Desucon 2010 - palauteketju

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Ping-chan
Viestit: 123
Liittynyt: Pe Maalis 14, 2003 17:59
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Ping-chan » Ke Kesä 16, 2010 13:12

Kioko_ kirjoitti:Silmien ummistaminen istualtaan on sitten kiellettyä vaikka olisi kuinka väsynyt? Ymmärrän että majoitus on erikseen, mutta eihän ketään nyt sibbetalossa makuupussin kanssa nähty(?)
Ei järjestyksenvalvoja tuossa tilanteessa voi tietää, nukkuuko henkilö vai onko vain ummistanut silmänsä hetkeksi.

Ja tosiaan, kuten jo aiemmin mainittiin. Ei tätä kiusakseen tehdä, vaan säädösten takia nukkumista ei voida sallia. Ja säädösten noudattamatta jättäminen voi helposti johtaa siihen, että tapahtumaa ei voida samassa paikassa enää järjestää tai tapahtuma joudutaan keskeyttämään.
"You do not, I repeat, you do not! Hurt! My! Friends!"

Crystal Fair 2014 | brony.fi - suomalainen poniyhteisö

Avatar
Jite
Viestit: 22
Liittynyt: Pe Kesä 11, 2010 11:03
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Jite » Ke Kesä 16, 2010 13:15

Nyt pistää osittain copypastettuna omaa laiskuutta...

Näin kävijänä olen innoissani Desusta. Katsoin ainoastaan AMV-kisan, ja pelailin rytmipelejä pahasti kiroillen huonoutta tanssiessa ja taikon ohjainta. Sit hengailin milloin missä, aika monessa porukas. Jaksoin jopa jonottaa ja nolata itseni laulamalla Ready Steady Gon (Juu, just se FMA-opening), unohtaen sanat ja muistin W-indsin Ameaton tempon väärin. Mut hauskaa oli. Propseja annan kaikille muille myyjille, Paitsi Midorille, syistä, jotka varmaan ovat kaikille selvät. "Ihanaa" tavaraa. Sitten kaikille, jotka tunnistin, siis jotain 20 ihmiselle. AMV-kisa oli myös upea, joten kiitoksia myös kaikille, jotka tekivät videon sinne. Ainoastaan koko conista jäi harmittamaan kaksi asiaa. Ensinnäkin hirveä ujouteni. Toiseksi, menin sunnuntaina hukkaamaan lasini. Onneksi ne eivät olleet aidot.
You came too close to the sun and tried to be the invincible god, new god of your perfect world. Rest in peace, my old friend.

Avatar
Myron
Viestit: 15
Liittynyt: Ma Helmi 09, 2009 18:08

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Myron » Ke Kesä 16, 2010 15:32

tomd kirjoitti:-- Halkon keikan jonotus (paitamyyjä keskittyi vain paitoihinsa ja muilla tuntui olevan kova kiire saliin sisälle: kukaan ei jäänyt ohjaamaan jonotusta, opastamaan median edustajia sisälle saliin yms. Toisaalta vituttaa sen paitamyyjän kehotus huonoa englantia puhuneelle saksalaisvieraalle "pyytää itse etuilijoita siirtymään jonoon".
Pahoitteluni, mutta minua ei mitenkään erikseen ohjeistettu valvomaan jonotusta. Tuskastuttavaa on myös tunne, kun ei yksinkertaisesti tiedä, kuinka tässä nyt pitäisi ihmisiä opastaa, jottei tulisi annettua väärää tietoa. En sitten tiedä, mistä repäisit tuon "pyytää itse etuilijoita siirtymään jonoon", mutta en muista niin sanoneeni. : )


Mutta nyt muuhun palautteeseen(suurin osa aikaisemmin mainittuja asioita):
Desucon ei tänäkään vuonna jättänyt kylmäksi: ehdottomasti paras con, missä olen ollut! Oli tosi mielenkiintoista päästä vänkärinä näkemään, miten Desuconia pyöritettiin, ja tarkastelemaan conia eri näkökulmasta. Huomasin myös, miten kävijän saattaa olla vaikea asettua järjestäjien asemaan. Joskus on informaatiokatkoksia, hitaasti eteneviä jonoja, häslinkiä narikassa jne. Mutta ihmisiä järjestäjät ja vänkäritkin ovat, ja he kyllä tekevät parhaansa saadakseen conin toimimaan, vaikkei se ole aina helppoa. Siksi en halua valittaa mistään turhanpäiväisestä tällä kertaa. ^^
Isot plussat erityisesti Green Roomista ja Ravintola Lastusta! Tosi hieno juttu, että conipaikalta sai lämmintä ruokaa, eikä tarvinnut raahautua kaupungille syömään. Sibeliustalon tilat olivat ihanan avarat, ja kauppa sijaitsi lyhyen kävelymatkan päässä. Myyntipöytiä oli mukavasti, mutta tungoksessa oli hankalaa jäädä pitemmäksi aikaa valikoimaan ostoksiaan. Salin sisään-ja uloskäynnin erottaminen oli hyvä ratkaisu. Tätä listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkästi, mutta se, mikä erityisesti Desuconissa lämmitti sydäntä, oli hyvä ja rento ilmapiiri sekä ystävälliset ihmiset.
Tänä vuonna en käynyt katsomassa ainuttakaan ohjelmaa (:O). Cosplaynäytökseen oli tarkoitus mennä, samoin FFFightiin, mutta kun ei mahdu niin ei mahdu. Eipä tuo kuitenkaan menoa haitannut! : )
Olen ehdottomasti tulossa myös ensivuonna Desuconiin! :3

GL
Viestit: 3
Liittynyt: Ti Heinä 14, 2009 18:47
Paikkakunta: Helsinki

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja GL » Ke Kesä 16, 2010 17:20

Palautetta ja fiiliksiä voisi tosiaan laittaa vielä tännekin virallisen osuuden lisäksi.

Olin itse järjestyksenvalvojana Desussa pe-la yönä majoituksessa sekä pääovella sunnuntaina. JV:nä majoituksessa tiesin about oman toimenkuvani paikan päällä ja ne asiat, jotka sain kyseltyä paikan vastaavalta ja töissä olevilta vänkäreiltä. Olin loppujen lopuksi huono ihminen, jolta tulla kysymään kaikkea paikan toiminnasta, kun työni oli järjestyksen ja turvallisuuden valvominen. Mutta jos joku kokee meikäläiseltä saaneensa huonoja ohjeita, niin otan haukut henkilökohtaisesti vastaan. Lauantaiaamun majoitushässäkkä johtui pohjimmiltaan siitä, että toimilla pyrittiin turvaamaan mahdollisimman hyvin conikävijöiden omaisuus uudelleenarvioidussa tilanteessa. Minkäänlaista turvallisuusriskiä ei kuitenkaan loppujen lopuksi ollut.

Ja joo, majoitusalueelle voisi tosiaan hankkia jotain kyltintapaisia, että majoitus on tosiaan "tuonnepäin ja täällä". (Ja lisää infoa joka mestaan voisi myös olla aika jepa homma.)

Nukkumisesta Sibeliustalossa vielä, että kyse on tosiaan aika lailla paloturvallisuudesta. Hätätilanteen, eli esimerkiksi tulipalon sattuessa, nukkuva ihminen ei lähtökohtaisesti pysty omin jaloin juoksemaan karkuun. Järjestyksenvalvojat taas eivät voi kiertäessään tietää, että onko silmänsä sulkenut henkilö oikeasti unessa vai ei. Tai jos kyseinen henkilö on nukahtamistilassa, niin henkilö on pakko yrittää pitää hereillä. Nämä ovat sääntöjä, joista järjestyksenvalvojien on yksinkertaisesti pakko pitää kiinni. Muuten käy niin, että JV laiminlyö tehtäviään ja on siten nopeasti entinen JV. Ja tähän vielä, että järjestyksenvalvojat ovat lain mukaan vastuussa turvallisuudesta ja järjestyksestä. (Normaaleita vänkäreitä ei tämä vastuu samoin tavoin sido.)

Itse olisin ehkä kaivannut coniin vähän enemmän infoa ja vähän joka paikkaan. Ja nyt kun Desucon on näinkin tunnettu, ja vieraita saapuu jo ulkomailta, niin olisi ehkä hyvä laittaa ohjeita muillakin kielillä kuin suomella. Vähintään sitä britannicaa, mutta lisäkielet ovat aina plus. Henkilökohtainen kiitokseni sille venäjänkieltä osaavalle vänkärille, joka teki tehtävistäni tuhat kertaa helpompaa. Kiitos.

Loppujen lopuksi kävin katsomassa aika vähän conin ohjemistoa. Väsymys ja eri ihmisten perässä juokseminen vaikeutti asiaa. Mielenkiintoista ohjelmaa oli ainakin reippaasti tarjolla. Ja Jussi Karin Näin animefani saa naista -luento oli todella täyden salillisensa arvoinen. Hyvällä huumorilla ja mielellä tehty kokonaisuus. Jos joku kuvitteli, että tämänlainen ohjelma ei sovi Suomen coniskeneen, niin voin kertoa: Olette väärässä. Kyseessä ei ollut mikään egoboostailu- ja heruttamisluento vaan loppujen lopuksi ihan lämminhenkinen läpikäynti pariutumisen teorioista puserrettuna animepiireihin sopivaksi.

Pakko myös kehua, että jokaiset ihmiset, olivatpa nämä sitten vänkäreitä, järjestäjiä tai conikävijöitä, jotka tapasin conin aikana, olivat toinen toistaan mukavampia henkilöitä. Ilmapiiri conissa oli aivan loistava.

Desussa oli lyhyesti sanottuna aivan absoluuttisen mahtavaa. Ensi vuonna varmasti uudestaan.

Avatar
yukito
Viestit: 308
Liittynyt: Ma Loka 01, 2007 16:06
Paikkakunta: Pori

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja yukito » Ke Kesä 16, 2010 17:30

Ensimmäisestä conistani jäi sellainen olo, että ensi vuonna uudestaan Desuconiin. Tapahtuma näytti hyvin järjestetyltä ja järjestäjilläkin tuntui olevan hauskaa. Kunniavieraat olivat sopivan erilaisia ja Fukumoton näkeminen oli erittäin hieno kokoemus. Erityisplussat Fukumoto Talkshown kääntäjälle, joka hoiti hommansa rautaisen ammattimaisesti. Sibeliustalo näytti olevan paikkana hyvä, vaikka pientä sokkelomaisuutta löytyikin. Esim. lautapelialue oli aluksi vaikea löytää ja taidekujalla oli välillä ahdasta.

Suurimmat plussat ja miinukset:

+ Kunniavieraat
+ Momoin keikka
+ Friikkisirkusta ja trendipelleilyä -luento
+ Umineko-luento
+ Pienet yksityiskohdat

- Lauantaina menin katsomaan Momoin paitoja pääsalin ovien lähellä olevalle myyntipöydälle. Myyjätyttö jutteli toisen asiakkaan tai ystävänsä kanssa, eikä pöydän lähettyvillä ollut minkäänlaista tungosta. Ehdin katsomaan paitoja muutaman sekunnin ajan, niin myyjä tokaisi minulle "Mee pois siitä, jos et kerta osta mitään". Hämmentävä tilanne.

Edit.
- Egmont ei ollut myymässä. Olisi ollut pitkä lista ostettavia Egmont-pokkareita, mutta ostinkin sitten enemmän Sangatsulta. No, hyvää mangaa sain joka tapauksessa.
Viimeksi muokannut yukito, To Kesä 17, 2010 17:19. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja isokana » Ke Kesä 16, 2010 19:53

Vielä parempaa settiä kuin viime vuonna. Ohjelmasta jäi mieleen Fukumoton haastattelu, joka oli syvältäluotaava, henkilökohtainen ja valaiseva yhtäaikaa. Plussat myös ammattitason tulkille. Kuminkäryinen ja bensankatkuinen anime -luento onnistui yllättämään. Kun en itse ole autoissa kuin matkustajana, en ajatellut saavani sen suurempia irti kuin "Initial D - JEEAAARRGH!" tason kiksejä, mutta pitäjä kaksikko jutteli rennosti ja viihdyttävästi ja keskittyi tarpeeksi sarjoihin eikä tekniikkaan. Lopun VHS-pläjäys sopi kirsikaksi kakun päähän. Yurin synkempi puoli olisi voinut jatkua pidempäänkin, kun tuntui siltä, että hommassa alettiin päästä vasta vauhtiin sen loppuessa. Hyvää keskustelua ja varmasti yksi asiallisimmista paneeleista, joissa olen coneissa käynyt. Pornopelit olivatkin sitten toista laitaa: luennoitsijan lakonisen itseironinen huumori upposi itseeni kuin... no, arvatkaa. Esimerkkien vanhuuden huomasin, mutta olinkin liikkeellä "Pornoa - JEEAAARRGH!" tason ihkuilulla, joten täydellisen kuvan puuttuminen ei haitannut. Ainoa lievä pettymys oli Esoteria-luento, jonka neljä ensimmäistä esimerkkiä olivat sen verran selviä X vuoden animekokemuksella ja googlailulla, etten jäänyt loppuja kuuntelemaan.

Sunnuntai oli vähemmän innostava. Alfauros-luento oli hauska, mutta kärsi siitä, että ensin esitellään naisten saaminen animessa, todetaan ettei tämä ole realistista ja sitten siirrytään yleisiin iskuvinkkeihin. Opettavaista kylläkin. Ensi kertaa kävin katsomassa myös AMV-kisan ja totesin, ettei makuni osu yksiin tuomariston eikä yleisönkään kanssa.

Kehitysehdotuksia? Ei oikeastaan, kaikki tuntui toimivan hyvin ja paremmin läheisyydessäni. See you Desu Cowboy... next year!
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

tomd
Viestit: 16
Liittynyt: Ti Heinä 17, 2007 01:34

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja tomd » Ke Kesä 16, 2010 22:12

Myron kirjoitti: Pahoitteluni, mutta minua ei mitenkään erikseen ohjeistettu valvomaan jonotusta. Tuskastuttavaa on myös tunne, kun ei yksinkertaisesti tiedä, kuinka tässä nyt pitäisi ihmisiä opastaa, jottei tulisi annettua väärää tietoa. En sitten tiedä, mistä repäisit tuon "pyytää itse etuilijoita siirtymään jonoon", mutta en muista niin sanoneeni. : )
En ollut kuulemassa keskusteluasi hänen kanssaan, mutta näin hän itse sanoi kun kävin kysymässä että "miksei mitään tapahtunut vaikka kävit juttelemassa vänkärille?" Ja hänhän tosiaan kävi pyytämässä molempia etuilleita ryhmiä siirtymään, joten ei minulla oikein ole syytä sitä epäilläkään. Tietty hänelle on voinut sattua joku väärinkäsityskin, mutta näithän itsekin aitiopaikalta että näin tapahtui ja varmaan kuulitkin miten ne etuilijat vain esittivät tyhmää ("emmä ainakaan haluu siirtyä", "ei tääl mitään jonoo ollut"). En tiedä oletko itse ikinä ollut ulkomailla tilanteessa missä olet pyytänyt apua ja paikalliset ovat vain levitelleet käsiään, mutta se ei tunnu kauhean höpöltä. Ilman tätä bonussektoria en olisi sinua erikseen maininnutkaan, sillä...

Varmaan kaikille niille, joita varten tämä palauteketju on olemassa on ihan selvä juttu ettei vänkärin voi olettaa osaavan hoitaa asioita, joita tälle ei ole erikseen koulutettu: ei se ole vänkärin vika jos ei tiedä mitä tehdä. Mutta mitä tulee tuohon "ei erikseen ohjeistettu valvomaan jonotusta" kohtaan, niin tässä nyt on se aloitekykyasia josta se varsinainen pointtini oli. Aloitekykyä ei ehkä voi juurikaan opettaa, mutta kynnystä reagointiin voi madaltaa antamalla vänkäreille selkeät ohjeet mitä tehdä jos havaitsee jotain mihin ei itse voi/osaa puuttua. Oliko vänkäreillä esim. joku tietty henkilö johon ottaa yhteyttä (ja keinot yhteydenottoon)? Oliko tällä henkilöllä aikaa ja resursseja hoitaa ilmoitetut ongelmat? Jos ei tällaista henkilöä ollut niin pitäisikö ensi kerralla olla? Vai missä se meni pieleen?

Disclaimer: en halua kenenkään päätä vadille, tässä ei ole kysymys mielestäni isoista asioista, tämä kaikki on tarkoitettu rakentavaksi kritiikiksi seuraavaa conia ajatellen.

ps. Ihan näin uteliaisuudesta ja ylläolevaan liittymättä, vastasiko tämän vuoden Desucon järjestäjien itsensä mielestä sitä mitä lähditte alunperin hakemaan? Helposti jopa Finnconin tasolle yltävät kunniavieraat varmasti saivat kaikki osallistujat (ansaitusti) ylpeiksi saavutuksestaan, mutta jos tämä kiistaton voittoisuus unohdetaan: onko Desucon "puheohjelmapitoinen ja animeen keskittyvä vaihtoehto Animeconin hengailulle" (vai miten se meni)? Toisin sanoen, onko profiloituminen mielestänne onnistunut suunnitellusti vai onko työtä vielä edessä? edit: Nopea reagointi on nopeaa. :shock: Kiitos.

Kysyn koska minusta näytti että samat narutot täyttivät käytävät, samat hetaliat tanssivat pihalla ja samat ei-puheohjelmat (ffight, cosplay) keräsivät yleisön massan, eikä viime Animecon nyt ainakaan hävinnyt jos puheohjelmien määrää ja tasoa verrataan (siis jos kunniavieraita ei lasketa, koska Halkollehan ei voi mikään pärjätä).
Viimeksi muokannut tomd, To Kesä 17, 2010 09:38. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Hui
Viestit: 26
Liittynyt: Ma Loka 30, 2006 14:10

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Hui » Ke Kesä 16, 2010 22:34

tomd kirjoitti:Aloitekykyä ei ehkä voi juurikaan opettaa, mutta kynnystä reagointiin voi madaltaa antamalla vänkäreille selkeät ohjeet mitä tehdä jos havaitsee jotain mihin ei itse voi/osaa puuttua. Oliko vänkäreillä esim. joku tietty henkilö johon ottaa yhteyttä (ja keinot yhteydenottoon)? Oliko tällä henkilöllä aikaa ja resursseja hoitaa ilmoitetut ongelmat? Jos ei tällaista henkilöä ollut niin pitäisikö ensi kerralla olla? Vai missä se meni pieleen?

Disclaimer: en halua kenenkään päätä vadille, tässä ei ole kysymys mielestäni isoista asioista, tämä kaikki on tarkoitettu rakentavaksi kritiikiksi seuraavaa conia ajatellen.
Kaikille vänkäreille oli etukäteen lähetetty infopaketti, josta löytyivät jokaisen vastaavan puhelinnumerot ja sama paketti jaettiin vielä tiivistettynä taskussa kulkevana versiona itse conissa. Lapuista löytyi niin oman osa-aluevastaavan kuin työvoimavastaavakin numerot; on lähes mahdotonta, ettei kumpikaan, osa-aluevastaava tai työvoimavastaava olisi tavoitettavissa. Samat puhelinnumerot löytyivät vielä badgenkin takaa. Tavoitettavissa siis oltiin ja työvoimaohjeessa oli ohjeistettu soittamaan aina, kun joku ongelmanpoikanen tuli eteen. Itselläni oli ainakin ihan hyvin aikaa hoitaa kaikki esiin tuleva, taisin joutua sanomaan koko conin aikana vain kerran "on kiire, odota hetki".

meepu
Viestit: 19
Liittynyt: La Helmi 07, 2009 23:52

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja meepu » To Kesä 17, 2010 00:13

Pieni kommentti reagointikynnyksestä: Totta kai jokaisen tapahtumassa (vapaaehtois)työtä tekevän olisi hyvä osata vastata ja suhtautua kaikkeen, mutta asioita on harkittava useammaltakin kannalta. En ollut näkemässä kyseistä jonotustilannetta, mutta jos paikalla on vain yksi henkilö ja hänen tehtävänsä on myydä paitoja, niin pitäisi olla itsestään selvää, että kyseisen henkilön ensimmäinen ja tärkein tehtävä on silloin huolehtia myyntituotteista ja -kassasta. Myyntivänkäri ei voi irrota pöydästään kauas eikä pitkäksi ajaksi, ja muutaman ihmisen etuilu jonossa on huomattavasti pienempi harmi kuin se, jos joku pitkäkyntinen nappaisi kassalippaan mukaansa vänkärin selvittäessä jonoriitaa. Vänkärin tehtävä on tehdä oma työnsä ja työvoimavastaavan varmistaa, että kaikille töille on tekijät.

Lisäksi conissa sattuu ja tapahtuu koko ajan, ja useimmat väärinkäsitykset ratkotaan paljon lyhyemmässä ajassa kuin vänkäriltä kuluisi soittaa työvoimavastaavalle, työvoimavastaavan kutsua radiopuhelimella järjestyksenvalvojat ja järjestyksenvalvojilta saapua paikalle.

Avatar
Asagi
Viestit: 466
Liittynyt: Ke Syys 28, 2005 14:40

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Asagi » To Kesä 17, 2010 00:57

No niin lisää kommentin tynkää.

Avajaiset oli oikeasti todella viihdyttävä pläjäys! Harmi että jouduin juoksemaan kesken pois. Mutta varsinkin MyuPron esityksessä käyttämä Erasuren Always 2009 mix (aka Robot unicorn attack-biisi) räjäytti potin, sattui vieläpä olemaan kyseisestä pelistä oleva t-paita päällä silloin. En ohjelmista nähnyt muuta kuin nuo avajaiset, mutta live-tekstitys oli kyllä vaikuttava pikku yksityiskohta. Upeaa että jotkut jaksaa ajatella oikeasti noin pitkälle.

Sitten tuo surullisenkuuluisa myyjän poistaminen. Minua on aina Paasitornin Animeconista asti kaivellut se, että yksi maailmalta tullut piraattimyyjä heitettiin ulos, mutta suomalaiset ovat saaneet myydä samoja pas... siis tuotteita niin paljon kuin jaksavat. Saisi muutkin conit edes yrittää ottaa samaa linjaa että joku roti niillä myyntitavaroillakin pitää olla. Ja aihetta sivuuttaen
onhan tuolla Helsingissäkin yksi liike myynyt piraattituotteita aika kauan...
Kaksi itseasiassa. Tosin toisesta en ole varma että onko aitojakin seassa. Lopahti kiinnostus kyseisen lafkan tarjontaa kohtaan kun näin conissa myytävän piraattifiguja samasta setistä mitä itseltä löytyy aitona.

Takaisin coniplussiin, virallisten photoshoottien järkkäys oli myös jotain todella makeaa. En tiedä kenen idea oli alunperin, mutta kovasti rispektiä sinne. Pelkkä kuvauspalvelukin kyllä toimii, mutta se on ihan eri asia päästä kunnolla posettamaan paikkaan x sen pelkän taustakankaan sijaan. Tykkäsin ihan himona tuosta mahdollisuudesta. Toivottavasti tämä on myös ensivuoden suunnitelmissa.

En nyt pahemmin muuta voi enää kommentoida kun tosiaan ohjelmia ei tullut katsastettua. Seuraavaan Desuun bara-paneeli, jookosta?. Paikkana kyllä ihan loistava ja harvoin tuli sellainen tunne että happi loppuu. Valoakin oli yleisesti ottaen mukavasti joka tilassa. Ensi vuonna sitten lisää desua \o/

tomd
Viestit: 16
Liittynyt: Ti Heinä 17, 2007 01:34

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja tomd » To Kesä 17, 2010 01:09

Yksittäistapauksen voisi helposti laittaa vänkärin jäätymisen piikkiin — ja jos siitä vain on kyse niin löysinpähän harvinaisen turhan valituksen aiheen — mutta kun näitä tilanteita oli useampikin niin on myös mahdollista että tämä
Hui kirjoitti:työvoimaohjeessa oli ohjeistettu soittamaan aina, kun joku ongelmanpoikanen tuli eteen
ei ollutkaan tarpeeksi viemään viestiä perille kaikille (=laskemaan puuttumis- ja soittamiskynnystä tarpeeksi matalalle)?* Tietty tässä mennään jo aika teoriatasolla kun nämä nyt oikeasti esiin tulleet ongelmat (jonotus pääsaliin, ohjelmien venyminen) on jo tiedostettu järkkäriblogissakin ja jäljelle jäävä mahdollinen vänkärien soittamaanrohkaisuongelma on jotain mistä tavallinen conikävijä voi esittää vain arvailuja: mistäpä minä tietäisin vaikka niitä soittoja olisi tullut kaikesta turhastakin, ja minä olisin vain nähnyt ne säännön vahvistavat poikkeukset. :)

*muistaakseni tässä esiintynyt vänkäri kylläkin oli puhelimessa niihin aikoihin; soiton seurauksena vaan ei tapahtunut mitään jonotuksen suhteen. En tiedä liittyikö se puhelu edes tähän, eikä sillä tietysti enää ole väliä.
meepu kirjoitti:Pieni kommentti reagointikynnyksestä...
Periaatteessa totta kaikki, ja sillähän ei ole edes mitään väliä jos yksittäinen vänkäri tekee pienen virheen. Koko etuiluhan oli muutenkin vain oire ihan eri tason henkilöiden jo myönnetystä mokasta (jonotukselle ei oltu käsketty opastajaa). Sen verran faktoja etuilutilanteesta kuitenkin että siitä ravasi kokoajan sisälle pääsaliin korttikaulaista porukkaa joille olisi voinut hihkaista (tai jotka olisivat itse voineet pitää silmät auki ja nähdä että samalle ovelle on kaksi jonoa...), töistä ei tarvitse irrota mihinkään jos ohjeena kerran on soittaa vastaavalle (palveltavia asiakkaita siinä ei siis silloin ollut), etuilijoita oli mielestäni parisenkymmentä, se joka asian lopulta selvitti teki sen alta kymmenessä sekunnissa (mukaan lukien aika joka kului kun kerroin mikä on tilanne) ja tämä kaikki tapahtui aivan myyntipöydän edessä. Ei tämä nyt mikään mahdoton tilanne mielestäni ollut. Sitä voi tietty pohtia erikseen oliko sen pysähtyneen ohikulkijan ihan turvallista käskeä jengin siirtyä vain koska yksi sanoi että ne etuilee, mutta eivätpä etuilijat kehdanneet vastaankaan väittää. Ja vielä etuilun vähäpätöisyydestä sen verran että tämä saksalais-/japanilaisporukka jonon kärjessä oli siis Halkon fanklubin jäseniä jotka oli paikalla vain Halkon takia ja jonottivat keikalle nimmaritilaisuuden päättymisestä saakka; itse olisin heidän asemassaan saattanut jopa hieman kiihtyä tilanteesta. Mutta eiköhän tämä ollut tässä?

Avatar
Siikakala
Viestit: 50
Liittynyt: To Touko 12, 2005 00:03
Paikkakunta: Tampere

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Siikakala » To Kesä 17, 2010 08:43

havaitsen muutaman maininneen miinuksiin kuvauspalvelupisteen sijainnin. Studion sinne (välillisesti) raahanneena, ja pystyttäneenä voisin sanoa tähän muutaman pointin siitä:

- Se vie tuhottoman paljon tilaa. Ne, jotka pisteen löysivät, ja siellä kävivät, näkivät paljonko siinä oli tilaa. Se on ehdoton minimi, mitä sille vaaditaan, ja mieluusti pituussuunnassa tuplamäärä.
- Se ei kestä päivänvaloa. Eli siis, suoraa auringonvaloa ei missään tapauksessa, ja mieluusti ei mitenkään järkyttävää määrää epäsuorastikkaan. Tämä on vähintäänkin haastavaa sijoittelun kannalta, kun tilan kaksi massiivista seinää on tehty lasista..
- Sen optimaalinen sijainti on ison kulkuväylän vieressä, josta se löydetään. Tähän vain päästään äärimmäisen harvoin. Viime Desuconissa paikka oli melko toimiva, sehän oli tämänvuotisen cafe ichigon sisäänkäynnin edessä, mutta juurikin tuon sisäänkäynnin takia se piti siirtää muualle.
- Se syö sähköä melko paljon... (lue: hetkellisesti ~2,5kW) Tämä huomattiin Desuconissa sulakkeen palamisen muodossa. Onneksi Sibeliustalon henkilökunta oli vihjeellistä, ja järjesti meille dedikoidun vaiheen studiota varten x)

Summarum: Pimeä, 3m korkea, min 3x6m, mielellään 4-5x8-12m kokonen tila tärkeän kulkuväylän vierestä, josta löytyy sähköä. Tällaisen paikan löytäminen on äärimmäisen vaikeaa yleensä. Tampere-talo taitaa olla ainut poikkeus, jossa muistan tällaisen paikan toteutuneen edes jollain tasolla. Jos joku muistaa vielä Finncon-Animecon 2008:n, ja siellä olleen kuvauspalvelun. Anteeksi, korjaus. Cosplay-Gaala(t) toki myös, mutta sen tila on matala, ja on jo ehkä hieman liikaa kulkuväylällä. Kompromissit on pakollisia, ja sen huomaa melko suoraa pisteessä käyneiden määrästä, kuinka hyvin tässä on onnistuttu. Ja siitä, kuinka moni on meinannut törmätä salamaan tai kompastua johtoon/kankaaseen.

Studio kuitenkin jatkaa reissailuaan conista toiseen, ja minutkin sen luota hyvin todennäköisesti löytää.
kuvat.aniki.fi - Ylläpitäjä

Avatar
Rianka
Viestit: 228
Liittynyt: Ti Touko 25, 2004 09:08
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Rianka » To Kesä 17, 2010 10:38

tomd kirjoitti: Muutamaan kertaan nimittäin näitä korttikaulaisia pyöri aivan "ongelman" välittömässä läheisyydessä kuitenkaan siihen puuttumatta, ja jäi mietityttämään oliko kyseessä aloitekyvytön vänkäri vai vippi/ohjelmanjärjestäjä jolle asia ei kuulukaan.
Veikkaisin, että kyseessä taitaa olla ihan inhimillisiä erehdyksiä monissa tilanteissa. Tapahtuma on kuitenkin niin iso ja koska joka puolella koko ajan tapahtuu, on mahdotonta puuttua kaikkeen. Esim. kuusisalin ulkopuolella tapahtuvassa metelöinnissä voi olla niin, että asianomaiset metelöijät eivät vain tajua äänen kuuluvan salin puolella. (Allekirjoittaneelle kävi juuri näin, koska jäimme keskustelemaan normaaliäänellä vesipisteen ja wc:n läheisyyteen kunnes oma-aloitteinen vänkäri ystävällisesti ovelta ilmaisi, että ääntä pienemmälle ja sulki sitten salin oven hetken kuluttua. Eikä tässä mitään, oikein asiallisesti toimittu.)

Voi olla, että vaikka jokin kortillinen tälläisen "ongelman" lähettyvillä hyörisi, ei sitä välttämättä ongelmaksi tajua kyseisessä tilanteessa. Hirveän vaikea on pelkkien vänkäreiden lähteä omatoimisesti järjestämään Momoin keikkajonoa kuosiin, eivätkä kaikki tottakai voi tietääkään kaikista tilanteista kaikkia. Mahdotonta sellainen on, koska kuten sanoin - coni on iso ja joka puolella koko ajan tapahtuu.
Kehittämisehdotuksena ehkä salien ulkopuolelle voisi laittaa "pidä äänentasosi matalana ohjelman aikana" lappusia ja vaikkapa salien oviin lappu "ohjelma käynnissä, hiljaisuutta kiitos!", jolloin ehkä nämä möykkäongelmat (tahattomat tai tahalliset) vähentyisivät.

Editedit: Karaokehuoneen tekniikkalaukusta löytyi pienet valkoiset sakset, jotka kuulemma oli löydetty karaokehuoneen lattialta. Sakset eivät kuitenkaan ole kenenkään tiimiläisen, mutta ne oli vahingossa nostettu huoneen tekniikkalaukkuun. Jos tunnistat sakset omaksesi ja kaipaat niitä takaisin, laita viestiä niin toimitamme asianomaiselle. :3 Kiitos!
Jotkut osaa, Jotkut taas ei

Avatar
dr.online
Viestit: 246
Liittynyt: Ma Elo 28, 2006 21:12
Paikkakunta: Tampere

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja dr.online » To Kesä 17, 2010 15:58

Noh, tuli ja meni ja vaikka suurimman osan ajasta oli jopa varsin hysteerisen hauskaa (ohjelmia sun muita jäi kyllä runsaasti välistä, esimerkiksi sunnuntain shibarityöpaja ja parit paneelit, mitä harmittelen edelleen, mutta huono fiilis on aina huono fiilis), jäi vähän nakertava fiilis päälle.

+ vesipisteet. Pelasti miun yön niin täysin. Ihanaa, ihanaa, ihanaa.
+ kahvila joka oli koko yön auki. Pelastus! Ja kiitos kiva kahvilan mies. :3
+ meidocafe. <3 niin suloisia olivat meidot ja butlerit komeita.
+ oli niin upeaa nähdä kaikkia mahdollisia kavereita.
+ Sibeliustalo on edelleen huikeanihana paikka järjestää con. Tilaa vain riitti vaikka porukkaa oli kuin pipoa.
+ myyntipöytäsali oli taas vain niin toimiva.
+ pukuhuoneet (naisten siis) olivat varsin hyvinvarustellut. Sakset pelastivat roikkuvilta langanpätkiltä jne.

- FNZ BOIZ. VOLYYMIA PIENEMMÄLLE KIITOS. Oli äärimmäisen ärsyttävää yrittää jutella kavereille kun se melu vain jatkui ja jatkui. Huoh.
- Jonotuksen suhteen huono informointi, esim ennen eurocosplay jne kisaa. :| Ei monesti tiennyt että mistä ovesta sitä nyt sitten pääseekään sisälle ja mistä ei.
- Kamala sää, joka pilasi aika tavalla fiilistä. Sisällä satojen ja satojen ihmisten keskellä alkaa ennen pitkää ahdistaa ja silloin olisi ollut mukavaa mennä ulos, mutta sade ja tuuli ei oikein piristänyt. Tämä ei tietenkään ole itse conin syy, vaan sään itsensä, mutta niin.
- Aamuyöstä vessanovea hakanneet järkkärit jättivät vähän kalsean olon. .__. en kuullut mitään vastausta tms vaikka sanoin vain vaihtaneeni paitaa/käyneeni normaalisti vessassa enkä suinkaan nukkuneeni siellä (kello ei tainnut olla edes kuutta aamulla), kuten ovea hetken hakanneet kaksi järkkäriä olettivat. Toki eivät he voi tietää onko oven lukinnut henkilö unten mailla vai ei, mutta olisi silti ollut kohteliasta edes pahoitella yhtäkkisestä hakkaamisesta, kun sanoin etten tosiaankaan nukkunut. ;)
- Missasin niin paljon kaikkea. ;_; (mikä oli kyllä ihan oma syy.)
- Lattiamajoituksen huono informointi. Esimerkiksi vaikka kysymys että voiko lauantaiksi jättää tavaroita majoituspaikan narikkaan ja vastaus oli myöntävä, mutta ei sitten voinutkaan, öh? Heti olisi voinut vaikka ilmoittaa, että tavaroita ei voi sinne jättää, eikä vasta seuraavana aamuna. (osasyy miksen viitsinyt enää raahata tavaraa takaisin majoituspaikkaan vaan jäin Sibbelle la-su-yöksi... virhe osaltani kyllä.)
"Maybe I'm passing you by
Just passing you by girl"

Kissa3
Viestit: 5
Liittynyt: Ti Heinä 29, 2008 08:45

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Kissa3 » To Kesä 17, 2010 19:12

dr.online kirjoitti:
- FNZ BOIZ. VOLYYMIA PIENEMMÄLLE KIITOS. Oli äärimmäisen ärsyttävää yrittää jutella kavereille kun se melu vain jatkui ja jatkui. Huoh.
- [/size]

Näihin olen vastannut jo ja pahoittelen suuresti äänestä aiheutunutta häiriötä (vaikka vika ei sinällään ollut minun vaan edelleen paikan valinnan ja ajanpuutteen vika), mutta sama se kenen/minkä vika, pahoittelen silti :oops: ! (ps. tähän ehkä osuvin lause jonka oon so far keksinyt "jos tuot haulikon halliin niin älä odota airsoftpyssyn ääntä")

Ja toiseen aiheeseen, oon melkein satavarma että joissain 'ongelmakohdissa' olin käväissyt esim. momoin jonon luona tietämättä että siellä oli joku ongelma, tosiaan kun ei oo ollu mun työhön kuuluvaa vastuualuetta ja luonnollisesti jos ei kuulu mun vastuualueeseen niin en ole saanu infobrieffiä miten toimia ja miten spotata ongelmat eikä sitä kehtaa lähteä säätämään omiaankaan jos vaikka sattuukin vahingossa sekoittaa asiaankuuluvien työntekiöiden työtä joka voisi taas hidastaa ongelman ratkaisua..

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 16 vierailijaa