Tapahtumaideoita

Keskustelua Yaman toiminnasta.

Valvojat: Animeunionin Foorumiaktiivit, Yama / hallitus

Mijaskal
Viestit: 105
Liittynyt: To Joulu 22, 2005 16:56

Tapahtumaideoita

Viesti Kirjoittaja Mijaskal » Pe Joulu 23, 2005 22:02

Tämän ketjun tarkoituksena on pohtia erilaisia tapahtumia ja kokoontumisia ja muita aktiviteetteja,

Ja jos löytyy vähäisintäkään innostusta tai mielenkiintoa olla mukana järjestämässä tai suunnittelemassa jotain seuraavista tapahtumista tai sinulla on jokin ihan oma idea... kerro pois.

Mitä mieltä olette seuraavista:

Lukupiiri: Tarvitsisiko lukupiiriä muuttaa jotenkin? Millainen olisi kiva lukupiiri?

Videoillat: Olisiko videoiltoja kivempi olla useammin tai jopa säännöllisesti ? Kumpikin vaihtoehto muuttuu paljon mahdollisemmaksi jos jollakin on projektori jonka voi aina tuoda paikalle, Pitäisittekö enemmän nykyisen tyylin mukaisista, johonkin teemaan keskittyvistä illoista vai olisiko parempi jos koitettaisiin katsoa aina osa jostakin sarjasta?

Mangan piirtäminen Ainakin itselläni olisi innostusta järjestää ja osallistua säännölliseen tapaamiseen jossa saisi piirtää ja saada palautetta kuvistaan ja sarjakuvistaan. Mutta missä se järjestettäisiin? ja milloin?

Muut:; Cosplay anyone? Peli-yö Ultra ilmeisesti on saamassa jatkoa. JPop tai JRock fanitusta?

Kertokaa mielipiteenne ja jos on jotain omia ideoita, mitkä olette aina halunnut toteuttaa muiden anime ihmisten kanssa, kertokaa toki.

Avatar
Shocky
Viestit: 56
Liittynyt: Su Joulu 25, 2005 17:11

Viesti Kirjoittaja Shocky » Su Joulu 25, 2005 18:01

Videoillat

Otakut-tyylinen jokaviikkoinen systeemi olisi hyvä, jos se voitaisiin järjestää jossain keskustassa tai muuten helppopääsyisessä paikassa. Silloin voisi katsoa sarjojakin, koska jopa opiskelijoilla usein on jonkinlaiset rutiinit. En sitten tiedä miten tää käytännössä onnistuisi, mikään videotykkien ja valkokankaiden raahaaminen tuskin onnistuisi joka viikko (joltain hajoaisi pää ja fysiikka lopulta). Eli pitäis löytää joku yliopiston sali jota sais käyttää. Kumpulassa HYK ainakin järkkää leffailtojaan kätevästi luentosalissa joka perjantai, mutta Kumpulakin voi olla kaukana muiden kuin MatLu-YAMAlaisten näkökulmasta (if any..)

Jos videoiltoja järkätään vanhaan tyyliin, niin sitten voisi keskittyä lyhyisiin OVA-sarjoihin ja leffoihin. Jos on joku ehdottoman hyvä pidempi sarja (26 jaksoa), sitä varten voisi järkätä erillisen all-nighterin Domman Benita-huoneessa.

Ohjelmiston voisi päättää mieluummin kokoontumalla ja aivoriihellä kuin postituslistalla tappelemalla.

Mangan piirtäminen

Kiinnostais ainakin mua. Olen muuten kyllä piirrellyt ja maalaillut, mutta en koskaan ole yrittänyt manga-tyyliä, nyt vois olla aika =) En sitten tiedä miten tää toimis käytännössä, mutta jos jollain on joku HYVÄ manganpiirto-opas niin vois tuoda sen paikalle. Tällainen tapaaminen ois loistava, koska voisi vaihdella kätevästi vinkkejä värityksestä yms.

ULTRA

Minä, Novastrike ja eräs Dragst järkättiin viime keväänä YAMA:n nimissä japani-tuotoksiin keskittynyt videopelitapahtuma Domman Benita-huoneessa, ja se onnistui varsin hyvin, väkeä riitti jopa 16 tunnin putkeen :O Välillä katsottiin peleihin liittyvistä animeista jaksoja, olikohan siellä nyt Narutoa ja Berserkkiä ainakin.

Nyt olisi hyvä aika järjestää ULTRA Stage 2, vai mitä? Voin toimia järjestäjänä, ja olen kiinnostunut kuulemaan mitä ihmiset haluavat tuolla pelata tai katsoa. Viimeksi ongelma oli ehkä se, että oli vain yksi videotykki ja sit yks läppäri, joten monikaan ei päässyt pelaamaan samaan aikaan paitsi jotain Naruto-mättöä jossa taisi voida olla neljä pelaajaa samaan aikaan. Eli nyt vois yrittää hommata esim. Nuorisoasiainkeskukselta siitä Domman vierestä toisen tykittimen sinne.

Muuta

Joo, cosplayta, ja j-rock/pop kudasai. Manga-lukupiiri kuulostaa oudolta, en osaa olla mitään mieltä ajatuksesta. Vois järkätä jotkut mega-anime-manga-cosplay-jiirok-ddr-yhteistyöbileet MAY:n, OTAKUT:in ja muiden vastaavien kanssa loppukeväästä?

Avatar
jiipee
Viestit: 96
Liittynyt: Pe Touko 16, 2003 12:35
Paikkakunta: helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jiipee » To Elo 24, 2006 10:13

Eilisessa Yaman kokouksessa tuli esille ropeltaminen.

Seuranneessa lyhyessä mutta innostuneessa keskustelussa tulin Luvanneeksi vetää ShojoKouluPeliä. Kyseessä on siis ROOLIPELI, joka sijoittuu japanilaiseen yksityis tyttö sisäoppilaitokseen (huh mikä sanahirviö).
Tästä luonnollisesti seuraa että kaikki pelihahmot ovat japanilaisia tyttöjä, pelaajien sukupuolta ei ole rajoitettu.

Näin alustavasti ainakin Satu, Yaman PuHis, ja Einar ovat luultavasti pelissä mukana, mutta muitakin mahtuu pelaamaan.

Pelipäivä on maanantai ja pelipaikkana luultavasti Hysfk/AEn klubihuone Dommalla Hietaniemenkatu 14 B. peli ei tule olemaan kovin usein (enintään joka toinen viikko) mutta pyritään jatkuvuuteen.

Vanhat sivut pelin aiemmasta inkarnaatiosta löytyvät:
http://ihank.animeunioni.org/koulu/koulurope.html .

Kysymykset ja ilmoittatumiset GMlle. jiipee69@gmail.com

Moderator-edit: korjattu linkki -musasabi

Avatar
Nekotsume
Viestit: 33
Liittynyt: To Loka 05, 2006 21:54
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Nekotsume » Pe Loka 06, 2006 13:21

Wurrr. Sanoisin että Shockyllä on suuresti pointtia....mutta melkein mikä vain aktiviteetti luultavasti kiinnostaa meikäläistä jos aikatauluni vain mitenkään antaa myöten. :3 Cosplay-mahdollisuus ehkä erityisesti... Ja pelien hakkaaminen. (Olikohan se mainittu Naruto-mättö Naruto:Gekitou Ninja Taisen? Rakastan sitä. Ja haluaisin uusia vastustajia....Kauhajoen nuoriso on vähän niinkuin käyty läpi. :D)

Emmie kai täs kauheesti mittään kehtoo sanua, mutta se josta on naamakkain vähän puheltu, eli jokainen tuo jakson jotain animea-juttu ois kiva...vaikkakin aikaavievä.

Avatar
Gama-Kaeru
Viestit: 21
Liittynyt: Ma Loka 09, 2006 20:08
Paikkakunta: Ylivieska
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Gama-Kaeru » Ma Loka 09, 2006 21:04

Ihan vain siksi että täällä olisi jonkinlaista elämää...

