Cosplayyn helppiä

Yleistä keskustelua cosplaysta ja Cosplay Finlandin toiminnasta

Valvojat: Animeunionin Foorumiaktiivit, Cosplay Finland / Ylläpito

Avatar
Azuca
Viestit: 56
Liittynyt: Ti Helmi 28, 2006 08:51
Paikkakunta: Espoo

Cosplayyn helppiä

Viesti Kirjoittaja Azuca » Pe Touko 25, 2007 16:26

Koska cosplay.fin foorumille saavat vain foorumiaktiivit ja sen jäsenet kirjoittaa, niin laitan tämän tänne.
Elikkä siis, tarvitsisin apua kauluksen tekemiseen. Pitäisii Rei Ayanamin koulupuvun paidan kaulus tehdä, mutta en tiedä yhtään miten. Sen pitäisi pystyä kiinnittämään valmiiseen kauluspaitaan.
Tässä kuvia kyseisestä kauluksesta:
http://halogen.note.amherst.edu/~anime/rei1.jpg
http://images.quizilla.com/L/Lucca04/10 ... anami.jpeg

Apua,anyone?

//kiitos siirrosta.
Unz unz

Avatar
Kranatte
Viestit: 63
Liittynyt: Ke Heinä 05, 2006 10:01
Paikkakunta: Himanka
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kranatte » Ti Touko 29, 2007 20:26

Tää saattaa kuulostaa vähän kummalta, mutta saisitko laitettua kuvan siitä kauluspaidasta mihin tämän Rein paidan kauluksen ajattelit laittaa? ^^;

Avatar
Azuca
Viestit: 56
Liittynyt: Ti Helmi 28, 2006 08:51
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Azuca » Ti Touko 29, 2007 21:20

//muoks. Piirsin kuvan paintilla, tää on melko lähellä sitä paitaa.

Kuva

Kai tuosta edes jotenkin selvää saa... Kaulus on siis syvään uurrettu v-kaulus ite kaulusosien piilottamisen jälkeen..
Unz unz

Avatar
Migata-chan
Viestit: 266
Liittynyt: Su Elo 20, 2006 13:52
Paikkakunta: Forssa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Migata-chan » Ke Touko 30, 2007 08:08

Hmmm... itse en ole tuollaisia muokannut, mutta mitäs sanot, onnistuisiko sillä että onpelet sopivan määrän kangasta tuohon alkuperäiseen kaulukseen? Siis siihen yläreunaan. Sillä lailla että se alkuperäinen kaulus peittyy. Jepulis, aivot taas raksuttaa aamulla :mrgreen:

Avatar
Azuca
Viestit: 56
Liittynyt: Ti Helmi 28, 2006 08:51
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Azuca » Ke Touko 30, 2007 09:32

Minä oon yrittäny sitä konstia jo, mutta ongelma on siinä etten saa kauluksesta oikean muotoista niin että se laskeutuisi oikealla tavalla..
Unz unz

Avatar
Kranatte
Viestit: 63
Liittynyt: Ke Heinä 05, 2006 10:01
Paikkakunta: Himanka
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kranatte » Ke Touko 30, 2007 20:47

Itse lähtisin ensimmäisenä purkamaan varmaan tuon alkuperäisen kauluksen ja heivaisin sen menemään. Sitten mitataan se pääntie mittanauhalla ja lisätään 2 cm siihen pääntien mittaan. Nyt lasketaankin sitten vähän matematiikkaa! *Huomaa että nämä on kuviteltuja mittoja!* Eikä sitten naureta hienoille kuville!!! XD

Pääntien mitta on 30 cm + 2 cm saumanvaraa eli 32 cm. Puolitetaan se niin saadaan 16 cm. Piirrä paperille 16 cm mittainen viiva. Sitten piirrä kohtisuora niin että viivan toiseen päähän tulee suorakulma (korkeus voisi olla nyt vaikka 4-8 cm + 2 cm saumanvaraa, riippuen kuinka leveä se kaulus pitää olla).
Tämän jälkeen piirrä kaarevan viivan ja voilá! Nyt pitäisi olla kauluksen kaava valmis. Kauluksen kaavan tulisi näyttää kutakuinkin tältä.

Tämän jälkeen otat sen kangaspalasen (kangas ei mielellään kovin paksua tai jämäkkää, silloin se ei taitu/käänny halutulla tavalla), mistä meinaat tehdä kauluksen, ja käännät sen kaksinkerroin. Aseta kaava niin että suora reuna (se 4-8 cm reuna) on siinä kankaan taitteen kohdalla näin.

Koska saumanvarat ovat jo valmiiksi kaavassa, kiinnität kaavan vain kankaaseen ja leikkaat reunaa pitkin. Huomioi kaks asiaa 1. Paloja tarvitaan kaksi kappaletta 2. älä leikkaa taitetta. Lopullinen pala näyttää tältä, kuten myös edellisessä kuvassa. Kuvaan piirsin nyt sitten katkoviikoilla sen reunan, mikä tulee ommella. Palaset vastakkain ja ompelet 1 sentin päästä reunasta. Huolittele reuna saumurilla jos voit. Ompelun jälkeen käännä kaulus ja silitä.

Voinko jatkaa huomenna, pliisu?

Muistutan vielä että nuo mitat on kuvitteelliset! Ja että tämä menee niin kuin minä kuvittelisin sen menevän mutta jos vain satut tuntemaan jonkun joka tietää jotain ompelusta niin kysy vielä tarkemmin.

Avatar
Azuca
Viestit: 56
Liittynyt: Ti Helmi 28, 2006 08:51
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Azuca » Ke Touko 30, 2007 21:35

Ooh, kiitos ohjeesta :D kokeilen jollain roskakankaalla ensin tuota :>
Unz unz

Avatar
Kranatte
Viestit: 63
Liittynyt: Ke Heinä 05, 2006 10:01
Paikkakunta: Himanka
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kranatte » To Touko 31, 2007 12:32

Kannattaakin, niin huomaa virheet ajoissa. Tuo ohje ei ihan vielä ole valmis, mutta pääset ainakin alkuun. Kirjoitan loppuosan vaikka tänään myöhemmin illalla kun on enemmän aikaa. :D Toivottavasti tuosta on apua.

Avatar
Kranatte
Viestit: 63
Liittynyt: Ke Heinä 05, 2006 10:01
Paikkakunta: Himanka
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kranatte » To Touko 31, 2007 19:32

Anteeksi tuplapostitus.

Nyt jatkankin sitten siitä, mihin edelliskerralla jäätiin. Nyt sulla siis pitäisi olla valmiina se kaulus, silitettynä ja käännettynä oikein päin.

OSA 2: OMPELU EPÄTAIDOKKAIDEN KUVIEN KERA! XD

Tässä vaiheessa käännetään sitten paita nurinkurin eli paita väärinpäin. Näin sitten se sauma jää paidan sisäpuolelle. Ota kaulus ja kiinnitä nuppineuloilla sivu, jota ei ommeltu aikaisemmin. Kiinnitä alkupää ja loppupää ensin niin sivut menevät tasan. Nuppineuloja ei välttämättä kannata laittaa monta, sanotaan että kuusi riittää hyvinkin. Apukuva

Ompelu tapahtuu sitten siten, että ompelet 1 sentin korkeintaan päästä koska paidassa ei ole kovin paljon ylimääräistä saumavaraa. Kun aloitat ompelun, niin muista edestakaisin tikki alkuun niin että ommel varmasti pysyy.
Kauluksen ompelu on itselleni jossain määrin vaikea tapaus, sillä lähes aina se vetää reunan laineille ellei kangasta 'syötä' tarpeeksi. Tässä auttaa

1. ompele molemmat päät kiinni paitaan kuten kuvassa
2. pidä kappaleet tiukalla eli vedät jonkin verran niitä itseesi päin. Ei kuitenkaan niin kovaa että kangas ei liiku, vain sen verran että pidät kappaleita tiukalla. Sitten sen pitäisi onnistua.

Sitten saumurilla huolittelu jos vain onnistuu ja silitys. Silitä sauma alaspäin paidan puolelle niin kauluskin tottelee vähän paremmin. Ja sitten paita vain oikein päin ja käännät kauluksen sellaiseksi kuin sen haluat.

Vielä siihen kauluksen kappaleeseen että kannattaa varmaan kokeilla useampaa ns roskakappaletta tehdä, niin saat sen kauluksen leveyden sitten oikeaksi. Meinaan nyt sitä kaarevaa kohtaa siinä kauluksessa. Sano jos et tajua Etikun kummia selityksiä sillä en yhtään ihmettelisi vaikka et tajuaisikaan heti. Sen verran kummallisesti selitän asiat. x3

Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Cosplay Finland”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa