella mukana ja se lämmitti sydäntä todella, kiitos teille. Välillä tuli hieman hyperaktiivisia miekalla uhkailevia lapsia vastaan, mutta nekin olivat oikeastaan aika hilpeitä. x3 Ylipäätään palautetta olisi kiva saada, kertokaa mikä oli hyvää ja mikä ei :3

Jotkut olivat kuulemma kyselleet mahdollisesta jatkosta, mikä on tietysti aina valtava kiitos tälläisen järjestäjälle. Tämä oli kaikista ongelmista huolimatta sen verran positiivinen kokemus, että olen kyllä valmis tekemään uuden seikkailun johonkin tulevaankin coniin. Ropecon tulee vähän liian pian ja siellä saattaa olla jotain vastaavaa ihan omastakin takaa, ja valitettavasti loppuvuosi näyttää conien suhteen aika tyhjältä, mutta viimeistään ensi vuonna sitten. Nyt kun on yhdestä pelistä kokemusta, tiedän paremmin mitä kannattaa tehdä ja mitä ei, joten seuraavasta seikkailusta tulee vielä toimivampi. Näemme siis tulevaisuudessakin. Koska pelit ovat aina kivoja. :3

Lopuksi vielä kiitokset FFFightille. Äänenkuuluvuusongelmista huolimatta te teitte sen. Olen nähnyt tarinanne jokaisen osan ja pitänyt siitä todella, sen asteinen eeppisyys on harvinaista. Oli hieman haikea olo nyt kun se todella loppui, mutta kaiken on joskus päätyttävä ja te hoiditte homman kunnialla. Suuret kiitokset.
Desu~ :3

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Tracon V - palauteketju

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ma Heinä 05, 2010 23:06

jtn kirjoitti:Ja miksi saliläppärissä ylipäätään tarvitaan salasanaa? Estämään ilkivalta ohjelmanumeroiden välillä?
Jotakuinkin näin. Tekniikalla tulikin jo mieleen idea, että laitetaan salivänkäreille lisäksi lapulla nämä kaikki perusohjeet ja salasanat. Tekniikkavastaava kyllä kertoi nämä suullisesti ja visuaalisesti työvoimainfossa, mutta kaikki salivänkärit eivät tietoa näemmä saaneet.

Hyvä vinkki joka tapauksessa, pitää korjata - koska niin synkältä kuin kuulostaakin, yksikään läppäri ei sinänsä teknisesti failannut lainkaan, tiedonkulussa vain oli katkosta. Yleisin ongelma taisi olla, että kaikki eivät osanneet aktivoida Fn+F7:lla kuvaa tykille.

Avatar
Yozora
Viestit: 60
Liittynyt: Ma Kesä 23, 2003 17:11
Paikkakunta: Lahti
Viesti:

Re: Tracon V - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Yozora » Ma Heinä 05, 2010 23:45

Paleltuma kirjoitti:-Te viiden hengen seurue Hanabissa lauantaina (yksi teistä oli pukeutunut Naruto-sarjan Ten Teniksi, joten olitte varmasti con-väkeä) jotka huusitte, melusitte, kolasitte, heittelitte menuja ja muutenkin käyttäydyitte kuin vesikauhuinen paviaanilauma? Jääkää ensi kerralla mieluummin kotiin, ihan vain meidän kaikkien muiden mieliksi. Nolaatte paitsi itsenne, annatte myös huonon kuvan kaikista muistakin conkävijöistä, vaikka me kaikki emme olekaan käytöstavattomia idiootteja.
Komppaan, vaikka tämän vatvominen ei ehkä niin varsinaisesti conin palautetta olekaan.
Lisättäköön, että tämä tosiaan tapahtui kutakuinkin heti cosplay-kisan jälkeen lauantaina, jotta ryhmän mahdolliset jäsenet varmasti tunnistaisivat itsensä. Katsokaahan lapset (koska niitä selkeästi olitte) itseänne peiliin ja miettikää, että voisiko ne käytöstavat ensi kerralla ottaa mukaan, kun menee julkiselle paikalle, joka ei enää kuulu con-alueeseen. Ette tosiaan edusta ainoastaan itsejänne, vaan myös kaikkia anime- ja con-harrastajia paikalla, jossa on mahdollisesti (todennäköisesti) ihmisiä, jotka eivät tiedä mistä animessa/coneissa on kyse. Oli aivan järkyttävää katsella sitä metelöintiä ja meuhkaamista pienessä ravintolassa. Onnittelut, pilasitte melko varmasti aika monen asiakkaan ruokahetken. Voisitte ensi kerralla ottaa sen verran järkeä käteen, että miettisitte edes sen kaksi sekuntia häiritseekö käytöksenne muita. Vai olitteko täysin väärässä jonossa kun järkeä ja tapoja jaettiin?
Unfit to be a Gundam Meister.

Avatar
Ikara
Viestit: 260
Liittynyt: Su Huhti 15, 2007 19:17
Paikkakunta: Pori

Re: Tracon V - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Ikara » Ma Heinä 05, 2010 23:46

Kokonaisuudessaan pitkälti onnistunut con-reissu on nyt kunnialla takana, joka ilmeisimmin tarkoittaa Finnconin ahkeraa odottelua. Pitemmittä puheitta plussat ja miinukset, sievänä listana.

+ Roolipelit olivat sekä ohjelmistossa että käytännön aktiviteeteissa hyvin edustettuna. Hienoa että roolipelejäkin (pienjulkaisijoista plussaa) oli jossain määrin myynnissä. Myyntipöytäkin oli sijoiteltu vähintään järkeä käyttäen, ja näin myös hyvin tungosta välttellen. Ohjelmasta löytyi mistä valita (Energia propagandasta kiitosta). Lisäksi lautapeliseura ry:n järjestämä "lautapelejä pelattavaksi panttia vastaan" oli aivan mahtava idea. Harmi etten itse ehtinyt hyödyntämään, tästä olisi varmasti irronnut mukava mahdollisuus pelata kauempaa tulleiden tuttujenkin seurassa.
+ Vesipisteet. Koska yleensä pelkkä "juo vettä, ettet kuolisi"-propaganda ilmoitustaululla ei pelasta nestehukalta. Etenkin trooppisella helteellä.
+ Tampere-talo. Pohjoismaiden suurin kongressikeskus tarjosi hyvin suunnitellut ja riittävät tilat. Salien akustiikassa ja valaistuksessakaan ei järin liennyt toivomisen varaa. Etenkin myyntipöydillä suuret tilat ansaitsivat tunnustusta.
+ Sorsapuisto tarjosi cossaajien kuvaamiseen kivat olosuhteet. Luonnonvalolle kunnioitusta.

- Rytmipelit yleisellä käytävällä. Hienoa, että tämänkin osa-alueen harrastajat pääsivät pelaamaan, mutta jatkuva rumpujen läiskintä oli suhteellisen rasittavaa kuunneltavaa, useamman kerran kun tuli alueen läpi kuljettua. Uskon että lafka vetää paremmin pelaajia puoleensa näkyvällä paikalla, mutta silti luulen että sijoituspaikkana olisivat toimineet yhtä hyvin myös talvipuutarhat ja muut vastaavat.
- Ennakkotilattujen rannekkeiden kunto. Omani saapui suunnilleen kahtia repeytyneessä kuoressa, joka oli mitä ilmeisimmin rikkoutunut lipun kiinnitysmekanismin sojottavan namiskan voimalla. Myöhemmin kyseinen systeemi sitten putosikin pois.

Yksi parhaista ohjelmanumeroista taisi olla Suurin pätijä-tietovisan, jonka toivottavasti näemme myös ensi vuonna (?)
In the beginning The Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
~ Douglas Adams

Avatar
Bijou
Viestit: 174
Liittynyt: Ke Loka 07, 2009 21:26

Re: Tracon V - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Bijou » Ti Heinä 06, 2010 00:15

Tähän väliin voisin vaikkapa mainostaa:

http://www.youtube.com/watch?v=jwZE7_cU368

Latailen lisää videoita Traconista kohtapuolin...

Sitten itse asiaan: Aivan mahtava coni, ei melkeinpä mitään valittamista.

+ Tampere-talo! Ihana paikka. Ensin olin hieman huolestunut toimivuudesta sokkeloisten käytävien vuoksi, mutta mitään ongelmia ei ollut. Hyvät puitteet siis coneille. Ah, ne penkit saleissa... Oikein mieltä hivelee tälläinen mukavuus. Tilanpuutteesta ei tullut ongelmaa hetkeksikään (miten niin myyntikojuilla ahdasta?).

+ Vesiautomaatit (tai mitkä onkaan.) En ymmärrä mitä ihmiset valittavat näistä. Se vesi, jota hotellistamme tuli oli tooodella pahaa ja haaleaa, joten nämä olivat taivaan lahja. Ainakin minusta vesi tuntui kylmältä. Jääpalat olisivat olleet turhaa hienostelua.

+ FFFight: Yleensä pidän juuri enemmän niistä puistojen vapaamuotoisista ja rennoista FFFighteista enemmän, mutta tämäkin oli mukava. Hauskoja hyökkäyksiä ja hahmoja. Se vain, että tarina ei minua jaksanut innostaa, vaikka sekin oli hyvin tehty.