Kyllä, cosplayta kannatan. Pitäisi olla jonkilainen cosplayiltama, jossa saisi vain random päivänä pistää cossin päälle... Vaikka minulle voisikin olla hankalaa moiseen päästä...
"Ei kannata rukoilla kävellessään, sillä Jumalan voi olla vaikea ottaa yhteys liikkuvaan kohteeseen."
-pikkuveljeni-

Avatar
Shocky
Viestit: 56
Liittynyt: Su Joulu 25, 2005 17:11

Viesti Kirjoittaja Shocky » To Loka 12, 2006 16:10

Nekotsume kirjoitti:a pelien hakkaaminen. (Olikohan se mainittu Naruto-mättö Naruto:Gekitou Ninja Taisen? Rakastan sitä. Ja haluaisin uusia vastustajia....Kauhajoen nuoriso on vähän niinkuin käyty läpi. :D)
Hmm, nyt kun muistelen niin taidettiin pelailla pariakin Naruto-peliä, ainakin Naruto 2: Narutimetto Heroa (PS2), ja kait se oli joku noista Naruto: Gekitou Ninja Taisen peleistä mitä pelattiin sitten nelinpelinä GameCubella, en vaan muista mikä, noita on näköjään jo neljä :D

Seuraavassa ultrassa varmaankin löytäisit pelottavia mutta julmia vastuksia mihin tahansa mättöpeliin =)

ULTRA:sta yleensä:

Nyt ollaan pidetty öö kolme? ultraa onnistuneesti. Seuraavaa ei ihan heti ehditä ilmeisesti järkkäämään johtuen järjestäjien kiireistä. Joku lite-versio voitaisiin ehkä järjestää pienemmillä puitteilla, mutta näyttää siltä että seuraava isompi tapahtuma ajoittuisi Nintendo Wii:n Suomen julkaisuun (8.12)! Tosin luulen että lauantai 9.12. olisi parempi aika järjestelyjen kannalta.

Tuollainen lite-versio toimisi varmaan siten, että Benitaan tai jonnekin kokoonnuttaisiin pelaamaan: roudattais sekalaisia pelikoneita ja näyttölaitteita sen mukaan mitä ihmiset jaksaa kantaa, esim. läppäreitä ja Nintendo DS:iä ja PSP:tä yms, ja ehkä joku pc ja/tai littunäyttö + jotain pieniä kaiuttimia. Pointtina siis olisi välttää vaivalloista roudaamista ja tavaroiden varaamista HYY:n toimistolta tai muualta.

Itse voisin tuoda varmaankin DS:n, läppärin ja ehkä 19" littunäytön. Vois pitää vaikka megalomaanisen MUGEN-turnauksen, ja tietty muuta asiaankuuluvaa kuten KOF '98:ia.

Näistä asioista kannattaa tosin jutella kokouksessa, jotta selviää milloin ois sopiva aika ja mitä ihmiset vois tuoda.
Emmie kai täs kauheesti mittään kehtoo sanua, mutta se josta on naamakkain vähän puheltu, eli jokainen tuo jakson jotain animea-juttu ois kiva...vaikkakin aikaavievä.
Toi ois kyllä varsin mielenkiintoinen konsepti, kunhan tosiaan etukäteen päätetään kuinka moni on tuomassa ja minkä pituisia jaksoja. Voishan sitä pitää vaikka all-nighterin joskus, toivottavasti YAMA:n piirissä on sit paljon porukkaa joilla on mahd. erilainen maku jotta saadaan variaatiota ja yllätyksiä :O

Avatar
PaavoGold
Viestit: 33
Liittynyt: Ma Touko 08, 2006 21:14

Viesti Kirjoittaja PaavoGold » Pe Marras 03, 2006 11:30

Kannatuksen vuoksi totean että "viikottaisia/useammin kuin kerran kuukaudessa" video-iltaideaa, ja tietenkin kaikenlaista video-pelaamista tuetaan! :)
http://www.linnavaanijat.com/
Ainoa suomenkielinen Castlevania-sivusto

Avatar
Ghe'dahlg
Viestit: 17
Liittynyt: To Syys 21, 2006 09:39
Paikkakunta: Pukinmäki Hellhole

Viesti Kirjoittaja Ghe'dahlg » Su Marras 05, 2006 16:11

Tanssipelikilpailu: StepManiaa matoilla. Pisteitä saa seuraavan yhtälön mukaan: (tyyli + tanssin sopiminen kappaleeseen) x kappaleen jalkojen lukumäärä + tanssista saadut pisteet/10000(tjsp). Tansseista annetaan myös sanallinen palaute.

Raatina toimivat muut paikallaolijat(myös muut kilpailijat). Tyylistä pisteitä voisi antaa jotain 10-1000 samoin kuin tanssin sopimisesta kappaleeseen.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yliopiston Anime ja Manga, Helsinki”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa