Moderaattorin ohjeet

Tältä alueelta löydät keskustelualueiden yleiset ohjeet sekä Animeunionin tekniset tiedotteet. Palaute keskustelualueiden ja muun Animeunionin tekniikan toiminnasta tulisi osoittaa tälle alueelle.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Moderaattorin ohjeet

Viesti Kirjoittaja kyuu » Pe Tammi 16, 2004 16:29

Uusittu, tiivistetympi versio - päivitetty 21.9.2014

Nämä ohjeet on tehty yleisiksi toimintatapaohjeiksi Aniki.fi:n keskustelualueiden foorumiaktiiveille, eli henkilöille jotka toimivat moderaattoreina yhdellä tai useammalla keskustelualueella.

Moderaattoriksi valitseminen
Jokainen käyttäjä voi ilmoittaa halukkuudestaan moderointitehtävään. Valinnasta tehtävään päätetään yhdessä moderaattoriryhmän kanssa. Perusteluina päätökseen käytetään lähinnä käyttäjän toimintahistoriaa foorumilla. Näin ollen pääsääntöisesti alle puoli vuotta foorumeilla toimineita käyttäjiä ei yleensä valita moderaattoriksi.

Tehtävä
Moderaattorin ensisijainen tehtävä on avustaa ja opastaa käyttäjiä. Moderaattori antaa ohjeita niitä kysyttäessä ja voi liittää vastauksina myös yleisiä vinkkejä keskusteluun, mikäli niistä uskoo olevan apua. Jokainen käyttäjä on tasa-arvoinen moderaattorin silmissä ja samat säännöt koskevat kaikkia käyttäjiä.

Moderaattoreilla on vaitiolovelvollisuus ja he noudattavat henkilötietolain velvoitteita.

Moderaattorityö on vapaaehtoinen luottamustehtävä, josta ei makseta korvausta tai toimiteta muutakaan kompensaatiota.

Menetelmät
Moderaattori voi poistaa, muokata, lukita ja siirtää viestejä.

Moderaattori ilmoittaa tilanteen vaatiessa käyttäjälle jälkikäteen tekemistään moderointitoimista ja käyttäjällä on mahdollisuus kommentoida tehtyä päätöstä.

Moderaattori voi siirtää viestin, mikäli se soveltuu paremmin toiselle keskustelualueelle.

Moderaattori voi poistaa viestin, mikäli sen sisältö rikkoo keskustelualueiden sääntöjä.

Moderaattori voi muokatata viestiä poistaakseen siitä asiattoman osuuden, mikäli viesti muutoin on asiallinen. Moderaattori voi myös piilottaa sarjoista keskustellessa viestissä näkyvät spoilerit. Moderaattori voi myös yhdistää kaksi tai useampaa saman käyttäjän lähettämää peräkkäistä viestiä.

Moderaattori voi lukita keskustelun, mikäli samaa keskustelua käydään kahdessa eri viestiketjussa, mikäli keskustelun aloittaja niin pyytää tai mikäli keskustelu on loppuunkäsitelty tai muusta syystä tarpeeton. Tarvittaessa moderaattori ilmoittaa viimeiseksi viestiksi asiaa käsittelevän toisen viestiketjun osoitteen.

Toistuvan ja/tai erittäin häiritsevän toiminnan tapauksessa moderaattori voi antaa käyttäjälle määräaikaisen tai pysyvän porttikiellon palveluun.

Ylläpitäjien tehtävät ja toimet
Moderaattoritoimien lisäksi, foorumialueen ylläpitäjät voivat hallita kaikkia käyttäjätietoja. He voivat perustaa uusia foorumialueita, lisätä uusia käyttäjäryhmiä, hallita moderointioikeuksia ja poistaa käyttäjiä.

Käyttäjän tunnusta ei poisteta kun äärimmäisissä tilanteissa, jossa jatkuvat yhteydenotot tapahtuneista virheistä eivät tuota tulosta, tai jos häiriköinti käyttäjän toimesta on jatkuvaa ja järjestelmällistä. Yleisin syy tunnuksen poistoon on kuitenkin käyttäjän oma toive tunnuksen poistoon.

Tunnus voidaan myös poistaa, mikäli käyttäjä on vaihtanut sähköpostiosoitteekseen virheellisen tai toimimattomaan sähköpostiosoitteen. Asiasta huomautetaan kuitenkin ensin yksityisviestillä vähintään viikkoa ennen tunnuksen poistoa. Mikäli muu yhteydenottotapa löytyy, esimerkiksi oma.aniki.fi profiilin kautta, pyritään sitä käyttämään tilanteen korjaamiseen.

Moderaattorien kommunikointi ja virhetilanteet
Moderaattorit keskustelevat aina tarpeen vaatiessa keskenään ongelmallisissa tai epäselvissä tapauksissa. Mikäli moderoinnissa on tapahtunut virhe, moderaattori korjaa tapahtuneen virheen itse ja ilmoittaa siitä asianomaisille.

Mikäli käyttäjä kokee virheen tapahtuneen, ensisijainen suositus on ottaa yhteyttä asianomaiseen moderaattoriin, toissijaisesti ylläpitäjään. Moderaattorin tehtävä on vastata kaikkeen hänelle tulleeseen asialliseen palautteeseen, myös kriittiseen sellaiseen.

Juridiset detaljit
Anikin keskustelualuetta pyörittävät suomalaiset aktiivit, Suomessa sijaitsevalla palvelimella ja toiminta on luonnollisesti alisteinen maamme lainsäädännölle. Korkeimman ylläpidollisen vastuun kantaa Säätöyhteisö B2 ry.

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Moderaattorin ohjeet

Viesti Kirjoittaja kyuu » To Syys 25, 2014 13:59

Modejengin (tm) kollektiivisella siunauksella päädyimme uudistamaan moderaattoriohjeet. Yllä näkyvä uusi versio on huomattavasti vähäsanaisempi ja selkeämpi kuin aiempi, mutta perusajatus on toki sama.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Neuvonta ja tekniikka”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 32 vierailijaa