Kosucon 2011 Jyväskylään

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Sync
Viestit: 9
Liittynyt: Pe Elo 07, 2009 23:51
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Conin järjestäminen

Viesti Kirjoittaja Sync » Ke Kesä 16, 2010 19:44

Nanace kirjoitti: Saanko kysyä että miksi termi täysi-ikäinen lisätään tuohon tarpeeksi vastuulliseen? On monia alaikäisiäkin jotka kyllä pystyvät hoitamaan hommansa.
Toki saat kysyä. En vahingossakaan väitä etteikö muillakin kuin täysi-ikäisillä olis rahkeita vastuutehtäviin, enkä myöskään sanonu että kaikkien järjestäjien on oltava yli 18-vuotiaita.

Mutta tämä ikäkriteeri lähtökohtaisesti siks, että mahdollisessa konfliktitilanteessa (laki/poliisi/kaupungin viranomaiset ym.) vastuuhenkilön on tarpeellista kyetä hoitamaan asia itsenäisesti, ja esim. tarvittavia lupia hakiessa alaikäiset ei täytä hakijan vaatimuksia. Ajattele esim. tilannetta jossa alaikäinen hakee pankkilainaa (näin kontrastiksi tilanteeseen).

Conia järjestäessä erilaisia toiminimikkeitä on vähintään yhtä paljon kuin halukkaita auttajiakin.
"The bird of Hermes is my name, eating my wings to make me tame"

WCS 2010 - Suomen edustajien toinen puolisko

http://wcs2010finland.livejournal.com/ < - - - blogi WCS-osallistumisesta

Avatar
Biitti
Viestit: 147
Liittynyt: Ma Elo 04, 2008 15:20
Paikkakunta: Tampere

Re: Conin järjestäminen

Viesti Kirjoittaja Biitti » Ke Kesä 16, 2010 20:44

Minorea kirjoitti:Ja päivämäärästä sen verran, että mitään ei ole vielä lyöty lukkoon kun en ole vielä tietoinen ensivuoden coneista milloin pidetään näitä. En aio siis päällekäin minkään conin kanssa tätä Kosua laittaa. Ihanteellinen aika olisi kesä-heinäkuu ennen Desua tai Desun ja Traconin välissä ehkä. Mutta mitään ei ole lyöty lukkoon, eli tähän saa heitellä ehdotuksia mitä porukka on itse mieltä. Mikä olisi hyvä aukko coneille kesällä?
Tähän väliin voisin heittää villin ajatuksen: mitä jos conia ei järjetettäisikään kesällä? Ensi vuosi näyttää olevan tupaten täynnä kesätapahtumia, eli en usko että pieni Jiikylän coni vetäisi hirveästi väkeä puoleensa. Päällekkäisyyksien sumpliminenkin on tällöin vaikeampaa, niin mitenkä olisi jos conia järjestettäisin mielummin joko loppukesästä tai ihan suoraan syksyllä?

Kesäconihan on kaikille mieleinen ja lomilla ollessaan kävijätkin pääsevät paremmin, mutta itse olen ainakin henk. koht. miettinyt miksi ihmeessä animetapahtumat eivät voisi jakaantua vuodelle tasaisesti? Tänä keväänä ja kesänä on tullut kierrettyä Suomea sen verran tiheään tahtiin (joka kuussa yksi coni huhtikuusta lähtien, herranjumala kun väsyttää), että minusta olisi enemmän kuin mielekästä tarjota piristystä harrastajille vähän pitemmäksi aikaa kuin vain huhti-heinäkuu välille.

Syksymmälle siirtäminen myös antaisi enemmän aikaa itse järjestämiseen ja pohdiskeluun. Tietty mahdollisesti kylmempi sää tuo pikkaisen lisäpaineita hyvien tilojen saamiseen, mutta mielestäni syksycon olisi ihan varteenotettava vaihtoehto. :3

Catorra
Viestit: 19
Liittynyt: Ma Joulu 01, 2008 22:00

Re: Conin järjestäminen

Viesti Kirjoittaja Catorra » Ke Kesä 16, 2010 22:03

Kannatan tuota syksyä. Valitettavasti kesä on monesti ihan täyteenpuukattu ja sitten tulee paussi ennen kuin vuosi taas alkaa.

Olis ihan kiva et olis jotain syksyllekin? Eikä J-kylä niin kaukana ole etteikö se voisi kerätä sakkia, joten kaikki luotto peliin mukaan!

