Uudet Sarjat Q2 13.5.2007

Keskustelua Yaman toiminnasta.

Valvojat: Animeunionin Foorumiaktiivit, Yama / hallitus

Mijaskal
Viestit: 105
Liittynyt: To Joulu 22, 2005 16:56

Uudet Sarjat Q2 13.5.2007

Viesti Kirjoittaja Mijaskal » Ma Touko 14, 2007 00:37

Kas tässä minun arvostelemani:

* Lucky Star:

Genre: Päivittäistä elämää.


Otakutyttö Kodoka ja IRL-ystävät juttelevat koulussa oikeista tavoista syödä eri ruokia. Ja idoli avautuu tv-lähetyksessä. Animeviittauksia!

+Ihan hauskaa.
+Otakukulttuuria

* Keitai Shoujo:
Genre: Haaremi.

Neljän minuutin jaksoissa toistuvat täsmällisen tehokkaasti kaikki haaremikliseet. (Aiheutti arvostelijassa pahaa oloa.)

-paha olo

* Kaibutsu Oujo

Genre: Okkult, toiminta

Nuori poika joutuu hirviöiden prinsessan palvelukseen. Prinsessa tykkää moottorisahoista ja kaikki hirviöt eivät tykkää prinsessastaan.

+moottorisaha!
-viikottainen hirviö syndrooma?

* Touka Gettan

Genre: Romantiikka (mysteeri?)

Rakastava pari syntyy uudelleen? Mitä kummaa tapahtui? Tarina alkaa lopusta? Mielenkiintoinen, mutta varmaan pitää katsoa muutama jakso että tajuaa missä mennään.

+hienoa animaatiota

* Romeo x Juliet

Genre: Romantiikka, fantasia.

Fantasia veronaan sijoitettu melko vapaa tulkinta Romeosta ja Juliasta. Ja tietysti Shakespeare on yksi hahmoista. Tykkäsin tästä, mutta ei välttämättä mikään erikoinen sarja.

+Miekkailua ja keskiaikaa

* Hitohira

Esiintymispelosta kärsivä tyttö liittyy lukion näytelmäkerhoon. Jne....

+Päähenkilö on söpö.
-toistaa peruskaavaa.

* Yes! Pretty Cure 5

Perinteiden mukaista taikatyttöilyä. Ei! Odottakaa, tämä on erilainen! Päähenkilön söpö otus on samalla tämän mystinen poikaystäväehdokas.

- no ei se oikeasti ole erilainen.


+++++++++
Paljon hyviä sarjoja. Omasta mielestäni kivoin kaikista oli Lovely Complex

Avatar
Corvus
Viestit: 30
Liittynyt: La Heinä 17, 2004 18:15
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Corvus » Ma Touko 14, 2007 01:11

Kamichama Karin:

Taikatyttösarja. Kahden jakson perusteella asetelma on varsin selkeä. Karin on orpo, jonka ainoa keskustelukaveri kissa Shii-chan on juuri kuollut. Mutta eräänä päivänä Karin kirjaimellisesti törmää Himekaan, ja näistä kahdesta tulee heti parhaat ystävät. Himekalla on serkku, rankasti Karinin hermoille käyvä poika, joka on kuitenkin tiukassa tilanteessa erittäin luotettava. Näiden kahden avulla selviää, että Karin voi sormuksensa avulla lainata jumalan voimaa.

Meillä on siis kaikki taikatyttöilyyn vaadittava: Ystävä, ketä suojella, romanttisten intressien kohde ja tietenkin epämääräinen voimien lähde, josta voidaan imeä niin paljon voimaa kuin juuri sen jakson tarpeisiin on suotavaa. Maskotti taisi kyllä kupsahtaa ennen sarjan alkua? No, image art mukaan se tulee vielä takaisin.

Sarjasta tulee mieleen lähinnä Card Captor Sakura, mutta ilman sen komiikkaa tai monipuolisia henkilöhahmoja. Karinissa esiteltyjä hahmoja on tässä vaiheessa vain nuo edellämainitut kolme, jotka nekin ovat varsin stereotyyppisiä. Sarjan ainoa valopilkku on Karinin tapa käyttää voimiaan. Ne toimisivat varsin hyvin ilman niiden kutsumista ääneen, mutta Karin on ilmeisesti katsonut taikatyttösarjansa, joten hän keksii kaikelle kornit englanninkieliset nimet ja huutaa niitä ääneen surkealla englannin ääntämyksellään. "Ai amu goddo!"

Koutetsushin Jeeg

Varoitus! Puhdasta camppia.

Jos sarjan nimi on Teräsjumala, niin mitä siltä voi odottaa?

Vuoren sisästä heräävä jättiläispronssihirviö, joka ampuu silmästään räjähtäviä säteitä ja sylkee tulipalloja.. Shintolaistemppelin kätköstä löytyvä superprätkä.. Superhävittäjiä.. Lentokoneesta palasina ammuttava supermecha, joka kokoaa itsensä sen prätkän ympärille.. Ja päähenkilö joka osaa ohjata sitä heti täydellisesti..

Saint Beast - Kouin Jojishi Tenshitan

Bishejä, bishejä.. mutta korvat vuotaa verta ääninäyttelyn takia..

Juoni on luultavasti valtataistelua enkelien välillä ja Zeusta vastaan, mutta paha sanoa.

Wellber no Monogatari

Varas, keiju, prinsessa ja AI-tankki vaeltaa monen valtion läpi säästääkseen kotimaailmansa sodalta ja kostaakseen.

Paha sanoa tästä oikein mitään ekan jakson perusteella, kun matka vasta pääsi alkamaan. Ei mitenkään erityisen odotuksia herättävä.

Seto no Hanayome

Näitä sarjoja riittää, missä päähenkilön elämään astuu yht'äkkiä tyttöystävä, ja niitäkin missä tämä joko on jo kihlattu päähenkilön kanssa vuosia sitten tai he kihlaantuvat puoliväkisin heti sarjan alkuun. Näistä sarjoista vaan yleensä puuttuu vanhemmat kokonaan, ainakin toiselta osapuolelta. Seto no Hanayomessa testataan, mitä saadaan aikaan, jos sulhasen vanhemmat ovat heikkoja ja vaikutuksille alttiita, mutta morsiamen vanhemmat merenneitoyakuzaperheen johtajia. Huomataan, että tästä varsin läpikalutusta aiheesta saadaan vielä puristettua jotain uutta ulos. Tai ainakin kaaottisen surrealistista huumoria.

Kono Aozora ni Yakusoku wo

Meillä on kaukana rannikosta oleva saari, jossa on koulun asuntola, jossa on 6 tyttöä ja yksi poika. Eli kyseessä on haaremisarja. Jos päähenkilö suorittaa sarjan aikana valinnan, sen kohde selviää jo ensimmäisen minuutin aikana. (Se vihainen tyttö, jonka yhteydessä viitataan lapsuudessa tehtyyn lupaukseen.)

Sarjassa ei ole huumoria, uusia näkökulmia, tai oikeastaan mitään muutakaan mikä antaisi syytä polttaa aikaa sen parissa.

Rocket Girls

Varoitus! Sisältää fanserviceä.

Japanilainen firma yrittää ampua rakettia taivaalle, mutta niiden uusin ja tehokkain raketti räjähtää joka kerta. Ministeriö vetää rahoituksensa pois, joten tukikohdalle ei jää aikaa kehittää rakettiaan. Sen sijaan firma päättää käyttää vanhaa, teholtaan heikompaa rakettia. Se toimii, kunhan kaikki ylimääräiset järjestelmät jätetään pois kyydistä, ja astronautti painaa korkeintaan 40kg.

Enter Yukari Morita. Hän on tullut saarelle etsimään 17 vuotta sitten kadonnutta isäänsä. Avaruusfirma houkuttelee hänet astronautiksi lupaamalla helppoa kesätyötä vastapalvelukseksi isän etsimisestä.

Sarjan huumori on ennalta-arvattavaa, henkilöt ohuita ja juoni heikko. Sentään hyvä idea, että kerrankin on järkevä selitys sille, miksi pilotti on 16-vuotias lukiolaistyttö.

Kaze no Shoujo Emily

Emily jää orvoksi, kun hänen isänsä kuolee. Hän joutuu tätinsä hoiviin, joka on tiukka vanha täti, joka ei ollenkaan haluaisi tyttöä taloonsa. Heillä onkin vaikeuksia tulla toimeen.

Perustuu Lucy Maud Montgomeryn (mm. Anne of the Green Gables) kirjaan Emily of the New Moon. Suositeen 20-luvun tyttöromaanien ystäville, muttei juuri kenellekään muulle. Kauniisti animoidut maisemat, mutta tylsästi piirretyt hahmot.

Blue Dragon

Varoitus! Saattaa kärsiä Shounen Jump -syndroomasta

Lasten näköiset ihmiset on olevinaan tosi kovia. Ei tällästä kestä katsoa jaksoakaan.Ainoa näistä, mitä voi suositella ikinä kenellekään on tuo Seto no Hanayome.

Lauri_P
Viestit: 15
Liittynyt: To Syys 21, 2006 14:06
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Lauri_P » Ma Touko 14, 2007 21:00

Bokurano

15 lasta ovat kouluretkellä ja löytävät luolasta tietokoneita joiden omistaja, Kokopelli, kertoo tekevänsä tietokoneliä toivoo lapsia betatestaajiksi. Pelissä 15 jättiläisrobottia hyökkää maahan ja lasten tulee puolustaa kotiplaneettaansa omalla ~500 metrisellä mechalla. Pian he siirtyvät mechan ohjaamoon, mistä käsin Kokopelli hoitelee ensimmäisen vastuksen tästä äärimmäisen realistisesta pelistä. Juuri ennen kuin lapset palaavat maan pinnalle, Kokopelli pyytä heiltä anteeksi. Anteeksi mitä, sitä ei kerrota. Seuraavassa taistelussa Kokopelliä ei näy ja yksi lapsista ottaa ohjat. Taistelun päätteeksi he katselevat maisemia mechan, Zearthin, huipulta ja yksi heistä tuuppaa ohjannutta lasta kevyesti kylkeen, ja tämä kaatuu, yhtään vastaan panematta, ja putoaa nuo 500 metriä mereen.

