Sivu 1/1

Cosplay työpaja järjestettävissä, halukkaita osallistumaan?

Lähetetty: Su Tammi 09, 2005 22:42
Kirjoittaja Risuko
EDIT: lue 10. postaus.

Heij, änkeän röyhkeästi tännekkin. ^^;

Mniin. Me täällä Jyväskylän suunnalla Tsukiain keskuudessa olemme ajatelleet ja suunnitelleet, josko voisi järjestää tällaisen cosplay työpajaviikonlopun, eli suunniteltaisiin, tehtäisiin, vaihdettaisiin kokemuksia tuttujen ja vähän tuntemattomampienkin kanssa, eli voipi tulla matkankin takaa, jos kiinnostaa (esim. Sakuracon on tulossa vauhdilla ;))

Mutta ennenkuin tätä voitaisiin järjestää, kaipaisimme apua ja vinkkejä, miten koko jutun voisi toteuttaa ja katsoisimme, kuinka mahdollista tämä olisi. Ja tietysti olisi mukava tietää onko kenelläkään kiinnostusta tätä projektia kohtaan, kannattaako se ylipäätänsä järjestää. ^^

Kiitän ja hiljenen. Hetkeksi.

Lähetetty: Ma Tammi 10, 2005 13:53
Kirjoittaja kyuu
Sanoisin että ensimmäinen murhe on perusedellytykset - jos tilaa ja vierailijoille makuupaikkoja löytyy, ollaan jo parista pahasta ongelmasta yli.

Kyllä porukka sitten osaa keksiä mitä kaikkea tilpehööriä tarvitaan ja kuka sitä voi tuoda.

Toki, sopivan ajan löytäminen joka kaikille sopii tuottaa aina ongelmia. Mitä parempi ennakko, sen parempi.

Lähetetty: Ma Tammi 10, 2005 16:13
Kirjoittaja ynne
Oij! Minulla oli myös käynyt joskus mielessä jonkinlainen ompelumiitti ^^. Esimerkiksi seifukujen ompelua urakalla, jne. Minusta ainakin sellaisen järjestäminen olisi kyllä todella hienoa, kivaa ja varmasti hyödyllistäkin.

Varmaan pitäisi toteuttaa niin, että jokainen suunnittelee ennen tapahtumaa sen mitä aikoo ommella (edes jotenkin ympäripyöreästi), hankkii ainakin tärkeimmät tarvikkeensa itse (vaikka voihan sitä mennä joukollakin kangaskauppaan, vaikka se olisikin aika säätö), ja sitten kimpassa meuhkattaisiin nuppineulojen ja langansuuntien kanssa. Minulta ainakin liikenisi mukaan nakkitason ompelukone, mutta koneita (ja saumureita olisi kans hyvä olla!) ja silitysrautoja tarvittaisiin varmasti aika monta...

Lähetetty: Ma Tammi 10, 2005 19:21
Kirjoittaja Lacuna
Voisi olla aika mielenkiintoinen sinänsä, mutta kuka tahtoo raahata ompelukonetta mukanaan matkan takaa :D ? Toteutusta pitäisi ainakin miettiä. Ehkäpä se voisi lähinnä olla semmoinen missä vaihdetaan ideoita, kuin semmoinen missä saumurit ja silitysraudat käy.

Lähetetty: Ma Tammi 10, 2005 19:34
Kirjoittaja kyuu
Lacuna kirjoitti:Voisi olla aika mielenkiintoinen sinänsä, mutta kuka tahtoo raahata ompelukonetta mukanaan matkan takaa? Toteutusta pitäisi ainakin miettiä. Ehkäpä se voisi lähinnä olla semmoinen missä vaihdetaan ideoita, kuin semmoinen missä saumurit ja silitysraudat käy.
En nyt tiedä onko tavaroiden kuskaaminen mitenkään ongelmallista autoilijalle ja olen aika varma että autoilijoitakin paikalle saadaan.

Itse en lupaa vielä, kun en tiedä saako uudempaa autoa maaliskuussa vai meneekö pidemmälle, eikä ole aina varmaa saako firmalta lainattua.

Lähetetty: Ma Tammi 10, 2005 22:37
Kirjoittaja ynne
Lacuna kirjoitti:Voisi olla aika mielenkiintoinen sinänsä, mutta kuka tahtoo raahata ompelukonetta mukanaan matkan takaa :D ?
Tosiaan, autoilijalle ei koneiden raahaaminen ole ongelma. Itse varmaankin saisin automobiilin käyttööni mikäli miitti tapahtuisi alle kolmen tunnin ajomatkan päässä pk-seudusta. Olisiko tarkoitus järkätä se Jykylään vai..?

Lähetetty: Ma Tammi 10, 2005 22:46
Kirjoittaja Lacuna
Zhenoa kirjoitti:
Lacuna kirjoitti:Voisi olla aika mielenkiintoinen sinänsä, mutta kuka tahtoo raahata ompelukonetta mukanaan matkan takaa :D ?
Tosiaan, autoilijalle ei koneiden raahaaminen ole ongelma. Itse varmaankin saisin automobiilin käyttööni mikäli miitti tapahtuisi alle kolmen tunnin ajomatkan päässä pk-seudusta. Olisiko tarkoitus järkätä se Jykylään vai..?
Totta. En tullut ajatelleeksi asiaa. Toisaalta kaikilla ei välttämättä ole autoa käytössään, kuten minulla, vaikka kortti onkin. Tietysti aina voi lainata toisten koneita jne., mutta jotenkin fiksusti se tarvis järkätä.

Lähetetty: Ti Tammi 11, 2005 19:30
Kirjoittaja ynne
Lacuna kirjoitti:Tietysti aina voi lainata toisten koneita jne., mutta jotenkin fiksusti se tarvis järkätä.
No kone per naama voisi tehdä jo jatkojohdoillekin tiukkaa~. Mutta kokemuksesta voin sanoa, että yli viisi ihmistä yhtä ompelukonetta kohden on jo aika ilkeää, varsinkin jos kaikki ompelevat eri väristä materiaalia :D. Että jos miitike toteutuisi, niin mahdollisimman paljon vehkeitä vaan mukaan.

saumureita, saumureita...

Lähetetty: To Tammi 13, 2005 18:07
Kirjoittaja Funbun
Mä saisin saumurin vasta kesällä, Mutta jos tää miitti pidettäisiin Sakuraconin jälkeen, Niin saattasinkin saada sen sinne miittiin ^_^
Hihi, kaikkia kivoja cosplay vaatteita...hihi...^_^
Sailor Fuku olisi kyllä ihan asiaa... sellainen pitäisi tehdä, Eikä sen tekeminen mitään vaikeat edes ole ^_^ Paitsi se "huivi-juttu" on vähän ongelmallinen juttu...^_^

Lähetetty: Ke Maalis 16, 2005 15:16
Kirjoittaja Risuko
BLING.
Elikkäs siis, tämä työpaja olisi siis nyt täysin järjestettävissä, se olisi enään ilmoittautumisista kiinni (täytyy tietää majoitus). Olisi myös erittäin mainiota tietää milloin teille kenellekkin kävisi, mielellään viikonloppuja kesän alusta, tai saahan sitä omiakin ehdotuksia heittää. ^_^
Elikkäpäelikkä. Pistäkää vaikka viestiä tähän ketjuun tai häiritkää yksityisviesteillä ja sähköpostilla (mustaa.valkoisella@gmail.com), viestiin mukaan, että mistä päin tulet ja milloinka pääsisit parhaiten (mielellään useita vaihtoehtoja), henkilötietoja ei kerätä vielä, ellet toki itse halua niitä mukaan pistää.

Asiasta lisää myöhemmin. ^^

Ompelukoneet

Lähetetty: Ke Kesä 29, 2005 14:51
Kirjoittaja Karasu
Jostain kouluista voisitte kysellä ompelukoneita ja saumureita & silitysrautoja. Ehkä ne rahaa vastaan lainaisivat?

Lähetetty: Ke Kesä 29, 2005 17:01
Kirjoittaja ynne
Kiinnostuneita olemme yhä. 22-24. heinäkuuta on RopeCon, ja sitä ennen tuskin on kenelläkään aikaa, joten joskus sitten sen jälkeen?