Ja niin. Myöhäisherännäinen on mukana järkkäämässä, jos ei muuta niin laatutasoista, laatutietoista jne ohjelmaa. :)

Avatar
Riyoko
Viestit: 165
Liittynyt: Ti Loka 27, 2009 16:39
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Conin järjestäminen

Viesti Kirjoittaja Riyoko » Ke Kesä 16, 2010 22:13

Olen nyt stalkkaillut teidän keskustelua ja sanon vain mielipiteeni, että con tosiaankin olisi ehkä fiksua järjestää juuri syksylle Traconin ja Tsukiconin väliin kenties? (^___^) (jos ny Tsukia tullee)

Nanace
Viestit: 9
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 14:48

Re: Conin järjestäminen

Viesti Kirjoittaja Nanace » To Kesä 17, 2010 00:26

Mustapallero: kiitos selvennyksestä.
Se vain oli hämäävä lisäys siihen niin piti heittää kommenttia :D

Itse kannattaisin juurikin syksyä tai sitten conin siirtoa vuodella 2012.
Onko kenelläkään tietoa mitä Traconille tapahtuu tämän vuoden jälkeen? Nythän se ikäänkuin korvaa tuota Animeconin taukoa, joten kun 2011 onkin Animecon, pysyykö Tracon kesäajassa, vai siirtyykö se takaisin aikaisemmalle paikalleen?

Avatar
Hoothoot
Viestit: 592
Liittynyt: Ke Elo 18, 2004 21:11
Paikkakunta: Järvenpää
Viesti:

Re: Conin järjestäminen

Viesti Kirjoittaja Hoothoot » To Kesä 17, 2010 09:42

En ole Traconin järjestäjä, joten toteamukseni on pelkkää arvailua ja pienien yksityiskohtien yhdistämistä, mutta olen ymmärtänyt, että Tracon siirrettiin kesälle kahdesta syystä: 1) Ei Animeconia 2) Teknillinen yliopisto ei tarjoa tiloja, jotka riittävät kaikille coniin haluaville eli oli tarpeellista siirtää tapahtuma suurempiin tiloihin. Tästä voisinkin melkein päätellä (ja myös siitä, että tämän vuoden järjestelyt ovat varmaan vieneet aika paljon voimia conitealta), että Tracon saattaa tulla takaisin vasta 2012.

Historiassa Tracon on siirretty kerran pois syksyconina (vuonna 2007, jolloin Helsingin kirjamessut ottivat syksytapahtuman itselleen) ja sen jälkeen siirryttiin sitten keväälle. Ensi keväänä Traconia tuskin järjestetään, kesällä on Animeconit ja ties mitkä, syksy/talvi ei ole ihanteellinen aika käyttää Tamperetaloa conitilana (koska väki tykkää Sorsapuistosta), joten jos tilaperusteilla mennään, niin kai seuraava Tracon voisi olla 2012? Järjestäjien sopii varmistaa päätelmäni, joka voi olla täysin väärään suuntaan menossa.
Cosplay on tapa elää, koska ilman sitä ei ole elämää.

Orange and fuzzy is FOE!

Avatar
Minorea
Viestit: 185
Liittynyt: Su Elo 20, 2006 21:51
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Conin järjestäminen

Viesti Kirjoittaja Minorea » To Kesä 17, 2010 17:00

Syksy sopii muuten hyvin tuon Kosun pitämiseen, mutta tässä tulee nyt sitten varjopuoli:
- koulut.

Koulut alkavat monissa paikoissa elo-syyskuun aikana, jolloin tiloja järjestää tapahtuma alkaa olla hyvin hyvin vähän. Mm. yliopisto ja ammattikorkea Ja noista nyt paikkoja ajattelin ensimmäisenä kysyä, koska ovat yleesä reilusti halvempi vaihtoehto kuin esim. messukeskusena tunnettu Paviljonki.

Kesällä kun yliopistot muunmuassa (ja muistaakseni osa amk:stakin, JKL:n amksta en ole vielä tietoinen tämän kanssa) ovat auki myös viikonloppuisin, jolloin tilojen saaminen on melkeinpä mahdotonta. Siksi ehkä kannattaisi miettiä sitten mieluiten heinäkuun loppua, tai sitten vaihtoehtoista pitopaikkaa. Kouluissa kun on tuo ongelma, että niissä alkaa sitten ihan tuo normaali päivärutiini jo pyöriä.

Itse voisin heittää sellaista päivämäärää ensivuodelle viikkoa 29 viikonloppua 23-24.7 , taikka sen jäleistä kahta viikkoa. Eli 29-31. Silloin ei taida nyt enää ihan hirveästi olla noita coneja syksyllä, mutta koulut eivät ole ehtineet vielä aloittaa toimintaansa (muistaakseni, tämä täytyy kyllä vielä tarkistaa hetimiten) ei, ei ole. 1.9 aloittavat tänä vuonna, eli samoihin aikoihin ensi vuonnakin.

Ja nyt, väliaikatietoa:
Sponsoreita on nyt alettu keräämään, nimiä löytyykin jo 38kpl katsotaan tärppääkö yhdestäkään. Kanssa nyt viikonloppuna kun Jyväskylässä on cosplaymiittinki niin tarkoitus olisi Tsukiain parin jäsenen kanssa tarkoitus jutella noista tuista, voisiko heidän nimiinsä niitä hakea kun pystyy sitten helpommin noita paperiasioita eteenpäin viemään.
KasakuxKosupure - Kun cosplay vie voiton

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Conin järjestäminen

Viesti Kirjoittaja kyuu » To Kesä 17, 2010 17:06

Minulla ei ole absoluuttista, definitiivistä tietoa Traconin tulevaisuudesta, mutta jaan hieman mietteitä, joita olen kuullut aiheen keskusteluista erinäisten henkilöiden kesken.

Traconin muutto kesälle oli todellakin nimenomaan sen takia, että Animeconia ei ollut tänä vuonna. Ensi vuonna Animecon on. Kuten Mäyrä Pekkarinen sanoisi, on perin selvää että ensi vuoden Animeconin kanssa ei ryhdytä taistelemaan samasta aikaikkunasta.

Kesäinen, kaksipäiväinen ja Tampere-Taloinen Tracon on uusi juttu. Siinä on oikeastaan varsin reilu kokoelma uusia asioita kokeiltavana. Tämän vuoksi tätä seuraavan Traconin suunnitelmia ei ole laitettu pöydälle. Ensin halutaan nähdä miten tämä Tracon sujuu. Henkilökohtaisesti, täysin vain minä itte -mielipiteenä näkisin kovin mieluusti Traconin palaavan alkuperäiselle paikalleen lokakuulle ensi vuonna.

Helsingin Kirjamessujen tulevaisuudesta en osaa sanoa, mangaohjelman osalta se on pyörinyt selvästikin vajaateholla. Näillä näkymin tänä vuonna tilannetta kehitetään sen verran että World Cosplay Summitin karsinta siirtyy musiikkimessujen puolelle - sama talo, sama päivä, eri halli, parempi lava. Muusta mangaohjelmasta en tiedä mitään.

Tästä loppuvuodesta tiedän alustavasti itse lisäksi Mangapäivän syyskuussa Helsingin Tennispalatsissa ja jonkin sortin teemapäivän marraskuussa Tampereella, museokeskus Vapriikissa. Tämä on alustavaa tietoa.

Catorra
Viestit: 19
Liittynyt: Ma Joulu 01, 2008 22:00

Re: Conin järjestäminen

Viesti Kirjoittaja Catorra » To Kesä 17, 2010 21:18

Robecon helsingissä on yleensä tuossa heinä-elokuun vaiheessa. Ja se on iso tapahtuma, tosin fantsupuolelle enemmänkin suuntautunut. Ei ehkä mielellään noita päällekkäisyyksiä kuitenkaan.

Syksylle tai keväälle minä toivoisin tuota conia mielellään, ehkä vain pitäisi alkaa pohtia niitä mahdollisia paikkoja. Eihän Jykylä ole ihan hiljainen koskaan, joten luovimista lienee paljon.

Rora
Viestit: 163
Liittynyt: Ma Syys 15, 2008 19:17

Re: Conin järjestäminen

Viesti Kirjoittaja Rora » To Kesä 17, 2010 21:23

Vaikken itse pääsisi järjestyspuolelle, niin tässä myös jokunen mielipide niin kävijän kuin myös myyjän puolesta. Syksy tai varhainen kevät olisi tässä kohtaa paras vaihtoehto, koska kesä on tapahtumilta aikalailla buukattu ja kauppiaidenkin edustajat tahtoisivat kovasti päässä edes parina viikonloppuna kesästä vaikkapa mökille. Sen sijaan syksyllä ja talvella on pitkiä tapahtumattomia kuukausia, joissa olisi vaikka kuinka tilaa ja enemmän mahdollisuuksia myös lähteä. Olenkin kuullut useamman myyjän suusta huokauksia, kun koko kesä menee tapahtumissa rampatessa. Jos niitä saisi tasoitettua vuoden ympäri, olisi tässäkin mielessä kaikilla kivempaa.

Avatar
Minorea
Viestit: 185
Liittynyt: Su Elo 20, 2006 21:51
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Conin järjestäminen

Viesti Kirjoittaja Minorea » Pe Kesä 18, 2010 10:15

Yritetään siis buukata tuota syksylle. Kyselin jo eräältä yliopiston harrasteryhmän aktiivijäseneltä, tietääkö hän miten suhtaudutaan tuon yliopiston vuokramiseen syksyn viikonloppuna. Kuulemma vähän nihkeää on, eli kun syyskuussa alkaa lukukaudet, se kannattaa unohtaa. AMK:sta taas en ole varma, mutta uskoisin, että samaa linjaa vetävät.

Tässä kysyisinkin nyt paikkakuntalaisilta, kumpi paikka ihmisiä enemmän miellyttää, amk vai yliopisto? Yliopisto olisi ehkä sama kuin aconissa, mutta ammattikorkea olisi tuon harjun amiksen vieressä oleva, eli siellä olisi ainakin tuota pihapuolta mierin määrin ja vielä yhdessä kohtaa pyöriä. Tietysti muitakin ideoita voi heittää jos on. Paviljonki vain tuppaa olemaan kukkaruukkusen kallis :/
KasakuxKosupure - Kun cosplay vie voiton

Avatar
Minorea
Viestit: 185
Liittynyt: Su Elo 20, 2006 21:51
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Kosucon 2011 Jyväskylään

Viesti Kirjoittaja Minorea » Ti Kesä 22, 2010 19:40

27-28.8.2011 on ehdotettu päivämääräksi, mitä mieltä ihmiset on?

Tuolloin on lukiot, amikset ja peruskoulut alkaneet, mutta yliopisto, amk yms. alkavat vasta seuraavalla viikolla, eli koulut ovat vielä vapaat ja ihmiset alkavat valua kesälomilta jolloin porukkaa alkaisi olemaan taas paikalla. Aloitetaanko tällä päivämäärällä?
KasakuxKosupure - Kun cosplay vie voiton

Avatar
Mccormig
Viestit: 8
Liittynyt: La Kesä 19, 2010 11:30
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Kosucon 2011 Jyväskylään

Viesti Kirjoittaja Mccormig » Ti Kesä 22, 2010 20:44

Kuten JKL Cosplay-miitissä sanoinkin, olen kiinostunut Kos(s)uConin järjestämisessä mukana olemisesta. Tsukiain varapuheenjohtajana teen parhaani conin olemmassaolon takaamiseksi. Ikää on 2011 kesällä vain 17v, sehän riitti jo johonkin hommaan, ilmoita minut siihen ja pidä sähköpostilla ajan tasalla edistymisestä.
Jyväskylän Anime- ja Mangaseura Tsukiai ry:n varapuheenjohtaja, Timo Nieminen (A.K.A Frett, A.K.A McCormig)
Seuran toiminnasta saa kysellä ja mesehän on McCormig (ät) hotmail.com, lisäilkää pois

Avatar
noricore
Viestit: 13
Liittynyt: Pe Huhti 02, 2010 15:39

Re: Kosucon 2011 Jyväskylään

Viesti Kirjoittaja noricore » To Kesä 24, 2010 16:06

Vaikka alaikäinen olenkin, olisin myös todella kiinnostunut conin järjestämisestä tänne keskisuomeen. Idea cosplay-painotteisesta conista kuulostaa minunkin korvaani todella hyvältä, koska itse pukuilu coneissa on lähellä sydäntä.

I'm in!
Jatkan ketjun stalkkaamista~
tasty one - blogini . irc-galleria . deviantart

se neljän eri puvun maka-cossaaja ~

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Kosucon 2011 Jyväskylään

Viesti Kirjoittaja kyuu » To Kesä 24, 2010 16:10

Hieno juttu ja onnea matkaan. Ilmoitelkaahan tuolle kuvahipille jos tarvitsette studiota/kuvauspalvelua paikalle.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 17 vierailijaa