Sarjaa voisi myös kuvata Narutarun ja Neon Genesis Evangelionin yhdistelmänäMahou Shoujo Lyrical Nanoha StrikerS

Nanoha on taas vauhdissa. Ne jotka eivät aienpia sarjoja tunne, kyseessä on maailma jossa taika on yhdistetty korkeaan teknologiaan. Nanohan edellisestä seikkailusta on kulunut kymmenen vuotta ja tuona aikana hän on ylennyt korkeampiin arvoihin maagina. Nyt hän saa alaisikseen joukon alokkaita (vuosien koulutus jo takana), joista erään, Subarun, Nanoha pelasti aikoinaan tulipalosta. Valitettavasti kunnon toiminta alkaa verkaisesti. Neljä ensimmäistä jaksoa on harjoittelua, jonka jälkeen hetki taistellaan. Sitten palataankin taas harjoittelemaan. Nanohan ystävät voivat toki katsoa. Muilla voi olla vaikeuksia päästä juonesta kiinni.

Avatar
Nekotsume
Viestit: 33
Liittynyt: To Loka 05, 2006 21:54
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Nekotsume » To Touko 17, 2007 14:36

Koutetsu Sangokushi:

Päähenkilö on elämän tuskassa kierivä pikku bishie, joka parin ekan jakson aikana saa taikapoikavoimat ja alkaa ilmeisesti puolustaa erittäin naismaisen nuoren keisarin maata jonkinlaisia pahiksia vastaan...lisäksi pitäisi etsiä pojan isältä varastettua "Sovereign Seal"-esinettä jonka haltija saa mahtavat voimat... Sijoittuu ilmeisesti fantasialla maustettuun muinaiseen Kiinaan ja päällimmäisenä mieleen jäi suuret määrät naisekkaita bishieitä ja hahmojen käyttäytyminen joka onnistuu olemaan kuin huonoa näyttelyä. o_O Mielipiteeni: roskaa.

Moonlight Mile:

Ihan laadukkaan oloinen suht realistinen scifisarja, päähenkilöinä kaksi miestä jotka päättävät Mount Everestinkin valloitettuaan pyrkiä vielä korkeammalle: avaruteen. Toinen miehistä ryhtyy ilmavoimien hävittäjälentäjäksi ja toinen suuren yhtiön raksamieheksi ja kumpikin pyrkii omaa reittiään avaruuteen. Alku- ja loppumusista ja muustakin päätellen jossain vaiheessa tullaan törmäämään jonkinlaisiin robotteihin ja futuristisiin avaruushävittäjiin, mutta kolmisen ekaa jaksoa muistuttivat lähinnä Planetesia scifi-tasoltaan.

Ookiku Furikabutte:

Tämä oli näistä kolmesta suosikkini: peruslaadukas urheilusarja, jossa nössö päähenkilö puolivahingossa liittyy high schoolinsa baseball-tiimiin syöttäjänä. Päähenkilön itseluottamus on nolla ja poika alkaa itkeä pienimmästäkin syystä (huvitti mua aika lailla), ja muistissa huonoja kokemuksia edellisestä koulusta, missä oli taakkana joukkueelleen... Uuden tiimin analysointikykyinen catcher ilmoittaa kuitenkin tekevänsä nössöstä "true ace"n ja siitä sitten lähdetään. Joukkueessa vaikuttaisi olevan muutama muu mielenkiintoinen persoonallisuus ja valmentaja on melko omalaatuinen amatsoninainen... Ihmissuhdedraama ja soma päähenkilö iski. :D

Olen myös katsonut nyt 7 jaksoa sarjaa Claymore, joka itse asiassa iski kaikista näkemistäni uusista sarjoista eniten....nätit blondit tytöt, Claymoret, teurastaa yoma-mörmöjä isojen miekkojen kanssa eurooppalaisessa fantsumaailmassa. Claymoreja kuitenkin pelätään ja vihataankin, koska he ovat itsekin puoliksi yomia ja voivat napsahtaa ja käydä ihmisten kimppuun. Kiinnostukseni kohdistuu kuitenkin päähenkilö-Claymoren, Claren ja mukaan tarttuvan orvoksi jääneen pojan suhteeseen ja erityisesti jaksossa 5 alkavaan arcciin jossa on eri Claymore, Teresa, ja nuori tyttö nimeltä Clare... Jakso kuusi onnistui jo liikuttamaan...jakso 7n loppuessa taas viikon odottaminen vaikuttaa tuskalliselta. Suosittelen... EDIT: Okei, jakson kahdeksan perusteella sanon: katsokaa Claymore. XD;; Animessa...ainakaan sellaisessa sarjassa joksi tätä luulin....ei vaan kuulu tehdä asioita näin....

Ja lopuksi voisi sanoa että Lovely Complex vaikutti myös laadukkaalta ja viihdyttävältä sarjalta, ja Hayate no Gotoku oli lolisesta piirrostyylistään huolimatta hauska.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yliopiston Anime ja Manga, Helsinki”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa