Uusia ominaisuuksia Anikin keskustelupalstalla

Tältä alueelta löydät keskustelualueiden yleiset ohjeet sekä Animeunionin tekniset tiedotteet. Palaute keskustelualueiden ja muun Animeunionin tekniikan toiminnasta tulisi osoittaa tälle alueelle.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Uusia ominaisuuksia Anikin keskustelupalstalla

Viesti Kirjoittaja madu » Ke Touko 28, 2008 08:45

Keskustelupalstojen ohjelmisto on nyt päivitetty toimivasti uudempaan versioon, joka toi mukanaan kasan uusia ominaisuuksia, jotka monet ovat varmasti jo löytäneet omatoimisestikin. Mikäli jotain on kuitenkin jäänyt huomaamatta, tässä on listaus niistä, suurinpiirtein tärkeysjärjestyksessä.

-Käräytä kaveri -namiska. TÄMÄ Kuva tulee olemaan uusi paras ystäväsi. Kun bongaat viestin mikä rikkoo sääntöjä jotenkin (rikkinäiset spoilerisuojat, linkkejä laittomuuksiin, ohi aiheen, pelkkää spämmiä, monta peräkkäistä viestiä jne.) voit painaa tuota kutsuvan näköistä nappulaa, valita valikosta syyn, miksi moderaattorin tulisi perehtyä viestiin ja mahdollisesti tehdä jotain, ja sitten lähettää käräytyksen. Moderaattorit tulevat huomaamaan heti viestilistassa ketjun vieressä kivan punaisen huutomerkin joka kertoo heille, että ketjussa on sääntöjä rikkova viesti/rikkovia viestejä, ja näin he osaavat mennä tekemään niille jotain nopeasti. Ystäviesi ilmiantaminen ei ole koskaan ollut näin hauskaa ja helppoa! Sivuhuomiona, käyttäkää nappulaa *vain* jos jokin viesti oikeasti rikkoo sääntöjä, koska aiheettomat ilmoitukset aiheuttavat muutenkin työhön hukkuville moderaattoreille turhaa lisävaivaa.

-Spoileritägit. Kiitos uuden foorumiohjelman, enää ei tarvitse merkitä spoilereita vaivalloisesti valkoisella tekstillä lainauksen sisään, vaan homma onnistuu napin painalluksella. Esimerkiksi tällainen pätkä viestissä:

Koodi: Valitse kaikki

[spoiler=Death Note]L tykkää kakusta[/spoiler]
Näyttää foorumilla tällaiselta:
Spoiler: Death Note
L tykkää kakusta
Spoileritägejä voi myös käyttää sellaisten asioiden piilottamiseen, jotka muuten veisivät paljon tilaa sivulta, esimerkiksi suurempikokoiset kuvat tai pidemmät lainaukset jostain tekstistä/laulun sanoista/mitä ikinä.

-Ketjut, joihin olet jo kirjoittanut. Enää ei ole tarvetta näille "en tiedä olenko jo kirjoittanut tänne mitään, joten sanonpa mahdollisesti jo sanomani uudestaan ihan varmuuden vuoksi"-viesteille, koska keskustelupalsta muistaa puolestasi ketjut, joihin olet jo kirjoittanut. Ketjujen vieressä on ikoni, joka kuvastaa ketjun tilaa (uusia viestejä, ei uusia viestejä, lukittu, jne.) ja jos olet kirjoittanut ketjuun, ikonin vasempaan yläreunaan ilmestyy pieni musta piste: Kuva. (ne sosialistit jotka käyttää väärää teemaa, näkee pisteen sijasta punaisen tähden *) Noita pisteitä kyttäämällä pysyt helposti perillä reviiristäsi eikä turhia tuplaposteja tule.

-Kaveri/hylkäyslista. Voit lisätä ihmisiä näille kahdelle listalle, jotka vaikuttavat aika moneen asiaan. Kun lisäät ihmisiä kaverilistallesi, näet profiilisivullasi ketkä heistä ovat paikalla ja ketkä poissa, ja yksityisviestiä lähettäessä voit lisätä ystävälistalla olevia vastaanottajiksi yhden napin painalluksella. Kaverien lähettämät yksityisviestit merkitään myös kivalla vihreällä neliöllä inboxissa jolloin ne huomaa helpommin. Hylkäys('vihamies')-listalla olevien henkilöiden viestit eivät näy sinulle ketjuissa, eli jos esimerkiksi minun kirjoitukseni alkavat pännimään turhan paljon, ne voi laittaa piiloon lisäämällä minut hylkäyslistalle. Vihamiehien viestit näkyvät ketjuissa vain muodossa "Tämän viestin lähetti henkilö x, joka on hylkäyslistallasi. Paina TÄSTÄ nähdäksesi kyseisen viestin." joten ne eivät pääse pahemmin häiritsemään. Myös hylkäyslistalla olevilta henkilöiltä tulevat yksityisviestit korostetaan, tosin ei-niin-kivalla punaisella.

-Näiden lisäksi piti sanoa vielä jotain vaaleanpunaisista yksisarvisista, mutta niistä ei kyllä tule nyt yhtään mitään mieleen.

Tuossa siis muutamia uusia foorumiominaisuuksia, opetelkaa käyttämään ainakin niitä spoileritägejä ja ilmoitusnamiskaa.

Palaa sivulle “Neuvonta ja tekniikka”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa