Varoitus! roskapostittaja liikkeellä

Yleistä keskustelua cosplaysta ja Cosplay Finlandin toiminnasta

Valvojat: Animeunionin Foorumiaktiivit, Cosplay Finland / Ylläpito

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Varoitus! roskapostittaja liikkeellä

Viesti Kirjoittaja kyuu » La Touko 19, 2007 17:58

Tällekin keskustelualueelle osui aiemmin roskapostittaja, joka mainosti "netistä löytämäänsä" piilolinssipalvelua. Tosiasiassa ilmoittaja oli mainostetun yrityksen edustaja ja kyseessä oli vähintään kyseenalainen kytkykauppa. Mainoksen lähetystapa sisälsi myös vähintään riittävän määrän ei-toivotun viestinnän tunnusmerkkejä.

Mikäli jokin foorumin käyttäjä ehti tutustua tässä roskapostiviestissä mainostettuun palveluun, suosittelemme lämpimästi palvelun jättämistä omaan arvoonsa. Roskapostittajien tukeminen vain lisää roskapostia jatkossa.

Roskapostittajan edustama yritys oli Siuntiossa toimiva Know-how Tietoexpertit Oy ja mainostettu palvelu seonilmainen.com. Suosittelemme näiden välttämistä kaikissa olosuhteissa.

Mikäli olitte epähuomiossa käyttäneet em. palvelua, suosittelemme kaupan perumista. Arvostaisimme myös ilmoitusta jollekin moderaattoritiimistä, niin osaamme ottaa roskapostin aiheuttamat haitat esille, mikäli asiasta on ilmoitettava kuluttajansuojasta tai tietosuojasta vastaaville viranomaisille.


Tarkennus: ilmeisestikään mainonnan lopullisena kohteena ollut "Lensway" niminen ruotsalainen yritys ei ollut tässä rikollisena osapuolena. Ylempänä mainittu välikäsi ilmeisestikin koitti tehdä rahaa bannerikaupan kautta vilpillisin keinoin ja on todennäköistä, että kohteena ollut yritys ei ollut tästä tietoinen.

samone
Viestit: 2
Liittynyt: Ma Loka 22, 2007 06:58
Viesti:

Tietoexpertit vastaa

Viesti Kirjoittaja samone » Ma Loka 22, 2007 07:20

Hei!

Mihinkähän perustuu tieto roskapostittajan edustamasta yrityksestä? Oliko postittaja ehkä itse ilmoittanut edustavansa yhtiötämme? Tässä tapauksessa kysymys oli selvästi disinformaation levittämisestä (=yhtiömme nimen tahallisesta mustamaalaamisesta). Tietoexperteillä - tai henkilökunnallamme - ei ole mitään tekemistä ko. viestin kanssa.

Know-how Tietoexpertit Oy ei muuten edes toimi Siuntiossa. Hallintomme postiosoite on Siuntiossa (kotiosoitteeni, laskut jne. toivon sinne). Kotipaikkamme on Helsinki ja konttorimme sijaitsee nykyään Espoossa. Asiakkaamme lähinnä Espoossa, Vantaalla ja Helsingissä (jokunen Jyväskylässä, Tampereella ja Turussakin). Tietoexperttien palveluksessa on kolme työntekijää ja voin taata, ettei kukaan meistä ole moisia viestejä lähetellyt. Tuotamme erittäin korkealla ammattitaidolla ITC-projektijohdon konsultaatiopalveluita ja verkkoviestintää. Myös ammattietiikkamme on erittäin korkeaa - emme suostuisi epäeettisen mainonnan tuottamiseen edes tilauksesta. Kuriositeettina todettakoon, että näin olemme toimineet koko 12 vuotisen toimintahistoriamme ajan.

Tämän www.seonilmainen.com -palvelun kanssa yhtiöllämme ei ole mitään tekemistä. Palvelu ei ole asiakkaamme, enkä ole siihen aiemmin törmännyt. Näyttäisi pyörivän Puhtek Oy -nimisen (www.puhtek.fi) Toijalalaisen mini-hosting-firman palvelimilla.

Toivoisin, että voisit toimittaa minulle tiedot spammaajan lähettämästä viestistä. Kyseinen henkilö sentään käytti väärin yhtiömme nimeä (ryppyotsaisesti tulkiten tämän voi nähdä täyttävän jopa rikoksen tunnusmerkit). Tälläkin palstalla käyttämänne phpBB -forumohjelmisto tallentaa logiinsa viestin lähettäjän IP-osoitteen, jonka pohjalta lähettäjäkone voidaan jäljittää (ja samalla toteennäyttää, ettei viestiä ole kirjoitettu Tietoexperttien konttorilta tai työntekijöiden kotoakaan).
Voisin näiden tietojen pohjalta päättää jatkotoimista.

PS. Löysin tämän viitteen yhtiöömme Googlettamalla (kuuluu tehtävänkuvaan seurata jatkuvasti asiakkaiden - ja samalla omiakin - Google-tuloksia ja viestintää). Aniki.fi-palvelu oli minulle aiemmin tuntematon. Nyt ilahtuneena lisäsin tämän suosikkeihini, suuri sarjis-friikki kun olen! Kaikessa on siis jotain hyvää... :)


Ystävällisin terveisin,


/Sami
---------------------
Sami Isoaho
johtava konsultti

Know-how Tietoexpertit Oy

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ma Loka 22, 2007 12:42

Tästä on jo aikaa jonkin verran - mutta karkeasti homman nimi oli, että erinäisille foorumialueille ilmestyi viestiä, jossa mainostettiin kovin tehokkaasti seonilmainen.com:sta löytyvä Lenswayn piilolinssitarjousta. Viesti lähetettiin Know-How Tietoexpertit Oy:n yhteystiedoilla muun muassa erittäin moneen viestiketjuun tällä alueella.

Luonnollisestikaan en voi tunnistetietoja jakaa tästä aiheesta, mutta nähdäksemme joko joku oli häkkeröinyt itselleen yrityksenne tunnistetiedot tai sitten se oli siellä työskentelevä taho. Ja koska google löysi merkkiä samalla tunnisteella varustetusta henkilöstä, joka oli tiettävästi työskennellyt teillä aikaisemmin, kallistun jälkimmäisen puoleen.

Kaikessa on erehtyminen mahdollista ja mikäli uutta tietoa ilmenee, tarkistetaan asia uudestaan.

samone
Viestit: 2
Liittynyt: Ma Loka 22, 2007 06:58
Viesti:

Loppulauselma - erehdystä koko homma

Viesti Kirjoittaja samone » Ti Loka 23, 2007 11:00

Kirjoitan vielä loppuyhteenvedon selvityksestä.

Kuten privana viestitellessämme havaitsimme, kysymyshän oli yhtiömme asiakkaalle rekisteröimästä domainista tulleesta viestistä.

Viestien lähettäjä ei siis ollut Know-how Tietoexpertit Oy:n työntekijä (käytämme @tietoexpertit.fi -sähköposteja), vaan ilmeisimminkin asiakkaamme Tietotalo Infocenter Oy:n työntekijä tai ex-työntekijä (sähköpostit @tietotalo.fi -osoitteella).

Jokainen voi havaita eron vierailemalla Tietoexperttien sivustolla (http://www.tietoexpertit.fi) ja asiakasyrityksemme, eli Tietotalon sivuilla (http://www.tietotalo.fi).

Totta kyllä, että Ficoran tietojen mukaan tietotalo.fi -domainin rekisteröijä on Know-how Tietoexpertit Oy. Samoin kuin usean kymmenen muun (esim. perustettavana yhtiönä aloittaneiden tai laskutustiedoilta epäselvän) asiakkailleni rekisteröimäni domainin.

/Sami
---------------------
Sami Isoaho
johtava konsultti

Know-how Tietoexpertit Oy

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ti Loka 23, 2007 12:02

Ok, asia voidaan todeta kuitatuksi.

Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Cosplay Finland”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 16 vierailijaa