ULTRA

Keskustelua Yaman toiminnasta.

Valvojat: Animeunionin Foorumiaktiivit, Yama / hallitus

Jakoavain
Turun keisari
Viestit: 307
Liittynyt: Ma Loka 18, 2004 22:07

Re: ULTRA

Viesti Kirjoittaja Jakoavain » Ma Elo 11, 2008 18:27

Tjooh,

Hiukan huhupuheita on seuraavasta ULTRAsta kuultu, ja olen saanut käsityksen että se olisi hieman retropainotteisempi. Ihan hyvä homma, mutta sitten pistää mietityttämään - turnaukset? Tuleeko niitä ja jos tulee, mistä peleistä? Street Fighter 2 nyt on vakio, mutta miten sitten käy mm. KoFien? Pelataanko siellä sitten turnaus 94stä vaiko 98sta (Ultimate Match vaiko Neo Geo-originaali?)? Anyways, retropainotteisuus on plussaa. Pääsee sentäs pelaamaan MIESTEN PELEJÄ, eli Super Turboa jne. turnaustasolla.

Avatar
Shocky
Viestit: 56
Liittynyt: Su Joulu 25, 2005 17:11

Re: ULTRA

Viesti Kirjoittaja Shocky » Ti Syys 30, 2008 14:20

Ultra-vakkareille tuttu Toshi ilmoitteli, että on tilailemassa Japanista 刃万博 (Ba-Banpaku) mättöpeliturnauksen dvd:tä, ja voi samalla toimittaa niitä muillekin kiinnostuneille. Tarkempia tietoja:

http://www.arctic-charge.com/forum/view ... a&start=25

Avatar
Shocky
Viestit: 56
Liittynyt: Su Joulu 25, 2005 17:11

Re: ULTRA

Viesti Kirjoittaja Shocky » Ke Marras 12, 2008 15:42

Mikä on 6.12.? Suomen itsenäisyyspäivä? Ei, vaan ULTRApäivä.

la/sat 6.12. 2008 klo 15 - su/sun klo 12

Tarkoitus olisi vielä tämän kerran pitää ULTRA samassa paikassa kuin ennenkin (Benita), ja vuoden vaihteen jälkeen kokeilla uutta, toivottavasti paremmin soveltuvaa tilaa aivan kaupungin ytimessä.

-Pääpaino on tällä kertaa retromeiningillä, eli pelaillaan vanhoilla konsoleilla ja skabaillaan ketkä ovat parhaat old school -pelaajat.
-Mukana jonkin verran myös tärkeimpiä uusia pelejä, tyyliin Thunderforce VI ja ehkä esim. Castle Crashers ja Gears of War 2.

Tarkempia tietoja löytyy ketjun ekasta viestistä.

Avaan keskustelun ehdotuksille ja toiveille ohjelmiston ja turnausten suhteen, now.. GO!

Jakoavain
Turun keisari
Viestit: 307
Liittynyt: Ma Loka 18, 2004 22:07

Re: ULTRA

Viesti Kirjoittaja Jakoavain » To Marras 13, 2008 22:40

Jos capcomin poijjaat saa ennen tuota ulos sen Super Turbon HD Remixin, niin se on ehdoton turnausvalinta. Muuten kyllä Dreamcastin Super Turbo-versio on lähinnä arcadea.

Super Turbo or bust.

Avatar
BiQ
Viestit: 113
Liittynyt: La Touko 31, 2003 00:14
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: ULTRA

Viesti Kirjoittaja BiQ » Pe Marras 14, 2008 12:55

Jos NDS nyt vielä sopii väliaikaohjelmaksi, niin minäpäs ainakin haastan kaikki DS:n ja flashcartin omistajat sopivassa välissä moninpelijamitukseen/häröilyyn TÄLLÄ: http://retrorocketgame.org/ (suositeltavaa varmaan olis että jokainen testaa ohjelman toimintaa kotosallaan valmiiksi.)

onhan se vähän niinkuin retro...? onhan...? Ainakin melkein...? Pliis...? Nimessäkin on retro! :P

Jakoavain
Turun keisari
Viestit: 307
Liittynyt: Ma Loka 18, 2004 22:07

Re: ULTRA

Viesti Kirjoittaja Jakoavain » Ma Marras 24, 2008 04:31

Pieni toive: Mitä jos SFII-turnaus käytäisiin perinteisen 1v1-muodon sijasta 2v2-tyyliin (Waseda-style)? Voisi tuoda vähän vaihtelua, ja tarvittaessa voin myös vetää.

Waseda-style = Tiimien molemmat jäsenet pelaavat yhden matsin vastakkain (eli X v Y, Z v N ), jonka jälkeen tiebreaker jossa matsien voittajat pelaavat vastakkain (X v N) jos tarvis.

Avatar
Shocky
Viestit: 56
Liittynyt: Su Joulu 25, 2005 17:11

Re: ULTRA

Viesti Kirjoittaja Shocky » Ma Marras 24, 2008 15:56

Joo, SF2 HD remix tulee toki olemaan turnauspeli, mikäli se nyt VIIMEINKIN tulisi ulos.

SF2 Dreamcastilla on yksi ongelma: Ohjaimet. Ois kiva pelata arcadetikuilla, ja niitä voi olla huonosti saatavilla DC:lle. Mulla ois kyllä yksi adapteri, jolla saa PS2 tikkuja DC:hen kiinni, mutta oisko jollain toinen? Ja mikä ois PS2:n paras SF2 versio, mikäli joudutaan tyytymään moiseen?

BiQ, toi DS-rakettipeli, todellakin pelataan sitä. Vanhat Turboraketti ja Gravity Force II skillit eivät toivottavasti ole vielä kadonneet systeemistä.

Waseda-tyylin turnausta voisi kokeilla ainakin jossain mättöpelissä, itse asiassa mainio idea. Jakoavain, saat nyt sit kunnian hostata ekan waseda-tyylin ULTRA-turnauksen =) Katsotaan vielä mikä peli sopii parhaiten siihen ajankäytön puolesta.

Elijahin pitäisi kohta pistää tänne omaa ohjelmaluonnostaan ja lisätietoja.

Jakoavain
Turun keisari
Viestit: 307
Liittynyt: Ma Loka 18, 2004 22:07

Re: ULTRA

Viesti Kirjoittaja Jakoavain » Ma Marras 24, 2008 16:01

Shocky kirjoitti:Joo, SF2 HD remix tulee toki olemaan turnauspeli, mikäli se nyt VIIMEINKIN tulisi ulos.
Keskiviikkona PSN-networkissa ja Xbox Livessä. Pelikonsolina todnäk siis PS3, adaptereitakin pitäis löytyä?
Shocky kirjoitti:Waseda-tyylin turnausta voisi kokeilla ainakin jossain mättöpelissä, itse asiassa mainio idea. Jakoavain, saat nyt sit kunnian hostata ekan waseda-tyylin ULTRA-turnauksen =) Katsotaan vielä mikä peli sopii parhaiten siihen ajankäytön puolesta. .
SFII, SFII, SFII.

Avatar
Corvus
Viestit: 30
Liittynyt: La Heinä 17, 2004 18:15
Paikkakunta: Helsinki

Re: ULTRA

Viesti Kirjoittaja Corvus » Ma Marras 24, 2008 16:41

Missä KoF98 -turnaus?

Vaadimme koffia!

Jakoavain
Turun keisari
Viestit: 307
Liittynyt: Ma Loka 18, 2004 22:07

Re: ULTRA

Viesti Kirjoittaja Jakoavain » Ma Marras 24, 2008 16:42

Corvus kirjoitti:Missä KoF98 -turnaus?

Vaadimme koffia!
Toistettu!

Avatar
Elijah
Viestit: 41
Liittynyt: Su Heinä 06, 2008 18:49
Paikkakunta: Vantaa

Re: ULTRA

Viesti Kirjoittaja Elijah » Ti Marras 25, 2008 01:54

Okei, ensimmäiseksi haluaisin pahoitella vähäistä viestintää uuden ULTRAn järjestelyistä. Itse järjestäjät, minä itse lukien, olemme olleet lievästi sanottuna tosielämän riepoteltavina, joten informaation eteenpäin saaminen on jäännyt hieman heikoksi.

Elikä seuraavaksi haluasin ottaa aiheeksi ULTRAn sisäänpääsy ajan, joka on klo: 15:00. Tämän jälkeen menee tunti ennenkuin varsinainen ohjelmisto alkaa. Tämä sen takia että väki ehtii rauhassa saapua paikalle. Tuona aikana todennäköisesti pyöritetään tykillä sitä mitä paikalla olijat ja/tai järjestäjät haluavat katsoa/testata/yms. Klo. 16:00 olisi tarkoitus aloittaa illan ensimmäinen tapahtuma; mikä se sitten on, ei ole vielä lyöty lukkoon.

Itse ehdottaisin seuraavaa:
6.12.2008 - Lauantai
12:00 - 15:00 : Järjestäjät laittelevat paikat kuntoon ja testaavat että kaikki härpäkkeet toimii niinkuin pitää. Apua kaivataan! Yama:n jäsenet varmaakin taas roudaavat kerhon telkkarit paikalle, mutta toivoisin että paikalle saataisiin joitakuita jotka voisivat teipata esim. ikkunat pimentoon ja kaijutin piuhat piiloon, että kukaan ei pistä kyseisiä laitteita remppa kuntoon.

15:00 : Vieraat sisään. Pyöritetään kankaalla suunnilleen sitä mitä käteen sattuu.

16:00 - 19:00 : (Ei vielä lyöty lukkoon millä aloitetaan. Shocky! Käydään too lista läpi viimeistään keskiviikkona ja katotaan miten edetään! Tarkoituksena olisi pyörittää enimmäkseen Neo-Geo, Saturn, SNES, N64, yms. kalustoa, joten yritetään pitää edes alku suht retro meininkinä, kun illalla kuitenkiin siirrytään vähän uudempiin peleihin, kuten esim. KOF'98, GGXXAC+, jne.)

19:00 : Tähän mennessä toivoisin että kaikki illan turnauksiin mukaan haluavat ovat saanneet itsensä kirjattua listoihin (Tässä kaivataan hieman apua! Onko kellään aikaa ja intoa tehdä ossallistuja listoja? Vähän niin kuin viime kerrallakin? Tähän ajankohtaan olisi tarkoitus änkeä joku turnaus myös, mutta mikä se sitten on, ei vielä ole lyöty lukkoon.)

20:00 : SFII HD Remix - turnaus (2 vs 2), jos se tosiaan tulee keskiviikkona myyntiin...

21:00 : SFIII - turnaus (1 vs 1 vai 2 vs 2? Tämän valinta vaikuttaa paljolti siihen kuinka pitkään tämä kyseinen turnaus kestää. Tähän voidaan tietenkin laittaa joku muukin kuin SF3, mutta oletan että halukkaita osallistujia on sen verran, että se täytyy pitää.)

21:30 / 22:00 : KOF'98 Ultimate Match - Turnaus (Tässäkin voidaan katsoa jos tehdään joku erikois järjestely, esim. 3 vs 3. Yksi pelajaa pelaa yhtä hahmoa tiimissä. Voi tietysti tehdä pikkasen tiukkaa vaihtaa pelaajia, kun hahmot vaihtuu, mut kattoo nyt mitä mieltä ossallistujat ovat.)

23:00 : Guilty Gear XX Accent Core Plus - Turnaus

00:00 : (Toistaiseksi avoin vielä, mutta itse ehdottaisin että tähän voisi vänkää tunnin mittaisen Guitar Hero World Tour tapahtuman missä porukka pääsisi testaamaan kyseistä peliä. Wii Fit - tapahtuma voisi myös olla hauska järjestää, jos paikalletulijoita suinkin kiinnostaa. Heittäkää ehdotuksia!)

01:00 - 03:00 : (Tähän asti toivoisin että saataisiin jonkinlainen koherentti ohjelmisto lista. Ton jälkeen uskon että mennään aika paljon yleisön toiveiden mukaan, tai - tarpeen vaatiessa - viimeistään järjestäjien mielentilan mukaan. :lol: )

04:00 - 12:00 : Viimeiset vierailijat ulos klo. 12:00 menessä ja paikat siistittynä! Pidetään paikka siistinä ni ei tule ongelmia jos joskus vielä tarvitsee paikka varata!

Ja siis HUOM!! Tämä yläpuolella oleva lista käsittää vain ja ainoastaan valkokankaalla esitettävän ohjelmiston. Tiloissa tulee olemaan tavalliseen tapaan muutama telkkari, joissa tullaan pyörittämään vähän sitä sun tätä. Tämä on todettu toimivaksi ratkaisuksi, kun aina ei kaikkia mielytä se mikä pyörii kankaalla. On sitten näillekkin yksilöille tarjolla jotain muitakin vaihtoehtoja.

Niin, juu...ennen kuin unohdan.

Aivan kuten viimeksikin, toivoisin että paikalle ei tuoda mitään alkoholipitoisia juomia, tai että niitä ei ainakaan paikanpäällä nautittaisi. Vaikka mitään varsinaista häiriötä kyseisen nestemuodon nauttimisesta ei ole tilaisuuksissa syntynyt, niin kerta se on aina ensimmäinenkin. Ja jos itse saan päättä, niin sitä ensimmäistäkään kertaa ei tule.

Paikalle tosiaan tuodaan siis myös uusimpiakin pelejä, mutta niiden esittämisajankohta on todennäköisesti joko klo: 15:00 - 16:00 välillä, ja/tai aamuyöllä. Listaan kuuluvat seuraavat:
- Mirror's Edge (PS3)
- Naruto Ultimate Ninja Storm (PS3)
- Naruto Shippuuden: Gekitou Ninja Taisen EX 3 (Wii)
- Motor Storm 2
- Soul Calibur 4 (PS3)
- Tomb Raider - Underworld
- Fallout 3 (PC) (Ehkä...)
- Dead Space (PS3 / PC)

Lopullinen lista - toivonmukaan - saadaan ylös tälle foorumille ensi viikonlopun aikana. Antakaa ehdotuksia ja toiveita! Ne voivat vielä vaikuttaa voimakkaasti lopulliseen aikatauluun.
"You know, if Christian dogma included a ten-foot tall Jesus walking around in battle armor and smashing retarded cultists with a giant mace, I might just convert."
- Noble Ire on Jesus smashing Scientologists

Jakoavain
Turun keisari
Viestit: 307
Liittynyt: Ma Loka 18, 2004 22:07

Re: ULTRA

Viesti Kirjoittaja Jakoavain » Ti Marras 25, 2008 04:30

SFII HD Remix-sääntöehdotelma:

-2on2 Waseda-style (Pelaaja 1 v 1, Pelaaja 2 v 2, Lopuksi aiempien matsien voittajat vastakkain tiebreakerin tarvitessa)
-Käytäneen classic-muodossa
-Bannissa: Old Sagat, Akuma/Gouki
-Aika: 60 sek/erä
-Erät: 2 out of 3
-Single elimination
-Nopeus JPN Turbo 3/USA Turbo 2
-(Ei hahmonvaihtoa)
-(Ei kaksi samaa hahmoa tiimissä)

KOF98UMän voisi kyllä käydä ihan 1v1, samoin myös 3rd Striken.

Avatar
Elijah
Viestit: 41
Liittynyt: Su Heinä 06, 2008 18:49
Paikkakunta: Vantaa

Re: ULTRA

Viesti Kirjoittaja Elijah » Ti Marras 25, 2008 18:28

Ok, todennäköisesti edetään näin, mutta aion vielä kuitenkin kysyä muidenkin mielipiteitä.

Jos muut turnaukset pidetään 1-vs-1, ni niiden kesto on todennäköisesti maximissaan vain 30 - 40 minuuttia, mikä taas vapauttaa aikaa jota voidaan hyödyntää. Eli sen sijaan, että meillä olisi vain yksi turnaus tunnissa, ehtisimme pitämään niitä ehkä jopa kaksikin.

SFII HD-Remix tosin varmaan vie tunnin, ellei enemmänkin, mutta siihen olenkin jo varautunut.

