Uusien Sarjojen Ilta, 04.11.2006 Sarjayhteenvedot

Keskustelua Yaman toiminnasta.

Valvojat: Animeunionin Foorumiaktiivit, Yama / hallitus

Avatar
Uzi-99
Viestit: 71
Liittynyt: Ti Loka 14, 2003 22:39
Paikkakunta: Helsinki

Uusien Sarjojen Ilta, 04.11.2006 Sarjayhteenvedot

Viesti Kirjoittaja Uzi-99 » Su Marras 05, 2006 19:07

Eli IRCin puolella pohdittiin että voisi olla hyvä tehdä tekstiyhteenvedot katsotuista sarjoista tänne foorumipuolelle, niille ihmisille jotka eivät illassa olleet. Aloitanpa omistani, muut voivat lisäillä jos jaksavat. =)

Katsottu kaksi ensimmäistä jaksoa niistä mistä sai ja suostuivat toimimaan.

Souten no Ken: Kohtuutunnetun postapokalyptisen mättöanime Hokuto no Kenin (Fist of the Northstar) prequel joka sijoittuu 1935 Shanghaihin. Kenshiron eno/setä/tms tappelee triadeja vastaan. Ensimmäisessä jaksossa poksahtaa pää, muttei kovin graafisesti. Vähän tappelua, paljon puhetta, isot miehet itkee, ei tämä FotNS-menolta vaikuta eikä vakuuta.

Soukou no Strain: Ekasta jaksosta ei ehtinyt edes RAWia. Promomatskun perusteella scifiä, mechaa, söpöjä tyttöjä. Ihmiskunta jakautunut kahtia, toinen puoli tappelee ihmisohjatuilla mechoilla, toinen roboilla. Roboja käyttävä puoli ilmeisen "pahis" tunnuksiaan myöten, ja jännitettä tulee kun pääosatytön veli loikkaa pahisten puolelle. Jos alkavat valottaa molempien osapuolten taustoja ja kantoja niin saattaa olla ok, mutta aika tasapaksulta vaikuttaa näin alustavasti. Mechadesign ok, tietokoneilla toteutettua.

Gin-iro no Olynssis: RAWit kieltäytyivät yhteistyöstä koneeni kanssa, eli promomateriaalin perusteella tässäkin. Scifiä, mechaa. Sivilisaatio mennyttä, jäljellä olevia kaupunkeja terrorisoivat robotit joiden romuttamisesta saa elantonsa sekalainen joukko onnenonkijoita. Mechat piirrettyjä, mutta design vähän hölmö omaan makuuni.

Death Note: Näkyy että rahaa on panostettu... Mangansa lukeneille ei yllätyksiä, onpahan "vain" hyvin toteutettu käännös hyvästä mangasta animeksi. Niille jotka eivät ole lukeneet mangaa, tarina kertoo nuoresta japanilaispojasta Lightista ja hänen löytämästään vihosta, johon nimen kirjoittamalla saa päättää kyseisen ihmisen kuolemasta. Olettaen että anime seuraa mangaa oleellisilta osilta, plussaa tulee tarinan nopeasta käynnistymisestä, päähenkilöiden kissa & hiiri-leikistä ja animesta omillaan musiikista.

Tokimeki Memorial ~Only Love~: Perustuu Konamin deittipelisarjaan. Ei suoria kytköksiä ainakaan ensimmäisten kolmen pelin (ja niiden liitännäisten) kanssa, uudesta Tokimemo-massiivinettimoninpelistä en tiedä. Perusteiltaan aika tavanomaisen oloista mutta kohtuukelpoa romanttista koulukomediaa sekopääelementein. Vaivaiset kolme varsinaisesti nimettyä kumppaniehdokasta, mikä pistää kyllä silmään pelejä pelanneita.

Pumpkin Scissors: Lupaava yllättäjä, helpointa kenties verrata Fullmetal Alchemistiin vaikka eroja onkin. Yleisilmeeltään varsin vakava sarja vaihtoehtoisessa maailmassa joka toipumassa pitkästä sodasta, ja seuraa sodan jälkiseurauksia selvittävää porukkaa. Pisteitä aikaisin käynnistyvästä juonesta, musiikista ja miespuolisesta päähenkilöstä joka ei ole nuori teinijolppi tai bishie. =) Katsottu viidenteen jaksoon, ja lupaavana pysyy.
Viimeksi muokannut Uzi-99, Ke Marras 08, 2006 22:23. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Avatar
Nekotsume
Viestit: 33
Liittynyt: To Loka 05, 2006 21:54
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Nekotsume » Su Marras 05, 2006 22:02

Njuupa. Hyvä idea tosiaan laittaa tekstinä tänne, sitä paikan päälläkin meni osa nimi-kuvaus-kytköksistä vähän hukkaan....

Ja minähän katsoin kolme sarjaa, joista puolueelliset näkemykseni seuraavat:

Sumomomo Momomo: Chijyou Saikyou no Yome
Ilmeisesti haaremisarja jossa pieni pinkkihiuksinen lolityttö Momoko jahtaa Inuzuka Koushi-poikaa. Heti alussa Momoko, joka on siis suuri martial artist, yrittää vesiputouksessa suvun erikoisjutsua mutta yritys jaa vähää vaille...jolloin Momokon isä ilmoittaa että Momokosta ei naisena voi tulla mitään ja että nyt tämän täytyy siis löytää vahva mies ja saada vahva lapsi. "Kyllä isä!!" Näin Momoko tipautetaan asumaan Koushin kotiin ja käymään samaa koulua. Koushi ei kuitenkaan ole ihan odotetetunlainen taistelija vaan asianajajaksi haluava nössö joka luopui taistelutaidoista ajat sitten, eikä halua olla missään tekemisissä Momokon kanssa. Kuvioihin ilmaantuu myös blondi ninjatyttö ja koulussa klassinen meganekko (joka kuitenkin ilmeisesti harrastaa salaisesti outoja aktiviteettejä riettaassa puvussa.) Suurin sisältö vaikuttaa yhden subatun ja yhden subbaamattoman jakson perusteella olevan Momokon jatkuvat yrityksen vietellä Koushi sänkyyn sekä tytön erilaiset taistelulajitaitajan ihmesuoritukset...ehkäpä jonkun makuun, ei animaatiossakaan mitään vikaa ollut. Haaremisarjat yleensa ja nyt Momoko vain eivät todellakaan minuun iskeneet. ...Alkumusa oli kiva. :D

Busou Renkin:
Tavallinen koulupoika sekaantuu kimaira-örmöjen ja asealkemiaa käyttävien alkemistien salaiseen sotaan kun ryntää auttamaan muka vaarassa ollutta tyttöä. Tyttö on kuitenkin mainitunlainen alkemisti ja pelastaa pojan hengen samalla antaen tälle käyttöön alkemia-'keihään'. Kimairat syntyvät pienen toukkamaisen jutun vallatessa ihmisen, ja ensimmäisessä kahdessa jaksossa saadaankin tyttö jo hitaasti etenevän toukan isännäksi että päähenkilön on pakko treenata nopeasti että voisi voittaa koulussa piilottelevan pääpahan. Myös sivuhahmoja, päähenkilön sisko ja koulukavereita, löytyy... Melko peruskamaa, mielenkiintoisimmalta vaikuttaa päähenkilön ja synkähkön alkemistitytön suhde. Animaatio vaikuttaisi olevan tasoltaan ok, musiikit eivät jääneet mieleen.

D. Gray-Man
Suosikkini näistä kolmesta. Ensimmäisessa jaksossa esitellään päähenkilö Allen Walker, kirottu Exorcist joka karkottaa ihmisten sieluilla käyviä Akuma-demoneita, joita hassun näköinen pääpaha, "Millennium-jaarli" kontrolloi. Tästä saadaan varsin mukavaa draamaa, ainakin minusta. Toisessa jaksossa päästään sitten itse asiaan, ja Allen pääsee päämääräänsä Dark Religious Organizationin päämajaan jossa kuullaan enemmän Exorcisteistä ja Innocensestä, jota sarjassa ilmeisesti ruvetaan etsimään ympäri maailman. Kaikki sijoittui tähän mennessä "kuvitteelliseen 1800-luvun loppuun" Englantiin. Ainakin hyvisten hahmosuunnittelu vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta, ja Allenin senseistä haluaisi heti kuulla enemmän pelkän vilauksen jälkeen. Mielestäni melko kaunista katsottavaa ja musiikitkin oikein mukavat. Jos vain osaisin/voisin ladata animea, tämä sarja lähtisi hakuun. 8D

Lisäksi haluaisin antaa kannattavan äänen Pumpkin Scissorssille....viiden jakson perusteella sarja on yksi suosikeistani ja taistelee vakavasti kakkossijasta suosikkianimeni koskaan-listalla. Se päähenkilö on liian mahtava! XD Suosittelen.

Mijaskal
Viestit: 105
Liittynyt: To Joulu 22, 2005 16:56

Mun sarjat

Viesti Kirjoittaja Mijaskal » Ma Marras 06, 2006 12:41

Yoake Mae Yori Ruri Iro Na Crescent Love

Harem, Romance, School

No, meillä on kaikki ainekset. Nimetön tavis ja hidas animepoika, läjä
söpöjä
tyttöjä ja kuusta saapuva prinsessa jonka vihjataan tunteneen pääpojan
jo lapsuudessa, mutta poika ei muista tätä. Yksi pervo valokuvaaja ja
göm. Ja ensimmäisen jakson lopussa 5 sekuntia näkyvä, yrmeän näköinen
lentävä maid-kissatyttö.

Ja sitten mennään kouluun ja joo. Prinsessan täytyy tasapainoilla
velvollisuuksien ja tavallisen elämän välillä. Hurraa!

+ Söpöt tytöt
- , ja siihen se jääkin.
0

Ghost Hunt

Vanhaa koulurakennusta vaivaavat huhun mukaan kummitukset,
lukiolaistyttö joutuu nykyaikaisen aaveenmetsästäjän apulaiseksi ja
mukaan tulee myös Miko, entinen munkki, henkimeedio, pappi (joka puhuu
hassua japania) ja toinen koulutyttö joka sanoo aistivansa henkien
läsnäolon. Alku ja lopputunnarit omalla tyylillä ja lisäksi kikkailua
yhtäaikaisilla kuvilla.

+ Omaperäinen aihe ja muutama idea
- Hahmot ja rakenne perinteisiä
* * *

Ginga Tetsudou Monogatari II
The Galaxy Railways II

Junat menee avaruudessa tsuh-tsuh. Ja nuori ramenkuski jonka isä ja
isoveli ovat myös olleet junamiehiä, mutta kuolleet onnettomuudessa
pelastaa syöksyvän matkustajajunan ja pääsee mukaan tosihommiin
toteuttamaan kohtaloaan tyttöystävänsä kanssa.
Ja toivon mukaan seikkaillaan ympäri galaksia 70
luvun tyyliin.

+ Oikea, eeppinen asenne(kaikilla kovilla
tyypeillä on arpi naamassa) ja suoruus.
+ Aitoa c-kieltä tietokoneruuduilla
- ei tee mitään uutta.

* *

Yamato Nadeshiko Scichi Henge
Wallflower

Neljä bishiä ja pahis goottityttö, josta poikien
pitäisi tehdä salonkikelpoinen. Tämä sarja
pursuaa glitterbishi energiaa, kauhuleffoja,
verta(yleensä nenästä), outoja musiikkeja ja
erikoisia animointiratkaisuja. Ouran tulee
kovasti mieleen.

Öö, Sunako-chan Roxor. Ihan uskomattomia
animaatiotemppuja.
Tää on niin fanficsarja.

+ Kauhua ja verta ja liioiteltua huumoria.
- No ei mitään supersyvällistä.

* * * *


Otome wa boku ni koishiteru


Poika esiintyy tyttönä. Iiiiiiiiiih!!! Sitten
kaikkien mielestä se on koulun kaunein. Ja sen oppaana toimiva tyttökaveri tuo sarjaan vähän ecchibonusta. Noh, vain faneille.

+ Ih ih ihi
- Kaikki sujuu turhan helposti, kornit
koulupuvut.

* *


Lovely dol : Lovely idol

Kauheeta idolihehkutusta, kuraa

0


Happiness


Nätit koulutytöt taikakoulussa. Nuoruuden
rakkaus! No ei mitään erikoista. Mutta ei
ylitavallinenkaan.

+ Taikuutta opetetaan siellä koulussa.
Kivat sivuhahmot

- No tämäkin on niin nähty.

* *Pumpkin Scissors ja Yamato Nadesico Shichi Henge olivat minun mielestäni kärkipäätä. Se yksi samuraisarjakaan ja D.Gray Man eivät olleet huonoja.

