Art Corner - laajentuminen Erikoistuneeksi alueeksi(?)

Tältä alueelta löydät keskustelualueiden yleiset ohjeet sekä Animeunionin tekniset tiedotteet. Palaute keskustelualueiden ja muun Animeunionin tekniikan toiminnasta tulisi osoittaa tälle alueelle.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
escape_rope
Viestit: 692
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 22:02
Paikkakunta: Joensuu

Art Corner - laajentuminen Erikoistuneeksi alueeksi(?)

Viesti Kirjoittaja escape_rope » Ke Loka 22, 2008 12:35

Furinjin kannustuksella päätin pystyttää tällaisen aiheen, joka käsittelee Art Cornerin mahdollista laajetumista omaksi erikoistuneeksi alueeksi. Toiveena olisi siis etenkin tämän aiheen laajentuminen, ja samalla tällaiset aiheet - piirustusaseet sekä "work in progress"it - pääsisivät nekin paremman otsakkeen alle.

Oman alueen tarvittavuus on noussut esille viime aikoina, kun Art Corner -ketjussa on tullut puheeksi piirustuskilpailu ja sen järjestäminen. Näyttää kuitenkin siltä, että on vaikeaa pitää kilpailu tämän yhden aiheen sisällä, ja toisaalta uuden ketjun luominen piirustuskisaa varten Yleisen keskustelun puolelle ei olisi sekään mikään paras ratkaisu. Omaa aluetta siis tarvittaisiin, jotta kisajärjestelyitä voitaisiin tehdä.
Oma taidealue ei yksin mahdollistaisi kilpailua, vaan Yleisen keskustelun puolelle eksyneet taideaiheiset viestiketjutkin saisivat näin oman paikkansa. Lisäksi taidekeskustelua pystyttyäisiin syventämään, alueelta voisi esimerkiksi löytyä tällaisia aiheita kuten "Piirustusoppaat & tutoraalit", "Milloin kiinnostuit piirtämisestä/Miten kaikki alkoi?" jne.

Mitä tulee nykyiseen "Art Corner"-ketjuun, niin mielestäni se tulisi siirtää uudelle alueelle ja samalla tavalla perässä nuo pari muutakin taideaiheista viestiketjua. Ehkä olisi kuitenkin parasta, että nykyinen Art Corner-ketju lukittaisiin ja aloitettaisiin aivan puhtaalta pöydältä. Onhan kyseiseen ketjuun ehtinyt kertyä sitä olennaistakin, mutta samalla myös vähän sellaista offtopickin kaltaista. Tehtäisiin siis uusi ketju, jonne porukka saisi postailla uusia töitään. Uudelta ketjulta kuitenkin odottaisin, suorastaan vaatisin, enemmän kuin nykyiseltä. Lyhyet viestit, kuten "hieno työ!" tai "kiitos" saisivatkin jäädä suoraan postaamatta, ellei sanottavaa ole enempää. Enemmän siis perusteluita ja asiaa tekstiin, jos meinaa jotakin sanoa. Eli postataan työ/töitä ja kerrotaan siitä jotakin, ja kommentoidaan työhön, jos on enemmänkin sanottavaa. Sama asiassa pysyminen ja yhtä kahta sanaa pidempiä viestejä odottaisin ihan muissakin taidetta koskevissa aiheissa. Eli ne "turhat" viestit eivät kuulu taidealueenkaan puolelle, niin kuin eivät tälle foorumille yleensäkään.
Lisäksi uudet postaukset saisivat tapahtua mieluummin kerran viikossa tai harvemmin (riippuu tietenkin siitä, miten paljon saa töitä aikaan). Mutta jokaiselle työlle erikseen tehty viesti, ja sen vuoksi postaaminen useasti viikossa ei toimi. Suosittelisinkin enemmän tätä "könttä" menetelmää, eli useamman työn postaamista yhtä aikaa, jos niitä lyhyelle aikavälille siunaantuu useampikin.
En nyt tässä väitä, että nykyisessä Art Corner-ketjussa asiat menisivät aivan päinvastoin ja kaikki olisi huonosti, kyllä siellä osataan suurimmaksi osaksi hoitaa homma kotiin kiitettävästi. Mutta ainahan on vara parantaa! Joka tapauksessa, nämä ovat omia ajatuksiani ja toiveita, kertokaa te nyt vuorostanne omanne.


Kiinnostusta oman alueen perustamisesta taiteelle ja taiteilijoille on ollut havaittavissa Art Corner-ketjun puolella ja toivoisinkin kaikkien, joilla on jotain sanottavaa asiasta, kertovan mielipiteensä tähän ketjuun. Ehkä pääsisimme yhteisymmärrykseen ja saisimme kasaan porukan, jonka voimin tätä uutta aluetta voitaisiin alkaa jopa rakentamaan.
Arvon modet ja valvojat: nenät myös tähän suuntaan! Teidän suostumustanne ja tukeanne tähän projektiin tietenkin tarvittaan.

Avatar
RevyFan
Viestit: 211
Liittynyt: Ti Helmi 19, 2008 22:48
Paikkakunta: Loimaa

Re: Art Corner - laajentuminen Erikoistuneeksi alueeksi(?)

Viesti Kirjoittaja RevyFan » Ke Loka 22, 2008 23:10

Noh, uskomatonta kyllä, kannatan ideaa! :D Tuosta könttämenetelmästä... Miksei jokainen piirtelijä voisi tehdä ketjua omille töilleen? Ei niitä piirtäjiä loppujen lopuksi kuitenkaan montaa kymmentä ole. Noh, yhtälailla tuo könttäkin toimii, rajoitetaan postaustaajuutta. Mutta itse kannatan omia ketjuja ellei jotain sitä vastaan ole.

Ja kuten olen tehnyt selväksi, olisi kiinnostusta osallistua tähän alueen tekoon jotenkin.
Kill ´em all, baby!
LastFM || dA || myanimelist.net

aurea
Viestit: 180
Liittynyt: Su Touko 04, 2008 23:02
Paikkakunta: Oulu

Re: Art Corner - laajentuminen Erikoistuneeksi alueeksi(?)

Viesti Kirjoittaja aurea » To Loka 23, 2008 02:31

Miksei jokainen piirtelijä voisi tehdä ketjua omille töilleen? Ei niitä piirtäjiä loppujen lopuksi kuitenkaan montaa kymmentä ole. Noh, yhtälailla tuo könttäkin toimii, rajoitetaan postaustaajuutta. Mutta itse kannatan omia ketjuja ellei jotain sitä vastaan ole.
Pidän itse yhteisöllisempiä ketjuja parempana, kuten nuo erilaiset teema/ osa-alue ketjut joita Hibine mainitsi. Jos kaikki avaavat omia ketjujaan seurauksena tulee väistämättä kuolleitakin ketjuja, taiteilija ei tee sen ensimmäisen/muutaman kuvan jälkeen mitään tai vaikka jättää koko homman jos ei koe saavansa tarpeeksi huomiota - näin esimerkkinä.
Muutamalla ketjulla koko homma pysyy elossa paremmin, yhteisö on tiiviimpi ja kaikella todennäköisyydellä myös helppohoitoisempi, sekä valmiisiin ketjuihin on helpompi uusien käyttäjienkin hypätä mukaan kuin aloittaa kokonaan oma ketjunsa. Näin ei myöskään tule "paineita" sen oman ketjun elossapitoon jos ei inspiraatio yhtäkkiä iskekään, ja uusia töitä katsellakseen ei tarvitse klikata kymmeneen eri ketjuun (ja niissä vielä siihen työn linkkiin) jos niitä alkaa oikein tulvimaan.
nykyinen Art Corner-ketju lukittaisiin ja aloitettaisiin aivan puhtaalta pöydältä.
Kannatan. Olisiko parempi myös yhden ketjun sijaan jakaa homma muutamiin osioihin, ainakin fanitaide ja originelli taide olisi minusta ihan järkevää erottaa(?). Ehkä sarjakuvillekin, mutta tiedä sitten tekeekö niitä tarpeeksi moni, että kannattaa. Mutta kuitenkaan liikaa jakoa ei mielestäni ainakaan vielä kannata tehdä, juuri sen takia, että meitä ei tosiaan niin älytöntä määrää näytä olevan, että välttämättä pitäisimme kauheaa ketjumäärää pystyssä.
Samaa mieltä Hibinen kanssa myös mitä viestittämiseen tulee, eli mieluummin niitä könttäviestejä vähän harvempaan kuin vaikka teos päivässä, vähemmän tuotteliaampia tuollainen voi jo harmittaakin jos ne omat harvat työt hukkuu hetkessä ketjun syvyyksiin.

Avatar
escape_rope
Viestit: 692
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 22:02
Paikkakunta: Joensuu

Re: Art Corner - laajentuminen Erikoistuneeksi alueeksi(?)

Viesti Kirjoittaja escape_rope » To Loka 23, 2008 10:06

Molemmissa on omat hyvät ja huonot puolensa. Jokainenhan voisi toki tehdä ketjun omalle taiteelleen, jolloin homma olisi hieman järjestäytyneempää. Mutta toisaalta tulisiko keltään niin usein kommentia, jos pitäisi aina selailla jokaisen taiteilijan ketju erikseen läpi. Menisi ehkä turhaksi loikkimiseksi aiheesta aiheeseen, kun taas kaikki työt voisivat olla helposti samassa ketjussa. Yksi yhteinen viestiketju olisi myös huomattavasti yhteisöllisempi, ymmärrän siis hyvin deluusion kannan ja olen enemmän tämän yhden ketjun kannalla itsekin.
deluusio kirjoitti:Olisiko parempi myös yhden ketjun sijaan jakaa homma muutamiin osioihin, ainakin fanitaide ja originelli taide olisi minusta ihan järkevää erottaa(?). Ehkä sarjakuvillekin, mutta tiedä sitten tekeekö niitä tarpeeksi moni, että kannattaa. Mutta kuitenkaan liikaa jakoa ei mielestäni ainakaan vielä kannata tehdä, juuri sen takia, että meitä ei tosiaan niin älytöntä määrää näytä olevan, että välttämättä pitäisimme kauheaa ketjumäärää pystyssä.
Tämäkin mahdollista. Kannatan ainakin fanitaiteen ja originellejen erottamista. Liiallista erottelua tulee kuitenkin välttää, sillä ajan kanssa moni ketju voi tosiaan jäädä täysin unohdetuksi.
deluusio kirjoitti:..eli mieluummin niitä könttäviestejä vähän harvempaan kuin vaikka teos päivässä, vähemmän tuotteliaampia tuollainen voi jo harmittaakin jos ne omat harvat työt hukkuu hetkessä ketjun syvyyksiin.
Juuri tätä ajoin takaa! Eli reilu peli jokaista postaajaa kohtaan.

Avatar
Yolko
Viestit: 62
Liittynyt: Su Huhti 27, 2008 18:31

Re: Art Corner - laajentuminen Erikoistuneeksi alueeksi(?)

Viesti Kirjoittaja Yolko » Ti Loka 28, 2008 22:08

Päätin sanoa ainakin sen verran että olen laajennusta kannattamassa. o/ Art Corner on niin suosittu ja harmillisen moni teos ja taitelija jää siellä huomaamatta, ja kun kerran pidin piirustuskilpailu-ideaakin hyvänä niin tämähän vasta asioita parantaisi kummasti. 83
Hibinen ja deluusion kannalla olen yksityiskohtien suhteen - homma tosiaan toimisi paremmin jos ihmiset eivät postaisi tiuhaan tahtiin vaan muutama työ kerrallaan, näin työt luultavasti saisivat enemmän huomiota, posteja ei tulisi liian tiuhaan tahtiin ja kommentteja kuvista tulisi enemmän kun kuvat on tiivistetty pariin postiin kymmenien sijaan. Ja pitkät viestit ovat aina iloa silmälle [ainakin minun kohdallani]. Oma ketju jokaiselle taitelijalle -idea ei varmaan toimisi, omalla kohdalla ketju kuolisi kyllä harvinaisen nopeasti hitaan tuotantotahdin takia ja kommentoituakin tulisi useammin, kun oman työn esille laittaessaan näkee muiden laittamia samalla. Mutta ei siitä sen enempää, kun asia on jo puitu edellisissäkin viesteissä. Allekirjoitan myös erottelun eri aihepiirien mukaan, olisi varmaan toimiva ratkaisu. Ja sitten olisi myös hienoa, jos mahdollisesti toteutuvalle alueelle saataisiin omia aiheita myös muullekin kuin perinteiselle piirrostaiteelle, kun aika harva on nykyisessä Art Corner-topicissa uskaltautunut tekstejä, valokuvia tai muita vastaavia esille laittamaan. Tosin ei voi tietää paljon niitä sitten lopulta löytyisi, mutta ehkä kuitenkin enemmän jos niille olisi varattuna oma paikkansa. :3
"Mihi!"
Spoiler: リンックス
Mah AMVs Teh Arts [DA profile]

Avatar
Kibaa
Viestit: 110
Liittynyt: La Maalis 03, 2007 22:31
Paikkakunta: Lahti

Re: Art Corner - laajentuminen Erikoistuneeksi alueeksi(?)

Viesti Kirjoittaja Kibaa » Ke Loka 29, 2008 23:13

Kannattaisin itse tälläistä koska monihan täällä piirtää mangaa ja ihmishahmoja yms.

Itse harrastan eläinten piirtämistä joten ei useinkaan tee mieli pistää linkkejä tällä hetkellä pyörivälle art cornerille. Tuntuu vähän siltä että ne jäisivät siellä muiden jalkoihin. Eihän kyseistä topiikkia olla kuitenkaan niin ''rajattu'' että sinne saisi vain postata mangaa ja animeen liittyviä oma tekemiä piirrustuksia ja kuvia. Vaikka tämähän onkin siihen kohdistunut foorumi niin onhan nyt kaikilla mahdollisuus ja oikeus esitellä omia luomuksiaan aihepiiristä huolimatta.
Joten jos pystyttäisiin vaikkapa järjestämään esimerkiksi omat alueet mangalle/animelle, luontoon littyville asioille (eläimet, maisemakuvat yms), omille suunnitteluille (esim: kuviopainanta, tatuoinnit), ja sitä rataa.

Näin se olisi mielestäni tasapuolista, yleisimmille taiteen alueille omat ketjut jotta kaikille olisi tilaa (:
touka koukan

Avatar
escape_rope
Viestit: 692
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 22:02
Paikkakunta: Joensuu

Re: Art Corner - laajentuminen Erikoistuneeksi alueeksi(?)

Viesti Kirjoittaja escape_rope » To Loka 30, 2008 00:10

Kuulostaa siltä, että yhteisöllisempi "postataan kaikki samaan ketjuun" on saanut enemmän kannatusta kuin "oma ketju jokaisella taiteilijalle" -ehdotus. Uskaltaisinkin heittää jo tässä vaiheessa, että tällä linjalla tulemme jatkamaan. Nyt tarvitseekin päästä vielä yhteisymmärrykseen siitä, kuinka monta eri taidetta sisältävää ketjua pystytämme.
Kibaa kirjoitti:Itse harrastan eläinten piirtämistä joten ei useinkaan tee mieli pistää linkkejä tällä hetkellä pyörivälle art cornerille. Tuntuu vähän siltä että ne jäisivät siellä muiden jalkoihin. Eihän kyseistä topiikkia olla kuitenkaan niin ''rajattu'' että sinne saisi vain postata mangaa ja animeen liittyviä oma tekemiä piirrustuksia ja kuvia. Vaikka tämähän onkin siihen kohdistunut foorumi niin onhan nyt kaikilla mahdollisuus ja oikeus esitellä omia luomuksiaan aihepiiristä huolimatta.
Joten jos pystyttäisiin vaikkapa järjestämään esimerkiksi omat alueet mangalle/animelle, luontoon liittyville asioille (eläimet, maisemakuvat yms), omille suunnitteluille (esim: kuviopainanta, tatuoinnit), ja sitä rataa.