+ Peruukkiluento: Todella hyödyllinen, kiitos järjestäjille.

+ Sorsapuisto: Kuin coneihin tarkoitettu! Kaikki mahtuivat ja kuvaaminen kävi sujuvasti.

+/- Amv Idols: Mahtavia videoita, tuomarit tosin pysäyttivät parhaat kesken.

+/- Ryhmäcosplay: Juontajat mahtavia, mutta ohjelmaa turhan vähän. Esitykset olivat visuaalisesti hyviä ja melko hauskoja, mutta menivät turhan musiikillisiksi. Parhaimpia esityksiä ovat kuitenkin olleet ne missä on enemmän näytelty. Harmitti myös, kun en tunnistanut useimpia sarjoja, mutta ehkä en ole vain tarpeeksi otaku- vielä.

- Ohjelman järjestely: Kyllä, siinä oli hieman ongelmia. Kaikki mihin halusin meni aivan päällekkäin. Cosplay-deitti meni puoliksi peruukkiluonnolla, fanfiction-paneeliin en ehtinyt cosplay-ryhmäesitysten takia jne...

Avatar
Ping-chan
Viestit: 123
Liittynyt: Pe Maalis 14, 2003 17:59
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Tracon V - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Ping-chan » Ti Heinä 06, 2010 00:41

Ikara kirjoitti:- Rytmipelit yleisellä käytävällä. Hienoa, että tämänkin osa-alueen harrastajat pääsivät pelaamaan, mutta jatkuva rumpujen läiskintä oli suhteellisen rasittavaa kuunneltavaa, useamman kerran kun tuli alueen läpi kuljettua. Uskon että lafka vetää paremmin pelaajia puoleensa näkyvällä paikalla, mutta silti luulen että sijoituspaikkana olisivat toimineet yhtä hyvin myös talvipuutarhat ja muut vastaavat.
Voin kyllä suoraan sanoa, että tuo tila olisi ollut turhan pieni. Fuuga oli siinä mielessä juuri sopiva tila, että pelit eivät keskenään tuottaneet liian suurta kakofoniaa. Viiden eri rytmipelipisteen sijoittaminen niin, että ne eivät toisiaan häiritse pahemmin, ei ole lopulta mikään helppo tehtävä.

Totta kai hieman syrjäisempi paikka olisi melun takia parempi, mutta harvemmin semmoisia tiloja mistään löytyy. Ja jos lopulta asiaa pidemmälle ajatellaan, niin varmasti sitä melua olisi kuulunut Talvipuutarhastakin käytäville. ;)

Eikä liian sivuun sijoittaminen oikein toimi, sillä sitten saamme kuulla miinuksia siitä kun rytmipelejä ei löytänyt.
Viimeksi muokannut Ping-chan, Ti Heinä 06, 2010 00:44. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"You do not, I repeat, you do not! Hurt! My! Friends!"

Crystal Fair 2014 | brony.fi - suomalainen poniyhteisö

Avatar
Riyoko
Viestit: 165
Liittynyt: Ti Loka 27, 2009 16:39
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Tracon V - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Riyoko » Ti Heinä 06, 2010 00:41

Ainiin vielä plussia ^^'':

+ Peruukkiluento, luulin tietäväni kaiken peruukkien muokkauksesta ja säilytyksestä, mutta opin paljon tuolla luennolla. Kiitos! Pelastitte juuri peruukkiraukkani kärsimyksiltä.

+ Lipunmyyntijono liikkui nopeasti ^^ En tiedä olitteko paikkaa suunnitelleet, mutta sen suhteen oli täydellinen koska oli varjossa.

ja miinuksia:

- Yleisesti peruukkien taso, ihmisillä todella hienoja cosseja, mutta ne pilataan sitten Suomalaisilla glitter peruukeilla.

Avatar
Anakichi
Viestit: 40
Liittynyt: Ke Loka 01, 2008 14:42
Paikkakunta: Kuopio (helsinkiinmuutto tulossa)
Viesti:

Re: Tracon V - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Anakichi » Ti Heinä 06, 2010 00:52

Friado kirjoitti:
Gyrael kirjoitti:
Syoran kirjoitti:
Gyrael kirjoitti:Tässäpä muutamia Traconin kuvia ja tietty jos aiot käyttää itsestäsi otettua kuvaa olisi mukavaa saada maininta siitä että kuka kuvan on ottanut.
Kansiosi näyttäisi olevan salasanasuojattu.
Hupista miun moka ^^' Mutta se pitäisi nyt olla korjattu :3
Eipä toimi vieläkään

C-C--C-C-CCOMMBO BREAKER
Kyrpä-ämpärien kuningatar.
Touhou-miehet mekoissa.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 20 vierailijaa