Old Sagat ja Gouki bannissa? Kuis ny sillee? Ei ne ny niin ylivoimaisia ollu, jos muistini ei nyt ihan valehtele...tai ei ainakaan mitä tulee Player Vs Player modeen. Kone ny aina cheattaa, ni noo kaks tais joskus olla aika rasittavia. Täytynee tehdä pienimuotoinen yleisö äänestys tuostakin.

Niin ja hei, onko kellään tuoda paikalle noita USB-adaptereita että saadaan noita PS2 arcade stickejä kiinni tohon PS3:seen? Uskon että joukosta taas löytyy niitä jotka näillä haluavat välttämättä pelata, joten heitä varten nuo kyseiset härpäkkeet olisivat aika tärkeitä.

Ja jos jotku haluaa vääntää aamuyöllä Guitar Hero World Touria kahdella kitaralla, ni sitten pyytäisin, että joku roudaa ylimääräisen PS3 skeban paikalle, kun itselläni ei juury budjetti kestä ostaa yhtä ylimääräistä.
"You know, if Christian dogma included a ten-foot tall Jesus walking around in battle armor and smashing retarded cultists with a giant mace, I might just convert."
- Noble Ire on Jesus smashing Scientologists

Avatar
Kurpitsa
Viestit: 12
Liittynyt: Ke Maalis 26, 2008 14:33

Re: ULTRA

Viesti Kirjoittaja Kurpitsa » Ti Marras 25, 2008 19:10

Retroilu on kyllä ehdoton ykköstapa tapa lopettaa ULTRAn Leppäsuonkatu-era.

Ite retrokamoista voin kiikuttaa paikalle N64:n. Olisi hupaisaa länttää se samaan pöytään Commodore 64:n kaa, mut ehkä jälkimmäinen menee jo antiikin puolelle. Ja YAMAn kaapissahan lymyilee toimiva NES Zappereineen.

Voin tuoda paikalle myös Wiin, johon on Twilight Hackin avulla asennettu ainakin NES-, SNES- ja Genesis-emulaattorit, mutta Rectus on pyytänyt puhdasoppisuuden nimissä, ettei tällä kertaa sentään emulointiin sorruttaisi.

Järjestelyitä ja vastaavia hiotaan varmaan vielä huomenna YAMAn kertsillä, katotaan sitten näitä vielä tarkemmin.
Jakoavain kirjoitti: -Aika: 60 min/erä
Ohhoh, onpas tekeleessä eeppisen pitkiä mättöjä!

Jakoavain
Turun keisari
Viestit: 307
Liittynyt: Ma Loka 18, 2004 22:07

Re: ULTRA

Viesti Kirjoittaja Jakoavain » Ti Marras 25, 2008 20:51

Elijah kirjoitti: Old Sagat ja Gouki bannissa? Kuis ny sillee? Ei ne ny niin ylivoimaisia ollu, jos muistini ei nyt ihan valehtele...tai ei ainakaan mitä tulee Player Vs Player modeen. Kone ny aina cheattaa, ni noo kaks tais joskus olla aika rasittavia. Täytynee tehdä pienimuotoinen yleisö äänestys tuostakin.
Akuma on hahmo jota ei edes ole hahmovalinnassa (ja syystä). Täysin rikkinäinen ja hyppyhadoukeneja ei voi counterata. Kaikkialla bannissa.

Old Sagat sitten taas on pelin toisiksi rikkinäisin hahmo. Todella lyhyt recovery tiger shottien välillä ja tiger punchin yhden iskun versio on murskaava. Ei ihan niin hirveä kuin Akuma, mutta silti aika ärsyttävä. Japanissa soft bannissa eli teknisesti ottaen ei kielletty, mutta herrasmiessopimuksella sillä ei vain pelata. Old Sagatinkin valinta on kikkailun takana (Muistaakseni ylös, alas, alas, ylös, potku tjsp.). Tavallinen Sagat tietty on käytössä.

Pääsyynä on, että turnaus olisi mahdollisimman hauska eikä tulisi tälläisiä rikkonaisia hirmuja sinne sekaan.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yliopiston Anime ja Manga, Helsinki”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 27 vierailijaa