On ikävää kuulla, että sinusta tuntuu tuolta. Täytyykin siksi mainita, että itse ainakin työnnän ihan hyvillä mielin koiruusaiheisia töitäni tuonne nykyiseen Art Corneriin. Suurin osa postaajista kyllä anime-/mangatyylisiä ihmishahmoja piirtää, mutta en itse ole ainakaan kokenut, että tällainen "seka"postaus olisi ollut ongelmallisista. Sen sijaan porukka on ihan hyvillä mielin ottanut eläinaiheiset työni vastaan, ja niihin_on_jopa_kommentoitu :D
Jos ihmishahmo yms. työt erotettaisiin esimerkiksi eläintöistä tulisi mielestäni sama ongelma esiin kuin sillä, että jokainen taiteilija pystyttäisi oman aiheensa omille töilleen. Toisin sanoen osa ketjuista saattaisi jäädä toisten alle hyvinkin nopeasti. Lisäksi itse taidetta sisältäviä ketjuja syntyisi tällöin kuin sieni sateella, jolloin muut taiteilua käsittelevät aiheet jäisivät niiden jalkoihin.
Lisäksi originellejen ja fanitaiteen erottelu olisi ehkä se tärkein mahdollinen, tuleva jaoittelu, näin minä ainakin ajattelen. Ehkä tämäkin jo jakaa kivasti postausta siten, että ne eläinaiheiset kallistuvat tuonne originellejen puolelle. Ja jos normitaiteelle omistettu ketju on jo olemassa, niin ei ole enää järkevää tehdä eläin- & maisema-aiheisille omaansa, vai kuinka?
--> Vastaväitteitä ja ehdotuksia toki heittäkää, jos niitä löytyy! Ja miten montaa eri taideketjua teidän mielestänne saisimme elossa pidettyä? Riittääkö omat ketjunsa originaali- ja fanitaiteelle?
Yolko kirjoitti: Ja sitten olisi myös hienoa, jos mahdollisesti toteutuvalle alueelle saataisiin omia aiheita myös muullekin kuin perinteiselle piirrostaiteelle, kun aika harva on nykyisessä Art Corner-topicissa uskaltautunut tekstejä, valokuvia tai muita vastaavia esille laittamaan. Tosin ei voi tietää paljon niitä sitten lopulta löytyisi, mutta ehkä kuitenkin enemmän jos niille olisi varattuna oma paikkansa. :3
Mitä sitten tulee kirjoitettuun ja valokuvattuun taiteeseen näitä voisi ihan mielenkiinnolla kokeilla. Itseltäni saattaisi jopa joskus löytyä pari taiteellista valokuvaa, ja jopa joku runontapainenkin. Eihän sitä tosiaan tiedä varmaksi ennen kuin kokeilee, joten löytyykö täältä tällä hetkellä ketään, jolta tekstiä tai valokuvaa voisi ilmaantua? Se, joka luulee tällaisia taidemuotoja pystyvänsä ja haluavansa tänne postata ilmoittatutukoon nyt!

Avatar
Chubuken
Viestit: 21
Liittynyt: Ma Huhti 14, 2008 19:25

Re: Art Corner - laajentuminen Erikoistuneeksi alueeksi(?)

Viesti Kirjoittaja Chubuken » La Marras 01, 2008 22:58

löytyykö täältä tällä hetkellä ketään, jolta tekstiä tai valokuvaa voisi ilmaantua? Se, joka luulee tällaisia taidemuotoja pystyvänsä ja haluavansa tänne postata ilmoittatutukoon nyt!
En itse näitä taidemuotoja ole toteutellut, mutta olen kyllä sitä mieltä että muiden tuotoksia olisi hauska katsella. Erityisesti valokuvia tykkää tämä tyttö katsella. Eli täältä ainakin yksi ääni sille. o/

Itse tykkäisin myös tuosta lähes kyljelleen kipatusta ehdotuksesta, että jokaiselle taiteilijalle oma topic. Sillä tavoin ei kukaan välttämättä tuntisi omien piirustustensa joutuvan muiden alle piiloon. Mutta toisaalta, onhan tuo nykyinenkin menetelmä pelittänyt, joten en itke jos näin jatketaan. :D

Avatar
rama
Viestit: 318
Liittynyt: Ke Loka 26, 2005 16:05
Paikkakunta: Stockholm
Viesti:

Re: Art Corner - laajentuminen Erikoistuneeksi alueeksi(?)

Viesti Kirjoittaja rama » Su Marras 02, 2008 13:15

Kannatan erikoistuneeksi alueeksi laajentamista. Tämä mahdollistaisi monipuolisemman keskustelun esm välineistä, omakustanteiden tekemisestä, luonnoksista jne sekä helpottaisi tiedon hakua/löytämistä. Kvaakissa jossa myös pyörii paljon ei vain lukijoita vaan myös tekijöitä tämä on mielestäni ratkaistu erinomaisesti. Kvaakin erikoisalue Sarjakuvantekijöiden keskustelut kattaa:

- Välineet ja oppaat
- Piirtäminen, tekstaus ja väritys
- Luomistyö, käsikirjoittaminen ja kääntäminen
- Julkaisu, markkinointi, tekijänoikeudet ja palkkiot
- Luonnokset, tekovaiheet ja suunnittelu

Tämä on ehkä hieman liian kunnianhimoista (ainakin tässä vaiheessa) Anikille, mutta yksinkertaisellakin jaolla saataisiin aikaan keskustelunalue jossa myös tekijät, sekä aloittelevat että pidemmälle ehtineet, voisivat keskustella piirtämisen eri työvaiheista, niihin liittyvistä ongelmista sekä välineistä ilman että itse galleria-ketju paisuisi.

Oma ketju/taiteilija on mielestäni huono idea, sen sijaan jakoa voisi tehdä esm akselilla luonnokset, valmiit työt, fan art, sarjakuvat jne...

Avatar
escape_rope
Viestit: 692
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 22:02
Paikkakunta: Joensuu

Re: Art Corner - laajentuminen Erikoistuneeksi alueeksi(?)

Viesti Kirjoittaja escape_rope » Ma Marras 03, 2008 14:57

Kiitos ramalle hyvästä linkkivinkistä! Kävin katsestelmassa paikkaa, ja jäin vähän leuka auki tuijottomaan sen laajuutta :''D Me tuskin täällä Anikissa noin kunnianhimoiseen hankkeeseen ryhdymme, kuitenkin tuo esittämäsi keskusteluaiheiden jaoittelu antoi itselleni hieman puhtia kynäillä tälläisen kaavion (toivottavasti siitä ottaa selkoa). En oikein usko, että saisimme pidettyä kasassa aivan noin montaa aihekokonaisuutta kuin tuolla Kvaakissa, mutta muutamaan osaan saisimme varmasti Art Corneriamme pilkottua.
Pikaisesti tekemässäni kaaviossa näkyy nuo 3 vihreällä lokaroitua otsaketta, niiden alle taas luotaisiin keskusteluketjuja.. vaikka tuollaisia, joita olen havainnollistamiseksi tuohon kuvaan listannut - ne ovat siinä ihan vain esimerkkeinä. Pelkille luonnoksille ja suunnittelutyölle en alkaisi tekemään omaa aluetta, sen sijaan nämä keskustelut voisivat jakaantua Yleisen taide-keskustelun ja Välineiden ja oppaiden puolille. Keskeneräiset työt taas voitaisiin sijoittaa Galleriaan omaan ketjuunsa.

Miltäs tämä kuulostaisi?

Avatar
rama
Viestit: 318
Liittynyt: Ke Loka 26, 2005 16:05
Paikkakunta: Stockholm
Viesti:

Re: Art Corner - laajentuminen Erikoistuneeksi alueeksi(?)

Viesti Kirjoittaja rama » Ma Marras 03, 2008 15:19

Hibine kirjoitti: Miltäs tämä kuulostaisi?
Allekirjoittaneen mielestä Hibinen kaavio vaikuttaa kaikin puolin toimivalta ja sopivalta myöskin kokonsa ja kattavuutensa puolesta. Lisäisin kyllä Välineosastoon samantien tussiterät ja musteet (^_^)

Avatar
escape_rope
Viestit: 692
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 22:02
Paikkakunta: Joensuu

Re: Art Corner - laajentuminen Erikoistuneeksi alueeksi(?)

Viesti Kirjoittaja escape_rope » Ma Marras 03, 2008 16:23

rama kirjoitti:Lisäisin kyllä Välineosastoon samantien tussiterät ja musteet (^_^)
Niin, nuo ylöskirjoitetut keskusteluaiheethan olivat vain esimerkkejä, joilla on tarkoitus havoinnollistaa, mitä mikäkin osa-aluea voisi pitää sisällään. Mainitsemasi tussiterät ja musteetkin varmasti saavat oman keskusteluketjunsa, alueen valmistuttua voit vaikka itse tekaista sellaisen, tokitoki :D Sinulla onkin varmasti paljon kokemusta aiheesta, joten siitä vaan sitten aiheita luomaa.

Avatar
Sleepy Dancer
Viestit: 579
Liittynyt: Pe Tammi 06, 2006 22:37
Paikkakunta: Imatra
Viesti:

Re: Art Corner - laajentuminen Erikoistuneeksi alueeksi(?)

Viesti Kirjoittaja Sleepy Dancer » Ma Marras 03, 2008 20:05

Hibine kirjoitti: tälläisen kaavion
Tuohan näyttää tosi hyvältä! Noilla aiheilla on ainakin hyvä aloittaa. Minäkin kannatan laajentumista. Erityisesti sitä että sarjakuvat televat eri paikkaan kuin yksittäiset kuvat. Ihmiset varmaan uskaltavat laittaa niitä enemmän esille kun niille on oma paikka (no ainakin minä aion laittaa!). Yleinen taidekeskustelu ja välineet ja oppaat -otsakkeet ovat myös hyödyllisiä.
Hyvä että taitetta käsittelevät aiheet löytyvät samasta paikasta, niin ei tarvitse sitten niitä aiheita metsästää ympäri anikia...
"Jättäkää minun Slaine rauhaan!
t: ruma läski akka"

Avatar
escape_rope
Viestit: 692
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 22:02
Paikkakunta: Joensuu

Re: Art Corner - laajentuminen Erikoistuneeksi alueeksi(?)

Viesti Kirjoittaja escape_rope » To Marras 06, 2008 19:00

Oukei. Kaavion mukainen jaoittelu kelvatkoon ainakin näin alkuun. Yleinen taide-keskustelu voi varmaan nimensä puolesta pysyä tuollaisenaan, samoin Välineet ja oppaat. Tuolle " Galleria "lle hakisin kuitenkin hieman parempaa nimeä, sillä kaaviota tehdessä annoin alueelle tuon nimen ihan vain sen vuoksi, että jotain oli laitettava. Hyviä ehdotuksia otetaan siis vastaan!

Mitä tulee "Galleria"n sisälle sijoitettuihin, suluissa oleviin teksti- ja valokuva-aiheisiin (kts. kaavio), ne voitaisiin minun puolestani luoda, jos tarvetta ja halua löytyy. En ehkä näille ensimmäisenä omia ketjuja menisi luomaan, mutta saahan niinkin tehdä, jos joltain löytyy teksti- ja valokuvataidetta, jota esille laittaa. Näiden aiheiden perustaminen tietenkin tarkoittaisi myös sitä, että niille olisi olemassa omat sääntönsä. Kaksiriviset riimit ja tavanomaiset valokuvat naapurin koirasta jäisivät siis pois heti kättelyssä. Haluan nähdä jotakin, joka selvästi kuuluu Art Corner -otsakkeen alle.

Sarjakuville on myös tulossa oma ketjunsa, siksi se kaaviossa onkin samalla tapaa mukana kuin originelli- ja fanitaide. Syy on yksinkertainen, kuten Sleepy Dancer jo mainitsikin: "Ihmiset varmaan uskaltavat laittaa niitä enemmän esille kun niille on oma paikka."Suunnittelu on hyvällä mallilla, mutta ennen kuin alan tekemään suurempia liikkeitä tarvitsisin pari vapaaehtoista henkilöä, jotka pitäisivät tulevaa aluetta silmällä kanssani.
Homma on melko simppeli.. Ensinnäkin henkilön tulisi yhtyvän edellä mainittuihin "päätöksiin", ja hänen tulisi etenkin pitää huoli, että viestiketjuissa porukka käyttäytyy ketjun sääntöjen mukaan. Ja jos ei, niin hänen tulisi informoida siitä Valvojille (vaikkapa sitä ihanaa punaista huuto-napukkaa käyttäen) tai lievemmässä tapauksessa ohjastaa itse väärin menetellyttä. Tarjolla siis tällaista "pidetään alue siistinä" -hommaa, mutta totta kai siinä sivussa muunkinlainen Art Corneriin liittyvä apu ja tuki kelpaa.

Avatar
RevyFan
Viestit: 211
Liittynyt: Ti Helmi 19, 2008 22:48
Paikkakunta: Loimaa

Re: Art Corner - laajentuminen Erikoistuneeksi alueeksi(?)

Viesti Kirjoittaja RevyFan » La Marras 08, 2008 21:28

Hyvältä näyttää kaavio mun mielestä.

Ja taas kerran, jos kelpaan niin voisin miellelläni osallistua jollain konstilla kun aihealue lähellä sydäntä. :D Vai mihen tästä pitäisi infota?
Kill ´em all, baby!
LastFM || dA || myanimelist.net

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Neuvonta ja tekniikka”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 13 vierailijaa