Desucon 2010 - palauteketju

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Ping-chan
Viestit: 123
Liittynyt: Pe Maalis 14, 2003 17:59
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Ping-chan » Ti Kesä 15, 2010 07:12

hrst kirjoitti:Lisäksi komppaan monia jo esitettyjä kommentteja pienistä asioista kuten FNZ BOIZin liian kova volyymi (tanssipelit sai silti onneksi vedettyä juuri ja juuri!)
Siinä joutu meikäläisen budget-creativet aika koville. Onneksi kuitenkin sain sen verran niistä ääntä irti, että pystyi vielä jotenkin pelaamaan.

Tanssipelipisteestä minulle kantautui semmoista palautetta, että jono olisi ollut liian pitkä. Tähän voin vastata, että keskimääräinen jonotusaika oli noin 15 minuuttia, eikä pahemmin puolen tunnin yli tainnut pisimmillään edes mennä. Jono liikkui kuitenkin nopeasti, sillä pelipisteellä oli koko ajan joku auttamassa kappaleen valinnassa.

Tapahtuma itsessään oli omasta mielestäni erittäin onnistunut ja selvästi menee parhaiden conien kastiin.

Ja pihemmittä "puheitta" perinteisiin plussiin ja miinuksiin (en kuitenkaan jaksa listata kaikkea, kun moni on niin moneen otteeseen jo listattuna):
+ Halko Momoi. Tätä lisää! Olen pidempään jo tuskaillut kun suomeen tuodaan vain Jämärokkiesiintyjiä, eikä Jämäpoppiesiintyjiä ole näkynyt.
+ Ruokailumahdollisuus paikan päällä (vaikka itse en käyttänyt hyväkseni)

- FNZ BOIZ teki tanssipelin pitämisestä täyttä tuskaa. Itsellä ei ollut kuulosuojia mukana ja olin keikan aikana pitämässä omaa vuoroani tanssipelipisteellä. Toivottavasti tanssipelipisteen kaiuttimet eivät pahemmin kärsineet rääkistä.
- Kuulutuksista ei saanut mitään selvää rytmipelipisteellä
- Jonotusjärjestelyt. Jonotin kaverini kanssa väärällä ovella Momoin keikalle ja vasta sen jälkeen kun porukkaa alettiin ottamaan sisään oikealla ovella, joku viitsi tulla mainitsemaan, että siitä ei pääse sisään. Jos kaikista ovista ei pääsaliin oteta sisään, niin tällöin asiasta pitäisi infota kunnolla. Onneksi kuitenkin jono eteni vauhdikkaasti ja pääsimme vielä hyville paikoille sisään.

Tuli nyt enemmän miinuksia, kun en jaksannut laittaa jo moneen otteeseen tulleita plussia uudestaan.

Kiitokset hienosta conista ja toivottavasti nähdään ensi vuonna ;)
"You do not, I repeat, you do not! Hurt! My! Friends!"

Crystal Fair 2014 | brony.fi - suomalainen poniyhteisö

Avatar
odber
Viestit: 41
Liittynyt: Pe Loka 17, 2008 12:49
Paikkakunta: Oulu

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja odber » Ti Kesä 15, 2010 11:30

Ensi vuonna uudestaan! Harmittaa kyllä näin jälkikäteen etten tullut ensimmäiseen Desuconiin 2009. Liput oli ostettu, laukut oli pakattu ja vieläkin mietin miksen oikeastaan lähtenyt. :(

plussia ja muuta pulputusta:
+tilat
+kutsuvieraat
+ohjelman paljous (vaikkakin pidän ohjelmien videointia osasyynä siihen että jätin parit esitykset väliin. videoita odottaessa~)
+paikalla oleva hyvä ruokailumahdollisuus
+majoitustilat (siitä tosin en pitänyt että ihmiset alkoivat pitämään älämölöä jo puoli seitsemältä lauantaina)
+rytmipelipiste (IIDX:ään voisi laittaa parit kuulokkeet ensikerralla ja joku ääniseinä ei olisi pahitteeksi taikon ympärille, korva alkoi piippaamaan pariin otteeseen siinä vieressä ollessa)
+uminekopaneeli (mikäli suinkin ohjelma sallii näkisin mielelläni yksittäisistä sarjoista tehtyjä esityksiä enemmän)

muita huomioita:
-lauantai-illan susilavaesitys ja päättäjäisseremonian musiikkipläjäys. Johtuuko sitten aiemmista conikokemuksista muttei ainakaan itsellä tullut missään vaiheessa mieleenkään pakata mukaan korvatulppia. Päättäjäisissäkin ollut esityskin olisi mennyt miellyttävämmin moiset korvissa. Ensikerralla viisaammin
-esitysten pituus. Ohjelmat voisi suunnitella niin että pystyisi lopettamaan varttia ennen varattua aikaa. Ei tule sitten kävijällä mikään kiire seuraavaan ohjelmaan.

Avatar
4nBlue
Viestit: 5
Liittynyt: Pe Heinä 03, 2009 22:17

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja 4nBlue » Ti Kesä 15, 2010 12:06

En tykkää valittaa anonyyminä (eikä kukaan tunne minua nimimerkin perusteella), joten paljastan että olin se haahuilija Takemikaduchi (Muv-Luv Alternative) paidassa (violetti mecha edessä ja anime silmät taustalla niille joille pelin tai mechan nimi ei sano mitään). Keskityn pääosin siihen mikä oli pielessä, koska kaiken hyvän luetteleminen veisi ikuisuuden.

Hyvää:

- Sibelius talo, järjestäjät, vesipisteet... eli lähes kaikki mitä en erikseen mainitse.
- Kunniavieraat. En tiedä miten te tässä onnistutte, mutta jatkakaa samaan malliin.
- Piraattituotteiden vastustus. Kyllä varmaan muillakin myyjillä oli piraatteja, mutta ainakin seuraavana vuonna miettivät kannattaako niitä tuoda.
- Suurin osa kävijöistä. Desuconin kävijät ovat yhäkin parhaiten käyttäytyvää conikansaa.
- Yön anime ohjelma (nimim. se tyyppi joka istui vasemmalla pöydällä lauantai yönä yhdestä kymmeneen).
- Cossaajat. Se mitä näin coni alueella ja näytöksessä edusti parasta cosplayta mitä olen nähnyt Suomessa

Huonoa:

Osa kävijöistä:
- Yleistä apinointia, poseeraamista ja kuvien ottamista muutenkin tukkoisissa paikoissa ja jonoissa.
- Aseitten kanssa liikkuminen ja ryntäily (sain kunaista rintaan joltain Akatsukin jäseneltä, joka oli häipynyt paikalta kun tajusin mikä piru minua oli iskenyt keskelle rintaa ja tarkistanut etten ollut loukkaantunut).

Luennot:
- Moe vs GAR II:n GAR puolisko oli mahtava (Simonin voitto oli ansaittu, mutta oli hienoa nähdä että "vähemmän" (tavallaan enemmän) tunnettu miesten mies pystyi haastamaan Simonin). Moe puolisko taas ei, mistä on varmaan kiittäminen moen moninaisia tulkintoja ([huom]minusta[/huom] Konata on söpö ja otakujen ideaali waifu, mutta ei se tee hänestä moe-~ta) ja panelistien ja yleisön heikkoja argumentteja hahmojen puolesta (esim. Ayu Uguu Tsukimiyan puolustus ei vain toimi niille, jotka eivät ole Kanoniin tutustuneet). Toivon että nähdään taas ensi vuonna ja että silloin on enemmän aikaa esitellä kilpailijoita.
- Ei niinkään valitus vaan parannusehdotus. Jos Umineko palaa, niin lopussa löydetyn paperin kaltainen lista teorioista olisi erinomainen keskustelun synnyttäjä, ja voisi löytyä tällä kertaa heti kun on omat ja katsomon teoriat on käyty läpi, koska suomalaiset ovat niin ujoja (niin kuin ainakin kolmella luennolla muistutettiin) että omat teorian esittämiseen ei pakosti löydy rohkeutta. Tosin silloin olen mahdollisesta lukenut 8 episodin ja osallistun suu teipattuna jos käännös ei ole ilmestynyt.

Yleistä:
- Hohtotikku purki puolet sisällöstään laukkuni taskuun.
- Cosplay esityksen aikana salamavalot aiheuttivat minulla päänsärkyä.
- Jonotin väärällä ovella konserttiin.

tomd
Viestit: 16
Liittynyt: Ti Heinä 17, 2007 01:34

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja tomd » Ti Kesä 15, 2010 12:48

Kisuli kirjoitti: Yhtä hyvin voisi sanoa että Japanissa homoilla ja transsukupuolisilla on asiat hyvin koska siellä jopa ainakin yksi "newhalf" poliitikon virassa ja "okamoitakin" vaikuttaa poliitikassa ja viihdealalla. Se ei kuitenkaan muuta sitä tosi-asiaa että monet vanhemmat potkivat lapsensa ulos koko suvusta jos hän uskaltautuu käymään perhearvoja vastaan tuomalla julki "poikkeavan" seksuaalisen taipumuksensa tai sukupuoli-identiteettinsä.
Juu, en tainnut missään vaiheessa sanoakaan että siellä kellään olisi kaikki hyvin :) Pointtini oli vain ettei se nyt ihan niin mustavalkoista ole.
Kisuli kirjoitti: Mitä tulee akateemiseen tutkimukseen aiheesta niin siihen on kyllä ollut pitkään tarkoitus tutustua, mutta ainut tuntemani teos eli "Queer Japan: Personal Stories of Japanese Lesbians, Gays,Bisexuals and Transsexuals" on huonosti saatavilla ja maksaakin hirveästi joten ei ole yksinkertaisesti ollut mahdollisuutta hankkia sitä vielä. Ehkäpä ostamme sen Hallongrottanista seuraavalla ruotsinreissulla. Mikäli tiedät muita teoksia olisi mukava kuulla niistä. Netistähän aiheesta ei löydy kielimuurin takia juurikaan yhtään mitään tarkempaa tietoa ja sekin on usein vanhentunutta. Enkä kyllä tosin tiedä löytyisikö sitten Japaniksikaan kovinkaan paljon materiaalia.
Mainitsemasi kirjan saa käytettynä alle $10(+postit) Amazonista ja Google Booksista voi lukea osan ilmaiseksi. En ole tutustunut itse opukseen, mutta sen ensimmäistä lukua ("A Lesbian in Hokkaido") käsiteltiin luokassa, ja taidettiin joku siihen liittyvä dokumenttikin katsoa. Ihan asialliselta vaikutti.

Vähän yleisemmin, relevanttien artikkelien ja kirjojen löytäminen on vähän vaikeaa jos ei ole mahdollisuutta opiskella aihetta missään, ja vaatii kärsivällisyyttä ja hakukoneiden käytön hyvää hallintaa. Aiheesta on kuitenkin kirjoitettu englanniksi paljon joten kärsivällisyys palkitaan. Tässä nyt vähän apua alkuun kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Mm. Mark McLelland on kirjoittanut nimenomaan seksuaalivähemmistöistä, Sabine Frühstück ja Chizuko Ueno ehkä enemmän naisten asemasta ja naiseudesta. Anne Allisonilta löytyy myös relevanttia materiaalia (kts. seuraava linkki). Kirjoja pitäisi olla ihan yleisesti netistä saatavilla. Google Booksia kannattaa myös käyttää ostopäätöstä tehdessä. Artikkeleita taas kannattaa etsiä nimenomaan akateemisista julkaisuista: yliopistossa kirjoilla olevien kannattaa ehdottomasti ottaa yliopiston JSTOR-tili hyötykäyttöön. Muut voivat penkoa ilmaisen, mutta pääasiassa politiikkaan ja historiaan keskittyneen Japan Focusin arkistojen aarteita.

Itselläni ei kielitaito riitä japaninkielisten artikkelien lukemiseen, mutta jos akateeminen japani on hallussa niin The Japan Association for Queer Studiesin kautta voisi löytyä sellaistakin. Kaikkien lukemiensa artikkelien/kirjojen lähdeluettelot kannattaa tietysti myös tutkia tarkkaan.

Suosittelen kuitenkin lämpimästi ihan oikesti opiskelemaan aihetta jossain jos vain mitenkään mahdollista. Humanistisella alalla julkaistaan kuitenkin välillä aikamoista huttua joten on hyvä olla joku vähän ohjaamassa niiden hyvien tekstien luo ja asettamassa asioita oikeaan kontekstiin. Ja onhan se kivaa saada korotettua opintotukea Plica-chan-animen ja Kim Longinotton dokkarien katsomisesta ja yaoi doujinshi-tapahtumissa vierailuista :lol:

Mutta se siitä aiheesta Desucon-palauteketjussa. Siirrytäänkö vaikka toiseen ketjuun tai YV:ihin jos haluat jatkaa keskustelua lähdemateriaalista tai miksei itse aiheestakin? Autan kyllä mahdollisen tulevan paneelin kanssa/vaihdan ajatuksia ihan mielelläni.

Kissa3
Viestit: 5
Liittynyt: Ti Heinä 29, 2008 08:45

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Kissa3 » Ti Kesä 15, 2010 17:41

Jeaaaaa ! Coni oli loistava ja hauskaa oli :) tosin kiirettä kyllä piti !

plussia ja miinuksia en juurikaan osaa antaa itse tapahtumasta mutta voisin nakata tänne parit aatokset:

-Keikkoja ajatellen olisi kunnolliset soundcheckit ollu asiaa, sillä kaikki kolme keikkaa jotka miksasin (FFight, FNZ, Bubl) jäivät ilman _kunnollista_ soundcheckiä as in rauhassa kasaamista/tasojen tsekkailua/balanssia etc mielellään ilman että kuuntelijat olisivat jo paikalla , ymmärrettävistä syistä tosin kyseiset soundcheckit jäivät käymättä ! mutta ensvuosia ajatellen jos tulee keikkahommia niin olisi hyvä koittaa saada niille asialliset valmistelut :) myöskin kyseiset keikkapaikat eivät olleet kovin idyllisiä kyseiselle musiikille (esim. susilavan aiheuttamat ongelmat muihin pisteisiin, täysin loogista miksi näin, itseasiassa ainoat joittenka ääntä nostin _hitusen_ oli kitarat/laulut sekä tietokoneesta sisääntuleva signaali, välillä bassorumpua. Eli saundit tuli suurimminosin akustisesta lähteestä, joka ei myöskään ole bändin/soittajan vika, vaan tilan akustiikan "vika" tässä tapauksessa), vähän sibbetalolle miinusta siitä että tarkkaamot olivat hieman huonosti aseteltuja (paikan omat miksaajat tuntuivat olevan pitkälti samaa mieltä kanssani, sentään teen tätä työkseni myös, esim. pääsalin ääntä _EI_ kuule tarkkaamoon, pitää aina erikseen juosta yleisönsekaan joka ei aina ole mahdollista ellei riko todellisuutta jollain härskillä tavalla), mutta tosiaan, kunnollisilla soundcheckeillä ja esiintymispaikoilla oltaisiin saatu varmasti kaikki paljon paremmin hanskaan.

Tosiaan kuten joku jo mainitsikin, aina kantsii olla korvatulpat mukana jos on minkäänmoista keikkaa/lujaa ääntä tiedossa ja pahoittelen suuresti jos yksikään keikoista oli liian lujalla millään tavalla tai huonosti säädetty ! Otan ihan mielelläni syyt niskoilleni mikäli syyttäjä ymmärtää ylläolevat kirjoitukset :D

huijasin, osaan sittenkin antaa plussaa tapahtumasta !

+ Porukat ja yhteishenki niin vänkäreiden kuin henkilökunnan kuin conikäviöiden kanssa, oli oikeasti hauskaa ja kivaa :)
+ Alkoi pukkaamaan kivoja paneeleita/esityksiä, harmi vaan etten kerennyt katsomaan yhtäkään kunnolla alusta loppuun :(
+ Pokemon turnaus (vaikka en paikalla ollutkaan, pokemonturnaukset on aina jees ! miten olis jos pokemon-korttipeliturnausta ensivuonna?)
+ Jäähdytetty vesi, mmm m mmm ! :D
+ Muutamat aivan loistavat cossit !!
+ Vaikka oli välillä pahoja tilanteita niin tappiot voitoiks !

ja miinusta

- noh kirjataan tänne vielä tuo että enemmän aikaa keikkojen valmisteluun ja säätöön !
- viikonloppu meni liian nopeasti ohi !


Verdict:

Kiitos ältsikivasta conista :) !! nähdään taas ensivuonna !

ps. en tosiaan ole mikään suomenkielen mestari joten koittakaa kestää kirjoitukseni... :oops:


EDIT: niin ja tosiaan, olihan minullakin pitkä työ/conipäivä (paikalla pitkälti ennen ovien avaamista) joten suhtkoht väsyneenä tuli lauantai-iltana tehtyä äänihommia, tuplapahoittelut ! sekä sibbetalon pääsali (sekä susilava) on äänirakenteeltaan suunniteltu täysin erilaiseen räminään... edelleen, jos aikaa olisi ollut soundcheckeihin niin olisi asiat ollu paljon paremmalla mallilla, mutta näillä mennään, ensvuonna voittoon ! :)

DoubleEdit: jos jokin jäi vaivaamaan niin asiallisia kommentteja otan vastaan irc-gallerian puolella nickillä Kissa3 ! :)

Avatar
Nani
Viestit: 73
Liittynyt: Ma Elo 13, 2007 17:09
Paikkakunta: Tampere

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Nani » Ti Kesä 15, 2010 19:58

Desucon ohi on~ Nyt pitää vaan saada taas yksi vuosi kulumaan ;D

En jaksa nyt mitään kauheita vuodatuksia vetää joten mennään +/- linjalla.

+
No, se oli Desucon.
Ohjelma
Kunniavieraat (varsinkin Momoi ♥)
Korkeatasoiset cossit
Meidän A SE MA Station Ekitou-ryhmä! Kiitos kaikille Asemille ja erityisesti Prinssi Pasilalle ^^
Visual Gay ja FFFight
Kaikki mikä ei ole miinuksissa
Drasa
Haruko Momoi ja ääninäyttelyn taika

-
Desu-kunin puute, vaikka ymmärsihän sen
Tylsät Desupaidat (odotin DesuISM-paitaa...)
Kamalin aamuni ikinä, sunnuntai. Mutta mitäs valvoin koko yön.
Ei ollut aikaa käydä meidokahvilassa (meidot oli älyttömän suloisia!)
Liian hyvää animea animehuoneessa (missä oli Koulussa ja Superperhe!) xD
Hyvien ohjelmanumeroiden päällekkäisyys

Ja lopuksi vielä haluan sydämeni pohjasta pyytää kaikilta anteeksi, koska musta tuntuu että olin tässä conissa oikeesti äärimmäisen ärsyttävä kävijä ja ohjelmien katsoja. Väsymykselläkin saattoi olla vaikutuksensa...

MUTTA, kaikenkaikkiaan KIIIIIITOS taas Desuconista! Oli mahtavaa ja taso pysyi kovana! ♥ Pitäkää lippu korkealla ja ensi vuoden Desuunkin tullaan! Onhan Desu Suomen paras con.

ps. Mikä oli mystisten Desu-Kumien tarkoitus? ;D

Ja kaikki jotka potevat post-con-depressiota, tervetuloa Traconiin ja erityisesti seikkailemaan, onnea seikkailuun! ;D
Onnea seikkailuun!

Avatar
Ze Shoopuf
Viestit: 109
Liittynyt: Pe Syys 19, 2003 13:55

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Ze Shoopuf » Ti Kesä 15, 2010 21:34

Kai sitä välillä pitää jotain jaksaa kirjoitellakin.

Oma conini alkoi kahdeksalta lauantaiaamuna, kun menin kahden majoittamani kaverini kanssa conipaikalle. Lahdessa siis asun ja Sibeliustalo oli mukavan lähellä kämppääni, niin ei tarvinnut huolehtia paikallisliikenteestä (joka on Lahdessa aika onnetonta) tai muusta vastaavasta. Marssin sisälle työvoimaovesta, sain ruokalipukkeeni (<3), paitani ja työvoimalätkäni ja, no, aloitin conini.

Olin siis virallisena valokuvaajana conissa, kuvauspisteellä pari tuntia ja muuten kiertelemässä kameran kanssa ympäriinsä kuvaamassa randomeja juttuja. Muutama ohjelmanakkikin oli. Koska olen intohimoinen valokuvaaja, paikka, missä on kunnon valot (Metsähallissa oli hyvät valot isojen ikkunoiden takia) oli ihana asia.

Con meni siis kavereiden seurassa roikkuessa, uusien tuttavuuksien solmimisessa, valokuvaamisessa ja yleisessä hengailemisessa. Kävin katsomassa myös muutaman ohjelman, ja on pakko mainita, että pornopeliluento oli aika mainio. Myös FFfight oli hyvin järjestetty, vaikka aika usein iskujen nimet jäivät kuulematta - mutta toisaalta, en ollut mitenkään erityisen hyvällä paikallakaan. Greenroom ja ilmainen ruoka olivat myös mainio asia, pääsi hetkeksi karkuun conin hälinää, istuutumaan muiden vänkäreiden seuraan ja nauttimaan kupposen kahvia. Ja tietenkin siirtämään kuvia kamerasta koneelle, kun muistikortti alkaa uhkaavasti täyttyä.

Kuvasaldo conista oli hyvä ja pääsinpä meikkaamaan ja kuvaamaan yhden kaverinikin. Yhteensä kuvia tuli otettua ehkä 1500, jotka olen karsinut ehkä n. puoleen.

Koska seuraan massaa, teen plussamiinuslistan:

+ Sibeliustalo on hyvä paikka, avara, iso, nätillä paikalla ja Metsähalli on isoin ikkunoin varustettu
+ Vesipisteet, vaikken niitä paljoa käyttänytkään, ovat hieno asia
+ Ohjeistukset
+ Ravintola - todella hieno asia ja hyvää ruokaa oli (ilmaista vielä, mikä on minulle suuri motivoija kaikkeen)
+ Laadukas ohjelma
+ Loistavaa porukkaa, etenkin vänkäreissä (sinä kahvilan butleri, jota kiusasin koko ajan kameralla, jos haluat kuvia, heitä viestiä)
+ Tyylikkäitä pukuja
+ Mahdollisuus yleiseen hengailuun (Metsäsali, sopivan iso tila tarkoitukseen)
+ Desukumit, oli pakko ottaa yksi mukaan muistoksi
+ Randomit paperilaput, esmes Desunote-standin Edward Cullen -lappu ja Greenroomin työpanos-lappu.

- Myyntipöytäsalin ahtaus, mutta tähän nyt ei oikein voi vaikuttaa mitenkään
- En päässyt katsomaan Näin animefani saa naista -luentoa, mutta se oli kyllä ihan oma mokani.

Kaiken kaikkiaan con oli mielestäni aivan loistava. Sain tehdä sitä, mistä tykkään (valokuvata) ja sain siitä vielä ilmaisen sisäänpääsyn ja ilmaista ruokaa. Ja minähän olen siis se kamerahihhuli, jolla oli sininen paita, sulka päässä ja tappobootsit.
Me be Mighty Tyger! Me eat all!

Avatar
Wemppa
Viestit: 199
Liittynyt: La Tammi 14, 2006 00:21
Viesti:

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Wemppa » Ti Kesä 15, 2010 22:32

Kiitokset muikeasta conista. TL;DR-raportti löytyy blogin puolelta kun en viitsi tätä sivua sen enempää venytellä, mutta tässä on itseltäni jotain päällisempiä plussia ja miinuksia.

+ kunniavieraat (hihihi Fukumoto hihi~)
+ tulkit, parannusta viime vuoteen nähden
+ tapahtumapaikka jälleen
+ cosplayn taso
+ vesipisteet jäillä
+ paljon laadukasta ohjelmaa ja muuta tekemistä
+ ravintola

- ...joka ehti mennä kiinni ennen kuin itse ehdin siellä käydä. ;_; Olisiko mahdollista saada ensi vuodeksi ulos vaikka jotain makkaraperunasnägäriä siihen asti, että ovet laitetaan kiinni? Olisin tykännyt hyvää, jos olisin silloin yölläkin voinut tankata kunnolla...
- ohjelmien venyminen ja jonottaminen
- yöllä/aamulla oli _kylmä_ D:
| writing | to | reach | you |

Avatar
Kyoko
Viestit: 252
Liittynyt: Ti Loka 25, 2005 17:31
Paikkakunta: Vantaa

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Kyoko » Ti Kesä 15, 2010 22:52

(*laiskana copy and paste -tyylillä*)
Tämäkin Desu oli mukavasti hengailu-con niin kuin enimmistöstä tuntuukin tulleen minun tapauksessa.
Lauantain olin varattuna Moonlight Masquerade ryhmässä ja pääsin pääsalin lavalla pyörähtämään Eurocosplay karsintojen jälkeen eli siis siinä iiiisossa Sailor Moon porukassa (tahtoo kuvia jos joku otti). Cosplaynäytöksen pääsinkin sitten katsomaan eturivistä ja se olikin oikeastaan ainoa ohjelma mihin kunnolla osallistuin. Momoin haastattelua kyllä katseli ja illalla kuuli väkisinkin FNZ BOIZ'n esityksen (musaa pienemmälle jätkät!!!).

Yön siis valvoin vielä con-alueella ihanan seuralaiseni kera. Kävi silloin randomista amv-huoneessa ja muuten vain jutteli ihmisten kanssa. Kaikista paras kun yöstä joku jätkä vain tuli siihen luokse sanoen 'en mä kyllä tiedä keitä te olette, mutta saisiko halata?!' Ja kunnon rutistuksen saikin. Kokeili sitä yöstäkin sitä jotain rytmipeliä, missä oli paljon niitä nappuloita painettavaksi ja oli ihan pihalla sen kanssa x"D Sentään joku vieressä ollut pelinero auttoi niin sai hyvät pisteetkin toisella yrittämällä.
Järkkärien käytös ärsytti hieman siinä suhteessa että heti tuli joku valittamaan siitä ettei Sibbetalossa saa nukkua, jos oli käynyt pitkälleen penkin päälle tai nojaili penkillä seinää vasten. Ja en tiedä olinko se vain minä, mutta Sibeliustalolla tuntui olevan aivan jäätävää yöllä vaikka haki vielä pari paitaa päälleen narikasta...

Sunnuntai kului ihanassa TYL Arcobaleno-ryhmässämme. Oli mukavaa tavata muita KHR-foorumilaisia ja tosiaan oli mielenkiintoista lähteä metsästämään niitä muita sarjan cossaajia reilun vartin varoitusajalla ryhmäkuvaan x3 Eikä se Mukuro sitten koskaan ilmestynytkään kuvattavaksi!!
Mutta kuviin liittyen, jos sunnuntain Varian jäsenet aka Xanxus, Bel ja Fran viitsisivät ilmoitella itsestään. Olisi mukava tutustua paremminkin ja foorumin väki kaipailee teitä jäseniksi ;)
And believe me I AM STILL ALIVE
I'm doing science and I'm STILL ALIVE
I feel fantastic and I'm STILL ALIVE
While you're dying I'll be STILL ALIVE
And when you're dead I will be STILL ALIVE

Katsotut animet

Avatar
Tolkkiz
Viestit: 195
Liittynyt: Ma Tammi 21, 2008 05:39
Paikkakunta: Helsinki

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Tolkkiz » Ti Kesä 15, 2010 23:22

Järkkärien käytös ärsytti hieman siinä suhteessa että heti tuli joku valittamaan siitä ettei Sibbetalossa saa nukkua, jos oli käynyt pitkälleen penkin päälle tai nojaili penkillä seinää vasten. Ja en tiedä olinko se vain minä, mutta Sibeliustalolla tuntui olevan aivan jäätävää yöllä vaikka haki vielä pari paitaa päälleen narikasta...
Osa järkkäreistä taisi olla karumman puoleisia, sunnuntai aamusta tuli eräs totetamaan kesken pelin että "mä otan tän wiin seuraavaks ja ton toisen myös" ja alkoi nyhtää johtoja, aivan kuin nauttien siitä että sai hätistää pelaajat muualle. Asia oli toki ok, paitsi että sen olisi voinut esittää hieman eritavalla, esim "anteeksi mutta tarvitsisin nämä wiit toiseen ohjelmanumeroon..." tjsp. Jokunen taisi myös nukkua coni alueella, en itse nähnyt että ketään olisi herätelty, mutta jos näin oli, niin voi vaan kysyä että mitä haittaa siitä oli, että joku nukkui? Oliko ajatuksena se, että jos ei majoituksesta maksanut, niin ei myöskään saa silmiä ummistaa, vaikka olisi kuinka väsynyt? Kaikki eivät kuitenkaan syystä tai toisesta saaneet lattiamajoitusta, eikä kaikilla ollut autoa jossa nukkua...

Avatar
Syoran
Viestit: 42
Liittynyt: Ma Elo 04, 2008 16:03
Paikkakunta: Tampere

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Syoran » Ti Kesä 15, 2010 23:38

Tolkkiz kirjoitti:
Järkkärien käytös ärsytti hieman siinä suhteessa että heti tuli joku valittamaan siitä ettei Sibbetalossa saa nukkua, jos oli käynyt pitkälleen penkin päälle tai nojaili penkillä seinää vasten. Ja en tiedä olinko se vain minä, mutta Sibeliustalolla tuntui olevan aivan jäätävää yöllä vaikka haki vielä pari paitaa päälleen narikasta...
Osa järkkäreistä taisi olla karumman puoleisia, sunnuntai aamusta tuli eräs totetamaan kesken pelin että "mä otan tän wiin seuraavaks ja ton toisen myös" ja alkoi nyhtää johtoja, aivan kuin nauttien siitä että sai hätistää pelaajat muualle. Asia oli toki ok, paitsi että sen olisi voinut esittää hieman eritavalla, esim "anteeksi mutta tarvitsisin nämä wiit toiseen ohjelmanumeroon..." tjsp. Jokunen taisi myös nukkua coni alueella, en itse nähnyt että ketään olisi herätelty, mutta jos näin oli, niin voi vaan kysyä että mitä haittaa siitä oli, että joku nukkui? Oliko ajatuksena se, että jos ei majoituksesta maksanut, niin ei myöskään saa silmiä ummistaa, vaikka olisi kuinka väsynyt? Kaikki eivät kuitenkaan syystä tai toisesta saaneet lattiamajoitusta, eikä kaikilla ollut autoa jossa nukkua...
Näin järkkärinä Desussa toimineena ja ihmisiä yöllä herätelleenä voin kertoa ettei sitä kiusallaan tehdä. Monikaan ei tule helposti ajatelleeksi, että nukkumiskielto ei ole vain järjestäjien halua kiusata ihmisiä, vaan kyse on turvallisuudesta, palomääräyksistä ja usein myöskään tilan omistajat eivät halua sallia tilassa nukkumista. Majoituksen järjestämiseen tarvitaan omanlaisensa luvat ja mm. palokunnan suorittamat tarkastukset. Lisäksi voisi vielä todeta, että jos conitiloissa saisi nukkua, niin miksi kukaan vaivautuisi siirtymään muualle nukkumaan? Silloinhan kaikki vaan nukkuisivat tapahtumapaikalla eikä muualle järjestettyyn lattiamajoitukseen menisi kukaan.
Juho Tuominen
Ohjelmatiimi, Tracon IV, V, VI, 8, 9, 10
Logistiikka, Tracon 7

Avatar
Kioko_
Viestit: 924
Liittynyt: Pe Maalis 10, 2006 10:13
Paikkakunta: Vantaa

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Kioko_ » Ke Kesä 16, 2010 00:31

Syoran kirjoitti:
Tolkkiz kirjoitti:
Järkkärien käytös ärsytti hieman siinä suhteessa että heti tuli joku valittamaan siitä ettei Sibbetalossa saa nukkua, jos oli käynyt pitkälleen penkin päälle tai nojaili penkillä seinää vasten. Ja en tiedä olinko se vain minä, mutta Sibeliustalolla tuntui olevan aivan jäätävää yöllä vaikka haki vielä pari paitaa päälleen narikasta...
Osa järkkäreistä taisi olla karumman puoleisia, sunnuntai aamusta tuli eräs totetamaan kesken pelin että "mä otan tän wiin seuraavaks ja ton toisen myös" ja alkoi nyhtää johtoja, aivan kuin nauttien siitä että sai hätistää pelaajat muualle. Asia oli toki ok, paitsi että sen olisi voinut esittää hieman eritavalla, esim "anteeksi mutta tarvitsisin nämä wiit toiseen ohjelmanumeroon..." tjsp. Jokunen taisi myös nukkua coni alueella, en itse nähnyt että ketään olisi herätelty, mutta jos näin oli, niin voi vaan kysyä että mitä haittaa siitä oli, että joku nukkui? Oliko ajatuksena se, että jos ei majoituksesta maksanut, niin ei myöskään saa silmiä ummistaa, vaikka olisi kuinka väsynyt? Kaikki eivät kuitenkaan syystä tai toisesta saaneet lattiamajoitusta, eikä kaikilla ollut autoa jossa nukkua...
Näin järkkärinä Desussa toimineena ja ihmisiä yöllä herätelleenä voin kertoa ettei sitä kiusallaan tehdä. Monikaan ei tule helposti ajatelleeksi, että nukkumiskielto ei ole vain järjestäjien halua kiusata ihmisiä, vaan kyse on turvallisuudesta, palomääräyksistä ja usein myöskään tilan omistajat eivät halua sallia tilassa nukkumista. Majoituksen järjestämiseen tarvitaan omanlaisensa luvat ja mm. palokunnan suorittamat tarkastukset. Lisäksi voisi vielä todeta, että jos conitiloissa saisi nukkua, niin miksi kukaan vaivautuisi siirtymään muualle nukkumaan? Silloinhan kaikki vaan nukkuisivat tapahtumapaikalla eikä muualle järjestettyyn lattiamajoitukseen menisi kukaan.
Silmien ummistaminen istualtaan on sitten kiellettyä vaikka olisi kuinka väsynyt? Ymmärrän että majoitus on erikseen, mutta eihän ketään nyt sibbetalossa makuupussin kanssa nähty(?)

Avatar
Tolkkiz
Viestit: 195
Liittynyt: Ma Tammi 21, 2008 05:39
Paikkakunta: Helsinki

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Tolkkiz » Ke Kesä 16, 2010 00:51

Pääsääntöisesti on tietysti majoitus, mutta mielestäni harkintaa voi käyttää siinä vaiheessa, jos pari väsynyttä conilaista on muun yöpaikan puutteessa ummistanut silmänsä armottoman väsymyksen seurauksena. Jos joku on esimerkiksi nukahtanut tuolille keskelle ihmisvilinää, en usko että se on turvallisuusriski muuten, kuin ehkä nukkujan omien tavaroiden kannalta... Eri asia jos joku tarkoituksella etsii jonkun hiljaisen nurkan ja laittaa sinne makuupussinsa.

Mutta en ala sen enempää inttämään, tietäähän sen että jos joku virallisempi taho käskee noudattamaan sääntöjä pilkuntarkasti, niin ei siinä paljoa jää sijaa tilannekohtaiselle harkinnalle. Vastaavanlainen tilanne voisi olla vaikka mäkkärissä, jossa 10min seisoneet hampurilaiset heitetään roskiin sen sijaan, että työntekijät saisivat syödä ne, koska mäkin työntekijöille ei kuulu ilmaiset hampurilaiset.

Kissa3
Viestit: 5
Liittynyt: Ti Heinä 29, 2008 08:45

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Kissa3 » Ke Kesä 16, 2010 07:22

Kyoko kirjoitti:(*laiskana copy and paste -tyylillä*)
Momoin haastattelua kyllä katseli ja illalla kuuli väkisinkin FNZ BOIZ'n esityksen (musaa pienemmälle jätkät!!!).
Ei mikään yllätys että esityksen kuuli väkisin ^_~ ! mutta ei vika ollut jätkissä ! kuten jo aiemmin olin kirjoittanut :) lujat soittimet avarassa tilassa = a lot of noise ... mutta hey, rokkia ! :D :twisted: :wink: :!:

Ja tosiaan, jos nukkuminen on kielletty niin se on kielletty :( ei ole pakko olla conipaikalla koko yötä ! ei se järkkäreitten piruutta ollut että piti herätellä porukoita, näin oli vaan ohjeistettu eikä pare pistää vastaan jos haluaa uudestaan samassa paikassa pitää tapahtumaa... harmihan se silti oli mutta välttämätön "paha" ....

tomd
Viestit: 16
Liittynyt: Ti Heinä 17, 2007 01:34

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja tomd » Ke Kesä 16, 2010 11:54

Vähän vielä palautetta tännekin kun lomakkeesta unohtui. Pääasiassa tähän taisi jäädä näitä pieniä kauneusvirheitä, eli sori jos kuullostaa turhalta valitukselta. Kehut löytyy palautelomakkeesta :)

-Sunnuntaiaamuna lipunmyynnissä ei ollut päivityslippuja vaan niitä älyttiin lähteä hakemaan vasta kun ensimmäinen asiakas sellaista kyseli. Ko. asiakkaalle olisi myös voinut kertoa mikä se ongelma oli (ymmärtääkseni asia selvisi vasta kun eräs JV ilmestyi paikalle ihmettelemään).

-Oliko olemassa jokin helppo keino erottaa vänkärit ja järjestäjät ulkopuolisista ohjelman pitäjistä? Siis muuten kuin kumartumalla katsomaan mitä kaulasta roikkuvassa kortissa luki? Muutamaan kertaan nimittäin näitä korttikaulaisia pyöri aivan "ongelman" välittömässä läheisyydessä kuitenkaan siihen puuttumatta, ja jäi mietityttämään oliko kyseessä aloitekyvytön vänkäri vai vippi/ohjelmanjärjestäjä jolle asia ei kuulukaan. Ko. "ongelmia" oli ainakin heti Kuusisalin oven ulkopuolella metelöinti, saman salin ohjelman venyminen (vänkäri(?) tyytyi katselemaan käytävältä; JV:eitä ei näkynyt) ja Halkon keikan jonotus (paitamyyjä keskittyi vain paitoihinsa ja muilla tuntui olevan kova kiire saliin sisälle: kukaan ei jäänyt ohjaamaan jonotusta, opastamaan median edustajia sisälle saliin yms. Toisaalta vituttaa sen paitamyyjän kehotus huonoa englantia puhuneelle saksalaisvieraalle "pyytää itse etuilijoita siirtymään jonoon", mutta toisaalta ainakin Jakoavain pyöri vielä salin ulkopuolella kun jonoja alkoi syntyä ja hänen tasoisen kaverin nyt ainakin olisi pitänyt ymmärtää hoitaa JV:t paikalle. Tältä siis tilanne näytti jonon etupäästä; en tiedä mitä kulissien takana tapahtui enkä siksi ole tästä ketään henk. koht. syyttämässä vaikka nimi tulikin mainittua. Kiitokset vielä tässäkin sille joka pysähtyi siirtämään ne etuilijat, kuka/mikä olitkin.)

-Voisiko luennoitsijoille antaa vaikka väkisin ohjeita tai valmiita pohjia esityksiin (vrt. piraattien tunnistusopas myyjille)? Esim. Puusepän verstaan screenin alareuna ei näy eturiviä kauemmas, minkä voisi helposti ottaa huomioon jos sen etukäteen tietää. Samoin tuntui vähän tyhmältä, että järjestäjäorganisaatiossa on tietotaitoa tehdä todella sulava presentaatio (esim. Tsubasan Anime OP luento), mutta sitten eräät organisaation ulkopuoliset luennoitsijat laittavat slaidehinsa pelkän tekstin ja neppailevat joka videonäytteensä erikseen auki VLC:hen. Esityksessä jossa oli varmaan sata videonäytettä...

-Anne Rantasilan luennosta: Asiasisällöltään hyvä luento ja arvostan erittäin paljon kuivan asiallista linjaasi, mutta pliis, paljon tiiviimpää ilmaisua etenkin silloin kun et puhu varsinaisesta asiasta. En katsonut kelloa, mutta tuntui että puhuit luennon alkuun vartin pääsemättä aiheeseen.

-Luennoista yleensä: nyt oli ilmeisesti kaikenlaisille kohdeyleisöille suunnattuja luentoja mikä lienee ihan hyvä asia. Oma varsin puolueellinen näkökantani on kuitenkin, että perseilyluentojen ystäville on kaikenlaista muutakin ohjelmaa tarjolla kun taas meille jannekemppimäisen informatiivisen meiningin ystäville sitä on varsin vähän. Toisaalta tiettyjen luennoitsijen kokemattomuus/huono valmistautuminen saattoi vaikuttaa mielikuvaani luentojen sisällöstä. Laadukkaita ja opettavaisia luentoja saisi mielestäni silti siis olla enemmänkin.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 22 vierailijaa