Avatar
Shocky
Viestit: 56
Liittynyt: Su Joulu 25, 2005 17:11

Viesti Kirjoittaja Shocky » Ke Marras 08, 2006 17:32

Black Blood Brothers

Melko näyttävä Hellsing -cash in yritelmä, päähenkilöllä on jopa pitkä punainen takki ja lierihatuntapainen... Lähitulevaisuudessa vastakkain ovat "black bloodit" eli vampyyrit ja "red bloodit" eli ihmiset. Kolmas osapuoli keitoksessa ovat "old bloodit", kaksi veljestä, toinen Alucard-kopio ja toinen energinen lapsivampyyri joka saa usein isoveljeltään kurinpalautusta "naama, meet betoni" -metodilla.

Ei kuitenkaan mitenkään erityisen mielenkiintoinen ensimmäisen jakson perusteella.


Super Robot Taisen Original Generation: Divine Wars

Perustuu ties kuinka monelle pelikonsolille ilmestyneisiin Super Robot Wars -peleihin, joissa ideana on kevyt strateginen mättö tunnetuilla roboilla (Gundam, Mazinger-Z, NGE...) Ehkäpä lisenssisyistä tässä uudessa sarjassa ei näkynyt vielä mitään tunnettuja roboja. Kertoo robopeliä pelaavasta robo-ekspertti pojasta. Turnauksen jälkeen pahisrobot hyökkäävät maahan ja yllättäen tämä poju löytää personal trooper -mechan ohjaamo avoimena...

Ei suinkaan niin huono kuin miltä kuulostaa, mutta ei erityisen hyväkään. Välillä robot ovat makeita cellshadeja, välillä rumia tavisrenderöintejä.


Shijou Saikyou no Deshi Kenichi

Taisin väittää, että nimi olisi Chijou Saikou no Deshi Kenichi, mutta sehän onkin Shijou Saikyou no Deshi Kenichi, eli "Historian vahvin oppilas Kenichi"! Enivei, Kenichi tulee uuteen kouluun ja joutuu elffikorvaisen sikailijan uhriksi. Lisäksi karateopettaja inhoaa Kenichiä ja kertoo tälle, ettei Kenichistä ikinä tule mitään. Kenichi päätyy kuitenkin treenaamaan erinäisten martial arts -mestareiden kanssa ja vetää myöhemmin pataan ainakin karatemaikkaa.

Melko huba. Viittauksia shounen/gekiga sarjoihin.

Shounen Onmyoji

Onmyojit olivat Japanissa esoteerikkokosmologimanaajatyyppejä. Sarja kertoo eräästä aloittelevasta Onmyojista, joka puhuvan henkiolentoeläimen avulla ottaa yhteen youkai-aaveiden kanssa.

Ihan.. keskivertoa.

Negima?!

Negi, kuuluisan Thousand Masterin (joka osaa tuhatta eri taikuutta, siitä nimi) poika, ikää noin 10 wee, päätyy tyttökouluun opettajaksi, ja vieläpä asumaan tyttöjen dormitoryyn. Nice. Negi yrittää pitää matalaa profiilia, mutta jää jo kouluun saapuessaan kiinni taikuuden käytöstä korjatessaan lemmikki-frettinsä (puhuva, toki) hammasta. Paikallisella vampyyritytöllä on jotain kaunaa Thousand Masterille, ja siksi hän stalkkaa nyt Negiä ja pureskelee koulun oppilaita öisin. Oppilaat taas olettavat että asialla on "el chupacabra", eli tällainen meksikolainen (?) vampyyriolio.

Perustuu Love Hinan tekijän mangaan. Fan Servicea ei näkynyt. Melko hauskaa menoa, voisi melkein suositella.

[/i][/b]

Lauri_P
Viestit: 15
Liittynyt: To Syys 21, 2006 14:06
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Lauri_P » Su Marras 12, 2006 14:02

Pocket Monsters: Diamond and Pearl

Uusi maailma, uudet pokémonit, uusi tyttö, jonka pyörän Ash voi romuttaa. Tarvitseeko muuta sanoa?


Happiness!

Nykymaailma, jossa kaikki osaavat taikoa, jos viitsivät opetella. Taikuuden opiskelija Haruhi etsii poikaa, joka pelasti tämän pienenä kiusaajilta ja on (ehkä) löytänyt tämän saman koulun normaalipuolelta. Sitten taikapuolella räjähtää ja hän päätyy samalle luokalle pojan kanssa. Mukana myös hauskoja sivuhahmoja kuten taioissa töpeksivä Anri ja Jun (the Trap), tytöksi pukeutuva poika

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yliopiston Anime ja Manga, Helsinki”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa