Tampere Kupli 2010 - jälkipyykki

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Tampere Kupli 2010 - jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ma Maalis 22, 2010 12:51

Kuplinta on päättynyt taas ja jättänyt vuoden verran hengähdystaukoa seuraavaan.

Sää oli ikävä, mutta meininki vaikutti mukavalta. Tilanteen voi jälkikäteen tarkistaa pitkin nettiä ja keräämmekin kuvat ja videot -sivulle linkkejä, joita muutama on jo saatukin kasaan. Etenkin sunnuntaina photoshootista tuli sen verran eeppinen projekti, että kuvien käsittelyssä menee aikansa - mutta kyllä ne sieltä tulevat.

Muistakaapa myös, että Aamulehden cosplay-äänestys on avoinna keskiviikkoon klo 12 asti.

Mielipiteet tapahtumasta mahtuvat sangen oivallisesti tähän alle.

Avatar
Lmmz
Otaking
Viestit: 521
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:34
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Tampere Kupli 2010 - jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Lmmz » Ma Maalis 22, 2010 15:47

Pakko se on sanoa suoraan ja tapahtumassa työläisenäkin olleena: Kuplii on mennyt koko ajan huonompaan suuntaan. Päällimmäiseksi ongelmaksi nostaisin tapahtuman hajanaisuuden, ei pelkästään tapahtumapaikkojen osalta vaan myöskin sisällöllisesti. Tapahtumalla olisi mahdollisuuksia vaikka mihin, mutta nyt tuntui että Kuplii oli lähinnä loskassa rämpimistä, enemmän tai vähemmän vertauskuvallisesti.

Vaikka sopivien tilojen saaminen onkin varmasti hankalaa (tapahtuma-aikaahan jouduttiin siirtämäänkin tämän vuoksi), oli Pienlehtimarssin sijoittaminen Klubille asti silti melkoisen huono veto. Vuosien varrella sarjakuvatapahtumissa erotuksena muista coneista on oppinut sen, että pienlehtipuoli on monessa mielessä tapahtuman varsinainen sielu: siellä kohtaavat niin vielä tuntemattomat tulevaisuuden tekijät, mainetta ja kunniaa niittäneet myyntilistojen kärjet kuin anonyymit sarjakuvanlukijatkin toisensa sulassa sovussa.

Puheohjelman osalta tutut nimet eivät tuottaneet pettymyksiä, Petri Hiltunen on aina viihdyttävä ja Otto Sinisalolla tiukkaa asiaa hyvin valmisteltuna. Sen sijaan mangaväelle suunnatut (?) ohjelmanumerot puheohjelmassa eivät vakuuttaneet lukumäärällään eivätkä oikein laadullakaan. Rakentavana palautteena esimerkiksi Hetalia-esitelmän pitäjille, miettikää ensi kerralla vähän lisää mikä mahtaa olla esityksen kohdeyleisö, mitä he tietävät aiheesta ennestään ja mitä uutta mahdollisesti haluaisivat kuulla - tuskin pelkästään samaa, mitä löytyy jo Wikipedia-artikkelistakin. Myös järkevä oheismateriaali (kuvat) auttaa aina jo esityksen rytmittämisessäkin ja jos esiintyminen itsessään tuntuu epävarmalta, niin harjoittelu auttaa siihen. Reimalle myös pahoittelut, että meinasin oikeasti torkahtaa esityksen aikana (siihen vaikutti ennen kaikkea nukkumaan pääseminen viideltä aamulla), vaikka aihe olikin kiinnostava niin välillä tuntui että käytiin läpi vain matkakuvia japanista.

Erityisesti mangapuolen mutta ilmeisesti puheohjelman osalta yleisestikin tilannetta tietysti saattoi selittää se, että Kupliin järjestäjien taholta ei ole minun nähdäkseni kuulunut minkäänlaista puolijulkistakaan ohjelmahuuteloa esitysten perään. Kävijät eivät tule varsinkaan muilta paikkakunnilta pelkästään katsomaan myyntipöytiä tai cosplaykisaa tai hakemaan albumeihinsa signeerauksia, vaan tapahtuman pitäisi tarjota muutakin sisältöä kunnolla. Tai jos sen tekivät kerran, niin harkitsevat varmaan uudestaan jos ohjelmatarjonta ja yleiset järjestelyt ovat samaa ensi kerrallakin.

Klubin iltabileiden 10e pääsymaksu ilmeisesti karsi sarjisporukkaa myös aika lailla. Sarjakuva-alan ihmiset ovat keskimäärin aika köyhää väkeä, etenkin sen jälkeen kun on ostettu reppu täyteen uutta sarjakuvaa (ja mahdollisesti maksettu jo matkoista ja majoituksestakin). Välibileissä Valossa oli ihan hyvä meno, mutta musiikkiesitykset olisin ehkä jättänyt toiseen iltaan, tuossa kohtaa ihmiset olisivat halunneet enemmänkin tavata tuttuja ja jutella rauhassa.

Cosplay-kisan Aamulehden yleisöäänestyksen osalta toivon vilpittömästi, että numero 10 voittaisi. Hienoa, että jotkut muistavat että kyseessä on ennen kaikkea sarjakuviin alkuperämaasta riippumatta keskittyvä tapahtuma, ei animaatioon tai videopeleihin, vaikka näissä miten hienoja asuja olisikin.
Kosmos on laaja. | Tutturuu!

Bitte
Viestit: 2
Liittynyt: Pe Loka 23, 2009 16:42

Re: Tampere Kupli 2010 - jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Bitte » Ma Maalis 22, 2010 20:39

Pakko kommentoida omalta osalta lyhyesti paria aihetta...
Paikkana Siperia ympäristöineen nyt on mitä on. Lauantaina paikat olivat täysin tukossa, liikkuminen varsinkin kojuilla ja Siperiassa itsessään oli miltei mahdotonta, mikä tietysti latisti tunnelmaa pykälän tai parin verran. Jäi myös vähän ihmetyttämään, että kun kerran rappusilla istuminen oli kiellettyä, niin mikä mahtoi oikeuttaa picnikin pystyttämisen keskelle ahdasta käytävää? Muuten järjestyksenvalvojat olivat oikein hyvin hommansa hoitaneet.
Siitä kyllä plussaa, että paikka on keskustan lähellä niin että ruokailun sai hoidettua helposti. Ja Siperian kahvilan (oliko se nyt Wayne's coffee?) henkilökunnan täytyy olla pyhimyksiä, kun jaksoivat sietää sellaista kiljuvaa ihmismassaa.

Toiseksi ohjelmasta. Cosplay-kisa oli järkytys, vaikka Kupliin sille tarjoamat puitteet olivatkin mitä mainioimmat. Juontajilla oli hyviä ja hauskoja heittoja, mutta niiden ajoitus olisi voinut ja saanut olla parempi. Ei sitä vitsiä tarvitse väännellä kisaajien esitysten ja poseerausten aikana, ne voi mahduttaa väliajoille.
Ja hyvä muu yleisön väki: Jos tekee mieli kesken kisan huutaa jotain kisailijoille, ÄLKÄÄ. Ja jos on pakko, niin "Pane mua!" ei varmastikaan ole se paras vaihtoehto. Osa kisaajista häiriintyi silminnähden joistain yleisöstä kaikuneista kommenteista, ja hyvälläkin tarkoitettu iloinen huudahdus voi pilata muuten hyvän esityksen, kun kisaaja repeää kesken kaiken.

Kolmanneksi muusta ohjelmasta. Itse kävin katsomassa kisan lisäksi kaksi ohjelmaa, joista vain toisen kokonaan. Kummallisimmat supersankarit Top 10 lauantaina, ja Hetalia-luento sunnuntaina ja arvatkaa viisi kertaa, että kummassa istuin 10 minuuttia pidempään.
Eli vinkkinä Hetalia-luennon pitäjille, jos tämän luette: Miettikää mistä ja miten kerrotte. Esitys tökki pahemman kerran, yleisöllä ei ollut minkäänlaista käryä että mitä siellä pöydän takana oikein kiherrellään, ja turhia asioita vatkattiin edes takaisin koko sen ajan kuin jaksoin katsoa. Eikä siinä mitään jos tämä olisi oma, yksinäinen mielipiteeni, mutta moni muukin mainitsi näistä samoista asioista luennolta paettuaan. Että pientä skarppausta sinne. Parempaa valmistautumista ja yleisön huomioonottamista ensi kerralla.
Kummallisimmat supersankarit Top 10 olikin sitten mitä mainioin, ei valituksen sanaa.

Kai se oli sitten siinä.

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Tampere Kupli 2010 - jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ti Maalis 23, 2010 00:26

Bitte kirjoitti:Ei sitä vitsiä tarvitse väännellä kisaajien esitysten ja poseerausten aikana, ne voi mahduttaa väliajoille.
Tätä itse asiassa pohdiskelleena ja miettineenä olen tullut tulokseen, että parin sanan välikevennykset sopivat tähän, jos taustamusiikkia ei ole tarjolla. Se myös auttaa hieman kisaajia, tuhoamalla pelottavat tyhjät välit.

Toki taustamusiikki olisi paljon parempi optio, mutta valitettavasti Finnkinon tekniikka ei sitä tue.

Avatar
Echramath
Viestit: 63
Liittynyt: Ma Heinä 28, 2008 19:34
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Tampere Kupli 2010 - jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Echramath » Ti Maalis 23, 2010 13:11

Lmmz kirjoitti:Pakko se on sanoa suoraan ja tapahtumassa työläisenäkin olleena: Kuplii on mennyt koko ajan huonompaan suuntaan.
Aikaisempina vuosina Pekka A. Manninen on lukenut huonoa sarjakuvaa ääneen, tänä vuonna ei, vaikea siinä on ainakaan parantaa.
Puheohjelman osalta tutut nimet eivät tuottaneet pettymyksiä, Petri Hiltunen on aina viihdyttävä ja Otto Sinisalolla tiukkaa asiaa hyvin valmisteltuna. Sen sijaan mangaväelle suunnatut (?) ohjelmanumerot puheohjelmassa eivät vakuuttaneet lukumäärällään eivätkä oikein laadullakaan.
Petrin esiintymisiä voi tosiaan suositella jo ihan oppimateriaalina kiinnostavan esityksen pitämisestä mistä tahansa aiheesta. Kokemustahan silläkin miehellä on tietysti jo vuosien alta.
Cosplay-kisan Aamulehden yleisöäänestyksen osalta toivon vilpittömästi, että numero 10 voittaisi.
Jaa-a, jaa-a, Haddockista ei irronnut ensimmäistäkään bachibouzoukia eikä langobardia, mitä voidaan näin cosplayn hengessä pitää puutteena. Kai sen nyt jotenkin pitäisi erota pelkistä naamiaiskilpailuista?

Avatar
Aura
Viestit: 91
Liittynyt: Su Huhti 05, 2009 13:56

Re: Tampere Kupli 2010 - jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Aura » Ti Maalis 23, 2010 19:19

Klubi oli aiempia paikkoja parempi tilojen ja ilman laadun puolesta, mutta se oli... kaukana. Kun olin kulkenut väliä kolme kertaa jämähdin klubille enkä poistunut sieltä enää. Kaikesta päätellen monelle muulle kävi samoin tai puolia ei tullut vaihdettua ollenkaan, festarit olivat todella jakaantuneet kahtia. Kyseessä oli kai jokin kämmi, joten ehkä on toivoa ettei Pienlehtimarssia seuraavalla kerralla sijoiteta Hervantaan tai Kissanmaalle. :?

Avatar
Peruna
Viestit: 74
Liittynyt: Su Kesä 07, 2009 00:46
Viesti:

Re: Tampere Kupli 2010 - jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Peruna » Ti Maalis 23, 2010 19:28

hyvä oli kuplii parasta oli toi cosplay kisa :) harmi vaa ku oli huono sää :(
MÖRKÖ <-ÄLÄ GLIGGAA

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Tampere Kupli 2010 - jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja kyuu » To Maalis 25, 2010 17:21

Cosplay-äänestys on päättynyt ja tulokset ovat huomisen (perjantai 26.3.2010) Aamulehdessä ja puolenpäivän tienoilla myös www.cft.fi webissä.

Avatar
Lucy_90
Viestit: 15
Liittynyt: To Helmi 07, 2008 23:26
Paikkakunta: Tampere, Hervanta

Re: Tampere Kupli 2010 - jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Lucy_90 » To Maalis 25, 2010 17:41

Bitte kirjoitti: Toiseksi ohjelmasta. Cosplay-kisa oli järkytys, vaikka Kupliin sille tarjoamat puitteet olivatkin mitä mainioimmat. Juontajilla oli hyviä ja hauskoja heittoja, mutta niiden ajoitus olisi voinut ja saanut olla parempi. Ei sitä vitsiä tarvitse väännellä kisaajien esitysten ja poseerausten aikana, ne voi mahduttaa väliajoille.
Ja hyvä muu yleisön väki: Jos tekee mieli kesken kisan huutaa jotain kisailijoille, ÄLKÄÄ. Ja jos on pakko, niin "Pane mua!" ei varmastikaan ole se paras vaihtoehto. Osa kisaajista häiriintyi silminnähden joistain yleisöstä kaikuneista kommenteista, ja hyvälläkin tarkoitettu iloinen huudahdus voi pilata muuten hyvän esityksen, kun kisaaja repeää kesken kaiken.
Olen ollut jokaisessa Tamperee Kupliissa ja aina niitä huutajia eksyy yleisön joukkoon ja lähes aina juuri minun taakseni. Varsinaisissa coneissa en ole tällaiseen huuteluun törmännyt, sillä Tampereella se huutelu on aina omaa luokkaansa. Mihin käytöstavat hukkuvat, kun tullaan Tampereelle? Laskeeko elokuvasalin tuoma tunnelma katsojien älykkyysosamäärää? Yleensähän elokuvasaliin mennessä on hyvä vaihtaa aivot 3D-laseihin, mikäli haluaa nauttia esityksestä...

Vähän positiivistakin palautetta. On suorastaan ihanaa, että Tampere Kuplii sallii cosplay-kisoissaan myös länsimaiset hahmot. Tuleepahan välillä muitakin sarjoja/pelejä esille kuin Naruto, Final fantasy ja Kingdom Hearts...

Avatar
Nezumi-chan
Viestit: 511
Liittynyt: La Loka 30, 2004 08:59
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Tampere Kupli 2010 - jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Nezumi-chan » To Maalis 25, 2010 22:37

Echramath kirjoitti:Jaa-a, jaa-a, Haddockista ei irronnut ensimmäistäkään bachibouzoukia eikä langobardia, mitä voidaan näin cosplayn hengessä pitää puutteena. Kai sen nyt jotenkin pitäisi erota pelkistä naamiaiskilpailuista?
Normaalisti tykkään kovaan ääneen huudella ekspertismiäni alalla kuin alalla, mutta nyt lienee sopiva aika astua kaapista ulos, luoda nahkani ja kysyä mitä/mikä on bachibouzouki tai langobardi?
Only dead fish go with the flow

DeviantArt
Team108 - Suomen Suikoden Cosplayaajat
Conikuva galleria 2006-->

Avatar
Lmmz
Otaking
Viestit: 521
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:34
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Tampere Kupli 2010 - jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Lmmz » To Maalis 25, 2010 23:14

Nezumi-chan kirjoitti:
Echramath kirjoitti:Jaa-a, jaa-a, Haddockista ei irronnut ensimmäistäkään bachibouzoukia eikä langobardia, mitä voidaan näin cosplayn hengessä pitää puutteena. Kai sen nyt jotenkin pitäisi erota pelkistä naamiaiskilpailuista?
Normaalisti tykkään kovaan ääneen huudella ekspertismiäni alalla kuin alalla, mutta nyt lienee sopiva aika astua kaapista ulos, luoda nahkani ja kysyä mitä/mikä on bachibouzouki tai langobardi?
Lähinnä kai haettiin Haddockin legendaarisia kirouksia, joiden merkitystä kapteen tuskin itsekään tiesi. (Hänellä kun ei ollut Wikipediaa: bachi-bouzoukit, langobardit).
Kosmos on laaja. | Tutturuu!

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Tampere Kupli 2010 - jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja kyuu » Pe Maalis 26, 2010 13:20

Tintti ja Kapteeni Haddock veivät voiton - tarkat tulokset täällä.

Top-3 saa lähiviikkoina postissa Sinooperin lahjakortteja.

Avatar
Nezumi-chan
Viestit: 511
Liittynyt: La Loka 30, 2004 08:59
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Tampere Kupli 2010 - jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Nezumi-chan » Pe Maalis 26, 2010 19:16

Lmmz:

Kiitos ^^; Itse ajattelin, että nyt on taas tullut jotain uusia hienoja anime-cosplay-skene termejä, joista meikäläisellä ei ole hajuakaan X)

*p.s. kiroukset olisivat olleet mukana, mikäli viimevuoden malliin haastatteluja olisi pidetty. Tiedossa oli, että salin akustiikka ei ole paras mahdollinen eikä esityksiin ole aikaa, joten mykkäfilmi-catwalk-risteytykseen päädyttiin :3 *

p.p.s. Kiitos kaikille partaa kehuneille, kuvaa pyytäneille ja meitä äänestäneille!
Only dead fish go with the flow

DeviantArt
Team108 - Suomen Suikoden Cosplayaajat
Conikuva galleria 2006-->

Avatar
Japsu
Viestit: 156
Liittynyt: Ma Touko 05, 2008 19:03
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Tampere Kupli 2010 - jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Japsu » La Maalis 27, 2010 01:24

Todii! Nyt olisi hieman photoshoot-matkoilla ottamiani kuvia verkonpainona. Muut kuvaajat - Siika ja Lamppu - julkaisevat omansa sitä mukaa kun ehtivät niitä käsitellä.

Lauantain 1. photoshoot-matka
Sisäkuvat
Ulkokuvat

Lauantain 2. photoshoot-matka

Sunnuntain photoshoot-matka
Alkumatkan kuvat
Loppumatkan kuvat
Ryhmäkuvat

Kiitos kaikille photoshoot-matkoille osallistuneille! Teidän kanssanne oli ilo työskennellä. Jos se minusta riippuu, tätä cosplay-kuvauksen muotoa tullaan harrastamaan Suomen coneissa jatkossakin.

Toivottavasti kaikki photoshoot-matkoille osallistuneet löytävät kuvista itsensä ja ovat kuviinsa tyytyväisiä. Kuvia on karsittu ja valikoitu varsin kovalla kädellä, joten jos olit kuvattavana ja jäit jostain syystä pois julkaistuista kuvia, ota yhteyttä vaikka foorumin yksityisviestillä ja kerro, kuka olet ja minkä näköinen olit niin kaivelen mahdolliset julkaisematta jääneet kuvat arkistoista.

Cosplay-photoshoottailu on minulle varsin uutta, joten pyytäisinkin nyt antamaan rohkeasti palautetta ottamistani kuvista, oli se sitten risuja tai ruusuja. Kaipaamme palautetta myös photoshoot-matkojen järjestelyistä. Oliko photoshootteihin helppo löytää, ehtiä ja tulla? Saitko poseerata mielestäsi riittävästi, oliko ohjaus riittävää ja toimivaa ja olivatko kuvauspaikat ja -taustat mielestäsi hyviä? Miten voisimme parantaa cosplay-photoshoot-toimintaa tulevissa tapahtumissa?

Kiitokset kaikille, ja nähdään Bakaconissa! ;)

Terveisin
Santtu "Japsu" Pajukanta
Cosplay-valokuvaaja
Tampere Kuplii

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Tampere Kupli 2010 - jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja kyuu » La Maalis 27, 2010 02:57

Nyt kun tulokset on julkistettu, voin heittää omankin mielipiteen ilmoille. Tintti ja Haddock olivat loistavia, mutta himpsunhienolla erolla eteen keulivat kuitenkin Sengoku Basaran edustajat. Loistelias trio löytyi myös tutulta Hallikas-Kesto-Hallikas porukalta, mutta siitä jäi ehkäpä hiukan puuttumaan kolme mikrogrammaa sitä särmää, jolla he Mangapäivänä veivät potin.

Naruto-ryhmät myös ansaitsivat kunniamainintansa. Tarjolla oli ihan aitoa yritystä ja tekemisen menoa.

Sitten vain Bakaconiin valmistautumaan.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 15 vierailijaa