CF Tour 2007 - kokousmietteitä

Yleistä keskustelua cosplaysta ja Cosplay Finlandin toiminnasta

Valvojat: Animeunionin Foorumiaktiivit, Cosplay Finland / Ylläpito

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

CF Tour 2007 - kokousmietteitä

Viesti Kirjoittaja kyuu » Su Marras 05, 2006 15:26

Kuten Traconissa pidetyssä kokouksessa puhuimme, laitetaan tästä nyt viestiketjua tulelle ja kaikki säädössä mukana olevat tai siitä kiinnostuneet voivat sitten jatkaa tästä. Yleisöltä toivotaan kommentteja.

Todettua
Olimme melko yksimielisiä muutamista asioista CF Tourin jatkon kannalta.
  • Kisoissa ei tulisi olla alaikärajaa ja tapahtumien tulisi olla sellaisia, johon nuoremmatkin voivat osallistua. Jatkossakin mainitaan julkisesti selkeät yhteystiedot ja mahdollisimman selkeästi taustatietoja.
  • Ennakkoilmoittautumista tulee käyttää kisoissa, elleivät tekniset olosuhteet anna myöden tästä joustamiseen.
  • Vuoden aikana pidettävät kisat voivat olla erilaisia luonteeltaan
  • Yhteistyön muoto CF Tourin ja conijärjestäjien kanssa on vapaa, eikä sitä tulisi rajata. Oleellista on, että dialogi on jatkuvaa ja molemminpuolista
  • Palkintoina muistoarvo on rahallista arvoa tärkeämpää - tähän kaivataan ideoita. Rahasta kilpaileminen ei sovi tälle lajille, tosin alaan liittyvät lahjakortit voivat olla ihan ok. Kunniakirjat todettiin hyväksi käytännöksi.
Juttelimme paljon mahdollisista tapahtumista ja ideoista niitä varten. Kävimme läpi sponsorioptioita ja totesimme, että ensi vuodeksi on tarjolla sponsoreita kiertueelle ja sen osalta tilanne on ok. Vuoden ensimmäinen kisa on Tampere Kuplii 31.3.2007 ja sen jälkeen todennäköisesti Kemin Sarjakuvapäivät, jotka pidetään ilmeisesti toukokuussa.

Keskustelimme kisatyypeistä ja ideoista kisamuotoihin. Yksi lisämuoto kisalle voisi olla esiintymiskisa, jossa on oleellista myös tuntea esitettävä hahmo mahdollisimman hyvin. Tämä vaatii tosin lisää järjestelyvoimia.

Kuka ja mitä oli oleellinen osa keskustelua. Tänä vuonna ollut liian vähän väkeä turneen järjestelyissä, mutta innostuneita oli ainakin nyt enemmän. Työtehtäviä operaatiossa on esimerkiksi yleinen koordinointi, sponsoriasiat, kaksi eri tiedotustehtävää (kisaajille ja medialle yms. ulos), webbiosaaja (ilmankin pärjää mutta kiva olisi), ilmojen tarkastaja, tulosteista ja raporteista vastaava (tähän löytynee Hidoi ry:stä apuja jos teemme jatkossa Tampereella), valokuvauksesta vastaava (joka koordinoi kuvaajat ja tarpeet) sekä jokaiselle kisalle yksi henkilö koordinoimaan kyseisen kisan tarpeita. Yhteistyö conien järjestäjien kanssa mahdollistaa sen, että osa kisakohtaisista tehtävistä jäisi conin hoidettavaksi.

Jatketaan tästä. Kun vähän on ajatukset täälläkin kasassa, tehdään turneelle oma wikialue ja aktiiveille postituslista. Pitäisiköhän jonkun lähteä puuhaamaan ihan selkeää, avointa rekrytointia?

Avatar
Willa
Viestit: 200
Liittynyt: Ke Loka 06, 2004 12:18
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Willa » Su Marras 05, 2006 15:36

Kun menin jo vähän lupailemaankin, niin minua saa nakitella töihin melko vapaasti. Keväällä vain yo-kirjot ja kouluihin haku hidastaa vähän,mutta muuten vapaa säätöön.

(Hieman rajoittaa tosin tämä sijaintini, mutta eiköhän siitä selvitä jollain tavalla. )

Avatar
Lohku
Viestit: 85
Liittynyt: Su Tammi 16, 2005 23:12
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja Lohku » Su Marras 05, 2006 16:37

Alle kirjoittautunut kanssa lupasi lähteä mukaan hommaan. Vielä en tiedä millä tavalla, mutta pääasiassa olen generalisti, joten aikapa sama. Rahatilanteesta en tiedä joten en tiedä kuinka moneen koniin tulen materialisoitumaan, mutta ainakin säätöpuolella runkoa suunnittelemassa voin olla. Jokaisesta tapahtumasta katsotaan sitten erikseen miten muu järkkäys sujuu.
Clamp is true art - Lohku

Avatar
Hoothoot
Viestit: 592
Liittynyt: Ke Elo 18, 2004 21:11
Paikkakunta: Järvenpää
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Hoothoot » Su Marras 05, 2006 18:44

Kuten CF:n miitissä tuli mainittuakin, olen valmis auttamaan. Luultavasti tulen olemaan kuitenkin miltei kaikissa coneissa(en kuitenkaan aivan pohjoisessa) ja pian on nelipyöräinenkin käytettävissä. Laittakee nimi vaan listaan.
Cosplay on tapa elää, koska ilman sitä ei ole elämää.

Orange and fuzzy is FOE!

Avatar
Ree
Viestit: 695
Liittynyt: Ma Syys 26, 2005 19:58
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Ree » Su Marras 05, 2006 19:26

Kyllä kyllä. Minä autan, mihin voin allekirjoittaa?

Mietin tässä, kun tuosta esiintymiskisasta puhuttiin, että kisaajalta tentattaisiin enintään kolme kysymystä hahmoon liittyen. Jos kisaaja on itsestään varma ja cossaa esim. CCS:n Sakuraa, voitaisiin pyytää häntä vaikka huutamaan "Release!" tai jotain.

Mutta ehdoton ehto on se, että kisaaja ei ole hermostunut ja kuoleman partaalla.

Ei minulla sitten muuta, palataan asiaan.
Pörrölonkero.

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Su Marras 05, 2006 22:08

Kysymys kaikille tähän mennessä vastanneille.

Onko teillä foorumeilla semmoinen mailiosoite säädettynä että voisin tuosta kopsata ne ja pistää pienen postituslistan käyttöön siltä pohjalta?

Oletus on että juu, ilmoitelkaa vaikka maanantain iltaan mennessä jos menee hutiin / vaikka yv:llä parempi sähköpostiosoite.

JF-
Viestit: 25
Liittynyt: Ma Loka 24, 2005 01:05
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja JF- » Ma Marras 06, 2006 01:22

Mikäli tarvetta on, voin toimia vastedeskin kuvausvastaavana, coneissa tulee kuitenkin aika paljon pyörittyä ellei mitään vakavaa ilmaannu.

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ma Marras 06, 2006 19:04

Lista 'cftour-aktiivit' on perustettu ja tässä keskustelleet on lisätty listalle. Jatkossakin kaikki aiheesta kiinnostuneet mieluusti mukaan.

Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Cosplay Finland”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa