Desucon 2010 - palauteketju

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Atlas101
Viestit: 19
Liittynyt: Su Helmi 28, 2010 15:17

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Atlas101 » Ma Kesä 14, 2010 09:12

Ensinnäkin: Ei niin hyvä con kuin mainostetaan. Coni siinä missä muutkin.
Mutta silti hyvä, en itse ole niitä joka nostaa yhden yli muiden.
Plussaa:
-Vesipisteet
-Ohjelmaa tuhottoman paljon
-hyvät tilat

Miinusta:
-Jonotus
-Ohjelmaa tuhottoman paljon(joka paikka aina täynnä, tuomioikaa itse, munusta tämä oli hiukka ikävää)
-Liian pitkään jatkuneet ohjelmat

Tässä näin aluksi, päivittelen kun tulee mielen.

_Atlas
Animeconi eli Mangahevonen (xD)

Avatar
Lunic
Viestit: 21
Liittynyt: La Touko 19, 2007 20:55
Paikkakunta: Tampere

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Lunic » Ma Kesä 14, 2010 09:43

Pikaista palautetta näin aamutuimaan:

Hyvää:
+ Pakko mainita kunniavieraat. Ihan mahtava homma, että Suomeen saatu tämän kaliiberin ihmisiä _b Toivottavasti ensi vuonna vieraat ovat vähintään yhtä laadukkaat. Kunniavierasohjelmat olivat erittäin laadukkaita myös. Momoillekin oli kehitetty muuta ohjelmaa kuin vain keikka ja haastis, joten iso plussa.
+ Suurin osa ohjelmista joissa itse kävin olivat laadukkaan tuntuisia.
+ Peukut tulkeille, hyvin veditte.

Kaikenkaikkiaan minulla oli conissa hyvin mukavaa kun vertaan aikaisempiin conikokemuksiini. Mutta parannettavaa löytyy, kts. alta

Huonoa:
- Se FNZ BOYZ vai mikä lie mölytoosa olikaan. Tyypit soittivat ihan järkyttävän lujaa, ja vielä illalla, jolloin ainakin itse olin jo päivästä melko väsynyt ja halusin ottaa hieman rauhallisemmin. Lisäksi tyttöystäväni huomautti, että riehuessaan ympäriinsä susilavan ympäristössä ja muuallakin, tyypit haiskahtivat melko pahasti vanhalle viinalle. Iso miinus. Jidohanbaiki ensi vuodeksi takaisin!
- Ohjelmakohtaisesti voisin antaa miinuksia Moe VS Gar kakkoselle. Vaikka viime vuonna panelli oli myös melkoista häröilyä, niin tänä vuonna ohjelmalla ei ollut minkäänlaista järkevää rakennetta, koska pitäjät eivät katsoneet kelloaan eikä suunnittelua oltu paljon tehty. Organisoitu kaaos on hauskaa, mutta pelkkä perseily ei. Yleisöllä oli ohjelmassa paljon sanottavaa, lukuunottamatta Uguut. Mutta pitäjät onnistuivat tuhlaamaan varatusta ajasta suuren osan omilla häröilyillään.
- Momoin keikalla jaetut valotikut alkoivat vuotaa. Törmäsin ympäri conialuetta useampaan vuotaneeseen valotikkuun ja mm. kongressisiiven vessan ovi oli punaisessa nesteessä, jonka tulkitsin tulleen valotikusta, joka lojui vessassa. Oma tikkuni onnistui valuttamaan nesteitään housuilleni.
- Lauantai-iltasella huomasin, että Metsähallista(?) näkee suoraan pukuhuoneisiin! Puolet ikkunasta oli peittämättä verholla, ja kyllä siellä vähintään rintaliivit vilkkuivat. Infoon tästä ilmoitettiin, mutta ainakaan puolen tunnin päästä ilmoituksesta ikkunoita ei oltu vielä peitetty.

Siinä pikaisesti mitä nyt juuri tuli mieleen.

P.S Voisiko joku asiasta tietävä hieman valottaa tätä Midori Manga -piraattituoteskandaalia? Mitä olivat piraattituotteet? Uhkailevat Desun uutisen kommenteissa jo oikeustoimilla. :/
Viimeksi muokannut Lunic, Ma Kesä 14, 2010 10:22. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Minttupossu
Viestit: 40
Liittynyt: La Syys 09, 2006 16:12

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Minttupossu » Ma Kesä 14, 2010 10:07

Desucon oli positiivinen kokemus.

+ Momoi! J-poppia saa tuoda lisää Suomeen.
+ Ohjelmaa oli paljon ja löysin paljon itseäni kiinnostavaa ohjelmaa
+ Ruokailu, vaikkei oma aikani riittänyt siihen. Ilman autoa tms. on vähän kurjaa lähteä etsimään paikkoja joista saisi lämmintä ruokaa
+ Vesipisteitä oli paljon
+ Tilat olivat oikein hyvät. Lauantai tuntui vähän täydeltä, mutta jostain kumminkin aina löytyi tilaa

- Ainoa miinus conista oli eräät conikävijät. Edellä olevat tytöt kyselivät kohteliaasti, josko heidän ystävänsä voisi tulla heidän kanssaan meidän eteemme, sillä hän ei laula ja nämä tytöt eivät halunneet jättää häntä yksin. Noin puolessä välissä jonoa kuitenkin selvisi tyttöjen puheista, että myös tämä uusi tyttö aikoikin laulaa parikin kappaletta. Jäi harmittamaan tuollainen käytös..

Kiitos todella paljon conista, voitti edellisen Desuconin ihan selkeästi.

Avatar
Rianka
Viestit: 228
Liittynyt: Ti Touko 25, 2004 09:08
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Rianka » Ma Kesä 14, 2010 10:17

Desun karaoketiimi on päässyt kotiin onnellisena ja en voi muuta sanoa kuin; kiitos kovasti kaikille onnistuneesta conista, toivottavasti teillä oli hauskaa! n_n Muistakaa käydä kirjoittamassa kommentteja conista nettisivujen kautta löytyvällä lomakkeella, sillä kommenttien avulla voidaan ensi vuonna tehdä vieläkin upeampi con.
Anakichi kirjoitti: -voisiko karaokeen laittaa jonkinlaisen säännön ettei saa laulaa kahta tunnin pituista kappaletta peräkkäin?
Karaokessa oli sääntö, että jokainen laulaja/pari sai laulaa 2 kappaletta, olivat ne sitten minuutin tai 7 minuuttia pitkiä. Suurin osa karaoken kappaleistahan oli peruspituisia (3-5min), mutta tottakai osa oli pidempiäkin (6-10min). Emme jatkossa voi kuitenkaan ruveta valvomaan biisien keston perusteella laulamista. Pisin laulurupeama mitä karaokessa taidettiin vetää yhden henkilön toimesta oli se 13min, koska henkilö lauloi erään 10min biisin ja sen jälkeen 3min kestävän kappaleen. Kahden tunnin pituisia kappaleita ei siis missään nimessä laulettu. :3

Henkilökohtaiselta kannalta sitten alla vähän desumaista palautetta:

:)
+ Uskomattoman mukavat järjestäjät, vänkärit ja conikävijät. Näin entisenä conikiusattuna uskaltauduin coniin ensimmäistä kertaa 1,5 vuoteen cossissa, ja vastaanotto oli iloiseksi yllätykseksi positiivista vaikka suoraan sanottuna pelkäsinkin "haista läski p-ska" kommentteja. Kiitos ihmiset tästä~
+ ERIKOISKIITOS: Karaokelaiset kiittävät ainakin tekniikkavastaavaa, joka jaksoi olla karaokelaisten apuna aina, kun sormi meni suuhun tekniikan kanssa. Kiitos sinulle, olit korvaamaton apu meille.<3 Myöskin sinä miespuolinen vänkäri joka hengailit la aamuna karaokehuoneessa kanssamme ja ruokit karaokelaisia leivällä/kahvilla, kiitos sinulle. <3 Olit ihana.
+ Green Room.
+ Kansainvälisyys tapahtumassa. Conikävijöitä löytyi niin japanista, saksasta, ruotsista, englannista, norjasta ja ties sun mistä, sekä kunniavieraat olivat piste i:n päälle.
+ Paljon pikkuisten asioiden huomioimista, koska näistä riitti iloa pidemmäksi aikaa. (esim. Edward Cullen desunote teline, momoin keikan valotikut, vesipisteet jne)

:(
- Karaokea vaivanneet tekniset ongelmat, joita riitti. Onneksi olimme varautuneet varasuunnitelmalla, koska mm. kovo jossa karaoke oli pamahti tuhannen päreiksi coniaamuna = 36gigaa karaokebiisejä hävisi sen sileän tien. (Mikäli emme olisi tajunneet varautua varakopiolla, olisi karaoke jäänyt toteutumatta.) Hajoamisesta johtuen myös Desuloid lay out ei AIVAN ollut sitä mitä piti, mutta eipä tuo mitään sillä eihän se itse menoa haitannu. Positiivista oli, että karaoke jouduttiin reboottaamaan vain kerran tapahtuman aikana , joten itse tapahtuma onnistui teknisen puolen osalta mahtavasti.

+/- Oli niin paljon kivaa ohjelmaa, jotka tuli missattua työvuorojen takia. Vaikka harmitti esim. Momoin keikan välistä jättäminen, en silti kadu sitä, että möin sieluni Desuconille..eikun siis olin töissä.


Eipä tässä muuta. Karaokevastaava kiittää ja kuittaa, nähdään ensi conissa! o/
Jotkut osaa, Jotkut taas ei

Avatar
AM
Viestit: 435
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2004 11:25
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja AM » Ma Kesä 14, 2010 10:39

Pistänpä tässä omatkin palautteeni conivänkärin näkökulmasta näkyville nyt kun olen herännyt koomasta.

+ Momoi Haruko. En tiedä millä ihmeen konstillla saitte hänet Suomeen, mutta jos meinasitte ylittää tämän ensi vuonna niin saatte todellakin keksiä jotain erittäin spesiaalia.
+ Green room toimi paremmin kuin viime vuonna. Ruokaa & juomaa riitti ja leivänpaahdin oli kiva bonus.
+ Pelisalissa sai tuhottua kätevästi ne väliajat joissa ei ollut mitään muuta tekemistä, vaikka pelivalikoima olikin hiukan turhan mättöpainotteinen.

- Asiapitoinen puheohjelma oli vähissä. Melkein kaikki esitelmät tai paneelit joissa kävin olivat ihme pelleilyä, huutamista, häröilyä tai vähintään kieli poskella tehtyjä ja kunnon asiallinen esitelmöinti puuttui.
- Rannekkeet olivat ihan onnettomia. Niiden paikalleen laittaminen oli hidasta ja vaati aivan helvetisti voimaa vaikka käytti niitä yksiä ainoita hyvä pihtejä, muilla se oli suorastaan mahdotonta. Viimevuotiset liimattavat paperirannekkeet olivat paljon parempia.
Antti Myller - Joensuun Otakuiden rahastonhoitaja, tekniikka- ja jäsenvastaava - Kawaconin talousvastaava.
MyAnimelist, figut & last.fm.

Avatar
Lönkka
Fantasiapelit
Viestit: 825
Liittynyt: Ke Huhti 05, 2006 17:16
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Lönkka » Ma Kesä 14, 2010 10:46

madu kirjoitti: päättäjäisistä kyllä iso miinus bändin esiintymisestä. Olin aika edessä ja vähemmälläkin volyymilla olisi pärjännyt, plus miksaus kusi täysin. Rummut oli ainoa juttu mistä sai selvää kun kitarasta kuului vaan surinaa, bassoa ei kuulunut ja laulusta ei saanut selvää. Ja äänenvoimakkuutta oli ihan liikaa.
Ikiaikainen viisaus on se että jos keikalla haluaa kuulla bändin niin kannattaa sijottautua mikseripöydän hujakoille, mutta fiilistelypuoli toki toimii paremmin edestä. Useimmiten kyllä äänenlaadun kustannuksella.

Siltä varalta että äänentason valvoja paljastuukin yli-innokkaksi volyymin palvojaksi kannattaa pitää taskussa/laukussa/tms paria, mieluiten vähän laadukkaampia, korvatulppia.

Avatar
Hoothoot
Viestit: 592
Liittynyt: Ke Elo 18, 2004 21:11
Paikkakunta: Järvenpää
Viesti:

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Hoothoot » Ma Kesä 14, 2010 11:15

Ensiksi pitää tiedottaa, että Eurocosplay-karsinnan voittaneen henkilön (ja muun top 3:n) nimet löytyvät cosplayalueelta, Desutiedotusketjusta. Sieltä löytyy myös ohjeet palautteen pyytämiseen netin kautta. Cosplaynäytöstä ja -kisaa varten otetut valokuvat tulevat löytynemään myöhemmin tällä viikolla http://kuvat.aniki.fi:stä, joten sieltä kannattaa niitä tarkkailla. Lavakuvia löytyy varmaan monen paikalla olleen kuvagallerioista ja lisäksi Desuconin omaan kuvagalleriaan ilmestynee piakkoin myös kuvia.

Sitten haluaisin pyytää anteeksi kaikilta niiltä ihmisiltä, jotka joutuivat jonottamaan pitkän ajan, jotta pääsivät katsomaan näytöstä ja kisaa. Edellisen ohjelmanumeron loppuessa varsin myöhään, pääsivät pukuilijat tutkimaan lavaa aikataulusta jäljessä. Lisäksi tekniikassa havaittiin ongelmia, jotka aiheuttivat runsaasti stressiä järjestäjäpuolella. Pahoittelut myös niille ihmisille, jotka eivät mahtuneet saliin katsomaan cosplayhow'ta. Pääsaliin mahtuu 1229 ihmistä, kun sali täytetään systemaattisesti. Conissa oli kuitenkin tässä vaiheessa jo yli 3000 ihmistä, joten paikkojen takaaminen kaikille on täysin mahdotonta. Ensi vuotta varten voidaan mahdollisesti harkita lippujen varaamista etukäteen, jotta kaikki sellaiset, jotka haluavat katsomaan, myös pääsevät katsomaan eikä jonottaa tarvitse turhaan. Jatkossa myöhästymisistä toivottavasti pystytään ilmoittamaan paremmin ja aikaa varataan enemmän.

Sitten siirrytään kiitoksiin.

Ensiksi haluaisin kiittää kaikkia kymmentä Euro Cosplayhyn osallistunutta. Olitte upeita, pukunne olivat hienoja, esityksenne tekivät suuren vaikutuksen ja olitte uskomattoman kärsivällisiä, vaikka tekniikka ei aina toiminutkaan. Jokainen teistä olisi ansainnut voiton ja matkan Lontooseen, mutta tuomaripeli on raakaa ja vain yksi valitaan.
Lämpimänpörröiset kiitokset myös cosplaynäytöksen porukoille. Olitte aivan valloittavia, kärsivällisiä ja upeita. Erityisesti mieleen jäivät Soul Caliburit ja Yuna. Tätä lisää, ehdottomasti!
Tasapuolisesti kiitoksia riittää myös väliaikaohjelmalle eli Sailor Mooneille. On upeaa nähdä täysi ryhmä hahmoja sarjasta, jota Suomessa ei kovin paljon pukuilla. Lisäksi äänityöskentelynne on aivan ihailtavaa! Anteeksipyynnöt teillekin vielä tekniikkaongelmista ja siitä, ettette saaneet harjoitella esitystänne kunnolla.
Sitten kiitokset vänkäreilleni (tiedätte keitä olette, taputtakaan itseänne päähän ja kehukaa onnistuneesta työstä), kunnianarvoiselle tuomarinelikolleni (jotka tekivät uskomattoman hyvää työtä tuomaroinnissa!), AV-porukalle, jotka ongelmista huolimatta saivat salin elämään valojen ansiosta ja juontajallemme William Shakespearelle, jonka ansiosta ohjelmanumero oli onnistunut ja viihdyttävä! Lisäksi iso kiitos myös kaikille niille noin tuhannelle ihmiselle, jotka olivat cosplaykisaa ja cosplaynäytöstä katsomassa. Toivottavasti show oli jonottamisen arvoinen ja kaikki viihtyivät. Kommentteja, ehdotuksia ja muuta tekstimuodossa tulevaa palautetta voi laittaa joko palautelomakkeeseen tai suoraan minulle osoitteeseen Hoothoot@desucon.fi. Luen kaiken ja vastaan mielelläni annettuun palautteeseen.

Lisäksi olisi mukavaa kuulla palautetta cosplaypukuhuoneiden toiminnasta. Oliko niissä riittävä varustelu? Mitä pitäisi roskisten lisäksi kehittää? Jos käytit pukuhuoneita, ilmaise toki mielipiteesi niistä.

Kiitos kaikille mukavasta conista!
Cosplay on tapa elää, koska ilman sitä ei ole elämää.

Orange and fuzzy is FOE!

Avatar
saino
Viestit: 170
Liittynyt: La Touko 02, 2009 16:18

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja saino » Ma Kesä 14, 2010 11:44

Pukuhuoneet toimivat hyvin, eivät olleet ainakaan sunnuntaiaamupäivänä, kun siellä olin, liian ruuhkaisia. Ihanasti tarvikkeita hiuslakasta lankoihin neuloihin, hakaneuloihin (pelastivat päiväni) ynnä muuhun (tosin valkoinen lanka kuulemma puuttui, mutta ehkä se oli lähtenyt sunnuntaina jo kävelemään).

Joku sanoi, että vessoja oli joka paikassa ja tilat olivat kätevät, mutta minä eksyilin kyllä melkein aina metsähallista poistuessani ja tiedän tasan yhden vessan sijainnin (vaikka jopa kuljin koko conin silmälasit päässä, taisin siis olla muuten vaan pihalla). Tilat olivat silti hyvät, ei käy kieltämään. (ihanteellista conpaikkaa, sellaista jonne ei voi eksyä, joka olisi rautatieaseman vieressä, jonka läheltä saisi ruokaa hyvin, sellaista jossa olisi aina hyvä keli ei ikävä kyllä taida olla (ooh, kaapeli 2009...))
"Kai sä tiedät, että teitä pidetään friikkeinä?"

Avatar
Kurpitsa
Viestit: 12
Liittynyt: Ke Maalis 26, 2008 14:33

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Kurpitsa » Ma Kesä 14, 2010 11:56

"Japanilaisten pornopelien loisto ja rappio"-luennon pitäjä tässä, terve.

Kiitos luennolle osallistuneille. Jos joku paikalla esiteillyistä peleistä herätti mielenkiintosi, tässä lista suositelluista ja demotuista peleistä:

Suositukset: (Nimi, genre, alusta)
1. Words Worth, RPG, PC98/Windows 95/Windows XP
2. Castle Fantasia Seima Taisen, SRPG/Visual Novel, Windows 2000
3. Dragon Knight 3/Knights of Xentar, RPG, DOS
4. Briganty, Beat-em-up/platformer, PC98/Windows 95
5. Brave Soul, JRPG, Windows 2000

Kovat nimet:
1. Kono Yo no Hate de Koi wo Utau Shoujo YU-NO, seikkailu, PC98
2. Subarashiki Hibi ~Furenzoku Sonzai, visual novel, Windows Vista
3. Sharin no Kuni, Himawari no Shoujo, visual novel, Windows 2000

Demotut pelit:
1. Binyuu Hunter, action, PC98 (Räiskintä/valokuvauspeli)
2. Viper CTR, visual novel, Windows 95 (Animoitu visual novel)
3. Sakusaku Daigoutou Returns, action, PC98 (Hammer time)

4nBlue: kiitos palautteestasi. Luento todella peilasi suurimmalta osalta vain omia kiinnostuksen alueitani erogeiden saralta, mistä retropelien yliedustus. Mainitsemasi visual novelien ja hyvien pelien käsittelyn puute johtuu siitä, että en niitä ole juurikaan pelannut. (Tulen käyttämään vihjeitäsi pelien suhteen hyväksi.) En todella edes pyrkinyt keskittymään aiheeseen muuhun kuin omasta näkökulmastani, mikä ei tietenkään ollut erityisen kunnianhimoinen ratkaisu. Myös huumorin alhainen taso juontaa juurensa juurikin luennoitsijan kiinnostuksen kohteista.
Viimeksi muokannut Kurpitsa, Ma Kesä 14, 2010 13:18. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja madu » Ma Kesä 14, 2010 12:26

Lönkka kirjoitti:Ikiaikainen viisaus on se että jos keikalla haluaa kuulla bändin niin kannattaa sijottautua mikseripöydän hujakoille, mutta fiilistelypuoli toki toimii paremmin edestä. Useimmiten kyllä äänenlaadun kustannuksella.

Siltä varalta että äänentason valvoja paljastuukin yli-innokkaksi volyymin palvojaksi kannattaa pitää taskussa/laukussa/tms paria, mieluiten vähän laadukkaampia, korvatulppia.
Näinhän se on, jos ois tienny että siellä on tarjolla myös livemusiikkia :roll:

Tuohon Midori mangan tapaukseen liittyen, saattaa kyllä tulla vaikeaa vääntöä koska piraattituotteen tunnistaminen ei välttämättä ole ihan helppoa (ellei ole pidellyt alkuperäistuotetta käsissään). Tästä syystä kiinalaisväärennökset menevät helposti tullista läpi koska ihan jokainen virkailija tuskin on figuuri/oheistuoteharrastaja, ja toisaalta myyjänkin saattaa olla helppo siirtää vastuu tavarantoimittajalle - "luulin että niiltä sais aitoa kamaa". Toisaalta kyllähän tollanen pitäisi selvittää ennen kuin alkaa harjoittamaan liiketoimintaa, mutta saa nyt nähdä kuinka käy, onhan tuolla Helsingissäkin yksi liike myynyt piraattituotteita aika kauan... Toisaalta olisi hienoa jos tästä saataisiin ennakkotapaus ja jatkossa piraattitavaraa ei tarvitsisi katsella.

Avatar
Demmi
Viestit: 507
Liittynyt: Ma Kesä 16, 2008 17:00
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Demmi » Ma Kesä 14, 2010 12:29

No niin. Ensiksikin täytyy tunnustaa, että olin tällä kertaa huippulaiska conittaja, sillä en käynyt katsomassa yhtäkään ohjelmaa enkä edes käynyt katsastamassa maid cafea. Järjestäjät eivät varmastikaan halua kuulla tällaista, mutta minulla oli kyllä muuten todella hauskaa. Ohjelmissa ei nyt vain sattunut olemaan oikein mitään minua erityisesti kiinnostavaa tai jos oli, ne olivat sellaiseen aikaan, jolloin minun oli jo pitänyt lähteä tapahtumapaikalta. Missasin myös pari ihan hauskalta vaikuttanutta luentoa omaa tyhmyyttäni, mutta ne joiden luona majailin kehuivat kyllä katsastamiaan ohjelmia ja ilmeisesti myös konsertti oli hyvä. FFFightin olisin halunnut katsoa, mutta minun olisi pitänyt lähteä sieltä kesken pois ehtiäkseni hyvissä ajoin juna-asemalle.
Tilat conissa olivat erinomaiset. Tilaa oli paljon ja istumapaikkoja samaten. Vesipisteet myös palvelivat hyvin ja myyntisalissa oli tosi hyvin tilaa kierrellä ja katsella kaikenlaista kivaa. Sibeliustalo on mielestäni oikein hyvä paikka tämän kokoluokan tapahtuman järjestämiseen ja toimi minun mielestäni loistavasti. Jonotuskin sujui ilmeisen ongelmitta, ainakin ennakkolipun ostaneena sain oman rannekkeeni nopeasti ja eräät päivälipun ostaneet kehuivat jonotuksen sujuneen myös vauhdilla.
Mitä sitten tein, jos en katsonut ohjelmia? No, ostelin kaikenlaista ja kävin laulamassa karaokea, mikä oli tosi mahtavaa! En ollut laulanut koskaan aiemmin karaokea, paitsi Singstaria kotona ja nyt vetelin täysin palkein kunnon showta. Biisejä oli paljon ja karaoke toimi hienosti, toivottavasti sitä tulisi olemaan vielä muissakin coneissa joihin joskus mahdollisesti menen. Vaikka olin conissa käytännössä yksin, yksinäinen minun ei tarvinnut olla, sillä tutustuin mukaviin ihmisiin ja pyörin siellä sitten heidän kanssaan. Kuvia tuli myös otettua paljon, sillä hienoja cosseja oli satamäärin.

Kiitän kaikkia, jotka jaksoivat seuraani conissa ja kaikkia niitä, jotka tämän mahtavan conin järjestivät. Jos tapahtuma tulee ensikin vuonna, sitten menen kyllä katsastamaan paneeleita ja hurautan omalla autolla paikalle, jottei tarvitse jättää mielenkiintoisia ohjelmia väliin juna-aikataulujen takia.

PS. Jos jollakulla sattuu olemaan kuvia joissa esiinnyn (Unkari Hetalia-animen maid-asussa tässä hei, sunnuntaina liikuin sen Saksan seurassa), ottakaa yhteyttä. Olisi hauska saada kuvia katseltavaksi.
DeviantArt -- MyFigureCollection -- Twitter
Wasurenagusa - manga-, peli- ja figuuriharrastajan ihmettelyjä

Avatar
Rimppu
Viestit: 432
Liittynyt: Ke Tammi 07, 2004 22:12
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Rimppu » Ma Kesä 14, 2010 12:38

William S. lähettää terveisiä pukupussista ja minä uuvahtaneena työhuoneestani.

Kaiken kaikkiaan Desu oli taas viihdyttävä kokemus, vaikka tänä vuonna aika kuluikin tavallista koomaisemmissa tunnelmissa. Cosplay-kisan ja -näytöksen juontamisen lisäksi kävin katsomassa vain sunnuntaiaamun cosplay-paneelin (tiettyä järjestelmällisyyttä havaittavissa, hmm).

EC-karsinnan taso oli jotakin käsittämättömän upeaa, ja voittajakolmikon lisäksi lähetän runsaasti sydämiä ja fanitusta Asagin suuntaan, jonka Haseo-performanssi oli äärettömän siisti.
Karsintaesitysten jälkeen oli ylipäänsä hyvin hankalaa koettaa keksiä mitään järkevää sanottavaa, koska leuka loksahteli lattiaan sen verran tiuhaan tahtiin. Mielettömiä esityksiä ja pukuja, hyvä Suomi, hyvä te.

Ei-kisanneet tai näytöksessä esiintyneet pukuilijatkin näyttivät tänä vuonna aiempaa paremmilta. Noin keskimäärin. Tämä ilahdutti suuresti.

Olin melko varma, että Sibelius-talolle kävisi ns. TKK/Tracon-ilmiö, eli ensimmäisen conin aikaan väljältä tuntuva tila olisi yhtäkkiä ahdistavan täynnä, mutta olin onneksi väärässä. Rajallisella lippumäärällä taisi olla vaikutusta asiaan, ja hyvä niin.
Sibbe on mahtava tapahtumapaikka, ja siellä saa hengittää ja kulkea vapaasti, valtaviin pahalta haiseviin ihmismassoihin hukkumatta. Se on hienoa. Arvostan.

Yleisesti tapahtuma vaikutti hyvin järjestetyltä ja kontrolloidulta kokonaisuudelta. Satunnaisista tietokatkoksista ja ohjelmiä myöhästelystä huolimatta yleiskuva tuntui olevan varsin eheä.

Epävirallisempia tunnelmia conin jälkeen sunnuntai-iltana voi käydä bongailemassa blogissani.

Kiitän ja kumarran, ja tulen ensi vuonnakin. Myös juontamaan, jos vain huolitaan.

Avatar
Iridal
Viestit: 23
Liittynyt: Ke Joulu 27, 2006 22:59
Paikkakunta: Oulu

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Iridal » Ma Kesä 14, 2010 13:04

Kiitos hienosta conista Desuconille, ohjelmatarjontaan olin hyvin tyytyväinen vaikka ehdin itse vain muutamaan paneeliin. Sibeliustalo toimi hyvin conialueena, sisällä alakerrassa vieläpä oli isot ikkunat että valaistuskin oli sisällä otollinen että sain itse näpsittyä joitain ihan onnistuneita kuviakin keskiverto kameralla. Myyntipöydätkin oli aseteltu vaihteeksi järkevästi että jopa tavaraa pääsi tarkastelemaan sen suurempia taisteluita tilasta. Vesipisteistä oli myös kova apu sillä millään ei tullut jälleen kerran mieleen ottaa omaan laukkuun omaa vesipulloa mukaan.

Lattiamajoituksen suhteen ja sen aikataulujen kanssa oli pienehköä hämminkiä josta Haya mainitsikin, mutta pahempia risuja en nyt millään keksi. Innolla odotan että pääsisi näkemään kuvia ja videomateriaalia conista. Jotaitain näkemättömiä luentoja ja itse eurocosplay karsinnat ja muut esitykset olisi mukava nähdä kokonaisuudessaan :D

Kiitosta avuliaista järkkäreistä, mukavasta conitunnelmasta ja upeista puvuista joita sai taas kuolailla conissa.

Avatar
Dora
Viestit: 45
Liittynyt: Su Touko 01, 2005 20:10
Paikkakunta: Turku

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Dora » Ma Kesä 14, 2010 14:08

Omasta puolestani myös iso läjä positiivista feedbackia näin kakkos-Desun jälkeen. Edes väsymys ei paina sen suuremmin vaikka nelisen tuntia piti conin jälkeen sunnuntaina ajaa että pääsi kotiin. Coni oli todellakin vaivan arvoinen.

+ Sibeliustalo on paikkana jotenkin täydellinen. Edellinen Desucon oli väljyydessään utopistisen ihana ja pelkäsin paikan täyttyvän tänä vuonna piripintaan asti. Tilaa oli kuitenkin ruhtinaallisesti ja jopa suurten jonotuksien aikaan pääsi liikkkumaan, kunhan ei ihan kaiken keskeltä ängennyt. Jopa suuressa cossissa liikuskeleminen onnistui ruhtinaallisen helposti, siitä aivan mahdottoman suuri plussa. [Ja anteeksipyyntö niille joita sohin vahingossa Edean selkäpiikeilläni. D :]
+ Vesipisteet olivat korvaamattomia. Desucon on ainoa tapahtuma jossa olen tällaiseen toimintaan törmännyt - olenko sokea vai eivätkö muut conit vain ole ottaneet oppia Desusta? En edes ymmärrä miten vesipisteet olivat myös jatkuvasti täynnä. Kertaakaan vettä hakiessani ei kanisteri ollut tyhjä, mutta useampaan kertaan näin yhden jos toisenkin henkilön työntämässä täysiä säiliöitä vesipisteille. Loistavaa työtä.
+ Mistä pääsenkin henkilökunnan ylistämiseen. Kaikki työntekijät joiden kanssa asioin olivat todella mukavia, kohteliaita ja vieläpä mahdottoman hyvällä päällä. : D Tekemistä oli varmasti paljon ja homma oli luultavasti raskasta, mutta joka iikka oli todella avulias. Suuret kiitokset siitä!
+ Ohjelmaa oli vaikka millä mitalla. Sunnuntaina tuli jopa juostua paikasta toiseen jotta ehdimme kaikkiin haluamiimme ohjelmanumeroihin. Nekin onnistuivat hienosti, sekä paneelit että työpajat.

Loppujen lopuksi minulle ei jäänyt käteen mitään negatiivista. Ranneke meinasi pari kertaa lipsahtaa ranteesta, mutta se oli pääasiassa omaa hölmöyttäni ja oli kätevää saada se suihkun ja yön ajaksi pois. Vaikka vessoissa vilisi koko ajan runsaasti porukkaa, ei odottaa tarvinnut kuin minuutin tai kaksi että oma vuoro osui kohdalle. Desu oli jälleen harvinaisen onnistunut, toivottavasti kolmonen jatkaa samaan malliin.

Sitten ylimääräinen megakiitos teille kahdelle [tai oikeastaan kolmelle, teillähän oli joku hiukkasen nuorempikin henkilö mukana] jotka lähditte avuliaasti kuvaamaan FF VII:n Cidiä ja Vincentiä lauantaina. Olisimme jääneet kokonaan ilman kuvia jos teitä ei olisi ollut. Vincent kiittää kauan ja hartaasti, kumarrusten kera!
Moraali on lintu. Satakielinen.

Avatar
Jope-san
Viestit: 70
Liittynyt: Pe Joulu 21, 2007 20:46
Paikkakunta: Vaasa

Re: Desucon 2010 - palauteketju

Viesti Kirjoittaja Jope-san » Ma Kesä 14, 2010 14:16

Jees harvinaisen onnistunut coni oli. Ohjelmaa oli ja käytävät oli yllättävän väljiä

Pari erityismainintaa ansaitsevaa
+Parkkipaikkoja löytyi hyvinkin läheltä eikä tarvinnut maksaa penniäkään. (Viimevuoden Animeconissa parkkeerasin parkkihalliin jossa oli joku ihme laskutussysteemi=Yhdeltä päivältä 24e)
+Myyntisalin toisesta sisään-toisesta ulos-systeemi toimi eikä tarvinnut änkeä väkisin että pääsi jonnekin.
+Pelisali oli hyvin toimiva ja konsoleita oli monia ja pelejä paljon.


Yksi asia jäi kylläkin hieman kaivamaan
- E-card turnaus oli äärimmäisen huonosti järjestetty nimittäin missään ei mainittu että sinne pitää ilmottautua ja että paikkoja olisi rajallinen määrä ja kaikenlisäksi kysyin vielä infosta pitääkö sinne ilmottautua etukäteen ja sanottiin että paikanpäällä. Yli puolet turnaukseen ilmottautuneista olivat crewissä eli ilmeisesti heille tuo tieto oli kulkenut.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 17 vierailijaa